Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 18:09   #3811
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy!!! to mnie motywuje do trwania w moich ostatnich postanowieniach i utwierdza w przekonaniu, że nie ma co żałować tych 5 ściętych centymetrów. Teraz oby rosły do ślubu, bo nie chwaląc się od tygodni jestem narzeczoną (hmmm dalej ciężko mi się przyzwyczaić do tego słowa!:P)
gratuluje
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Z takim odrostem Cie chcial?
A tak serio to gratuluje! i badz dzielna i nie farbuj!

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
to tak jak i mój,w ciązy miałam z 10cm odrost bo nie farbowałam..a on nic.Ale mój mąż to i komplementów nie udziela.Czeście j słyszę komplementy w sklepie albo na ulicy od obcych niż od niego.jak się pytam czemu tak jest ,mowi bo Ty zawsze tak samo dobrze wyglądasz.No ale bez przesady ,jak chodzę w dresie i mam związane włosy wyglądam inaczej jak się zrobię i wtedy oczekuję od faceta kompmementów a tu nic.
A dzisiaj odebrałam Alę z przedszkola i znowu babeczka zachwycała się moimi włosami.Odrost nie przeszkadzał w komplementowaniu.Dotyka ła,pytała czy moje,nie mowię peruka.Mowi,niech mi Pani trochę tych loków odda,mowię nie oddam.
Nie oddawaj mój odrostów tez nie widzi. Zawsze jak mówię, że się wybieram do fryzjerki to tylko słyszę, żebym nie ścinała. Jak powiem, że idę pomalować, to pyta: a po co, toż jest dobrze
Cytat:
Mój chyba uznał,że już wszystko co było można to mi powiedział,tak wynika z tego co mówi..bo kiedyś komplementował ale na początku a jesteśmy razem ponad 10lat.Teraz mówi,że przecież wiesz...ale przecież kobieta za każdym razem jak się zrobi chce usłyszeć coś miłegoi jak coś zmieni też,czy to kolor czy podetnie,wiadomoA ten nic.Dopiero jak zapytam to odpowie no przecież jak zawsze super.Wtedy wydaje mi się to mało wiarygodne,wymuszone .Chyba,że już tak długo jesteśmy razem,że uznaje,że właśnie wszystko już powiedział i ja to wiem.Wkurza mnie to bo nawet mój tato mojej mamie mowi kompelenty a są razem 50lat!
E to ja ze swoim już prawie 9 lat i dalej umie walnąć komplement i nawet jakiś tam tekścik romantyczny
Może mało wylewny jest albo dla niego zawsze jesteś piękna to już się nawet nie powtarza

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:14   #3812
Floria
Zadomowienie

Mój to nie lubi mnie w czarnych ubraniach takich na co dzień. Ostatecznie, czasami jakąś letnią bluzkę czy sukienkę jak jesteśmy na wakacjach, ale najlepiej z dodatkami. No i jeszcze jak mam za wysokie obcasy i jestem odrobinkę od niego wyższa wtedy, to marudzi Ale do pracy, jak idę sama to mogę tak chodzić
A tak poza tym, to raczej komplementuje.
Najlepszy jest synuś - jak czasem powie - mamo, jak się ładnie ubrałaś
(na całkiem normalne ubranie )
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:19   #3813
Imperfecta
Zakorzenienie

Iwonka, gratuluję zaręczyn
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:29   #3814
iwonsia01
Zadomowienie

Dzięki, dzięki chociaż nie wiem czy jest się z czego cieszyć Teraz to chyba dopiero się zacznie poważane życie a nie jakieś tam problemy włosowe:P hehehehe. Mam jednak cichą nadzieje, że jednak ta moja czarna wizja się nie sprawdzi
Stary 2014-04-01, 19:48   #3815
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Heheh nic nowego w tym względzie nie napisze jak u większości z Was temat ledwo zaczęty kończy się: może być do koleżanki zadzwoniła? ewentualnie: ojej? znów zmieniłaś zdanie?

A co do odrostu, farbowania itd on nigdy nie widział różnicy Zawsze słyszę, że ładnie wyglądam:P Pewnie nawet z workiem na ziemniaki umieszczonym na głowie bym to usłyszała

O fakt mój też od razu ucieka od tematu, a jak farbowałam to odrostów nigdy nie widział, ale już się wyrobił i jak zaczynam o włosach to jakos kontynuuje temat ale doradzić nie umie ale od tego mam was

Cytat:
Mój chyba uznał,że już wszystko co było można to mi powiedział,tak wynika z tego co mówi..bo kiedyś komplementował ale na początku a jesteśmy razem ponad 10lat.Teraz mówi,że przecież wiesz...ale przecież kobieta za każdym razem jak się zrobi chce usłyszeć coś miłegoi jak coś zmieni też,czy to kolor czy podetnie,wiadomoA ten nic.Dopiero jak zapytam to odpowie no przecież jak zawsze super.Wtedy wydaje mi się to mało wiarygodne,wymuszone .Chyba,że już tak długo jesteśmy razem,że uznaje,że właśnie wszystko już powiedział i ja to wiem.Wkurza mnie to bo nawet mój tato mojej mamie mowi kompelenty a są razem 50lat!

Sklerozę mam ostatnio..Byłam dzisiaj w lidlu i znowu zapomniałąm kupić żelu i siemia lnianego.

A to ja się upominam o komplementy Niech wie że ma dziewczynę i że trzeba ją komplementować

[
Cytat:
Dzięki, dzięki chociaż nie wiem czy jest się z czego cieszyć Teraz to chyba dopiero się zacznie poważane życie a nie jakieś tam problemy włosowe:P hehehehe. Mam jednak cichą nadzieje, że jednak ta moja czarna wizja się nie sprawdzi

Spokojnie nie będzie tak strasznie ale problemy włosowe będą
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 19:48   #3816
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Eee tam, razem raźniej
Stary 2014-04-01, 20:28   #3817
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Sklerozę mam ostatnio..Byłam dzisiaj w lidlu i znowu zapomniałąm kupić żelu i siemia lnianego.
No rozumiem kochana, w końcu dla kobiety nie ma chyba lepszego komplementu jak od męża czy partnera Z moim będę w maju rok. Czasem też powie coś zabawnego, a jestem w takim wieku że sporo zmian zachodzi. Mam takie wrażenie, że zanim byłam z nim w związku to miałam taki zastój - a po 2 miesiacach naszego związku to nawet jak wcześniej byłam tak płaska że możnaby na mnie ubrania prasować to musiałam wyrzucić staniki i kupić nowe, w ogóle wszystko ruszyło a od ludzi zaczęłam słyszeć że jestem ładna - mimo braku zmiany fryzury, ubrań itd. i stres przestał tak degradujaco działać na mój organizm. Cały czas widzi jakies zmiany, widzi że ze mną lepiej i sie z tego cieszy tak szczerze. Są rzeczy, które słyszę w każdy weekend ale wiem że to szczere i sprawia mi to radosć bo nigdy wcześniej tak nie miałam Tak samo i ja mówie mu miłe rzeczy gdy np. w weekend sie ładnie w koszulę ubierze i wypachni jakaś perfumą ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 20:37   #3818
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak i mój,w ciązy miałam z 10cm odrost bo nie farbowałam..a on nic.Ale mój mąż to i komplementów nie udziela.Czeście j słyszę komplementy w sklepie albo na ulicy od obcych niż od niego.jak się pytam czemu tak jest ,mowi bo Ty zawsze tak samo dobrze wyglądasz.No ale bez przesady ,jak chodzę w dresie i mam związane włosy wyglądam inaczej jak się zrobię i wtedy oczekuję od faceta kompmementów a tu nic.
A dzisiaj odebrałam Alę z przedszkola i znowu babeczka zachwycała się moimi włosami.Odrost nie przeszkadzał w komplementowaniu.Dotyka ła,pytała czy moje,nie mowię peruka.Mowi,niech mi Pani trochę tych loków odda,mowię nie oddam.
Moj nie zauwazyl nawet kiedy z koloru bardzo bardzo jasny popielaty blond przeszlam bezposrednio na delikatnie opalizujacy blond, ktory na moich wlosach poczatkowo wygladal jak jakis orzechowy braz

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:11   #3819
bijum
Raczkowanie

Dobry wieczór! Wróciłam po wyprawie do Irlandii, było niesamowicie! Irlandzkie ciucholandy - wielkie love, wróciłam obłowiona. Przez pięć dni moje włosy miały niezły detox i pielęgnacyjne minimum - byle jaki szampon i odżywka z mintubki z Isany - ale muszę im przyznać, że nawet nie najgorzej się trzymały! Nie puszyły się zbytnio, jak to jeszcze całkiem niedawno, były dość miękkie. Bardzo miło z nich strony, bo kiedyś bez porządnej artylerii odżywkowo - olejowej były nie do przeżycia.

Ja z moim jestem już ponad dwa i pół roku i też już baaardzo rzadko słyszę od niego jakieś komplementy Za to jak już coś palnie, to czasami można ręce załamać. Przedwczoraj na lotnisku o trzeciej w nocy dowiedziałam się, że jakaś taka ładna jestem, jak się nie wyśpię dwa dni z rzędu... o,O i tak najlepszy jest jego stosunek do makijażu. "- oj, Kochanie, chora jesteś? - nie, czemu? - A bo tak jakoś źle wyglądasz. - Nie mam makijażu. - A to nie, piękna jesteś" xD

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:40   #3820
iwonsia01
Zadomowienie

Co Tz to inny widze Ja z kolei na mojego w tym wygledzie zlego slowa powiedziec nie moge,bo po 3 latach nadal te same komplementy.Moj to jest jakis inny, z innej planety, bo to taki przytulas, piescis

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-01 o 21:41
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:00   #3821
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dziewczyny czy która z was ma może problem z łojotokowym zapaleniem skóry głowy ? Ponieważ ostatnio moje swędzenie już do szaleństwa mnie doprowadzało poszłam do dermatologa i Pani dermatolog przepisała mi szampon Stieprox, ale jest strasznie drogi i po pierwsze mam ważniejsze wydatki niż 100ml szamponu za wysoką cenę a po 2 w tym momencie zwyczajnie mnie na niego nie stać ( dodatkowo Pani doktor nie by\la pewna czy on cos da). I moje pytanie jest takie czy da się to czyms zastąpić albo czy którejs z was udało się jakos wygrać z ŁZS tańszymi sposobami. Bo jak czegos nie zrobię to się wscieknę z tym swędzeniem i stracę większosć włosów.

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-04-01, 22:15   #3822
Joanku
Zadomowienie

No to ja już w ogóle narzekac nie mogę!
W związakch różnie bywa i nie mówię że u nas miodzio zawsze i wszędzie ale..
Śniadanie do łóżka praktycznie dzień w dzień jak tylko może, komplementy, i miziak przynajmniej jak w fazie poczatkowej, randki, kina, obiadki, prezenty, on nawet dostrzega jak sobie paznokcie pomaluję czy kolczyki założę.
Ciuch kazdy nowy obkomplementowany a włosy to już w ogóle, wsparcie, parcie i poparcie.
Zaczęliśmy się spotykac na jakieś 2 miesiące przed tym jak się włosie posypało, więc widział jak było i co się stało i był przez cały ten dramat ze mną, lekarze, płacze i wysokie stężenie wlosomaniactwa, nawet raz nie jęknał, że znikam na godziny i grzebie po forach, że łazienkowa półka zamienia się w sklepową wystawkę czy, że mam paranoje, że ich niby mniej, ze bardziej leca, wiecie jak baba z włosowym kuku potrafi gderać... ;P
Zdjątka co tu wrzucam wszystkie on robi, czasem znikąd potrafi powiedzieć 'o matko jak Ci się tw włosy pozmeniały, jaka popprawa, jak dobrze wyglądają, i ze je uwielbia'
A ostatnio trochę nabroił i zamiast kwiatów przyszedł z odżywką i profesjonalną maską na którą polowałam i stwierdził, że mi się to bardziej przyda niż kwiaty co mi umierają w wazonie.
Kasztanek mój <3

Wojownicza ja też się zastanawiałam czy coś u mnie się nie dzieje bo swędziała jak huhu i już poczytałam w necie, że pewnie to mam i płacz był.
Na takie swędzenie wtarlam pare razy aloes i wiesz ze [odpukać] przeszlo? Aaa i zrobiłam pare płukanek skalpu z rumianku
A było bardzo źle, ale może nie ma co dermatologa lekcewarzyć?

A tu macie wspomniane odżyweczki!
HAaaa a co najlepsze? Made in Poland

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-01 o 22:48
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:20   #3823
Nieszka__
Zadomowienie

Wie ktoś gdzie mogę kupić tą odżyweczkę, Farmonę lnianą?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en.html&next=1
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:34   #3824
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Śniadanie do łóżka praktycznie dzień w dzień jak tylko może, komplementy, i miziak przynajmniej jak w fazie poczatkowej, randki, kina, obiadki, prezenty, on nawet dostrzega jak sobie paznokcie pomaluję czy kolczyki założę.
Ciuch kazdy nowy obkomplementowany a włosy to już w ogóle, wsparcie, parcie i poparcie.
Zaczęliśmy się spotykac na jakieś 2 miesiące przed tym jak się włosie posypało, więc widział jak było i co się stało i był przez cały ten dramat ze mną, lekarze, płacze i wysokie stężenie wlosomaniactwa, nawet raz nie jęknał, że znikam na godziny i grzebie po forach, że łazienkowa półka zamienia się w sklepową wystawkę czy, że mam paranoje, że ich niby mniej, ze bardziej leca, wiecie jak baba z włosowym kuku potrafi gderać... ;P
Zdjątka co tu wrzucam wszystkie on robi, czasem znikąd potrafi powiedzieć 'o matko jak Ci się tw włosy pozmeniały, jaka popprawa, jak dobrze wyglądają, i ze je uwielbia'
A ostatnio trochę nabroił i zamiast kwiatów przyszedł z odżywką i profesjonalną maską na którą polowałam i stwierdził, że mi się to bardziej przyda niż kwiaty co mi umierają w wazonie.
Kasztanek mój <3

O jak słodko No mój też prezęty mi robi odżywki i cuda kupuje, pazurki jak pomaluje to zauważy i na tym zauważanie się kończy

Cytat:
Wojownicza ja też się zastanawiałam czy coś u mnie się nie dzieje bo swędziała jak huhu i już poczytałam w necie, że pewnie to mam i płacz był.
Na takie swędzenie wtarlam pare razy aloes i wiesz ze [odpukać] przeszlo? Aaa i zrobiłam pare płukanek skalpu z rumianku
A było bardzo źle, ale może nie ma co dermatologa lekcewarzyć?

Nie chcę lekceważyć ale sama lekarka nie była pewna czy to pomoże a po 2 ta cena... Więc chociaż tymczasowo chciałam jakos zaleczyć .

Imperfecta
Stary 2014-04-01, 22:46   #3825
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Co Tz to inny widze Ja z kolei na mojego w tym wygledzie zlego slowa powiedziec nie moge,bo po 3 latach nadal te same komplementy.Moj to jest jakis inny, z innej planety, bo to taki przytulas, piescis

A mojełe to też, taki przytulas, jak się przyklei to nie odklei. Mi to pasuje bo lubię tulić. I dobrze gotuje. I ma ładne blond włosy, taki zimny blond, ludzie na to chyba mysi mówią ale mi się właśnie taki blond podoba bo normalnie za blondami to tak nie przepadam. Szkoda że tak duzo polek farbuje mając właśnie ten kolor

bijum - skąd ja to znam, mnie rozbroił kiedyś tekst gdy byłam bez mejkapu 'gdzie są Twoje brwi, wydepilowałaś? :O', 'masz dwie dziury w plecach' i jeszcze sporo innych ale nie pamiętam, zdarzało mi sie płakać ze śmiechu.

wojownicza ksiezniczka

http://www.wiedzmabloguje.com/ może tutaj coś znajdziesz, autorka właśnie ma chyba azs więc mysle że warto tam poczytać o pielęgnacji itd.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:33   #3826
xal
Zakorzenienie

Dzisiaj wielki pytajnik forumowy ma dwa nowe pytania
1. Czy jak chcę myć włosy jakimś SLSem (chyba trzeba oczyścić raz za czas) to dawać olej przed czy to nie ma sensu?
2. W jakiej jeszcze odżywce poza czarnym gliskurem znajdę keratynę? Ale coś co nie ma silikonów (ten czarny chyba ma) bo może to mi za bardzo obciąża

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:48   #3827
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
1. Czy jak chcę myć włosy jakimś SLSem (chyba trzeba oczyścić raz za czas) to dawać olej przed czy to nie ma sensu?
2. W jakiej jeszcze odżywce poza czarnym gliskurem znajdę keratynę? Ale coś co nie ma silikonów (ten czarny chyba ma) bo może to mi za bardzo obciąża
1. Dawać, jak najbardziej.

Co do odżywki to nic sobie na biegu nie mogę przypomnieć bez silikonów. Ale jak mi zaświta, to dam znać.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:49   #3828
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Wróciłam po wyprawie do Irlandii, było niesamowicie! Irlandzkie ciucholandy - wielkie love, wróciłam obłowiona. Przez pięć dni moje włosy miały niezły detox i pielęgnacyjne minimum - byle jaki szampon i odżywka z mintubki z Isany - ale muszę im przyznać, że nawet nie najgorzej się trzymały! Nie puszyły się zbytnio, jak to jeszcze całkiem niedawno, były dość miękkie. Bardzo miło z nich strony, bo kiedyś bez porządnej artylerii odżywkowo - olejowej były nie do przeżycia.

Ja z moim jestem już ponad dwa i pół roku i też już baaardzo rzadko słyszę od niego jakieś komplementy Za to jak już coś palnie, to czasami można ręce załamać. Przedwczoraj na lotnisku o trzeciej w nocy dowiedziałam się, że jakaś taka ładna jestem, jak się nie wyśpię dwa dni z rzędu... o,O i tak najlepszy jest jego stosunek do makijażu. "- oj, Kochanie, chora jesteś? - nie, czemu? - A bo tak jakoś źle wyglądasz. - Nie mam makijażu. - A to nie, piękna jesteś" xD

Cytat:
1. Ja nakładam
2. Nivea z keratyną - ale ma tam w składzie kilka lżejszych silikonów. Mam ją i muszę przyznać, że całkiem fajnie się spisuje

dniem twojego życia."
Stary 2014-04-02, 08:01   #3829
Floria
Zadomowienie

Cytat:
A tu macie wspomniane odżyweczki!
HAaaa a co najlepsze? Made in Poland

Te 2 pierwsze to takie cienizny raczej, coś jak morela i migdał, która do niczego się nie nadawała. A ta 3 to coś w rodzaju słynnej AiK, tak wygląda, tylko z kokosem.

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Wie ktoś gdzie mogę kupić tą odżyweczkę, Farmonę lnianą?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en.html&next=1
W Drogeriach Polskich Astor ją widzę

Cytat:
Olejowanie ma sens przed slsem też
A po co Ci koniecznie keratyna? Jak koniecznie potrzebna, to w Isanie professional Volume znajdziesz bez silikonów.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Nivea z keratyną - ale ma tam w składzie kilka lżejszych silikonów. Mam ją i muszę przyznać, że całkiem fajnie się spisuje
U mnie się nie spisuje, poszła do golenia nóg i jako balsam pod prysznic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 08:06   #3830
xal
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja nakładam
2. Nivea z keratyną - ale ma tam w składzie kilka lżejszych silikonów. Mam ją i muszę przyznać, że całkiem fajnie się spisuje
A która dokładnie nivea?
Bo mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html i jak popsikałam do reanimacji to włosy zrobiły się takie smętnie wiszące. Któraś tu pisała, że ona ma silikony i może o to chodzi

A da się kupić keratynę hydrolizowaną (czy jaka to jest potrzebna ) osobno? Pewnie w jakimś sklepie internetowym tylko ... Macie coś sprawdzone? Bo chciałabym się zaopatrzyć za jednym zamachem w keratynę, wyciąg z żeń-szenia i wyciąg (chyba) z róży (olejek różany, to podobno dobrze robi na skórę a mam przebarwienia na twarzy po ciąży).

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
A po co Ci koniecznie keratyna? Jak koniecznie potrzebna, to w Isanie professional Volume znajdziesz bez silikonów.
Bo kombinuję nadal i szukam co tym moim włosiętom potrzeba, że po doschnięciu się puszą i prostują, a lekko wilgotne się kręcą jak szalone (przynajmniej jak na mnie, bo do niektórych tutaj to nie śmiem się nawet porównywać )

Stary 2014-04-02, 08:17   #3831
JudytaKas
Zakorzenienie

[QUOTE]
Cytat:
A która dokładnie nivea?
Bo mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html i jak popsikałam do reanimacji to włosy zrobiły się takie smętnie wiszące. Któraś tu pisała, że ona ma silikony i może o to chodzi
To zwykła odżywka (ty psikaczka szukasz?)
Cytat:
A da się kupić keratynę hydrolizowaną (czy jaka to jest potrzebna ) osobno? Pewnie w jakimś sklepie internetowym tylko ... Macie coś sprawdzone? Bo chciałabym się zaopatrzyć za jednym zamachem w keratynę, wyciąg z żeń-szenia i wyciąg (chyba) z róży (olejek różany, to podobno dobrze robi na skórę a mam przebarwienia na twarzy po ciąży).

Oczywiście,że się da - ja swoją kupiłam w ZSK, możesz też popatrzeć na BU i mazidłach

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
U mnie się nie spisuje, poszła do golenia nóg i jako balsam pod prysznic
Norma Ja z kolei kupiłam podchodząc do niej z dużą rezerwą, a okazało się, że jest super

dniem twojego życia."
Stary 2014-04-02, 08:28   #3832
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To zwykła odżywka (ty psikaczka szukasz?)
Nie zadawaj trudnych pytań Nie wiem czego szukam, na razie czegoś co działa, wspomoże nawilżenie likwidując puch. Tak sobie wykombinowałam, że jak nie będzie puchu, będą bardziej nawilżone to i skręt się lepiej utrzyma A keratyny nie testowałam inaczej niż ten czarny Gliss. Wolałabym chyba jakiś b/s a forma dowolna.

Stary 2014-04-02, 09:08   #3833
Curly81
Wtajemniczenie

Witam,

Cytat:
Najlepszy jest synuś - jak czasem powie - mamo, jak się ładnie ubrałaś
(na całkiem normalne ubranie )
Moja córcia też mnie komplementuje,TŻ też.Jak tylko załozę cos nowego od razu zauważa i mówi ,,Łał mami ale masz piękną sukienkę albo albo masz cudną bluzkę,nie widziałam jej jeszcze,super jest''.Mąż wrócił raz od fryzjera,nie zdążył butów zdjąć a Alicja do niego taki tekst,,tausiu ale masz fajne włoski,byłes u fryzjera?ładnie wyglądasz w tej nowej fryzurce''.Taka szkraba 4 letnia i tak nas oboje komplementuje i wszystko zauważy.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
A to ja się upominam o komplementy Niech wie że ma dziewczynę i że trzeba ją komplementować
ja też się upominam,jak zapytam to powie ale potem zapomina,że codziennie wypada coś powiedziećcokolwiek. Generalnie nie jest wylewny w uczuciach i tak samo w komplementach.

Cytat:

Kiedyś miałam takiego chłopaka w liceum,przytulniś,komplem eciarz,zupełnie inny jak ten co teraz.Co się potem okazało przytulał się do dwóch naraz.Teraz się smieję z tego ale wtedy nie było to smieszne.
Na postawie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że ciężko przewidzieć jaki facet będzie za 5,10,15 lat.Kazdy mój facet był inny i jak się po czasie okazało każdego zle oceniłam.Ten co wyglądał na dobrego,dobry nie był a ten co miał zadatki na niedobrego jest dobry.Ciężko przewidzieć.W bliskim moim sąsiedztwie facet,ktory przez 18lat był przykładnym mężem po 18latach stał się nieprzewidywalny i zaczął robić głupoty nieprzeciętne.A mówią,że kobieta to zagadka.Ale z obserwacji moich a mogę coś napisać bo mam 33lata widzę,że z czasem 80procent facetów nie jest ok i im odbija,zmieniają się.Nie piszę tylko na podstawie swoich doswiadczeń a obserwacji tego co widzę i tych których znam.Jak miałam 17lat mama mówiła mi coś o facetach a ja do niej,że nie każdy jest taki sam,ze ma jakieś staroświeckie poglądy a wiecie ,że z czasem okazuje się,że ona miała rację?Także czasami dobrze jest posłuchać i pogadać z kims starszym.Kazdy rok małżeństwa czegoś uczy.A piszę małżeśtwa bo facet przed slubem jest inny.Jak się po slubie nie zmienił to się zmieni.Są wyjątki ale są to tylko wyjątki.Nie ten wątek dlatego innym kolorem.Człowiek zakochany nie wiedzi wszystkiego i nie wszystko da sobie powiedzieć a nawet jak coś jest żle to ma nadzieję,że się to zmieni na plus a nie myśli,że może być dużo gorzej.Z biegiem czasu widzę,że jak coś jest nie tak przed slubem to bardzo rzadko po slubie zmieni się to na plus.Prędze czy później wylezie.Takie młode jesteście i nie pisze tego by Was zniechęcić do ślubu czy do facetównic z tego.Trzeba mieć oczy szeroko otwarte i patrzeć też realnie i trzeżwo bo to są decyzje,które rzutują potem na całe zycie.
Kiedyś jak robiłam prawko,Ala była mała ,gość od jazdy przystawiał się do mnie,wrecz kładam mi propzycje.Mówię ale ja mam męża!a On do mnie dziecko Ty jeszcze życia nie znasz....

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-02 o 09:22
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 09:12   #3834
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie chyba żel lniany zostanie ze mną na dłużej Dziś wypróbowałam i muszę powiedzieć, że efekt dalej wizualny podobny do mojego kremu do loków. Zaznaczam, że jest to jednak bardziej lejący glutek :P Następny może będzie jeszcze lepszy.
Płukanka octowa z gencjana (tylko lekko mogła mi ochłodzić kolor). Na fotkach tego nie widać, ale mój odrost jest już masakryczny.
Włosy były podcinane ok 5 cm kilka dni temu. Dziś umyte Ms. Pottersem aloesowym, rozczesane W torebce mam Joannę Naturalny blond szamponetkę w dobie kryzysu. Odstawienie farbowania oczywiście przynosi tylko pozytywne skutki: gładsze, miększe włosy, mniej zniszczone i dużo więcej...ale ta jajecznica na głowie Fatalnie to zaczyna wyglądać.
Włosy po ścięciu mniej mi wypadają (pewnie już tak nie szarpie kołtuna, bo prawie zniknął). Zauważyłam też, że te włosy co wypadają to są na końcu z białą kulą a nie z cebulką także tym bardziej nie mam ochoty farbować, bo jeszcze gorzej będą się łamały. Oto fota Soryy za jakoś:P na żywo skręt lepiej się prezentuje

Aby nie być gołosłowną wkleję wam mój obleśny odrost
wow, ale śliczne blond lokasy!
jejku, oddałabym wiele za blond loczki a tu u mnie tylko brąz brąz brąz i siwe odrosty

odrost teraz jest cool! spójrz na gwiazdy w tv. Specjalnie takie mają, bo niby taka moda

Cytat:
u mnie to samo niestety.... moj mąż jest bardzo skromny jeśli chodzi o prawienie komplementów. Częściej słyszę je od obcych niż od niego. Nieraz to dobija, bo nie potrafi zakumać, że kobieta lubi słyszec od swojego mężczyzny miłe słowa na swój temat. A tu nic i tylko "przecież ty zawsze pięknie wyglądasz" i to ma mi wystarczyc...?

Cytat:
Kasztanek mój <3
wow! to Ci się trafił

Cytat:
Nie zadawaj trudnych pytań Nie wiem czego szukam, na razie czegoś co działa, wspomoże nawilżenie likwidując puch. Tak sobie wykombinowałam, że jak nie będzie puchu, będą bardziej nawilżone to i skręt się lepiej utrzyma A keratyny nie testowałam inaczej niż ten czarny Gliss. Wolałabym chyba jakiś b/s a forma dowolna.
hehehee, dobre to i rozumiem w 100% !!!!
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:18   #3835
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Moja córcia też mnie komplementuje,TŻ też.Jak tylko załozę cos nowego od razu zauważa i mówi ,,Łał mami ale masz piękną sukienkę albo albo masz cudną bluzkę,nie widziałam jej jeszcze,super jest''.Mąż wrócił raz od fryzjera,nie zdążył butów zdjąć a Alicja do niego taki tekst,,tausiu ale masz fajne włoski,byłes u fryzjera?ładnie wyglądasz w tej nowej fryzurce''.Taka szkraba 4 letnia i tak nas oboje komplementuje i wszystko zauważy.

ja też się upominam,jak zapytam to powie ale potem zapomina,że codziennie wypada coś powiedziećcokolwiek. Generalnie nie jest wylewny w uczuciach i tak samo w komplementach.

Kiedyś miałam takiego chłopaka w liceum,przytulniś,komplem eciarz,zupełnie inny jak ten co teraz.Co się potem okazało przytulał się do dwóch naraz.Teraz się smieję z tego ale wtedy nie było to smieszne.
Na postawie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że ciężko przewidzieć jaki facet będzie za 5,10,15 lat.Kazdy mój facet był inny i jak się po czasie okazało każdego zle oceniłam.Ten co wyglądał na dobrego,dobry nie był a ten co miał zadatki na niedobrego jest dobry.Ciężko przewidzieć.W bliskim moim sąsiedztwie facet,ktory przez 18lat był przykładnym mężem po 18latach stał się nieprzewidywalny i zaczął robić głupoty nieprzeciętne.A mówią,że kobieta to zagadka.Ale z obserwacji moich a mogę coś napisać bo mam 33lata;) widzę,że z czasem 80procent facetów nie jest ok i im odbija,zmieniają się.Nie piszę tu na podstawie swoich doswiadczeń a obserwacji tego co widzę i znam.Jak miałam 17lat mama mówiła mi coś o facetach a ja do niej,że nie każdy jest taki sam,ze ma jakieś staroświeckie poglądy a wiecie ,że z czasem okazuje się,że ona miała rację?Także czasami dobrze jest posłuchać i pogadać z kims starszym.Kazdy rok małżeństwa czegoś uczy.A piszę małżeśtwa bo facet przed slubem jest inny.Jak się po slubie nie zmienił to się zmieni.Są wyjątki ale są to tylko wyjątki.Nie ten wątek dlatego innym kolorem.
widze, że w podobnym wieku jesteśmy... tylko ja o rok starsza
w kwestii facetów to książkę mozna napisać...niby prości w obsłudze.. a jednak nieraz wychodzi, że bardziej skomplikowani niż kobiety

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

mój synek uwielbia jak mam rozpuszczone włosy. Wtedy bierze moją głowe w swoje malusie rączki,przytula się do nich i uśmiecha , a ja się rozpływam. Dla niego nigdy ich już nie zetnę

noo i spróbuje go nauczyć "podjeścia" do kobiet co by nie był taki jak jego tata "skromnym komplemenciarzem, mało wylewnym"
czas pokaze ....
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:33   #3836
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasztanek mój <3
mój obecny mąż taki był przez rok czasu Kiedys go zapytałam czemu taki był,odpowiedz prosta bo chciałem Cię zdobyć,chciałem byś za mną oszalała,chciałem byś się zaangażowała ale na dłuższą metę męczyło mnie bycie kimś kim nie jestem.Tak mi powiedział.
Nie miałam wielu facetów ale jeden z nich też nieba by mi uchylił,komplemetów morze-wszak poznałam go nad morzem,kolacje i sniadania albo robione przez niego albo restauracja.Zakochany,trw ało to 3 mce..Do czasu aż się raz przespaliśmy i nie ma go!Przestraszył się,że jestem w ciąży chyba.Po pół roku zadzwonił ale byłam już z moim obecnym mężem i go spławiłam za to jak się zachował a kto by pomyślał.Zycie jest nieprzewidywalne.

Joanku,mam nadzieję i życzę Ci aby zawsze tak było.Czasami trafiają się takie ,,perełki''.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-02 o 09:34
Stary 2014-04-02, 09:44   #3837
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Tak samo i ja mówie mu miłe rzeczy gdy np. w weekend sie ładnie w koszulę ubierze i wypachni jakaś perfumą ;D
No właśnie każda czeka na komplementy, a tylko Klaudenc (no i ja), wie, że mężczyzna też ich potrzebuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 09:45   #3838
Curly81
Wtajemniczenie

A moja córa ma ogromne powodzenie w przedszkolu.W każdej grupie ma chłopaka.W maluchach ma Julka.Chłopczyk z blond lokami.Przyszedł ostatnio na plac zabaw z mamą i jego mama podeszła do mnie i pyta czy to jest ta słynna ALa z przedszkola?Bo syn mówi,że to Ala.Mówię tak.A ona całe morze opowieści jakie jej syn przynosi do domu o Alicji.Powiedział swojej mamie,że chciał ja pocałować ale nie wstydził.Podobno ciągle o niej opowiadał a ALicja o nim do mnie mówiła ciagle,że ma przyjaciela Julka,że się bardzo lubią ,bawią,przytulają itd...Potem przeszła do Smyków bo Panie uznały,że powinna chodzić ze starszą grupą i tam ma Dominika.Ostatnio wracamy z przedszkola a Alicja mamo idzie tata dominika a facet usłyszał i smieje się a czy to jest TA ALA?bo mój syn to ostatnio tylko o niej mówi.Oj będę musiała jej chyba pilnować.Towarzyska jest bardzo.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-02 o 09:46
Stary 2014-04-02, 09:47   #3839
Imperfecta
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam takich fajnych facetów, ja jakoś nie mam szczęścia. z moim ostatnim facetem byłam 8 miesięcy. Kochał mnie jak szalony ponoć... dopóki po rozstaniu nie dowiedziałam się, że ciągle wypisywał do swojej byłej i do kilku innych dziewczyn, które podrywał a na mój temat mówił ni mniej, ni więcej jak tylko "nie kocham jej, ale przecież nie będę do końca życia walił konia"
Pogodziłam się już z tym, że będę starą panną

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:49   #3840
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No właśnie każda czeka na komplementy, a tylko Klaudenc (no i ja), wie, że mężczyzna też ich potrzebuje
No co wy ja mojemu ciągle mówię, że podoba mi się jego tyłek i, że przystojniak z niego (a to 9 lat już razem)

dniem twojego życia."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości