Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 22:27   #1981
bachara
Rozeznanie

GG do bachara
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że większość z PMek z 13-ego września będzie ślubować o 16-tej! Ja zaczynam 5 min wcześniej
Wychodzi na to, że 13 września będę pierwszą "już po" : D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-31, 22:29   #1982
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

activelifestyle

rabbitka ja też z moim TŻ walczę o czarny garniak ale on coś marudzi i chce grafit muszeM go tak zagadać żeby chociaż przymierzył czarny bo tak ładnie by w nim wyglądał

kulbensikowa zdrówka

mimi_77 troszkę chyba za dużo
Stary 2014-03-31, 22:30   #1983
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Zakrecona_kropka może z revlona photoready

Stary 2014-03-31, 22:35   #1984
Le_lena
Raczkowanie

Mimi - jakby się nad tym dobrze zastanowić to taniej wyjdzie wypad do Zakopanego i karykatury z Krupówek
A tak swoją drogą to świetny pomysł!
Sama szukam czegoś dla rodziców i aktualnie w głowie mam kompletną pustkę.
Zaraz siadam z TŻ liczyć zaproszenia ile nam trzeba a Wam babiszony życzę miłej nocy

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-31, 22:39   #1985
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Anesthesia dzięki kochana oby Nam tylko pogoda dopisała Co do przysięgi to jest w toku, będzie to kilka słów przy nakładaniu obrączek jak będzie gotowa to się pochwalę

zakrecona_kropka ja od 2-3 lat stosuję podkład "Kryolan" super maskuje i jestem z niego mega zadowolona, dużo kosmetyczek używa z tej firmy kosmetyków

bachara którą Ty masz godzinę ślubu?

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-31 o 22:57
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:41   #1986
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Mimi - jakby się nad tym dobrze zastanowić to taniej wyjdzie wypad do Zakopanego i karykatury z Krupówek
A tak swoją drogą to świetny pomysł!
Sama szukam czegoś dla rodziców i aktualnie w głowie mam kompletną pustkę.
Zaraz siadam z TŻ liczyć zaproszenia ile nam trzeba a Wam babiszony życzę miłej nocy

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
hahahaha dobre
chcę coś w ten deseń (od 3:33) http://www.youtube.com/watch?v=QSPBee_zi9Y

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:49   #1987
cornflower_girl
Zakorzenienie

iliy Gratuluję Miło czytać, że będzie sporo Waszych akcentów podczas ceremonii - i że sama pani urzędniczka się na to zgodziła

mimi Żadne tam faux pas - skąd miałaś wiedzieć? A co do zaproszeń - najlepiej osobiście. Mam podobnie - z tym że prosimy rodziców, żeby z nami jechali - bo to jednak oni mają większy kontakt z dalszymi krewnymi niż my.

Co do karykatury - nie widziałam poziomu prac, ale niestety tak to w przypadku prac na zamówienie jest - one czasami muszą tyle kosztować.

Kroooliczek Pięknie wyszły Wasze obrączki

Kaigara Same dobre wieści A komplecik świetny

cude Też jestem za oddzielnymi zaproszeniami dla dorosłych dzieciaków. Ale żeby foch z tego powodu ?

kiss Ślicznie wyglądasz w swojej sukience - widać, że to ta jedyna

anka Wykonanie na pewno będzie świetne - widać, że ma talent. Trzymam kciuki, żeby rodzicom się spodobało

say-hello Jak najmniej ugiętych kolan (chodzi o przesadę) i odginania się do tyłu. Wyprostowana sylwetka, kuperek na właściwym miejscu i nie mam zmasakrowanych stóp. Ale z podeptaniem może być trudno jeśli to partner nie trzyma postawy :/

paula Gadanie... Nie przejmuj się.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:55   #1988
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
iliy Gratuluję Miło czytać, że będzie sporo Waszych akcentów podczas ceremonii - i że sama pani urzędniczka się na to zgodziła
Dzięki
Przyznam szczerze że sama byłam w szoku i bardzo nie pewnie i z wielką obawą pytałam czy można tak czy tak... ale Pani urzędniczka przesympatyczna kobieta powiedziała że nie ma żadnego problemu tylko ok 2 tyg przed ceremonią zaślub przyjść do niej i już konkretnie ustalić co i w jakich momentach ma mówić mam tylko nadzieję że wszystko fajnie wyjdzie i co najważniejsze będzie piękna pogoda
Stary 2014-03-31, 22:55   #1989
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

say-hello Jak najmniej ugiętych kolan (chodzi o przesadę) i odginania się do tyłu. Wyprostowana sylwetka, kuperek na właściwym miejscu i nie mam zmasakrowanych stóp. Ale z podeptaniem może być trudno jeśli to partner nie trzyma postawy :/
aa, to ja mam podobną postawę w walcu i zawsze lewą nogę odsuniętą do tyłu, przygotowaną do ruchu. myślałam, że może masz jakiś sposób na zwykłe tańce z innymi partnerami nie ogarniającymi kroków
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:03   #1990
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Iliy na 13.00

Stary 2014-03-31, 23:09   #1991
mala_czarna_21
Zakorzenienie

dzisiaj mija termin potwierdzeń dla gości... niestety wciąż jest około 25 osób które nie dały znać dam im jeszcze dzień, góra dwa i będę dzwonić z pyskiem

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:17   #1992
Robusta
Wtajemniczenie

zakrecona_kropka
ja używam revlon color stay i jestem zachwycona (narazie :P)

ze spraw ślubnych, byłam dziś z TŻ w poradni, okazało się jednak że kolejkę trzeba zaklepać co najmniej 2 godziny wcześniej, a umówić się nie można, kto pierwszy ten lepszy! Zrezygnowaliśmy z S. stwierdziliśmy że mamy poradnie 5 min. piechotą od domu i te 3 razy podjedziemy po 20 min bo dziś straciliśmy prawie półtorej godziny, żeby zajechać na drugą część miasta a i tak nic nie dostaliśmy do października dużo czasu, w czwartek pójdziemy do naszej poradni jest otwarta dłużej i godziny są bardziej dostępne więc myślę, ze damy radę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:28   #1993
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wiecie co... Odpisała mi karykaturzystka (chciałam żeby narysowała rodziców i moją mamę z nami na dwóch osobnych rysunkach i wręczylibyśmy na podziękowanie) i oto co przeczytałam:

"A3, 2 osoby na rysunku, wyk. cz/białe 185zł każda kolejna osoba 35zł
A4, 2 osoby na rysunku, wyk. cz/białe 130zł każda kolejna osoba 30zł "

Dużo co nie?
Sporo Na krupówkach za karykaturę płaci się grosze w porównaniu z cennikiem przedstawionym przez Ciebie. Może napisz tutaj: https://www.facebook.com/groups/4073...96256/?fref=ts czego potrzebujesz? Może zgłosi się jakiś amator, który podejmie się zadania za niewielki pieniądze? Zawsze warto jeszcze szukać

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dzisiaj mija termin potwierdzeń dla gości... niestety wciąż jest około 25 osób które nie dały znać dam im jeszcze dzień, góra dwa i będę dzwonić z pyskiem
Dzwoń! Może niekoniecznie z pyskiem, ale dzwoń

edit:
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ze spraw ślubnych, byłam dziś z TŻ w poradni, okazało się jednak że kolejkę trzeba zaklepać co najmniej 2 godziny wcześniej, a umówić się nie można, kto pierwszy ten lepszy! Zrezygnowaliśmy z S. stwierdziliśmy że mamy poradnie 5 min. piechotą od domu i te 3 razy podjedziemy po 20 min bo dziś straciliśmy prawie półtorej godziny, żeby zajechać na drugą część miasta a i tak nic nie dostaliśmy do października dużo czasu, w czwartek pójdziemy do naszej poradni jest otwarta dłużej i godziny są bardziej dostępne więc myślę, ze damy radę
paranoja z tą poradnią! Trzymam kciuki za pomyślne załatwienie

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-03-31 o 23:31
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:35   #1994
21klaudyna
Zadomowienie

Robusta - bo zaczął się sezon ślubny ! więc już lepiej pewnie nie będzie. My byliśmy w grudniu i były tylko 3 pary i o 17,10 pani już nie miała co robić.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 00:01   #1995
czekooczekolada
Zakorzenienie

kobietki zapraszające , bądź te które już zaprosiły gości
: jaką macie "formułkę" ? miesiac temu ze względu że kolezanka z niemiec zjechała zaniosłam jej zaproszenie, bo tylko taką okazje miałam, to jak zaczęłam się jąkać to myślałam że się nie wysłowię.. jak Wy to mówicie?

za miesiąc ruszamy z Tżtem i chce się jakoś przygotować

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-01, 06:52   #1996
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
P.S mam nadzieję ze da się usunąc załączniki, nie chce żeby Tz przypadkiem dojrzał suknię
O Boże jak pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
: jaką macie "formułkę" ? miesiac temu ze względu że kolezanka z niemiec zjechała zaniosłam jej zaproszenie, bo tylko taką okazje miałam, to jak zaczęłam się jąkać to myślałam że się nie wysłowię.. jak Wy to mówicie?

