![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania z PCOS cz.II
Kiara - może rozpisał na zaś, ale czeka na wyniki i dlatego nic nie mówił... w sumie jeśli okaże się że wszystko w porządku i z fasolką będzie ok - beta ładnie przyrośnie itd. to po co miałaś się denerwować...
![]() Emotikona - rozumiem - zobaczysz jak się będziesz czuć i co tempka powie jutro rano ![]() Simko - kciuki za Ciebie też się trzymają!!! Alonko - przewidzieli że plamienia mogą się pojawić po badaniu - to na pewno tylko to ![]() Migotko - jak coś to czekamy na relację z wizyty u endo ![]() Rajsik - gdzie jesteś? jak wizyta Twoja? Agatka i Kukucyk - jak u Was? Agatka do nas zagląda ale Kuc to pogalopoooował ![]()
#92 |
Wtajemniczenie
|
Alonka trzymam za Was kciuki, na pewno te plamienie jest od badania
![]() Abra na noc byly mile pielegniarki, takie mlode, mowia ze nie dziwia sie, ze jestem przestraszona. Dopisaly na mojej karcie przy operacji "wczesna ciaza, sprawdzic wyniki". Uf. Megus mam nadzieje ![]() ![]() Beta pobrana o 5 rano, wiec 29h miedzy ta a poprzednia. Usg ma byc po wizycie, a wyniki bety pod wieczor, bo oni je do centrali odwoza. Wlasnie slysze serduszko jakiejs dzdzi w brzuchu <3 badaja kogos. Dziewczyny co polecacie na zapalenie pecherza?? Biore ciagle zurawine, po 3-4 tabl. tsk na opakowaniu radza, ale poki co nie pomaga i dalej mnie piecze, a to tez nie jes zdrowe dla kropka Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-04-01 o 05:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Kiara ja to normalną suszoną żurawine jadłam i mi pomagała..
A z leków to nie wiem coś słyszałam że furaginum stosują ale nie wiem napewno trzeba by lekarza podpytać.. Trzymam kciuki za kropka ![]() Wkurza mnie to że w tych szpitalach tak podchodzą do człowieka, nic nie wytłumaczą tylko byle do przodu a jak coś się stanie to umywają ręce.. ![]() Alonka biedactwo ty ![]() A mi się w nocy sniło że plamiłam i do szpitala miałam jechać tylko ie mogłam się zebrać bo nie miałam koszuli i kapci.. ![]() Meguś kciukaski lecą ![]() ![]() Abra dobrze że u was ok jest ![]() ![]() Wtedy mi taki wyszedl bo coś mi sie wydaje że mój dzieć mi chwilowo na nerke ucisnoł...ale zobaczymy.. W piątek do diabetologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi gin mowił, że wszystkie preparaty żurawinowe można łykać, pomimo, że jak pytałam w aptece to mi powiedziała babka, że lepiej skonsultować z lekarzem. Gin stwierdził, że w aptece zawsze tak mówią ![]() Jestem po wizycie u endo ![]() ![]() Ths, które poleciało strasznie też podobno nie jest złe. Pierwsze pytanie lekarski: jest Pani w ciąży? ![]() ![]() Do tego mam przede wszystkim trzymać dietę, bo najgorszy i bardzo pesymistyczny scenariusz przewiduje wypompowanie totalne trzustki i cukrzyca z zastrzykami insuliny ![]() No i dostałam błogosławieństwo do starań ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Panna Migotka 86, a mogę zapytać, jakie problemy z tarczycą masz, że byłaś u endo??... pytam, bo sama mam chorą tarczycę i oprócz PCOS to mój drugi problem przy staraniach...
![]() Kiara, dobrze, że Cię pielęgniarki trochę uspokoiły... ![]() ![]() ![]() Megan, kciuki za staranka.. ![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A leczę się na tarczycę ok 8-9 roku życia, czyli od 20 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, wszystko będzie dobrze
![]() ![]()
#98 |
Wtajemniczenie
|
Migotka, dobrze ze wyniki masz ok
![]() ![]() Alonka pisalas wczoraj o sposobie lezenia, slonce, zle lezysz wlasnie. Juz wczesniej o tym slyszalam, a tutaj jeszcze w szpitalu dorwalam broszure i jest napisane: "lekarze zalecaja spanie na lewym boku. Taka pozycja sluzy krazeniu krwi i mniej obciaza nerki. Nalezy unikac lezenia n aplecach - takie ulozenie powoduje niekorzystny ucisk macicy na zyly i oslabia krazenie." Debra ![]() Kazali lezec. Pobrali krew na CRP, bete i mocz na ogolny, bo ostatnie wyniki byly zle i zastanawiaja sie nad antybiotykiem. Pigula mowila, ze wynik bedzie wieczorem, ale tu inna pacjentka mowi ze u niej byl juz po 14. Zobaczymy, bede pytac. Noc przespalam, wieczorem mialam skurcze odbytu i pobolewanie brzucha, wiec lyknelam 2 magnezy i do teraz jest ok. Boli mnie troche brzuch jak chodze (np. Na pobranie), dlatego staram sie nie ruszac. O dziwio od kiedy tu leze nie mam boli glowy. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-04-01 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Kiara trzymam kciuki
![]() ![]() Witam ![]() Dziękuję za miłe przyjęcie ![]() Debra, trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Kiara... słonko bedzie dobrze...magnez łykaj
![]() Trzymam kciuki za fasolkę... Ale masz przeżycia i to na samym początku... Szkoda że w spokoju nie możecie cieszyć się tym szczęściem ![]() I dawaj nam tu znać co i jak.. Przez dwa tygodnie przytyłam tylko 200 g czyli nie jest źle |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Meire
![]() Simko wlasnie pytalam gina o zwykla zurawine, ale on mowi ze to tylko przy lekkich stanach pomaga, bo suszona ma za malo czegos tam, mniej niz ta w tabletkach. N arazie TZ przyniesie dzis konfitury z porzeczki od tesciowej, one maja duzo wit C, wiec sa dobre na zakwaszanie moczu. Do tego ma przyniesc herbate zurawiniwa inna, zdobyl w zielarni taka z 16% zurawiny (ta z herbapolu ma 6:/) i bez hibiskusa. Pytalam o ten ucisk w podbrzuszu co czuje jak sikam, taki jakbym miala tam kamplot, gin mowi, ze tak moze byc, to macica uciska pecherz i ze przewaznie maja tak kobiety w zaawansowanej ciazy, ale zdarzaja sie wyjatki, ktore czuja wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Kiara - oby do wyników! wszytsko się na pewno ułoży - ciocia megan ma dobre przeczucia
![]() ![]() Migotko - bardzo dobre wieści! teraz jak ginekolog potwierdzi co trzeba to mam nadzieję, że ruszycie (o ile już coś się nie ruszyło ![]() Simko - wynik super - 200g to szklanka wody - równie dobrze pęcherz mogłaś mieć pełny ![]() Dziękuję Wam za doping ![]() ![]() Debra - no no no ![]() ![]() piszę szybko i skrycie bo dziś nie będę miała dużo czasu... ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
Megus to kciuki zacisniete! O furaginie wiem i zapytalam lekarza bo teoretycznie na ulotce pisza ze w I trymestrze odpada, a on na to "i wlasnie tego nie rozumiem... ciezarne boja sie antybiotyku a takich lekow nie", zdaje sie, ze chodzilo mu o to, ze jedt jeden antybiotyk dozwolony w ciazy.
Cholera, znowu mam skurcze ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-04-01 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cóż, najwyżej pójdę tylko na konsultacje, bez badania, bo nie chcę tracić czasu, a w zasadzie muszę się dowiedzieć tylko co z tą cytomegalią... Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie kochana ![]() Simka! toż to prawie nic! może miałaś pełny pęcherz, albo najedzona byłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Noooo ![]() ![]() ![]() Ty już niedługo na monit idziesz ![]() ![]() Kiara, trzymam kciuki za wysoką betę i pojawienie się pęcherzyka ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Mogotka, kciuki za czwartkową wizytę ![]()
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
No waga przez te 2 tyg mi się wacha w granicy od 72.6 do 73.6 rano po przebudzeniu zawsze waże..
Czyli raz spadek raz mały wzrost bo średnia przez większość jest 73.4 ![]() Boże jak przeczytałam wszystkie wytyczne dla cukrzycy dla kobiet w ciąży to aż mnie zatkało.. 6 psiłków dziennie..toż przecież nic nie bede robić tylko jeść! Masakra jakaś najgorsze to te wymienniki...wez tu sie połap człowieku I wychodzi na to że chyba wagę bede musiała kupić..ehh.. Nieniawidzę wyliczania tych kalorii.. ![]() Migotka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze... i żebyście mogl ruszyć z kopyta ze staraniami.. ![]() Megan a kiedy masz monit? A potem troche się organizm przyzwyczaja i tak nie boli a jajka ze hoho.. Kiara...będzie dobrze odpoczywaj..w ciązy zdarzaja sie różne bóle.. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak z cicha frant siedzę a monit pojutrze wieczorem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#108 |
Wtajemniczenie
|
Beta 1724! Ostatnia robiona 29h wczesniej 682. Usg jednak zrobili i jest maly pecherzyk w macicy! Z uwagi na ciaze niestety nie da sie zbyt wiele zrobic z.jajnikiem i torbielami. Do tego.torbieli jest wiecej niz sadzilismy. Na szczescie ta jedna nie jest skrecona tylko ma dziwny ksztalt. Nakaz lezenia plackiem, dupek i luteina (juz dostalam), 0 aktywnosci fizycznej poki co, uwazac na siebie, kontrola u gina poki co co tydzien i w razie powtorzenia bolu, jakiegokolwiek krwawienia przyjechac do szpitala. Wychodze pojutrze.
Jesli torbieli nie znikna to po porodzie operacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Kiara!!!!! Cudowne wieści
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Kiara wiedziałam że bedzie dobrze
![]() Megan.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Pieknie Kiara! Tak sie ciesze, ze masz potwierdzona ciaze!
![]() ![]() ![]() To teraz mamy podobna sytuacje ![]() Tylko moje pytanie? Moze glupie ale... Torbiel moze sie skrecac? Ja tez mam torbiele na jajnikach ale mi raczej tlumaczyli lekarze, ze to jajnik moze sie skrecac... wtedy jest wlasnie ten bol, nie ma przeplywow i jajnior obumiera. Jesli taka sytuacja sie u mnie zdarzy to operacja bedzie potrzebna w biegu nawet w ciazy...! Oby jednak nie... Co do torbieli to pociesze Cie ze sie samoistnie wchlaniaja... powoli bo powoli ale zawsze... Mi gin tlumaczyl, ze u niektorych kobiet torbiele wchlaniaja sie do 14 tygodnia... u mnie sie jednak nie wchlonely do konca i mowil, ze po ciazy wchlona sie automatycznie, wiec jesli w ciazy nie spotka mnie operacja to po ciazy raczej tego unikne... ![]() Kochana... pewnie tez bedziesz musiala przyjmowac clexane przeciwzakrzepowo? Megan ![]() Simka ![]() ![]() Ja bym chetnie zaczela powoli przybierac a waga po schudnieciu jak stoi tak stoi... chociaz dobrze ze nie spada w dalszym ciagu... Co do cukrzycy w ciazy to dieta jest na prawde restrykcyjna ![]() Skad sie te wszystkie cholerstwa biora sie pytam?! ![]() Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez abrakadabra90 Czas edycji: 2014-04-01 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Kiara, przede wszystkim ogromne gratulacje w związku z ciążą! Przykro mi, że musiałaś przejść tyle stresów, ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny, nie doczytałam całości Waszych wypowiedzi z czasu mojej nieobecności, ale mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku, bądź przynajmniej po staremu. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze monity, wizyty, jajka i oczekiwania na testy, postaram się szybciutko wdrożyć, żeby móc trzymać kciuki za każdą osobno. Abra, jak u Waszej piątki? Ciągle o Was myślę i Wam kibicuję! Justynko, jak maleństwo? Dajesz sobie radę? Podeślesz nam jakieś fotki? Agatko, a jak u Ciebie? Jak objawy i USG? Simka, jak się czujesz? U mnie wszystko w porządku. Wróciłam wczoraj z urlopu, na którym ciut się zestresowałam, bo miałam takie karmelowe plamienia przez jeden dzień po długim spacerze, ale ginka machnęła ręką, powiedziała, że to normalne. Moje maleństwo (okazało się, że jedna sztuka) ma 11 mm i lekarka twierdzi, że to w porządku. Termin porodu wyznaczyła wstępnie na 9 listopada. Siedzę teraz w domu na zwolnieniu lekarskim,bo zabroniła mi siedzieć przy komputerze. TSH mam za wysokie, bo 3,2, zwiększyła mi dawkę leku. Oprócz tego przyjmuję luteinę setkę i dwa razy dupka. No i od dwóch dni mam bóle głowy, już są nie do zniesienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
![]() Abra, jajnik moze sie zagiac nie moze sie skrecic. Torbiel moze sie skrecic i to jest bardzo grozne, jak sie skreci torbiel to do jajnika przestaje doplyw ac krew Nic o zastrzyku nie wiem, ale nie bylo jeszcze takiej solidnej rozmowy tylko krotkie wiesci, kurcze caly oddzial czekal na moje wyniki ;p 3 pielegniarki wpadly powiedziec ze sie.ciesza i gratuluja, a lekarze zazyczyli sobie zeby wyniki mojej bety trafily prosto do gabinetu usg. Lekarz mowi, ze 2 torbiele wygladaja jakby byly z poprzedniego cyklu :O Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-04-01 o 14:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Kiara!! Cudowne wieści!! Trzymaj się dzielnie i ciepło :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Abra też właśnie słyszałam o skręcaniu ale jajnika a nie torbieli..a. bardzo czesto jest to efekt przestymulwania jajników..
Buziaczki dla chłopaków i kruszynki ![]() Kucyk już myślałam że nam zaginełaś w akcji...!cieszę się że wszystko dobrze..odpoczywaj.. U mnie nawet dobrze tylko zaczeła się lekka anema--ale z tym to dam radę, jakeś bakterie się przyplątały-czekam na posiew,,no ita cukrzyca ciążowa ehh martwie się tylko żeby to na małego nie miało wpływu.. Brzuch dalej mi twardnieje ale na szczęscie szyjka ok.. A maluszek rośnie, kopie i się wypina.. ![]() Super sprawa na tym etapie ciąży..także mój brzuch żyje swoim życiem ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję że teraz tylko spokojniej będzie ![]() Nigdy się nie zagłebiałam w temat ale też o skręcaniu jajnika słyszałam..ale może i jest tak jak mówisz człowiek całe życie się uczy.. A jak tam tż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Kiara... na prawde nie wiem jak jest... moze istnieje i to i to?
![]() Ale na prawde mniejsza o to! Grunt, ze z fasola ok! I ze lada dzien wychodzisz! Ciesze sie strasznie ![]() Kukucyku!!! Prawie zawalu dostalam przez Twoja nieobecnosc! :p U naszej piatki ok ![]() ![]() ![]() Jeju... twoje malenstwo ma juz 11 mm?! Ale slodko!!! ![]() Simka... jak czytam jak Natan w Tobie fika to juz nie moge sie doczekac pierwszych ruchow ktore poczuje ![]() Aha... tak jak mowisz u mnie z tym jajnikiem a raczej juz dwoma to efekt przestymulowania... dlatego na wszystkich wypisach ze szpitala mam wpisana hiperstymulacje jajnikow... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez abrakadabra90 Czas edycji: 2014-04-01 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Kiara
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u ciebie wszystko razy 4 to musi być przeżycie ![]() To bedzie normalnie dyskoteka... Ciekawe w którym tygodniu poczujesz ich pierwszy raz Bo ja 16 tydz już czułam co prawda delikatne.. ![]() Nie porównanie do teraz --regularne kopniaki.. ![]() Czasem tak się wypnie że z jednej strony mam mnejszy brzuch a z drugiej górkę bo tyłek albo plecy wypina.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Hihihi... te maluchy to jednak w brzusiach mam maja najlepiej
![]() Slyszalam, ze pierwsze ruchy ktore czuc sa bardzo delikatne... czytalam ze niektore kobiety odczuwaja je jakby gasienica w brzuchu chodzila... :p Ja przez ostatnie dni czuje w brzuchu jakby takie pecherzyki powietrza mi pekaly... ale to tak delikatne odczucie i wydaje mi sie ze poczatek 14 tygodnia to wczesnie zeby cos czuc? Chwilami zastanawiam sie czy mi w zoladku albo jelitkach jezdzi czy to maluchy sie wierca :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Abra.. to mogą być już maluszki..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.