|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
dzieki dziewczyny jeszcze raz za wsparcie
ja juz lece spac, jakos nie mam mocy siedziec dluzej, jestem wykonczona dzisiejszym dniem.Tak mnie jakos nerwy zjadly i poza tym Julka caly dzien nie tyle marudzila co darla sie strasznie i niczym nie moglismy jej uspokoic na szczescie padla spac, mam nadzieje ze pospi do rana![]() 3majcie sie i zycze wszystkim przespanych nocek
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
z koszulą?bez butów? jak bez butów to miodzio
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
no rejczel, że ja
![]() Cytat:
weź w rowerki ![]() Cytat:
![]() Gorgulek weź idź do h&m, wydrukuj kupony i ubierzesz małego do 100zł mi było szkoda wydać na 1x kasę, więc kupiłam body z muchą, spodenki miałam nadające się więc wydałam 30zł
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-02 o 20:18 |
||
|
|
|
#3004 |
|
BAN stały
|
Ja mam chuste i sporadycznie uzywam bo mi dosc ciezkoJeszcze do wozka wloze jakis picie na droge, a do chusty to nie, chociaz dziec lubi
|
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że nie cytuje ale nie mam siły
Trochę mało tego siusiu tak mi się wydaje ale jednak na pieluszce cos jest nie jest super sucha wie trochę mnie to uspokoiło zobaczymy jak będzie po nocy Witam nowa mamusie ![]() Papuga nie mam wyników bo lekarzowi zostawiłam żeby sobie skserowal pamiętam tylko że crp 24 a norma do 10 a morfologia to czarną magia jak dla mnie ale dzisiaj lepiej jest w sensie humoru małej dużo się uśmiechała fakt więcej spala bo jest jakaś taka snieta ale ogólnie jest lepiej była jedna normalna kupka a dwie luźniejsze i małe i zadzwoniłam do lekarza czy to przez antybiotyk bo dostała augumentin czy jak to się pisze i mówi że tak !może być że to przez antybiotyk ale najprawdopodobniej to jelitowka a nawet może się okazać że rota jedyne co dobre że nie ma dzisiaj gorączki wcale chociaż zaraz muszę zmierzyć jeszcze raz CZASZKA cieszę się że jest lepiej ![]() PAPUGA za szczepienie Przepraszam że nie cytuje ale nie mam siłyTrochę mało tego siusiu tak mi się wydaje ale jednak na pieluszce cos jest nie jest super sucha wie trochę mnie to uspokoiło zobaczymy jak będzie po nocy Witam nowa mamusie ![]() Papuga nie mam wyników bo lekarzowi zostawiłam żeby sobie skserowal pamiętam tylko że crp 24 a norma do 10 a morfologia to czarną magia jak dla mnie ale dzisiaj lepiej jest w sensie humoru małej dużo się uśmiechała fakt więcej spala bo jest jakaś taka snieta ale ogólnie jest lepiej była jedna normalna kupka a dwie luźniejsze i małe i zadzwoniłam do lekarza czy to przez antybiotyk bo dostała augumentin czy jak to się pisze i mówi że tak !może być że to przez antybiotyk ale najprawdopodobniej to jelitowka a nawet może się okazać że rota jedyne co dobre że nie ma dzisiaj gorączki wcale chociaż zaraz muszę zmierzyć jeszcze raz CZASZKA cieszę się że jest lepiej ![]() PAPUGA za szczepienie
|
#3006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie H&M otworzyli i widziałam fajny szary sweterek z przodu w romby, chciałam już brać ale chyba na 1 czerwca rozmiar 74 może być za mały skoro teraz Hubi taki nosi... bo mam fajne jeansy szare i tylko bym dokupiła koszulkę, sweterek i trampy... mam taki zwalony humor że szok, ale z drugiej strony pobędę z Hubim do czerwca
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też cudo ![]() Zdecydowanie lżej niż jak dzieć na ręku a zakupy w drugiej. Cytat:
Z koszulą. Butów nie planowałam kupować, ale coś na stopy trzeba by zalożyć ale co ![]() Cytat:
jak mega marudzi a ja bez śniadania to razem robimy ![]() Byłam w h&m ale nic nie było nadającego się na chrzest po tych body to śladu już nie ma.
|
|||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nie smutaj się
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w sumie też jedno kp wyeliminowane choć Hania nie je powalających ilości ale jak zje kaszki z owocem 100-120 ml to piersi już nie chce... ciekawe tylko jak będzie jak będę ją miała połozyć w domu spać, bo teraz zasypia w wózku więc się piersi nie domaga ![]() Gorgulku, napiszesz jaki macie rozkład dnia teraz? jak mały śpi i jak je? Cytat:
oby szybko malutkiej przeszło Hani wychodzą ząbki,, teraz już tak serio serio... wczoraj biedna obudziła się o 22.30 i nie mogła zasnąć, płakała... uspokoiła się dopiero po czopku i spała ciągiem do 5! no, tyle że o tej godzinie postanowiła zacząć dzień dobrze że dziś spała sensownie w dzień, bo wczoraj pobudka o 5.30 i spanie 4x30 minut |
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym nie miała chusty, to bym kupiła to nosidlo, a tak mi szkoda kasy
Wymyślam, co dla Edzika na urodziny, bo to za miesiąc i wszyscy będą pytać... i mam tak: - kuchnia (stara poszła na śmietnik, zużyta i polamana) - zestaw lekarza (Edi nas ostatnio ciągle leczy )- smieciarka - nie pytajcie, sam dziś sobie zażyczył Jakieś pomysły dla 3-latka??
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie bylam zdecydowana bo tak chwaliłyscie, ale oczywiscie rodzinka musi swoje powiedziec i namieszac
mam chuste kolkowa ale nie jestem przekonana, wydaje mi sie ze mi Alek wyleci dołem, probowalam kilka razy, kaska tak wezme w rowerki raczej bo lubie styl holenderski ;D a poza tym drugie podoba mi sie czarne w biale wzorki ale czarne na lato raczej odpada poza tym planuje mie drugiego dziecia wiec bedzie dla niego takze ![]() dziekuje za opinie jestescie niezawodne ![]() gorgulek zestaw ktory pokazalas jest super taki eleganckija kupilam swoj w h&m dwa dni temu, bo chcialam cos w czym moglby pozniej chodzic no i ze znizka wyszlo dosc tanio z bucikami
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zjada 180 ml już tej kaszki ![]() Popija wodą. Uczę go ze słomki i jak coś to łyżeczką. Chcę uniknąć butelek. Rozkład dnia, hmmm a kto to wie Zależy jak w nocy je. Jeśli opróżni mi dwie piersi do 8-8.30 to o tej porze zjada kaszkę. Ok 11 dostaje trochę warzyw (80-100ml) i dopija piersią i później już sama pierś (ok.14-14.30, 17 i po kąpieli po 19 pierś). Jeśli dopiero o tej 8 opróżnia drugą pierś to kaszkę przekładam na 11 a warzywa na 14. Dążę póki co do tego, żeby o 8 zjadał kaszkę, o 11 pierś a o 14 cały obiadek. Warzywa dostaje póki co ok 11 bo jesteśmy na etapie wprowadzania, więc wolę podać przed południem. Śpi różnie. Raz ma dłuższe drzemki po 2h, dziś spał 4x30min, także wiesz ![]() Jeśli ma dłuższą drzemkę to po 11 zasypia. Ale mój mało śpi w dzień. On ciągle jest w ruchu, ciągle chce raczkować a najlepiej to stać
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie.Mała od dłuższego czasu ma na kolankach i pod nimi,w zgieciach i trochę na udach czerwone,suche,chropowate placki.Nie wiem co robić,smaruję,natłuszczam ,a to jakby gorzej.Widziała to pielęgniarka i dała jakies emolienty,ale one g***o dają.Help,chyba jutro pójdę do lekarza
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był jeden z argumentów jak starego namawiałam, a teraz pierwszy by z nosidłem chodził ![]() tiramisu jest z kawą c'nie? jak tak to ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-02 o 20:50 |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mam nowe miłości
![]() Ciecierzycę a konkretniej hummus ![]() A masło orzechowe dodane do owsianki albo kaszy jaglanej i jeszcze mango świeże i granata mogę jeść codziennie
|
|
|
|
#3020 |
|
BAN stały
|
Janek dostalsuchara i widac ze intensywnie sie zastanawiajakso sie je
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- o kurcze ............!!!!!!! |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisza ze ergonomiczne jak patrzylam na ceny to troche powyzej 200 zl ja porposilam na prezent na chrzest bo tez mnie nie stac na tule :/
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Grogulek, jak robisz masło orzechowe
![]() w sklepach nawet te eko mają olej palmowy
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3025 | ||
|
Zadomowienie
|
Czy u Was jest brzdka pogoda, ze tak galopujecie z pisaniem?
![]() U mnie jakis brak czasu na wszystko, nie wiem co sie dzieje, ale nie mam czasu usiasc ![]() Cytat:
moj chrzesniak ma i w sezonie letnim sie z nia nie rozstaje ![]() Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
uuu chyba zaraz przyrobię kapustę
moje nosidło (inne, nie tula ) 2 osoby obserwują
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Passion biorę orzechy ziemne prażone niesolone i miksuję i wsio
nic się nie napracujesz. Dla Zuzi dodaję kakao i ksylitolu (można syrop klonowy, z agawy, stewię, cukier trzcinowy - co kto woli) i ma orzechowo-czekoladowe
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak szłam do fryzjera to o Tobie myślałam! co u babci?
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- A co to dokłądnie jest i od czego?Jakie objawy?
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orzechy ziemne (mała puszka, nie wiem, ile ona ma albo na oko z dużej paczki) NIESOLONE daję do blendera, dosypuję 2 łyżeczki ksylitolu i szczyptę soli (można dodać coś więcej, np. wanilię, jutro będę próbować z mlekiem kokosowym i kakao ) i blenduję do uzyskania jednolitej masy. DONE.Mamy od 2 lat, coraz ciężej trafić coś, czego on nie ma
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

na szczescie padla spac, mam nadzieje ze pospi do rana

Ja znalazłam taniej bo kurtki nie wezmę.

z tej drugiej strony to mnie ceny powaliły

za szczepienie 

po tych body to śladu już nie ma.
ale jak zje kaszki z owocem 100-120 ml to piersi już nie chce... ciekawe tylko jak będzie jak będę ją miała połozyć w domu spać, bo teraz zasypia w wózku więc się piersi nie domaga 

Kto wpada na kawkę z mleczkiem kokosowym?