|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze mamy czas, jeśli w ogóle pojedziemy, to na spontanie w październiku Ale dziękuję za rady!
|
|||
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Lin tort jest świetny !
Nie wiedziałam, że można tak smaki mieszać ![]() exist
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pytań!!
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Tysia masz masę argumentów za tym, żeby podwyżkę dostać, zwłaszcza że zwiększy ci się jeszcze zakres obowiązków... Orientujesz się ile mogłabyś zarobić na takim stanowisku w innej firmie?
Lin mniam mniam, tort zapowiada się przepysznie! Jakie za☠☠☠iaszcze torty ma ta cukiernia na stronie ![]() Cytat:
Musimy zdążyć, grawer już wybrany![]() Co do autokaru to myślę że godzina jest ok Exist powinnaś zostać dramatopisarzem ! A tak poważnie - to współczuję Zostałaś mistrzynią
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Amsterdamu daleko do Paryża nie ma zoorganizawana wycieczka na 3 dni kosztuje stad 160 euro ze wszystkim (oprocz wejscia na wieżę koło 30 euro chyba)
|
|
#2136 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
albo pogadaj o jakiejś premii może![]() Cytat:
Powodzenia w poszukiwaniach ![]() U mnie zastój we wszystkim ;( mam nadzieję że jednak nie będzie do końca dramat i skończy się dobrze
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-04-01 o 21:58 |
|||
|
|
|
#2137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bylam w obu miejscach i oba polecam najlepsze rozwiazanie lecicie do Amsterdamu kilka dni spedzacie tam, wsiadacie w pociag 3-4 godziny i jestescie w Paryzu i stamtad powrot do domu ![]() Amsterdam jest bardziej chilloutowy i moim zdaniem tansza opcja, zdecydowanie polecam Heineken Experience, Ice bar i Sara's pancakes house - przepyszne nalesniki a Paryz to tak bardziej romatnico ![]() Dotka zaobraczki! super, ze tak sie wszystko wyjasnilo ![]() Linaewen fajowy tort smaki i totalnie w Waszym stylu!Exist masakra! trzymaj sie i nie denerwuj, bo szkoda Twoich nerwow ![]() Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
czarna, rabbitka, dzięki wielkie!
Taki plan brzmi fajnie (z przemieszczaniem się), Amsterdam jako tańsza opcja brzmi korzystniej Jutro do południa jedziemy po garniak |
|
|
|
#2139 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki! ![]() Cytat:
Cytat:
- zakres obowiązków - zalety Ciebie jako pracownicy- w stylu: wykształcenie, doświadczenie w poprzedniej i tej firmie- przecież pracując u nich nabrałaś doświadczenia i Twoja wartość wzrosła, znane programy, języki - cechy osobowości- typu :sumienność, zdolność do pracy pod presją czasu?, punktualność, umiejętność pracy w grupie, negocjacji, organizacji, odpowiedzialność, komunikatywność, itd. - zbliżający się zwiększający się zakres obowiązków. I pamiętaj- bez emocji! Bez drżenia głosu, smutnych oczu nie bądź bidna niepewną swego ofiarą, tylko silną znającą swoją wartość kobieta Wiem że to działa, bo przetesowałam na 2 największych skurczybykach w dwóch różnych firmach (prezesach)Masz coś ewentualnie innego na oku? Za min 1600, z Twoim doświadczeniem i wykształceniem ,nie powinnaś mieć problemu czegoś znaleźć Wiem, że są premie i podwyżki, ale ciężko o nie też trzeba walczyć (wygląda to tak jak walka o warunki unowej mowy). Poza tym to co wynegocjujesz na początku to jedyny gwarant. Chyba że nie widzisz szansy na inną pracę, to zdaj się na te bonusy ze strefy marzeń ![]() Jest jeszcze jedna opcja! w przypadku premii i podwyżek- wpisać je do umowy. Tzn jak często i w jakiej wyokości Ci będą przysługiwać. Np podwyżka 10% co roku, lub np kilakset złotych premii co jakiś czas. Przepraszam jeśli powiedziałam za dużo
|
|||
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale Chociaż wiem, że pewnie Tobie nie jest do śmiechu Dobrze, że nie kazała Wam napisać na zaproszeniu Matka Chrzestna z rodziną ![]() W mojej rodzinie tak zrobili ciotce, nie znali adresów i zapewne też nazwisk jej córek i ich dorosłych już dzieci, więc zaprosili ciocię z rodziną Zamiast 8 zaproszeń, poszło 1 i było po problemie |
|
|
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko, że mój dyrektor to dusigrosz i niestety nie za bardzo szanuje ludzi...... jutro chyba pójdę na całość jutro
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się absolutnie nie obrażę, że się z tego śmiejecie, bo sama bym się śmiała jakby to któraś z Was wrzuciła.
Jak Wam to napisałam to od razu mi lepiej Nawet się uśmiecham pod nosem. Paula - zaproszenie z rodziną nie przejdzie, bo ciotka chrzestna ma jeszcze jedną córkę której absolutnie nie wolno prosić, a tak "z rodziną" by przyszła i wojna by była
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
brawa za umiejętności pisarskie
![]() przepraszam ale uśmiałam się i współczuję Ci bardzo!
|
|
#2144 | ||
|
Rozeznanie
|
TysiaBB1989 - strasznie współczuję sytuacji z pracą. Miałam Ci doradzić, ale już chyba wszystko powiedziała ewaden, więc nie będę się powtarzała
Trzymaj się kochana i nie daj się tym pijawkom! Cytat:
genialnyCytat:
Super exist_ ![]() Udanych łowów Pochwal się jutro czego dokonaliście Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-04-01 o 22:33 |
||
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Daleko nie jest. My całą trasę zrobiliśmy autem, po drodze jeszcze o Berlin zachaczylismy.existmasz talent do pisania dramatów a teściowa do ich urządzania
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Melduję że pierwsze zaproszenia rozdane
![]() Ale to męcząca sprawa! Byliśmy w trzech domach, niestety na więcej czasu nie starczyło bo każdy chciał gadać. Ale było bardzo miło )
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was i biorę się za nadrabianie wątku.
![]() Niestety ostatnio mam bardzo mało czasu. Nie tylko obowiązki zawodowe, sprawy weselne, ale jeszcze wykańczanie mieszkanie - wykańcza mnie psychicznie. ![]() Z weselnych rzeczy wczoraj podpisałam umowę na salę. no i wpłacić zaliczkę ![]() exist - współczuję, a przy tym zgadzam się z przedmówczyniami - świetnie to opisałaś, masz talent
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2149 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stwierdziłam, że nawet jak wydam trochę więcej na kosmetyki to nie będzie to wydatek na marne bo potem przez długi czas jeszcze będę te produktu użytkować.Ja stawiam na: - baza pod makijaż - tu jeszcze myślę ![]() - korektor - mam MAC Pro Longwear (KLIK), jak zastyga to już się nigdzie nie "rusza" i jest na tyle lekki, że jest bardzo dobry pod oczy. I piekielnie wydajny. Mam go już półtora roku i końca nie widać. - podkład - stawiam na MUFE Mat Velvet + (KLIK) lub Laura Mercier Oil Free (KLIK) ten drugi głównie ze względu na kolor chcę przetestować, jest dostępny odcień mega jasny i mega żółty Ewentualnie można pójść gdzieś po próbkę jedną czy drugą, sprawdzić jak działają różne podkłady, zaoszczędzić tą próbkę bądź pójść bo jeszcze jedną i skorzystać z niej w dniu ślubu. Normalnie tego nie pochwalam, ale na ten jeden najważniejszy dzień moim zdaniem można kombinować ile wlezie ![]() - puder - MUFE HD sypki puder utrwalający (yyyy to chyba ten: KLIK). Ten głównie dlatego, że jestem mega blada i muszę mieć puder biały, który nie daje nawet krzty koloru. Do poprawek mam teraz używany z Yves Rocher (KLIK) I przede wszystkim!!!!!: Utrwalająca mgiełka z MUFE, o taka -> KLIK Jest genialna, naprawdę. Wypróbowałam ją już na weselu koleżanki. Makijaż się trzymał idealnie. Cera mi się przetłuściła (bo nie użyłam nic matującego, bo nie miałam wtedy), a makijaż był na swoim miejscu. Nic się nie zważyło, wyglądał jak dopiero nałożony. Tłustą cerę czułam pod palcami jak dotykałam twarzy, ale nie było to w ogóle widoczne. Ogólnie jak masz jakiś tam budżet przeznaczony na to, to moim zdaniem najlepiej zainwestować w mgiełkę (są chyba różne rozmiary) i podkład. A jeśli chodzi o resztę to prawie każdy przyzwoity produkt da radę. A, jeszcze jedna ważna rzecz! Dopasuj podkład do swojego kremu, którego użyjesz. Jeśli używasz kremu bardziej tłustego to podkład na bazie wody, nie ważne jak mocno go zacementujesz, zjedzie ci z twarzy. Musisz dopasować wodę do wody lub olej do oleju ![]() No nie ![]() Cytat:
Cytat:
A Paryż baaardzo bym chciała zobaczyć Cytat:
Cytat:
Szczerze mówiąc to moim zdaniem już dawno temu powinnaś negocjować podwyżkę mając normalnie umowę zlecenie. Nie można się tak kurczowo trzymać jednego miejsca pracy, bać się poprosić o podwyżkę "bo mnie zwolnią". Warto próbować, wysyłać cv, chodzić na rozmowy, bo dopóki same się nie nie ogarniemy to nikt sam z siebie nie będzie nam kasy do kieszeni wpychał ![]() Cytat:
Cytat:
Strach przed brakiem pracy jest duży, ale nie dajmy się zwariować. Mając kilkuletnie doświadczenie w pracy naprawdę można szukać ciekawych ofert za godziwe pieniądze. Dziś znów sporo zaproszeń rozdaliśmy i od razu zostały potwierdzone przybycia Umówiłam się też z panią fryzjerką normalnie ą ę polega to na tym, że przez 2 godziny kombinujemy różne opcje na bazie mojego zamysłu i sprawdzamy co się najlepiej sprawdza Dopiero po tym idę na fryzurę próbną, gdzie robimy to co uznałyśmy było najlepsze i wtedy umawiam się na to rano, żeby jak najdłużej w niej łazić i zobaczyć czy się wszystko dobrze trzyma itd, czy nadal mi się podoba I dziewczyny znów muszę pochwalić panią Magdę z Madonny w Warszawie, jest niesamowita! Ostatni raz byłam tam no z pół roku temu. Zadzwoniłam spytać się czy jest możliwa jedna zmiana w mojej sukni. Przedstawiłam się przez telefon, a pani Magda od razu mnie skojarzyła, wiedziała jaka suknia, kiedy ślub. Wszystko pamiętała pół roku później! I serio to było tak szybko, że na pewno nie sprawdziła w papierach!Zapewniła, że wszystko co chcę da się zrobić i mam dzwonić do niej umówić się na przymiarkę przed świętami Się rozpisałam
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2014-04-02 o 01:25 |
|||||||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz tort też uwielbiamy. A i cena mnie pozytywnie zaskoczyła, bałam się, że będą chcieli dwa razy tyle...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2151 |
|
BAN stały
|
exist
widzę, że cyrki z teściami nie tylko u mnie...Mam jeden dzień urlopu!!
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
exist co za masakra z Twoją teściową, współczuję
My dziś jedziemy zapraszać mojego chrzestnego, z którym nie utrzymuję tak naprawdę kontaktu. Ma on dwójkę dorosłych dzieci, które już z nim nie mieszkają. Mama sugerowała żeby je zaprosić, ale ja nawet nie wiem jak one wyglądają, widziałam je jakies 15 lat temu, gdzieś w przelocie na ulicy właśnie z moim chrzestnym. Chrzestnego gdyby nim nie był, na pewno bym nie zapraszała.. To chyba nie będzie nietaktem że ich nie prosimy?
|
#2153 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to jest plusdaj znać co tam wybrałaś ![]() u nas jak na razie spokój, zostały 24 dni, wczoraj ustaliłam szczegóły odnośnie mojego bukietu i ustrojenia kościoła. W sumie do załatwienia mam drobiazgi typu przygotować koszyczek ratunkowy PM czy winietki. Aaaa... i odebrałam wczoraj suknię
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Hej dawno mnie nie było
początek roku u mnie w pracy to istny koszmar Termin pierwszy ostateczny 31 styczeń, termin drugi 31 marzec, termin trzeci 30 kwiecień - jak to wszystko przeżyję to wracam do Was 2/3 noworocznej masakry mam już za sobą, został mi miesiąc bardziej intensywnej pracy i wracamy na normalne tory Popołudniami gonimy z tż z remontem, już mam serdecznie dość wszystkiego. Mam teraz chwilkę to lecę ponadrabiać...Ze spraw ślubnych to wczoraj zamówiliśmy zaproszenia, a dzisiaj idziemy zamówić obrączki
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
exist_ niby dramat a komedia
![]() masakra ![]() czekamy na ciąg dalszy! ![]() Anesthesia ale fajna babeczka z salonu - od razu się człowiek inaczej czuje jak wie, że nie jest dla kogoś masówką tylko jest traktowany indywidualnie Cytat:
Dlatego my stawiamy na Włochy w październiku - idealny czas na zwiedzanie, ludzi mniej, po sezonie lepsze ceny itd. powodzenia!
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
2,5cala
to chyba 6cm..? nie jestem pewna dziekuje za wszystkie gratulacje dam znac jak buty przyjda,czy sa wygodne ![]() od piatku zaczynam prace i czasu bede miec jeszcze mniej ale weekendowo bede staraka sie nadrabiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2157 | ||
|
Zadomowienie
|
mojakaren i jak idzie walka z zaproszeniami ?
![]() Cytat:
Matulku, jakie zamieszania Cierpliwości i siły dla Ciebie !!Cytat:
Orientowałaś się jak z przewozem rowerów jest?
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mądrze gada![]() Co do okresów wypowiedzenia to o ile dobrze kojarzę obowiązuje: 2 tygodnie, gdy pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy 1 miesiąc, gdy pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy 3 miesiące, gdy pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata Brawo za postępy w rozdawaniu zaproszeń U nas też to się posuwa do przodu więc z siebie też jestem dumna ![]() W sobotę mam umówiony makijaż próbny, fryzurę próbną, spotkanie z florystką, i podaję dokładne ilości ciasteczek drobnych na paczki Zasmakuje też tortu w tej cukierni, bo mają prawie połowe tańszy niż ten który mi restauracja załatwia. W restauracji tort na 90 os kosztuje 900zł, a w cukierni 540zł. Oni robili mojej siostrze na wesele, był pyszny! ale smak był inny niż te które mają teraz w ofercie, więc muszę popróbować.
|
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomysł z Holandią albo Skandynawią bardzo mi się podoba Exist padłam
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zamawiałyście coś z toowe.pl? Ja zmówiłam od nich kolczyki, tydzień temu mieli wysłać i nadal nie ma... To normalne że mają takie opóźnienia?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Jeszcze mamy czas, jeśli w ogóle pojedziemy, to na spontanie w październiku
Ale dziękuję za rady!

no i wpłacić zaliczkę 

Termin pierwszy ostateczny 31 styczeń, termin drugi 31 marzec, termin trzeci 30 kwiecień - jak to wszystko przeżyję to wracam do Was