|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
![]() Asiuk, super, że Mała się dostała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
CZeść Asiuk
![]() ![]()
#2133 | |||
Zakorzenienie
|
Asiuk, chciałam napisać że trzymam kciuki i nie zdążyłam
![]() ![]() Metko, kciuki dla Was! Butter, wszystko rozumiemy, marudź kochana ![]() ![]() A na rękę jakieś delikatne ,masaże czy coś? Może krioterapia miejscowa z zabiegów bo nie wiem czy inne można ![]() Cytat:
Bika!! A wiesz, że dziś o Tobie pomyślałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli lekarz miał rację, że szybko pojdzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Tasia, ![]() ![]() Nienawidzę mojej pracy ![]() Odezwę się jak się ogarnę.
#2136 | ||
Zakorzenienie
|
Guciu, Butter, dzięki
![]() Cytat:
![]() Moja w ostateczności wychodzi z zapalenia dróg moczowych. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() nie no masakra dla mnie tym wózkiem, niektórzy się decydują bach szybko, a dla mnie to jakiś ciężki temat, chyba sobie wymyśliłam kryteria co się wzajemnie wykluczają ![]() Cytat:
![]() Nie martw się, czytałam ze u niektórych dziewczyn pierwsze ruchy pojawiały się w ok 22-23 tygodnia ![]() ja sama nie wiem czy czuje, czasem coś zabulga ale nie mam pojęcia czy to to... który?:P a Ty metko jaki masz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaa super!!!!!!! brawo!!! gratuluję kochana!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Ana, ja szukanie wózka zrealizowałam w etapach:
- określiłam limit finansowy (od razu sporo odpadło), - wypunktowałam to co najważniejsze (odpadło dużo ze wzgl. na wagę) - patrzyłam co mi się spodoba wizualnie. - jak mi się jakiś spodobał to przekopywałam fora w poszukiwaniu informacji - jak mi zostało kilka typów to doszło do oglądania na żywo i wyboru ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Patrzę na twoje kryteria i widzę, że dla Ciebie też jest ważne żeby nie był ciężki, to sporo wózków odpadnie na tym etapie. Musisz też patrzeć czy łatwo wypiąć gondolę, siedzisko, złożyć stelaż... W Joolzie to była rewelacja, ale nie miał spacerówki rozkładanej na płasko, tylko kubełkowe siedzisko, a widziałam, że chcesz płaską ![]() - fotelik i bazę to do wszystkiego dobierzesz, te maxi cosi są chyba najbardziej popularne jeśli chodzi o pierwszy fotelik - amortyzacja musi być, bo bez niej źle się jeździ i koła skrętne to też super sprawa ![]() Tu na wizażu jest wątek zbiorczy dotyczący wózków, wrzuć tam swoje kryteria, dziewczyny na pewno coś doradzą ![]() Edytowane przez onyks Czas edycji: 2014-04-02 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Mysia, Onyks, Butter, Bika... tule wszystkie
![]() Tasiu, ale wiesci, super Gratulacje kochana i witamy Szymcia na swiecie ![]() Ja dzis jestem troche spokojniejsza... pare dni przerwy od szukania pracy dobrze mi zrobia ![]() za to maz co rusz zbiera wiesci o spustoszeniach w Chile ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2014-04-02 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Maz pochodzi z Chile
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2142 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziewczyny, wkleję Wam coś. Czytam tego bloga od jakiegoś czasu - tutaj akurat wpis o innym dziecku, które przeszło już bardzo wiele: http://dzielnyfranek.blogspot.com/20...m-badaniu.html Czy któraś z mam szła ze swoim dzieckiem na profilaktyczne badanie USG? Ewa miała dwa razy, właśnie mamy wybrać się znów - rozmawiałam o tym dzisiaj z jej pediatrą (akurat ze względu na problemy z ukł. moczowym). |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
czesc Laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NATALIA Ewa nadal chora, dzis bylismy na kontroli, nadal ma zmiany osłuchowe, Wojtek juz ok. Zmieniła jaj antybiotyk ![]()
![]() |
#2145 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za przedszkole Marysi ![]() Cytat:
![]() Ja wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie deneruj się kochana , może po prostu za wcześnie jeszcze na ruchy ![]() ![]() Wspoczuje bolu reki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | ||||||
Zakorzenienie
|
oj....
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak masz położone łożysko? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ana, ja mam ten: http://www.tutek.pl/produkty/grander-alu czarny-wrzos. wg inf - 12 kg. no i jak dla mnie znośnie ciężki ![]() Gondola wg mnie duża, Hania dopiero teraz zaczęła jeździć w spacerówce a ma teraz 71 cm i jest na 90 centylu wzrostowym ![]() ![]() w spacerówce mankamentem jest opadająca budka, o czym na pewno możesz przeczytać w necie. ale mąż wyjął podkładkę, podokręcał i chodzi jak ta lala ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Miałam kiepski dzień w pracy... Oby jutro było lepiej, chociaz sie nie zapowiada na to ![]() Do tego dowiedziałam się od mamy, że jej sąsiadka dziewczyna w moim wieku, która ma juz jedno dziecko - córeczka 6lat, jest teraz w drugiej ciąży. Jej aktualny facet ją tłucze, maja w domu melinę, chlają, ćpają... a laska sie dowiedziała o ciąży w 22 tyg I ja się ,pytam , gdzie jest kuźwa sprawiedliwość ![]() Tasiu, jutro zmienie Was na pierwszej stronie. Odpoczywajcie ![]()
#2148 |
Zakorzenienie
|
Natala, no właśnie łożysko mam na przedniej ścianie macicy. Więc to pewnie też ma wpływ na wyczuwanie ruchów.
Bardzo fajny wózek ![]() Ja zapomniałam o jeszcze jednym, a bardzo istotnym kryterium. Wózek musi mieć regulowaną bardzo wysoko rączkę...żeby dało się ją dostosować i do ponad 160 cm wzrostu i do ponad 200 cm wzrostu... Mysiu, przykro mi. ![]() ![]() Mama wie, że się staracie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
No własnie jeszcze nie wiem co.... jak na razie ma "tylko" gorączke.... ale ona zazwyczaj ma tylko gorączkę a poza tym żadnych innych objawów
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() No u nas co miesiąc jest choroba Emilki plus nawał pracy.... teraz "odpoczywam" bo jestem na L4 z powodu Emilki, ale jak wrócę do pracy to znów będę musiała nadrabiać zaległości.... i tak w kółko. Oby do wakacji. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- [QUOTE=Natala84;45865382] ojć ![]() ![]() ![]() [QUOTE] Już nie wiem co robić, ona zazwyczaj ma wysoką gorączkę i żadnych innych objawów. Baaaardzo mnie to martwi. Nie wiem co się dzieje i to najgorsze. Boję się, że ma jakieś podstępne choróbsko które ją "zjada" od środka i tylko tą gorączka się to objawia.... wiem, wiem, pomyślicie, że jestem walnięta. Ale poza gorączką Emilka czuje się na prawdę ok, szaleje jak zawsze, ma świetny nastrój, dobry apetyt.... Nie wiem o co chodzi ![]()
![]() |
#2150 | |||
Zakorzenienie
|
dostanie sie
![]() Ale mimo wszystko trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby jej to na dobre wyszło ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Bika zdrowka dla Emilki ![]()
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
mysia masakra :/ i co pewnie przez ten cały czas pila i palila
![]() butter masz racje! U nas jest wlasnie regulacja rączki co jest mega plusem bo maz zawsze sobie podnosi na taka wysokość co jemu pasuje ![]()
![]() |
#2152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja rodzice wiedzą, ale to jest na takiej zasadzie, ze o tym nie rozmawiamy, mama nie pyta, a ja mówię to co chce. I jestem jej za to wdzięczna. Wiem, ze mam w nich wsparcie nawet jak otwarcie nie poruszamy tego tematu. I powiem Ci, ze dużo to dla mnie znaczy, że oni wiedzą, jakoś tak mi lżej ![]() Cytat:
![]() Cześć.
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Butter nie pamiętam jaki wózek kupowała swego czasu Ilonka (mam nadzieje, że dobrze nick pamiętam), ale ona właśnie też miała warunek z rączką. Pamiętam, że ona była stosunkowo niska, a męża miała bardzo wysokiego
![]() Ciekawa jestem Ana, Butter jakie wózki wybierzecie ![]() Jak ja na wózki w ogóle nie zwracam uwagi, tak Nataszkowy od Onyks mi się bardzo podoba i ten co ma Nina Abby również ![]() Myszko nie ma sprawiedliwości. Przykre to. Kochana, mocno Cię ściskam i trzymam ciągle i nieustannie kciuki! ![]() Bika zdrówka dla Emilki. Myślę, że to że ma gorączkę oznacza, że organizm się broni. I jak widać broni się bardzo dobrze, bo żadne poważniejsze choróbsko jej się nie przyplątalo tylko właśnie gorączkę ma. I nie jesteś walnięta, boisz się i martwisz - to zrozumiałe ![]() Witajcie, o matko jaka jestem nietomna ![]() Wczoraj znajomi zadzowonili żebyśmy wpadli na kawę. O 21.00. Pojechaliśmy, super było, ale zamiast kawy było winko ![]() Ale dobił mnie późny powrót do domu, nie dospałam ![]()
#2154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas ja mam 166, mąż jakieś 190 cm i rączka jest ok i dla niego i dla mnei ![]() Cytat:
![]() robiłaś może CRP Emilce? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jakie wieści? Wszystko jest dobrze? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bika, a tak ogólnie, co u Was, bo wspominałam jak się znalazłam na wątku i sentymentalnie mi się zrobiło, ![]() Co do domku, to miałam wrzucić zdjęcia ![]() ![]() ![]() Guciu, ![]() ![]() ![]() Może drzemka po południu ![]() Natala, u nas Nataszka kaszle ale tylko w nocy, tzn po zaśnięciu i nad ranem. Po przebadaniu stwierdzili, że to od alergii... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
tak, cały czas, Nebbudem i Berodualem
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- czyli przeciwnie do Ewy, ona wogóle nie gorączkuje. Zdrówka dla małej, oby sie nie rozwineło. A moze badanie krwi zeby wiedziec czy jakies wirusisko sie nie rozwija? zreszta, jesli to wirus to sie pewnie w koncu dowiecie :/ Oby nie.
#2157 |
Zakorzenienie
|
Gocha bo zapomniałam, dużo zdrówka dla Ewy! Mam nadzieje, że antybiotyk zadziała!
Onyks mam to w planach ![]() ![]() ja również czekam na zdjęcia domku Waszego ![]() Gucia6 mam nadzieje, że rodzina męża jest bezpieczna!
![]() |
#2158 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a masz może linka do tamtego wątku? Cytat:
![]() Brzmi obiecująco tylko ciekawe czy by się sprawdził na wertepach i dziurach jakie mam przed samym domem:P ja z domu nie mam problemu z wózkiem bo wnosi nie muszę, no 3 schodki mam na taras, ale to wciągnąć można, ostatecznie garaż... tylko chodzi o wyjazdy na miasto, zostanę sama i nie dam rady sobie bez wózka, a z wózkiem ciężkim także nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama jestem ciekawa jaki wybierzemy ![]() Miły wieczór ![]() hej ![]() ledwo się dzisiaj zwlokłam z łózka, nawet fajnie mi się spało ale wzięłam taką cienka kołdrę, zwinęłam ją i się na niej polowa ciała ułożyłam:P i jakoś od razu lepiej ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co Ty, wizualnie mi się podobały i na tym moja wiedza na temat wózków się kończy ![]() Jak mnie to kiedyś będzie dotyczyć to będę dopytywać ![]() Ale Ty też zawsze możesz zapytać na pw ![]()
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie dla mnie wygląd ma drugorzędne znaczenie, chcę aby spełniał moje wymagania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.