|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa myslalam ze coś zle ci się napisało, a ty aż do czech się wybierasz ![]() muszę oblukać to zoo czy daleko ode mnie mój tz na pewno by chciał się tam wybrać... Cytat:
Moze będzie lepiej po tej kupie |
||
|
|
|
#2884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A co do sprzatania z dziećmi, to kurcze jaki macie na nie wtedy sposób, bo mój do niedawna dawał mi jeszcze sprzątać jak coś huczało tzn, albo odkurzacz albo ja, a teraz to już go to nie bierze i muszę naprawdę się nagimnastykować zeby zrobić z nim większe porządki |
||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, że wpadam na chwilkę, ale potrzebuje porady. Który samochodzik wybrać?
http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-BMW-K...36867179&rt=nc kolor czarny, czy http://www.ebay.co.uk/itm/KIDS-MINI-...item485d1a0c72 niebieski? Zamawiam dzisiaj i nie mogę się zdecydować Wybaczcie, że tak tylko na chwilkę, ale póki mogę piszę pracę
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę, że też droższy
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
nawet nie wiecie jak mi wypadają włosy, nie wiem co mam już robić, nie mogę brać zadnych tab. bo przecież kp, jak tak dalej będzie to łysa zostanę, choc mam a raczej miałam naprawde geste włosy, co robić?
Lece cwiczyć trzymajcie się, a co do zanikającego wątku to oprócz pogody to i jeszcze dzieci nam się pochorowały, oto przyczyna ZDRÓWKA POTRZEBUJĄCYM ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- no faktycznie droższy!!! |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat dopłaci różnicę
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
powiem ci że mój starszak miał kilka takich sterowanych autek, ale nigdy jakoś nie zwracałm uwagi na takie rzeczy, ale jak większa moc to więcej bateri może i pewnie lepiej, moze dłużej jeżdzi no niewiem
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ebay.co.uk/itm/Lamborghin...item233388f50b ten mi się podoba, zielony na filmiku
Ale stwierdziliśmy, ze już drogi i za przesyłkę trzeba zapłacić.
|
|
|
|
#2891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=kasiuni_a;45854443 a jak blachy w tej Twojej maździe? ![]() [/QUOTE] powiem szczerze ze nie narzekam, mam moze dwa odpryski na masce a tak to zadnych oznak rdzy czy innych cudow. pomijam ze jest obrysowana z lekka ![]() pewnie ze tak. Cytat:
na szczescie przez te 3 lata jak nia jezdze tfu tfu nic sie z nia nie dzialo procz zerwanego wezyka hydraulicznego przy sprzegle, ale to tz sam naprawil za 30 zl no i czujnik SCV, to nas troche kosztowalo bo robione w servisie, normalnie polowe taniej bysmy zaplacili ![]() Cytat:
u nas w rodzinie ople notorycznie sie psuly.Cytat:
my mielismy a3 i tez co rusz cos trzeba bylo robic do tego czesci cholernie drogie
|
||||
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
co do mocy to ja kiedyś kupowałam taki duży samochodzik w którym można było jeździć to sprzedawca doradzał właśnie większą moc, nie wiem jak to się ma do takich sterowanych, ale może faktycznie weź ten o większej mocy. a dziecko i tak się ucieszy
|
|
|
|
#2893 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za linki do blogów Cytat:
a przy kupie nie zsikała się? Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazwyczaj sprzątam jak śpi, no nie mówię tu o odkurzaniu, ale kuchnia, łazienka, kurze itd. to jak ma drzemkę, a odkurzanie to ostatnio jak mąż wróci i Miłosza przejmie, bo zaczął się denerwować przy odpalonym odkurzaczu |
||||||
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym w końcu do Was dołączyć. Nasze słoneczko to październikowy Adaś
|
#2895 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A mojewprost przecownie, jakby mial kaca, wczoraj osuszyl 200 ml soku marchewkowego w ciagu 5 min |
|
|
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Oj ale mi się zdjęcie dziwnie załadowało
U mnie jest w pionie..... Hmmmmmm.... No cóż, monitory w bok!
|
#2897 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Banan ogolnie zatwardza i jesz dobry wlasnie jak ma sraczke,. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Gotowanie to mnie wrzucenie do gara, rondla ewentualnie obranie czegos i dogladanie co jakis czas jak sie gotyje czy tam piecze wiec tez bez problemu ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam zupelnie ciagle poza domem, ciagle cos robie Juz mnie zaczynaja nudzic spacery w wozku bo jak mlody nie spi to musze chodzic i mi nogi w tylek wchodza. Czesto korzystamy z nosidla teraz. No i Milek strasznie mamusiowy sie zrobil. Chodzi za mna po calym mieszkaniu. Jak jestem w lazience to "waruje" pod drzwiami jak piesek i jak tylko czuje moje gole cialo to szuka cyca ![]() Jedno karmienie juz jest bez piersi. Chce teraz powoli wyeliminowac drugie. |
|
|
|
#2899 |
|
BAN stały
|
obczailamnowa trase spacerowa, bylyjakies jeszcze ciekawe drozki, ale sie balam ze sie zagubie musze na mapie postrawdzac gdzie dokladnie ida.
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2901 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale u mnie już najgorszy kryzys minął, lecą coraz mniejCytat:
Cytat:
diesla masz czy mps? bo u nas nie ma dwumasy do tego rozrząd na łańcuszku, super mamy naszą 4 lata i nic się nie działo, poza nowymi oponami i rzeczami eksploatacyjnymi to chyba nic nie dołożyliśmy, jakby nie te blachy to byłby ideał, bo mechanicznie jest super i wygodnie się jeździ Cytat:
![]() Cytat:
które drugie karmienie chcesz wyeliminować? |
|||||
|
|
|
#2902 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia poki co to dostaje pelna porcje kaszki z owocem bez zadnego mleka. Popija woda. Warzyw ajeszcze wprowadzam pojedynczo wiec dopija piersia. Ale licze ze niedlugo bedzie jadl pelny obiadek.
Tassia jesli przerwalam Milkowi ekspozycje na gluten to myslisz ze lepszym pomyslem jest kaszka orkiszowa niz taka pszeniczna? Bo wlasnie taka podaje i nie widze zadnych problemow brzuszkowych. Czy na niej nie warto robic ekspozycji? |
|
|
|
#2904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() może właśnie dlatego zrobił się mamusiowy ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() czekamy na wieści
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() strasznie Wam dziekuje za kciuki i za zyczenia zdrowka dla Julki.Na szczescie Jula nie jest odwodniona i nie bylo narazie potrzeby jechac do szpitala Pediatra stwierdzila ze to wirusówka i mamy Julke normalnie karmic pepti, duzo dawac pic, 2x dziennie dicoflor po 5 kr. i podawac 3 razy dziennie hidrasec.Mam nadzieje ze to pomoze bo kupek jest caly czas duzo i pupcia juz starsznie odparzona Jak sie nie poprawi mamy przyjechac w piatek.Oby jej to szybko przeszlo bo sie meczy bidula strasznie, marudna jest okropnie a po powrocie od lekarza plakala 40 min ciągiem i nie mozna ją bylo niczym uspokoic teraz spi mam nadzieje ze odpocznie troche.Poza tym ze wzgledu na to ze niektore produkty zle znosi to z wprowadzeniem glutenu mamy sie jeszcze wstrzymac z 2 miesiace. Ja sie tez zbadalam i nadal jestem chora mam zapalenie gardla
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tu na forum ktoś będzie potrafił je zinterpretować
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac ze pytalam to tą krew w kupkach i Pani dr stwierdzila ze krew jest zywoczerwona i ze to nie grozne i ze to niby juz jakies obtarcia?
nie uspokoiło mnie to.....aaa i zapisalam Julke na 7 maja do takiej poradni bo jest tam bezplatny program sprawdzania rozwoju niemowlat od 1-12msc.
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-04-02 o 14:48 |
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio przykładałam lód tak jak mówiła Ja ika i widziałam poprawę co do robactwa to też mam obrzydzenie, na spacerze już parę razy zaatakował mnie bąk albo inny zwierz, aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę co by było jakby wleciał do wózka ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
tą pupcie jej wietrz często Ty też się kuruj ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Papuga jak po szczepieniu
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nasze spacery sa ostatnimi czasy super, co prawda trwają najwyżej poł godziny ale siedzi grzecznie i bez histerii. potem trochę go biorę na ręce w ogrodzie i znowu z pół godziny połazimy. W niedzielę kupiłam mu wiatraczek i uwielbia się na niego patrzeć
![]() Oglądałam filmik na yt o szczeniaczku uczniaczku(wszystkie jego funkcje po kolei) i Leoś leżał obok i tez patrzył, no i za kazdym razem jak naciskali prawe ucho on się chichrał z tego Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

obserwuje ja to znowu cos steka nie wiem o co kaman boje się ze to nerki ze siku nie może cos zrobić ja nie wiem sama już ;( po nocy pampers był obsikany...jezu zaraz zwariuje ;( do mam dzieci które maja problemy z nerkami czy jak cos by się działo to jakby się zachowywała ??? tak si eo nią boje ze nie wiem ;(

na szczescie przez te 3 lata jak nia jezdze tfu tfu nic sie z nia nie dzialo procz zerwanego wezyka hydraulicznego przy sprzegle, ale to tz sam naprawil za 30 zl

a dzisiaj w mieszkaniu, co prawda za firanką, ale wleciało coś takiego też, dobrze że Tż był w domu bo ja bym tego nie tknęła
a tak bym chciała
także róż czasami to zło konieczne
ludzie to mają pomysły