Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 13:59   #931
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
To teraz chyba trzeba się ładnie usmiechnąć i powiedzieć sorcia Tżeciku
A myślisz co ja zrobiłam ? zadzwoniłam jakby nigdy nic,czy idziemy na spacerek jakiś a on oburzony a ja walnęłam głupim pytaniem"ale o co Ci chodzi? Fochasz się jak baba" Ale chyba przyjdzie,mimo,że słyszałam po głosie,że nie chce mu się gadać ze mną

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:05   #932
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam tez twardnieje brzuch na dole? Mam tak od kilku dni. Wlasnie teraz.

Mialam sie wziac za sprzatanie, odkurzanie, lazienka, kuchnia itd, ale slabo to widze, wzielam nospe i leze. Zupelnie nie wiem co to....

Mam nadzieje, ze to nic strasznego. Wizyta za tydzien.

Byc rodzicem to chyba ciagle zmartwienia, na razie przynajmniej.

W ogole od poczatku ciazy jem tylko slone, kwasne rzexzy, ogorki ida u mnie jak woda) wczoraj zjadlam 2 ciastka i chyba moje biedne dziecie chcialo ze szczescia chyba wyskoczyc. Tak sobie plywalo i pukalo. No nic wyrodna matka tylko kwasielce dostarcza.

Martwi mnie ten moj brzuch......

A właśnie dzisiaj na wizycie lekarz sam mi mówił jak mnie badał, ze brzuch mam prawidłowy miękki ale jak stwardnienie to mam sie nie przejmować bo to normalne po wysiłku lekkim, po nerwach albo po niewygodnej pozycji czy szybkim zerwaniu sie z miejsca u siebie nie zwróciłam uwagi czy sie tak dzieje ale skoro Ty tak masz to moze jest właśnie to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:08   #933
Misstic
Wtajemniczenie

Ja wczoraj jak wymiotowałam to mi wlasnie tak stwardniał. Być może od silnego napięcia mięśni

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:15   #934
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Nie masz jeszcze karty ciąży ??

nie mam....
bo jak bylam pierwszy raz u gina to jak robil mi usg to oczywiscie go zwerbowali na porodówkie i kazal mi przyjsc za miesiac bylam 6marca dostalam skierowanie na badania bylam u pielegniarki 21 marca i powiedziala ze dostane na wizycie 10 kwietnia...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A właśnie dzisiaj na wizycie lekarz sam mi mówił jak mnie badał, ze brzuch mam prawidłowy miękki ale jak stwardnienie to mam sie nie przejmować bo to normalne po wysiłku lekkim, po nerwach albo po niewygodnej pozycji czy szybkim zerwaniu sie z miejsca u siebie nie zwróciłam uwagi czy sie tak dzieje ale skoro Ty tak masz to moze jest właśnie to

a nie są to zwyle wzdecia tez mozna miec ja czesto mam jak cos zjem w pospiechu.... albo za duzo
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:17   #935
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje Aisa córeczki

Piękny brzuszek masz

Mi z reguły twardnieje tak na wieczór, a od wczoraj przez całą noc miałam jakiś taki twardy i trochę pobolewał. Na razie jest chyba ok.
A po tej nospie ci przechodzi? Czy bez zmian?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

To teraz chyba trzeba się ładnie usmiechnąć i powiedzieć sorcia Tżeciku
Po nospie mam wrazenie, ze jest lepiej. W ogole chyba mi maluch naciska pecherz bo ciagle sikam!

Cytat:

Jest taka szansa, oby nic groznego...
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:40   #936
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
Dziś właśnie oglądałam ten wózek. Jesli chodzi o gondolę to podoba mi się. Jest duża, szeroka i głęboka. Wózek całkiem dobrze się prowadził. W spacerówce nie podobały mi się pasy, no i z tego co wyczytałam w opiniach to małe dziecko w niej zjeżdża i budka jest zbyt nisko. Ogólnie wózek mi się podobał, tylko ciężki jest. Jeśli chodzi o kolory to jest spory wybór. W sklepie był próbnik i w zależności od opcji kolorystycznej są różne rodzaje materiałów, więc warto wybrać się do jakiegoś sklepu przed zakupem i sprawdzić czy dany materiał będzie odpowiedni.
w sensie że pasy są za nisko czy za wysoko?

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
wejdź w okienko nad DO KOSZYKA: wybierz. tam po wybraniu numerka pokazują się kolory

jak zwykle nazaznaczałam więcej, ale nie pokazało cytatu. nie wiem czemu
rano jadę do dentysty, ostatni raz oby na całe 5 miesięcy. dobrej nocy
dziękuję nie wiem jak to się stało ale wchodziłam w to i się nie zmieniało a teraz jak powiedziałaś to tak

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
a w ogóle zajście w ciążę się liczy od momentu zetknięcia plemnika z komórką, czy zagnieżdżenia w ścianie macicy? bo to też jakoś chyba tydzień różnicy między tym. albo coś mi się pomieszało, późno już w sumie
ciążę to się właściwie liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli te "książkowe" 2 tygodnie od okresu do owulacji również, choć w ciąży wtedy nei byłyśmy

Cytat:
Ja juz po byłam pewna dziewczynki i jest dziewczynka TŻ ucieszony jak nie wiem co bo chciał dziewczyneczkę bardzo

A to co brałam za ruchy z boku to nie ruchy :P maja sie pojawić za jakiś tydzień dwa i wystąpić przy samej lini zarostu lonowego
super, ze wizyta udana

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witamy wszystkich w drugim dniu 5 miesiąca

a to my na początku 5 miesiąca
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam tez twardnieje brzuch na dole? Mam tak od kilku dni. Wlasnie teraz.
Mialam sie wziac za sprzatanie, odkurzanie, lazienka, kuchnia itd, ale slabo to widze, wzielam nospe i leze. Zupelnie nie wiem co to....
Mam nadzieje, ze to nic strasznego. Wizyta za tydzien.
Byc rodzicem to chyba ciagle zmartwienia, na razie przynajmniej.
W ogole od poczatku ciazy jem tylko slone, kwasne rzexzy, ogorki ida u mnie jak woda) wczoraj zjadlam 2 ciastka i chyba moje biedne dziecie chcialo ze szczescia chyba wyskoczyc. Tak sobie plywalo i pukalo. No nic wyrodna matka tylko kwasielce dostarcza.
Martwi mnie ten moj brzuch......
ale normalnie jak chodzisz to twardnieje? ja raz tak miałam i się wystraszyłam to cały dzień przeleżałam i brała nospę 3 x dziennie a do tego sporą dawkę magnezu... nie wiem z czego to wynikało ale na drugi dzień już było ok

A jeszcze mi się przypomniało, że mi się robi bardzo niewygodnie jak siedzę dłuższa chwilę, moje dziecko bardzo tego nie lubi. Musze albo spacerować albo leżeć, od siedzenia boli mnie brzuch...

-

Hej dziewczynki

Wczoraj widziałam ze toczyła się rozmowa odnośnie cyklu i kiedy owulacja może być to dodam swoje 3 grosze, czego się dowiedziałam prowadząc wykresy, maja monitorowane cykle itp

Otóż cykl kobiety, książkowo brzmi 28 dni i również książkowo mówi się że powulacja jest w 14 dniu, ale nie wiem w ilu przypadkach tak jest

Ale od początku...
cykl dzieli się na dwie fazy:
-faza folikularna (przedowulacyjna)
-faza lutealna (poowulacyjna)

a dokładnie wygląda to tak:
- miesiączka
-faza folikularna (przedowulacyjna)
- owulacja
-faza lutealna (poowulacyjna)

i od nowa... miesiączka... itp

Pomiędzy dwoma tymi fazami jest owulacja... i teraz tak... jeżeli cykl jest nieregularny to faza przedowulacyjna może posiadać baaardzo różną ilość dni... może to być dni 6 a może być tych dni nawet 50... i wtedy dopiero owulacja.

W czasie pomiędzy dwoma tymi fazami dochodzi do skoku temperatury (3dni przed, 3dni po owulacji) i wtedy zaczyna się faza lutealna czyli poowulacyjna

Faza lutealna (poowulacyjna) jest to tzw. faza wyższych temperatur. Ma ZAWSZE bez względu na nieregularność cyklu podobną ilość dni... mniej więcej w przedziale 12-15dni u każdej kobiety inaczej, mało tego w każdym cyklu może być inaczej, ale jak widać zakres nie jest duży aha i jeżeli ona już jest to oznaka że owulacja na 90% się odbyła

Gdy temperatura spada przychodzi miesiączka

Przepraszam za wywód ale może komuś w czymś pomoże

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-04-01 o 15:01
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:07   #937
Niestabilna
Wtajemniczenie

Helol...

Ma ktoras ochote na Chicken nugets z mizeria ??

Od wczoraj bardzo wyraznie czuje jak dzidzia sie wierci,
Zrobilam may eksperyment i przylozylam dzisiaj sluchawki do brzucha bo mam takie duze ktore moge sciagnac z opaski i wlozylam pod spodnie i wlaczylam mozarta dostalam dwa piekne kopniaczki

Jak tam Miminek ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 15:48   #938
WwikIi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
w sensie że pasy są za nisko czy za wysoko?
Czy za nisko czy za wysoko to nie wiem, bo bez dziecka to raczej trudno to ocenić, zwłaszcza jak się nie ma doświadczenia w tym temacie (chociaż z tego co wyczytałam w opiniach wynika że są za wysoko).
Jak dla mnie są bardzo niedopracowane, wykonane z jakiegoś beznadziejnego materiału, w kroczu wydają się być krótkie, nie są usztywnione na dole. Nie mają tam tej nakładki zabezpieczającej, a nakładki na ramionach są jakieś takie małe, więc obawiam się, że pasy mogą ocierać się o ciało malucha.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:50   #939
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale pospałam około 13:30 zasnęłam i obudziłam się o 16:15
Siedzę z psem na łóżku i jemy paluszki a dzidziuś puka

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:59   #940
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Puk puk
Stary 2014-04-01, 16:18   #941
201610121609
Konto usunięte

Mama była w pepco ImageUploadedByWizaz Forum1396365509.147298.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 16:23   #942
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

jakoś zaczynam się martwić... wy wszystkie już piszecie, że czujecie ruchy swoich maluszków, a ja nic... jestem już w 18tc i nic... no nie licząc tego, że kiedyś mi się wydawało, że coś mi tam pływa w brzuszku, ale nie wiem czy to nie mój wymysł...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:41   #943
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mama była w pepco Załącznik 5635865

sliczne

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
jakoś zaczynam się martwić... wy wszystkie już piszecie, że czujecie ruchy swoich maluszków, a ja nic... jestem już w 18tc i nic... no nie licząc tego, że kiedyś mi się wydawało, że coś mi tam pływa w brzuszku, ale nie wiem czy to nie mój wymysł...
Ale slonce nie ma sie czym martwic, moze masz leniwca albo za wczesnie jeszcze masz czas na poczucie ruchow... probowalas ze slodkim ?? Zjedz czekolade poczekaj chwile poloz sie na lewy bok i poprostu wsluchaj sie w twoje cialo wokol cienie ma byc spokojnie. Chociaz moj pierwszy kopniak byl po zjedzeniu lodow i lezealam na plecach z lekko uniesionymi nog#mi do gory iec nie ma reguly i mowia ze grubsze osoby czuja pozniej a ze ja wieloryb to juz inna sprawa
Stary 2014-04-01, 16:50   #944
WwikIi
Raczkowanie

Cytat:
Mam to samo, 18tc a kompletnie nic mi się w brzuchu nie rusza, żadnego przelewania, łastotania, bulgotania. Kompletna cisza po prostu. Na dodatek brzuch też mi jakoś znacząco nie rośnie i się zastanawiam co z tym moim maleństwem. Pocieszające jest za to, że żadnych niepokojących bóli ani krwawień nie ma więc chyba wszystko ok.
Stary 2014-04-01, 16:53   #945
DorissiriD
Rozeznanie

Dzięki! Sprawdziłam sobie statystyki i już będę wiedziała co i jak

Jeśli chodzi o fazę lutealną to moja miała prawdopodobnie zaledwie 10 dni i był czas że martwiłam się czy jak dojdzie do zapłodnienia to dzidzi zdąży się zakorzenić w macicy... Ale udało się

Mój maluszek też się nie rzuca w brzuchu... Niby druga ciąża to szybciej czuć powinnam. Już prawie 19 tydzień i tylko czas od czasu trąca A z pierwszą córką to nie byłam pewna, czy to ruchy czy nie ruchy dopiero potem jak była większa, ale też nie kopała zbyt często i silno. A teraz taki z niej żywioł
Stary 2014-04-01, 17:00   #946
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Dzięki! Sprawdziłam sobie statystyki i już będę wiedziała co i jak

Jeśli chodzi o fazę lutealną to moja miała prawdopodobnie zaledwie 10 dni i był czas że martwiłam się czy jak dojdzie do zapłodnienia to dzidzi zdąży się zakorzenić w macicy... Ale udało się

Mój maluszek też się nie rzuca w brzuchu... Niby druga ciąża to szybciej czuć powinnam. Już prawie 19 tydzień i tylko czas od czasu trąca A z pierwszą córką to nie byłam pewna, czy to ruchy czy nie ruchy dopiero potem jak była większa, ale też nie kopała zbyt często i silno. A teraz taki z niej żywioł

A ja z innej beczki. Widze ze u Ciebie wszystkie najpieknijsze chwile to we wrzesniu, slub, pierwsze dziecko teraz drugie
Stary 2014-04-01, 17:24   #947
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja większość zakupów zrobię tu:
http://akpolbaby.pl/pl/
Mam 10 minut samochodem do hurtowni
Ale przez neta też można Ceny ciuszków są niskie a jakość super. Zresztą tam mam wszystko w jednym miejscu więc zaczynam oszczędzać bo jak za 2 miesiące pojadę tam to ciężarówką wrócę

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:25   #948
DorissiriD
Rozeznanie

Zgadza się Niestabilna nawet się z tż śmiejemy, że musimy brać tydzień wolnego żeby porządną balangę zrobić z okazji wszystkich okazji
Stary 2014-04-01, 17:28   #949
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Bardzo dużo dzisiaj produkujecie.

Cytat:
Nie martw się, przyjdzie jeszcze czas na ruchy. W pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21/22 tygodniu.
Będzie dobrze

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 17:37   #950
WwikIi
Raczkowanie

Cytat:
Ale przez neta też można Ceny ciuszków są niskie a jakość super. Zresztą tam mam wszystko w jednym miejscu więc zaczynam oszczędzać bo jak za 2 miesiące pojadę tam to ciężarówką wrócę
Rzeczywiście ładne ciuszki. Heh, zaczynam nabierać ochoty na zakupy
Stary 2014-04-01, 17:37   #951
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Mama była w pepco Załącznik 5635865

Śliczne ubranka... Muszę przejechać się do Pepco

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:45   #952
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Jak wejdziesz w poczekalnie i będzie nasz wątek okrąglutkie to trzeba nacisnąć odpowiedzi i otworzy się nowe okno prowadzi Katerina

Ja też zaraz po przebudzeniu wchodzę do Was i najpierw na jedno oko a później już na oba czytam

Cytat:
Ja juz po byłam pewna dziewczynki i jest dziewczynka TŻ ucieszony jak nie wiem co bo chciał dziewczyneczkę bardzo

A to co brałam za ruchy z boku to nie ruchy :P maja sie pojawić za jakiś tydzień dwa i wystąpić przy samej lini zarostu lonowego

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
U mnie to był 11 dzień cyklu i zupełny spontan w wykonaniu mojego Tż :p także mam nadzieje że będzie dziewczynka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A mam pytanie do dziewczyn z DE bo prawdopodobnie w lipcu będziemy się przeprowadzać. Ile mniej więcej trzeba tam zarabiać żeby spokojnie żyć? Bo strasznie mnie to męczy.

Powiem Ci że na początku starczało nam 1500 eu mojego tż'ta. Teraz tez pewnie by starczyło, ale wiadomo lepiej jak dwie osoby pracują. Albo chociaż tak z 2 tys. zarabiać
My mamy mieszkanie ze spółdzielni i nie musimy wynajmowac i płacić dużych kaucji i wynajmu.
ale jak urodzisz w de to dostaniesz kindergeld i elterngeld razem 500 eu, plus jak zgłosisz się odrazu po przyjeżdzie do tego urzędu ciążowego ( jak chcesz to napisze ci na pw co i jak) to możecie dostac jeszcze kase na wozek, albo dofinansowanie do mieszkania itd. zależy od dochodow oczywiście. Zreszta ja tam idę w czwartek to moge ci po wszystkim napisac co i jak bo i mi sie rozjaśni.

Cytat:
Mi tam po jelitach tylko wiatry hulają

Witam

Dzis znowu całe popołudnie na powietrzu
A po powrocie do domu hot dogi i hamburgery

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:56   #953
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, w pierwszej ciąży poczulam ruchy koło 20 tc. Teraz też jeszcze nie czuje. Dziecko jednak stosunkowo male jest i mimo, że się rusza to można nie czuć jeszcze.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:10   #954
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
Czy za nisko czy za wysoko to nie wiem, bo bez dziecka to raczej trudno to ocenić, zwłaszcza jak się nie ma doświadczenia w tym temacie (chociaż z tego co wyczytałam w opiniach wynika że są za wysoko).
Jak dla mnie są bardzo niedopracowane, wykonane z jakiegoś beznadziejnego materiału, w kroczu wydają się być krótkie, nie są usztywnione na dole. Nie mają tam tej nakładki zabezpieczającej, a nakładki na ramionach są jakieś takie małe, więc obawiam się, że pasy mogą ocierać się o ciało malucha.
hmm a jakieś inne modele Ci wpadły w oko?

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość

Bywa i tak u mnie kiedyś faza lutealna trwała 18dni,a przy tylu mówi się już o ciąży... a tu psikus, po prostu organizm walnął focha

Cytat:
Fajne te ubranka
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:13   #955
88Ekaterina88
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4315342/Mleko...-jakiego-pilem

ale żeby aż 3 lata karmić

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-01, 18:18   #956
Miminek
Raczkowanie

Hej.

Byłam wczoraj na wizycie u mojego gina w związku z lekkim plamieniem. Okazało się, że mam dużą nadżerkę i prawdopodobnie stąd plamienie (wystraszyłam się z tego względu, że plamienie dzień po badaniu jest z reguły brązowe a nie jasno-czerwone ). Bóle wewnątrz pochwy (bolało dość mocno) spowodowane są rozciąganiem macicy. Szyjka długa (31mm), twarda i zamknięta. Dostałam dodatkowo luteinę pod język (nie wiem dlaczego lekarz tak się na to zaparł... ) i nospę 2xdziennie.
Lekarz jak zwykle bardzo mile mnie zaskoczył - przyjął mnie na NFZ (przyjmuje tylko w poniedziałki w przyszpitalnej poradni ginekologicznej i w soboty w prywatnym gabinecie) mimo dużego obciążenia - napisał mi tylko sms, że mam przyjść po 19 i uzbroić się w cierpliwość. Chciałam zapłacić pod koniec wizyty bo jednak jestem jego prywatną pacjentką i musiał się chyba trochę napocić żeby mnie przyjąć w tej poradni. Wkurzył się na mnie i powiedział, że on nie będzie ode mnie żadnej dodatkowej kasy brał bo kasę to może wziąć ale na prywatnej wizycie za wizytę i nic dodatkowo - SZOK.
Może dlatego taki jest bo jest dość młodym lekarzem

Nadal przygotowuję się do seminarium które będę miała w sobotę + kolokwium... Masakra ;( Może kiedyś w końcu Was nadrobię...

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-04-01 o 18:22
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:22   #957
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej.

Byłam wczoraj na wizycie u mojego gina w związku z lekkim plamieniem. Okazało się, że mam dużą nadżerkę i prawdopodobnie stąd plamienie (wystraszyłam się z tego względu, że plamienie po badaniu jest z reguły brązowe a nie jasno-czerwone ). Bóle wewnątrz pochwy (bolało dość mocno) spowodowane są rozciąganiem macicy. Szyjka długa (31mm), twarda i zamknięta. Dostałam dodatkowo luteinę pod język (nie wiem dlaczego lekarz tak się na to zaparł... ) i nospę 2xdziennie.
Lekarz jak zwykle bardzo mile mnie zaskoczył - przyjął mnie na NFZ (przyjmuje tylko w poniedziałki w przyszpitalnej poradni ginekologicznej i w soboty w prywatnym gabinecie) mimo dużego obciążenia - napisał mi tylko sms, że mam przyjść po 19 i uzbroić się w cierpliwość. Chciałam zapłacić pod koniec wizyty bo jednak jestem jego prywatną pacjentką i musiał się chyba trochę napocić żeby mnie przyjąć w tej poradni. Wkurzył się na mnie i powiedział, że on nie będzie ode mnie żadnej dodatkowej kasy brał bo kasę to może wziąć ale na prywatnej wizycie za wizytę i nic dodatkowo - SZOK.
Może dlatego taki jest bo jest dość młodym lekarzem

Nadal przygotowuję się do seminarium które będę miała w sobotę + kolokwium... Masakra ;( Może kiedyś w końcu Was nadrobię...
Kamien z serca a lekarza pozazdroscic.
Stary 2014-04-01, 18:24   #958
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Miminek

super, że wszystko sie wyjasniło
I dobrze, że ... już dobrze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-01, 18:43   #959
agnes 20
Zadomowienie

Miminek, to super że wszystko dobrze.
Mnie od wczoraj pobolewa brzuch, ale tak inaczej niż zawsze, ból taki kłujący bardziej, tak nad jajnikami po bokach, ale pocieszam się że dopóki dzidzia kopie i nie ma plamienia to nie jest źle. Mam nadzieję że jakoś wytrzymam do następnego wtorku do wizyty.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:43   #960
Misstic
Wtajemniczenie

Miminek uff jak dobrze ze wszystko jednak ok
Narobilas nam stracha

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości