Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 07:31   #2311
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Opium współczuję problemów z urzędnicza papierologią..

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Przeze mnie Poczta Polska będzie miała pieczątki z napisem "UWAGA PANNA MŁODA" bo prawie zabiłam listonosza i kilku urzędników, ale odzyskałam kolczyki. Jestem maga zadowolona, moim zdaniem są ładniejsze niż na zdjęciu!
Super, obfoć koniecznie!

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Oto moja suknia- bez koła.
Chciałam dłuższy rękaw- panie doradziły bolerko "koszulkowe" pod sukienkę- tiulowe z rękawem 3/4 i koronkowymi ozdobami dopasowanymi do zdobień sukni. Będę mogła je zdjąć w każdej chwili podczas wesela
(Coś podobnego do tego w drugim załączniku).
śliczna suknia! A z bolerkiem wygląda bosko!

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
jakieś upięcie i jakąś tapet
stawiam na bardziej podkreślone oczy i różową delikatną szminkę
co do fryzury- upięcie, nieulizane , nie wiem jak wysoko- w tej kwestii nie jestem zdecydowana, i chce coś na czoło zarzucić, bo mam wysokie - co oczywiście świadczy o mądrości
pierwsze cztery inspiracje dotyczą makijażu, ale wymagają modyfikacji m.in. szminkowej , reszta to fryzury które chcę testować
Piękne te upięcia w coś takiego właśnie chciałabym celować

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

U nas dziś równy MIESIĄC do ślubu
aaaaa super!!!!
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Zostal miesiąc do slubu,
Ekstra, nie mogę się doczekać Waszych relacji!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 07:38   #2312
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Lg_ago będzie przepięknie! Super że jesteś zadowolona z florystki

Madzixx i inne kwietniówki - zazdroszczę wam tej ostatniej prostej

Sweetsunday jestem pewna że 2 pary są Ci niezbędne

Uciekam do pracy! pa!
Stary 2014-04-03, 07:49   #2313
exist_
Zakorzenienie

Zgadzam się że babcię mam kochaną Stara się traktować równo wszystkie wnuki - ale to dzięki mnie zyskała status "babci" Ponadto do 6 roku życia praktycznie ona mnie wychowywała (jak mówią rodzice - rozpieściła). Dlatego chcemy jej i dziadziowi dać coś w podziękowaniu, ale na spokojnie, kilka dni przed ślubem - myśleliśmy o pięknie wydanym Piśmie Świętym i do tego coś jeszcze, ale to jest do obgadania.
Ale nie ma tak dobrze, moja druga babcia udaje, że nie wie o ślubie

Lg-ago: paczam, paczam i napaczeć się nie mogę To co wrzuciłaś jest tak piękne... wow!!!

Kwaśna truskawka piękna suknia!

Ysia mnie za chwilę poczta chińska popamięta Dobra, wiem że cudeńka stamtąd idą dłuuuugo
Stary 2014-04-03, 08:15   #2314
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Lg_ago[/B] Bardzo fajne aranżacje kwiatowe szczególnie ciekawy pomysł z winietkami a mogłabyś napisać ile kosztować będzie bukiet? interesują mnie też właśnie te róże
Dokładnych cen jeszcze nie mam, bo teraz będę czekać na wycenę. Ale powiedziała, że za bukiet w granicach 100-150 zł, więcej napewno nie

Lemon_Drop, exist_ dziękuje !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:19   #2315
misia880
Zakorzenienie

BŁAGAM NIECH MI KTÓRAŚ POWIE CO TO ZA KWIATY

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:21   #2316
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
My mieliśmy dzisiaj spotkanie w poradni rodzinnej. Myślałam, że to będzie trochę inaczej wyglądać, że coś nas się będzie pani pytać, a tu ona gadała cały czas czyli jakieś 20 minut, skroiła nas 50 zł i tyle Ale najważniejsze, że zaliczone
o matkoooo czyli udało Wam sie zaliczyć po pierwszym spotkaniu?
a gdzie gdzie?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ysia-piękne kolczyki nie są ciężkie, czy tak wyglądają tylko?

U nas dziś równy MIESIĄC do ślubu
aaleee... chyba się zamieniam w bridezillę stresuje się już na maksa, choć w równym stopniu skaczę z radości już ostatnia prosta a ślubna bieganina trwa w najlepsze! kto by pomyślał, że dopinanie szczegółow jest takie pracochłonne dziś mieliśmy końcowe ustalanie z dj, jutro z zespołem a w piątek z restauracją we wtorek mam próbną fryzurę i przymiarkę
ostatnio kupiliśmy TŻ koszulę smokingową ivory jedną ślubną i drugą jakby się tfu tfu poplamił poza tym spinki dopasowane do czarnych guzików od koszuli, muchę..hmm i tym samym chyba pozostały mu tylko skarpetki do kupienia
ja wczoraj kupiłam wszystkie rzeczy do koszyczka ratunkowego i stwierdziłam, że chyba tylko w damskiej toalecie go postawię
a w następny weekend (11-12 kwietnia) mamy wieczory panieńskie i kawalerskie dzieje się !!!!
faktycznie dużo się dzieje! czytając Twój wpis widać emocje, działanie i energię
ale będzie pięknie!!

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem mega zalatana, ciągle coś ze ślubem, jeszcze dochodzi do tego mieszkanie i inne sprawy i po prostu nie mam czasu na forum.
Do ślubu 24 dni...
ależ fajnie!

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
W sprawie inspiracji polecam też bridelle Pewnie było już o tym nie raz i każda zna, ale przypominam
o, a ja jakoś do tej pory nie zawędrowałam jeszcze na tą stronkę - dziękuję

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:24   #2317
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
gratulacje
ile płacicie ? bo chce się troche obeznać w cenach klasycznych
Kupujemy normalnie u jubilera, nie w sieciówce, pan powiedział, że w okolicy 2 tys, a tż na to, że kupił u niego pierścionek więc może jakiś rabacik i nam spuścił do 1800

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
hmmm
znów racja, kobieto, ale mi dajesz do myslenia
no nic, na razie i tak nie wymyślimy dopóki goście nie pozapraszani i nie popotwierdzani
zobaczymy jak to jeszcze ugryźć, dziękuję za rady

Lg_ago, gratuluję i zazdroszczę załatwionych spraw z florystką! Będzie pięknie

Madzixx - miesiąc!!!! Ale super!!!
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:42   #2318
Sunrise28
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Wiecie coś może na temat farbowania butów? I z czego te buty muszą być by w ogóle dało się je ufarbować?

Znalazłam buty idealne... obcas 5cm, ze skóry lakierowanej, ale niestety dostępny kolor to beż
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:45   #2319
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wiecie coś może na temat farbowania butów? I z czego te buty muszą być by w ogóle dało się je ufarbować?

Znalazłam buty idealne... obcas 5cm, ze skóry lakierowanej, ale niestety dostępny kolor to beż
wiem, że firma La Boda farbuje, ale chyba tylko swoje buty.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:05   #2320
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Jestem mega zadowolona ! :borkul:
Babka komunikatywna, wie o co chodzi, zna się na nowszych kompozycjach.
Jestem tylko troszkę podłamana, że ani piwonie, ani jaskry nie będą kwitły w lipcu Zostaje mi róża, ale angielska, z czego się cieszę, bo ma pełne, okrągłe kwiaty.
Będzie gipsówka, będzie szałwia, będą gałązki oliwne, te cudwone małe szare kulki - jakokolwiek się nazywają. Będzie brzoskwinia, biel, szarość, pudrowy róż. Delikatne kolory.
chcę być u Ciebie!!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Moja kochana babcia dała mi [ zł i powiedziała, że mam to od niej, na suknię Pod warunkiem, że ją zabiorę ze sobą na przymiarkę
kochana! moja to tylko chodzi i prycha nie no ale serio tak robi

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
CHWALĘ SIĘ!!!
Zamówiliśmy dziś obrączki do odbioru 20 maja Klasyczne ze ściętymi brzegami, żółte złoto, ja 5 mm, tż 6
foto foto koniecznie jak odbierzecie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Chwalę się i ja!!
To chyba identyczne jak my. Też dzisiaj zamawialiśmy, z tym że moja będzie 4 mm a TŻta 5 mm. No i moja będzie miała diamencik, dawali za darmo to czemu nie wziąć
asiulek Ty też foto jak tylko odbierzecie!

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadłam dziś przypadkiem na tę stronę i ... przepadłam
takiego zalewu inspiracji już dawno nie miałam
polecam, ale tylko jak macie wolny czas bo wciąga
no i co zrobiłaś?? przepadłam ...

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:13   #2321
S1lc1a
Raczkowanie

Wczoraj byłam na przymiarce sukni, ustaliłam ostatnie szczegóły i za 3 tygodnie będzie już gotowa, bo na razie nie jest jeszcze obszyta koronką. Ale czuję się w niej świetnie, jest wygodna, lekka i piękna - jestem w niej zakochana prawie tak jak w moim narzeczonym.

Edytowane przez S1lc1a
Czas edycji: 2014-04-03 o 09:20
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:15   #2322
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Tak jak pisze Misia, La Boda farbuje, ale chyba tylko swoje.
Tak na moje myślenie - lakierek, chyba nie da się pofarbować.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
[CENTER]BŁAGAM NIECH MI KTÓRAŚ POWIE CO TO ZA KWIATY
Bukiet jest piękny
Ale nie mam pojęcia co to za kwiaty

Stary 2014-04-03, 09:17   #2323
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Tak jak pisze Misia, La Boda farbuje, ale chyba tylko swoje.
Tak na moje myślenie - lakierek, chyba nie da się pofarbować.

Bukiet jest piękny
Ale nie mam pojęcia co to za kwiaty
Też tak myślę, ale wiesz... tonący brzytwy się chwyta :P
Stary 2014-04-03, 09:19   #2324
Robusta
Wtajemniczenie

Activelifestyle
dlatego mówię nie wszystki zdziercom wyciągającym kasę za samo słowo ślub! Na szczęście nie ta gorączka mnie nie opanowała i mam (JESZCZE) głowę na karku

asia1206
ładny ! szkoda, ze nie ma białego..
ja się zastanawiam nad tym https://store.orsay.com/kolekcja.htm...Type%3Dlimited

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:21   #2325
asiulek8
Wtajemniczenie

Nie pamiętam które szukały żakietów, w Mohito jest kilka modeli teraz. I gładkie białe i z koronką z przodu, ale są takie krótsze. Za to w Orsey'u jest jeden dłuższy. Niestety cen nie pamiętam

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:24   #2326
asia1206
Raczkowanie

Robusta śliczny,wypłato bój się-nadchodzę
W ogóle dziewczyny bardzo dziękuję za pomoc-jak zwykle jesteście niezastąpione

ok uciekam do pracy-mam nadzieję że uda mi się wreszcie dowiedzieć co z etatem dla mnie bo póki co tylko mi mydlą oczy że niby ''za chwilę'' a ta chwila już trwa ponad pół roku na zleceniu

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:04   #2327
cornflower_girl
Zakorzenienie

Robusta Gratuluję zmiany kodu

Grace Co do tortu, to moja subiektywna opinia - dobierz pod porę roku. Bardzo lubię wszystko, co słodkie - karmel, orzechy, toffi ale na ślub bierzemy tort orzeźwiający, owocowy. Przy komisyjnej rodzinnej degustacji wiele razy pojawiło się stwierdzenie, że bardziej się nada coś owocowego, orzeźwiającego a nie cukier do potęgi en-tej czy masa składająca się z margaryny. Wypytaj swoją rodzinę, może też macie swoje preferencje ?

say Gratuluję 4 miesięcy

21klaudyna Oj te obawy o suknię A PM-ka ślicznie wyglądała; myślę że Ty w swojej sukience też zrobisz ogromne wrażenie

activelifestyle Też mi się wydaje, że ivory/ śmietanka podchodzi pod biel. W salonach raczej rzadko spotyka się śnieżną biel.

Elrosa Piękny

Kwaśna truskawka Jest też masa czekoladowa albo wykończenie czymś takim:
.
Gratuluję sukienki - wygląda pięknie, zwiewna, zgrabna. Takie bolerko idealnie do niej pasuje. A z dekoratorką - ja osobiście wolę wcześniej zamawiać, w sezonie co lepsi wykon.

Opium Faktycznie, przejścia... Masakra...

S1lc1a Faktycznie, dużo już macie - a sukienka bardzo ładna

ysia Piękne

Ilonus Spokojnie z rozsadzeniem gości dasz radę Może to moja subiektywna opinia, ale winietki są wg mnie bardzo dobre.

rabbitka Idealne połączenie, Wasza florystka się postarała A menu apetyczne

ilussia Mam nadzieję, że policja załatwi sprawę, a nowe próbki przyjdą na czas.

Waniliowa To już taka ostateczna przymiarka?

cashmere Gratuluję

enzunio Super, że udało się zaklepać tort - a wybraliście naprawdę coś, co będzie efektownie wyglądać i świetnie smakować

vel Nie Twoja wina, myślę że nie będzie fo pa

asia Jakby było ciepło, tiulowe bolerko będzie najlepsze. Sweterek też będzie bardzo pasował.

Tysia O, to świętujesz Mam nadzieję, że szefostwo będzie Cię poważniej i lepiej traktować.

exist Kochana babcia

mimi Gratuluję umowy w pracy - zobaczysz, ze reszta też się fajnie poukłada

Lg_ago Super, że znalazła się fajna florystka Pomysł na bukiet piękny - pogadaj jednak z babeczką, może uda się sprowadzić piwonie? Moja nie widzi przeszkód, a ślub mam później niż Ty.

ewaden Ten czwarty makijaż jest piękny - a różowe usta bardzo do niego pasują Fryzurki świetne, do sukienki jak znalazł

mojakaren Przepadłam

madzixx Wow, dzieje się Udanego wieczoru panieńskiego

Kaigara Jejku, u Ciebie naprawdę niedługo - powodzenia ze wszystkim

Sunrise Lakierowaną skórę może być bardzo ciężko pofarbować. Ale beż to naprawde dobry wybór, przydadzą Ci się takie buty także i po ślubie.

Co do pleców i niespodzianek - bardzo pomógł mi Atrederm - niestety na receptę, ale za to tani jak barszcz

Co do Skandynawii - jest bardzo drogo. Jeśli nie macie możliwości wzięcia ze sobą suchego prowiantu, to trzeba się szykować na duże wydatki. Np. w Oslo bilet jednoprzejazdowy w pierwszej strefie - 15 zł, najtańszy hotel - ok. 400 zł za noc, obiad w restauracji - przynajmniej 70 zł(to akurat najdroższe miasto świata). Wstępy do muzeum też trochę kosztują. Szkoda, bo widoki, przyroda są nieziemskie; ludzie bardzo przyjaźni

Wczoraj przyszły moje welony z butterfly - katedralny z tiulu muślinowego i krótszy (z koła 60/100) na salę. Są super Mam porównanie ze zwykłym tiulem, więc jak któraś z Was zastanawia z czym się je ten tiul muślinowy, to chętnie pomogę

A dziś odbieramy zaproszenia i wkładki do nich (mapki, przydatne informacje dla gości). I czeka mnie kaligrafowanie kopert

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:20   #2328
Sunrise28
Rozeznanie

[QUOTE=cornflower_girl;458 70862]

Sunrise Lakierowaną skórę może być bardzo ciężko pofarbować. Ale beż to naprawde dobry wybór, przydadzą Ci się takie buty także i po ślubie.
/QUOTE]

Myślisz, że beżowe buty będą mi pasował do białej sukni ?
Stary 2014-04-03, 10:23   #2329
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dramat o teściowej w 3 aktach. 4 w toku.
Wybaczcie, to mój debiut.
Współczuję!
Ale Kochana masz talent i aż się pośmiałam

ysia cudne kolczyki! Już Cię widzę za te ponad 3 tyg.

rabbitka
co za kwiaty, co za jedzenie!

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Cześć!
Pewnie mnie nie pamiętacie;p... Ze spraw ślubny w sumie stoimy w miejscu, zaliczyliśmy już dwa spotkania w poradni... Wy też tam jesteście sam na sam z parą prowadzącą?
Jestem też trochę załamana, bo zamówiłam w styczniu próbki zaproszeń... Wszystko było ok, dlatego zamówiłam u tej osoby zawieszki na alko/podziękowania dla gości i księgę gości... To było w lutym, mamy kwiecień a ja nie mam ani zamówienia ani pieniędzy... Jutro będę zmuszona jechać na policję...
Teraz zamówiłam inne próbki, i mam nadzieję że juz się nie natnę...
O kurde... Co za akcja. Współczuję takiej sytuacji!

enzunio co mam uczynić aby dostać od Ciebie kawałek tego tortu?

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Nie mam zielonego pojęcia, jak będzie wyglądał i nie umiem sobie tego wyobrazić, ale pewno będzie mega!
Matka mnie właśnie osłabiła. Jadę zawieźć zaproszenia za chwilę do ciotki i się dowiedziałam, że jej mąż to nie jest Tadeusz, jak wszyscy na niego mówią, tylko Józef Ja oszaleję Trudno, zostawiamy Tadeusza
Daj znać jak zareaguje

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a może szal z tiulu zawinięty w ten sposób jak w załączniku? sama będę kombinować w ten sposób. taki tiul można kupić za 16 zł http://butterfly-dodatkislubne.pl/sz...ami-p-314.html
Kochana, jak zrobisz to podpowiedz jak!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:36   #2330
cornflower_girl
Zakorzenienie

Sunrise Będą Dla mnie osobiście to bezpieczniejszy wybór niż szukanie butów w tym samym odcieniu bieli - np. nie śnieżnobiałe buty do sukienki w odcieniu ivory.

I piękny reportaż - bardzo podoba mi się stylizacja PM-ki - coś zupełnie innego od bolerek, a zasłaniającego ręce. Więcej tutaj . Samą stronę Greenweddingshoes polecam, piękne reportaże

Stary 2014-04-03, 10:40   #2331
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do pleców i niespodzianek - bardzo pomógł mi Atrederm - niestety na receptę, ale za to tani jak barszcz
Potwierdzam, jest super. Ale absolutnie nie mozna go stosowac jesli planuje sie ciaze, a ja planuje, wiec musialam przerwac jego stosowanie.
Przez ten miesiac do slubu stosuje zineryt, kiedys pomogl mi uporac sie z twarza. Ale tez na recepte...

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:43   #2332
Lg_ago
Zadomowienie

Corn Ty wiesz, że ja chcę wiedzieć wszystko na temat tiulu i tiulu muślinowego i ogólnie welonów

Sunrisse ja sama chcę właśnie beżowe, lakierowane buciki do ślubu Dla mnie to bardzo fajnie wygląda

Stary 2014-04-03, 10:46   #2333
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Yol!

U mnie lada chwila 4 mies do slubu

Dzis lub jutro kurier przywiezie zaproszenia i juz w ta niedziele damy rodzenstwu tz-ta

W swieta rozdamy prawie wszystkie u rodz tz a potem u mnie licze ze do majowki skonczymy

Powoli robimy zakupy spozywcze (maka cukier puszki)
10 maja zalatwienia w Usc i parafii tz i potem na protokol
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2014-04-03 o 10:52
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:52   #2334
cornflower_girl
Zakorzenienie

Lg_ago To muszę chłopa zmobilizować do zrobienia zdjęć - mam próbkę zwykłego tiulu i tego muślinowego Bałam się, na początku, czy ten muślinowy będzie taki zbyt lejący się i stworzy ekstremalny uliz/ przyklep - na szczęście to tylko obawy.

Tiul muślinowy na welon katedralny to fajny pomysł, jest delikatny, ale nie jest tak ekstremalnie lejący jakby się mogło wydawać po nazwie. Dla mnie na plus.

W welonie krótszym polecam, jeśli komuś zależy na czymś lekkim i nie odstającym (tiul welonowy żyje własnym życiem, czasami się zagina i tworzy specyficzne fałdki).

Na przykładach: tiul welonowy i tiul muślinowy.

Stary 2014-04-03, 11:17   #2335
enzunio
BAN stały

Kishlaczkowa przyjechać

A ja znowu nie polecam muslinowego tylko zwykły (kupiłam 4 welony, nie pytajcie) i wymieniam muslin na zwykły

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:24   #2336
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na sekundkę, pomagam TŻtowi w meblowaniu (czyt. kupowanie i skręcanie , padam i nie mam na nic siły) może jutro uda mi się nadrobić Ale muszę się pochwalić, że mam zamówioną kosmetyczkę makijaż próbny 40 pln - wykorzystam pod koniec kwietnia na wesele przyjaciół, makijaż ślubny około 70 w zależności od kępek i paznokcie żelowe 100 ( nie zamierzam się stresować przed weselem czy w trakcie, ze mi się paznokieć zadarł) i to tam gdzie mam fryzjerkę i przyszły mi dzisiaj butki z zalando - jedne białe, drugie czerwone i miałam nadzieję, że jedne z nich mi nie przypasują ale obydwie pary są idealne i właśnie rozważam czy nie będę 'zmuszona' na zachowanie obu, bo się po prostu nie zdecyduję, które bardziej pasują zdjęcia wrzucę jutro, bo butki u mamy zostawiłam
butów nigdy za dużo co do paznokci miałam nie robic, ale wychodzę z tego samego zalożenia

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Zostal miesiąc do slubu, dzisiaj Tz odebral poprawiony garnitur, ja za tydzień mam do odebrania sukienkę, w ccc zapewne kupie buty na zmianę bo zaczely sie juz pokazywać na wiosnę no i musimy sie przejechać zobaczyć kosze z almy i Piotra i pawla na podziękowanie :P zamówimy pudelka na ciasta no i zostalo mi w końcu wybrać czy chce pończochy czy rajstopy czy co :P

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na przymiarce sukni, ustaliłam ostatnie szczegóły i za 3 tygodnie będzie już gotowa, bo na razie nie jest jeszcze obszyta koronką. Ale czuję się w niej świetnie, jest wygodna, lekka i piękna - jestem w niej zakochana prawie tak jak w moim narzeczonym.

Cytat:
Sunrise Będą Dla mnie osobiście to bezpieczniejszy wybór niż szukanie butów w tym samym odcieniu bieli - np. nie śnieżnobiałe buty do sukienki w odcieniu ivory.
I piękny reportaż - bardzo podoba mi się stylizacja PM-ki - coś zupełnie innego od bolerek, a zasłaniającego ręce.
i znów przepadłam

Cytat:
Lg_ago To muszę chłopa zmobilizować do zrobienia zdjęć - mam próbkę zwykłego tiulu i tego muślinowego Bałam się, na początku, czy ten muślinowy będzie taki zbyt lejący się i stworzy ekstremalny uliz/ przyklep - na szczęście to tylko obawy.

Tiul muślinowy na welon katedralny to fajny pomysł, jest delikatny, ale nie jest tak ekstremalnie lejący jakby się mogło wydawać po nazwie. Dla mnie na plus.

W welonie krótszym polecam, jeśli komuś zależy na czymś lekkim i nie odstającym (tiul welonowy żyje własnym życiem, czasami się zagina i tworzy specyficzne fałdki).

Na przykładach: tiul welonowy i tiul muślinowy.
Zakochałam się w sesji z muślinowym
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:25   #2337
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
[CENTER]BŁAGAM NIECH MI KTÓRAŚ POWIE CO TO ZA KWIATY
Widziałam go na wątku bukietowym - dziewczyny piszą że to dalie, SZTUCZNE
Stary 2014-04-03, 11:32   #2338
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość

miałam pisać, że nie widzę, ale już widzę zdjęcie.
Myślałam, że wstawiłaś swoje foto a tu ale już wiem, że będzie śliczna!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:35   #2339
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
BŁAGAM NIECH MI KTÓRAŚ POWIE CO TO ZA KWIATY
Materiałowe hortensje i (według tłumaczenia z wikipedii) chryzantemy (ale stanowczo na chryzantemę mi to nie wygląda).

Tu jest opis ze zdjęciami:
http://www.weddingchicks.com/2012/01...d-mum-bouquet/
Stary 2014-04-03, 11:35   #2340
madziara889
Zakorzenienie

misia też nie wiem, co to za kwiaty ale są boskie

Mama zgodziła się zrobić mi na drutach sweterek do ślubu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości