|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
tez czytalam ze na boso najlepiej ale ona w koncu trojke dzieci wychowala |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dawaj mu to co Ty jesz ![]() Bart też wczoraj nie chciał jesc obiadku a z mojego talerza wciął ziemniaki i brokuła oraz mięsko z rosołu. Ot taki bunt miał na słoik ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Karota domek przyszedł, jest ssuuuuuperrrr ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3124 |
|
siedzę i myślę
|
Była u nas dziewczyna do pomocy żeby pogadac i żeby poznała Antka. Wydaje się ok, o rok młodsza ode mnie, opiekowała się córka kuzynki urodzona w 25 tyg. (To tak jakbym ja teraz urodziła
) póki co będzie przychodzić, na kilka godzin dziennie, pójdą na spacer a ja w tym czasie poleze: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Uczulenie blednie, chyba nie chrupki a marchewka jednak. Dokładniej to nie marchewka tylko chemia z marchewki
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Eskapada - moja teściowa też 3 dzieci...i ogólnie bardzo ją lubię i szanuję...ale ostatnio zaczynam dostrzegać że patrzy na mnie przez pryzmat ile to ona nawychowywała
do tego teraz też się opiekuje dziećmi..więc wiesz..ja nic nie wiem a ona wie wszystko ![]() Karolina - kurcze kiszka z tym kotem ja mam podobny problem z psem :/ przygarnęliśmy psa po przejściach 4 lata temu (suczka miała wtedy 4 lata i była bita przez poprzednich właścicieli), ogólnie jest ciężka bo boi się wszystkiego (przy tym nie wykazuje agresji tylko trzęsie się na wszystko). Teraz jest u moich rodziców, ale tylko chwilowo i ostatnio 2 razy jak byliśmy u nich kłapnęła Heli zębami przed buzią (żeby ją odgonić jak koty rodziców)...jestem przerażona! pewnie dałoby się to jakoś wyprostować (wydaje nam się że jest zazdrosna), ale my się kompletnie na tresurze nie znamy, a profesjonalna tresura kosztuje i nie wiem co zrobić
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do zwierzat to jak bylam mala to mielismy psa Barego co ojciec znalazl jednej wielkiej zimy przemarznietego u nas na korytarzu i jak sie okazalo mial 7 lat i zostal po paru tyg zwrocony wlasciciela ale ze oni dzieci nie mieli to on uciekal do nas, ale jak urodzil sie moj brat to zaczal wystawiac na niego zeby i podgryzac i niestety ojciec zrobil z nim pozadek twierdzi ze wywiozl gdzies na wies ale my z siostra w to nie wierzymy aaa i mialam pisac.. zauwazylam ze od kad Natalia je mleko nan2 to znika jej z buzi, generalnie mieszamy jej pol na pol z nutra bo mamy dwie puszki ale bez sterydu nagle zaczela sie poprawiac, wszystko inne jest takie samo, ten sam plyn do prania, ta sama woda z krany, te same kosmetyki wiec wychodze z zalozenia ze to co mialo jej pomoc pogarszalo jej buzie czyli ten nutramigen.. zobaczymy jak to bedzie jak juz calkiem odstawie czy bedzie wracac.. mam nadzieje ze juz nie
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś z doskoku, podczytywałam na tel u mamy po pogrzebie ale nie pamiętam już co
![]() pogrzeb całkiem się udał, było - jeśli tak można określić pogrzeb - bardzo miło, sympatycznie. babcia była osobą "publiczną" i na pogrzebie były tłumy. rodzina, przyjaciele, sąsiedzi, amazonki, klub lwowiaków ze sztandarem, nauczycielki z mojej dawnej podstawówki w której babcia była dyrektorką ... nie zdażyłam porozmawiać nawet z 1/4 osób ale przemiłe były spotkania z dawną naszą sąsiadką i nauczycielką której nie widziałam 10 lat bo się wyprowadziła do innego miasta i jej córką, z dawnymi sąsiadami których nie widziałam od 10roku życia a wcześniej jak mieszkali tutaj to codziennie po szkole się mną zajmowali ze swoimi córkami ...a sąsiadka była pół roku u córki w RPA bo jeździ co roku i jak się dowiedziała że stan babci jest ciężki przebukowała bilet i przyleciała, w dzień śmierci, zdążyła .... ale nikt nie wiedział że już jest, szłam sobie przez kościoł i patrzę - ooo, pani Ela .... chwila! pani Ela?! nieeeeee, zwidy mam .... dorwałam mamę, przerwalam rozmowę - "mamo, widziałam panią Elę, źle ze mną" "wydawało ci się ... ooooo... pani Ela ??!!" no niby pogrzeb ale taki powrót do przeszłości, baaardzo pozytywny. każdy miał miłe słowo, przypomniał się .... także babcia byłaby zadowolona, był smutek, wiadomo, ale też mnóstwo pozytywnych emocji. a Przemek dzielnie wytrzymał od rana do 15stej. potem pojechał z mężem do domu i zasnął jakieś 5 sek po wsadzeniu go do fotelika ale dzielny niesamowicie, gadał, zaczepiał, a w restauracji gdzie była stypa szalał z o miesiąc starszym kuzynem, bo był tam wielki kącik zabaw dla dzieci i wypasione zabawki, większość z fp, jakieś krzesełka, chodziki, samochodziki, słuchaweczki, stoliki edukacyjne - no powiem Wam że szok, do tego nowy placyk zabaw dla dzieci restauracyjny, 3 krzesełka do karmienia i przewijak + mikrofalówka na podgrzanie jedzenia .... a to taka mała, mało znana w Gl knajpka ....mega pozytyw
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-03-31 o 21:45 |
|
|
|
#3129 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wciskam mu jedzenia, ale mnie to zaczeło martwić, moze taki okres w Ich życiu ![]() Cytat:
Chociaż lubię posłuchac co kto ma do powiedzenia, póki nie mówi tego tak,ze neguje moje racje. Lubię posłuchać o złym wpływie skoczków, o masmixie od którego będę miała raka, o szczepionkach co powodują autyzm, o tym,ze podkładam lwa pluszowego,zeby poje dziecko nei obiło głowy Te pamiętam najdotkliwiej , noo było kilka jeszcze ale wyłowiłam sobei część z tego co ktoś miał do powiedzenia,a i tak robię po swojemu i tak chyba trzeba do tego wszystkiego podchodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o domku bo już go chcę, jutro ma mi wysłać ![]() Podoba się Smykowi, czy tylko mama się bawi ?Cytat:
na taki pogrzeb trzeba sobie zasłużyć A co do kąciku to naprawdę rewelacja, aż miło w takie miejsce przyjść z dzieckiem, my teraz zwracamy na to uwagę i własnie takie wybieramy lokale, bo nie wszędzie niestety jest krzesełko dla dzieci nawet ;/ Objedliśmy się lodów od grycana ;(
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartowi się podoba na razie zakumał że na drzewku się przyciska i gra. Fascynuje go też małpka i wiewiórka na drzewie ![]() Reszta jest fajna jak się Pstryka moim palcem - bierze moj palec i naciska ![]() Echh fajnie z tymi lokalami, ja tam nigdzie nie chodzę a bardzo bym chciała tylko nie ma z kim ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Bart właśnie się obudził i jakiś katar ma :/
Furgało mu jak jadł cyca... Oby nie żadna choroba... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To przeprowadzkę zaplanuj bliżej nas i bedziemy się lansować razem ![]() ojj to Wy może inaczej sie ubieracie, albo inaczej spędzacie czas, bo mój Kuba to zawsze w bucikach, ale my to latamy wszędzie jak dzikie kaczki , więc musim mieć buty, bo tu trzeba podreptać, autkiem jak jeździmy, i wogóle zimno w samych skarpetach, ja mam takie miękkie, pumki, adidasy, nike, mamy tez mokasyny, trampki, lakierki czarne w zależności jaki mamy strój, inne do chinosów, inne do jeansów, inne do koszuliz muchą, inne do dresów itd Cytat:
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
Jestem wciaż studentką psychologii i piszę pracę magisterską dotyczącą satysfakcji z małżeństwa. Bardzo chciałabym już skończyć studia, a żeby tak się stało potrzebuje 30 wypełnionych kwestionariuszy przez małżeństwa z dziećmi nie chodzącymi jeszcze do szkoły. Jeżli jesteście chętne do pomocy to proszę o Wasze maila na priv i podeślę Wam ankietki Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry...
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wypadałoby nadrobić, ale nie wiem czy mam siłę ![]() nocka masakra.. od 3 w nocy Wiktor na dobre się rozbudził i za nic nie chciał spać tylko się bawi.. padł w końcu jakoś ok 5 ![]() ostatnio tylko troszkę Was podczytywałam z telefonu i widziałam, że Marchewce też się śnię ![]() no ładnie Dziewczyny, co na to Wasi Mężowie, nie są zazdrośni |
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie bylo tak wczoraj z nocka ale po ciezkich 1,5h usypiania, odkladania, wstawania dostala butle i zasnela
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-04-01 o 08:26 |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie o piżamki.. w czym śpią Wasze Dzieci ? mój ciągle w pajacu, ale zastanawiam się czy już nie przejść na coś bez stopek. Rano zanim go przebiorę mógłby sobie spokojnie wstawać, a tak boję się że się wypierniczy..
Do tego te pajace co mam jakieś dziwne są, wszystkie małe, za krótkie w nogach, ostatnio kupiłam sporo większy bo już się wkurzyłam i co.. i nogawki mu zwisają, a w torsie są za krótkie |
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z pepcko mam spiochy i zadowolona jestem, teraz mama mi kupila jakiejs polskiej firmy ale metki urwalam i nie wiem skad sa a sa tez bardzo fajne i przylegaja
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
I wyglada w nich tak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobraaa szukam jakiego lokalu ![]() Niestety doszedł kaszel jakiś Tralalalalala prima aprilis ![]() Ty bestio ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Haha dobre ![]() Mój Bart ostatnio spał w normalnym pajacyku. Rozmiar w sam raz. Rano go wyciągam ze spiworka a tu cała jedna noga wyciągnięta a piżamka zapieta normalnie. Nie wiem jak to zrobił ale zdolny jest ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 | ||||
|
Zadomowienie
|
tiaaaa
to pewnie z 2012 test :PCytat:
ale to w sumie lepsze takie rozwiązanie, gdzie chce się bawić, niz płacze i nie wiadomo o co chodzi ;/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez już mamy piżamkę kupioną, tylko obawiam się,ze bedzie sobie tą bluzeczkę ściągał, czy sam dół od piżamy dasz? dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już miałam ci gratulować, ale na szczęście doczytałam dalej ![]() Cytat:
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
lonley Niko śpi w dorosłej piżamce już, bez stópek - bluzka i spodenki
![]() pogoda do bani, teściowa niby dziś widziała taki namiot 3 częściowy w kauflandzie, w gazetce nic nie ma więc pójdę zobaczyć czy to nie prima aprlis ![]() karota Ty małemu w domu zakładasz te butki czy na dworze?? |
|
|
|
#3149 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że przejdziecie przez to lekko i Babcia z góry da Wam siłę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u nas wręcz odwrotnie.. już zapominam o czasach jak W. zasypiał sam w łóżeczku, teraz za nic w świecie nie zaśnie w łóżeczku, nawet ze mną ![]() robiłam już kilka podejść, żeby zasnął jednak w łóżeczku ale i ja i on strasznie się umordowaliśmy a efekt był taki że i tak lądował w tym leżaczku. Dzisiaj w nocy też w końcu go wsadziłam do leżaczka i tylko dzięki temu zasnął Cytat:
mi też strasznie brakuje kontaktu z jakimiś normalnymi ludźmi Ash- super relacja ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() dziękuję za wszystkie odpowiedzi o piżamkach zaraz poszperam w necie i może jaką zamówię już bez stópek
|
|||||||
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

ehh i juz sie nasluchalam ze Natala juz powinna w kaciach ze sztywna pieta chodzic bo bedzie miala nogi krzywe i platfusa, ze skreci kostke i bedzie w szynach miala nogi bo ona piorko nie jest, ze chodzi na palcach.. a wszedzie pisza ze dziecko po domu to na boso powinno chodzic.. i wez tu badz madry :/
tez czytalam ze na boso najlepiej
Dla Antka to najlepsza ruszająca się zabawka, a koty to indywidualiści
a szkoda go, bo jak to boli, jak mnie kilka razy kot też udrapał ;/

juz nie wiem co mam robić, śniadania je sam teraz, bo inaczej kaszka też 3 łyzeczki i finito, więc dostaje gofra, kanapkę coś co może w rączce zjeść, a obiad to tylko chętnie łososia z HIpp ;/ reszta beeee, a chętnie je mój obiad, dzisiaj miałam ziemniaki z piersią na parze to szamał ;/
) póki co będzie przychodzić, na kilka godzin dziennie, pójdą na spacer a ja w tym czasie poleze: ) 

bo już go chcę, jutro ma mi wysłać
?
na taki pogrzeb trzeba sobie zasłużyć
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną