Wszystko o Avonie - cz.35 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 08:33   #781
Buniat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.35

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Mają 30 dni od zakończenia aukcji. A jak się nie dodały to trzeba reklamacje pisać, ja już pisałam kilka i dopiero wtedy dodali, ludzie się strasznie skarżą w necie i nie tylko na all, ale ogólnie na brak punktów z różnych np. sklepów internetowych. Trzeba pilnować. Ale z Avonem mam nadzieję, że takich problemów nie będzie
może to wynika z tego co pisałyście wyżej - że zakupy w jakimkolwiek sklepie internetowym trzeba zaczynać od strony payback i po zalogowaniu wybrać sklep i dopiero robić zakupy

mnie się zdarzyło, że odjęli mi punkty - robiłam zwrot produktu w Realu
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 08:40   #782
guuucha
Raczkowanie

Kurcze teraz mam dylemat Na swoim starym koncie konsultantki zaproponowali mi 30 % stałego upustu przez 3 katalogi jeśli będę miała 160 zł. Tylko że na koncie mojego chłopaka ( założyłam żeby mieć TPS) mam teraz paletę do odebrania i zestaw naturals... Jeśli pójde do COKu i kupimy z chłopakiem cokolwiek to wydadzą nam paletę i zestaw? czy raczej może zdarzyć się sytuacja, że nie będą mieli na stanie albo coś
guuucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:09   #783
vril
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
tez nie mam karty i nie chce mi się z tym bawić
Musso, akurat przy Twoich wysokich zamówieniach warto Raz dwa uzbierasz punkty i pal licho "nagrody", wymienisz punkty na bony i spłacając nimi fakturę w Avon będziesz mogła sobie jeszcze wiecej kupić

Ja swoją kartę dostałam w Naturze od ręki i też się cieszę, że Avon dołączył do akcji, bo zbieram jakieś grosze w Inmedio, teraz będzie łatwiej uzbierać na bony, bo nagrody to niezbyt, wolę sama wybrać na co wydam kasę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:41   #784
markac28
Raczkowanie

Dziewczyny dziś będąc zalogowana w strefie wpisałam w wyszukiwarkę status i wyskoczyła mi rejestracja bonu, o jakie bony chodzi?

Czy zamawiając kosmetyki pocztą można śledzić status zamówienia (gdzie jest paczka) tak jak w opcji paczkomaty? Sorki za pytanie ale w strefie co chwilę coś mi nie działa i niczego nie mogę doczytać

Edytowane przez markac28
Czas edycji: 2014-04-03 o 09:42
markac28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:50   #785
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
może to wynika z tego co pisałyście wyżej - że zakupy w jakimkolwiek sklepie internetowym trzeba zaczynać od strony payback i po zalogowaniu wybrać sklep i dopiero robić zakupy

mnie się zdarzyło, że odjęli mi punkty - robiłam zwrot produktu w Realu
Ale jak nie wejdziesz przez stronę Payback to punktów już Ci nie naliczą-nawet po reklamacji.

Mi się też zdarzyło, że mi odjęli jak zwracałam z all czy jakiegoś sklepu internetowego dlatego zastanawiam się czy w Avonie też będą odejmować.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez guuucha Pokaż wiadomość
Kurcze teraz mam dylemat Na swoim starym koncie konsultantki zaproponowali mi 30 % stałego upustu przez 3 katalogi jeśli będę miała 160 zł. Tylko że na koncie mojego chłopaka ( założyłam żeby mieć TPS) mam teraz paletę do odebrania i zestaw naturals... Jeśli pójde do COKu i kupimy z chłopakiem cokolwiek to wydadzą nam paletę i zestaw? czy raczej może zdarzyć się sytuacja, że nie będą mieli na stanie albo coś
Powinni Ci chyba nawet same nagrody wydać Myślę, że powinni mieć na stanie
Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Musso, akurat przy Twoich wysokich zamówieniach warto Raz dwa uzbierasz punkty i pal licho "nagrody", wymienisz punkty na bony i spłacając nimi fakturę w Avon będziesz mogła sobie jeszcze wiecej kupić

Ja swoją kartę dostałam w Naturze od ręki i też się cieszę, że Avon dołączył do akcji, bo zbieram jakieś grosze w Inmedio, teraz będzie łatwiej uzbierać na bony, bo nagrody to niezbyt, wolę sama wybrać na co wydam kasę.
Dokładnie, nawet jak ktoś nie chce się bawić w zamawianie nagród itp to jak wejdzie w to Avon to warto choćby wymienić na bony i płacić mniej w Avonie Szczególnie, że numer wystarczy wpisać na koncie i same punkty się dodadzą. Co innego jak w sklepach intern. trzeba wchodzić przez stronę Payback, w sklepach okazać kartę, pamiętać o tym itp.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2014-04-03 o 09:51
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:10   #786
kokolino4
Raczkowanie

Szalik Earthly Paradise ma zieloną kropke czyli pewnie już będzie on dołączony do zamówień
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:12   #787
marcinekzgc
Przyczajenie

Cytat:
No raczej chyba nie można na razie? Któraś pisała, że od K7? To zdążą karty dojść
Dzwoniłem na Infolinie i Pan mi powiedział, że dla "wszystkich" konsultantek i konsultantów punkty się nie dodają oraz, że na razie nie można zamieniać punktów na NAGRODY W Avon. Będzie to możliwe jak program wystartuje dla wszystkich najszybciej do K7 niestety.
marcinekzgc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:26   #788
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Ale mają punkty czy mogą dopisać kartę? Bo ja kartę to mam od roku dopisaną, ale punktów nie mam
Bo to tylko część konsultantek testowała ten program przez ostatni rok.

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Na allegro wystarczy wejść na payback.allegro.pl [COLOR="silver"]co i tak niestety jest problemem w porównaniu z tym co było :/
No też mnie to wkurzyło, bo od lutego kilka razy robiłam zakupy na all, a punktów nie mam, bo nie doczytałam się nigdzie tej informacji

Cytat:
Napisane przez markac28 Pokaż wiadomość
Czy zamawiając kosmetyki pocztą można śledzić status zamówienia (gdzie jest paczka) tak jak w opcji paczkomaty? Sorki za pytanie ale w strefie co chwilę coś mi nie działa i niczego nie mogę doczytać
Tak W Historii zamówień, tam gdzie faktura, jest też Status paczki, klikasz POCZTA i od razu przenosi Cię do śledzenia Twojej paczki

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:34   #789
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mają 30 dni od zakończenia aukcji. A jak się nie dodały to trzeba reklamacje pisać, ja już pisałam kilka i dopiero wtedy dodali, ludzie się strasznie skarżą w necie i nie tylko na all, ale ogólnie na brak punktów z różnych np. sklepów internetowych. Trzeba pilnować. Ale z Avonem mam nadzieję, że takich problemów nie będzie
No to 30 dni minęło i nie mam punktów A do kogo to pisać, do Payback, i co tam im napisać, numery aukcji?
Dodam, że zakupy zaczynałam od strony payback allegro coś tam :P

Edytowane przez Oktawiaaa
Czas edycji: 2014-04-03 o 10:36
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:45   #790
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Otrzymałam dziś kolejną paczkę, a w niej ulotka z programem Anew, dodali, że jak się kupi 35 produktów Anew(poza tymi do oczyszczania twarzy) można zamówić za 1zł kupon na wybraną torebkę Baron model VETICA o wartości 190zł (znaczy jedynie kolor można wybrać )
mi się program bardzo podoba zwłaszcza że jest 50% opustu na Anew bo np. na multicooker to nie mam co liczyć - nie opłaca się zamawiać kremów jak jest 10% opustu bo bym nigdy ich nie sprzedała a żeby samemu zużyć kilka sztuk to drogi interes (w drogerii są tańsze kremy)

torebkę wykukałam sobie białą i będę o nią walczyć a co będę sobie żałować

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
mam go i generalnie ładnie zakrywa moje dość mocno widoczne fioletowe cienie pod oczami ale ja mam tłustą cerę, i spływa mi po około 4-5h podkład i cienie i wszystko... no i korektor też :P
także nie wiem czy spływa bo jest nietrwały, czy dlatego że mam taką niewdzięczną cerę
ogólnie efekt przez pierwsze 2h po nałożenie jest suuuper

Cytat:
Moim zdaniem na cienie pod oczy lepszy jest ten rozświelająco-antystresowy, a na jakieś przebarwienia/wypryski lepszy ten w sztyfcie.
to super wezmę ten rozświetlający bo zmagam się z cieniami pod oczami a diodek nie mam za dużo - raz kiedyś wyskoczy jedna czy dwie to je przeżyje ale cienie mam już ciężej zakryć samym podkładem
Stary 2014-04-03, 10:59   #791
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
możemy jedynie pospekulować - może skoro dziewczyny wcześniej dostały z Avonu karty to i jak nas dopiszą do programu to przyślą nam karty, wtedy koleżanka będzie mogła nową kartę dopisać do paybacka-avon i połączyć konta
Taką dostalam odpowiedź w sprawie karty:
Szanowna Konsultantko,

Uprzejmie wyjaśniamy, iż program "Zapunktuj z PAYBACK" został przygotowany we współpracy z Programem Bonusowym PAYBACK.
Obecnie w wersji testowej program został przygotowany dla około 30 tysięcy Konsultantek z całej Polski (losowo wybranych).
Dodatkowo informujemy, że jeżeli w swojej Strefie Konsultantki nie ma Pani zakładki dedykowanej karcie playback to nie znalazła się Pani w grupie testowej..
Jednoczesnej informujemy, że jeżeli program przejdzie pomyśle test obejmie on wszystkie nasze Konsultantki. Planowany termin to Katalog 07/2014.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt.

Z pozdrowieniami,

Gratuluję tym losowo wybranym, bo już moga zbierać punkty za Avon. Ja niestety nie miałam szczęścia.
Stary 2014-04-03, 11:00   #792
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
mi się program bardzo podoba zwłaszcza że jest 50% opustu na Anew bo np. na multicooker to nie mam co liczyć - nie opłaca się zamawiać kremów jak jest 10% opustu bo bym nigdy ich nie sprzedała a żeby samemu zużyć kilka sztuk to drogi interes (w drogerii są tańsze kremy)

torebkę wykukałam sobie białą i będę o nią walczyć a co będę sobie żałować

Mnie najbardziej z wszystkich ostatnich programów podoba się program z multicookerem, ale też nie sprzedam tylu kremów, miałam zamówienie na 8 więc załapałam się na program z dwoma kremami gratis i wodą. I jeszcze postaram się o to na drugim koncie

O torebkę też zawalczę, bo zamówienia na kremy już mam, coś ze 20 sztuk. Torebkę najwyżej komuś dam jak mi się nie spodoba.
Stary 2014-04-03, 11:20   #793
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
No też mnie to wkurzyło, bo od lutego kilka razy robiłam zakupy na all, a punktów nie mam, bo nie doczytałam się nigdzie tej informacji
Ja dostałam meila od Payback i od Allegro że się zmieniają zasady
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:26   #794
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Bo to tylko część konsultantek testowała ten program przez ostatni rok.
No ale ja nie byłam w tym programie, bo mnie niestety nie wybrano Ale kartę można było już dawno dopisać(tu na forum się o tym dowiedziałam ), ale punktów nie dostawałam.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Gratuluję tym losowo wybranym, bo już moga zbierać punkty za Avon. Ja niestety nie miałam szczęścia.
No niektóre już od roku zbierają, szkoda, że się nie załapałam i mam nadzieję, że przejdą te ich testy i wejdzie to dla wszystkich.
Stary 2014-04-03, 12:29   #795
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
No to 30 dni minęło i nie mam punktów A do kogo to pisać, do Payback, i co tam im napisać, numery aukcji?
Dodam, że zakupy zaczynałam od strony payback allegro coś tam :P
A tak teraz pomyślałam, masz kartę Payback wpisaną na koncie allegro?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:30   #796
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Dzisiaj przyjdzie moje zamówionko
Stary 2014-04-03, 12:31   #797
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja dostałam meila od Payback i od Allegro że się zmieniają zasady
Ja też dostałam, zorientowałam się 3 tygodnie później, w takich przypadkach wypadałoby podać taką informację na stronie głównej. Ale wszyscy jak zwykle idą na łatwiznę niestety..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:33   #798
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zachęciłaś mnie, zeby się zastanowić
Stary 2014-04-03, 12:45   #799
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
A tak teraz pomyślałam, masz kartę Payback wpisaną na koncie allegro?
Pewnie, że mam. Kiedyś punkty naliczały się bez problemów, a teraz odkąd trzeba wchodzić przez stronę payback, to nie doliczony został ani jeden punkt.
Stary 2014-04-03, 12:48   #800
marcinekzgc
Przyczajenie

Dziewczyny jak miałyście zaliczane zwroty w przypadku bieżacej FV do zapłaty i dokonanego zwrotu, czy maiłyście pomniejszaną kwotę tej FV do zapłaty, czyli odejmowane saldo czy co dopiero miałyście kwotę na którą zrobiłyście zwrot odejmowaną od kolejnego zamówienia. BO Pani na infolii pomimo, że zmiejszyło mi się saldo w strefie KK i wartość bieżacej FV do zapłaty, (zresztą wpłatę rozbili na bieżącą FV i na FV, która jest do zapłaty 12.04.2014) powiedziała, że pomimo że saldo bieżącej FV mi się zmiejszyło, top mam ją zapłacić w całości bo będe miał za nią niedopłatę a kwotę zwrotu codopoiero odejmą mi od kolejnego zamówienia...
Stary 2014-04-03, 13:00   #801
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcinekzgc Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak miałyście zaliczane zwroty w przypadku bieżacej FV do zapłaty i dokonanego zwrotu, czy maiłyście pomniejszaną kwotę tej FV do zapłaty, czyli odejmowane saldo czy co dopiero miałyście kwotę na którą zrobiłyście zwrot odejmowaną od kolejnego zamówienia. BO Pani na infolii pomimo, że zmiejszyło mi się saldo w strefie KK i wartość bieżacej FV do zapłaty, (zresztą wpłatę rozbili na bieżącą FV i na FV, która jest do zapłaty 12.04.2014) powiedziała, że pomimo że saldo bieżącej FV mi się zmiejszyło, top mam ją zapłacić w całości bo będe miał za nią niedopłatę a kwotę zwrotu codopoiero odejmą mi od kolejnego zamówienia...
i dobrze ci powiedziala.
najlatwiej tak zrobic, bo moze nastapic sytuacja ze sama sobie pomniejszysz a potem system znow ci pomniejszy i podwojnie bedziesz miala pomniejszone a tym samym niedoplate.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 13:10   #802
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płacę zawsze wg danych finansowych w strefie. Jak zapłacisz teraz mniej to potem będziesz musiała więcej niż jest na fakturze Twoja wola.
Stary 2014-04-03, 13:15   #803
Cytruskowa6
Zakorzenienie

A tą kartę Avon ma któraś? Z czym to się je i czy się opłaca?
Stary 2014-04-03, 13:22   #804
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Pewnie, że mam. Kiedyś punkty naliczały się bez problemów, a teraz odkąd trzeba wchodzić przez stronę payback, to nie doliczony został ani jeden punkt.
Też tak mam, ale nie wiem, w jaki sposób (wpisać numery aukcji + kwotę?) należy złożyć reklamację, bo ten termin do 30 dni to chyba po to, żeby coś przegapić i nie mieć naliczone

Uprzedzam, że 5107-8 - ZESTAW AT Z OLEJKIEM ARGANOWYM 15.99 zł, z tej oferty z 1 kwietnia, w którym miały być Lekki odżywczy spray z olejkiem arganowym 100 ml i Odżywcza kuracja z olejkiem arganowym 4 x 15 ml, to przysyłają szampon i maseczkę do każdego rodzaju włosów, oba z olejkiem arganowym. Już złożyłam reklamację, ale czuję się nabita w butelkę i mam nadzieję, że nikt nie będzie taki dowcipny i mi nie odpowie, że to Prima Aprilis
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 13:24   #805
marcinekzgc
Przyczajenie

Cytat:
Ja płacę zawsze wg danych finansowych w strefie. Jak zapłacisz teraz mniej to potem będziesz musiała więcej niż jest na fakturze Twoja wola.
No własnie w strefie dane- finansowe mam bieżaca FV 259,82, opłacono 118,84 (co jest równe częściowej kwocie zwrotu ) pozostało 140,98. Więc wg systemu powinienem zapłącić teraz tą ostanią kwotę nie pierwszą za tą FV. Najwyżej im zapłącę za kolejnie zamównie więcej ale wtedy mam 21 dni na zapłątę.
Stary 2014-04-03, 13:31   #806
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Znowu marudzisz to i jagody w lesie też się powinno opodatkować i księży w kościele, ale to już inna bajka...
Lasy Państwowe jako jedyne w Europie utrzymują się z dochodow własnych i nie obciążają budżetu państwa. W latach 2014-15 maja płacić danine w wys. 800 ml zł, a od 2016 co roku maja wpłacać do budżetu 120-150 mln zł. Ustawa może doprowadzić do bankructwa i prywatyzacji. Natomiast księża wg mnie powinni zostać opodatkowani. W końcu to też ludzie To tak trochę z innej bajki, ale mój nick mnie to tego zobowiązuje

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez guuucha Pokaż wiadomość
Miał ktos ten samoopalacz w musie? Zastanawiam się nad nim
Ja też poproszę o opinię tego musu
Zastanawiam się też nad pianką do włosów. Raz kiedyś ją miałam, ale teraz widzę, że jest inna ...
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 13:50   #807
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie w strefie dane- finansowe mam bieżaca FV 259,82, opłacono 118,84 (co jest równe częściowej kwocie zwrotu ) pozostało 140,98. Więc wg systemu powinienem zapłącić teraz tą ostanią kwotę nie pierwszą za tą FV. Najwyżej im zapłącę za kolejnie zamównie więcej ale wtedy mam 21 dni na zapłątę.
Jak będziesz cały czas płacić wg danych finansowych to będzie ok. Najważniejsze by nie płacić teraz mniej, a potem kwotę z faktury(która znów będzie pomniejszona).
Stary 2014-04-03, 14:03   #808
olla74
Zakorzenienie

Uświadomcie mnie o którym katalogu piszecie,że jest 50% na Anew i jakis program.Z torebką.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 14:05   #809
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Kiedy to dodatkowe demo będzie?
Stary 2014-04-03, 14:07   #810
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Jednak dodają papierową fakturę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości