|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Papuga nie odstawiam ale czas wprowadzac stale pokarmy ktorymi mlody bedzie sie najadal
Czaszko zdrowka dla malej Obiad gotowy, ja glodna a Malza z Zuzka nadal nie ma
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
byliśmy na szczepieniu, Antoś popłakał ale był bardzo dzielny, na szczęście to była już ostatnia dawka i spokój. Miał też zrobioną morfologię.
mierzy 70cm ,waży 8400g, czyli w 6 tygodni przybrał 400g.. hm moim zdaniem trochę mało, ale pediatra powiedziała, że to normalne. wspomniałam na wizycie o tym że nie jadł nic przez prawie 2 tyg a teraz znowu jest powtórka to wina spada na zęby, bo ponoć dziąsełka u góry bardzo rozpulchnione. ktoś prosił jakiś czas temu bym zapytała lekarza czy dziecko musi dostawać mleko w dzień, no cóż, zdaniem naszej pediatry musi, przynajmniej 3x po 150 ml podróż autobusami przebiegła bezproblemowo. byliśmy nawet na spacerku pod wawelem
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga widzisz swietnie sobie dalas rade. Brawa za szczepienie i wage.
Oglaszam ze mam dosc przeziebienia juz byli lepiej i co wrocilam ze spaceru dwugodzinnego i mam 37,2 leb mnie bili, w gardle zyletki nos zapchany.. dodam ze ostatnio mialam temp 36..
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde:/ pewnie Cię przewiało, nie wiem jak u wawie ale u nas niby słońce i w miarę czyste niebo ale zimno jak cholera i wiatr :/ kuruj się i może odpuść jutro spacerek ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- aaaaaaa jeszcze zapomniałam powiedzieć, że Antoś nie potrzebuje już ćwiczeń rehabilitacyjnych i nie musimy jechać do poradni na kontrolę
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy peugot 206. Nie narzekaliśmy za bardzo. Belka do wymiany z większych rzeczy, a tak to mało awaryjny był.
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga a nie 3x 150 ( a nawet wg mm 180) na dobe ? Niekoniecznie w dzien?
Filip je: 21- 210 mm 4- 180 mm 8-9 kaszka ( z minimal iloscia mm tzn ok 60 czyli 2 miarki) Ok 12 obiad warzywa z miesem 16- owoc albo warzywo 18- 150 mm Dzis byla zamiana o 12 zupa o 15 mm o 18 warzywka
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja Ika Pisałam na fb ale tu też napiszę , brawo dla Emilki za zębolka !
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- idę odkurzyć chałupę i ogarnąć kuchnie. bede później
|
|
|
#2919 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z czego pije?a ja bym jeszcze nie chciała rezygnować z żadnego karmienia, żal mi kurcze, zamiast o dziecku to myślę o sobie ![]() nasz Miłek jeszcze nie zje pełnej porcji kaszki, w ogóle na początku był szał, a teraz nie bardzo mu smakuje, myślałam że jak dodam owoce to się poprawi, ale wtedy jest jeszcze gorzej, w ogóle nie chce zjeść i samych owoców też nie warzywka za to wszystkie bardzo chętnie zajada, więc myślę że tu prędzej będzie dostawał pełną porcjęCytat:
zdrówka dla Was obu dziewczyny Cytat:
![]() dla Ciebie też, że ogarnęłaś tę podróż autobusem Cytat:
wracaj do zdrowia Cytat:
Miałam dość dojadania tego co zostało po chrzcinach i zrobiłam sobie najzwyklejsze tortille z warzywami i tuńczykiem. Pycha ![]() No i dziś wybieram się do dentysty, a mąż zadzwonił, że musi zostać godzinę dłużej w pracy Będę lecieć z wywalonym jęzorem. Chętnie bym odwołała wizytę, bo strasznie mi się nie chce tam iść, ale już tydzień temu odwołałam
|
|||||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jak ma zeby to niepowinno jesc w nocy albo zeby zoladek odpoczywal? Jest tez mm kaloryczne wiec zeby spalal za dnia a nieogomadzil. Pytalas o kp czy mm czy ogolnie mleko.?
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek mnie przewiało, za bardzo się wyletniłam. Słońce ładnie świeciło, ale czasem zawiało zimnym wiatrem. Jak idę z wózkiem, to jest mi cieplej.
|
#2922 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- W weekend ma sie ochlodzic i padac wiec troche pokorzystam jeszcze poki moge |
||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi
byliśmy wczoraj na kontroli u neurologa(inny lekarz niż ostatnio) i dał skierowanie na rehabilitację bo się nie przewraca ![]() uważam, że ma jeszcze czasm, tym bardziej, że sporo Waszych dzieci jeszcze tego nie robi. dzisiaj wyszłam na balkon zapalić, patrzę na szoguna, a Ta leży na brzuszku, przekręciła się więc skierowanie na razie schowane |
|
|
|
#2924 | |
|
BAN stały
|
Janek siada w bujaczku.Troche z boku i sie podciaga za szelki i przytrzymuje bokow, ale nie podpiera sie nawet ladna chwile.Nie zdolalam uchwycic aparatem bo jak sie skupi na pozowaniu do zdjecia to opada.
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pogadasz sobie z P.- on lubi gadać ze wszystkimi Cytat:
nieee ![]() ja w sumie też, bo mnie dupa boli tyle siedzieć- dzisiaj 2,5h ale za to później nie wyglądam jak placek ![]() Cytat:
amerykańskie auta są najgorzej wykończone, nawet bmw tam "składane" są gorsze niż europejskie ![]() Cytat:
jak jadę z nim to tylko lancerem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a my mamy diesla, szczescie ze bez DPF, a rozrzad to tez kupa kasy, a niedlugo przydalo by sie wymienic tz cos przebakiwal zeby ja sprzedac, ale wg mnie juz nie ma sensu heh jestesmy ponad 10 tys w plecy bo tak polecialy z ceny ![]() wiece bede jezdzic dopoki sie nie rozleci Cytat:
Cytat:
ale poszlam i tak, zeby ja obejrzeli bo co mi szkodzi. zreszta jak cos to cwiczenia nie zaszkodza.
|
|||
|
|
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Według mnie przybrał ok ![]() A tak w ogóle była moja mama z Filipem na spacerze i rozmawiała z naszą sąsiadką. Filip waży 8700 a syn sąsiadki 3 tygodnie starszy 12,5kg. Piszę tak, bo każdy mówi że Filip wygląda na starszego, a sąsiadka mówi jaki malutki jest ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sa fajne cwiczenia ogolnorozwojowe.. no oczywscie nie te metoda Vojty.Rozlozylam Filipowi lozeczko turystyczne na dole miedzy kuchnia i salonem i jest szau przynajmniej nie lezy na zimnej tarakocie i kocyku
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-04-02 o 16:12 |
|
|
|
|
#2929 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Witam sie strasznie zla i zmeczona. Pytam sie kto mi podmienil dziecko ![]() nie spi w nocy. wierci sie i kreci juz od 24 do 5 rano. dzisiejszy dzien tragiczny. co chwile placze, nie moze usnac i krzyczy. w koncu takiego rozplakanego wzielam do wozka i wyszliszmy na podworko. udalo sie usnac, mialam 2 godziny odpoczynku. mysle, ze to nie zabki, bo 2 juz sa na dole a na gorze nic nie widac. do tego dochodzi problem z kupka. dzis w ruch poszedl i termometr - efektyy mierne, przed chwila dalam jeszcze czopek. zobaczymy, co bedzie, bo meczy sie strasznie... Cytat:
![]() nie przejmuj sie nim wcale, sluchaj pediatry i sprawdz, zebys pewna byla swojej decyzji swoja droga ostatnio widzialam takie kaski w mojej poradni rehabilitacyjnej. Cytat:
![]() Cytat:
W kazdym razie super sprzecik, naprawde mocny Cytat:
Zdrowka dla Was obu Papuga brawa za wage i dlugosc Antka ![]() Super, ze juz nie tyrzeba rehabilitowac
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do amerykanskich samochodow, moj ex mial jeepa grand cherokee i byl zaje*bisty |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do audi to mam uraz jechalam z exem do mikolajek pierwszy raz automatem audi a8 ja prowadzilam i mialam prawie czolowke naprawde ja myslalam ze to koniec niebylo jak uciec bo niebylo miejsca jechal sznur aut i z naprzeciwka ciezarowa.. ktos nas wpuscil ex tz zlapsl za kierownice i jakos uszlisny z zyciem..
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wg mnie jeep ma miekkie zawieszenie, na kazdej dziurze bujalo. jak jechalismy przez polske, akurat przez wloclawek gdzie drogi masakra, to tak sztywno musialam trzymac kierownice ze pozniej az zakwasy mialam hehehe.co do a8, to jak wyprzedasz dobrze ze mial dobre hamulce
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:30 |
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2934 |
|
BAN stały
|
Lulla ja tez sie zastanawiam, moze wysle meza niech z wami pogada o samochodach
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Kurcze, ale dostalam wiadomosc.Moja znajoma ze studiow jest w psychiatryku po probie samobojstwa. Niedawno zmarlo im 6-7 letnie dziecko na ospe.Rodzice nieli autystycznego krewnego i nie szczepili bo sie bali... |
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedzialam ze na ospe mozna umrzec, to chyba powiklania?
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet ale u nas szczepionka przeciw ospie jest nieobowiązkowa
![]() Tragedia straszna ale ja bym doszukiwała się drugiego "dna" a nie tylko ospy. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ja tylko słyszałam, że ospy nie można "przeziębić", nic więcej. |
|
|
|
#2938 | |
|
BAN stały
|
No chyba powiklania, nie mam zbyt wielu informacji, poza tym, ze bylo chore na ospe i dosc ciezko przechodzio,a potem zmarlo
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Moze i bylojakies jeszcze drugie dno, albo po prostu mieli duzego pecha,ale obwiniaja sie, ze to przez brak tej szczepionki |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
tak już koniec aut
teraz już tak nie będę szarżować jeżdżąc z Filipkiem aczkolwiek jechałam wczoraj z mama i Filipem i stwierdziła "wolniej kobieto z dzieckiem jedziesz"tez nie wiedziałam że na ospe można umrzeć, ale powikłania mogą być poważne jak się ospę przeziebi.. straszna stragedia
|
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

chyba się nie zmarnują 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak sie nie poprawi mamy przyjechac w piatek.

Będę lecieć z wywalonym jęzorem. Chętnie bym odwołała wizytę, bo strasznie mi się nie chce tam iść, ale już tydzień temu odwołałam 

ale za to później nie wyglądam jak placek