|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
piekny
o tak,u nas najgorsza faza to tez byl czas studiow ![]() Cytat:
![]() moj M. tez uwielbia jogurt naturalny Cytat:
Cytat:
a gdzie zamawialas te kule? ![]() Cytat:
![]() to u nas podobnie w biegu moglby pewnie i zjesc konia z kopytami ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() moj maluch wyrzuca naczynia ze zmywarki na podloge
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Na congee.pl Wrzucę jeszcze zdjęcie z kulami.
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Luna Kamilek słodki
![]() Ja sama nie kupuję danio i danonków ani innych jogurtów poza naturlanym tak więc dziecko nie je i nie próbuje. ... choć Moje dziecko ma już za sobą pierwszą próbę czekolady no i oczywiśćie wyszłam na najgorszą i tekjsty były że dziecku zabraniam i tak podrośnie to będzie samo jadło to powiedziałam że jak będzie miała swoje pieniądze to będzie sobie mogła kupić póki ja ją karmię i robię jej jedznie to nie ma mowy ... żebyście widzieli miny i teksty jak ja dziecko krzywdzę przecież dziecko musi .... no ale jak wnuk był malutki to gdzie tam całkowity zakaz a jak skońcyzł 3 latka to chipsy czekoladki już nie ma problemu no i oni już niespełna roczną A. chcą tym karmić białej groączki prawie dostałam ale już więcej dziecko nie dostało ... tak samo z chrupkami mówię że 1 max 2 razy wtygodniu to że jej bronię bo to tylko zwykłe kukurydziane no ale ja wiem że ona chrupki nie odmówi a one żadnych watości nie mają i ona później mi konkretnego posiłku nie chce zjeść bo się zapcha to też że bronie bo przecież to tylko kukurydza masakraScarlett ja nie robię ja kupuję takie http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...em-i-malinami/ plus zwykłe płatki owsiane albo orkiszowe płatki wsypuję do jogurtu i tak jem ja i mała z tego musili tylko uważam by jej jakiś orzech nie wpadł do buźki. Kiedyś kupiłam jeszcze takie musli z amarantusem z rodzynkami i czymś jeszcze były pyszne ale przypomnieć sobie nie mogę gdzie kupowałam i z jakiej firmy były. |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nigdy tego nie zrozumiem - przeciez Twoje dziecko - Twoje reguly - i to powinno otoczenie akceptowac i szanowac ![]() U mnie na szczescie nikt nic dziecku nie da do jedzenia poza mna - obawiam sie pozniej troche, jakies przyjecia urodzinowe. Choc moja szwagierka wychowala dzieci bez slodyczy - o szczegoly bede musiala ja keidys przy okazji wypytac
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
o dzieki
![]() widze, ze podobne znalazlam, chcialam takie zamowic - i jeszcze fajniutkie serpentynki, albo takie polkule na stol i girlanda happy birthday
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko dlaczego mama nie zwrocila uwagi tej ciotce ![]() aaaaaa
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ja niestety kupuje dla siebie no i czasem młody dostaje, mimo że nie chciałam. ale wiadomo to mój wybór, najpierw próbował naturalnych i mimo że pare łyżek zjadł to tak go trzepało że aż mi go żal było
![]() Mnie się podoba jak ktoś wychowuje dziecko jak Ty, chociaż sama tak nie potrafie. Na pierwszej lini mam TŻ, a zaraz później mamę, babcię, siostrę które widują Kamila na codzień. Trudno, przeżyje ale czekolady raczej nie próbował.. tzn biszkopt czekoladowy tak ale samej czekolady nie (przy próbach mówiłam że wysypka mu wychodzi po czekoladzie i nie może )
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekujemy za kciuki, dziecko zadowolone....zobaczymy jak poszlo o 12- bo opublikują zadania w necie.
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff w koncu przerwa ;-)
O dziwo idzie mi dobrze, troche sie poznienialo - ale glownie przy zakanczaniu robienia burgerow - ale szef powiedzial ze jest pod wrazenien - ze po roku nadal pamietam co i jak sie robi. Nie powiem mu przeciez ze ost tydzien spedzilam nad kartka z burgerami i se przypomninalam niech se mysli ze ja taka Madra jetem hahaNo idem zaraz dalej wlaczyc ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
wyszła po coś do pokoju obok....
powiem wam jaka paranoja, TŻ dziś kończy pracę bardzo wcześnie, pomyślałam, że przejdę się z Z do niego i pojedziemy razem po zakupy, jednak nie chce mi się iść te całe 8 km i podjechałabym kawałek autobusem, ale boję się zostawić Z i iść kupować bilety w autobusie, bo jeszcze wózek się przewróci czy coś.... nigdy z nią jeszcze autobusem nie jechałam.... znalazłam w domu stare bilety, ale są po 2,80, a teraz są po 3 zeta - i nie mogę skasować np. dwóch, bo dostanę mandat - mam jechać w kilka punktów miasta po bilety uzupełniające za 0,20 i wtedy mogę jechać....
|
#762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tesknisz? ![]() Cytat:
![]() moze moglabys kogos poprosic o przytrzymanie wozka?
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I mam pytanie - w takim ukladzie zeby myc podczas kapieli (po ostatnim stalym posilku) czy dopiero na pol-spiocha po mleczku? ![]() Krzys drzemkuje, potem do parku. Ostatni w miare luzny dzien - jutro fryzjer, gin, zakupy, potem pichcenie, przymiarki ciuchowe, sprzatanie, szykowanie stolu itp. ![]() Mamy juz przepustke na wjazd na Stare Miasto samochodem, pod Palac Slubow podjedziemy Potem szampan dla wszystkich i 10 osob do domu (lacznie z nami). Skromnie, ale i tak mega roboty jest, ja juz chce byc po
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i powodzenia my po spacerze, Florek śpi ![]() ah Ci wszyscy wpychacze dzieciom masakra. ja na razie dobrze bronię Florka, problem pewnie się zacznie jak będzie większy
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
fatalnie. ale jak mus to mus. łażę na czterech i jestem tygrysem
![]() żeby im tak zostało ![]() ![]() :pro si: Michaś też asystent...Cytat:
Cytat:
Torres każde cycowanie kończy na stojąco... heh. duży bar, stały bywalec ![]() ![]() nie mogę tego pojąć. no nie mogę. ![]() ![]() klask i: zuch dziewczyna!!!!![]() ![]() hm a do automatu się nie da podjechać z wózkiem? albo na przystanku kupić? albo w kiosku? ![]() ![]() po Twoich postach wcale nie tak skromnie ![]()
|
|
|
#766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rano Filip wstał na mleczko po 5 więc nakarmiłam a ja włączyłam laptopa bo nie chciało mi się juz spać. I spał do 8:30! Jak nigdy bo wstaję 6-7. Powodzenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze odnośnie sytuacji Oliwki u teściów z dawaniem małej różnych rzeczy u mnie jest podobnie u mojej prababci. Zawsze stawia na stole ciastka a F. jak zobaczy to szaleje i chcę żeby mu dać ja mówię głośno, że Tobie jeszcze nie wolno, zę Ty masz ciasteczka odpowiednie dla dzieci w domu itp Słyszę, ze co to takie ciasteczko, przecież nie zaszkodzi. Często jest tak ze jak tam jestem to są też jakieś sąsiadki babci i pytają to jeszcze nie je ciastka? To moja babcia z taką ironią w głosie że mu nie wolno i kiwa dziwnie głową że nie rozumie tego. Raz była sytuacja że byliśmy razem z Tż i wzięła F. na ręce i stanęła przy szafce z F. tyłem do nas i dała mu kawałek ciastka do buzi (myślała, ze nie widzimy) tak mnie zatkało że się nie odezwałam, tylko szybko wróciliśmy do domu. |
||||||
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Miałam nie wychodzić dziś na spacer, bo czekałam na kuriera (z tabletem ), myślę sobie Janek zaśnie to sobie coś porobię. Tja... Kurier przyjechał a synio ani myśli o spaniu. Wzięłam więc dupe w troki i wyszliśmy. Odjechalismy 100 metrów od domu, patrze J. śpi... Więc se siedzę na ławeczce i się grzeję w słonku ![]() Edit: J. własnie się obudził więc tylko Was przeczytałam. Zdrowia dla wszystkich chorowitków. Kasia, wiedziałam że dasz radę a Miluś ma wspaniałą opiekę (Twoja Mama to prawdziwy skarb)Nestelle, przekichane z tymi nockami masz. Może to przejściowe ![]() Pani, tygrysie ![]() Może później uda mi się coś więcej napisać |
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie niestety jest podobnie, moja mama ma gdzieś co do niej mówię i tłumaczę i po kryjomu zawsze coś wciska Hani Na szczęście nie czekoladę, ale gdyby Hania tylko chciała, na pewno by jej dała skosztować, wiem to. Czuję,że wkrótce zepsuje mi dziecko jak z nią zacznie zostawać cale dnie buuuuWraaauu trzymaj się i nie daj się!
|
|
#769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kroczki i przejażdżki rowerowe![]() Cytat:
oO to i ciebie dopadła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A więc u nas ogólnie imprezy udane, dwie imprezy dwa torty w wykonaniu domowym Prezenty; zabawek w ogóle nie dostał tylko taką fajną brykę o taką resztę ubrania i kaska. B. grzeczny i zadowolony zatem szybko padł wieczorem. Foty wrzucę niebawem jak uśnie...
|
|||||
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trochę zaczełam się niepokoić... lekarka kazała mi odciągać siusiaka raz na jakiś czas i tak robiłam. A teraz mam obawy bo ma chyba zarośnięty
![]() możecie mi powiedzieć jak "wasze" siusiaki wyglądają? Bo nasz tak jak na tym zdjęciu...(wybaczcie ale wytłumaczyć nie umiem więć dodaje foto) |
|
|
|
#771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawa, jak bedziesz wygladala ![]() tygrysie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za dwa tygodnie mamy bilans i bede pytac o szczegoly (bo u nas tez zwezony byl/jest?).
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-01 o 16:12 |
|||||
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nic nie dotykam i nie ściągam. Też lekarz zabronił.
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy chłopców - ogladnijcie!
http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553# wyklad lekarza urologa o napletku, wyjasnia wszystko edit. dzieki temu dowiedzialam sie, ze odciaganie to jedno, a dbanie o higieny to drugie, lekkie odsloniecie do umycia wskazane (ale tylko w przypadku tych odprowadzalnych, czyli tylko tyle, ile bez oporu sie odsloni)
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-01 o 16:37 |
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem o 2;pCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Tygrysie - trzymaj sie cieplo.
Wrocilam z Oli od lekarza, zapalenie gardla ma. Wiec oczywiscie groprinosine i flavamed w tabletkach. Ale stwierdzila ze nic wyrztusnego nie moze dac bo w kazdym syropie cukier pod rozna postacia. Wiec mam pytanie jesli macie w domach jakies wykrztusne syropy, czy mozecie sprawdzic czy jest w nich cukier,badz jakies pochodne? Chyba w flegaminie baby nie ma, to myslicie ze dac jej chociaz te pare kropel, oczywiscie juz nie dzis... Mala lepiej juz, bez goraczki, katar ma, ale nie taki cieknacy jak w niedziele, psikamy woda morska, przed spaniem otrivinem,w ciagu dnia sciagamy katarkiem,tylko przed spaniem.A tak tylko wycieramy nosek Mnie w nosie kreci.Ale sie nie dam,nie moge sie rozlozyc. Gardlo rez cos boli, ale mam augmentin to lyknelam. Musi przejsc Moderna teraz dzieci pisza po 3 klasie test sprawdzajacy, po 6 klasie test decydujacy odnosnie gimnazjum, do rejonowego dostanie sie kazdy,w zaleznosci od wyniku testu albo do lepszej klasy albo gorszej,mozna tez wybrac gimnazjim spoza rejonu ale wtedy trzeba wysoko zdac egzamin. Licza punkty za 5 przedmiotow na swiadectwie, za egzamin i konkursy
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
heh. straszne, że musimy w kategoriach: "muszę", "bronię"
![]() Cytat:
jak moja t. ![]() no co im to daje? "moralne" zwycięstwo nad podłą matką??? Cytat:
![]() fajna emotka tygrys(k)owa do takiego mi daleko jestem zakatarzonym tygrysem ![]() ![]() ![]() klask i:Lunka, ja nie tykam siusiaka. nam nie kazali. wręcz zabronili.
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka wam życze
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
despa a wykrztusne w tabletkach? (flegamina jest przeceiz w tabletkach tez dostepna, lub jakis inny ambroxol)
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siusiaka tez nie tykam ale wczoraj byl lekko spuchniety(?), rano juz nie to moze gdzies poobijal sie, musze przyobserwowac co dalej. Do pediatrow nr nie ma a i tak dzikie tlumy chorych w przychodni...
Mnie tez denerwuje wciskanie czegos dziecku, zwlaszcza obcemu co widze na placu zabaw. Ostatnio babka chciala czyms czestowac J. nie rozumiejac co mowie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

ale czekolady raczej nie próbował.. tzn biszkopt czekoladowy tak ale samej czekolady nie (przy próbach mówiłam że wysypka mu wychodzi po czekoladzie i nie może 

klask i: zuch dziewczyna!!!!

Na szczęście nie czekoladę, ale gdyby Hania tylko chciała, na pewno by jej dała skosztować, wiem to. Czuję,że wkrótce zepsuje mi dziecko jak z nią zacznie zostawać cale dnie buuuu
trzymaj się i nie daj się!