|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- ja taka ktora ma 6 i jeszcze ostatnie to blizniaczki
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Ika, przypomniało mi się a propos kup
U nas jest jedna na 3-4 dni, ale to i tak dobrze Choć często w wielkich męczarniach. Zauważyłam, że Julek robi po morelowym słoiczku
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ze ja od wczoraj nie odciagam melak i karmie bezposrednio cyca? zmeczyl mnie laktator poki ci.efekt niezly Cytat:
bo mam nadzieje ze juz.jutro bedzie normalnie bo sie.pochlastam
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Idę ćwiczyć
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zamiast cwiczyc zjadalam paczke mieszanki studenckiej
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i ja spróbuję nakarmić Julka cycem przed snem Ale boję pobudki.... Wiem, że z butli wyduje np. 220 ml, a z cyca duuużo mniej A smoczki kupuję Avent do tych butelek Natural - 4 mają cztery dziurki i to za dużo zdecydowanie
|
|
#2740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz jak mam zimne stopy to za cholere nie zasne ![]() Cytat:
ale powoli ogarnia ![]() umieram, rzygam jak kot za przeproszeniem, mam dreszcze i na nic sily, co wstane to lece pogadac z kibelkiem... laski niewykapane, na brudasa spac poszly bo myslalam ze fikne buuuu a jeszcze Blanka mi dzis basen w kiblu zrobila bo nie zakrecila kranu w umywalce wiec mam dzis niezly odjazd
|
||
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
no tak piątek po południu, sobota i w niedzielę wczesnym popołudniem zaczęło się poprawiać, ( mój dostał 3 zastrzyki)
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w wielkich bólach poprzedzonych płaczem przebiła się lewa dolna jedynka
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
a ja też idę..... ale chyba spać, buziaki
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja kiedyś pytałam o tą witaminę położona, bo moje dziecko NIGDY nie dostawało jej w kroplach. Powiedziała, że jeśli nie ma na to wskazan to w UK nie przepisuja tego dzieciom, bo podobno gorsze są skutki nadmiaru niż niedoboru tej witaminy Cytat:
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie jestes najbardziej zestresowana mamuska na watku. Nie widze Twojego loginu na telefonie a po tresci wiem ze to Twoj post.. wyluzuj ![]() Monia mam wit d w kropelkach bez recepty D- vitum dla niemowlat
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Trzy noce mieliśmy zarwane, nie wiem co się stało.
Adaś boi się teścia, dwa razy z rzędu strasznie płakał. Nie wiem czemu. Może nie podoba mu się, że jest spalony ze słońca.
|
#2749 | |||
|
Rozeznanie
|
Nie mam weny na nic, głowa mnie boli Cytat:
Fotelik kupiliśmy z kasy którą Zuzia na chrzciny dostała i jej jeszcze zostało a więc myślę o spacerówce![]() I chyba pojedziemy do tą lirę bo fajna, lekka i składa się do małego rozmiaru Cytat:
ok. 6 zł Cytat:
![]() oglądałam, tylko sam stelaż waży 13 kg a ja szukam czegoś lekkiego i tylko samej spacerówki
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-04-01 o 21:38 |
|||
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, znów to samo... nadrabiałam, zaznaczałam sobie posty do cytowania i nagle "bach!" strona się zamknęła
Lola - u nas nie ma takiego zwyczaju, żeby rodzice coś dziecku swojemu na chrzest kupowali. My podobnie jak u kaśki zrobiliśmy chrzciny w restauracji, a całą kasę zgarnął Szymek ![]() vea - na dziąsełka mamy Dentinox i naprawdę szybko działa maharet - w szpitalu po porodzie położne mi mówiły, że mam liczyć odstępy między karmieniami od momentu kiedy mały kończy jeść kaska - rewelacyjna ta Twoja owieczka tassia - super, że rehabilitacja dała takie szybkie efekty Coś mi za szybko ten dzień minął... ledwo co ogarniam, nawet porządnie dziś na tyłku nie usiadłam żeby chwilę odpocząć... a to Szymek, a to robienie mm (pierwszy raz robiłam i nie zawsze udało mi się trafić w odpowiedni moment i kilka razy biedactwo musiało się napłakać zanim matka zrobiła mleczko), a to odciąganie pokarmu, a to spacer, a to coś w domu do zrobienia itd. Dobrze, że Szymek pije te mm, ale jak go biorę na ręce to od razu szuka cyca i tak patrzy na mnie tymi swoimi cudnymi oczami aż mi się ryczeć chce. Męczy mnie te odciąganie mleka, ale co zrobić... wytrzymam i spróbuję po skończeniu antybiotyku znów dawać pierś. W ogóle to mam masakrę z tymi uszami, siedzę i myślę od czego mi się to porobiło, bo kosmetyków nie zmieniałam.. wpadłam na pomysł, że może to od lakieru hybrydowego, bo w sumie by się zgadzało, że co robiłam nowe paznokcie to się objawy nasilały Dziś poszłam do kosmetyczki i mi usunęła ten lakier, więc zobaczymy czy będzie poprawa A tak w ogóle to wyczytałam na ulotce tego kremu co mi laryngolog przepisała, że może powodować uszkodzenie słuchu , więc chyba od jutra już go nie będę stosować i pozostanę na samym antybiotyku w tabletkachPytanie: jak przez ten tydzień-dwa będę karmić Szymka mm, to mam mu podawać dodatkowo coś do picia? (co? i kiedy?) Sorrki, bo może głupio pytam, ale te mm to dla mnie czarna magia i dopiero się orientuję w temacie
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
KURCZE DZIEWCZYNY piszecie o tej wit. D a mi właśnie pediatra kazała kupić w kroplach devikop i dawac po 2, (do tej pory miałam w kapsułkach dawałam po 1 dziennie, ), jak powiedziałam że małemu główka się poci.
czy waszym dzieciom poci się główka, może też mam ciepło w domu, też o tym mówiłam ale kazała przez miesiąc dawać a swoją drogą zakraplacz ma butelka do bani i naprawde musze uważać zeby tylko 2 krople podać |
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł zwrot podatku
Bajka co Ci? Madziuchna będzie dobrze, Julo już duży moja mam dzisiaj przyniosła słoiczki młodemu, mam m.in. morele, mam nadzieję, że nie zacznie po tym robić więcej kupek ![]() w ogóle to moje dziecko je wszystko dzisiaj na szybkości w 10 minut zrobiłam mu zupkę: brokuł, szpinak, groszek, marchew, ziemniak i wcinał ze smakiem i ledwo mu dałam a ten z otwartą buzią już czekał
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jest wózek. Trochę mnie zdenerwowali! Bo miał być szaro-żółty a jest szaro-czarny
palanty. A TŻ mówi że lepiej bo nie będzie widać, że brudny ogólnie jestem zadowolona, fajnie się prowadzi, jest ładny, duży minus tylko to to, że jak dziecko leży w nim na płasko to ciężko coś wsadzić do kosza na zakupy. Daje mu 8/10
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pewnie inne mamy które sa na mm lepiej coś doradzą |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
cionsza
nie wiem, prawdopodobnie wczorajsza kolacja daje mi o sobie znac ![]() super ze Miki tak je, Amelka wybrzydzala a teraz to nie nadazam z lyzeczka a jak musi czekac az sie zagrzeje to jest darcie takie ze sasiedzi na bank slysza
|
|
|
|
#2756 | |||
|
Zakorzenienie
|
musi być genialny, uwielbiam takie dzieci
![]() ja zawsze ćwiczę jaak uśpię Natkę,po 19 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ty masz śliczną siostrzenicę
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-04-01 o 21:46 |
|||
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio zrobiłam mu pół słoiczka owoców+kleik i jak się skończyło to się rozpłakał strasznie więc gnałam do kuchni i zjadł drugą porcję
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2759 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam sie
jak zwykle jestem na biezaco, ale nie mam kiedy napisac :/ z reszta z reguly was czytam na telefonie, co stwarza dodatkowy problem... Cytat:
![]() ja bym pewnie polowy tego nie ogarnela ![]() Cytat:
brawa dla tz za pomoc, a dla Julki za to, ze jest grzeczna dla mamusi ![]() co do pytan to: 1. ja na poczatku dawalam, ale teraz juz gotuje 2. Jakub boi sie t. i wcale sie nie dziwie. ten obled w oczach 3. nie mam pojecia niestety Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zgarnal za to cala kase od gosci. poza tym nic nie slyszalam o obraczkach dla dzieci. jedyne co to ja chrzesniakowi i moja siostra kubusiowi kupilysmy posrebrzana Matke Boska na pamiatke
|
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
kama zdecydowanie w tych baby merc waga to duży minus, nie nadaje się ten wózek do bloków gdzie trzeba targać go poschodach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

u nas zabkow ani widu ani słychu.,..
za zakupy

)
juz bez krwi ale jednak
U nas jest jedna na 3-4 dni, ale to i tak dobrze
Kupiłam wczoraj Julkowi większe smoczki do butelki. Dumałam jakie wziąć, bo do tej pory pił z 2. Wzięłam 4, skoro są 6+. I dooopa 
A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy
A jedno rzuciło mi się w oczy : Policzanka współczuję przeżyć!!! Trzymajcie się cieplutko i zdrówka życzę!!

Może i ja spróbuję nakarmić Julka cycem przed snem
Ale boję pobudki.... Wiem, że z butli wyduje np. 220 ml, a z cyca duuużo mniej 

Dziś poszłam do kosmetyczki i mi usunęła ten lakier, więc zobaczymy czy będzie poprawa
Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC!
moge ją klasc pozniej ale u nas to wcale nie gwarantuje pozniejszej pobudki -wrecz przeciwnie
tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać