Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 11:53   #1981
PatinkaPL
Przyczajenie

Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy

Nie tylko SCleanUp się sprawdza. Dobrze połączyć to z innymi ziołami albo po prostu wybrać te, które uzupełnią braki w naszym organizmie. Każdy prowadzi inny tryb życia. Mi same ćwiczenia nie starczyły, a chciałam zrzucić kilka kg. 4MuchMore również dobre leki.
PatinkaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 16:58   #1982
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: JAkie suplementy iety okazały sie SKUTECZNE w twojej walce z kilogramami?

Cytat:
Napisane przez foxy313 Pokaż wiadomość
ja po wszystkich wspomagaczach odchudzania mam bole w klatce piersiowej, ucisk i kłucia, a do tego taki niepokoj czuje, a serce czasem wali jak durne, jakby migotanie. zastosuje się do diety 1200 kcal, czyli ogranicze 300-500 i jem male posiłki 4 razy dziennie, zobaczymy co to da, niestety pomimo robienia codziennie brzuszków i tak mam faldke pod pępkiem, a jestem szczupla! już nie wiem jak to zredukować, biegam, cwicze, basen, sauna... słodyczy sobie odmawiam i obiadow większych.. już rece opadają!!!!
a ty chcesz w szpitalu zwyladowac, czy skończyć z anoreksja?

zacznij normalnie się odżywiać dziewczyno... z aktywności jaka masz to powinnas jeść ok 2000 kcal jak nie więcej

a w ten sposób jak jeszcze teraz to nie dość ze nie schudniesz, to jeszcze wpakujesz się w niedobory witamin i minerałów i wpakujesz w różne nieprzyjemne choroby i zaburzenia hormonalne
no i oponka kortyzolowa pod pępkiem będzie się miała świetnie, a tysiące brzuszkow nic nie dadza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-19, 12:34   #1983
Lady_Daga
Raczkowanie

Dot.: Suplement diety - Który wybrać ? proszę o poradę

Lepiej tego nie brać.
Jesli chcesz fajny zdrowy suplement to jedyne którym ufam są Herbaplantu przy spalaniu tłuszczu, celulicie najlepszy będzie Ananas i Grejpfrut
Stary 2014-01-19, 16:38   #1984
Wiki6969
Przyczajenie

Vitaminy na włosy , paznokcie , skórę :)

Mam 14 lat Jakie vitaminy polecacie dla mnie ? Chcę wzmocnić swoje włosy , paznokcie , skórę Czy mogę brać np. skrzyp ? będzie odpowiedni dla mnie ? Może jeszcze jakieś inne tabletki ? :P liczę na jakieś dobre efekty i przy podawaniu nazwy proszę o cenę Z góry dziękuje
Wiki6969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 15:41   #1985
Gazzzowana
Wtajemniczenie

Dot.: Vitaminy na włosy , paznokcie , skórę :)

A może zamiast witamin syntetycznych lepiej spróbować witamin, mikro i makroelementów naturalnych zawartych w owocach i warzywach...

Włosom, paznokciom i skórze przydadzą się:
- cynk- jaja, wątroba, nasiona dyni i słonecznika
- żelazo- natka pietruszki, orzechy, żółtko jaj, wątroba
- witamina A- marchew, wątroba, mleko, zielone warzywa
- witamina E- kukurydza, rzodkiewka, sałata
- witamina C- owoce cytrusowe
- omega 3- ryby, nasiona słonecznika, orzechy

Do tego ograniczanie używek, aktywność fizyczna, zdrowy sen, odpowiednia pielęgnacja

Edytowane przez Gazzzowana
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:42
Gazzzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 18:44   #1986
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

wątróbka 2 razy w tygodniu jest ok (nie można za często) + duże ilości rosołu na kościach
picie pokrzywy i skrzypu jako herbata, najlepiej z suszu
ew. sok z pokrzywy
picie drożdży
dużo warzyw i owoców
mało glutenu i przetworzonych rzeczy
picie wody z octem jabłkowym NIEPASTERYZOWANYM
picie wody z sokiem z cytryny i imbirem
awokado, kokos, siemię lniane - superfoods
kefir wodny
kombucha
picie soku z kiszonej kapusty/kiszonych ogórków/kiszonego czosnku
oliwa magnezowa -suplement magnezu stosowany zew.
witamina C- kwas l-askorbinowy rozpuszczony w wodzie

czyli równowaga w organiźmie : )

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 20:04   #1987
verissa
Raczkowanie

Odżywiaj się zdrowo, dużo warzyw i owoców i żadnych pastylek nie będzie trzeba zobaczysz
verissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 17:35   #1988
flooo89
Przyczajenie

Suplementy diety na trądzik

Witam serdecznie,
piszę pracę magisterską na temat suplementów diety stosowanych w pielęgnacji cery z trądzikiem pospolitym. Jeżeli stosujesz bądź stosowałeś/aś takie suplementy zwracam się z prośbą o napisanie do mnie wiadomości prywatnej tutaj lub na e-mail: za.pdorsz@gmail.com w celu przesłania ankiety, która posłuży mi do celów badawczych w napisaniu pracy.
Z góry dziękuję!
flooo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 12:36   #1989
Wisienka35
Przyczajenie

Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy

Hejka
Osobiście stosuje AcaiBerry900. Po tym suplemencie czuje się bardzo dobrze i widać efekty mojej kuracji . To preparat naturalnego pochodzenia jagody acai. Nie głodzę się ani nie "zajeżdżam" na siłowni. Nieco ograniczyłam ilość spożywanych kalorii i ćwiczę 3x w tygodniu domowymi sposobami. AcaiBerry900 nie tylko wspomaga nasze odchudzanie ale również oczyszcza nasz organizm.
UWAŻAJCIE na podroby z nieznanego źródła! Ja wraz z koleżankami preferuje zakup na http://sprawdzone-odchudzanie.pl gdyż mam pewność oryginalności preparatu
Wisienka35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 11:56   #1990
Wiki6969
Przyczajenie

Może jednak ktoś coś wie ? :P
Wiki6969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 17:58   #1991
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

solgar vm 75

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:36   #1992
pamelaamela
BAN stały

To i ja mam pytanie do Was... Przez jaki okres czasu trzeba przyjmowac takie suplementy dla konkretnych efektów ?
To znaczy ze jak zaczne przyjmowac teraz to na wiosne juz bedą efekty ?
pamelaamela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 11:34   #1993
persefona89898
Raczkowanie

herbatki może nie są super skuteczne ale często działa placebo w takich akcjach po prostu nastawiasz się że schudniesz i tak jest. a potwierdzona skuteczność to druga sprawa. oglądałam ostatnio w jakimś programie eksperyment: babka dostawała zwykłą witamine C i się tak nakręciła na chudnięcie że zjechała 15 kg
persefona89898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 08:53   #1994
MollinkaDing
Raczkowanie

No ja też póki co sceptycznie nastawiona do suplementacji - niemniej jednak - jak koleżanka wyżej, wierzę w swoisty efekt placebo, działanie na podświadomość, jak zwał tak zwał - więc zamiast czegoś smakowego - gazowane skutecznie odstawiłam ufff - zapodam sobie jakąś kurację do picia. Tabletki? hmmm nie bardzo wierzę, może się przekonam sama na sobie - ale też tylko jako element towarzyszący ćwiczeniom - tego nic nie zastąpi. w moim przypadku niestety, bo leń ze mnie niemożliwy.
MollinkaDing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-01, 21:15   #1995
MollinkaDing
Raczkowanie

Ok, zaczęłam brać preparat pod tytułem Morwa Biała Plus - co do efektów (oczywiście nie tylko to, ale zmobilizowałam się do regularnego pływania i zdrow(sz)ego jedzenia), to myślę, że coś w tym może być. Powiem tak - ciężko mi zrezygnować całkowicie z węglowodanów i akurat to najtrudniej mi zmienić, tu widzę że jednak przy mniej więcej takiej samej spożywanej ilości jak wcześniej waga idzie w dół troszkę szybciej - zobaczymy co będę miała do powiedzenia za miesiąc, ale póki co jestem pozytywnie zaskoczona.
MollinkaDing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 01:07   #1996
just928
Przyczajenie

Dot.: Suplementy diety na trądzik

Witam. Oprócz trądziku parę lat temu przechodziłam chorobę, w której musiałam brać antybiotyki. Po leczeniu pewna osoba zaproponowała mi suplement Probiotic12 by odbudować florę jelitową po przyjmowaniu antybiotyków. Co zauważyłam? Oprócz tego, że natychmiast byłam pełna energii do życia (a nie tak jak zazwyczaj po antybiotykach człowiek długo dochodzi do siebie), trądzik zaczął powoli znikać. Mam nadzieję, że odpowiedz pomoże zamawiaam teraz probiotyk ze strony provita.beepworld.pl. pozdrawiam.
just928 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 20:46   #1997
kwiat_sniegu
Przyczajenie

Exclamation "Odchudzające" suplementy diety

Cześć Dziewczyny! Jestem studentką dietetyki i piszę pracę mgr na temat suplementów diety stosowanych w odchudzaniu. W związku z tym bardzoo proszę Was o pomoc i wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety Z góry bardzo Wam dziękuję!

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1384...chudzaniu.html
kwiat_sniegu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 17:50   #1998
Marek3434
Przyczajenie

Wszystkie te suplementy jak i specjalne diety można ewentualnie stosować zadaniowo, w krótkim okresie czasu. Aby uzyskać trwałe efekty i nie męczyć się z permanentnym zbijaniem wagi trzeba się przestawić na inny tryb życia, a przynajmniej odżywiania i aktywności ruchowej.
To może "boleć" przez 3 miesiące, potem staje się normalne ale właśnie dlatego, że zaczynamy traktować to jako normę a nie jakiś wyjątkowy stan. "Odpowiednie odżywianie" czy też "zdrowe odżywianie" wcale nie oznacza drakońskich restrykcji i całkowitej rezygnacji ze słodyczy, alkoholu czy nawet "śmieciowego jedzenia". O czasu do czasu każdy/a może sobie na to pozwolić.
Marek3434 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 16:35   #1999
againatalia
Przyczajenie

Dot.: JAkie suplementy iety okazały sie SKUTECZNE w twojej walce z kilogramami?

Cytat:
Napisane przez foxy313 Pokaż wiadomość
ja po wszystkich wspomagaczach odchudzania mam bole w klatce piersiowej, ucisk i kłucia, a do tego taki niepokoj czuje, a serce czasem wali jak durne, jakby migotanie. zastosuje się do diety 1200 kcal, czyli ogranicze 300-500 i jem male posiłki 4 razy dziennie, zobaczymy co to da, niestety pomimo robienia codziennie brzuszków i tak mam faldke pod pępkiem, a jestem szczupla! już nie wiem jak to zredukować, biegam, cwicze, basen, sauna... słodyczy sobie odmawiam i obiadow większych.. już rece opadają!!!!

Jeśli już ograniczyłaś kalorie do 1200 to tak nagle nie możesz jeść dużo więcej bo możesz mieć efekt jojo. Lepiej zwiększyć kaloryczność powoli tak 100 kcal tygodniowo. Z tym 2000 kcal o którym koleżanka pisała to trochę przesada ja nie liczę kalorii ale wychodzi mi tak ok 1500 i wydaje mi się że to bezpieczna granica gdy stosuje się redukcję. Moja propozycja to piramida mi to przynajmniej pomogło. O co chodzi , generalnie rano jesz najbardziej obfity posiłek nawet do 500 kcal mogą w nim znajdować się węgle złożone i nabiał także owoce , drugie śniadanie ok 200 kcal wciąż mogą zawierać węglowodany , obiad już max do 400 kcal zawsze ciepły i tu już ograniczamy węglowodany troche ryżu brązowego lub kaszy chude mięso i warzywa będa idealne, podwieczorek coś lekkiego max 100 kcal i kolacja max 200 kcal tu najlepiej zjeść chudą rybę i sałatę min 2 godz przed snem. MI to zdecydowanie pomaga napędzasz metabolizm z rana a po południu gdy już zwalnia jesz coraz mniej. Zmiany treningu też pomagają mi ostatnio bardzo pomógł trening interwałowy. Jeszcze co do tabletek jeśli masz kołatanie serca i niepokój to prawdopodobnie efekt po termogenikach co nie znaczy że musisz rezygnować z wspomagaczy w ogóle. Dla osób które źle reagują na termogeniki polecam np CLA. pozdrawiam
againatalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 19:16   #2000
wiktoria35a
Przyczajenie

Witam serdecznie !
Jestem tutaj nowa i niestety nie dam rady przekopać całego tego wątku.Potrzebuję informacji na temat chińskich kapsułek selfit.Kupiłam je w galerii w ich sklepie w sobotę(w anglii) i jem oraz piję też herbatę zieloną również tam zakupioną.Od niedzieli źle się czuję-jestem bardzo senna i słaba.Być może to zbieg okoliczności a może jednak skutek tych kapsułek.
Być może ktoś używał tego leku i może mi powiedzieć więcej na ten temat.W tej chwili nie wiem czy to odstawić czy co robić.
Proszę o odpowiedź
Wiktoria
wiktoria35a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 14:34   #2001
againatalia
Przyczajenie

A jaki skład tych tabletek? na necie niewiele można znaleźć na ich temat tutaj może być coś przydatnego http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ace,44873.html. Co do zielonej herbaty to jest ok jak najbardziej ale chińskie tabletki na odchudzanie z tego co pamiętam to zawsze mnie ostrzegano przed ich używaniem. Podaj skład to może coś więcej będzie można doradzić ale i tak skoro źle się czujesz to bym odstawiła od razu.
againatalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 19:07   #2002
deltadora
BAN stały

Kupiłam Bio Silice max, słyszłam, że jest dobra i rzeczywiście już widzę poprawę kondycji moich włosów (w końcu zaczęły błyszczeć) a i paznokcie nie rozdwajają się.
deltadora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 08:16   #2003
201605161006
Konto usunięte

Dobrą i naturalną multiwitaminą jest spirulina. Jeśli chcesz to zajrzyj na mojego bloga (w podpisie) - opisałam ją dość konkretnie.

Poza tym powinnaś zjadać codziennie kilka owoców przynajmniej, przyjmijmy np. 2 pomarańcza, 1 kiwi, 1 jabłko i 1 jeszcze coś np. banan, grono winogron itp. Do tego staraj się zjeść 1 marchewkę/buraka. Małą garść pestek słonecznika, siemia lnianego, sezamu. Staraj się jeść pieczywo pełnoziarniste. No i też małą garść pestek dyni.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 10:12   #2004
kasiula888
Przyczajenie

suplementy

Witam, czy może mi ktoś doradzić najlepsze suplementy z grupy
kreatyna, multiwitaminy, BCAA, chodzi o suplementy dla mężczyzn.
Najlepiej proszę o linki
kasiula888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 12:27   #2005
Dietetyk w Szczecinie
Raczkowanie

Dot.: suplementy

Godne polecenia będą suplementy takich firm jak np: Trec czy Olimp.
Z wyższej półki to Scitec czy Muscletech. Jeżeli chodzi o rodzaj kreatyny to monohydrat (monowodzian) na początek będzie dobrym rozwiązaniem.
Stary 2014-04-02, 13:55   #2006
Etapia
Przyczajenie

Dot.: NOVOSLIM - opinie

Jak to jest że wszystkie dziewczyny które schudły z novoslim mają jeden wpis mało tego ten wpis chwali właśnie novoslim
Stary 2014-04-02, 15:46   #2007
201605161006
Konto usunięte

Dot.: suplementy

Też polecam Olimp, ale świetną i naturalną multiwitaminą jest spirulina: http://plaszczoobrosla-zdrowa-zywnos...-ostatnio.html polecam .
Stary 2014-04-15, 18:42   #2008
magd4lenka
Przyczajenie

Dot.: Witamina D, którą wybrać? Niedobór witaminy D u kobiet

Mi w aptece polecono d-vitum forte, wygodny i tani preparat. Z dużą dawką witaminy D w jednej kapsułce.
magd4lenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 13:54   #2009
izkaa84
Raczkowanie

Moim zdaniem herbatki odchudzające możemy traktować jako wspomagacz w walce z nadwagę, ale nigdy sposób na osiągnięcie wymarzonej sylwetki. Tutaj niestety musimy więcej dać od siebie, niż tylko zagotować wodę Ruch i dieta to droga do sukcesu. Polecam herbatkę rumiankową i herbatę zieloną, która ułatwia trawienie.
Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zrzucić kilogramy i uzyskać super figurę, bez efektu jojo zapraszam na moją stronę skuteczneodzywianie.pl
Stary 2014-04-16, 15:34   #2010
201605161006
Konto usunięte

Jeśli chodzi o substancje, to polecam kapsaicyne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości