![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: toksyczny trójkąt
Podczytuję wątek od dawna - oczywiście trzymam za Ciebie kciuki.
Chciałam tylko zapytać, czy rozmawiałaś ze swoją panią adwokat o tym, co teraz wyprawia Twój mąż? O wizytach kiedy mu się żywnie podoba i telefonach - jak się zachować, żeby nie mógł tego wykorzystać przeciwko Tobie? Widzę, że kurczy Ci się cierpliwość, i wcale się nie dziwię. Gad wybrał dobrą taktykę. Ja niestety nie mogę Ci nic doradzić, dlatego pytam, czy konsultowałaś z kimś jak sobie z tym radzić. Byle tylko nie dać mu broni do ręki...
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ps. Pisze, ze chce o dziecku rozmawiac. Nawet nie wiecie jakie to jest przykre, czuje sie oszukana i upokorzona. O dziecku. Ja juz dawno jestem powietrzem. Jak moglam byc tak slepa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
A o czym on chce rozmawiać? W ogóle wie co u dziecka, jak się rozwija, czego potrzebuje? O wizycie u lekarza wie, interesuje się tym kiedy wizyta itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O tej wizycie akurat wiedzial, bo byl u nas. Strasznie zainteresowany sie zrobil jak zorientowal sie, ze nie wycofam pozwu. Poza tym pan mecenas podnosi, ze mój mąż doskonale orientuje sie w potrzebach dziecka. Powiedzcie mi jak sie mozna orientować kiedy sie z dzieckiem nie jest i tak jak wcześniej dzwonic tylko raz w tyg. Ostatnio tez przywiozl 1 PACZKĘ mleka, którego Maly juz nie pije!!! Ostatnie mleko jakie nam zostawil to bylo 5paczek 30grudnia. Krew mnie zalewa jak o tym myślę. ![]() Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2014-02-19 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Czekam na wizyte u psychologa. Zastanawiam sie co bede mowic, ostatnio czuje sie jakoś.. lepiej. Spokojnie. Mam nadzieje, ze to nie jest cisza przed burza :\
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż zadzwonil w końcu z zastrzeżonego. Nie przypuszczalam, ze to on i odebralam. Oczywiscie pytal dlaczego nie odpisuje i nie odbieram. I jak ja w takim razie wyobrazam sobie nasze zycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam Twój wątek jednym tchem i chciałam Ci napisać, że jestem pełna podziwu do Ciebie.
Tak trzymaj i sie dalej nie dawaj. Jak tam sprawy?
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odbylismy przed wyjściem rozmowe (jakoś spokojnie ostatnio rozmawiamy). On oczywiscie dalej, zebym wycofala pozew. Mowie, moge ale pod warunkiem, ze nigdy juz nie będziemy oddzielnie ani na odległość. Ok, moge wyjechac z nim za granice. No, dobrze ale za co ja tam będę zyc? Sluchajcie spodziewałam sie odpowiedzi w stylu: pójdziesz na kurs języka (jest w kraju nie anglojęzycznym), Maly podrosnie. Studia masz zaoczne, będziesz przyjeżdżać co drugi zjazd, poradzisz sobie. Wynajmiemy cos, dostaniemy rodzinne, ja będę pracował , a jak juz będziesz mogla Ty zaczniesz prace. A on mi odpowiada: jakoś sobie poradzimy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Czy Ty na serio rozwazylabys wycofanie pozwu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak naprawde nie biorę tego pod uwagę. Ale wiem tez, ze on nie zrobibnic w tym kierunku zebym rzeczywiście miala jakiś powod zeby wycofac. Wiec mowie ok, ok. Pod takim i takim warunkiem. Ach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Autorko, co słychać? Jak mały Bartuś, zdrowy? Jak sobie radzicie, ciągle tu zaglądam, ciągle trzymam kciuki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W sprawie cisza. Terminu nie widać... Mąż za granicą coraz to wpada na nowy pomysł. Oczywiście cały czas mówi o wycofaniu pozwu. Ale nie mam czasu o niczym myśleć, bo rano wstaję, wybieram się, później parę godzin stresu (chyba urok bycia świeżynką) i wieczorem wracam do domu padnięta. Kupiłam sobie parę ciuchów, pomalowałam paznokcie. W następnym tyg. chcę zapisać się na kurs językowy. Uff, chyba wracam do życia i tego było mi trzeba ![]() Ps. Pan mąż dzwoni do mnie każdego wieczoru jak nigdy -wie, że jestem sama, może się boi, że zacznę się z kimś spotykać. Może zazdrosny ![]() Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2014-03-11 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i praca pewnie dodała Ci ochoty na te paznokcie i ubrania, dobrze, to dobrze, małe rzeczy, ale potrafią rozruszać ![]() ![]() A Twój mąż... sama chciałabym wiedzieć co on tak naprawdę myśli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
BAN stały
|
Na początku chciałem ci powiedzieć,że cię podziwiam.Co do męża to on raczej nie chce być z wami tylko go przerosła odpowiedzialność.A to wszystko co on robi to jest jakiś śmiech na sali,te pampersy i słoiczki raz na ruski rok.Gościu się boi tego,że jescze przez wiele lat będzie musiał płacic na dziecko,a jak nie on to jego rodzice,co napewno zniszczy jego relacje z nimi,więc tak gada,że mogłaś mieszkać u jego rodziców itd.Ale to brednie on się boi o forsę,bo z tego co tu czytam to tylko na tym mu zależy,bo by coś dołożył na dziecko,a nie jakieś 5 op.mleka od grudnia.Debil i pieprz*ny egoista.Na takiego to tylko do sądu i bez żadnych dylematów.
A teraz najważniejsze.Zbieraj wszystkie dowody na niego tzn.paragony za pampersy,jedzonko,za żłobek itd.bo sąd patrzy na dowody,a nie na słowa.Trzymam kciuki za ciebie mocno.Napisz coś jeszcze jak sprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Autorko co slychac? Jak w pracy?jak zdrowko malego?
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam jakiś dol od poniedziałku, codziennie placze rano i wieczorem, na sen biore tabletki uspakajające. Strasznie sie ciesze, ze pracuje, naprawde ta praca odciaza mnie psychicznie, bo po prostu musze skupić sie nad tym co robie a nie co u mnie slychac ![]() Mężowi powiedzialam, ze zloze o rozwód, a w pierwszej kolejności o kontakty z dzieckiem. Zdziwiony, ze sie po roku chce rozwodzić. Ale na co ja mam czekać? slyszalam, ze przyjezdza, ale oczywiscie nie powie mi nawet kiedy i na ile. To są jakieś jaja. To co nie ma go miesiąc a my mamy siedziec na baczność i czekac. Bo sie tata zjawi i tata ma prawo zobaczyć sie z dzieckiem. A przepraszam gdzie tata ma obowiązki? Nie moze byc tak, ze bedzie przyjeżdżal i deorganizowal nam życie. We wtorek umowilam sie z kolezanka do kina. Co prawda to tylko kolezanka a co będzie jak zaczne sie z kims spotykać (choć na dzien dzisiejszy nie biore tego pod uwagę) O, przy okazji. Moze poradzicie mi jakieś miejskie autko? Musze sie za czymś rozejrzeć, bo Maly idzie do zloba, wózkiem jezdzic nie bedzimy, bo niestety pogody nie zamówimy. Zresztą troche czasu z rana tez nam sie przyda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
BAN stały
|
O, przy okazji. Moze poradzicie mi jakieś miejskie autko? Musze sie za czymś rozejrzeć, bo Maly idzie do zloba, wózkiem jezdzic nie bedzimy, bo niestety pogody nie zamówimy. Zresztą troche czasu z rana tez nam sie przyda
![]() http://otomoto.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego meza.. dlugo wierzylam, ze to glupia duma i niedojrzalosc, ale tez szczera milosc.. i wydawalo mi sie, ze on tylko czeka az w koncu bedzie mogl Cie przytulic i powiedziec, ze chce byc tylko z Wami i tylko Wy sie liczycie. Jednak widze, ze na milosc tu nie ma miejsca i zycze Ci obys trafila kiedys, kiedy juz bedziesz gotowa na najlepszego faceta na swiecie, bo zaslugujesz.. Trzymajcie sie i odzywaj sie czasem, bo bardzo duzo osob tutaj Ci kibicuje jak wiesz ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
BAN stały
|
Fajnie,że ci się poprawia sytuacja, szkoda tylko,że płaczesz
![]() ![]() Znalazłaś już jakieś auto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lapie jeszcze dola ale chyba taka kolej rzeczy. Porazka życiowa. I o ile do tej pory nie zyczylam memu mezowi źle -tak dzisiaj mam wielka nadzieje, ze kiedys pozaluje, odbije sie mu to niezla czkawka. A teściowej.. Nie powiem, bo nieladnie ![]() Sprawa za troche ponad miesiąc... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
Poradzisz sobie na pewno
![]() ![]() Podobno złe uczynki wracają po stokroć to i do nich zajrzą jak przegrają wszystkie sprawy w sądzie ![]() O co ta sprawa teraz co będzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczcie jak to jest. Z czlowiekiem, ktoremu slubowalam milość do grobowej deski, będę teraz sadzic sie o wszystko. Zupelnie nie moge sie dogadać. A mój mąż w PL. Oczywiscie jaśnie pan nie okazal łaski i nie poinformował , ale podobno dzis chce przyjechac. Będę wnioskować o kontakty, bo Malego nie widzial juz prawie 4tyg. I napisal, ze moze dzisiaj przyjedzie ale da mi jeszcze znac. I co, mam siedzie caly dzien w domu, bo moze jasnie pan sie łaskawie zjawi. No, prosze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
Łoo dużo tych spraw,ale musisz być cierpliwa, bo raczej każdą wygrasz na 100%.
Napisz temu"mężowi", żeby te wizyty z tobą konsultował,bo masz pracę.To chyba nie będzie utrudnianie czy będzie,bo nie wiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie to jest tak wg niego, że do tej pory pękałam z nudów, więc całe szczęście, że znalazłam pracę. Ale teraz też mi się nudzi tylko już trochę mniej ![]() Był wczoraj, tak jak myślałam. Wszedł, nawet się ze mną nie przywitał, ani słowa, nawet "cześć", nic. Wyciągnął telefon i mówi, że nagrywa wszystko. Spoko. Wziął Małego na ręce, i gada jakieś głupoty, i jeszcze mi ten telefon pod nos podtyka. Tak mi podniósł ciśnienie, że zabrałam telefon. Złapał mnie, przy tym mało Małego z rąk nie wypuścił. Mały w krzyk, przegiął się chyba w pół. Ale pan mąż sam się przestraszył. Kazałam mu wyjść. Już mój pełnomocnik pisze wniosek o kontakty, w poniedziałek złoży w sądzie. Czara goryczy się przelała. Byliśmy dziś z Małym pół dnia na działce u znajomych, ale czuję się zmęczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały wątek, podziwiam Cię i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.