Ja mówiłam znajomym: "Mamy zaszczyt zaprosić na najlepszą bibę 2014 roku, od razu zapraszamy też w piątek na biforek i w niedzielę na afterek i mamy nadzieję, że zaszczycicie nas swoją obecnością"

A rodzinie: "Serdecznie zapraszamy na nasz ślub i wesele i mamy nadzieję, że będziecie z nami tego dnia"

60 DDŚ Jutro biorę urlop i jadę zamawiać tort
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:20   #1997
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Kaigara Same dobre wieści A komplecik świetny

Dziewczyny, to już kwiecień!!!!

Tylko 25 dni do ślubu!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:36   #1998
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

Tylko 25 dni do ślubu!
Super
U mnie miesiac i 2 dni
Dopinamy szczegoly i nie ma czasu na nic oprocz tematow slubnych

madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:53   #1999
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Czesc praca mnie pochlonela ale regularnie podczytuje

Zaproszenia zamowiona beda pod koniec tego tyg i w swieta ruszamy z rozdawaniem

Gratuluje wszystkich zalatwionych spraw

punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:54   #2000
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam ją zdjęcie na modelce podczas targów ślubnych
Na pierwszym zdjęciu to 2 od lewej
Piękna suknia. Wyglądasz w niej prześlicznie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
wymyśliliśmy, że zamówimy karykatury rodziców rysowane ołówkiem Moja mama będzie sama (lub z moją siostrą) a Tż rodzice razem
Co sądzicie o takim pomyśle?
Bardzo dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Idealnie takie zamówiliśmy
Takie ciut grubsze niż tradycyjne
Bardzo ładne i rzeczywiście dosyć grube.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:55   #2001
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dubel
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:21   #2002
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
MAcie racje dziewczyny - pojedziemy osobiście

Wiecie co... Odpisała mi karykaturzystka (chciałam żeby narysowała rodziców i moją mamę z nami na dwóch osobnych rysunkach i wręczylibyśmy na podziękowanie) i oto co przeczytałam:

Dużo co nie?
Dużo, dużo.
Te ceny, które późnie podałaś wydają się dużo lepsze

Cytat:
Hrabiostwo myśli, że sama do nich będziesz dzwonić Życzę dużo cierpliwości

Cytat:

U mnie to jakoś naturalnie wychodziło. Wszysycy wiedzieli w jakim celu do nich jedziemy, więc jakoś gładko tak poszło Zawsze dodajemy, że będzie Nam miło, jak w tym dniu będą razem z Nami itp.

Cytat:

Tylko 25 dni do ślubu!
to już tak blisko !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:25   #2003
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

A co do wyboru sukni , pani była baaardzo miła, miała w salonie wszystko , buty, biżuterię – tak więc od razu ubrała mnie we wszystko , a suknia która mi się spodobała akurat była w moim rozmiarze, nawet pani stwierdziła ze jest jak na mnie szyta- to przeznaczenie tyle tylko że cena ostudziła mój zapał 3600 kosztuje a ja maksymalnie chciałam wydac 2500 , wiec postanowiłam że oddam swój los w ręce krawcowej ( na szczęście sprawdzona przez wiele panieni młodych , tak więc mam nadzieję ze nie będę rozczarowana ) w załączniku przesyłam siebie w sukni , wybaczcie mój wygląd zależało mi tylko na tym żeby ująć suknie
P.S mam nadzieję ze da się usunąc załączniki, nie chce żeby Tz przypadkiem dojrzał suknię
pewnie, że da się usunąć foty

ślicznie wyglądasz, suknia pięknie leży jak masz dobrą krawcową to można powiedzieć, że będzie bliska oryginału. Też szyję u krawcowej i na pierwszy rzut oka jest identyczna a koszt uszycia u mnie to 1/3 cena salonowej sukni.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:40   #2004
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

haha, miałam ten sam problem jak wręczałam pierwsze zaproszenie drugie poszło już gładko, bo było dla mojej świadkowej
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:46   #2005
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
A propo fo pa - napisaliśmi zaproszenie dla jednej mojej kuzynki , dośc bliska ale nie utrzymujemy mocno kontaktów. Napisąłam " x z osobą towarzyszącą". Ostatnio jedna ciotka mi powiedziała, że X wzięła miesiac temu CYWILNY ŚLUB o ktorym wiedziała tylko jej matka i chyba rodzice męża.. Nikogo nie zaprosili i nikomu nie powiedzieli. I co mamy teraz zrobić? Niby nie wiem o tym wiec jak wyślę zapro pierwotne to chyba nie będzie wtopy. Zreszta jej zaproszenie to formalność, i tak nie przyjdzie...

Swoją drogąpytanie: jak zaprosić osoby, ktore widziałam z 10 lat temu i one mogą nie wiedziec jak wyglądam i że ja to ja? Pocztą? Mimo, że mieszkają 10 km ode mnie?
moim zdaniem - skoro jej ślub był taaaaaką tajemnicą, nie macie obowiązku nic wiedzieć i nic zmieniać w zapro - może taki mieli zamysł, że biorą ślub i nikomu nie mówią, więc po co się wychylać, że "plotki" już się rozeszły

Cytat:
bardzo ładne!! ciekawe jak na palcu

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie zaproszeń.
moja kuzynka ma dziecko, ale nie ma męża czasami się z kimś spotyka. jak mam wypełnić jej zaproszenie?
np. Monika (ona) oraz Kamil ( dziecko ) Nowakowscy z osobą towarzyszącą ? bo jakoś dziwnie to brzmi...
tak jak zaproponowałaś to wyglądałoby, że zapraszasz Monię i dodatkowo Kamila z jego osobą towarzyszącą
Powinno być Monikę z osobą towarzyszącą oraz Kamila.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
I ja też z pytaniem zaproszeniowym... Moja siostra cioteczna, rozwiedziona (na ostatniej imprezie rodzinnej była sama), 2 dzieci - 18-22 lata. Mama mówi, żeby napisać Sz. P. Rodzinę XXX. Ale sama już nie wiem, może dać dzieciakom zaproszenia oddzielne i jej oddzielne?
chyba nie powinno się pisać tak ogólnikowo "Rodzinę".
Teoretycznie powinno się dać pełnoletnim osobne zaproszenia, ale jeśli zapraszasz ich bez os. tow. to moim zdaniem moga być wszyscy na jednym zaproszeniu, ale wypisani imiennie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
http://dance-artis.pl/model-ds-2.html
te sa jak widac cos ala pudrowy roz, moje beda ecru

bardzo ładne! na pewno będą wygodne!
i mam taki sam obcas

Cytat:
Moja bielizna. Jutro ma przyjść do paczkomatu :P

Cytat:

Dużo co nie?
bardzo dużo
ale już czytałam, że masz tańszą propozycję
ew. na Allegro popatrz bo tam też można zamówić karykatury i chyba są bardziej konkurencyjne ceny

Cytat:
ludzie to są udani
człowiek się pofatyguje, jeździ, zaprasza, a tacy mają problem żeby za telefon chwycić ;/

Cytat:

Tylko 25 dni do ślubu!
o jaaa

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:07   #2006
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
suknia która mi się spodobała akurat była w moim rozmiarze, nawet pani stwierdziła ze jest jak na mnie szyta- to przeznaczenie tyle tylko że cena ostudziła mój zapał 3600 kosztuje a ja maksymalnie chciałam wydac 2500 , wiec postanowiłam że oddam swój los w ręce krawcowej
Będziesz szyła na jej wzór? Przepraszam jeśli już pisałaś a je nie doczytałam Bardzo ładna suknia! A Ty będziesz śliczną panną młodą

mala_czarna_21, gratulacje świetnego panieńskiego i kawalerskiego!

Co do faux pas - ja też już swoje zaliczyłam. Dałam ślub cywilny mojemy wujkowi a dokładniej nadałam jego partnerce/ żonie jego nazwisko choć go nie nosi. W ramach wytłumaczenia: byłam w Stanach gdy brali ślub w zeszłym roku (to taka kochana para po siedemdziesiątce- mój ukochany wujek! i przesymatyczna nowa ciocia,;oboje owdowieli kilka lat temu), i nikt mi nie powiedział, że wzięli tylko ślub kościelny, papierów w urzędzie nigdy nie podpisali. Dowiedziałam się w połowie trasy do nich od mojej mamy, która siedziała obok. 200km przejechałam, i nie miałam ze sobą pustych zaproszeń. Nie miałam innego wyjścia jak się z tym pogodzić. Wkroczyłam do ich domu, uściskałam ich, i powiedziałam że mam nadzieje że nie mają mi za złe, ale pożeniłam ich na zaproszeniu na całego, i że ona jest dla mnie ciocią w każdym wymiarze, prawnym i religijnym. Zaśmiali się, podziękowali, i powiedzieli że nawet w urzędach (to mała miejscowość) myślą że ona nosi jego nazwisko, bo przecież ślub był!

Podczytywałam Was jedynie przez ostatnie 3 dni (jeździłam ciągle, więc się nie udzielałam), i widzę że zapraszacie członków rodziny których nie widziałyście od lat, lub którzy nawet nie wiedzą że jesteście w związkach Podziwiam! Ja odmówiłam takich Powiedziałam rodzicom, że jeśli z kimś nie gadałam przynajmniej w ciągu ostatnich 2-3 lat to na listę się nie łapie Chyba 2 osoby udało im się przepchnąć. Limit na sali mam 90 osób jeśli chcę by tańce i żarcie były na 1 poziomie (w ogóle to limit wynosi 120os), a na liście nawet po wprowadzeniu rygoru odzywania się i widywania z rodziną mam nadal 106sób z czego 15 od mojego Tż Mam nadzieję, że ta statystyka działa i 15% odpadnie. Nie chcę pustek, ale nie chcę też tłoku ani wesela na dwóch poziomach (mimo że oba poziomy są sliczne!)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:17   #2007
Robusta
Wtajemniczenie

Witam w kwietniu
No niestety chyba przestrzelilismy z tą poradnią, ale w czwartek wyciągnego mojego S. bo ta nasza jest otwarta od 18-20 więc akurat na spokojnie pop racy zdąrzymy, a może jakoś się dogadamy i dostaniemy np. 2 pieczątki wspólne ? warto spróbować

Mój suwaczek pokazuje drugi dzień taką samą liczbe dni chyba to prima aprilis
ale jutro będzie zmiana kodu
dziś 200 DDŚ !

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:30
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:25   #2008
myboyismine
Zakorzenienie

Cześć wkońcu po całym pracujacym weekendzie mogę spokojnie wejść na wizaz

Cytat:

dzwoń, dzwoń
moi goście mają jeszcze miesiac na podjecie decyzji, od miesiaca mają już zaproszenia, ale jeszcze nikt nie dzwonił

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
O Boże jak pięknie wyglądasz

Ja mówiłam znajomym: "Mamy zaszczyt zaprosić na najlepszą bibę 2014 roku, od razu zapraszamy też w piątek na biforek i w niedzielę na afterek i mamy nadzieję, że zaszczycicie nas swoją obecnością"

A rodzinie: "Serdecznie zapraszamy na nasz ślub i wesele i mamy nadzieję, że będziecie z nami tego dnia"

60 DDŚ Jutro biorę urlop i jadę zamawiać tort
my też cos w tym stylu mówiliśmy rodzinie u nas 67DDŚ

Cytat:

Tylko 25 dni do ślubu!

to prawie już!

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
ja bym dała osobno zaproszenie, w końcu duzi już są .

też dałabym osobno. Ja mam siostry 18 i 23 lata, a dostały zaproszenie od kuzynki z rodzicami a ja z osobą towarzyszącą

Cytat:
A co do wyboru sukni , pani była baaardzo miła, miała w salonie wszystko , buty, biżuterię – tak więc od razu ubrała mnie we wszystko , a suknia która mi się spodobała akurat była w moim rozmiarze, nawet pani stwierdziła ze jest jak na mnie szyta- to przeznaczenie tyle tylko że cena ostudziła mój zapał 3600 kosztuje a ja maksymalnie chciałam wydac 2500 , wiec postanowiłam że oddam swój los w ręce krawcowej ( na szczęście sprawdzona przez wiele panieni młodych , tak więc mam nadzieję ze nie będę rozczarowana ) w załączniku przesyłam siebie w sukni , wybaczcie mój wygląd zależało mi tylko na tym żeby ująć suknie

pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Witam moje Panie!! Nie było mnie tydzień a na forum 20 stron do nadrobienia nie dam rady wybaczcie. Ze spraw ślubnych ruszyłam tyle, że nabyłam buty na poprawiny....identyczne jak na wesele tylko czerwone Przyzwyczajam już nogi do obcasów bo całą zimę latałam na płaskich . Chciałam też za niedługo zamówić organzę na stoły ale nie wiem ile w rolce jest ok 9m., chcę ją trochę umarszczyć (taki pas marszczonej organzy przez środek stołu) i nie wiem jak obliczyć ile belek tej organzy potrzeba. Kupuje któraś z was coś podobnego??
kiss prawie bym przegapiła Twoją kiecuchę Śliczna jest -gratuluję!!

ładne buty

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
No to chciałam się pochwalić że mamy godzinę czyli:

13.09.2014 godz 16.00

Pani urzędniczka super, możemy mieć co chcemy a przede wszystkim własną przysięgę (tak jak chcieliśmy, bo tego też się obawialiśmy czy się zgodzi) oraz przypowieść którą Nam przeczyta i na szczęście cała uroczystość będzie trwała troszkę dłużej niż przysłowiowe 7-10 min teraz już mogę szukać zaproszeń i ruszać dalej do przodu uffffff co za ulga

ps. bachara dzięki za linka do zaproszeń właśnie obczajam co i jak

Aaaa co do podziękowań dla rodziców to myślimy nad koszami z jakimiś przysmakami do tego jakiś kwiat może w doniczce i coś w formie książki z Naszym wspólnym zdjeciem + podziękowanie multimedialne nagrane wcześniej a dla Nszych babć (bo są tylko dwie, jedna moja, jedna TŻ) bukiet kwiatów

gratulacje
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:29   #2009
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:

Dużo co nie?
A gdzie szukałaś? Popatrz na allegro tam też dużo się ogłasza, ale za o wiele mniejsze kwoty

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:39   #2010
Blondi2989
Blond forever!

Witam się wtorkowo, po weekendowym maratonie zaproszeniowym - więcej już za nami
Rozdawaliśmy zaproszenia w mojej rodzinie - wszyscy bardzo sympatycznie reagowali, oglądali od razu zaproszenia (kilka osób jak zobaczyło niebieski kolor, to mówiło, że tego się spodziewali, bo kojarzą mnie z tym kolorem mam dużo niebieskich ubrań ), większość od razu potwierdzała swoje przybycie

Śmieszna historia była, jak w poniedziałek rano poszliśmy po mszy wziąć odpis chrztu i bierzmowania, ksiądz nam powiedział, że takie zaświadczenia wypisuje organista, więc poczekaliśmy na niego i poszliśmy razem do KP. Odnalazł mnie w księgach, wypisał druczek, po czym mówi, że te zaświadczenia kosztują 50zł. No okej, TŻ wyciąga pieniądze, a organista... kieszonkową kasę fiskalną I dostaliśmy paragon TŻ pytał mnie po wyjściu, czy faktycznie go dostaliśmy, czy mu się tylko wydawało, bo byliśmy naprawdę zmęczeni
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewcyzny mam pytanie planuję się malować sama i powoli sobie kupuje już niezbędne kosmetyki i zna moze któraś jakiś podkład który nie jest bardzo kryjący (nie mam żadnych nie doskonałości) a który będzie ładnie wyglądał przez cały dzień i noc? do tej pory używałam Rimmel match perfection i niby jest dobry ale czegoś mu brakuje
Ja też będę się sama malować na ślub, właśnie podkład jest najbardziej newralgicznym kosmetykiem... Na pewno muszę zainwestować w dobrą bazę pod podkład, a potem będę się zastanawiać nad wyborem podkładu. No i kupię go przed samym ślubem, bo ja ogólnie bladolica jestem okrutnie, ale do połowy czerwca może mnie już słońce złapie
Polecam te filmiki o makijażu ślubnym (dużo cennych wskazówek):
http://www.youtube.com/watch?v=hpXQ3qySFPo
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ze spraw ślubnych, byłam dziś z TŻ w poradni, okazało się jednak że kolejkę trzeba zaklepać co najmniej 2 godziny wcześniej, a umówić się nie można, kto pierwszy ten lepszy!
Ale bez sensu... Ile czasu się na tym traci, a przecież umawianie się na konkretną godzinę byłoby o wiele bardziej komfortowe, przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości