Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 09:29   #2821
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A nie mogła się tak trochę bardziej szczegółowo zapowiedzieć?

Ja bym chciała bardzo zrobić chrzciny w domu, bo z kasą dramat, ale nie wiem jak, bo u nas sami rodzice, rodzeństwo i jedna babcia to jest 18 osób, bo wszyscy mają dzieci, mężów, żony, itp. A ja mam w chacie stolik kawowy i 2 krzesła z ikei w kuchni No i właśnie nie wiem co tu zrobić. chyba będzie trzeba jednak w knajpie
po japońsku na dywanie
Stary 2014-04-02, 09:29   #2822
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Hej okazalo soe, ze nie mielismy karrdiologa, cos maz musial zle zrozumiec. Jedynie szczytano dane z monitora pulsu i maja kilka dni na ich analize.Maja zadzwonic i bedzienymyslec co dalej.
Poza tym zrobili ogolne ogledziny typu mierzenie wazenie, pomiare cosnienia temp, wywiad co je i jaka kupe robi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:35   #2823
czaszka_
Zakorzenienie

juz dzis znowu bylo 4 kupki i to z krwią mała jest blada i zimna strasznie oslabiona
jedziemy dopiero teraz bo nasza lekarka jest od 10.
Trzymajcie kciuki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:36   #2824
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana, my od 6 na nogach, to znaczy ja na nogach Właśnie Emcia zasypia. Smarowałam jej przed chwilą dziąsełka i odkryłam drugiego ząbka skubany wykluł się przez noc
To Cię Emi zaskoczyła dla szybkiego ząbka.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dobrze,że idę zaraz do fryzjera bo się podniecają w ddtvn tym 50 Groszowym z przestrzeloną szczęką

Monia mój mąż mówi: ford gów**o wort, a fiat jego brat i teraz hit! mi kupił forda Ka ale to miało być auto typowo żebym je obijała, nauczyła się dobrze jeździć, ale jakoś tak zostało i nic się z nim nie dzieje! jedyne co to żarówki mąż wymieniał no i tak z nami zostało, on czasem do pracy jeździ nim a najlepsze jest to, że kilka razy się ścigał z kolegami mającymi leosze auta i co? dostali w
a ksywę to autko ma "kiler kaczka"

no, ale drugie auto mamy dżapońskie i chyba przy takich zostaniemy
Stary 2014-04-02, 09:37   #2825
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
po japońsku na dywanie
Nie mamy dywanu no a tak na serio, to nie ma warunków. te 18 osób by weszło na stojąco do największego pokoju, ale jakby miał być obiad czy coś to już nie ma jak. Nawet się zastanawialiśmy nad jakimś stołem takim skłądanym, ale wtedy i tak nie ma na czym siedzieć. Też by było dużo dzieciaków, itp i chyba koszt też by wyszedł spory tych dodatkowych mebli nawet jakby miała być prowizorka. Już się zastanawiałam, czy nie zrobić samych chrzcin w kościele bez imprezy. Tylko chrzestni. Tyle że u nas wszyscy są przyjezdni, a moja siostra musi przylecieć z UK

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:37   #2826
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym chciała bardzo zrobić chrzciny w domu, bo z kasą dramat, ale nie wiem jak, bo u nas sami rodzice, rodzeństwo i jedna babcia to jest 18 osób, bo wszyscy mają dzieci, mężów, żony, itp. A ja mam w chacie stolik kawowy i 2 krzesła z ikei w kuchni No i właśnie nie wiem co tu zrobić. chyba będzie trzeba jednak w knajpie
Papalink pomysl ile kasy na zakupy bys wydala mieso, wedkiny, owoce, skladniki na salatki, ciasta, napoje, kawa, herbata...i przy tym masa sprzatania przed i po, zakupy, gotowanie.. nie mowiac o krzeslach i stokach porzyczanie itd. A pytalas w knajpie? Tu dziewczynu z "Polski" naprawde fajne ceny pisaly
Stary 2014-04-02, 09:38   #2827
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
juz dzis znowu bylo 4 kupki i to z krwią mała jest blada i zimna strasznie oslabiona
Trzymajcie kciuki
Brzmi poważnie. Oby wszystko dobrze się skończyło ja bym chyba na Twoim miejscu pojechała wcześniej nawet na IP

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-02, 09:40   #2828
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
Oj biedactwo małe. Trzymam kciuki za wizytę i duzo zdrowka.

Zauważyłam wczoraj, ze czajnik nam przecieka i musimy kupic nowy. Możecie polecić jakis? Ten był strasznie głośny i chciałabym coś cichszego, ale czy istnieje cichy czajnik ?
Stary 2014-04-02, 09:40   #2829
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Papalink pomysl ile kasy na zakupy bys wydala mieso, wedkiny, owoce, skladniki na salatki, ciasta, napoje, kawa, herbata...i przy tym masa sprzatania przed i po, zakupy, gotowanie.. nie mowiac o krzeslach i stokach porzyczanie itd. A pytalas w knajpie? Tu dziewczynu z "Polski" naprawde fajne ceny pisaly
No właśnie wiem, że by było dużo roboty, ale gdyby b yły meble ( na czym siedzieć, itp) to bym się skusiłą jednak, bo mimo wszystko trochę taniej. No zobaczymy. W przyszłym tygodniu się biorę za szukanie. Ewentualnie zrobimy obiad w knajpie, a potem ciasto już u nas nawet na stojaka Nie wiem, kiedy my wykończymy to mieszkanie, ale w naszej obecnej suytuacji to chyba za 20 lat... No ale nie ma co marudzić. Ważne, że w ogóle je mamy, a ze chrzcinami coś się wymyśli. Zazdroszczę trochę osobom, które mają rodzinę na miejscu

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-02, 09:41   #2830
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki

Trzymam kciuki aby szybko wróciła do zdrówka!!! Trzymaj się!!
Stary 2014-04-02, 09:41   #2831
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
zaczyna

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

odnośnie wit d , u nas lekarz zalecił do kwietnia codziennie , od kwietnia do września co drugi dzień
Ja mam dawac codziennie, poza tym wole podac suplement niz rezygnowac z kremu z filtrem i ryzykowac poparzenie, dzeicko ma taka delikatna skore.
Stary 2014-04-02, 09:45   #2832
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzień dobry po koszmarnej nocy.Dopadło mnie przeziębienie,z nosa leci spać nie mogłam,do tego co dwie godziny pobudka.Nie wiem co się dzieje,może też ten katar ją męczy,choć już u Helki końcówka.Jaika gratki za ząbka kolejnego,u nas nadal nic

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
zdrówka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kasiunia jakby nie patrzec bylam w zoo krakowskim
ale w lecie chcemy jechac do opola
pamiętam, że niedawno nawet pisałaś
my mamy do Was najbliżej, jakieś 120km, więc pojedziemy, może się starszakowi spodoba

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
No wlasnie tz konsultowal sie juz z mechanikami i powiedzieli ze z 307 problemow nie ma ale zeby benzyny 1,6 nie kupowac. A M. chce 2,0 diesla bo bedzie nim robil po 800 km tygodniowo. Zreszta czesci tanie w porownaniu z Mazda ktora jezdze ma szczęście ze malo awaryjna bo inaczej bym ja na zyletki piciela
a jak blachy w tej Twojej maździe?

Cytat:

no mogłaby bardziej szczegółowo ale to mąż z nią gadał, poszedł jej oddać duży garnek, który mi pożyczała na chrzciny i zaprosił ją w moim imieniu, a ona powiedziała że w tym tygodniu wpadnie

u nas też rodzice i rodzeństwo, ale to tylko łącznie z nami 13 osób dorosłych i 3 dzieciaków, dla których nie było w sumie osobnych miejsc u nas na szczęście jest stół w kuchni, drugi pożyczony od szwagra, w salonie dwie kanapy, więc kilka osób siadło do tego obaj bracia męża przywieźli ze sobą po 4 krzesła i było

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Hej okazalo soe, ze nie mielismy karrdiologa, cos maz musial zle zrozumiec. Jedynie szczytano dane z monitora pulsu i maja kilka dni na ich analize.Maja zadzwonic i bedzienymyslec co dalej.
Poza tym zrobili ogolne ogledziny typu mierzenie wazenie, pomiare cosnienia temp, wywiad co je i jaka kupe robi
kurcze szkoda, że tak wyszło ale dobrze, że chociaż całkiem na darmo nie jechaliście

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:46   #2833
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi poważnie. Oby wszystko dobrze się skończyło ja bym chyba na Twoim miejscu pojechała wcześniej nawet na IP
Znajac mnie ja pewnie tez :/

Czaszka - zdrowka dla Malej.

Papalinka a co za roznica czy rodzina daleko czy blisko? Obiad wypada zrobic tak czy tak. Moi tesciowie na impreze krzesla pozyczaja od sasiadow.
Stary 2014-04-02, 09:46   #2834
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
O kurczę,kciuki i żeby wszystko wróciło do normy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-02, 09:51   #2835
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
brzmi poważnie, oby było wszystko dobrze teraz to i tak już nic nie zmieni, ale trzeba było na ip jechać

Cytat:
biorąc pod uwagę najniższą cenę, którą nam podano za chrzciny to wydaliśmy na wszystkie zakupy dokładnie połowę mniej ale masz rację, tej masy sprzątania, gotowania, jeżdżenia po sklepach się nie liczy, bo to nie jest kasa bezpośrednio wydana, a my bardzo się liczyliśmy z kosztami, więc to była jedyna opcja

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:54   #2836
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
maharet - w szpitalu po porodzie położne mi mówiły, że mam liczyć odstępy między karmieniami od momentu kiedy mały kończy jeść
ie
No ja licze od konca i nie wiem jakbym tak miala od poczatku to Janek czasami by nie mial tych 2 godz przerwy od skonczenia bo potrafi ponad godz jesc.

W teacie fotelikow.Mozna kupic montowany tylem, ale bez izofiksa?
Stary 2014-04-02, 09:56   #2837
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
No do 9 miesiaca z palcem w tylku powinna siedziec ja mam fotelik hamax smiley in jest od 9 miesiaca. Musimy kupic drugi dla Amelki bo Blanka jeszcze na spokojnie sie w nim miesci a on do 22 kg. No tylko rowery trzeba najpierw wybrac bo mamy tylko jeden. A z tym ogolnie problem bo moj maz szuka w dupie miodu i sie zdecydowac nie moze hehe.

a to akurat zalezy od modelu i rodzaju silnika tak jak w kazdym samochodzie wiec sie nie zgodzę z tym ze jest najbardziej awaryjny

No wlasnie tz konsultowal sie juz z mechanikami i powiedzieli ze z 307 problemow nie ma ale zeby benzyny 1,6 nie kupowac. A M. chce 2,0 diesla bo bedzie nim robil po 800 km tygodniowo. Zreszta czesci tanie w porownaniu z Mazda ktora jezdze ma szczęście ze malo awaryjna bo inaczej bym ja na zyletki piciela

Zresztą zylam z citroenem i totalnie nic sie w nim nie psulo dlatego uwazam ze gadka ze francuzow sie nie kupuje jest troche na wyrost

Bardziej opla bym nie kupila hehe. Moj ex mial signum. Co z tego ze auto super wygodne i z bajerami jak co chwila sie psul

No nic dzięki za opinie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no i właśnie, my mamy zafirę, w dislu z silnikiem 1,9 cdti i ostatnio to jest masakra, mamy dwumasę do zrobienia i trzeci raz wymienialiśmy już czujnik temperatury.
Poza tym jak sie trafi na felerny model to się trafi i tyle.
Cytat:
Trzymajcie kciuki
ja bym już na IP dawno była.
Zdrowia dla małej.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:56   #2838
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
biedatctwo ja też pewnie bym na IP do szpitala jechała....
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:00   #2839
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Znajac mnie ja pewnie tez :/

Czaszka - zdrowka dla Malej.

Papalinka a co za roznica czy rodzina daleko czy blisko? Obiad wypada zrobic tak czy tak. Moi tesciowie na impreze krzesla pozyczaja od sasiadow.
No niby niewielka różnica, ale właśnie wtedy może by się od rodziców nawet jakieś krzesła skombinowało czy coś . Anyway - biorę się za szukanie knajpy next week. trochę tylko lipa, że my teraz nie mamy samochodu. Ale może sobie z Olą pojeżdżę pooglądać wózkiem, jak będzie ładna pogoda

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

A w ogóle to my będziemy robić chrzciny na koniec czerwca, bo wtedy moja siostra może przyjechać i się śmialiśmy, że Ola będzie najstarszym dzieckiem na chrzcie i będzie śmiesznie. Przedwczoraj z nią byliśmy z lidlu, a ona ma ostatnio po raz kolejny fazę na mówienie jakajakajaka i i normalnie było ją słychać w całym sklepie, ludzie się śmiali, a ona jaka-jaka-jaka-jaka tak po 50 razy coraz śmieszniejszym głosem. i mąż mówi, że ciekawe, co będzie robiła w kościele

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-02, 10:03   #2840
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja licze od konca i nie wiem jakbym tak miala od poczatku to Janek czasami by nie mial tych 2 godz przerwy od skonczenia bo potrafi ponad godz jesc.

W teacie fotelikow.Mozna kupic montowany tylem, ale bez izofiksa?
Godzine je?! przez godzine otwiera buzie? Czy mu wpychasz? Niewyobrazam sobie tego.. jakby nie otwieral buzi sam i jadl fluzej niz 7-10 minut to bym stwierdzila ze nieglodny niesmaczne i bym niedawala.

Filip zjadl 3 dlugie chrupki Tygryski sa zdecydowanie lepsze niz krecone Snaki ktore zgniata a teraz pije a raczej zalewa sie herbatka z niekapka czyli mam dziecko niedosc ze w flipsach to jeszcze zalany ..
Stary 2014-04-02, 10:07   #2841
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Nadrabiam.
To była koszmarna noc, od północy do 4 Tusia budziła się 5 razy,ciągle się wierciła (nie na cyca), więc nie wiem,czy brzuch,czy zęby.Ale wysypało ją znowu, pewnie od marchewki.
Miała któraś z Was ten problem?Idzie się z tym do jakiegoś alergologa?czy po prostu dać sobie spokój z marchewką na jakiś czas?tym bardziej muszę jej sama gotować, bo większość obiadków słoikowych jest z marchewą.

no ale, obudziła się po 7 i mąż ją zabrał do salonu (też mi chciał pomóc w nocy,ale u niego na rękach też się wierciła,dopiero u mnie była spokojna), a koło 9 przyniósł mi śniadanie do łóżka. To ja rozumiem

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
podasz adres bloga?
jak masz fajne przepisy to tym bardziej musisz się chwalić tym co ugotujesz

fajne to dotty blue, ale mnie się jeszcze sweetie blue podoba, tylko że ono jest tkaniną pokryte, więc lipa...

mam podobne podejście
dla Filipa dużo zdrówka

a mała już sama stabilnie siedzi?

pięknie

biedna Antosia, zdrówka dla niej
hurtowo jej te ząbki idą, strasznie się umęczy

kiepsko to wygląda szkoda, że dziś się nie udało do pediatry
pić musi jak najwięcej, żeby się tylko nie odwodniła...
http://kuchniatygryska.blogspot.com/

http://babyknowsbetter.blogspot. fr/s...&max-results=5

http://smakoterapia.blogspot.fr/

http://www.kuchnianaturalna.blog spot...&max-results=8

http://ammniam.pl/page/3/

i jeszcze ktoś ostatnio dawał tu http://rodzicewkuchni.blogspot.com/2...-miesiacu.html

Cytat:
mnie znowu boli brzuch ja na @ a jej brak już niech przyłazi, a nie mnie męczy tyle
ale nie cionsza?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kropelko, w takim razie myślę taka poduszka co wklejałaś może coś pomóc. I jak najwięcej w dzień kładź na brzuszku/boczkach, żeby plackiem nie leżała No i nie martw się i tak bo to do 2giego roku życia ma czas żeby się naprostować. Co innego gdyby ta główką była bardzo płaska, ale jak na moje oko to jest lekko spłaszczona i jak Alicji urosną włoski to nic nie będzie widać

Ja nadrobić nie dam rady, ale dzięki za kciuki jak zwykle

Apropos głowki to na skanie wyszła minimalna poprawa. Prawie, że żadna ale coś tam jednak jest lepiej - grunt, że nie gorzej No i mało jej główka urosła przez 2 tyg więc też nie ma co liczyc na spektakularne efekty. Ogólnie gostek mnie troche wkurzył, bo jak się dowiedział, że jeszcze kasku nie chcemy (wiadomo - kask to kasa dla niego) i chcemy jeszcze jeden pomiar (idziemy za 3 tyg) to już taki nie był miły i zaczął mówić, ze dla niego ta główka to jednak krzywa trochę (na początku w ogóle nie mógł zauważyć) i Pola już za duża na repozycjonowanie i tylko kask pomoże. Ciekawe, bo pediatra mówi co innego
Więc trochę mnie zezłościł, że nagle z miłego doktorka zamienił się w niemiłego gościa, no ale trudno. Za 3 tyg biore TZ bo ja nie mam sił się użerać z chłopem

Poza tym zamówiłam dziś wizytę do fryzjera na sobotę. Idę się wypielęgnować Mam nadzieje, że ktoś ogarnie te moje rozwichrzone kłaki bo pół mi już wypadło a druga połowa fatalna i przesuszona. Musze wreszcie o nie zacząć dbać bo zdziadzieje do reszty

I byłyśmy w galerii handlowej na spacerze (tak wiem, dziwne, ale lało cały dzień, a już nie mogłam kolejny w domu usiedzieć ) i jestem mega zachwycona nosidłem. Pola też Jest super, więc polecam wszystkim którzy jeszcze się zastanawiają. Trochę kosztuje ale warto!
I nic sobie nie kupiłam ale Pola dostała dresy za całe 7 dolczaków, a jakie fajne

Dobra, nie nadrobie Was już dziś ale mimo, że mnei tu mniej to cały czas o Was wszystkich i każdej z osobna myśle

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

No właśnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:10   #2842
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Godzine je?! przez godzine otwiera buzie? Czy mu wpychasz? Niewyobrazam sobie tego.. jakby nie otwieral buzi sam i jadl fluzej niz 7-10 minut to bym stwierdzila ze nieglodny niesmaczne i bym niedawala.

..
No otwiera, tylko on sie zawiesza przy jedzeniu, rozprasza, kreci wierci i dlatego to tak dlugo schodzi, nie pach pach i juz.
Bywaly czasy, ze z butelko godz saczyl, a jak musie zabralo to wielka awantura bo glodny.
W 10 min toi on nie zjadl NIGDY, rekord to 15, jak jest 20 to dobrze, zazwyczaj 30-40
Stary 2014-04-02, 10:13   #2843
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
ojej zdrówka i oby to nic poważnego nie było
Stary 2014-04-02, 10:16   #2844
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
Zdrowia i kciuki!

Cytat:
Ja to mam super z chrzcinami. Przylatuje w sobotę, w niedzielę chrzciny (moja mama robi u siebie, sama wszystko gotuje ja tylko daje kasę na dodatek śmiesznie mało bo ona jest strasznie ekonomiczna zresztą ufam jej w 100%) a jakoś poniedziałek albo wtorek lecimy na wakacje i nie to że ja mamę wykorzystuje bo chcieliśmy zrobić w knajpie, sama się zaoferowała zresztą często (z polecenia) dorabia sobie na przygotowywaniu chrzcin czy komunii, nie raz jej pomagałam także mam ten problem z głowy. Jedynie jeszcze z księdzem nie gadaliśmy i nie wiemy nawet w której parafii robimy

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:18   #2845
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Nadrabiam.
To była koszmarna noc, od północy do 4 Tusia budziła się 5 razy,ciągle się wierciła (nie na cyca), więc nie wiem,czy brzuch,czy zęby.Ale wysypało ją znowu, pewnie od marchewki.
Miała któraś z Was ten problem?Idzie się z tym do jakiegoś alergologa?czy po prostu dać sobie spokój z marchewką na jakiś czas?tym bardziej muszę jej sama gotować, bo większość obiadków słoikowych jest z marchewą.

no ale, obudziła się po 7 i mąż ją zabrał do salonu (też mi chciał pomóc w nocy,ale u niego na rękach też się wierciła,dopiero u mnie była spokojna), a koło 9 przyniósł mi śniadanie do łóżka. To ja rozumiem
Nooo super mąż Z wysypką nie pomogę, bo u nas Szymek wcina marchewkę od kilku dni i jest ok.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:20   #2846
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

u mnie też ddtvn
uśmiałam się z tańczących mężczyzn

Cytat:
Trzymajcie kciuki
daj znać co i jak
Cytat:
No właśnie wiem, że by było dużo roboty, ale gdyby b yły meble ( na czym siedzieć, itp) to bym się skusiłą jednak, bo mimo wszystko trochę taniej. No zobaczymy. W przyszłym tygodniu się biorę za szukanie. Ewentualnie zrobimy obiad w knajpie, a potem ciasto już u nas nawet na stojaka Nie wiem, kiedy my wykończymy to mieszkanie, ale w naszej obecnej suytuacji to chyba za 20 lat... No ale nie ma co marudzić. Ważne, że w ogóle je mamy, a ze chrzcinami coś się wymyśli. Zazdroszczę trochę osobom, które mają rodzinę na miejscu
a może c
1)obiad w knajpie ,ciacho i kawa w domu
2) zrobienie u rodziców w domu chyba ze mieszkają w innym miescie jedni i drudzy
3) kiedyś Wam pisałam że byłam na komunii w plenerze
po mszy poszlismy do mieszkania kazdy zabrał pakunek i pomaszerowalismy do pobliskiego parku z kocami ,grillem,mnostwem ciast,salatek i innych pysznosci, dziecieaki graly w szachy, lotki,bawily sie na planu zabaw,rodzice na kocach
super było !
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cholercia! Kupiłam wczoraj Julkowi większe smoczki do butelki. Dumałam jakie wziąć, bo do tej pory pił z 2. Wzięłam 4, skoro są 6+. I dooopa Julek nie dał rady pić, męczył się, bo mleko mu za szybko wypływało, łykał, biedniutki, powietrze, przerywał co chwilę Po jedzeniu odbił, ale lękam się nocy, bo śpi już na płasko w łóżeczku Jutro muszę kupić nowe smoczki
Karolson ma rację , da się poznać Twoje posty
a tak serio to myślałam ostatnio o Tobie ,jak sobie radzisz ,bo ciągłe "lękanie się " może być uciążliwe na dłuższą metę ,jak dajesz radę ?
Kaśka dobrze pisze Julo już duży chłopak
Cytat:
Byłam wczoraj wieczór w Biedronce i Lidlu. Kupiłam między innymi słoiczki. Średnio na 1 słoiczku wychodzi 50 gr mniej niż w Rossmanie, tylko jest mniejszy wybór
w lidlu jakiej firmy maja słoiczki ?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Nadrabiam.

http://kuchniatygryska.blogspot.com/

http://babyknowsbetter.blogspot. fr/s...&max-results=5

http://smakoterapia.blogspot.fr/

http://www.kuchnianaturalna.blog spot...&max-results=8

http://ammniam.pl/page/3/

i jeszcze ktoś ostatnio dawał tu http://rodzicewkuchni.blogspot.com/2...-miesiacu.html

ale nie cionsza?

hej
współczuje nocki
zazdroszczę śniadania do łóżka
mój mąż dziś o 5 rano wstał i do pracy pojechał ,ale są tego plusy o 15 już będzie w domku

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:21   #2847
karolson
Zakorzenienie

Motylku pytalam wczoraj pediatry czy jak widze ze o pietruszce wysypuje to czy nie dawac czy nic mu niebedzie od wysypki. Powiedziala ze to zalezy od rodzica czy mu przeszkadza wysypane dziecko - mi przeszkadza bze wzgledow estetycznych ale wiem ze i go to moze swedziec pozniej np wiec niedaje juz pietruchy. Na twoim miejscu wstrzymalabym sie z marchewka ktora jest czesty alergenem i jechala dalej za jakis czas proba i jak cos jeszxze uczuli to ewent wtedy do alergologa bo on nic niepomoze na marchewke ..moze masc dac ale jak znika jak niepodajesz to chyba niema potrzeby.
Stary 2014-04-02, 10:28   #2848
Aaamelkaa
Zakorzenienie

nie mogę coś Miśka przekonać do owoców, warzywka wcina wszystkie ,najlepiej smakują mu brokuły,zielony groszek i dynia jak któryś z tych składników jest to miseczka zawsze pusta
gorzej z owocami ,nie chce wciskać na siłe ,próbowaliśmy jabłko, śliwkę i jabłko z morelą i każdy tak samo niechętnie ,może z kaszą mu podać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:29   #2849
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tego co wiem to francuskie samochody klasuje sie tak: renault (do bani) - citroen (srednia polka) - peugeot (gorna polka). ale to francuskie wiec jak sie mowi "samochodow na f sie nie kupuje (fiat, ford i francuskie)" mialam na f i nawet mechanik dziwil sie ze tak czesto sie cos psuje... a nowka prawie byl, 5letni!

edit: francuzy nie lubia stac poza garazem. przynajmiej w moim a to instalacja siadla, a to dwa razy totalnie do wymiany aku....
uwielbiam to generalizowanie Wszystko zależy czy się trafi na wadliwą sztukę, aczkolwiek jak mówimy o mitach,to ja zawsze słyszałam,że z francuzów Peugeot najgorszy

Mój Tata kupuje tylko Renault, zawsze nowe z salonu już od prawie 25 lat,3 razy kupił nowe modele jako pierwszy w naszzym mieście-także fioła ma totalnego.I mojej mamie też kupują tylko Renault. I poza zwykłymi naprawami serwisowymi związanymi ze zużyciem nigdy się nic nie działo.Przy czym wszystko zawsze jest w serwisie Renault na oryginalnych częściach.
Co innego jak ktoś kupi używkę, być może nawet bitą i jeszcze z nieoryginalnymi częściami.

Ale jeśli chodzi o niezawodność, to na pewno starsze niemieckie samochody są nie do zdarcia

Cytat:
dobrze,że idę zaraz do fryzjera bo się podniecają w ddtvn tym 50 Groszowym z przestrzeloną szczęką

Monia mój mąż mówi: ford gów**o wort, a fiat jego brat i teraz hit! mi kupił forda Ka ale to miało być auto typowo żebym je obijała, nauczyła się dobrze jeździć, ale jakoś tak zostało i nic się z nim nie dzieje! jedyne co to żarówki mąż wymieniał no i tak z nami zostało, on czasem do pracy jeździ nim a najlepsze jest to, że kilka razy się ścigał z kolegami mającymi leosze auta i co? dostali w
a ksywę to autko ma "kiler kaczka"

no, ale drugie auto mamy dżapońskie i chyba przy takich zostaniemy
też mam dżapońskie, choć najpierw planowałam jakieś sportowe Renault Megane A małż ma niemca.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jako ze jestem u mamy i mam tv wiec igladam

strasznie do tylka wchodza tenu centowi

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

kasiunia jakby nie patrzec bylam w zoo krakowskim
ale w lecie chcemy jechac do opola
ja w tym roku planuję zoo w Ostravie, może też Wrocław się uda

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:30   #2850
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nie mogę coś Miśka przekonać do owoców, warzywka wcina wszystkie ,najlepiej smakują mu brokuły,zielony groszek i dynia jak któryś z tych składników jest to miseczka zawsze pusta
gorzej z owocami ,nie chce wciskać na siłe ,próbowaliśmy jabłko, śliwkę i jabłko z morelą i każdy tak samo niechętnie ,może z kaszą mu podać
Tak, z kasza bedzie ok, moj tezz dopiero niedawno sie przekonal do samch owocow.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości