|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
da sie da, ja myje (lekko wilgtona scierka) jedna strone, pozniej przewracam, druga i stawiam dywanik puzzlowy oparty o sofe (no ale ty to robisz juz profesjonalnie )i ty jeszzce idziesz dalej sprzatac ![]() Ja pozmywalam podloge i teraz leniuchuje
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
moich się nie da, rozlecą się.... zresztą sofę mam białą, yyyyy, lekko szarą już, ale to już TŻta robota będzie....
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
,wbijam się bezczelnie bez nadrabiania u nas dzisiejsza nocka lepsza ale tez wczoraj miał temperaturę 38 ,po pół godzince spadło samo ,potem skakało do 37,7 ....nie mam [ojecia co to bo po jakims czasie temperatura znormalniała. a innych objawów -kaszlu ,kataru brak . był marudny z temperaturą ale jak przeszła to jemu tez humor się poprawil . Także byliśmy na basenie - i był mega happy . z tego co wczoraj jeszcze pamiętam to Bzinka - za dziarke . ja już warjuje na samą myśl ..obmyślam gdzie ,co i jak wzory .... no ale trzeba najpierw odkarmic R a dopiero potem będę sobie robic , oprócz moich jakiś tam musze tez dorobić motyla za R bo dwa już mam za Jakuba i Ninke.tez na nadgarstku i dalej trochę ( wzięło się to z tego ze jak bylam w ciąży to mówiłam o pierwszych ruchach ze motylki czuje ) Despa - doczytałam jeszcze ze Oliwka zadowolona z egzaminu .i tak jeszcze temat inny ....szczoteczki .... dostałam katalog sephory (znowu jest 20 %)-nowy ...a tam Nowe szczoteczki clarisonic Aria - nowy kształt ,3 predkosci ,programowany timer i ładowarke przez usb. a do tego jest w kolorze czarnym .... A ja cały czas powtarzałam ze maja być nowe na wiosne .... ale jak ostatnio wspomniałam o tym konsultantce sephory to ta zaprzeczyła ,ze nie ma takiej opcji . a obsługuje mnie zawsze ta sama dziewczyna . mam w planach zakupy znowu kosmetyczne wiec pójde tam i przy okazji ją z☠☠☠ie . ![]() (jestem dziś Merida Waleczną - taki nastrój bo od rana walcze o wzór drzwi jaki ja chce a jakiego nie idzie już dostać )
|
#874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ciekawe ze dostał go zaraz po urodzeniu, przez kilka dobry miesięcy w ogóle nie zwracał na to uwagi, a potem nastąpiła wielka nieskończona )Pani do Malpki pisała ze pizze na 3 dni zrobiła (bo u Małpki torebka kaszy idzie na całą rodzinę na obiad Cytat:
![]() Juz wiem ze nigdy nie zaprosze do siebie Oliwki i Scarlett One mają inne standardy czystości
|
||
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
torebka kaszy na cala rodzine buhahahha niemozliwe jestescie
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#878 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy to grzybica, nie wiem skad by się wzięła. Nie nosiliśmy do tej pory butów. Po prostu wpisałam w google żółte paznokcie i samo mi wyskoczyło ![]() Cytat:
Cytat:
Yhhh ![]() Cytat:
Już wyżej pisałam, że nie wiem skąd i nie wiem czy to to ale sprawdzić w razie czego muszę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak sprzątacie wszystkie więc nie chcąc wyjść na totalnego brudasa umyłam 3 okna Jeszcze jedno zostało Jestem z siebie dumna, bo na Boże Narodzenie mi się nie chciało myć ![]() My zaraz brykamy na ogródek. Mikołaj dziś okrążył go na własnych nóżkach z 5 razy, oczywiście trzymając mnie lub babcie za paluszek ![]() Wasze pociechy też gryzą??? Tak mnie ugryzł, że siniaka mam Ugotowałam dziś zupkę z mrożonki dla Mikołaja i ją zjadł Jestem z siebie dumna Dzięki Despa za podsunięcie pomysłu
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=scarlett26;45859921]Nestelle, a jak są drogocenne? Aaaaa ja się nie napalam na nie, oglądałam filmiki na YT i czytałam mnóstwo recenzji i kosmetyczki i wizażystki piszą, że mia spokojnie wystarczy, te nowinki to bajer i tyle. Nie pamiętam kiedy kupiłam, widzę tylko, że to włosie trochę mi się rozczapierzać zaczyna, ale w sumie ja jej używam częściej niż niby zalecają, bo szyję też sobie lubię nią przejechać, więc odpalam 2x. No i kusi mnie, żeby też tych innych końcówek spróbować, zwłaszcza tej na pory.
ooojjjjj tam, to że wciąż coś robię nie znaczy wcale, że mam czysto i porządnie..... mam za dużo rzeczy............. to mnie gubi myślę..... a część wywalić szkoda, wystawianie na allegro to masakra, fajnie, gdyby to ktoś po prostu zabrał i dał kasę.......[/QUOTE] o to To !!! ja tez tak chce !!!!! ta nowa kosztuje 829 . ja tez słyszałam ze mia jest ok .ale to wtedy gdy tej nowej nie było ..... ale lubie mieć wybór tym bardziej ze ja wiedziałam ze będą nowe a laska z seph.mowize nie . a tu są nowe z nowymi funkcjami i do tego czarne (a poza tym w usa podobno pełna gama kolorków i wzorków .....)
|
#880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
OTJ, Nestelle- zadowolona jest, chociaż błędy ma w matematyce. Trzy chyba, jak nie nawaliła otografów w wypracowaniu to moze z 35 punktów dostanie. Nie bede narzekac, zwłaszcza ze pisała chora, z nosa ciekło charliła jak gruźlik- juz nie chcialam kombinowac i przesuwac jej egzaminu, bo i tak jako cukrzyk pisała osobno, sama w sali- bo chora.... Z kaszlem u Oli ciut lepiej, ale katar straszny u obu, nie cieknie, zalega im w noskach(wyłazi aż żólty z krwią), ja lepiej...ale chlop dzwonil ze umiera....
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nestelle;45860225]
Cytat:
eeeee tam, eye candy i tyle..... ale na poważnie, to tylko szczota do mycia mordki, 8 stów bym nie dała, i tak te pięć to przegięcie
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Monicca - kabanosa raczej nie mozna ale ja podtykam bo i tak nie je niczego normalnego.
Dalam nalesnikow ode mnie, siedzial ze mna widzial jak jem. Rozciapal dzem chcial wywalic nalesniki talerz. Byl glodny bo to pora obiadu jego byla. Niczego nie wzial do buzi nawet nie sprobowal. Wyciapal palce, chcial strzasac to z palcow ale do buzi nic. Trzasl sie otwieral paszcze krzyczal am a sam nic, zero. Cos z widelca skubnal ode mnie. Uczylam od nowa: umazac palec, polizac i tak w kolko. Ciezko.... Jedyny efekt - nasluchalam sie ze nie powinnam tak mu pozwalac bo sa jakies granice(?) Bylismy u rodzicow akurat. Pani - nie czuj sie pominieta unikam nadprodukcji pamietniczkow choc to trudne ostatnio wiec co moge to pw.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do gryznienia - mój mnie w udo albo w tyłek gryzie jak siedze przy kompie ...ale nie az tak mocno na siniaki (na szczęście) Cytat:
no i dla Oliwki szczególnie . za egzamin . obojętnie jak z wynikiem to i tak super przecież ,nie dosyć ze chora to jeszcze przecież nauczyciel zawalił z przygotowaniem...a ile jest max punktów? a ze cukrzyk to osobno w sali???takie są standarty? dlaczego? ja w ogole jestem zielona ...dowiedziałam się ze kolega z przedszkola Niny - ma cukrzyce ale tez ma na szczęście pompe- ma ograniczony wybór szkół podstawowych bo nie przyjmują dzieci z ta chorobą .czy to normalne ? niewyobrazam sobie takiej sytuacji ze dzieci z okolicy -przyjaznionce się ida razem wszystkie do jednej szkoły (najbliższej zresztą -rejonowej) a ten jeden chłopiec nie może bo jest chory .... przecież i tak mu ciężko a jeszcze to .... Cytat:
a te 8 stow - rabat .
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
alliw to się nazywa wiatrołap
![]() właśnie, dlaczego?tez jestem ciekawa
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
alliw no u mnie Aniela tak samo taki brzuch ma
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- dziewczyny jak karmię nie mogę robić żadnej mikro itp. ? no gęba mi się sypie gorzej niż u nastoltaki blizny przebarwienia po tych syfkach masakra |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R ma brzuszek płaski.
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nadrobilam Was tak troche po lebkach ale co pamietam : Despa, zdrowka dla Was. I mam nadzieje ze egzamin Oliwce wyszedl dobrze pomimo choroby. Kasia, mam nadzieje ze do dolegliwości ustąpiły? A to były kupowane placki czy sama robilas? Fajnie że w pracy ok ![]() Alliw, moja Kinga jest szczupla ale jak sobie poje to taki bębenek ma z przodu fajny ![]() Monika, ja sie zupełnie nie znam i dlatego nie odnosze sie do Twoich postow bo nie wiem co napisac ale mocno trzymam kciuki za postępy Jakuba. Nestelle, Roszek widze z zachowan nocnych do Kini podobny choc zaryzykowalabym stwierdzenie że Kinga jest bardziej cycowo uzalezniona poniewaz nawet jak nie chce jesc to chce trzymac sutek w rece i tak spac... tarmoszac mnie przy tym za niego :-/ jak zabiore to... ech. Lobuz maly. Pani, ja tam też uwazam, że dzieci wymuszają. Kinga w kazdym razie to potrafi- i to jak! ! ;-) ma dziewczyna temperament ;-) Bylismy dzis u alergologa. Chodzimy prywatnie. Do tej pory byłam zadowolona ale teraz mam troche wątpliwości. Z lekarzami, ech. I jutro chyba sie wybierzemy do pediatry bo Kinia ma bardzo czerwone wejscie do pochwy i te wargi mniejsze. Nie chciala dac mi wytrzec pupy, płakała, zajrzalam a tam takie cos... ciekawe skąd. .. moze od kupy... sama nie wiem. |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle Roszek ma płaski bo on ma to już chyba w genach po przepięknej mamie
to muszę się przejść do dermatologa bo mi pełno syfów zaczęło wychodzić może mi pomoże tak bym nie musiała rezygnować z kp choć i tak myślę stopniowo odstawiać moją cycoholiczkę |
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... pogrubione - o matko ... .nie no -u nas az tak to nie ....Cytat:
a mój brzuch -pozostawia wiele do zyczenia .niestety ,pare fałdek jest ,skora rozciagnieta ... chciałabym mieć płaski .ale niestety ...co do cery - u mnie gładko ,pięknie az do dostania pierwszej @ .po tym czasie co jakiś czas wyskakuje mi cos .najbardziej tuz przed @ ... niestety przerabiałam już ten temat .i wiem ze do czasu karmienia nic nie idzie z tym zrobić konkretnego .....
|
|
#890 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a moze to był jednak koniec lutego )Sprzedaj starą na all i kup nową ![]() Cytat:
J mnie nie gryzie ![]() Cytat:
brawo dla Oli za napisanie egzaminu w takim stanieCytat:
![]() ja tam Twoje pamietniczki bardzo lubię, bo nie są oderwane od rzeczywistości ![]() haha no właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze, ale wydaje mi sie ze nie jest gruby ![]() Biedna Kinia Dziewczyny pytanie mam: czy Wasze dzieciaczki bawią się zabawkami? Bo moj ma etap ze wszystkie zabawki zlewa (chyba ze siedzi w łożeczku) i interesuje go wszystko co zabawką nie jest. |
||||||
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Alliw, u nas to samo. Wszystko jest lepsze niz zabawki
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
osoby przewlekle chore dostarczaja zaswiadczenie o chorobie, bo na sale mozna wniesc tylko dlugopisy olowki i przybory. A np. astmatyk musi miec inhalator,cukrzyk glukometr. I moze sie zdazyc ze sie zle poczuja, wiec z tego tytulu pisza pol godziny dluzej.
W komisjach sa przedstawiciele np.oke, przebieg egzaminu jest bardzo restrykcyjny jakby komus zadzwonil telefon moga go uniewaznic. No i sa rodzice czekajacy na takie okazje zeby na cos zwalic jak egzamin zle pojdzie. Dlatego dzieci przewlekle chore, z dysleksja pisza osobno. nasza szkola jest specyficzna i wszystkie chore czy dysfunkcyjne dzieci rozdzielili. Mnie doradzil pan z oke, zeby zawnioskowac o nauczyciela w komisji,ktorego dziecko zna, wiec pisalam pismo do dyrekcji- argumentujac ze sam egzamin jest stresujacy, a dodatkowa izolacja od innych poglebia tylko zal i poczucie bycia horszym bo chorym. Dostalysmy zgode i przydzielili nam wychowawce. Nestelle a to dziecko ma grupe inwalidzka? Odniose sie szerzej z kompa, bo na telefonie trudno takie elaboraty pisac.
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tam ze mnie szydziłyście, ale nie łapię już co, bo padam na ryjek... Zrobiłam obiad, wstawiłam pranie, wyszorowałam i uporządkowałam wszystkie zabawki Z, złożyłam matę z powrotem, wypucowałam wcześniej podłogę w salonie, stół i 2 stoliki, usiłuję pamiętać żeby nie ruszać głową, a raczej szyją, w zasadzie jednym i drugim i sprzątam kuchnię.... Aaaaa po drodze jeszcze wyprałam Zosiora i położyłam spać.....
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub znowu bawi się zabawkami, mia etap, że żadna go nie interesowała, choć uwielbia też wszystko co nie jest jego zabawką. gania się z moim klapkiem po mieszkaniu, przesuwa krzesła po mieszkaniu, uwielbia ganiać odkurzacz jak odkurzam, otwierać szafki, trzaskać drzwiami i ryczeć, że zamknięte, sprawdzać jak zbudowany jest stół, itp. zabawek zostało nam kilka, które są w użyciu: nowy samochodzik z urodzin (totalny hit), plastikowy pociąg, koszmarek zbudowany przeze mnie z klocków (na kółkach i ze sznurkiem), stoliczek edukacyjny (szczególnie: pszczółki robią bzzzzz bzzzzzz). |
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zabawek to prawie nie rusza. Jedynie jeździk i ciuchcię na której też może jeździć oraz książeczki, nieraz siedzi i "czyta" z pół godziny Jutro jedziemy do chirurga na kontrolę z wodniaczkiem, mam nadzieję, ze się wchłonął całkowicie. Trzymajcie kciuki! |
||
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jak bardzo marudził dałam mu pilota od radia do zabawy, zaczął wciskać i od razu odwrócił się w stronę tv. drugi tatuś rośnie. kciuki za wizytę! |
|
|
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale inne rzeczy -kable ,piloty ,szulady z folia alumin,i innymi podobnymi tez są fascynujące .... co do szczoteczki ...mi chodziło o to ze ja się powstrzymywałam bo wiedziałam ze ma wyjść nowa .ale jak robiłam inne zakupy to dziewczyna z sephory mnie uświadomiła ze nowych nie będzie dlatego wzięłam Mię. a teraz ...nie oddam ...paragonu tez nie mam... Cytat:
"bo Marcin jest taaaki przystojny" )Cytat:
(a tu nikt nie szydzi z nikogo )
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Monicca, kciuki za wizytę!
Scarlett, a jak to upralas Zosie? Do pralki i program do tkanin delikatnych? ;-) |
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak jeszcze (no musze dodac) z tymi okrągłymi brzuszkami - mi się wydaje ze dużo o ile nie większość dzieci ma okrągłe brzuszki . taki urok niemowlęctwa . często nie zaleznie od wagi ,od wielkości dziecka a na pewno nie od ilości jedzenia . Moja Ninka tez taki miała troszkę jak była niemowlaczkiem ...do teraz taki ma - okrągły i odstający ... W zyciu nie powiedziałabym o takim dziecku ze jest grube .zresztą jak tak małe dziecko może być grube???(nie licze patologicznych odosobnionych przypadków na swiecie)
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee tam, ręcznie, pralka była zajęta, tylko od wykręcania skubana próbowała się wykręcać.... Idę pranie wieszać...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

da sie da, ja myje (lekko wilgtona scierka) jedna strone, pozniej przewracam, druga i stawiam dywanik puzzlowy oparty o sofe 

,
za dziarke . 
)
(cos mnie ominelo
(ciekawe ze dostał go zaraz po urodzeniu, przez kilka dobry miesięcy w ogóle nie zwracał na to uwagi, a potem nastąpiła wielka nieskończona 

skąd grzybica u Mikołaja? brawo dla taty-sojusznika 

.niestety ,pare fałdek jest ,skora rozciagnieta ... chciałabym mieć płaski .ale niestety ...