|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zadomowienie
|
Tiaaa w jednej ręce wozek, w drugiej żaba i pies na smyczy - matka wariatka
![]() Żaba gra m.in. "Panie Janie"- miny ludzi mijanych w parku bezcenne ![]() Jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Uwierz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Kubek - super ze synek polubil bondolino. My tez mamy to nosidlo i bylam bardzo zadowolona z niego. Slonce czy deszcz moglam wsadzic w nosidlo i wyjsc.
Perse - ja soki daje wylacznie rozcienczone, daje z gerbera, hippa co popadnie. Bobofrut rzadko bo w woekszosci cukier ze 2 smaki chyba bez tylko. W lodowce 3 dni trzymam. Agatka - super ze widzialas czlowieczka. Ja tez mialam krwiaka. Anita - jak to juz blisko. W ogole kwietniowki jestescie mi bliskie bo moja sis ma na koniec kwietnia termin i tak odliczam z wami i z nia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeszcze ostatni hit to "Wędrowali szewcy". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam taką - spadkową - żabę. Nasza jest tragiczna. też gra. tfu! fałszuje. że ja (głuch absolutny) wyłapuję fałsz, to znaczy że chiński pan-jan jednak się różni od rodzimego ![]() jak każdy hipoChondryk ![]() ![]() 4, 5 miesiąc bezpieczny. trochę więcej niż dwa smaki ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-01 o 20:59 Powód: u Kucyka w poście zobaczyłam jakiego ortografa strzeliłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja wierzę w moje dziecko....ja nie mogę tylko uwierzyć ze to się dzieje....
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
hehe ta formuła zwiększa pole negocjacyjne
![]() Mój artykułuje "YYYY" i wiem, że muszę zapodawać "Na straganie" ![]()
![]() |
#1749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657]Rena mogłabyś mi napisać, jak krok po kroku zasadzić rzeżuchę? Wiem, że to zadanie na poziomie podstawówki, ale ja już zapomniałam, a w tym roku kupiłam i chciałam na ligninie posadzić.[/QUOTE] ja sieję taką ogrodową - normalnie do ziemi (można też w doniczce) - rośnie dość wysoka i bardzo dobra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
========================= ============= ja po wizycie...doktorek zrobił usg - owu była, ale endometrium tylko 6,5mm (24dc) ![]() ![]() któraś z Was (Kubek??) podawała linka do taniej apteki internetowej...mogę prosić raz jeszcze??
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-04-01 o 19:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
oby, oby
![]() ![]() ciut mnie wystraszyłaś ![]() choć Młody i tak preferuje te przecierowe z marchewką... kiepski byłby na nich kisiel ![]() zrobiłam jeszcze raz przegląd i jednak na oczy mi się rzuciło i 5 różnych mam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Agatko cudowna wiadomość
![]() Perse ja też podaję sok rozcienczony z wodą. Dużo wody, mało soku ![]() Kubek super że masz sposoby na płacze T. ![]() Nie mam pomysłu na popołudniowy deser dla Olka. Kisiel, banan, owoce z łyżeczką twarozk-to je. Ale chciałabym trochę urozmaicić
#1754 |
Zakorzenienie
|
o matko
![]()
#1755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczysz, nim się obejrzysz a już ruchy będziesz czuła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
![]() Agatka bardzo się cieszę ! Jabłko pieczone, crumble (różne owoce a kruszonkę robię z mąki pełnoziarnistej i płatków owsianych - lubimy wszyscy), galaretki z owocami, muffinki (przeróżne z owocami) ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() dotąd raz robiłam kisiel T. na musie gruszkowym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A napiszesz jeszcze co dajesz Julkowi na kolację? Może też parę pomysłów zgapie ![]() Pani ale cie trzyma :/ a co z kp? T. ma się dobrze?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Olek z alergiami, już lepiej? Julek może już jeść żółtko i nic mu nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Z tym to różnie. Mogę mu dać mały słoiczek z twarożkiem ale może mieć max 15% mlecznego skladnika. Inaczej go wysypuje. I to tak 1-2 razy w tygodniu. Ale białko przeszło i je.
A ten galat to na żelatynie robisz? I galaretke na deser taką ze sklepu? Bo ja ssię boję tej żelatyny Dobrze że Julek już więcej może jeść ![]()
#1762 |
Zadomowienie
|
Hej!
Co tutaj cicho? ![]() Dziecko mi spi, ide iglaki do donic na tarasie wsadzić. Wczoraj byłam w ogrodniczym- z Tymkiem w nosidle (tzn najpierw samochod, pozniej nosiło)- niech żyje wolność! ![]() Lazilam sobie, oglądałam, gadalam z panami ogrodnikami a on spał. Gdybym nie zostawiła tam (zapłaconych) tulipanów byłaby satysfakcja 100% ![]() A dzisiaj mam mega zadanie- załatwić rehabilitację na NFZ, bo troche nas pogrąża chodzenie prywatne. Byliśmy wczoraj u pediatry rejonowego- pierwszy raz, ładnie sie pani zdziwiła ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-02 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki za termin rehabilitacji... No właśnie nie wiem co tu tak cicho.. ![]() Wychodzi na to że BERBIE rozkręcała wątek ![]() Nuuudaaaaa ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Konto usunięte
|
Hej!
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi w sprawie picia. Kupiłam wczoraj bidon i sprawa wygląda jak z niekapkiem, czyli Artek ogląda go ze wszystkich stron, wali nim o tackę i zrzuca na podłogę ![]() Właśnie spróbowałam zamienić kolejność - picie i jedzenie (czyli najpierw mu dać mleko, a potem kaszkę). W efekcie nie chciał ani tego ani tego. Dostaję już do głowy. I niedługo przestaję odciągać dwa razy dziennie. Planowałam do roku, ale Artek odmawia mleka (jak i picia w ogóle), więc od pewnego czasu prawie wszystko wylewam. A też bym chciała chodzić na dwa spacery dziennie. I może Kubek zrobię jak Ty - rano na szybko, w chuście, do sklepu, a potem w wózku na długi spacer ![]() Powiem Wam, że teraz już nie mam wyrzutów sumienia jak wcześniej. Podchodzę do tego ze spokojem, bo Artek tak naprawdę sam się od tego "odstawia". Oczywiście będę mu dalej wciskać mleko kiedy się da, ale boję się, że on się niedługo zrazi do butli w ogóle, bo non stop zaciska usta, kiwa głową i koniec. Jedyna jeszcze moja nadzieja w normalnym kubeczku. Więc pewnie niedługo przejdę na odciąganie raz dziennie, mm w razie potrzeby i tyle. Na naszym wątku niektóre dzieci nie piją już mleka, jedzą tylko kaszki lub kleiki na mm i jest OK. My już jemy jogurciki, niedługo mu dam chlebka, więc mam nadzieję, że jakoś to się ułoży... Boże, tyle dylematów z tym jedzeniem ![]() Agatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | ||
Zakorzenienie
|
karmimy się cały czas.
Torres bardzo dobrze. ze trzy razy wyskoczył z gorączką i tyle (oby, oby, oby!) Cytat:
![]() ![]() na kolację też się wpraszam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też jestem ciekawa stolicznych terminów reh.... ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45854246] Powiem Wam, że teraz już nie mam wyrzutów sumienia jak wcześniej. [/QUOTE]ale z jakiego powodu miałaś wyrzuty? że za rzadko laktatorujesz ![]() jesteś hero. hero nie mają wyrzutów sumienia.
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam w chuście, ale sie boje z moim wrzaksunem w chuście wyjść z domu.
Bo nie wiem jakbym miała ja na dworze z powrotem zawiązać. Chustę mam porządn, tkaną, gdyby ktos planował nabyć, to chętnie sie pozbęde. U nas cieżko zreszta T dobrze zawiązać bo on z lekka niecierpliwy i asymetrię nadal ma i ciezko o prawidłowe wiązanie. Perse, współczuje przebojów kubeczkowych. A próbowałaś wodę z kubeczka w stylu tego medelowskiego do dokarmiania? Pani pisała ze w tym celu używa te "zatyczki" od butelek Lovi. Tymon tak "pije" Actiferol. Kiedys jezyczkiem "ściągał" a teraz właściwie normalnie pije malymi łyczkami. Az sie użycia doidy cup nie moge doczekać, bo wydaje mi sie ze szybko to ogranie. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kucyk- moze wieczorem podjade po te tulipany, bo sie napalilam na nie. Wiosna ![]() Kiedy Berbie wraca? Pani- reh pod stolica, mam szpital ortopedyczno- rehabilitacyjny kilka ulic dalej. Dzosnilam tam, mam podjechać miedzy 10 a 14. Czekam tylko az TZ do domu wróci i ide. Ciekawe czy sie zdziwię ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Wylookalam ostatnio, w moim ulubionym 'kocykowym' sklepie, bardzo fajne książeczki dla małych dziewczynek. Kupiłam dla naszego czwartkowego gościa dwie książeczki 'o Eli'. "Piłka Eli" i "Kwiaty od Eli"-strasznie urocze te książeczki (dziwne określenie książki, ale one wlasnie takie sa - urocze ![]() http://aros.pl/ksiazka/pilka-eli-2 Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-02 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Witam
Moje dziecko ostatnio pada 18:30-19:00.Musiałam więć przesunać kąpiel na 19:00 bo jak go budziłam o 20:00 do kąpania to był wściekły i po kąpieli nie mógł ponownie zasnąć.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Konto usunięte
|
Pani, wcześniej miałabym wyrzuty sumienia, gdybym przestała odciągać. Teraz czuję już taki wewnętrzny spokój, brak dylematów gdy o tym myślę.
Kubku, nie, na razie próbowałam "tylko" butelki, kubka niekapka i wczoraj bidonu (dopiero pierwsza próba, będziemy dalej próbować). Chcę kupić zwykły plasitkowy kubeczek dla dzieci i tak podać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
Iza, my osttanio kąpiemy zaraz po 17. Max 17:30. Po 18 juz sie nie da bo jest tak zmęczony, ze pada. Ok 18 zaczyna jesc, o 18 :30-18:45 przewaznie juz spi.
Sam sobie tak ustalił. Ma to swoje plusy, bo ma sie wieczór dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj 1 raz kąpałam Dominika przed 19:00.On w sumie też sam tak ustalił to spanie bo zasypiał przed 19:00 i musiałam go budzić na kąpiel.Dziś spał od 19:00 do 1:30.Potem jeszcze do 6:00 i dodpał do 9:00.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.