Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :)) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 21:21   #3841
Terenia18
Zakorzenienie

Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :))

Bożenko trudno Ci coś doradzić... ja też mam zmartwienia i zatapiam się w lekturę i jest mi lżej bo żyję życiem tej ksiazki.
A Twój Piotruś umie choć trochę gotować ?? i czy od razu bedzie wzywać na pomoc panią Gesler?? bo to łatwizna prowadzenie lokalu i to bez
swoich pieniędzy.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:00   #3842
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biernacka4 Pokaż wiadomość

Ja mam jakiegoś doła.
Martwi mnie mój syn. Chce otwierac lokal gastronomiczny w Poznaniu ale na duży kredyt, mam mu żyrować. Strasznie się tego wszystkiego boję, bo jak mu nie wyjdzie to mnie nie będzie stać na spłatę. Syn twierdzi, że bez ryzyka nic teraz nie ma a jak będzie się tylko bać to nigdy niczego w życiu nie osiągnie. Nie wiem co mam robić. To moje jedyne dziecko chciałabym mu pomóc ale strach taki mnie ogarnia jak o tym pomyślę.
Tak niestety twój syn ma rację - ja też zaryzykowałam i wzięłam pożyczkę na otwarcie tego sklepu w internecie ale wiadomo moja pożyczka to nic w porównaniu z tym co musi twój syn wziąć żeby otworzyć lokal. Niestety Polska nie jest dobrym krajem dla młodych osób chcących otworzyć swój biznes. Ja też drżę co będzie jak się nie rozbuja ten mój mały biznes ale z drugiej strony wiem też że jakbym nic nie zrobiła to na pewno nic nie miałabym. A niestety od września będę w szkole miała tylko pół etatu. Więc mocno zaryzykowałam tylko że ja nie potrzebowała żyrantów do kredytu bo nie wzięłam go bardzo dużego. Biernasiu nie wiem co ci doradzić - kazdy kredyt w dzisiejszych czasach niezależnie czy jest duży czy mały może stać się problemem. Musisz przemyśleć swoją decyzję ale tak jak piszesz to twój syn a wiadomo że dzieciom chce się pomóc. Życzę ci podjęcia słusznej decyzji. A jeszcze pytanie czy twój syn może ubiegać się o dofinansowanie unijne? A może u was działa coś takiego jak Stowarzyszenie Wspierania Przedsiębiorców? Oni mają fajne pożyczki nisko oprocentowane. Może jakby była taka instytucja u was to tam iść i zapytać. Trzymam kciuki
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:14   #3843
zielona butelka
Zakorzenienie

Biernasiu, a ja Ci powiem stanowczo i surowo ( bo taka tak naprawę jestem, heheh): NIE POWINNAŚ!!!!

Nie powinnaś bo:
Ty już swoje zrobiłaś- wykształciłaś, wykarmiłaś, puściłaś w świat. Jego dalsze decyzje finansowe to JEGO DECYZJE, JEGO RYZYKO i nie jest to uczciwe i dobre, że wplątuje w swoje ryzyko osobę, która nie chce tego ryzyka ponosić.
Tak nie można!

Wiadomo, matka zawsze będzie miała miękkie serce wobec dziecka itd, itp, ale miłość wobec dziecka, wobec siostry, brata, rodziny nie oznacza uległości wobec ich decyzji finansowych ( pożyczek, kredytów, pieniędzy ogólnie). Powiem więcej, wydaje mi się to bardzo złe, jeśli dziecko oczekuje od matki takiego zobowiązania, tylko i wyłącznie dlatego, że to jest moja matka więc POWINNA! NIE!
Co innego gdyby był w złej sytuacji finansowej pod tytułem : nie mam co włożyć do garnka, mamo daj mi na jedzenie. Ok- to jest jakby pierwsza potrzeba życiowa, tego nie można odmówić ze zwykłego nawet ludzkiego punktu widzenia, natomiast żyrowania kredytu, na który , jak sama mówisz, nie stać Cię, nie powinnaś.

Nie wyobrażam sobie zgłoszenia się do mojej mamy, brata i siostry o żyrowanie kredytów. Mój kredyt, mój pomysł, moja odpowiedzialność finansowa i .... nie mam prawa mieszać w moje życie, w moje decyzje nikogo innego, szczególnie jeśli są to decyzje ryzykowne, a są!

Przepraszam Cię Bożenko, mam nadzieję, że nie czujesz się urażona. Piszę co myślę, a myślę, że to nie fair prosić Cię o takie zobowiązanie, narażać na stres tylko dlatego że on sobie zaplanował otworzyć interes. Ja bym nie miała śmiałości w taki sposób denerwować mojej mamy, ale.... ja to ja. Każdy jest inny, co nie znaczy...., że żeby zrobić dobrze swojemu dziecku masz aż w tak daleko niewygodny dla siebie sposób wypełniać jego plany. Bądź sobą. Jeśli czujesz dyskomfort w podejmowaniu takiej decyzji, powiedz to mu, odmów, wytłumacz dlaczego. Jeśli kocha Cię tak mocno jak ty jego, zrozumie.

O!
To powiedziałam.
Biernasia mnie znienawidzi, ale musiałam!
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:38   #3844
esmolny
Rozeznanie

to nie jest czas na rozkręcenie firmy !
wszyscy mają problem, nawet znani restaurator:

http://www.wprost.pl/ar/407280/Komor...Magdy-Gessler/
http://www.se.pl/dlugi-gesslera,177887/
Stary 2014-04-02, 09:44   #3845
Aga Waleria
Zadomowienie

GG do Aga Waleria

Biernasiu - pisałam, pisałam i widocznie za długo pisałam, bo Zielona wyraziła swoje zdanie - jakże zgodne z moim

Jak jest moja sytuacja życiowa to wiesz. To że przez pięć i pół roku mieszkałam w mieszkaniu gdzie włascicielką była moja teściowa to też wiesz, że remontowałam to mieszkanie także wiesz. A wiesz ile razy "przyjaciele" doradzali weź kredyt z Rodzicami oni mają stałe źródła dochodów!!!! A z racji czego pytałam? Obowiązku odpowiadali. Bo to Twoi rodzice i kto ma Ci pomóc jak nie oni!!!
I co? tfu tfu tfu różne nieszczęścia i przypadki tfu tfu tfu!!! Rodzice zostaną z 30 letnim kredytem na 250 tyś? ( a do spłaty z odsetkami dwa razy tyle)
W związku z tym tacy "przyjaciele" przestawali być przyjaciółmi, bo jestem zdania, że dorosły człowiek powinien sam zacząć w którymś momencie odpowiadać za swoje dorosłe życie. Chcę kupić mieszkanie? muszę mieć stałe i stabilne dochody. Chce Twój syn otworzyć lokal, to musi zarejestrować się w urzędzie pracy jako bezrobotny i starać się o dofinansowanie z UE albo inne Stowarzyszenia jak pisze Sylwia, lub też znaleźć wspólnika, który jako drugi sam tez zaciągnie kredyt - wtedy we dwoje zaciągną o połowę mniejsze kredyty gdzie w razie czego będą w stanie je spłacać.
Przepraszam, ale obarczanie Matki czy Ojca swoją odpowiedzialnością, swoimi zobowiązaniami nie jest dojrzałym posunięciem.
Co innego jak dziecku podwinie się noga, jak mu w życiu się posypie i stanie na krawędzi, to owszem Matka i Ojciec pomogą, bo serce im nie pozwoli inaczej. Ale z góry zakładać żyrantów Rodziców - trzeba nie mieć dla nich serca.

Bożenko to jest tylko moje zdanie, tylko moje odczucie i moje jeszcze małe doświadczenie życiowe, nie chciałabym aby ten mój wywód zmącił Ci w głowie lub doprowadził do pogorszenia relacji z Twoim synem. Przecież To Twoje jedyne dziecko i jako Matka chciałabyś dla niego nieba przychylić, ale........ liczysz się również Ty!!! I Twój spokojny sen (po tylu latach wychowywania odrobinę spokojniejszy sen się już należy - ale jak to mówią - "małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem") Pamiętaj o tym
Aga Waleria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:50   #3846
Terenia18
Zakorzenienie

Madziolku no jak Cię można znienawidzić. Popieram w zupełności co napisałaś, bo to jest mądre. Piotry to trudni goście no może zrozumie
jak tak kocha swoją rodzicielkę.
Bożenko kochamy Cię.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Stary 2014-04-02, 09:58   #3847
zielona butelka
Zakorzenienie

O tak tak tak tak tak!!!

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga Waleria Pokaż wiadomość

Przepraszam, ale obarczanie Matki czy Ojca swoją odpowiedzialnością, swoimi zobowiązaniami nie jest dojrzałym posunięciem.
Co innego jak dziecku podwinie się noga, jak mu w życiu się posypie i stanie na krawędzi, to owszem Matka i Ojciec pomogą, bo serce im nie pozwoli inaczej. Ale z góry zakładać żyrantów Rodziców - trzeba nie mieć dla nich serca.

Bożenko to jest tylko moje zdanie, tylko moje odczucie i moje jeszcze małe doświadczenie życiowe, nie chciałabym aby ten mój wywód zmącił Ci w głowie lub doprowadził do pogorszenia relacji z Twoim synem. Przecież To Twoje jedyne dziecko i jako Matka chciałabyś dla niego nieba przychylić, ale........ liczysz się również Ty!!! I Twój spokojny sen (po tylu latach wychowywania odrobinę spokojniejszy sen się już należy - ale jak to mówią - "małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem") Pamiętaj o tym
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:53   #3848
jambolaja
Zakorzenienie

Dziewczyny maja racje Bożenko. Fakt,że potrzebuje żyrantów już świadczy o tym że nie podoła sam finansowo jakby co. A fakt,że mu odmówisz nie będzie oznaczał,że Go nie kochasz i nie wspierasz. Powinien sam stanąć na nogi lub znaleźć wspólnika. On będzie miał satysfakcję,że sobie sam radzi a spokój na który zasłużyłas.
No to masz zagwostkę.... Buziam,jestem z Tobą. I życzę podjęcia mądrej decyzji
Stary 2014-04-02, 15:29   #3849
Terenia18
Zakorzenienie

O przypomniało mi się, że w mojej karierze zawodowej miałam wspólniczkę - kobita łaziła za mną ale skusiłam się bo miała sklep w dobrym
p-kcie naszego miasta. I wiecie co ? Spółka trwała trzy miesiące! Z radością wróciłam na "stare śmieci" i dalej było tak jak zawsze.Sama i niezależna. Luby tylko litościwie kiwał głową " no musiałaś i tego spróbować"

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Stary 2014-04-02, 15:43   #3850
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Bożenko trudna decyzja, owszem kto nie ryzykuje ten nie ma... ale zaryzykować można tyle ile da się jeszcze jakoś spłacić. No i trzeba się znać na tym co się chce robić. Ja wiem, że jeśli pierwsza moja myśl byłaby: "a jak ja to potem spłacę jak się nie uda" to nie zdecydowałabym się na to. Co innego też spłacać swoje długi, a co innego czyjeś.
Ciężka decyzja i ciężka rozmowa Cię czeka. Trzymaj się!

U nas jakoś wielkich zmian nie ma, najpierw Luby się przeziębił, a jak on wyzdrowiał to i mnie łapie :/
Ale! Zakupiliśmy te panele, oszczędności stopniały, ale później będzie ciężko, a ja nienawidzę tej wykładziny dywanowej tak okropnie, że się zdecydowaliśmy. Nie są najpiękniejsze, ani nie wiadomo jakiej jakości dobrej, ale na ten czas ile mam nadzieję jeszcze tu będziemy mieszkali wystarczy
Za dwa dni wieczorem wyniesiemy starą kanapę i zaczynamy spać na dmuchanym materacu, aż nam nie przywiozą tej nowej, a to podobno po świętach dopiero :/
Ale będzie pięknie, ściany ładnie pomalujemy na ciepły jasny brąz, nowa podłoga, nowa kanapa. Potem jeszcze tylko w przyszlym miesiącu firanki, stół, szafka na buty i parę jeszcze jakiś tam drobiazgów pewnie, za dwa miesiące nowa pościel (marzy nam się taka wielka kołdra 2x2,2m ) i będzie super!

Ha, w końcu mi się udzielił jakiś pozytywny nastrój, może to ta wiosna?
Stary 2014-04-02, 17:28   #3851
biernacka4
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny . Kochane jesteście. Na nikogo się nie gniewam , po to rzuciłam temat żeby usłyszeć zdania innych osób.
Tez chetnie bym tego kredytu nie podpisywała ale:
-syn od prawie roku nie moze znaleźć pracy (jest na naszym utrzymaniu)
-studiuje zaocznie (studia trzeba opłacać)
- z Unii nie może brac dofinansowania bo jest zameldowany w Gorzowie i tutaj musiałby założyć działalność a nie w Poznaniu
- bedzie brał kredyt ze Stow. Wspierania Przedsiębiorców.(niski procent)
- ma to być lokal dla młodzieży (mało potraw) typu fast foody
- gotować bardzo lubi i umie
- chce to robić z kolegą, więc kredyt będą brali na spółkę,
biernacka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:07   #3852
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Bożenko, przykro mi, ale dołączę do dziewczyn, które odradzają podpisanie kredytu. Moje dzieciaczki też przechodziły trudny okres, pracowali za grosze, a na inną prace nie było szans, wówczas to podjęli decyzję wyjazdu do Londynu, przepracowali tam trzy lata, odłożyli tez troszkę pieniążków, teraz wrócili i jest wreszcie dobra praca. Poza tym też źle myślę o spółkach, ale wiem, ze już podjęłaś decyzję, no i synkowi trudno odmówić

Miłego popołudnia
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
lexor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:56   #3853
kicia0940
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny . Kochane jesteście. Na nikogo się nie gniewam , po to rzuciłam temat żeby usłyszeć zdania innych osób.
- z Unii nie może brac dofinansowania bo jest zameldowany w Gorzowie i tutaj musiałby założyć działalność a nie w Poznaniu
A ja wierzę w Biernasi syna. Szczególnie, że o nim opowiadała że jest zaradny, potrafi dużo załatwić, trochę handluje farbami, czyli nie jest świeżak w biznesie. Tylko tyle że do gastronomi trzeba mieć na sprzęt sporo, bo przez sanepid sie nie przejdzie. Na pewno będzie musiał zakasać sam rękawy. Moi ex klienci z pizzeri ,którym się nie powiodło są dobrym przykładem - 4 młodych ludzi zrzuciło się, założyło pizzerię i juz wydawało im się że robią biznes. Zatrudnił kucharza, kelnerki, ale żaden nie chciał pracować (w sumie 1 na początki robił ale zobaczył postawę innych to odpuścił). No i jak trzeba było płacić za wynajem + ZUS swój i pracowników to biznesu żadnego nie było.
Moi znajomi otworzyli w Wa-wie pizzerię i świetnie im idzie, wcześniej mieli butiki w centrach handlowych ale mówią że gastronomia idzie lepiej.

Mój Decoupage - tu oglądaj prace sprzed grudnia 2010
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404567
kicia0940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 19:00   #3854
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie taki myk jest w tych Stowarzyszeniach Wspierania Przedsiębiorczości że żeby u nich wziąć kredyt muszą być żyranci - wiem bo byłam u mnie w mieście w takim stowarzyszeniu pytać się o kredyt na otworzenie działalności - dlatego syn Biernasi poprosił o żyrowanie zwłaszcza że nie ma swoich dochodów (tak zrozumiałam) Ja właśnie dlatego nie wzięłam u nich kredytu ze względu na potrzebę żyrantów ( w moim przypadku był to 1 żyrant bo mała suma) nie chciałam nikogo prosić bo wiem jak ludzie reagują - nawet mojej mamy nie chciałam prosić dlatego wzięłam kredyt w banku bo tam dali mi na oświadczenie (minus duuuużo większy procent ale moja decyzja moje ryzyko i nie obarczam tym nikogo więcej).
Bierniasiu co do tego że jest zameldowany w Gorzowie - ludzie robią tak że meldują się na tymczas w mieście gdzie dają dofinansownie unijne może dało by radę jednak coś załatwić w tym zakresie? Niech pomyśli podpyta - bo kredyty to jednak obciążenie duże. Trzymam mocno kciuki.
Stary 2014-04-03, 15:13   #3855
prunelka
Zadomowienie

Witam, dzień dobry

Jak to tak, że tu nikogusieńko?!

Bożenko ciężka sprawa z tą knajpą... Sama pracowałam w knajpie przez kilka lat i to ciężki kawałek chleba. W Olsztynie co chwila jakaś knajpa upada, a za nią za jakiś czas otwiera się inna. Trudny czas dla restauratorów, przynajmniej w Olsztynie, nie wiem jak jest w Poznaniu, nigdy nawet nie byłam, więc się nie będę wypowiadać. Co do żyrownia synowi, to myślę podobnie jak dziewczyny, zwłaszcza, że wydaję mi się to ryzykownym biznesem, ale to oczywiście Twoja decyzja. I obyś podjęła tę właściwą

Dziewczyny! A ja melduję, że miętowe meble stoją już u mnie w garażu! Oo! TŻ ich jeszcze nie widział Ciekawe co powie, jak zobaczy Bo nie wiem czy mam zacząć się pakować

Serwetki na wymianę

Mój raczkujący blog: http://aniciutciut.blogspot.com/ Zapraszam
prunelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:18   #3856
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Puściutko, cichutko, dobrze, ze Ania się zameldowała
Aniu, może nie będzie aż tak źle,najwyżej zrzucisz cała winę na nas

Miłego popołudnia
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
Stary 2014-04-03, 16:37   #3857
Terenia18
Zakorzenienie

Aniu jak Cie pogoni to powiedz że wyłącznie z tymi nowymi meblami.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Stary 2014-04-03, 16:48   #3858
rosier
Wtajemniczenie

A ja coś czuję, że z tymi miętuskami trafiłaś w 10! Przede wszystkim widać, że są pojemne! I TŻ też się spodobają

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ale tak na wszelki wypadek użyj uroku osobistego
Stary 2014-04-03, 18:21   #3859
jambolaja
Zakorzenienie

Aniu aż zazdroszczę! A od TŻ buziak się Ci należy a nie reprymenda
Stary 2014-04-03, 18:58   #3860
prunelka
Zadomowienie

Podobają się! Uff... Także pakować się nie muszę Aczolwiek meble stoją na razie w garażu, bo w salonie nam się nie pomieszczą Jakiś mało ustawny ten salon Czekają na rewolucję albo już na nowe mieszkanie.... którego na razie ani widu ani słychu, ale meble są

Serwetki na wymianę

Stary 2014-04-03, 19:54   #3861
biernacka4
Zakorzenienie

Aniu cieszę się razem z Tobą z tych mebli bo warte były zakupu. Oby Wam dobrze służyły.

Za porady dziękuję. Napisałam wczoraj do syna na temat moich wahań co do kredytu. Jak do tej pory się nie odezwał , musi to "przegryźć", najpierw mu obiecałam a teraz jak jest w trakcie załatwiania lokalu to ja się waham.
Utrapienie wielkie.

Całuski dla Was.
Stary 2014-04-03, 20:33   #3862
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Bożenko syn powinien zrozumieć Twoje wahanie, to nie jest błahostka żyrować kredyt, powinien tez poszukać alternatywnych rozwiązań, a nie prościutko do mamusi, bo mamusia pomoże. każda mama oddałaby dziecku wiele, ale trzeba tez pomyśleć o sobie. Wiem, że my stoimy z boku i łatwo nam mówić, ale dzięki temu jesteśmy obiektywne
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
Stary 2014-04-03, 20:55   #3863
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelka Pokaż wiadomość
Podobają się! Uff... Także pakować się nie muszę Aczolwiek meble stoją na razie w garażu, bo w salonie nam się nie pomieszczą Jakiś mało ustawny ten salon Czekają na rewolucję albo już na nowe mieszkanie.... którego na razie ani widu ani słychu, ale meble są
Jak są mebelki to i mieszkanie znajdzie się szybko życzę ci tego bardzo

u nas dziś pod wieczór była pierwsza wiosenna burza - krótko i bardzo nie padło ale jak pachnie
Stary 2014-04-04, 12:42   #3864
Terenia18
Zakorzenienie

To do nasz przyleciała /ta burza/ koło 11 pobłyskało , pohuczało i to wszystko.
A dzisiaj znów piekny dzień od rana smakowity kapuśniak ugotowany
trza z nim iść do mamy. Boże jak ona nie lubi gotować!

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Stary 2014-04-04, 13:42   #3865
biernacka4
Zakorzenienie

[QUOTE=
Boże jak ona nie lubi gotować![/QUOTE]

Całkowicie ją rozumiem, ja też nie lubię gotować
Stary 2014-04-04, 14:05   #3866
anula3333
Wtajemniczenie

A ja uwielbiam gotować Nawet mój kierunek studiów był poniekąd z tym związany Kapuśniak z kiszonej kapusty uwielbiam
Stary 2014-04-04, 16:54   #3867
Terenia18
Zakorzenienie

Cytat:
Całkowicie ją rozumiem, ja też nie lubię gotować
A wiesz Bożenuś o to Cie nie podejrzewałam takie pyszności wygotowujesz i tak bez serca?? Mnie takie codzienne wymyslanie i gotowanie najbardziej wkurza. Ale cóż na kucharkę mnie nie stać.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Stary 2014-04-04, 19:56   #3868
biernacka4
Zakorzenienie

Tereniu
Bardzo nie lubię gotować ale wychodzę z tego wniosku, że jak już marnuję swój cenny czas na gary to szkoda byłoby gotować jakieś miernoty.

Jeżeli jestesmy w temacie jedzenia. Planowałam sobie, że tutaj schudnę co najmniej 3 kg. Na poczatku może nawet schudłam ale wróciłam do swojej początkowej wagi. Tutaj to jest niemożliwe.

Przykładowa kolacja dzisiaj:
- trzy rodzaje pieczywa
- masło
-2 plastry szynki
-2 plastry sera
-pomidory
- świeże ogórki
- sałata
- olbrzymi hotdog ze schabem cebulą pomidorem i sałatą + sos majonezowy
Stary 2014-04-04, 21:38   #3869
prunelka
Zadomowienie

Oj Biernasiu widzę, że rzeczywiście ciężko zgubić kilka kilo przy takim menu Ja też właśnie jestem w trakcie odchudzania Półtora miesiąca temu weszłam na wagę i się nieprzyjemnie zdziwiłam, bo pierwszy raz waga tyle pokazała Ale się zaparłam i do lata mam zamiar zrzucić to i owo. Póki co -3,5kg... ale jeszcze długa droga przede mną...

I zapisałam się wczoraj na Jarmark Wielkanocny, który odbędzie się 12 marca w Muzeum Etnograficznym w Olsztynku I w związku z tym działam z różnymi wyrobami. Mam zamiar porobić wierconki, wydmuszki decoupage i wytłoczki do jajek poozdabiać Oj... pracowity też czas przedświąteczny, pracowity..

Buziam!

Serwetki na wymianę

Stary 2014-04-04, 22:08   #3870
rosier
Wtajemniczenie

Aniu-Prunelko, do 12 marca, to się tak nie śpiesz! Caaaaały roook przed Tobą!

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości