Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 14:24   #2671
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cześć dziewczyny...nie zdążyłam ponadrabiać....ostatnie dni u nas to tragedia Pisałam w piątek, że Antosia miała wysoką temperaturę tak w granicach 39 stopni...no i taka temperatura utrzymywała się do niedzieli...wczoraj pojawiła się wysypka, a więc okazuje się, że to była 3 dniówka A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy Normalnie tragedia!! Tak mi jej było szkoda Teraz może zacznie wracać do zdrowia skoro ta wysypka się pojawiła. Powiem Wam jedno : wysoka gorączka u dziecka to koszmar!!!

Dobra teraz trochę poczytam co u Was A jedno rzuciło mi się w oczy : Policzanka współczuję przeżyć!!! Trzymajcie się cieplutko i zdrówka życzę!!
Stary 2014-04-01, 14:26   #2672
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Mam już dzisiaj dość, od paru dni mi dziecko jęczy, stęka i marudzi, ale dziś przechodzi samego siebie. Nic mu nie pasuje, chwilki małej sam nie poleży, jak go zostawię w łóżeczku żeby iśc do wc czy zrobić sobie herbate to od razu płacz, w leżaczku też źle, niczym się nie zabawi, ja go też nie mogę niczym zająć, jedynie na rękach jest w miarę, jest spokojny ale bez jakiegoś entuzjazmu, raczej znudzony drzemki miał krótkie, co się ostatnio nie zdarza, na dworze nie pospał tylko marudził Sama nie wiem, chyba nic go nie boli, posmarowałam dziąsła i położyłam spać, oczywiście musiałam polulać na rękach.
Wesoły był dziś chyba tylko wtedy jak jadł zielony groszek, ale nie dostał dużo, więc na koniec i tak płacz był

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mam taki pytanie głównie do mam chłopczyków ILE WASZE POCIECHY WAŻYŁY, MIERZYŁY W WIEKU 5, 5.5 M-CY ? bo nie wiem czy u mni dużo czy mało
stare, ale doczytuję sprzed weekendu, więc odpiszę
Miłosz miał ok. 7,4 kg, 72 cm

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Pytanie:
Czym smarujecie dziąsła przy wyłażących ząbkach?
W aptece polecili mi Calgel, ale jakoś szału nie ma
dentinoxem dostałam teraz próbkę dentibaby, ale to ziołowe więc się cudów nie spodziewam

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dałam dziś Helence kaszkę,niestety nie chce jeść.Kurczę,boję się,że nie będzie chciała niczego jeść poza cycem
a jaką kaszkę podałaś? na mm?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dobra, ja spadam bo na 17 mamy do kardiologa, o 16 musimy wyjechac, a mam jeszcze mase rzeczy do zrobienia wiec raczej do jutra
trzymamy kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
wpadam sie odmeldować byłam w pacy i dopełniła wszystkich fomalności papierkowych i wracam do pracy 15 grudnia
no to lece myć okna
no to kawał czasu jeszcze

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej wybaczcie ale mam tyły i chyba nie nadrobie moja biedna Lenka pomimo lepszej nocy dzisiaj biedna prze i nie może zrobić kupki próbowałam dac jej czopka to wypychala nie udało mi się tylko płakałaprzyjechała mama też próbowała i nie wyszło chociaż myślałysmy że wszedł spala na rękach 30 minut i do tego ma gorączkę w jednym uchu wyszło 38.2 w drugim 37.8 chyba do lekarza pojadę bo znowu prze i nic biedna moja ;(
zdrówka dla Lenki

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
aaaa naprawdę polecam na spanie kleik+kładzenie na brzuszku. Moja Zuzka z pobudek co 2 godziny przeszła na sen po 7-9 godzin!! (wczoraj od 19.30 do 4, poprzednie nocki np. 19-3, 20 - 5...). Nie wiem co działa bardziej.

Nooo ale faktem też jest, że akurat wczoraj Młoda jadła tak:
15:40 - kp, potem spacer
17 - kp bo był rozpaczliwy płacz i faktycznie jadła dość długo
18 - kleik
19 - kp po kąpieli.

Ale się opłaciło.
super
ale u nas nie zadziała dostaje kaszę też o 18 i po 19 kp ale to akurat na spanie nie pomaga, a na brzuchu nie uśnie, ani też śpiącego go nie mogę położyć, bo za chwilę się budzi z awanturą

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:40   #2673
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Pas

Maharet, dawałaś już Jasiowi ten deser z żurawiną? Bo ona niby na osesku bodajże po 10 miesiącu jest, a pediatra nam poleciła zacząć ją dawć Zuzi ze względu na te nerki nasze nieszczęsne... I się zastanawiam czy by szybciej nie zacząć. Jak mąż będzie jechał po moją siostrę na lotnisko do Berlina to każę mu po drodze zahaczyć o DM.
Kciuki za wizytę u kardiologa!

.
Jeszcze nie, moze dzisiaj dam jak bedzie chcial deser po obiedzie.
To sie nazawa himbeere ceanberry musli mit apfel marki Babylove kosztuje 65 centow, ale ma troche ziarna i zawiera gluten wiec nie wiem czy co pasuje

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-04-01 o 14:41
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:47   #2674
your Angel
czyli Endżi

Wybaczcie, że wyskakuję ni z gruchy, ni z pietruchy

Dziewczyny, które robiły wesele i miały na sali taką tablicę do zawieszenia jakichś tam istotnych papierków - plan rozsadzenia gości, menu, rozkład jazdy itd. Skąd to wykombinowałyście? Może jakaś firma Wam to robiła?
Motylku, u Ciebie coś takiego widziałam.

Ja zastanawiam się gdzie dorwać jakiś panel żeby na nim pozawieszać nasze zdjęcia. Chciałabym zająć sporą powierzchnię ściany.

Hm, może jakąś sztalugę bym postawiła i wystylizowała ją odpowiednio.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-04-01 o 14:49
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:47   #2675
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mam już dzisiaj dość, od paru dni mi dziecko jęczy, stęka i marudzi, ale dziś przechodzi samego siebie. Nic mu nie pasuje, chwilki małej sam nie poleży, jak go zostawię w łóżeczku żeby iśc do wc czy zrobić sobie herbate to od razu płacz, w leżaczku też źle, niczym się nie zabawi, ja go też nie mogę niczym zająć, jedynie na rękach jest w miarę, jest spokojny ale bez jakiegoś entuzjazmu, raczej znudzony drzemki miał krótkie, co się ostatnio nie zdarza, na dworze nie pospał tylko marudził Sama nie wiem, chyba nic go nie boli, posmarowałam dziąsła i położyłam spać, oczywiście musiałam polulać na rękach.
Wesoły był dziś chyba tylko wtedy jak jadł zielony groszek, ale nie dostał dużo, więc na koniec i tak płacz był

stare, ale doczytuję sprzed weekendu, więc odpiszę
Miłosz miał ok. 7,4 kg, 72 cm

dentinoxem dostałam teraz próbkę dentibaby, ale to ziołowe więc się cudów nie spodziewam

a jaką kaszkę podałaś? na mm?

trzymamy kciuki za wizytę

no to kawał czasu jeszcze

zdrówka dla Lenki

super
ale u nas nie zadziała dostaje kaszę też o 18 i po 19 kp ale to akurat na spanie nie pomaga, a na brzuchu nie uśnie, ani też śpiącego go nie mogę położyć, bo za chwilę się budzi z awanturą
Współczuję przejść z dzieciem.Może mu pezwjdzie niedługo.Tak dałam jej bobivite malinowa na mm

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-01, 14:50   #2676
kaska87
Zakorzenienie

a ja właśnie siedzę przed domem, a mąż i teściowa dylają z łopatami i jakieś cwiotki sadzą a ja na wizażu

ale zaraz moja mama przyjdzie, bo są z Myszką na spacerku
czekam aż skończą się babrać w ziemi i na zakupy jedziemy

Bajka
nie mogę z Was szkoda mi go
ale ja bym ani 3 synów, ani 3 córek też nie chciała

Motyl ja też sobie wkręcam, ale przyzwyczaiłam się już

a tutaj obiecane zdjęcie mojej Łowieczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9439.jpg (55,7 KB, 54 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:51   #2677
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
dodinha, bardziej chodziło mi o to, po co model zmieniać, skoro ten się sprawdził Może po prostu weź taki sam, tylko większy

kropla... i rzeczywiście chodzi o wykupywanie potem tych butów? Jak u Was było?

tassia, krem ze szpinaku A jak robisz?
Brawo dla Młodego za szczepienie

Agnieszka można Nasivin - ten najsłabszy dla dzieci - ale trzymać się czasu - bodajże można tylko 5 dni dawać

motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?
A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są

Lula, odstawić chusteczki - jasiek też się w pewnej chwili uczulił niestety - mycie przy każdej zmianie pieluchy (u nas miseczka z wodą i płynem oraz wacik) i wietrzenie, ew. nasiadówka/kąpiel w krochmalu Nam pomaga też Sudocrem.

rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny Jak tam Jasio?

kaska, Zdrowy Brzuszek 8 Zbóż też jest słodka, a lipy nie ma... ciekawostka co tam słodzi
Aaaale Słodziak

poli, super, że Was wypuszczają i że Lila zdrowa

boja, nic My dajemy zabawki, tetrę, etc... wyciągamy jak ciamka kciuka, ale już jak wszystkie palce, to nie... z Maluchem nie wygrasz
Poza tym lepiej smoka niż kciuka - smoka kiedyś zabierzesz, a kciuka niestety niedasie

Lola fajne Ale ja potrzebuję kremowego albo błękitnego
Od nas dostanie nowy bujaczek, bo stary trzeba oddać niedoszłej matce chrzestnej
Lola bransoletkę będzie zrywał O obrączkach słyszałam - na tej zasadzie, że kiedyś na własne przetopi

badzia, brawa dla Gosi

anutka, to może i u mnie skok? Przy każdym zasypianiu poza spacerem są 2-10 minut ryku - takiego na pełny regulator, no histeria po prostu - a potem jakby ktoś bateryjkę wyjął - pstryk i Dziec śpi

Isabell, a dlaczego nie? U mnie na weselu było kilka dziewczyn w spodniach Masz się dobrze czuć i dobrze bawić przecież, a nie koniecznie być w kiecy

mariiasia, przy obecnej pogodnie nie zakładam czapeczki, tylko kaptur od sweterka albo kurtki

czaszka, ja też "wyrodna" i słoikowa
Jasiek zaczął się bać, ale pani neurolog powiedziała, że to objaw dojrzałości emocjonalnej - dzieci przechodzą etap rozróżniania rodziny (swoich) i nie rodziny (obcy) i zaczynają się obcych bać. To normalne i tak ma być
Na wszystko można być uczulonym Swoją drogą, ja po dyni też tak mam

jo_asiek wariatka

maharet ja liczę początek-początek, bo z zakończeniem to różnie bywa - czasami je, przerwie, po dwóch minutach doje, etc... początek łatwiej złapać

Pytanie:

Dowcip Wam sprzedam, co to Bartek z pracy przyniósł

- Mamo, a dlaczego Róża nazywa się Róża?
- Bo jej mama lubi kwiatki.

- Aha, a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda?
- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?
- Oj, Wacek, nie męcz mamy...

dzięki za odp. w sprawie wesela , już jak mierzyłam te kiecki to śię źle czułąm, a co dopiero publicznie się pokazać jeszcze nie teraz,

ja smarowałam właśnie calgel i w miarę się sprawdzał, a i dawałam schłodzony gryzak do bziaka zeby sobie pomymłał
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:53   #2678
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja właśnie siedzę przed domem, a mąż i teściowa dylają z łopatami i jakieś cwiotki sadzą a ja na wizażu

ale zaraz moja mama przyjdzie, bo są z Myszką na spacerku
czekam aż skończą się babrać w ziemi i na zakupy jedziemy

Bajka
nie mogę z Was szkoda mi go
ale ja bym ani 3 synów, ani 3 córek też nie chciała

Motyl ja też sobie wkręcam, ale przyzwyczaiłam się już

nadzoruj kaśka , żeby dobrze robotę zrobili
Stary 2014-04-01, 14:56   #2679
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
nadzoruj kaśka , żeby dobrze robotę zrobili
e tam, mnie do wali w oczodoły co oni w ogrodzie robią ważne, że ja nie muszę
jakieś nowe coś wkopali wiszące- ładne

moja "ulubiona" sąsiadka znowu drze jape latając po ogrodzie ona chyba zna cały repertuar radia eska a smarkula ma z 10lat (?)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-01 o 14:57
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:07   #2680
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. starsze myja same, natka jescze nie ma ale starszym sporadycznie mylam silikonowa szczoteczka i woda. ubytkow brak
2. zalezy jak daleko. ja bym pojechala. lepiej niz np. autobusem wg mnie
3. bawelniana na sznureczek, ale nawet zima miala bawelniana (plus kaptur)

PYTANIE!!!!
czy jakbym poszla na ip do szpitala w sobote to porobia małej badania itd? bo zalezy nam by maz mial jak najwiecej dni wolnego a tak musi brac by zajac sie dziecmi jak mnie nie bedzie...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

1. nie jestes wyrodna. dla mnie sloiki sa drogie i dlatego gotuje
2. moja boi sie mojej tesciowej
3. jak chlusta to lepiej nie dawać

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

co do wozka - moze mozesz wziac dol wozka i fotelik samochodowy? jesli tak to by byl dobry patent tylko wtedy stelaz trzeba zlozyc zanim do pociagu sie wejdzie bo rzeczywiscie nie wjedziesz. czasem sa przedzialy bagazowe (zwykle pierwszy skład pociagu) i tam mozna wozek trzymac.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

spoko, wyrasta...

dla pocieszenia: syn wstawal co 2h z zegarkiem w reku do roczku, corka 3x do roczku, natala 3-6 razy, mam nadzieje ze szybciej niz do roczku przestanie no i do dzis dzieci wstaja 6-7, niewazne czy to weekend czy nie ale spia juz cala noc (2/3 moich dzieci ), czasem jakies ma odpal i np. krzyczy (syn) albo do mnie przyjdzie "pospac z toba mamusiu" (córka)
dzięki za pocieszenie a w sprawie szpitala to u mnie wykluczone było jeszcze rok temu bo też tak chciałam, a teraz nie wiem, ale ogólnie to zależy jak szpital praktykuje, bo w niektórych bez problemu

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mamy październikowe, Wasze dzieci przekręcają się już z pleców na brzuch
Maja coś tam kombinuje, parę razy się udało
tak nawet tak sprawnie turla się 1-2 przekręty

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

moja "ulubiona" sąsiadka znowu drze jape latając po ogrodzie ona chyba zna cały repertuar radia eska a smarkula ma z 10lat (?)
boskie sa takie bachorki jak mam z kolei sąsiada tak moze 6l i zawsze jak mnie widzi to ma pilne pytania i poprzedza je --a prose pani .....

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Pytanie za 100 punktow.Jakliczycie odstepy miedzy posilkami dzecka?Od momentu kiedy ono zaczyna jesz czy od momentu kiedy konczy jec?
od kiedy skonczy, choć u mnie się nie sprawdza liczenie czasu bo narazie sam cycyś i je kiedy chce, czasami króciutko żeby się napić a czasami tylko żeby się przytulić

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie co, w Polsce mojemu dziecku lekko odpatrzyła się dupka, smarowałam bedaphenem, wróciłam do domu, używamy znów tych chusteczek co wcześniej w uk, a odparzenie się powiększyło i są na nim małe pęcherzyki CO ROBIĆ?! Nigdy nie mieliśmy takiego problemu
u mnie kiedyś miałam tak jak na spacerze przetrzymaliśmy kupsko w pieluszce, to wtedy brałam na płatki kosmetyczne linomag, i robiłam takie okłady na noc i myłam pupkę rumiankiem pomogło
Stary 2014-04-01, 15:10   #2681
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję przejść z dzieciem.Może mu pezwjdzie niedługo.Tak dałam jej bobivite malinowa na mm

może jej ta akurat nie podeszła, a może po prostu trzeba dać jej trochę czasu żeby się przyzwyczaiła do nowego smaku, w każdym razie powodzenia, oby polubiła kaszkę

Cytat:

jak lubią to nie niech dylają

super, ja też kcem ale u nas nie ma tej owieczki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:10   #2682
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to dobrze że Mateusz kaszle czy nie zabardzo?jak myślicie?ma taki lejący katar,że masakra.Chcę dziś jechać do lekarza z nim ale nie mogę się dodzwonić.
ja bym pojechała, mój bobo jak zaraził się od starszaka to też miał katarek i taki lekki kaszel i pojechałam ( nigdy nie wiadomo co z tego się rozwinie) pediatra dała mi jakiś słabY JUŻ! wtedy antybiotyk, i przeszło
Stary 2014-04-01, 15:14   #2683
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
może jej ta akurat nie podeszła, a może po prostu trzeba dać jej trochę czasu żeby się przyzwyczaiła do nowego smaku, w każdym razie powodzenia, oby polubiła kaszkę

jak lubią to nie niech dylają

super, ja też kcem ale u nas nie ma tej owieczki
Dzięki,też mam nadzieję,że polubi.Może też nie była głodna,spróbuję po kąpieli.Albo za gęstą zrobiłam

Stary 2014-04-01, 15:32   #2684
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Moj tez pcha do buzi jak nie manic innego pod reka.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Kurcze, mozesz sprobowac, nie jest nigdzie napisame, ze trzeba isc w sukiemce, ale to bedzie dosc oryginalna kreacja, ja jestes odwazna droga wolna

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Remigiusz

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Nie jestes.Jak ktos ci tak mowi niech sie wypcha.Ja tez slyszalam takie teksty pod moim adresem jak podawalam sloiczki, a nie gotowalam bo po prostu nie mialam blendera.

Ale wiesz co?Jak corce wiekszosci gotowalam to tez bylam wyrodna bo skapa i mi szkoda bylo kasy na sloiczki.

Ile w PL kosztuja te wieksze sloiczki po 7 miesiacu?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

1 chyba 4 dni, druga kolo 5 tygodni, schudlam 4,5 kilo
moze się zdecyduję na te portasy, a i tak pewnie będziemy krótko moze do 12 bo mały na cycuniu, a slub jest późno wiec to będzie ok 4-5 godz, sama

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wllasnie wczoraj kupilam bebiko 2
i podalam przed chwila malemu,,,
zaraz po jedzeniu ulał, za chwile zrobil kupe i podczas przebierania znowu ulał
poza tym smierdzi gorzej od enfamilu a myslalam ze to niemozliwe
wiec najprawdopodobniej zostaniemy przy enfamilu.

i mam prosbe
wiem ze wiele razy juz tu bylo o krzeselkach do karmienia ale zapisalam sobie moze 2...d
dziewczyy ktore sa super zadowolone ze swoich krzeselek mozecie mi wkleic linka? musze jakis wybrac jako prezent na chrzest, mam zadanie a kompletnie nie mam czasu by siedziec na neci i szukac wiec zdalabym sie na wasze opinie !
z góry dziekuje
https://www.google.pl/search?

q=krzesełka+do+karmienia+ pepe&rlz=1C1AVNC_enPL574P L574&oq=krzesełka+do+karm ienia++pepe&aqs=chrome.2. 69i57j69i61j0l3.14414j1j7
to cała strona o tych krzesłach
naprawdę jest fajne,stabilne, łatwe w utrzymaniu w czystości a mojej koleżance ( ma takie samo) słuzyło do 3 roku życia

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

monia o jezu!!!! nie pozbawiaj zycia tych biednych drzew, ty wariatko swoją drogą nieżle wyglądasz , prawie jak ja po nie przespanej nocy.

kama ja mam wózek z baby merc i jestem mega zadowolona

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Mój Mysz śpi w piżamce z gołymi stópkami jeśli śpi ze mną, albo w skarpetkach jeśli w łóżeczku

co za sąsiad

łowca promocji
a Miki jak fajnie siedzi

dzięki za niusa, dobrze wiedzieć

nie sądzę by specjalnie, więc nie patol

nasivin jest dobry jak dziecko ma lejący katar, a jeśli ma zatkany nos i katar zatokowy, trudny do ściągnięcia to lepsza jest sama woda morska. + maść majerankowa i inhalacje z majeranku parzonego wrzątkiem (pisałam już kiedyś o tym, garnek z wrzątkiem i majerankiem dajemy w pokoju dziecka, blisko łóżeczka)

ja podaję wodę lub herbatkę rumiankową/koperkową

a masz możliwość konsultacji np telefonicznej z pediatrą? może doradzi coś bezpiecznego dla maluszka

a jaki lek brałaś?
ja zażywam cały czas euthyrox i nie odstawiałam ani w ciąży ani w czasie kp

dziewczyny, pytania do Was:
1) jak dbacie o higienę ząbków? (dzieci of kors, nie Waszych ząbków )
2) co sądzicie o podróży pociągiem z niemowlakiem, bo się jutro wybieram ale mam coraz większe wątpliwości
3) jaką czapeczkę zakładacie dzieciom przy obecnej pogodzie?
ja zaparzam szałwię i przemywam małemu ząbki patyczkiem higienicznym, tak moja sis robiła córce, z moim bobem taka podróż, no nie wiem może za mały jeszcze jest, a co do czapki mam taką podwójną bawełniana, wystarczająca jest

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-04-01 o 15:27
Stary 2014-04-01, 15:41   #2685
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ręce mi już opadają macierzyństwo mnie chyba przerasta
Stary 2014-04-01, 15:42   #2686
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkich postów.
Pragne kazdej z osobna podziękowac za słowa otuchy!jestescie kochane!
wyniki Lila miała bardzo dobre dlatego wypuscili nas do domku.
jesli chodzi o piecyk to okazuje sie ze to nie on był winny tylko to ze za szczelnie było w mieszkaniu.
to dobrze ze wszystko jest oki
Stary 2014-04-01, 15:42   #2687
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a poza innym wyglądem tych kup to coś Cię jeszcze niepokoi? rzadziej robi? męczy się przy tym?
u nas po podaniu pierwszych warzywek i kaszki kupa od razu się zmieniła, wcześniej robił dość luźne, a potem już bardzo zbite, plastelinowate i w kolorze tego co zjadł i z reguły z grudkami, na pewno po brokule był problem, bo męczył się 2 dni a potem przy robieniu kupy płakał
ja też jeszcze na słoikach jednoskładnikowych, kończymy jutro groszek, potem kalafior i pasternak i chyba zacznę coś mieszać i spróbuję w domu robić, więc jak zaczniesz gotowac to podziel się co, to odgapię

a ja nie mam kasy, więc nawet nie wchodzę, a coś bym chętnie kupiła

nie dawaliśmy nic, nie ma u nas takiego zwyczaju kupimy coś za zebraną kaskę, na pewno krzesełko do karmienia, a za resztę to nie wiem

pierwsze słyszę i o bransoletkach i o obrączkach na chrzest, ogólnie biżuteria dla niemowlaka mnie dziwi bransoletka dla dziewczynki jeszcze ok, a dla chłopca jak dla mnie nie, ale ja ogólnie nie trawię mężczyzn czy chłopców w jakiejkolwiek biżuterii poza ślubną obrączką
nie męczy się, a co do częstotliwości to na samym kp robiła jedną na kilk dni, a teraz robi częściej, prawie codziennie, nawet 2 razy się zdarzy.także nie wiem

ja mam bloga z przzepisami fajnymi i książkę, będę kombinować

Cytat:
u mnie to niewielka różnica kp 5-7 minut, warzywka jeszcze próbujemy więc max pół słoiczka to nawet 5 minut tego nie je, z kaszą to też z 5 minut schodzi nie więcej

dokładnie tak, normalna piżama - spodenki i bluzka ja też na razie nie planuję, będą pajace a potem rampersy latem
choć z drugiej strony Miłek to śpi tak jak go położę, więc może i by mu się nic nie podwijało za to Dawid to się tak wierci, wędruje po łóżku, rozkopuje, że jak widzę ten gołe plecy i brzuch to bym mu chętnie pajaca założyła

Czy któraś kupowała krzesełko mummy love inne niż dotty blue? Dla chłopca rzecz jasna
ja mam pink flower, dla dziewczynki rzecz jasna Teacherka ma jakieś czerwone
Także chyb wszzystkie chłopaki mają dotty blue

Cytat:

motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?
A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są

Pytanie:

- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?
w Inwałdzie.

dobry kaawał

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
siedze na lawce w parku i jestem pelna podziwu dla matek ktore wystawiaja dzieci do slonca
czy to takie zdrowe?
intuicja mowi mi ze buzie trzeba chronic przed sloncem
też dzisiaj nad tym myślałyśmy, ja jednak zawsze jej buzię zakrywam daszkiem lub tetrą,żeby słońce nie padało.używasz filtr 50?bo się zastanawiam jaki kupić. z jakiej firmy?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które robiły wesele i miały na sali taką tablicę do zawieszenia jakichś tam istotnych papierków - plan rozsadzenia gości, menu, rozkład jazdy itd. Skąd to wykombinowałyście? Może jakaś firma Wam to robiła?

Ja zastanawiam się gdzie dorwać jakiś panel żeby na nim pozawieszać nasze zdjęcia. Chciałabym zająć sporą powierzchnię ściany.

mi to robiła ta sama babka co zaproszenia. jeszcze numery stołów, kartki do podziękowań,menu-wszzystko musiało być takie jak zzaproszenia

Cytat:

takie samo mam podejście

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:43   #2688
karolson
Zakorzenienie

,Ale zalatany dzien.. bylam z Filipem u pediatry z przeziebieniem z soba i uortopedy.
Filip ma przeziebinie dostal BLT100 to jakies bialko na odpornosc ktore jest w kp a niema w mm bagatela 10 saszetek 38 pln i terax sie zastanawiam bo on ma skaze ale chyba nie na takie bialko? I Deflegmin 15 kr 2x dziennie i hipertonicznym Marinerem psikac.. w aptece zostawilam w ramach oszczefnosci 250 zlotu na leki dla Fifka dla mnie i Tza na glupie przeziebienie no.. w tym 60 pln na mleczko..

Filip niemoze pietruszki na 99% ani kaszki zdrowy brzuszek z lipa.. bez kitu po kim on to ma ja i TZ jemy wszystko?! Pani pediatra mowi ze skora slaba i ona by niedawala jak wysypuje troche ale decyzja nalezy do rodzica vo niema masakry... super...

Maharet- ja nielicze czasu wogole na oko daje ale on i tak je 5 min max. Sloiczki ok 5,5- 6,5.

Lola - dziwie sie tym prezentom to takie niepraktyczne gaddzety ktore schowa sie w kat to jux naprawde lepiej kase albo prezent typu krzeselko.. obraczki bransoketki srebrne uwaz za zbedne ☠☠☠☠☠☠☠y ani tego przetopic ani nic.. chyba po zlosci niechca dac kasy..

Kaska nadzoruj nadzoruj
Stary 2014-04-01, 16:55   #2689
czaszka_
Zakorzenienie

po 1 dziekuje wszystkim dziewczynom za odpowiedzi na moje pytania juz nie czuje sie wyrodna choc w sumie nigdy sie taka nie czulam, ale wkurza mnie ze to juz pare osob mi zwrocilo uwage jak ja moge dawac sloiczki
fajny filmik do obejrzenia o alima gerber i o tym jak powstają sloiczki-polecam
https://ww w.youtube.com/watch?v=DYPZI2fi2o8

co do bania sie obcych to mam nadzieje ze to minie a jak dzieci sie boją waszych tesciowych to szkoda ze moja sie tescia nie boi

a co do dyni to zrobie dluga przerwe tak jak mowicie i za jakis czas dopiero podam.
'
Cytat:
super stroj łowiecki
Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...nie zdążyłam ponadrabiać....ostatnie dni u nas to tragedia Pisałam w piątek, że Antosia miała wysoką temperaturę tak w granicach 39 stopni...no i taka temperatura utrzymywała się do niedzieli...wczoraj pojawiła się wysypka, a więc okazuje się, że to była 3 dniówka A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy Normalnie tragedia!! Tak mi jej było szkoda Teraz może zacznie wracać do zdrowia skoro ta wysypka się pojawiła. Powiem Wam jedno : wysoka gorączka u dziecka to koszmar!!!

Dobra teraz trochę poczytam co u Was A jedno rzuciło mi się w oczy : Policzanka współczuję przeżyć!!! Trzymajcie się cieplutko i zdrówka życzę!!
zdroweczka dla Antosi!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
E tam pracowita po prostu coś muszę robić mam nieustanna potrzebę działania
tez chce miec tyle powera co Ty
ja to mam nieustanna potrzebe nic nie robienia
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
witam z rana, już po śniadanku (jadłam pomidory czekoladowe nie smakowały mi, bo są dużo słodsze od zwykłych) zaraz pod prysznic i na 10:30 idziemy do lekarza w związku z pytaniem o rozszerzanie diety oraz o te nieszczęsne kupki pomimo tylko kp nie poprawiło się
podidory czekoladowe? coo to?
Cytat:
Ile w PL kosztuja te wieksze sloiczki po 7 miesiacu?
hmm...nie patrzylam nigdy i nie orientuje sie do konca, ale chyba ok 5,5zł za sloiczek
Cytat:
Dałam dziś Helence kaszkę,niestety nie chce jeść.Kurczę,boję się,że nie będzie chciała niczego jeść poza cycem
spokojnie, nauczy sie napewno mojej tez na poczatu nic nie smakowalo i wypluwała i miala odruch wymiotny a teraz wcina prawie wszystko co jej dam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
,Ale zalatany dzien.. bylam z Filipem u pediatry z przeziebieniem z soba i uortopedy.
Filip ma przeziebinie dostal BLT100 to jakies bialko na odpornosc ktore jest w kp a niema w mm bagatela 10 saszetek 38 pln i terax sie zastanawiam bo on ma skaze ale chyba nie na takie bialko? I Deflegmin 15 kr 2x dziennie i hipertonicznym Marinerem psikac.. w aptece zostawilam w ramach oszczefnosci 250 zlotu na leki dla Fifka dla mnie i Tza na glupie przeziebienie no.. w tym 60 pln na mleczko..

Filip niemoze pietruszki na 99% ani kaszki zdrowy brzuszek z lipa.. bez kitu po kim on to ma ja i TZ jemy wszystko?! Pani pediatra mowi ze skora slaba i ona by niedawala jak wysypuje troche ale decyzja nalezy do rodzica vo niema masakry... super...

Maharet- ja nielicze czasu wogole na oko daje ale on i tak je 5 min max. Sloiczki ok 5,5- 6,5.

Lola - dziwie sie tym prezentom to takie niepraktyczne gaddzety ktore schowa sie w kat to jux naprawde lepiej kase albo prezent typu krzeselko.. obraczki bransoketki srebrne uwaz za zbedne ☠☠☠☠☠☠☠y ani tego przetopic ani nic.. chyba po zlosci niechca dac kasy..

Kaska nadzoruj nadzoruj
oby Filipkowi szybko przeszlo! zdrowka dla Was wszystkich

cos to za przeklentwo jakies straszne napisala?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:56   #2690
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
wpadam sie odmeldować byłam w pacy i dopełniła wszystkich fomalności papierkowych i wracam do pracy 15 grudnia
no to lece myć okna
A co z Sebastiankiem?

Ale beznadziejna ta aktualizacja wizazu na komórki... Do dupy totalnie. Mozna odpowiedzieć tylko jednej osobie na raz?

Ktoś pytał o słonko . Ja uważam ze nie mozna przesadzać ani z uciekaniem od słonka ani z nadmiernym wystawianiem na nie.

Temat kupny wrazliwce nie czytac. Dziewczyny pierwszy raz widziałam u mojej małej tak rzadka kupke ze cała wsiakla w pieluche ... Czytam właśnie ze takie rzadsze kupki możliwe sa przy zabkowaniu... Miała tak któraś z was? Sory za kupne szczegóły .. u nas zabkow ani widu ani słychu.,..

Aaa i chciałam napisać ze blw chyba nie dla mnie jednak... W sensie nie na moje nerwy... Dzis mała dostała banana w dłoń ... Jak widziałam z jakim przejęciem i zdziwieniem i wytrzeszczem przelyka kawałek to myślałam ze zejde na zawał. Serio nogi mi sie trzesly ze sie zadlawi zaraz. Juz chyba wole jej te papki dawać niż projektować na nia moje leki zadlawieniowe:/ jeszcze złapie jakiegos schiza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:01   #2691
vea7
Zakorzenienie

Dziękuję za info o Dentinoxie

tassia, bujaczek musimy oddać, bo Jaśko już tyłkiem szoruje
Kupujemy inny - bardziej stabilny - taki krzesełko-bujaczek Poza tym ponieważ nam się stosunki mocno "ochłodziły" chcemy pooddawać jak najwięcej rzeczy
Neurolog mówiła, że lęk separacyjny to jedno, a lęk mój-nie mój to drugie, ale bardzo często na raz występuje. Jasiek np. zaczął wkurzać się u lekarza, kiedy go bada, mimo tego, że jesteśmy obok - chodzi o to, że dotyka go obca osoba. Uśmiechać, się po poobserwowaniu owszem uśmiecha, ale dotykać się nie pozwala.
Dzięki za przepis

ja-ika, my też podajemy lactulozę
Trzy kupy w miesiącu to chyba jednak trochę mało... chyba, że potem od razu do muszli Nam powiedziała neurolog, żeby za rączki nie podciągać

passion, w każdą stronę się przekręca

kasiuni_a mój też przechodzi sam siebie

maharet kciuki są

aniołku sama tablica była na stanie restauracji, a wszystko co na niej handmade Czyli duuużo kartonu, rafia i dobra drukarka

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:05   #2692
czaszka_
Zakorzenienie

a tak wogole to Julka chyba zaczyna byc chora...nie wiem z czego jej sie tak dzieje, zarazila sie ode mnie czy co

wogole to od 5 miesiecy tak dlugo nie spala bo az od 19:30 do 7:40.I pozniej od 8:30 do 10.I od rana jakas jest rozpalona troche( nie wiem jaka tempka bo 3 termometry juz nie dzialaja a ten 5w1 to pokazuje za kazdym razem inna temperature )
I od rana ma straszna biegunke, juz chyba z 7 kupek bylo i ta ostatnia z 3 plamkami krwi
Dalam jej niedawno lakcid i zobaczymy czy pomoze, mam nadzieje ze temperatura sie nie pogorszy.Poczekamy do jutra i pewnie pojdziemy rano do pediatry jak nic nie pomoze

Stary 2014-04-01, 17:05   #2693
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
po 1 dziekuje wszystkim dziewczynom za odpowiedzi na moje pytania juz nie czuje sie wyrodna choc w sumie nigdy sie taka nie czulam, ale wkurza mnie ze to juz pare osob mi zwrocilo uwage jak ja moge dawac sloiczki
fajny filmik do obejrzenia o alima gerber i o tym jak powstają sloiczki-polecam
https://ww w.youtube.com/watch?v=DYPZI2fi2o8

co do bania sie obcych to mam nadzieje ze to minie a jak dzieci sie boją waszych tesciowych to szkoda ze moja sie tescia nie boi

a co do dyni to zrobie dluga przerwe tak jak mowicie i za jakis czas dopiero podam.
'

super stroj łowiecki

zdroweczka dla Antosi!

tez chce miec tyle powera co Ty
ja to mam nieustanna potrzebe nic nie robienia

podidory czekoladowe? coo to?

hmm...nie patrzylam nigdy i nie orientuje sie do konca, ale chyba ok 5,5zł za sloiczek

spokojnie, nauczy sie napewno mojej tez na poczatu nic nie smakowalo i wypluwała i miala odruch wymiotny a teraz wcina prawie wszystko co jej dam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

oby Filipkowi szybko przeszlo! zdrowka dla Was wszystkich

No to dobrze,pocieszylas mnie,oby tak było

Stary 2014-04-01, 17:07   #2694
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Ale beznadziejna ta aktualizacja wizazu na komórki... Do dupy totalnie.
a nie masz tam opcji multi cycytat?

Stary 2014-04-01, 17:26   #2695
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Tak przekreca sie. Na plecach w ogóle nie polezy od razu jest hops na brzuch.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Angelika, zdrowia dla Lenki!

aaaa naprawdę polecam na spanie kleik+kładzenie na brzuszku. Moja Zuzka z pobudek co 2 godziny przeszła na sen po 7-9 godzin!! (wczoraj od 19.30 do 4, poprzednie nocki np. 19-3, 20 - 5...). Nie wiem co działa bardziej.

18 - kleik
19 - kp po kąpieli.

Ale się opłaciło.
Teacherko a ten kleik to na czym robisz ? Na wodzie , swoim mleku czy mm? Moze tez sprobuje tym bardziej ze moja tez kocha spać na brzuchu i spokojniej i dłużej wtedy spi ... I tez Zuzia ! Haha moze Zuzie tak maja

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
a nie masz tam opcji multi cycytat?
No właśnie nie mam! Albo nie widze... :/

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
a tak wogole to Julka chyba zaczyna byc chora...nie wiem z czego jej sie tak dzieje, zarazila sie ode mnie czy co

wogole to od 5 miesiecy tak dlugo nie spala bo az od 19:30 do 7:40.I pozniej od 8:30 do 10.I od rana jakas jest rozpalona troche( nie wiem jaka tempka bo 3 termometry juz nie dzialaja a ten 5w1 to pokazuje za kazdym razem inna temperature )
I od rana ma straszna biegunke, juz chyba z 7 kupek bylo i ta ostatnia z 3 plamkami krwi
Dalam jej niedawno lakcid i zobaczymy czy pomoze, mam nadzieje ze temperatura sie nie pogorszy.Poczekamy do jutra i pewnie pojdziemy rano do pediatry jak nic nie pomoze
Ojej czaszko ja bym juz dzis do lekarza szła ... Temperatura... Tyle kupek i to z krwią ... Nie brzmi to dobrze...

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:30   #2696
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

endzi a nie za wczesnie ty sie za to zabierasz?
daj sobie czas, przygladaj sie bo przez poltora roku to tyle okazji i sie moze smaych napatoczyc ze jak dla mnie zal tak wszystko od razu planowac.
tzn ja sie nie znam.bo ja zorganizowalam mega wesele na 6 miesiecy wprzod i wszystko zajelo mi max 5 dni

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
dzięki zamówiłam a można tą kaszkę po prostu dodać do słoiczka i wymieszać?
jasne

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

vea nie wiem co pani neurolog mowi ale niezgodne to z wiedza psychologiczna jest

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:59   #2697
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Filip pospał pół godziny więc nie popisałam

Dwie pobudki to jest u mnie super Ale nie pamiętam kiedy taka ostatnio była Zazwyczaj karmie w nocy dwa razy. Ale wstaje do Filipa z kilkanaście razy na pewno. Pierwsza pobudka jest gdzieś o 23.00 ale mąż stara się go jeszcze ulalać u nas w łóżku, nie zawsze to wychodzi. Karmię gdzieś po północy, czasami wcześniej, czasem zdarzy się później. Po karmieniu muszę go uśpić, czasami na cycu zasypia więc fajnie. Później to juz cały czas do niego wstaje/kołysze. Po dwóch godzinach, trzech maks budzi się całkowicie, daje mu cyca, i po tym cycu nie może spać, więc go usypiam z godzinę, czasami się nie udaje więc go mąż przejmuje i śpi u niego na klacie.
Ale nie narzekam aż tak bardzo bo mogłoby być gorzej
no to jesteś mega pozytywnie nastawioną osobą jeśli nie narzekasz
ja w podobnych okolicznościach (a bywają często) jestem mega marudą

co do kciuka u nas podobny problem .Jasiek niesmoczkowy (z własnego wyboru) i w takiej sytuacji staram się zastępowac palca jakąs zabawka zawsze.
Cytat:
\

rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny Jak tam Jasio?

Pytanie:

- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?

chyba ogólny...
Jasiek dale zakatazrony, wolnu mu przechodzi

Dziewczyny polecały dentinox

Cytat:
jeszcze nie, poki co czasem na boczek sie przekręca

Cytat:

18 - kleik
19 - kp po kąpieli.

Ale się opłaciło.
wow! super ci Zuzka zaczeła sypiać

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość

zdrówka dla Antosi
Cytat:

super ten zestaw

ale jest coś czym mogę się pochwalic mój mały leniuszek może się nie przekręca, ale od około tygodnia zaczął pełzać/czołgać się w stronę zabawek wychodzi mu to jezcze dość mozolnie, ale potrafi juz doczłapać się do celu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:25   #2698
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość

Ojej czaszko ja bym juz dzis do lekarza szła ... Temperatura... Tyle kupek i to z krwią ... Nie brzmi to dobrze...
no wlasnie ja za dlugo czekalam zeby zobaczyc co bedzie dalej i teraz juz małż pojechal po 15 do pracy mam nadzieje ze juz nic sie dzis nie bedzie dzialo.A biegunka przechodzi nagle czy powoli coraz mniej? bo teraz nowu byly 2 kupki ale juz coraz mniej....

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
endzi a nie za wczesnie ty sie za to zabierasz?
daj sobie czas, przygladaj sie bo przez poltora roku to tyle okazji i sie moze smaych napatoczyc ze jak dla mnie zal tak wszystko od razu planowac.
tzn ja sie nie znam.bo ja zorganizowalam mega wesele na 6 miesiecy wprzod i wszystko zajelo mi max 5 dni
dobrze mowisz
przez poltora roku to sie jeszcze moze z 10 razy odmienic i mozesz sobie zaplanowac i kupic cos a tu np znajdziesz cos innego co sie bardziej spodoba.Z reszta fajnie jest przez dlugi czas sobie powoli wszystko robic i sie cieszyc tymi przygotowaniami

Stary 2014-04-01, 18:50   #2699
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

p.i.e r d o ł y
Stary 2014-04-01, 19:00   #2700
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśko jak to przeczytałam, to jakoś pomyślałam,że Ci wkleję https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=896

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości