|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
despa dużo zdrówka
trolla do tż mówię więc lepiej żeby się wyspałaModerna muszę spróbować nigdy nie robiłam
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
osttanio bylismy w takiej restauracji w galerii, i mlody w krzeselku tez zrobil armagedon
, na podlodze kawalki - i maz zbiera, a kelner, a niech sie pan nie przejmuje, dzieci maja byc brudne - brudne to i szczesliwe (gosc pochodzenia hiszpanskiego )
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już się cieszę na bałagan u Ciebie
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wybaczcie, że nadrobię Was po łepkach, ale nie było mnie kilka dni i nie dam rady inaczej. Od piątku praktycznie codziennie siedziałam sobie u teściów, odpoczęłam na maksa, potrzebowałam tego, żeby mieć więcej cierpliwości i sił do marudera. Za dwa tygodnie A. kończy rok. Nie mogę w to uwierzyć ![]() Cytat:
despa - jak tam poszedł córce egzamin? panika - możesz nam oddać kaszę ![]() mój kaszomaniak by zeżarł razem z opakowaniem. Zresztą on by wszystko zjadł, aż czasem mnie przeraża, ale z drugiej strony to się cieszę, że nie mamy problemów z jedzonkiem. A. dzisiaj urządził histerię, bo nie chciał wypuścić Tżta do pracy. Uczepił się go i krzyczał 'nienienienie', a ja wyrodna matka zamiast dziecko pocieszyć to padałam ze śmiechu, bo komicznie to wyglądało |
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
DzięKi Moderna, powiem Wam, że właśnie przeżyłam załamanie nerwowe, wyjęłam jeden kwadrat skip hopa i wzięłam pod kran
umarłam jak zobaczyłam w jakim brudzie bawi się moje dziecko
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super
|
|
#847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heh. najgorsze że ja robię codziennie milion razy, on robi raz inaczej i ten inaczej się bardzej podoba synowi i potem wymusza. wiem, wiem, dzieci nie wymuszją. no mój wyjątkowy bo wymusza ![]() Cytat:
też w szoku jestem ![]() Cytat:
wrzucam do wanny, moczę w bio-płynie do mycia naczyń, jadę szczotą i suszę (na wolnym suszeniu tj. zostawiam w wanience synia do rana).
|
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Gardło już czerwone. Os łuchowo czysto, i zęby zęby zęby ! Po szczepieniu też gorączka. Także 3 rzeczy na raz. 7 dni bez spacerów
zacznę szukać jakieś ośrodka zamkniętego w razie W, bo zwarjuje . . .
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle głupi telefon obudził mi dziecko
a miałam podłogę wymyć ehh w takim razie szykujemy się na spacer
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, jeszcze tydzień temu mój też
mam nadzieję, że minie, a jak nie, to będę pamiętać ![]() jeżuuuu... my też nie powinniśmy wychodzić (w sensie: ja nie powinnam), ale właśnie byśmy zwariowali... jedyny plus zmiany czasu (choć ten czas mógłby zostać na cały rok): mogę wyjść później i chłop nas zgarnie wracając z pracy. wtedy odpada wnoszenie Jr na IV p. a! Kwiatuszkowe, Oliwkowe fochy na wagę pomijam milczeniem. Laskiiii, widziałam Wasze foty! grzeszycie. Tak jak się nabrałam kiedyś na utyskiwania Megi. aż mi się śmiać chce ze swojej naiwności
|
|
#853 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czas letni przestawił się bez problemów, akurat mieliśmy zalatane dni i mało spał, wieczorem jako tako padał, nawet jest lepiej bo wstaje o 6 a nie o 5, a chodzi spać niewiele później. chcę żeby spał tyle ile potrzebuje, więc jak marudzi, nie chce się bawić i trze oczy staram się go uśpić, nie narzucam ilości snu (oczywiście ok 17 już nie usypiam, itp). ogólnie usypianie to masakra od kiedy wstaje. kładę go, w ułamku sekundy wstaje, ledwo stoi przy tych barierkach, płacze a jak położę, momentalnie wstaje. dziś ileś razy go kładłam aż uśpiłam na rękach. odłożenie na sam dół również proste nie jest bo jak tylko otworzy oczy wstanie i od nowa. wieczorem ledwo zipie jedząc kaszkę ale w łóżeczku ostro stoi. Cytat:
ja zdecydowanie jestem zdania, że gdyby chciał wziąć jedzenie do buzi to by próbował, a on ewidentnie nie jest zainteresowany. to nie jest kwestia, że ciężko mu trafić bo buzi bo nie próbuje, ale butelką z piciem potrafi trafić. mam wrażenie, że dla niego jedzenie = papka podana na łyżeczce. nic więcej. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
nie wiem czemu niektórzy na prawdę nie chcą pojąć naszych zasad i muszą robić wszystko na przekór ![]() co to za stwierdzenia niech chociaż spróbuje, no, spróbuje i co dalej? zaliczone, odfajkowane kogo to usatysfakcjonuje ![]() moja t. już tak nie chce karmić J., za często "warczałam". ja go chcę karmić, ale mi nie wychodzi. ot, paradoks. Jakub nie chce gryźć większych kawałków w zupkach i wszystkiego co mógłby sam wziąć do ręki. jak ja mu trzymam to i kanapkę zje i biszkopta, czyli takie miękkie pogryzie. generalnie ma problem z gryzieniem, ale chyba większy z niechęcią. inna sprawa, że ma tylko 2 zęby, więc nie bardzo ma czym gryźć. _______ Klementyna - napisałam pw na fb. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() mam straszny dylemat bo z jednej strony nie chcę go być może niepotrzebnie męczyć, a z drugiej zaniedbać też nie chcę. i tak czuję się jak wyrodna matka jak słucham czemu dopiero teraz mimo, że większość lekarzy nadal dawałaby mu na wszystko czas |
|||||||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Co mnie podkusiło kupić matę co ma pierdyliard części????
rozebrałam na kawałki i umyłam chyba 2/5, Zosior patrzy na mnie jak na debila, matka robi to, czego robić Zosiorowi nie pozwala, to rozebrała radośnie jeszcze trochę..... Masakroza..... Myję w zlewie płynem do butelek NUKA i gąbką, brud schodzi piorunem, dłużej trwa osuszanie ręcznikami papierowymi, wytarłam i układam na stole jak domino przy uchylonym oknie...
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy iść dziś do bawialni, wyrwać się z domu, raz w tygodniu są określone godziny dla maluchów, gdzie są tylko maluchy. już przepadło. może za tydzień... skisnę do tego czasu
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
dziś z rana zaliczyliśmy wspólne odkurzanie mieszkania, bawiliśmy się w gdzie jest kabelek, jak go złapać, dlaczego odkuczacz odjeżdża, dlaczego zieje ciepłym "powietrzem", jak to fajnie jest poczuć "wiatr" we włosach, czemu matka zabiera rurę jak tylko ją dopadłem, itp, itd, aż przeszliśmy do sypialni i wsadziłam go do łóżeczka. ale był ryk. |
|
|
|
|
#856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, gryzienie to inna para kaloszy, ale jak nie ma za bardzo zebow, i leniuch albo go bola dziasla to tez sie nie dziwie, ja bym ci sugerowaa po 3-4 godzinach dac mu cos samemu do zjedzeina, tylko pokazac ze do do paszczy jest dajac mu pierwszy kawaleczek, niech probuje a pozniej dopiero jego papke wtedy zobaczysz, probowalas? jak sie zachowal? moja szkola ![]() zreszt moja corka jest specjalistka od wychowania dzieci, karmienia piersia itp. takze jak ktos ma problem smialo walcie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, ile tego jest...........
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjjj! czuję się pominieta. Klementyna napisała ważne rzeczy, jestem ciekawa jak się do tego odnosisz... choć jednym zdaniem
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dobre, i Zocha do mleka, bo ja mam jeszcze puszek nadmiar....
|
#860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my już po krótkim spacerku kupilismy chleb rundka w koło parku i do domu bo wiatr i zaczeło kropić. po obiedzie drugi spacer. a i wczoraj też doszłam do wniosku że będę odcyckowywać Florka ale powoli będzie cycek na pierwszą drzemkę, a na drugą już nie dopiero na wieczór do snu i milion razy w nocy.
|
|
#861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale siedziałam z przygotowanym palcem do ataku i wyciągania skórki z buzi a tu zonk zjadł całą bez problemu. Cytat:
Nie wpadłabym żeby dać. Można kabanosy? Ja nie odeślę, Tż nie ma. Cytat:
U nas też masakra przy zmianie pieluchy. |
|||
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Po skończeniu mycia pierdyliarda części skip hopa rąk nie czuję.... Ciekawe co by się z tym stało gdyby do zmywary włożyć....
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za bardzo by namokły?
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też nic nie robimy, jak dopytasz daj znać. Cytat:
Głośny ale nie do przesady jak zabawka choć nie taka chińska![]() no nasz może służyć jako jeździk, pczacz i ot tak do zabawy fajny jest. Zapomniałam że jeszcze dostaliśmy komplet klocków wadera ![]() duży chłopakmonikag u nas jest podobna sytuacja, ale różnica taka że mój syn nie brał nic do buzi od początku, żadnych zabawek czasami gryzaka albo grzechotkę jak mu się pokazało że można. Z jedzeniem podobnie choć zdarzy się że zje np pół biszkopta sam. Nie wiem mnie się wydaje z obserwacji mojego dziecka że przyjdzie czas i on porostu się musi nauczyć. Ale to z mojej perspektywy. Trolla twoja córa mądrala, widzisz i jakbyś miała problem to masz wsparcie wystarczy zapytać. i kciuki za występy.gdzieś mi ucięło cytaty ![]() Dzień dobry w ogóle ![]() A gdzież to nasza Nestelle?
|
||
|
|
|
#865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Fajnie, bo mała ładnie bawi się sama. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
zapamiętamy
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Synuś usnął (nie na spacerze ) więc może uda mi się coś napisać ![]() Chciałam się odnieść do wczorajszego pytania Oliwki o karmienie. U nas wygląda to tak: nad ranem (ok 5-6 jest cyc) potem jeszcze dosypiamy do 7:30-8, śniadanie ok 8:30-9:30 (zalezy o której wstaniemy) na śniadanie zwykle kasza z dodatkami (owoce świeże lub suszone) na wodzie ostatnio tez zaczełam mieszać z mlekiem krowim, do tego czasami mały kawałek chleba (zytniego) albo bułki z masełkiem i takim twarozkiem naturalnym (z odrobiną szczypiorku) (swoją drogą nie wiem czy próbowałyście takiego twarozku http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zne-opakowania jak dla mnie mega pycha, i bez zadnych ulepszaczy). Niestety w związku z tym że J nie może jeść jajek to repertuar nam sie zawęża, bo wszystkie jajeczniczki, nalesniczki i racuszki odpadają ale jakos dajemy radę, a J bardzo hollowe kaszki lubi (więc Pani, jak nie masz co zrobić to wiesz )Ok południa jest czas na drzemkę i/lub spacer (wtedy tez drzemka) i wtedy jest cyc. Obiad jemy o 15-15:30 (albo cos gotuje, albo je to co my (wtedy gotuje tż ), albo słoik). O 17:30 jest cycek (tu chciałabym zamienić na kaszę, albo inny rodzaj kolacji), czasami tez jak obiad jest później to wtedy juz rezygnujemy z tego cycka o 17:30. No i po kapieli o 19:30 cycek na dobranoc. W nocy karmie 1-2 razy. W ciągu dnia J. pije wodę, nic nie podjada (sporadycznie chrupka kukurydzianego, kupiłam mu zachwalane przez was wafle ryżowe z jabłkiem ale je olał a w ciasteczkach orkiszowych są śladowe ilości jaj ). To tyle ode mnie ![]() Jak przeczytałam co wyprawiają wasze babcie, ciocie, mamy i tesciowe z tym wcisaniem "niedozwolonego" jedzenia, to nóz mi sie w kieszeni otwiera U mnie na szczęście tego nie ma (jeszcze, bo J z dziadkami ma sporadyczy kontakt ), ale na świeta jedziemy do moich rodziców i jestem ciekawa z czym moja mama wyskoczy. O teściową sie nie martwię bo juz kiedys dała nam do zrozumienia ze sie nie bedzie wtrącać w wychowanie naszego dziecka. I chwała jej za to ![]() Monicca, nie pogratulowałam Filipkowi. za samodzielne kroczki Lunka, ja tez nie tykam siusiaka, tylko tyle co przy myciu. Despa, zdrówka dla Was ja mam syrop Hederasal i napisane jest na opakowaniu ze moze byc dla cukrzyków.Moni_ka, z tym jedzenie, to moze spróbuj tak jak dziewczyny piszą, troche na glodnego, pokaz mu też ze jesz to samo (niech obserwuje) no i próbuj do skutku, jak w koncu załapie to bedzie miał mega frajde. U nas hitem są brokuły (chociaz na samym poczatku były wszędzie tylko nie w buzi ) wcina az mu sie uszy trzęsą, ale same rózyczki, nózki zostawia. Ziemniaki tez bardzo lubi sam jeść (chyba Jakub lubi ziemniaki, dobrze pamietam?)Pani, J tez nie chciał jeść kaszek, to mu zmieniłam jego miseczkę na nasz kubek i podziałało padłam z pizzy na 3 dni ). Co do piaskownicy to teściowa dzwoniła ostatnio ze jadą z tesciem na wioche (do letniej rezydencji ) montować piaskownice dla Janka, mam nadzieję ze pomyśleli o przykryciu jej, bo mają dwa koty )Tasia, kciuki trzymam za gina i zeby wszystko się udało w sobote Kasia, bidulko a moze coś innego Ci zaszkodziło?Kwiatuszku, Karol kawał faceta z cycków leże (też mam obwisłe ) a co wagi to nie grzesz kobieto ![]() Achna, niefajnie z tą reką, do lekarza trza by iść, tylko do jakiego skąd grzybica u Mikołaja? brawo dla taty-sojusznika ![]() Trolla, młoda aparatka ![]() Czytam ze nie tylko mój dzieć jest drąco-wymuszający (ostatnio to masakra, najgorzej jak mu zabiore jego owieczkę tj taki kocyk przytulanka, to jest ryk nie z tej ziemi, jak biore ją do prania to musze chowac tak żeby nie widział juz poprosiłam siostre zeby kupiła jeszcze jedną na wymianę bo nie wyrabiam z praniem (łapy owieczki są namietnie mietolone w buzi przy kazdej nadarzającej sie okazji )Dobra, to sie napisałam ![]() Idę ugnieść ciasto na pizze i moze obczaję mojego nowego tableta bo jeszcze go nie włączałam nawet. Zdrówka jeszcze raz dla chorujących i niedomagających ![]() I własnie, gdzie BYou, Cathlyn? |
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
alliw fajny musi byc ten kocyk owieczka
![]() ja mialam nadzieje, ze M. tez sobie wybierze ulubienca to tulenia, ale niestety to chyba nie jego dzialka - a dostal fajnego pieska na swieta - bardzo podobaja mi sie takie obrazki, gdy dziecko chodzi ze swoja ulubiona przytulanka panika a co ty, pizze przez trzy dni jesz? (cos mnie ominelo )---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() nie ryzykowalabym ze zmywarka
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie chce mi się już nic....
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
oliwka jak keidys bedziesz robic ta zupe, to ja zawsze robie na oko, i to jest 2 litry wody i 4 pudelka serka
i jak juz dodasz wszytsko to powinna jeszzce z 15 minut na wolnym ogniu sobie dojsc, troche zgestnieje ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
ja nie kapie puzzli, tylko lezace na podlodze przymwam sciera (1 minuta roboty )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-02 o 14:45 |
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

więc lepiej żeby się wyspała

, na podlodze kawalki - i maz zbiera, a kelner, a niech sie pan nie przejmuje, dzieci maja byc brudne - brudne to i szczesliwe
(gosc pochodzenia hiszpanskiego

umarłam jak zobaczyłam w jakim brudzie bawi się moje dziecko 

a miałam podłogę wymyć ehh w takim razie szykujemy się na spacer

kogo to usatysfakcjonuje 
) młoda na to walnęła mi wykład tak okolo 3minutowy ze ja karmię dziecko i nie mogę pić piwa bo sie dostanie do mleczka, a dzieci nie moga pić alkoholu itd. wycierałąma ją, ubierałam w piżamkę i sikałam po nogach ze śmiechu bo jej wywód i powaga były rozbrajace ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja mam syrop Hederasal i napisane jest na opakowaniu ze moze byc dla cukrzyków.
a moze coś innego Ci zaszkodziło?