Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 18:00   #2281
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Niestety potwierdzam, że Skandynawia (byłam w Szwecji i Norwegii) jest przeokrutnie droga... Zwłaszcza jedzenie (przebitka 3krotna jak u nas) i komunikacja miejska.

Super to wygląda! I jaka tanizna!
Smuteczek No nic, będziemy kombinować dalej.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:01   #2282
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Ceny bolerek o których piszecie to jakaś masakra Kawałek materiału za 300-400zł... Na przymiarce zobaczę co mają do wyboru w moim salonie i co by pasowało, ale już się boję. Jestem totalnie anty-bolerkowa
Ja mam mieć bolerko koronkowe - więc ceny takich tym bardziej są koszmarne. Tyle że w umowie mam podaną cenę za "Suknia+bolerko" = więc ja to rozumiem, jako że bolerko jest w cenie sukni. Ale wiem że jedna dziewczyna miała już przejścia w tym salonie - z welonem, więc w sobotę będę walecznie nastawiona Nie dam się robić w konia.
Moja kochana babcia dała mi 1000 zł i powiedziała, że mam to od niej, na suknię Pod warunkiem, że ją zabiorę ze sobą na przymiarkę
Stary 2014-04-02, 18:07   #2283
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
[B]Lemon_Drop jaką to opaskę kupiłaś??? Chwal się chwal ja póki co zamówiłam grzebyczek z e-bay-a i czekam aż mi dojdzie bo w sumie chciałam opaskę ale troszkę cena mnie poraziła ok 170 zł z przesyłką z etsy ale jak mi grzebyk nie spasuję to chyba będę musiała ją zamówić
Taką samą jak ma Aasikk: KLIK do wykorzystania na sesji

Exist kochana babcia
Stary 2014-04-02, 18:14   #2284
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Exist kochana babcia
Bardzo ładna ta opaska pochwal się na żywo jak przyjdzie pewnie jest jeszcze ładniejsza niż na foto

Exist babcie masz super
Stary 2014-04-02, 18:26   #2285
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja mam mieć bolerko koronkowe - więc ceny takich tym bardziej są koszmarne. Tyle że w umowie mam podaną cenę za "Suknia+bolerko" = więc ja to rozumiem, jako że bolerko jest w cenie sukni. Ale wiem że jedna dziewczyna miała już przejścia w tym salonie - z welonem, więc w sobotę będę walecznie nastawiona Nie dam się robić w konia.
Moja kochana babcia dała mi 1000 zł i powiedziała, że mam to od niej, na suknię Pod warunkiem, że ją zabiorę ze sobą na przymiarkę
ale kochana babcia! i jaki Ci warunek postawiła hihi
mi tak dziadkowie do autka dorzucili, a na suknię dostałam od rodziców - jedyna rzecz, na którą sie zgodziłam, resztę płacimy wszystko sami. Ale takie gesty są baaardzo miłe

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Exist kochana babcia
ja bym ją potrzebowała na poprawiny
ale za taką cenę i Wasze super opinie - chyba sie skuszę

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-04-02 o 18:28
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:40   #2286
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
w sumie masz rację..
tylko u nas jeszcze ta kwestia, że niewiadomo czy stoły będą okrągłe (przy mniejszej ilości gości) czy prostokątne (przy większej)
Jak prostokątne to myślę, że bez winietek dadzą radę się usadzić, jak okrągłe to widzę, że bez winietek się nie obejdzie ...
Ja będę miała właśnie prostokątne i myślę, że lepiej dać winietki do okrągłych to zrobiłabym tylko przydziały ekip do stołów, a tam niech się już mieszają jak chcą

Say, my też jeszcze nie zaczęliśmy rozdawać zaproszeń. Jutro/pojutrze powinien do nas dotrzeć kurier z zaproszeniami Pierwsze mamy zamiar rozdać w czasie świąt wielkanocnych

CHWALĘ SIĘ!!!
Zamówiliśmy dziś obrączki do odbioru 20 maja Klasyczne ze ściętymi brzegami, żółte złoto, ja 5 mm, tż 6

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-04-02 o 18:43
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:48   #2287
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
kochana babcia! moja też mi się dorzuciła do sukni ah te babcie
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
CHWALĘ SIĘ!!!
Zamówiliśmy dziś obrączki do odbioru 20 maja Klasyczne ze ściętymi brzegami, żółte złoto, ja 5 mm, tż 6
super gratulacje! czekamy na fotki

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 18:59   #2288
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Super babcia moja tylko zapytała ile kosztowała suknia

Cytat:
CHWALĘ SIĘ!!!
też bym już chciała być ogarnięta w tym temacie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 19:06   #2289
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Nie nadrobie 10 stron wybaczcie... Ale gratuluje wszystkich spraw - obrączki piękne z tego co szybko zauważyłam. No i wieelkie gratki dla dziewczyn ślubujących w kwietniu - to już Wasz miesiąc!

U nas ze spraw ślubnych - zdecydowaliśmy się na podziekowanie rodzicom na portret , ktory wykona narzeczony znajomej.
Jutro zamawiamy tablice rejestracyjne oraz złoże zamówienie na nasze spersonalizowane zawieszki na butelki oraz na pudełko do kopert. Chce jak najwięcej duperelków załatwić póki jest względny spokój.

Przez moją chorobę jestem uziemiona i załamana... Nie dość , że remont i to powazny to jeszcze na studiach mam do tyłu kilka zaliczeń, nawarstwiły mi się z tymi, które są na bieżąco... W pracy nie wyrabiam bo też mam tyły. Ale... PRZEDŁUŻYLI MI UMOWĘ!! Rzutem na taśme Do końca czerwca ale zawsze coś - bede miała za co się urządzić i wyprawić wesele z TŻ

Lece nadrabiać zaległości. Powodzenia wszystkim w załątwianiu spraw.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 19:22   #2290
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o pończochach z Calzedonii? Ile kosztowały? Bo znalazłam za niecałe 30zł mam 150 DDŚ dziś! :-D

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
ja kupiłam za coś 20 zł z hakiem

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje pomocy-jakie dobrać bolerko?Śliczne są koronkowe ale u mnie zbyt dużo się dzieje na górze i chyba komin nie wchodzi w grę?Ja jestem zmarzluch i pod koniec września pogoda może nie dopisać...już sama nie wiem myślałam też nad takim sweterkiem
a może gładkie, tiulowe?

Cytat:
ale fajna babcia ! nam babcia Tż przedwczoraj dała już prezent

Cytat:
Ja będę miała właśnie prostokątne i myślę, że lepiej dać winietki do okrągłych to zrobiłabym tylko przydziały ekip do stołów, a tam niech się już mieszają jak chcą

Say, my też jeszcze nie zaczęliśmy rozdawać zaproszeń. Jutro/pojutrze powinien do nas dotrzeć kurier z zaproszeniami Pierwsze mamy zamiar rozdać w czasie świąt wielkanocnych

CHWALĘ SIĘ!!!
gratulacje
ile płacicie ? bo chce się troche obeznać w cenach klasycznych

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-02, 19:49   #2291
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ysia, piękne

Zamowiłam tort, jechałam kilkadziesiąt km, brałam urlop, ale JEST

Nie mam zdjęcia jak będzie wyglądał, bo projekt robiliśmy z kilku, Tż tylko wybral ksztalt (nie chciał okrągłego tylko kwadratowy), aleeee...

U góry będzie taka kokarda jak w załączniku 1.

Najwyzsze pietro - pierwsze - bedzie o smaku zurawinowym i bedzie wygladalo jak pierwsze pietro w zalaczniku 2 (takie groszki)

Drugie pietro bedzie o smaku smietankowym z malina i bedzie wygladalo jak w czwartym zalacz. tylko kwadratowe - taka koronka jak na mojej sukni

Trzecie piętro będzie gladkie tylko z naszym monogramem (jak w trzecim zalaczniku drugie pietro) i będzie w moim ulubionym smaku - borowka amerykanska

Ostatnie pietro będzie pikowane jak w pierwszym pietrze trzeciego zalacznika i bedzie i tu niestety - PRZY TEGO TYPU TORTACH MOJA CUKIERNIA NAJNIZSZE PIETRO ROBI Z KREMEM A NIE SMIETANA blee... bo inaczej tort by sie zapadl... i bedzie smak marczello czyli wisnie w alkoholu i tort czekoladowy... trudno

Całość bedzie ozdobiona fioletowymi eustomami jak w moim bukiecie
bosko, zrobilam sie az glodna!!

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 20:08   #2292
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm
znów racja, kobieto, ale mi dajesz do myslenia
no nic, na razie i tak nie wymyślimy dopóki goście nie pozapraszani i nie popotwierdzani
zobaczymy jak to jeszcze ugryźć, dziękuję za rady

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Nie nadrobie 10 stron wybaczcie... Ale gratuluje wszystkich spraw - obrączki piękne z tego co szybko zauważyłam. No i wieelkie gratki dla dziewczyn ślubujących w kwietniu - to już Wasz miesiąc!

U nas ze spraw ślubnych - zdecydowaliśmy się na podziekowanie rodzicom na portret , ktory wykona narzeczony znajomej.
Jutro zamawiamy tablice rejestracyjne oraz złoże zamówienie na nasze spersonalizowane zawieszki na butelki oraz na pudełko do kopert. Chce jak najwięcej duperelków załatwić póki jest względny spokój.

Przez moją chorobę jestem uziemiona i załamana... Nie dość , że remont i to powazny to jeszcze na studiach mam do tyłu kilka zaliczeń, nawarstwiły mi się z tymi, które są na bieżąco... W pracy nie wyrabiam bo też mam tyły. Ale... PRZEDŁUŻYLI MI UMOWĘ!! Rzutem na taśme Do końca czerwca ale zawsze coś - bede miała za co się urządzić i wyprawić wesele z TŻ

gratki za przedłużoną umowę
i powodzenia w jutrzejszych zakupach

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-04-02, 20:08   #2293
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
a kto chciał tańczącego ziemniaka?
Positive chciała !

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was problem z krostkami na plecach? Bo teraz tak myślę, żę przeciez ja mam suknie z górą gorsetową.... I nie wiem co zrobić...
Ja mam z bliznami po trądziku i nim samym sporadycznie - mam okresy, gdy mam wysyp. Z tego względu mam suknię z w miarę zabudowaną górą - tiulem. To samo dekolt, dużo mam białych plamek, blizn. Z taką suknią czuję się dużo pewniej Włosy mam za połowę pleców, jak będzie źle z plecami, to może nawet i pójdę w rozpuszczonych. Jak będzie ok, spięte.

Nie zostaje Ci nic innego jak jakieś bolerko

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chłopaki z ekipy remontowej zrobili sobie fajrant i dzięki temu umówiłam się na fryzurę próbną 10 maja czeka mnie mała próbka przedślubnego stresu. Na 8 fryzjer, na 10 kosmetyczka. Podobno układanie fryzury ma zająć 1,5 godziny - nie z moich włosów, ale OK całe szczęście między ich gabinetami jest 10 minut. Szkoda, że nie można wcisnąć jakiegoś przycisku fast-forward i przewinąć o ten miesiąc w przód!
Jak ja Ci zazdroszczę, że masz te próbne w maju
Ja muszę czekać do czerwca

Cytat:
mówisz to z doświadczenia z Twoim TŻ-em co nie
kurde chłopy to lubią nam siary narobić
Wiadomo, że z autopsji

Cytat:
CHWALĘ SIĘ!!!

Jestem po spotkaniu z florystką.
Jestem mega zadowolona ! :borkul:
Babka komunikatywna, wie o co chodzi, zna się na nowszych kompozycjach.
Jestem tylko troszkę podłamana, że ani piwonie, ani jaskry nie będą kwitły w lipcu Zostaje mi róża, ale angielska, z czego się cieszę, bo ma pełne, okrągłe kwiaty.
Będzie gipsówka, będzie szałwia, będą gałązki oliwne, te cudwone małe szare kulki - jakokolwiek się nazywają. Będzie brzoskwinia, biel, szarość, pudrowy róż. Delikatne kolory.

Do kościoła sama gipsówka w formie wieńców na drzwi wejściowe, małe bukiety na ławki, przewiązane koronką, na ołatrz gipsówka + kwiaty takie jak w bukiecie. Na krzesła wianki z szałwi i gipsówki.

Na stoły plaster brzozy, na tym gipsówka w słoiku przewiązana sznurkiem jutowym i małe szklane świeczki.

A winietki w takiej formie, ale zamiast czereśni - gipsówka.

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-04-02 o 20:12
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 20:34   #2294
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden W jaką fryzurę i makijaż celujesz ?
jakieś upięcie i jakąś tapet
stawiam na bardziej podkreślone oczy i różową delikatną szminkę
co do fryzury- upięcie, nieulizane , nie wiem jak wysoko- w tej kwestii nie jestem zdecydowana, i chce coś na czoło zarzucić, bo mam wysokie - co oczywiście świadczy o mądrości
pierwsze cztery inspiracje dotyczą makijażu, ale wymagają modyfikacji m.in. szminkowej , reszta to fryzury które chcę testować

enzunio, brawo za zaprojektowanie i załatwienie tortu

rabbitka, bardzo fajnie i spójnie się wszystko zapowiada a bukitt z tych różowych piwonii jest przepiękny !

opiumalfa, współczuję problemów z papierologią

Lg_ago, piękny bukiet wrzuciłaś i koncepcję na wszystko masz super!
(wiem wiem, nadal wiszę Ci zdjęcie, ale po przedłużki do mamy dziś nie zdołałam dojechać)
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o pończochach z Calzedonii? Ile kosztowały? Bo znalazłam za niecałe 30zł
ja kupiłam (choć o tym nie pisałam) za 30 zł. Cielistych nigdy od nich nie nosiłam, ale zimowe wersje pończoch od nich zawsze mi się sprawdzały (spróbowałyby się nie sprawdzić za 50 zyla )
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
wszystkim dziewczynom bardzo dziękuje za rady
poszłam porozmawiałam, nie była to może najprzyjemniejsza rozmowa oraz łatwa, ale osiągnęłam zamierzony cel

jeszcze raz dziękuje
nie ma za co i gratuluję!

Ja dziś jestem po pierwszym spotkaniu w poradni. Uffff. Jutro drugie, i za 6 dni ostatnie. Już się cieszę jak głupia, że koniec kościelnej papierologii jest tak blisko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (68,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (2).jpg (67,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (51,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (36,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (1).jpg (30,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (2).jpg (29,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (3).jpg (22,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (4).jpg (33,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (5).jpg (37,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (6).jpg (23,9 KB, 7 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 20:43   #2295
asiulek8
Wtajemniczenie

Strasznie pędzicie dziewczyny . Nie było mnie długo, bo z czasem kiepsko. Ale już w nowej pracy się przystosowałam więc mniej stresów, zapalenie oskrzeli, imprezy rodzinne, ale już będę częściej zaglądała.

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Niestety ja mam od 2miesiecy chodze do dermatologa, ale dalej mi sie pojawiaja a mam odsloniete cale plecy i krotkie wlosy, ktore ich nie zaslonia.
Mialam do wyboru albo stosowanioe lekow albo opalanie przed slubem, chcialam sie troszke opalic ale trudno, wybieram leczenie.
Przy makijazu poprosze o ich zamaskowanie. Mam nadzieje, ze nie beda sie rzucac w oczy.
Niestety ja mam ten problem, czasami mam gładkie plecy a są dni kiedy jest jakaś masakra. Miała dwukrotną kurację po 4 miesiące tetracykliną. Po tym przez jakiś czas było cudownie. Ale w końcu wracały, niestety... Teraz sporadycznie tylko smaruję maściami na receptę. W sumie to też między innymi dlatego mam zabudowaną górę sukni...

Cytat:
u mnie było podobnie. Z tym, że babcia powiedziała że całą mnie do ślubu ubierze włącznie z majtkami a jak powiedziałam, że sama chcę sobie suknię kupić popłakała się, no i nie miałam wyboru musiałam się zgodzić. Na przymiarkach też była

Cytat:
CHWALĘ SIĘ!!!
Chwalę się i ja!!
To chyba identyczne jak my. Też dzisiaj zamawialiśmy, z tym że moja będzie 4 mm a TŻta 5 mm. No i moja będzie miała diamencik, dawali za darmo to czemu nie wziąć

W Wielkanoc zaczynamy roznosić zaproszenia. Zaczynamy od strony TŻta, bo będziemy akurat na święta u jego rodziców. A później nie wiadomo kiedy byśmy pojechali.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:06   #2296
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jestem po spotkaniu z florystką.
Jestem mega zadowolona ! :borkul:
Babka komunikatywna, wie o co chodzi, zna się na nowszych kompozycjach.
Jestem tylko troszkę podłamana, że ani piwonie, ani jaskry nie będą kwitły w lipcu Zostaje mi róża, ale angielska, z czego się cieszę, bo ma pełne, okrągłe kwiaty.
Będzie gipsówka, będzie szałwia, będą gałązki oliwne, te cudwone małe szare kulki - jakokolwiek się nazywają. Będzie brzoskwinia, biel, szarość, pudrowy róż. Delikatne kolory.

Do kościoła sama gipsówka w formie wieńców na drzwi wejściowe, małe bukiety na ławki, przewiązane koronką, na ołatrz gipsówka + kwiaty takie jak w bukiecie. Na krzesła wianki z szałwi i gipsówki.

Na stoły plaster brzozy, na tym gipsówka w słoiku przewiązana sznurkiem jutowym i małe szklane świeczki.

A winietki w takiej formie, ale zamiast czereśni - gipsówka.
wszystko cudne świetny bukiet i winietki! ale najbardziej urzekły mnie te bukiety na stół z plastrem brzozy i świeczkami
a ja piwonii też nie mogę przeżyć, że nie będzie ich w lipcu
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Chwalę się i ja!!
To chyba identyczne jak my. Też dzisiaj zamawialiśmy, z tym że moja będzie 4 mm a TŻta 5 mm. No i moja będzie miała diamencik, dawali za darmo to czemu nie wziąć

W Wielkanoc zaczynamy roznosić zaproszenia. Zaczynamy od strony TŻta, bo będziemy akurat na święta u jego rodziców. A później nie wiadomo kiedy byśmy pojechali.
gratuluję obrączek my też w Wielkanoc zaczynami rozwozić po rodzinie zaproszenia

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-04-02 o 21:09
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:11   #2297
mojakaren
Zakorzenienie

Lg_ago ja już nic nie muszę pisać
w ogóle z tej strony co przedtem wrzucałaś znalazłam chyba bukiet marzeń TŻ-owi też się bardzo spodobał, daję foto w załączniku

dziewczyny wpadłam dziś przypadkiem na tę stronę i ... przepadłam
takiego zalewu inspiracji już dawno nie miałam
polecam, ale tylko jak macie wolny czas bo wciąga
http://junebugweddings.com/real-weddings/select
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ljm6gv.jpg (408,2 KB, 36 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-04-02, 21:11   #2298
enzunio
BAN stały

Exist super babcia

Jeśli chodzi o podskórne pryszcze na placach, to ja przez trzy lata studiów męczyłam się z tym. Uratowały mnie dwie rzeczy: codzienny peeling szorstką gąbką + skinoren (ale działało to tylko na plecach i w sumie dalej działa jak odbije mi i np. posmaruję się balsamem w tych okolicach - absolutnie nie wolno mi tego robić...), od kilku lat mam spokój A była tragedia...

Wiem dziewczyny, że namieszałam z tym tortem, ale nie mogłam znaleźć nic gotowego w internecie, co by mnie satysfakcjonowało , mam nadzieję, że staną na wysokości zadania i będzie ładny.

Say, żadnych problemów pani nie robiła, wręcz miałam wrażenie, że bardzo jej się podoba nasz pomysł. Pewnie często mają takich świrów, którzy od progu mówią, że nic z katalogu im się nie podoba

A na żywe kwiaty to ona mnie namówiła, sama zapytała jakie mam w bukiecie i powiedziała, że wszystko się da załatwić.

Lg, zapowiada się pięknie!!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:13   #2299
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Też już zapraszacie? ile już roznieśliście zaproszeń? my dopiero zaczęliśmy, daliśmy już 2 ale dużo osób nam mówiło "co tak wcześnie?" także fajnie, że nie jesteśmy sami
My byliśmy u trzech rodzin. W jednej małżeństwo, w drugiej też małżeństwo a w trzeciej ciocia wdowa plus trójka jej dzieci- każde z osobą towarzyszącą bo już po 20stce są.
Jak na razie Ci zaproszeni powiedzieli że będą

Jutro zapraszamy dwa domy bo na więcej nie będzie czasu. I po weekendzie znowu.
My musimy tak wcześnie zapraszać bo mamy 220 osób na weselu. plus ja do 17 pracuję, Tż na zmiany. Weeekendy odpadają na zapraszanie bo Tż pracuje, więc tylko wieczory od 18:00 zostają. Więc nie tak dużo mamy czasu.
Mamy potwierdzenie do 10 lipca dać kto przyjdzie

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:17   #2300
Lg_ago
Zadomowienie

mojakaren ten bukiet jest taki jak Ty ! Super, że TŻ zaakceptował Będzie później mógł się chwalić
Oczywiście, przepadłam na stronie

ewaden, hihihi, enzunio dziękuje !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:19   #2301
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

CHWALĘ SIĘ!!!
Gratulacje
Cytat:
Cześć dziewczyny.

Gratuluję umowy

My mieliśmy dzisiaj spotkanie w poradni rodzinnej. Myślałam, że to będzie trochę inaczej wyglądać, że coś nas się będzie pani pytać, a tu ona gadała cały czas czyli jakieś 20 minut, skroiła nas 50 zł i tyle Ale najważniejsze, że zaliczone
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:28   #2302
madzixx88
Zakorzenienie

Ysia-piękne kolczyki nie są ciężkie, czy tak wyglądają tylko?

U nas dziś równy MIESIĄC do ślubu
aaleee... chyba się zamieniam w bridezillę stresuje się już na maksa, choć w równym stopniu skaczę z radości już ostatnia prosta a ślubna bieganina trwa w najlepsze! kto by pomyślał, że dopinanie szczegółow jest takie pracochłonne dziś mieliśmy końcowe ustalanie z dj, jutro z zespołem a w piątek z restauracją we wtorek mam próbną fryzurę i przymiarkę
ostatnio kupiliśmy TŻ koszulę smokingową ivory jedną ślubną i drugą jakby się tfu tfu poplamił poza tym spinki dopasowane do czarnych guzików od koszuli, muchę..hmm i tym samym chyba pozostały mu tylko skarpetki do kupienia
ja wczoraj kupiłam wszystkie rzeczy do koszyczka ratunkowego i stwierdziłam, że chyba tylko w damskiej toalecie go postawię
a w następny weekend (11-12 kwietnia) mamy wieczory panieńskie i kawalerskie dzieje się !!!!

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-04-02 o 21:30
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:15   #2303
czekooczekolada
Zakorzenienie

kurcze współczuję Wam problemów z krostkami. mnie to na szczescie nie dotyczy, nigdy nie miałam z tym problemów. ale zato żeby mi za dobrze nie było, teraz co drugi dzien budze sie w czerwonych plamach na skórze - alergia piątek już blisko, alergolog czeka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-02, 22:18   #2304
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
wszystkim dziewczynom bardzo dziękuje za rady
poszłam porozmawiałam, nie była to może najprzyjemniejsza rozmowa oraz łatwa, ale osiągnęłam zamierzony cel

jeszcze raz dziękuje
Gratuluję

Anesthesia
zdaję się na Twoją opinię i zrobię zamówienie po świętach

Lg_ago
Bardzo fajne aranżacje kwiatowe szczególnie ciekawy pomysł z winietkami a mogłabyś napisać ile kosztować będzie bukiet? interesują mnie też właśnie te róże

Cytat:
Kochana babcia Ja też mam kochanych dziadków co prawda sukienki oglądać ze mną nie postawili za wymóg (chociaż gdyby babcia chodziła to chętnie bym ją zabrała ) ale 4000zł mi na sukienkę dali więc mam na sukienkę dodatki i być może na sukienkę na drugi dzień.. Kochani są oszczędzają po to by jak najwięcej pomóc wnukom .
Stary 2014-04-02, 22:22   #2305
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Lg_ago ja już nic nie muszę pisać
w ogóle z tej strony co przedtem wrzucałaś znalazłam chyba bukiet marzeń TŻ-owi też się bardzo spodobał, daję foto w załączniku

dziewczyny wpadłam dziś przypadkiem na tę stronę i ... przepadłam
takiego zalewu inspiracji już dawno nie miałam
polecam, ale tylko jak macie wolny czas bo wciąga
http://junebugweddings.com/real-weddings/select
Bardzo ładny bukiet, zapisuję sobie.
A ta strona: wow! Dzięki

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ysia-piękne kolczyki nie są ciężkie, czy tak wyglądają tylko?

U nas dziś równy MIESIĄC do ślubu
aaleee... chyba się zamieniam w bridezillę stresuje się już na maksa, choć w równym stopniu skaczę z radości już ostatnia prosta a ślubna bieganina trwa w najlepsze! kto by pomyślał, że dopinanie szczegółow jest takie pracochłonne dziś mieliśmy końcowe ustalanie z dj, jutro z zespołem a w piątek z restauracją we wtorek mam próbną fryzurę i przymiarkę
ostatnio kupiliśmy TŻ koszulę smokingową ivory jedną ślubną i drugą jakby się tfu tfu poplamił poza tym spinki dopasowane do czarnych guzików od koszuli, muchę..hmm i tym samym chyba pozostały mu tylko skarpetki do kupienia
ja wczoraj kupiłam wszystkie rzeczy do koszyczka ratunkowego i stwierdziłam, że chyba tylko w damskiej toalecie go postawię
a w następny weekend (11-12 kwietnia) mamy wieczory panieńskie i kawalerskie dzieje się !!!!
Brawo!!! Ja też już czuję na karku ten ślub! Coraz bliżej!!! Zaczynam się coraz bardziej denerwować!
Cytat:

Gratuluję pracy i życzę zdrowia!

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
jakieś upięcie i jakąś tapet
stawiam na bardziej podkreślone oczy i różową delikatną szminkę
co do fryzury- upięcie, nieulizane , nie wiem jak wysoko- w tej kwestii nie jestem zdecydowana, i chce coś na czoło zarzucić, bo mam wysokie - co oczywiście świadczy o mądrości
pierwsze cztery inspiracje dotyczą makijażu, ale wymagają modyfikacji m.in. szminkowej , reszta to fryzury które chcę testować
Ładne te fryzury.

Dziewczyny, jestem mega zalatana, ciągle coś ze ślubem, jeszcze dochodzi do tego mieszkanie i inne sprawy i po prostu nie mam czasu na forum.
Do ślubu 24 dni...
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:23   #2306
activelifestyle
Rozeznanie

W sprawie inspiracji polecam też bridelle Pewnie było już o tym nie raz i każda zna, ale przypominam
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:24   #2307
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
kurcze współczuję Wam problemów z krostkami. mnie to na szczescie nie dotyczy, nigdy nie miałam z tym problemów. ale zato żeby mi za dobrze nie było, teraz co drugi dzien budze sie w czerwonych plamach na skórze - alergia piątek już blisko, alergolog czeka
Jak po gastroskopii? Już lepiej?
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:55   #2308
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Jak po gastroskopii? Już lepiej?
tak, od wczoraj już jem normalnie, bez zamykania oczu z bólu przy przełykaniu chyba poprostu mi podrażnił przełyk tą rurką, zreszta jak ją zostawił we mnie i poszedł się przebrać, to miałam wydłużone badanie niż powinno byc, tzn dłużej "ciało obce" drażniło mi mój biedny przełyk

🤍

Stary 2014-04-02, 23:10   #2309
sweetsunday
Raczkowanie

Ja tak tylko na sekundkę, pomagam TŻtowi w meblowaniu (czyt. kupowanie i skręcanie , padam i nie mam na nic siły) może jutro uda mi się nadrobić Ale muszę się pochwalić, że mam zamówioną kosmetyczkę makijaż próbny 40 pln - wykorzystam pod koniec kwietnia na wesele przyjaciół, makijaż ślubny około 70 w zależności od kępek i paznokcie żelowe 100 ( nie zamierzam się stresować przed weselem czy w trakcie, ze mi się paznokieć zadarł) i to tam gdzie mam fryzjerkę i przyszły mi dzisiaj butki z zalando - jedne białe, drugie czerwone i miałam nadzieję, że jedne z nich mi nie przypasują ale obydwie pary są idealne i właśnie rozważam czy nie będę 'zmuszona' na zachowanie obu, bo się po prostu nie zdecyduję, które bardziej pasują zdjęcia wrzucę jutro, bo butki u mamy zostawiłam
Stary 2014-04-02, 23:31   #2310
gornek
Zakorzenienie

Zostal miesiąc do slubu, dzisiaj Tz odebral poprawiony garnitur, ja za tydzień mam do odebrania sukienkę, w ccc zapewne kupie buty na zmianę bo zaczely sie juz pokazywać na wiosnę no i musimy sie przejechać zobaczyć kosze z almy i Piotra i pawla na podziękowanie :P zamówimy pudelka na ciasta no i zostalo mi w końcu wybrać czy chce pończochy czy rajstopy czy co :P

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości