|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
kropelko pomysly na obiad biore z glowy
albo z tego co w lodowce mam najczesciej albo nachodza mnie smaki, albo patrze co jest w lodowce i gotuje cos z tego , albo dokupuje tylko pare skladnikow zeby nic sie nie zmarnowalo. szpinakowa powstala przypadkiem. miala byc koperkowa, ale okazalo sie ze mam wywar z warzyw maciusia ale nie mam warzyw wiec wyszlo by lyso. znalazlam w zamrazalniku szpinak i pokombinowalam i wyszlo wybornie. przed porodem mialam mega polot kulinarny, a odkad maciej sie urodzil stracilam smaki i zachciewajki. apropos tego dzis snilo mi sie ze startowalam w konkursie kulinarnym i robilam lososia z nutka cytrynowa zapiekanego pod beszamelemiiii wygralam nigdy w zyciu beszamelu nie robilam hehe
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
obcielam loki nati... za ciezka ta cieminiucha, nie ma jak wyczesac czy smarowac... szkoda mi ich... |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Matall co do samochodu, to piszę z wlasnego doświadczenia, nie z jakiś rankingów.
Nasz niby niemiecki, podobno marki małoawaryjne, a jak sobie pomyślę ile w niego musimy jeszcze włożyć w tym roku to mam ochotę kupić cos innego. 1,5 roku używamy... Pospaliśmy do 7, Kornik spał całą noc w swoim łóżeczku. Teraz piję kawusię, a Kornik śpi.
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Odzyje jak zacznie lac
![]() Madziuchna - nie prsepraszaj tylko wyluzuj ![]() Bajka ja mam peugota 207 z 2006 i niezgadzam sie z Matal ze jest awayjny no po za zarowkami bo te naprawde czesto sie przepalaja
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, my od 6 na nogach, to znaczy ja na nogach
Właśnie Emcia zasypia. Smarowałam jej przed chwilą dziąsełka i odkryłam drugiego ząbka
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
lakcid i biogaia to probiotyki, na kupke dobrze, ale i tak moze sie odwodnic. dlatego przy biegunce podaje sie jeszcze elektrolity dzieciom. a delicol jest na trawienie laktozy
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie ze przeciez ja moge rano ogladac DDTVN bo jakies 3 mce nieogladalam. Wlaczam tv a tam 50 Cent
lubie go
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promować jakieś słuchawki
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika - gratki za zębole
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to francuskie samochody klasuje sie tak: renault (do bani) - citroen (srednia polka) - peugeot (gorna polka). ale to francuskie wiec jak sie mowi "samochodow na f sie nie kupuje (fiat, ford i francuskie)" mialam na f i nawet mechanik dziwil sie ze tak czesto sie cos psuje... a nowka prawie byl, 5letni!
edit: francuzy nie lubia stac poza garazem. przynajmiej w moim a to instalacja siadla, a to dwa razy totalnie do wymiany aku.... |
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze,że idę zaraz do fryzjera bo się podniecają w ddtvn tym 50 Groszowym z przestrzeloną szczęką
Monia mój mąż mówi: ford gów**o wort, a fiat jego brat i teraz hit! mi kupił forda Ka ale to miało być auto typowo żebym je obijała, nauczyła się dobrze jeździć, ale jakoś tak zostało i nic się z nim nie dzieje! jedyne co to żarówki mąż wymieniał no i tak z nami zostało, on czasem do pracy jeździ nim a najlepsze jest to, że kilka razy się ścigał z kolegami mającymi leosze auta i co? dostali w a ksywę to autko ma "kiler kaczka" ![]() no, ale drugie auto mamy dżapońskie i chyba przy takich zostaniemy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-02 o 08:41 |
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprzedałam go za więcej niż kupiłam. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2803 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja- co za wstrętny koles z tego lekarza:/ olac go skoro ewidentnie widać, że mu o kase chodzi. Jesli macie zaufanie do swojej pediatry, to dalej działajcie w porozumieniu z nią i sie nie przejmujcie gadaniem tego kolesia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! U nas nocka spokojna, tylko jedna pobudka na jedzonko. Ale.... te odciąganie mleka wykończy mnie i moje cycki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry po koszmarnej nocy.Dopadło mnie przeziębienie,z nosa leci spać nie mogłam,do tego co dwie godziny pobudka.Nie wiem co się dzieje,może też ten katar ją męczy,choć już u Helki końcówka.Jaika gratki za ząbka kolejnego,u nas nadal nic
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
hehe moja mama jezdzic citreoneme c3 8 lat i jeszcze NIGDY sie nic nie popsulo w nim
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
co do samochodów wczoraj jedziemy moją mamę odwieźć i mówię, że chyba choroba lokomocyjna wróciła mi po ciąży, albo cionsza
na co TZ po chwili "wolałbym żebyś do przyszłego roku miała tylko chorobę lokomocyjną"
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratki dla ząbków
|
#2808 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejnym jęcząco-marudzącym dniu
Młody od samego rana w kiepskim humorze, a muszę trochę podgarnąć, bo znajoma się zapowiedziała dziś, jutro albo w piątek ![]() chyba zdychających wątków nie widziałaś ![]() Cytat:
tylko nie będę się już tak spinać, jedzenia zrobię co najmniej połowę mniej no i zaproszę na godziny popołudniowe, żeby już wszyscy byli po obiedzie ![]() nawet nie wiedziałam, że można kupić pajace na 7 latka, ja podejrzewam, że mój już by się nie dał ubrać w coś takiego ![]() my też planujemy wypad do zoo, ale do Krakowa tam mamy najbliżej, może w ostatni weekend kwietnia się uda, a jak nie to początkiem majaCytat:
a gościu chce zarobić, więc teraz ściemnia jak może ![]() Cytat:
![]() a my czekamy na fotki Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
jako ze jestem u mamy i mam tv wiec igladam
strasznie do tylka wchodza tenu centowi ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- kasiunia jakby nie patrzec bylam w zoo krakowskim ale w lecie chcemy jechac do opola
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson, Czaszka zdrowia dla maluchów
nadrobiłam poodpisuje jak wrócimy do domu. o 11 jadę z Antkiem na szczepienie, autobusem, sama i mam stresa ![]() proszę o kciuki. zaraz wrzucę filmik do K z nowymi umiejętnościami syna ![]() A co do tego kubka treningowego Lovi to przyznam że jest bardzo fajny, młody wczoraj z niego wypił 50 rumianku. Ma on funkcję regulacji, może być niekapkiem albo po zdjęciu uszczelki zwykłym kubkiem z którego wylewa się picie po przechyleniu. Polecam w każdym razie, jest super
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do Opola powiadasz- przyjedz do mnie
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dostal od redakcji taka koszulke
|
|
|
#2814 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak, tak! Jak już pisałam, kradnie się młodej buty i później się negocjuje z młodym śpiewając przy tym przyśpiewke u nas się wykupuje te buty za wódkę Cytat:
Biedny tz Cytat:
Cytat:
wiesz co, jak wejdę na kompa to Ci podesle linka, u mnie to robiła koleżanka Cytat:
co do kupy to u mnie przy zabkowaniu jest więcej kup i takich luzniejszych A ci do aplikacji to wystarczy zaznaczyć jakąś wypowiedź, później kolejna i kolejna i w lewym górnym rogu pojawia Ci się liczba zaznaczonych wypowiedzi i w prawym górnym rogu masz taka jakaś kartkę czy coś i tam klikasz i Masz multicytat Cytat:
za pelzanieCytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||||||||
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam fotelik hamax smiley in jest od 9 miesiaca. Musimy kupic drugi dla Amelki bo Blanka jeszcze na spokojnie sie w nim miesci a on do 22 kg. No tylko rowery trzeba najpierw wybrac bo mamy tylko jeden. A z tym ogolnie problem bo moj maz szuka w dupie miodu i sie zdecydowac nie moze hehe. Cytat:
a to akurat zalezy od modelu i rodzaju silnika tak jak w kazdym samochodzie wiec sie nie zgodzę z tym ze jest najbardziej awaryjny ![]() Cytat:
tz konsultowal sie juz z mechanikami i powiedzieli ze z 307 problemow nie ma ale zeby benzyny 1,6 nie kupowac. A M. chce 2,0 diesla bo bedzie nim robil po 800 km tygodniowo. Zreszta czesci tanie w porownaniu z Mazda ktora jezdze ma szczęście ze malo awaryjna bo inaczej bym ja na zyletki piciela ![]() Zresztą zylam z citroenem i totalnie nic sie w nim nie psulo dlatego uwazam ze gadka ze francuzow sie nie kupuje jest troche na wyrost ![]() Bardziej opla bym nie kupila hehe. Moj ex mial signum. Co z tego ze auto super wygodne i z bajerami jak co chwila sie psul ![]() No nic dzięki za opinie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia widziałam
![]() dobra, spadam porzucić ( pa
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
uwazaj co mowisz bo potraktuje to jako zaproszenie i przyjade
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma forda mondeo 95 czyli 19 lat od nowosci prosto z salonu garazowany 140 tys przebieg i ona tylko jezdzila i nic mechanicznie sie niepopsulo.. przez 10 lat opony olej i rozrzad teraz troche gorzej jak cos chciala wymienic bo sruby pordzewialy w podwoziu bo nigdy niebyly odkrecane.. mi sie wydaje ze duzo zalezy od egzemplarza. Opel mojego tza psuje die non stop staje i koniec.. tyle ze ma prawie 350 tys..
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj wieczór w Biedronce i Lidlu. Kupiłam między innymi słoiczki. Średnio na 1 słoiczku wychodzi 50 gr mniej niż w Rossmanie, tylko jest mniejszy wybór
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała bardzo zrobić chrzciny w domu, bo z kasą dramat, ale nie wiem jak, bo u nas sami rodzice, rodzeństwo i jedna babcia to jest 18 osób, bo wszyscy mają dzieci, mężów, żony, itp. A ja mam w chacie stolik kawowy i 2 krzesła z ikei w kuchni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

dzis snilo mi sie ze startowalam w konkursie kulinarnym i robilam lososia z nutka cytrynowa zapiekanego pod beszamelem
[/RIGHT]

i teraz hit! mi kupił forda Ka 

Młody od samego rana w kiepskim humorze, a muszę trochę podgarnąć, bo znajoma się zapowiedziała dziś, jutro albo w piątek 

A jak robisz?
A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy

a co do piecyka to mój mąż nie jest specem, ale mówił że powodem może być słaba wentylacja, ale widzę że już do tego doszliście