|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#2822 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Hej okazalo soe, ze nie mielismy karrdiologa, cos maz musial zle zrozumiec. Jedynie szczytano dane z monitora pulsu i maja kilka dni na ich analize.Maja zadzwonic i bedzienymyslec co dalej.
Poza tym zrobili ogolne ogledziny typu mierzenie wazenie, pomiare cosnienia temp, wywiad co je i jaka kupe robi |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
juz dzis znowu bylo 4 kupki i to z krwią
mała jest blada i zimna strasznie oslabiona ![]() jedziemy dopiero teraz bo nasza lekarka jest od 10. Trzymajcie kciuki
|
#2824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla szybkiego ząbka.Cytat:
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mamy dywanu
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba na Twoim miejscu pojechała wcześniej nawet na IP
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam wczoraj, ze czajnik nam przecieka i musimy kupic nowy. Możecie polecić jakis? Ten był strasznie głośny i chciałabym coś cichszego, ale czy istnieje cichy czajnik ?
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, kiedy my wykończymy to mieszkanie, ale w naszej obecnej suytuacji to chyba za 20 lat... No ale nie ma co marudzić. Ważne, że w ogóle je mamy, a ze chrzcinami coś się wymyśli. Zazdroszczę trochę osobom, które mają rodzinę na miejscu
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby szybko wróciła do zdrówka!!! Trzymaj się!!
|
|
#2831 |
|
BAN stały
|
Ja mam dawac codziennie, poza tym wole podac suplement niz rezygnowac z kremu z filtrem i ryzykowac poparzenie, dzeicko ma taka delikatna skore.
|
|
|
|
#2832 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my mamy do Was najbliżej, jakieś 120km, więc pojedziemy, może się starszakowi spodoba Cytat:
![]() Cytat:
ale to mąż z nią gadał, poszedł jej oddać duży garnek, który mi pożyczała na chrzciny i zaprosił ją w moim imieniu, a ona powiedziała że w tym tygodniu wpadnie ![]() u nas też rodzice i rodzeństwo, ale to tylko łącznie z nami 13 osób dorosłych i 3 dzieciaków, dla których nie było w sumie osobnych miejsc u nas na szczęście jest stół w kuchni, drugi pożyczony od szwagra, w salonie dwie kanapy, więc kilka osób siadło do tego obaj bracia męża przywieźli ze sobą po 4 krzesła i było ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czaszka - zdrowka dla Malej. Papalinka a co za roznica czy rodzina daleko czy blisko? Obiad wypada zrobic tak czy tak. Moi tesciowie na impreze krzesla pozyczaja od sasiadow.
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to i tak już nic nie zmieni, ale trzeba było na ip jechać ![]() Cytat:
ale masz rację, tej masy sprzątania, gotowania, jeżdżenia po sklepach się nie liczy, bo to nie jest kasa bezpośrednio wydana, a my bardzo się liczyliśmy z kosztami, więc to była jedyna opcja
|
||
|
|
|
#2836 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W teacie fotelikow.Mozna kupic montowany tylem, ale bez izofiksa? |
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak sie trafi na felerny model to się trafi i tyle. Cytat:
Zdrowia dla małej.
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- A w ogóle to my będziemy robić chrzciny na koniec czerwca, bo wtedy moja siostra może przyjechać i się śmialiśmy, że Ola będzie najstarszym dzieckiem na chrzcie i będzie śmiesznie. Przedwczoraj z nią byliśmy z lidlu, a ona ma ostatnio po raz kolejny fazę na mówienie jakajakajaka i i normalnie było ją słychać w całym sklepie, ludzie się śmiali, a ona jaka-jaka-jaka-jaka tak po 50 razy coraz śmieszniejszym głosem. i mąż mówi, że ciekawe, co będzie robiła w kościele
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez godzine otwiera buzie? Czy mu wpychasz? Niewyobrazam sobie tego.. jakby nie otwieral buzi sam i jadl fluzej niz 7-10 minut to bym stwierdzila ze nieglodny niesmaczne i bym niedawala.Filip zjadl 3 dlugie chrupki Tygryski sa zdecydowanie lepsze niz krecone Snaki ktore zgniata a teraz pije a raczej zalewa sie herbatka z niekapka czyli mam dziecko niedosc ze w flipsach to jeszcze zalany ..
|
|
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam. To była koszmarna noc, od północy do 4 Tusia budziła się 5 razy,ciągle się wierciła (nie na cyca), więc nie wiem,czy brzuch,czy zęby.Ale wysypało ją znowu, pewnie od marchewki. Miała któraś z Was ten problem?Idzie się z tym do jakiegoś alergologa?czy po prostu dać sobie spokój z marchewką na jakiś czas?tym bardziej muszę jej sama gotować, bo większość obiadków słoikowych jest z marchewą. no ale, obudziła się po 7 i mąż ją zabrał do salonu (też mi chciał pomóc w nocy,ale u niego na rękach też się wierciła,dopiero u mnie była spokojna), a koło 9 przyniósł mi śniadanie do łóżka. To ja rozumiem Cytat:
http://babyknowsbetter.blogspot. fr/s...&max-results=5 http://smakoterapia.blogspot.fr/ http://www.kuchnianaturalna.blog spot...&max-results=8 http://ammniam.pl/page/3/ i jeszcze ktoś ostatnio dawał tu http://rodzicewkuchni.blogspot.com/2...-miesiacu.html Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2842 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bywaly czasy, ze z butelko godz saczyl, a jak musie zabralo to wielka awantura bo glodny. W 10 min toi on nie zjadl NIGDY, rekord to 15, jak jest 20 to dobrze, zazwyczaj 30-40 |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie to że ja mamę wykorzystuje bo chcieliśmy zrobić w knajpie, sama się zaoferowała zresztą często (z polecenia) dorabia sobie na przygotowywaniu chrzcin czy komunii, nie raz jej pomagałam także mam ten problem z głowy. Jedynie jeszcze z księdzem nie gadaliśmy i nie wiemy nawet w której parafii robimy Dzień dobry
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z wysypką nie pomogę, bo u nas Szymek wcina marchewkę od kilku dni i jest ok.
|
|
|
|
|
#2846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie też ddtvn uśmiałam się z tańczących mężczyzn Cytat:
daj znać co i jak Cytat:
1)obiad w knajpie ,ciacho i kawa w domu 2) zrobienie u rodziców w domu chyba ze mieszkają w innym miescie jedni i drudzy 3) kiedyś Wam pisałam że byłam na komunii w plenerze po mszy poszlismy do mieszkania kazdy zabrał pakunek i pomaszerowalismy do pobliskiego parku z kocami ,grillem,mnostwem ciast,salatek i innych pysznosci, dziecieaki graly w szachy, lotki,bawily sie na planu zabaw,rodzice na kocach super było ! Cytat:
![]() a tak serio to myślałam ostatnio o Tobie ,jak sobie radzisz ,bo ciągłe "lękanie się " może być uciążliwe na dłuższą metę ,jak dajesz radę ? Kaśka dobrze pisze Julo już duży chłopak Cytat:
Cytat:
współczuje nocki zazdroszczę śniadania do łóżka mój mąż dziś o 5 rano wstał i do pracy pojechał ,ale są tego plusy o 15 już będzie w domku
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku pytalam wczoraj pediatry czy jak widze ze o pietruszce wysypuje to czy nie dawac czy nic mu niebedzie od wysypki. Powiedziala ze to zalezy od rodzica czy mu przeszkadza wysypane dziecko - mi przeszkadza bze wzgledow estetycznych ale wiem ze i go to moze swedziec pozniej np wiec niedaje juz pietruchy. Na twoim miejscu wstrzymalabym sie z marchewka ktora jest czesty alergenem i jechala dalej za jakis czas proba i jak cos jeszxze uczuli to ewent wtedy do alergologa bo on nic niepomoze na marchewke ..moze masc dac ale jak znika jak niepodajesz to chyba niema potrzeby.
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę coś Miśka przekonać do owoców, warzywka wcina wszystkie ,najlepiej smakują mu brokuły,zielony groszek i dynia jak któryś z tych składników jest to miseczka zawsze pusta
gorzej z owocami ,nie chce wciskać na siłe ,próbowaliśmy jabłko, śliwkę i jabłko z morelą i każdy tak samo niechętnie ,może z kaszą mu podać
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy czy się trafi na wadliwą sztukę, aczkolwiek jak mówimy o mitach,to ja zawsze słyszałam,że z francuzów Peugeot najgorszy![]() Mój Tata kupuje tylko Renault, zawsze nowe z salonu już od prawie 25 lat,3 razy kupił nowe modele jako pierwszy w naszzym mieście-także fioła ma totalnego.I mojej mamie też kupują tylko Renault. I poza zwykłymi naprawami serwisowymi związanymi ze zużyciem nigdy się nic nie działo.Przy czym wszystko zawsze jest w serwisie Renault na oryginalnych częściach. Co innego jak ktoś kupi używkę, być może nawet bitą i jeszcze z nieoryginalnymi częściami. Ale jeśli chodzi o niezawodność, to na pewno starsze niemieckie samochody są nie do zdarcia ![]() Cytat:
A małż ma niemca.Cytat:
|
|
#2850 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Właśnie Emcia zasypia. Smarowałam jej przed chwilą dziąsełka i odkryłam drugiego ząbka 
dla szybkiego ząbka.
i teraz hit! mi kupił forda Ka 
ja bym chyba na Twoim miejscu pojechała wcześniej nawet na IP

ale to mąż z nią gadał, poszedł jej oddać duży garnek, który mi pożyczała na chrzciny i zaprosił ją w moim imieniu, a ona powiedziała że w tym tygodniu wpadnie 

już niech przyłazi, a nie mnie męczy tyle 
Kupiłam wczoraj Julkowi większe smoczki do butelki. Dumałam jakie wziąć, bo do tej pory pił z 2. Wzięłam 4, skoro są 6+. I dooopa