Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 13:16   #2881
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ja-ika o kurcze jakie tempo, jedna jnoc i już zabek ale

poziomka
u mnie też najbardziej poci się przy karmieniu, bo w innych sytuacjach to wcale

vea ja daję od kilku dni soczek jabłuszko-winogrona, mały się zakochał, a wody nie chce w ogóle

papalinka
ja chrzciny robiłam w boze narodzenie w domu, miałam 35 os. powiem tak są plusy i minusy na minus orobiłam się po uszy, obiad, przystawki, miała 3 dania na ciepło i z 8 rodzajów ciast, i tylko mama mi pomagała a w przed dzień trochę siostra, kombinowanie mebli właśniei to że całe święta przechlapane i później sprzatanie, mały miał wtedy 2 mc i całe szczęście jeszcze duzo spał w dzień ,ale masakra trzeba było się nalatać, a plusy zawsze to w domu, zostało mi jedzonko, absolutnie wyszło mi mniej kasy niz jak rozglądałam się w lokalach, i chrzciny zwróciły się ze sporą nadwyzka bo mały dostał przeważnie pieniądze
ogólnie - TO DOBRZE ze mam juz za sobą tą impreze

dziewczyny a co do samochodów, to nie miałam osobiście doczynienia z tymi o których wy piszecie, u mnie od niepamiętnych czasów jes AUDI, takie czy inne, mż ma hopsia na punkcie tej marki, ale chwała mu za to, dobrze się jeździ, mało się psuje, więc jest ok

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ulga jest, no nie

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

spokojnie, ja też ostatnio obserwowałam że mały jakoś w nocy nie sika, bo jeszcze pare tygodni wcześniej to nawet jak przebierałam go w nocy to rano miał tak nalane że body do pleców miał mokre, a ostatnimi czasy susza powiedziałam o tym lekarce na ostatnim szczepieniu to powiedziała żeby obserwowac, ale dzieci zaczynają mieć gęściejszy mocz i mniej sikają, a co do stękania to robi to w taki sposób jak na kupkę czy inaczej, bo u mnie to też czasami stęka ale ja odróżniam kiedy kupka, a kiedy nie, a może mała ma zatwardzenie, poprostu
no wlasnie to nie zatwardzenie bo kupka normalna ulga może tak ale dalej marudna ja już nie wiem co robic został mi ostatni woreczek ale na razie nie przykleje poobserwuje czy pampek będzie obsikany na razie usypia przy cycu...
Stary 2014-04-02, 13:22   #2882
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie mamy dywanu no a tak na serio, to nie ma warunków. te 18 osób by weszło na stojąco do największego pokoju, ale jakby miał być obiad czy coś to już nie ma jak. Nawet się zastanawialiśmy nad jakimś stołem takim skłądanym, ale wtedy i tak nie ma na czym siedzieć. Też by było dużo dzieciaków, itp i chyba koszt też by wyszedł spory tych dodatkowych mebli nawet jakby miała być prowizorka. Już się zastanawiałam, czy nie zrobić samych chrzcin w kościele bez imprezy. Tylko chrzestni. Tyle że u nas wszyscy są przyjezdni, a moja siostra musi przylecieć z UK
moja koleżanka tak właśnie zrobiła, a biedna miała począć w kawalerce 30m2, i nikt się nie obraził na obiad zaprosiła tylko chrzestnych, a reszta rodziny później albo wcześniej pojedynczo odwiedzali bobasa,
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:23   #2883
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wybryki Natalki mode on:

Dzisiaj rano jak mąż brał ją z łóżeczka to jak mnie zobaczyła w łożku to powiedziała "AMA". Potem podobno pełzała w stronę sypialni i też gadała "AMA" (to słyszałam za którymś razem). I się zastanawiam,czy miała na myśli mnie czy papu

Postanowiłam zrobić wymiankę zabawek, bo widziałam,że tymi co ma mało się już interesuje. W pudle miałam zabawki od T, po siostrzeńcach męża, takie samoloty i autka z Duplo, sorter jakiegoś słonia itp. Zamieniłam jej tamte zabawki na te i dziecka nie ma.Czyli faktycznie już może być tak,że coś się jej nudzi

I jeszcze lepsze-robiłam coś w kuchni, czasem zerkałam na nią, ale się bawiła to nie przeszkadzałam.Zabawki zostawiłam jej porozrzucane w kojcu. Słyszę,że przestała się bawić, pełza w stronę kuchni,patrzę do kojca, a tam wszystkie zabawki przerzucone w jeden róg kojca, niemalże poukładane. Normalnie zamiłowanie do porządku po mamusi

Wybryki Natalki mode off.

dzięki

wiesz co,zawsze to jakiś spacer i dla nas przyjemność
le jak byliśmy teraz w parku miniatur, to ona w wózku usiedzieć nie mogła, tak strasznie się rozglądała jak nigdy. Widać zmiana otoczenia ją zadziwiła

ale które?
To w Ostravie jest w Ostravie, w Czechach
Będziesz mieć czyścioszka
Aa myslalam ze coś zle ci się napisało, a ty aż do czech się wybierasz
muszę oblukać to zoo czy daleko ode mnie mój tz na pewno by chciał się tam wybrać...

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boze dziewczyny przechodzę jakiś koszmar ;(

wczorajszy dzień to masakra jakas Lena była oplakana pisałam wam ze ma problem z kupka w końcu zrobila niewielką ale ładną normalną żółtą zrobiliśmy badania ma crp 24 i z morfologią coś nie tak nie wiem dokładnie bo lekarz nie powiedział dokładnie a bylam mu pokazac na szybko wyniki bo miał pacjentów no i przepisal nam angumentin... mala poszla spac o 24.30 noc była w miare pobudki co 2 godziny ale nie plakala czy cos po prostu cycus i spała dalej wstalysmy jakos o 10 probowalam jej pobrać siusiu do badania ale nie zrobila!! teraz praktycznie po 2.5 godzinie chciałam sprobowac znowu i pielucha zbyt sucha!! wlasciwie ja tam prawie siku nie widziałam obserwuje ja to znowu cos steka nie wiem o co kaman boje się ze to nerki ze siku nie może cos zrobić ja nie wiem sama już ;( po nocy pampers był obsikany...jezu zaraz zwariuje ;( do mam dzieci które maja problemy z nerkami czy jak cos by się działo to jakby się zachowywała ??? tak si eo nią boje ze nie wiem ;(
Ale jak w nocy nasikała to się nie przejmuj mój niekiedy też po 3 godz ma pampersa suchego, teraz już nie będą tak często sikać, tylko rzadziej a porządnie...
Moze będzie lepiej po tej kupie
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:32   #2884
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie to nie zatwardzenie bo kupka normalna ulga może tak ale dalej marudna ja już nie wiem co robic został mi ostatni woreczek ale na razie nie przykleje poobserwuje czy pampek będzie obsikany na razie usypia przy cycu...
oby był, tego wam życzę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kropelko pomysly na obiad biore z glowy
albo z tego co w lodowce mam
najczesciej albo nachodza mnie smaki, albo patrze co jest w lodowce i gotuje cos z tego , albo dokupuje tylko pare skladnikow zeby nic sie nie zmarnowalo.

szpinakowa powstala przypadkiem. miala byc koperkowa, ale okazalo sie ze mam wywar z warzyw maciusia ale nie mam warzyw wiec wyszlo by lyso. znalazlam w zamrazalniku szpinak i pokombinowalam i wyszlo wybornie.

przed porodem mialam mega polot kulinarny, a odkad maciej sie urodzil stracilam smaki i zachciewajki.

apropos tego dzis snilo mi sie ze startowalam w konkursie kulinarnym i robilam lososia z nutka cytrynowa zapiekanego pod beszamelem
iiii wygralam nigdy w zyciu beszamelu nie robilam hehe
ja też lubię sobie czasem coś fajnego ugotować, ale własnie od kiedy mały jest to moje gotowanie z reguły wygląda tak że oby szybko i w miarę dobrze

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A co do sprzatania z dziećmi, to kurcze jaki macie na nie wtedy sposób, bo mój do niedawna dawał mi jeszcze sprzątać jak coś huczało tzn, albo odkurzacz albo ja, a teraz to już go to nie bierze i muszę naprawdę się nagimnastykować zeby zrobić z nim większe porządki
Stary 2014-04-02, 13:32   #2885
bojatoja
Zakorzenienie

Sorki, że wpadam na chwilkę, ale potrzebuje porady. Który samochodzik wybrać?
http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-BMW-K...36867179&rt=nc kolor czarny, czy http://www.ebay.co.uk/itm/KIDS-MINI-...item485d1a0c72 niebieski?
Zamawiam dzisiaj i nie mogę się zdecydować

Wybaczcie, że tak tylko na chwilkę, ale póki mogę piszę pracę
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:35   #2886
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-BMW-K...36867179&rt=nc kolor czarny, czy http://www.ebay.co.uk/itm/KIDS-MINI-...item485d1a0c72 niebieski?

niebieski lepszy ale widzę, że też droższy
Stary 2014-04-02, 13:39   #2887
Isabell12
Zadomowienie

nawet nie wiecie jak mi wypadają włosy, nie wiem co mam już robić, nie mogę brać zadnych tab. bo przecież kp, jak tak dalej będzie to łysa zostanę, choc mam a raczej miałam naprawde geste włosy, co robić?

Lece cwiczyć

trzymajcie się, a co do zanikającego wątku to oprócz pogody to i jeszcze dzieci nam się pochorowały, oto przyczyna

ZDRÓWKA POTRZEBUJĄCYM

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

ten niebieski bardziej mi się podoba, ale nie zwróciłam uwagi na cene

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no faktycznie droższy!!!
Stary 2014-04-02, 13:41   #2888
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ten niebieski bardziej mi się podoba, ale nie zwróciłam uwagi na cene
Niebieski też wizualnie bardziej mi się podoba ale z tego co teraz zauważyłam ma mniejszą moc. Ma 6 V, a ten czarny 12V, chyba też powinnam brać to pod uwagę? Cena bez znaczenia Brat dopłaci różnicę
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-02, 13:43   #2889
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Niebieski też wizualnie bardziej mi się podoba ale z tego co teraz zauważyłam ma mniejszą moc. Ma 6 V, a ten czarny 12V, chyba też powinnam brać to pod uwagę? Cena bez znaczenia Brat dopłaci różnicę
powiem ci że mój starszak miał kilka takich sterowanych autek, ale nigdy jakoś nie zwracałm uwagi na takie rzeczy, ale jak większa moc to więcej bateri może i pewnie lepiej, moze dłużej jeżdzi no niewiem
Stary 2014-04-02, 13:44   #2890
bojatoja
Zakorzenienie

http://www.ebay.co.uk/itm/Lamborghin...item233388f50b ten mi się podoba, zielony na filmiku Ale stwierdziliśmy, ze już drogi i za przesyłkę trzeba zapłacić.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-02, 13:44   #2891
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
juz dzis znowu bylo 4 kupki i to z krwią mała jest blada i zimna strasznie oslabiona
jedziemy dopiero teraz bo nasza lekarka jest od 10.
Trzymajcie kciuki
oj ja bym na IP jechala, bo mala moze byc odwodniona.

[QUOTE=kasiuni_a;45854443

a jak blachy w tej Twojej maździe?

[/QUOTE]

powiem szczerze ze nie narzekam, mam moze dwa odpryski na masce a tak to zadnych oznak rdzy czy innych cudow. pomijam ze jest obrysowana z lekka

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

W teacie fotelikow.Mozna kupic montowany tylem, ale bez izofiksa?
pewnie ze tak.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no i właśnie, my mamy zafirę, w dislu z silnikiem 1,9 cdti i ostatnio to jest masakra, mamy dwumasę do zrobienia i trzeci raz wymienialiśmy już czujnik temperatury.
Poza tym jak sie trafi na felerny model to się trafi i tyle.

ja bym już na IP dawno była.
Zdrowia dla małej.
dwumasy nie zazdroszcze, nie wiem jak u was, ale w mazdzie dwumasa kolo 2 tys na szczescie przez te 3 lata jak nia jezdze tfu tfu nic sie z nia nie dzialo procz zerwanego wezyka hydraulicznego przy sprzegle, ale to tz sam naprawil za 30 zl no i czujnik SCV, to nas troche kosztowalo bo robione w servisie, normalnie polowe taniej bysmy zaplacili

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Też mamy 7-osobową zafirkę i nic się nie sypie, no, hamulce są do zrobienia, ale to część eksploatacyjna
Może jakiś wadliwy egzemplarz

Co do peugeotów, to mój były miał i co tydzień w nim coś robił

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Moje też
jak sama napisalas, moze ex trafil na wadliwy egzemplarz u nas w rodzinie ople notorycznie sie psuly.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Ja mialam 206 przez 5 lat - za☠☠☠.... auto tylko mocy nie miało, bo maly silnik, zawsze marzylam o wersji coupe; teraz mam hitlerowskie i wcale nie jest takie bezawaryjne.

my mielismy a3 i tez co rusz cos trzeba bylo robic do tego czesci cholernie drogie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:45   #2892
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
co do mocy to ja kiedyś kupowałam taki duży samochodzik w którym można było jeździć to sprzedawca doradzał właśnie większą moc, nie wiem jak to się ma do takich sterowanych, ale może faktycznie weź ten o większej mocy. a dziecko i tak się ucieszy
Stary 2014-04-02, 13:51   #2893
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra zbieramy się na spacer, trochę chłodno, ale słonko świeci Jakieś zakupy obiadowe muszę zrobić przy okazji.
Emilka dziś jadło pierwszy raz groszek zielony Bobo Vita pierwsza łyżeczka. Wymieszałam z marchewką i pasternakiem. Bardzo smakowało Lekarz wczoraj powiedział, że groszek i brokuły mogą rozluźnić kupkę, zobaczymy Może, ten nasz problem z zaparciem był spowodowany wychodzącymi ząbkami
u nas po brokule była masakra, a dziś skończył zielony groszek i chyba będzie podobnie, tylko u Miłka nie rozluźniły kupy, a wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze tak juz zostanie ale nati kaszke zjadla, popila mlekiem z BUTLI (60 ml, dobra, przyznam ze dosłodziłam ale mi juz rece opadają...) i jeszcze troche z piersi no a teraz tym ulewa i czka
super

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wybryki Natalki mode on:

Dzisiaj rano jak mąż brał ją z łóżeczka to jak mnie zobaczyła w łożku to powiedziała "AMA". Potem podobno pełzała w stronę sypialni i też gadała "AMA" (to słyszałam za którymś razem). I się zastanawiam,czy miała na myśli mnie czy papu

Postanowiłam zrobić wymiankę zabawek, bo widziałam,że tymi co ma mało się już interesuje. W pudle miałam zabawki od T, po siostrzeńcach męża, takie samoloty i autka z Duplo, sorter jakiegoś słonia itp. Zamieniłam jej tamte zabawki na te i dziecka nie ma.Czyli faktycznie już może być tak,że coś się jej nudzi

I jeszcze lepsze-robiłam coś w kuchni, czasem zerkałam na nią, ale się bawiła to nie przeszkadzałam.Zabawki zostawiłam jej porozrzucane w kojcu. Słyszę,że przestała się bawić, pełza w stronę kuchni,patrzę do kojca, a tam wszystkie zabawki przerzucone w jeden róg kojca, niemalże poukładane. Normalnie zamiłowanie do porządku po mamusi

Wybryki Natalki mode off.
grzeczna dziewczynka, już sprząta po sobie
dzięki za linki do blogów

Cytat:

wczorajszy dzień to masakra jakas Lena była oplakana pisałam wam ze ma problem z kupka w końcu zrobila niewielką ale ładną normalną żółtą zrobiliśmy badania ma crp 24 i z morfologią coś nie tak nie wiem dokładnie bo lekarz nie powiedział dokładnie a bylam mu pokazac na szybko wyniki bo miał pacjentów no i przepisal nam angumentin... mala poszla spac o 24.30 noc była w miare pobudki co 2 godziny ale nie plakala czy cos po prostu cycus i spała dalej wstalysmy jakos o 10 probowalam jej pobrać siusiu do badania ale nie zrobila!! teraz praktycznie po 2.5 godzinie chciałam sprobowac znowu i pielucha zbyt sucha!! wlasciwie ja tam prawie siku nie widziałam obserwuje ja to znowu cos steka nie wiem o co kaman boje się ze to nerki ze siku nie może cos zrobić ja nie wiem sama już ;( po nocy pampers był obsikany...jezu zaraz zwariuje ;( do mam dzieci które maja problemy z nerkami czy jak cos by się działo to jakby się zachowywała ??? tak si eo nią boje ze nie wiem ;(
spokojnie, poobserwuj jeszcze, może było siknięte tylko delikatnie?
a przy kupie nie zsikała się?

Cytat:
papalinka[/B] ja chrzciny robiłam w boze narodzenie w domu, miałam 35 os. powiem tak są plusy i minusy na minus orobiłam się po uszy, obiad, przystawki, miała 3 dania na ciepło i z 8 rodzajów ciast, i tylko mama mi pomagała a w przed dzień trochę siostra, kombinowanie mebli właśniei to że całe święta przechlapane i później sprzatanie, mały miał wtedy 2 mc i całe szczęście jeszcze duzo spał w dzień ,ale masakra trzeba było się nalatać, a plusy zawsze to w domu, zostało mi jedzonko, absolutnie wyszło mi mniej kasy niz jak rozglądałam się w lokalach, i chrzciny zwróciły się ze sporą nadwyzka bo mały dostał przeważnie pieniądze
ogólnie - TO DOBRZE ze mam juz za sobą tą impreze
no to poszalałaś

Cytat:

drugi

Cytat:
A co do sprzatania z dziećmi, to kurcze jaki macie na nie wtedy sposób, bo mój do niedawna dawał mi jeszcze sprzątać jak coś huczało tzn, albo odkurzacz albo ja, a teraz to już go to nie bierze i muszę naprawdę się nagimnastykować zeby zrobić z nim większe porządki
zazwyczaj sprzątam jak śpi, no nie mówię tu o odkurzaniu, ale kuchnia, łazienka, kurze itd. to jak ma drzemkę, a odkurzanie to ostatnio jak mąż wróci i Miłosza przejmie, bo zaczął się denerwować przy odpalonym odkurzaczu

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:53   #2894
_Kasik_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym w końcu do Was dołączyć. Nasze słoneczko to październikowy Adaś 10.04 skończy sześć miesięcy i pomimo faktu, iż to już mój drugi synuś ześwirowałam na jego punkcie kompletnie! Jak każdy mężczyzna uwielbia spędzać czas w samochodzie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0572.jpg (116,8 KB, 36 załadowań)

03.03.2011- mam prawko!
_Kasik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:55   #2895
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

melona chyba bym dala bo to taki troche dyniowaty, ale kiwi i ananasa bym sie jeszcze bala. daj moze troche soku i zobacz jak bedzie
Tez mi sie tak wydaje, ale pytam na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje dziecko nadal w ogóle nie chce pić, ale ja konsekwentnie tylko wodę daję
A mojewprost przecownie, jakby mial kaca, wczoraj osuszyl 200 ml soku marchewkowego w ciagu 5 min
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:57   #2896
_Kasik_
Raczkowanie

Oj ale mi się zdjęcie dziwnie załadowało U mnie jest w pionie..... Hmmmmmm.... No cóż, monitory w bok!

03.03.2011- mam prawko!
_Kasik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:01   #2897
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a dokładnie w jakim wieku jest , ja dałam z takich egzotiko ostatnio banana i miał zatwardzenie na razie więcej nie dam
6,5 miesiaca z hakiem.Banana juz jadl.
Banan ogolnie zatwardza i jesz dobry wlasnie jak ma sraczke,.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
oby był, tego wam życzę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

ja też lubię sobie czasem coś fajnego ugotować, ale własnie od kiedy mały jest to moje gotowanie z reguły wygląda tak że oby szybko i w miarę dobrze

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Kurcze ja jak na razie nie mam problemu, daje dzeicko do bujaczka i zazwyczaj mnie obserwuje przy tym sprzataniu.

Gotowanie to mnie wrzucenie do gara, rondla ewentualnie obranie czegos i dogladanie co jakis czas jak sie gotyje czy tam piecze wiec tez bez problemu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kasik_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym w końcu do Was dołączyć. Nasze słoneczko to październikowy Adaś 10.04 skończy sześć miesięcy i pomimo faktu, iż to już mój drugi synuś ześwirowałam na jego punkcie kompletnie! Jak każdy mężczyzna uwielbia spędzać czas w samochodzie!
witamy
Stary 2014-04-02, 14:02   #2898
gorgulek
Zakorzenienie

Nie ogarniam zupelnie ciagle poza domem, ciagle cos robie Juz mnie zaczynaja nudzic spacery w wozku bo jak mlody nie spi to musze chodzic i mi nogi w tylek wchodza. Czesto korzystamy z nosidla teraz.

No i Milek strasznie mamusiowy sie zrobil. Chodzi za mna po calym mieszkaniu. Jak jestem w lazience to "waruje" pod drzwiami jak piesek i jak tylko czuje moje gole cialo to szuka cyca
Jedno karmienie juz jest bez piersi. Chce teraz powoli wyeliminowac drugie.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:04   #2899
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

obczailamnowa trase spacerowa, bylyjakies jeszcze ciekawe drozki, ale sie balam ze sie zagubie musze na mapie postrawdzac gdzie dokladnie ida.
Stary 2014-04-02, 14:12   #2900
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
witaj
Stary 2014-04-02, 14:13   #2901
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie wiecie jak mi wypadają włosy, nie wiem co mam już robić, nie mogę brać zadnych tab. bo przecież kp, jak tak dalej będzie to łysa zostanę, choc mam a raczej miałam naprawde geste włosy, co robić?
mnie fryzjerka powiedziała, że co ma wylecieć i tak wyleci ale u mnie już najgorszy kryzys minął, lecą coraz mniej

Cytat:
nie zwróciłam uwagi, a to chyba rzeczywiście ważne

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze nie narzekam, mam moze dwa odpryski na masce a tak to zadnych oznak rdzy czy innych cudow. pomijam ze jest obrysowana z lekka

dwumasy nie zazdroszcze, nie wiem jak u was, ale w mazdzie dwumasa kolo 2 tys na szczescie przez te 3 lata jak nia jezdze tfu tfu nic sie z nia nie dzialo procz zerwanego wezyka hydraulicznego przy sprzegle, ale to tz sam naprawil za 30 zl no i czujnik SCV, to nas troche kosztowalo bo robione w servisie, normalnie polowe taniej bysmy zaplacili
jenyyy to się Wam trafiło, blachy w maździe to jakaś masakra, u nas nadkola i progi to już niedługo zaczną żyć własnym życiem

diesla masz czy mps? bo u nas nie ma dwumasy do tego rozrząd na łańcuszku, super mamy naszą 4 lata i nic się nie działo, poza nowymi oponami i rzeczami eksploatacyjnymi to chyba nic nie dołożyliśmy, jakby nie te blachy to byłby ideał, bo mechanicznie jest super i wygodnie się jeździ

Cytat:
Cześć dziewczyny
witaj

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie ogarniam zupelnie ciagle poza domem, ciagle cos robie Juz mnie zaczynaja nudzic spacery w wozku bo jak mlody nie spi to musze chodzic i mi nogi w tylek wchodza. Czesto korzystamy z nosidla teraz.

No i Milek strasznie mamusiowy sie zrobil. Chodzi za mna po calym mieszkaniu. Jak jestem w lazience to "waruje" pod drzwiami jak piesek i jak tylko czuje moje gole cialo to szuka cyca
do obiadku nie dajesz już piersi? co pije i z czego?
które drugie karmienie chcesz wyeliminować?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:18   #2902
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Stary 2014-04-02, 14:27   #2903
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiunia poki co to dostaje pelna porcje kaszki z owocem bez zadnego mleka. Popija woda. Warzyw ajeszcze wprowadzam pojedynczo wiec dopija piersia. Ale licze ze niedlugo bedzie jadl pelny obiadek.

Tassia jesli przerwalam Milkowi ekspozycje na gluten to myslisz ze lepszym pomyslem jest kaszka orkiszowa niz taka pszeniczna? Bo wlasnie taka podaje i nie widze zadnych problemow brzuszkowych. Czy na niej nie warto robic ekspozycji?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:38   #2904
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
witaj

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

odstawiasz? bo chyba przeoczyłam
może właśnie dlatego zrobił się mamusiowy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
juz dzis znowu bylo 4 kupki i to z krwią mała jest blada i zimna strasznie oslabiona
jedziemy dopiero teraz bo nasza lekarka jest od 10.
Trzymajcie kciuki
trzymam kciuki brzmi nieciekawie
czekamy na wieści

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:40   #2905
czaszka_
Zakorzenienie

heja
strasznie Wam dziekuje za kciuki i za zyczenia zdrowka dla Julki.Na szczescie Jula nie jest odwodniona i nie bylo narazie potrzeby jechac do szpitala
Pediatra stwierdzila ze to wirusówka i mamy Julke normalnie karmic pepti, duzo dawac pic, 2x dziennie dicoflor po 5 kr. i podawac 3 razy dziennie hidrasec.Mam nadzieje ze to pomoze bo kupek jest caly czas duzo i pupcia juz starsznie odparzona Jak sie nie poprawi mamy przyjechac w piatek.
Oby jej to szybko przeszlo bo sie meczy bidula strasznie, marudna jest okropnie a po powrocie od lekarza plakala 40 min ciągiem i nie mozna ją bylo niczym uspokoic teraz spi mam nadzieje ze odpocznie troche.

Poza tym ze wzgledu na to ze niektore produkty zle znosi to z wprowadzeniem glutenu mamy sie jeszcze wstrzymac z 2 miesiace.

Ja sie tez zbadalam i nadal jestem chora mam zapalenie gardla

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:41   #2906
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

a masz te wyniki w domu czy zostawiłaś w przychodni?
może tu na forum ktoś będzie potrafił je zinterpretować

Stary 2014-04-02, 14:43   #2907
czaszka_
Zakorzenienie

zapomnialam napisac ze pytalam to tą krew w kupkach i Pani dr stwierdzila ze krew jest zywoczerwona i ze to nie grozne i ze to niby juz jakies obtarcia? nie uspokoiło mnie to.....

aaa i zapisalam Julke na 7 maja do takiej poradni bo jest tam bezplatny program sprawdzania rozwoju niemowlat od 1-12msc.

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-04-02 o 14:48
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:50   #2908
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dobrze jest 70 strona - tam teraz urzęduję
jutro reszta bo dziś już padam

także dobranoc.

a jeszcze wam powiem, że kilka dni temu przeganiałam z okolic wózka pszczołę/osę - coś większego od nich nie znam się na tym hadziajstwie i już się boję lata a dzisiaj w mieszkaniu, co prawda za firanką, ale wleciało coś takiego też, dobrze że Tż był w domu bo ja bym tego nie tknęła i jak tylko będzie wypłata to od razu moskitierę zamontuję w oknie!!!!

karolson a nie wiem czy Twoja T wie, ale niebieskie mleko teraz jest od 12 miesiąca wiem, bo mój TŻ uznał, że moglibyśmy młodej takie podawać i generalnie nei miałam nic przeciwko, gdyby jej pasowało, ale właśnie ono jest dopiero od 12 miesiąca!
matallco do podawania mięska to polecam królika, znajomi maja syna który alergicznie reaguje na wszystko, i dermaltolog powiedziała żeby tylko królika dać bo on najmniej uczula
teacherkaa nie chciałabyś dla mojej Alicji uszyć takich warzywek jeżu, że też ze mnie taka sierota i nie umiem nic z takich rzeczy robić a tak bym chciała i fajne te Quiet book
Natala ja z okazji tej promocji w rossku kupiłam tych słoiczków 30 szt
Kaska Alicja często chodzi cała na różowo, choć staram sie ubierać jej zawsze choć jedną rzecz w innym kolorze, ale widzisz to u mnie np jest spowodowane tym, że nie mam wyboru, z kasą stoimy krucho, ciuchy dla małej kupuję głównie w lumpie, a tam jak juz idę to kupuję to co jest na dany rozmiar jaki aktualnie potrzebuję, ewentualnie większe, ale i tak większość z tych ciuchów jest różowa...a czasami to też jest tak, że nawet jak już chcę cos kupić w innym kolorze, to jest problem bo nie pasuje, tak ostatnio było jak w jednym jedynym sklepie udało mi się znaleść buty dla małej i chciałam wziąć zielone, ale jakoś tak dziwnie odstawały, jakby za duże były, więc znowu nie miałam wyboru także róż czasami to zło konieczne na szczęście kocyki mam nie różowe
katarzyna z tym "przecież to jest mięciutkie" to mnie rozwaliłaś ludzie to mają pomysły
papuga włóż na jakiś czas do zamrażarki, lub na dłuższą chwilę do lodówki małe łyżeczki od herbaty i jak wstaniesz to przyłóż sobie te zimne łyżeczki do oczu, schodzi i opuchlizna i cienie pod oczami w dużej mierze, choć nie na kazdego to działa, ale może akurat Tobie pomoże a jak nie to polecam takie rollery pod oczy a jeśli chodzi o kosmetyki to z oriflamu jest super korektor, który kryje sińce doskonale, taki trój kolorowy (żółty, zielony i pomarańcz - ten właśnie jest na sińce)
angelikada współczuję nocek nieprzespanych, oby to był "tylko" skok
poziomkowa o matko! przypomniałaś mi jedyną zmore mojerj ciąży, współczuję szczerze tej rwy
o dzięki na pewno przyda się na przyszłość.
ostatnio przykładałam lód tak jak mówiła Ja ika i widziałam poprawę

co do robactwa to też mam obrzydzenie, na spacerze już parę razy zaatakował mnie bąk albo inny zwierz, aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę co by było jakby wleciał do wózka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
miesiąc już spał sam.

całe szczęscie Poli !!

jak Kornik spał u nas w pokoju, to spał spokojnie w nocy i nie lądował tak często u nas w łóżku, zdarzało się raz w tygodniu. teraz non stop się wierci, popłakuje, a u nas ląduje co noc praktycznie.
Stwierdziłam, że może nie czuje się bezpiecznie.
Połozyliśmy go o 19 i nie obudził się ani razu, a w swoim pokoju zazwyczaj miał już z 4 pobudki.
może nie jest jeszcze gotowy

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
heja
strasznie Wam dziekuje za kciuki i za zyczenia zdrowka dla Julki.Na szczescie Jula nie jest odwodniona i nie bylo narazie potrzeby jechac do szpitala
Pediatra stwierdzila ze to wirusówka i mamy Julke normalnie karmic pepti, duzo dawac pic, 2x dziennie dicoflor po 5 kr. i podawac 3 razy dziennie hidrasec.Mam nadzieje ze to pomoze bo kupek jest caly czas duzo i pupcia juz starsznie odparzona Jak sie nie poprawi mamy przyjechac w piatek.
Oby jej to szybko przeszlo bo sie meczy bidula strasznie, marudna jest okropnie a po powrocie od lekarza plakala 40 min ciągiem i nie mozna ją bylo niczym uspokoic teraz spi mam nadzieje ze odpocznie troche.

Poza tym ze wzgledu na to ze niektore produkty zle znosi to z wprowadzeniem glutenu mamy sie jeszcze wstrzymac z 2 miesiace.

bidulka mała, oby przeszło jak najszybciej.
tą pupcie jej wietrz często

Ty też się kuruj

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
zapomnialam napisac ze pytalam to tą krew w kupkach i Pani dr stwierdzila ze krew jest zywoczerwona i ze to nie grozne i ze to niby juz jakies obtarcia? nie uspokoiło mnie to.....

aaa i zapisalam Julke na 7 maja do takiej poradni bo jest tam bezplatny program sprawdzania rozwoju niemowlat od 1-12msc.
też by mnie to nie uspokoiło..

Stary 2014-04-02, 14:51   #2909
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
dobre
Cytat:
heja

to dobrze, że nie trzeba było jechać do szpitala trzymajcie się

Papuga jak po szczepieniu
Stary 2014-04-02, 14:54   #2910
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nasze spacery sa ostatnimi czasy super, co prawda trwają najwyżej poł godziny ale siedzi grzecznie i bez histerii. potem trochę go biorę na ręce w ogrodzie i znowu z pół godziny połazimy. W niedzielę kupiłam mu wiatraczek i uwielbia się na niego patrzeć

Oglądałam filmik na yt o szczeniaczku uczniaczku(wszystkie jego funkcje po kolei) i Leoś leżał obok i tez patrzył, no i za kazdym razem jak naciskali prawe ucho on się chichrał z tego cofałam a ten w kółko w śmiech praktycznie tylko z tego ucha dał mi do zrozumienia że marzy o tym piesku...

Cytat:
Cześć dziewczyny
Hej! Skąd jesteś?

Cytat:
heja

no to dobrze że nie odwodniona. Zdrówka dla Was
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości