|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?
a no to i pewnie!
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia dobrze, jeździj, biegaj, rob cokolwiek a im więcej tym.. więcej
![]() Reeva ano własnie, kiedy zwyzka jest nieduża to bardzo wolno leci, jak czytam że babki gubia po 10kg w miesiąc to szok, no ale one ważą ponad setkę wtedy zazwyczaj Bytheway jakie buty z sieciówki? Przy dystansach, ktore robisz to chyba jednak powinnać zainwestowac w lepsze ![]() Zaraz machnę sobie jakiś lekki i szybki zestaw na brzuch a jutro z rana BIEGANIE
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Nieeee
mówie teraz o takich normalnych do chodzenia
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
ja biegałam dzisiaj 1.5 godziny, ale na bieżni to nie wiem czy się liczy
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Aaaa
no widzisz, nie skumałam. To co Ci w stope się stało?Cytat:
Moj skromny dystansik, 3km, zaliczony. Dziwne, bo czułam że słabo biegnę a czas wyszedl mi o 3min lepszy ![]() I kiedy skupiłam się nad techniką biegu: lądowanie na śródstopiu, nie bola mnie już piszczele
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
W zasadzie to raczej nie mam żadnej nadwyżki, może w weekend, jak piwko wypiję
Chociaż kalkulator CPM podaje tak wysoką wartość, że to wręcz niemożliwe tyle kcal wciągnąć.Wczoraj zjadłam za mało, lekko ponad 1tys.kcal i od razu to poczułam, jak się kładłam, nasapałam się, serce przyspieszyło i niedobrze mi było. No i przeanalizowałam dzień wcześniej i też max 1,2tys, a to za mało, przekonałam się Muszę dobijać do min 1,5tys. A strasznie nie chce mi się szacować kaloryczności, bleee.Kupiłam stanik http://www.decathlon.pl/stanik-do-bi...d_8236378.html Jest ok, mocno ściska, buły trochę wyłażą ale ich chcę się właśnie pozbyć. Jak skakałam, to nic się nie trzęsło. Dziś będę w nim biegać, zobaczymy jak się sprawdzi ![]() Ha! Teraz zauważyłam, że nawet modelce buły wyłażą
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
No niestety 1200 to za mało, zwłaszcza przy codziennych treningach, ja tez sobie szacuję i jadam w okolicach 1600, upierdliwe to, ale lepsze niż za malo czy za duzo
![]() Jakie buły?? Ja nic tam nie widzę
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45858457]W zasadzie to raczej nie mam żadnej nadwyżki, może w weekend, jak piwko wypiję
Chociaż kalkulator CPM podaje tak wysoką wartość, że to wręcz niemożliwe tyle kcal wciągnąć.Wczoraj zjadłam za mało, lekko ponad 1tys.kcal i od razu to poczułam, jak się kładłam, nasapałam się, serce przyspieszyło i niedobrze mi było. No i przeanalizowałam dzień wcześniej i też max 1,2tys, a to za mało, przekonałam się Muszę dobijać do min 1,5tys. A strasznie nie chce mi się szacować kaloryczności, bleee.Kupiłam stanik http://www.decathlon.pl/stanik-do-bi...d_8236378.html Jest ok, mocno ściska, buły trochę wyłażą ale ich chcę się właśnie pozbyć. Jak skakałam, to nic się nie trzęsło. Dziś będę w nim biegać, zobaczymy jak się sprawdzi ![]() Ha! Teraz zauważyłam, że nawet modelce buły wyłażą [/QUOTE]Fajny i nawet tani Upierdliwe, ale warte pilnowania, bo sami na oko wynik będziemy zaniżać, tym bardziej jeśli nie zna się do końca kaloryczności. Ja muszę codziennie jeść ponad 2000, to jest dopiero wyzwanie...
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Stanik widać, że fajny, że dobrze trzyma. Szkoda tylko, że spłaszcza. Ja tez koniecznie muszę kupić, bo ból cycków mnie zniechęca do biegania.
Dziś chcę odpoczywać, ale nie wiem czy mi się uda, bo pogoda taka piękna, że nie wiem czy usiedze w domu Dwa dni pod rząd jeździłam rowerem, to dziś własciwie mogłabym pobiegac. Wszystko jeszcze zależy od tego, o której skończę robić pazury - nie moje i czy będzie jeszcze jasno.Waga u mnie ani drgnie... |
|
|
|
|
#280 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rower stacjonarny i 3x bieg. Teraz wcinam żurawinę z migdałami, mniom.Buły z tyłu, nad stanikiem, pod pachami, tzw motylki ![]() Cytat:
Niech sobie spłaszcza, ma trzymać przede wszystkim. A cena shock absorbera skutecznie mnie odrzuca. Żeby kawałek szmaty tyle kosztował Jeszcze panache ok, jestem w stanie zrozumieć. Mają fajny kształt, rozbudowane podtrzymywanie i mimo to i tak są tańsze od SA. Jakbym miała już wydać więcej, to prędzej na panache właśnie. No ale nie mam aż tak okazałego biustu, może świeży nabytek da radę
|
||
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj sobie chyba odpuszcze jednak bieg, mam takie zakwasy że ruszac sie nie moge
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale hola hola, Ty biegałaś wczoraj? Uuu i od razu zaczynasz od codziennego biegania?
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45862147]To rozciąganko, przebieżka i znowu rozciąganko
Ale hola hola, Ty biegałaś wczoraj? Uuu i od razu zaczynasz od codziennego biegania? [/QUOTE]Bieglam wczoraj bo uznalam ze przedwczoraj to taki nie-bieg byl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45862862]I bez odpoczynku chciałaś nóżki wymęczyć i jeszcze dzisiaj iść
Ale taki delikatny trucht z marszem 2,5 km to przemeczenie dla organizmu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama po sobie wiem, że nie ma sensu przesadzać, bo potem nabawiłam się potwornego bólu piszczeli i byłam uziemiona na kilka dni. |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie dzisiaj odpuszczam, zobaczę w jakim stanie będą nogi jutro
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O jaaa, znów za szybko: 4,25km w 25:26min, czyli 5,59min/km i prędkość 10km/h. Bezsensu, a najbardziej bezsensu była nowa trasa, słabą wyznaczyłam I wszystkie rekordy pobiłam. Ech, od dziś nie piszę już o prędkości, tylko dystans i spokojny, rekreacyjny bieg spalający tłuszcz, o!A stanik spisał się rewelacyjnie, w porównaniu do takiego zwykłego sportowego, to nawet nie ma o czym mówić. Nigdzie skóra mi nie ciągnęła biustu w dół. Nawet przy zbieganiu, sobie troszkę poskakał, to fakt, ale jakoś tak równo i bezboleśnie, nie było uczucia szarpania skóry, nic a nic. Jestem zadowolona
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
reeva super, że stanik zdał egzamin. Czuję się zachęcona do zakupu owego sprzętu
|
|
|
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Cześć, mogę się jeszcze przyłączyć? Bo widzę że temat powstał już w lutym, ale dopiero niedawno się rozkręcił
![]() Miałam już jedno podejście do biegania, korzystałam wtedy z planu chyba na biegaj40minut.pl... przynajmniej na początku bo później to olałam Udało mi się dojść do ok. pół godziny biegu bez przerwy (a potem przerwa i drugie tyle).Na razie wstrzymam się jeszcze na 2 tygodnie (bo @ i niestety nogi które przy bieganiu źle znoszą każdy dodatkowy kilogram), ale będę śledzić wątek W międzyczasie będę też szukać miejsca do biegania bo wcześniej miałam prościej: mieszkałam przy parku. W nowej okolicy najpopularniejszym miejscem do biegania mam wrażenie że jest... cmentarz |
|
|
|
|
#291 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybym kontrolowała ruchy, to by się nie ruszał. Tak jak pisałam, troszkę sobie poskakał, ale nawet bym na to nie zwróciła uwagi, gdyby nie to, że celowo obserwowałam jak on działa. Nie czułam ciągnięcia.Za taką cenę warto choćby przetestować. Krolowa Julianna widzę, że już obeznana, uuuu Ja to leszczyk hihi Ale piszę sobie tutaj, fajnie motywuje.
Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 Czas edycji: 2014-04-03 o 00:17 |
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ludzie biegają po cmentarzu?
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jednak znajdziesz cos ciekawszego ![]() Dziewczyny! Chcę się pochwalić, że na wadze drgnęło A poza tym 'opadł' mi brzuch. Jest płaściejszy Możliwe, że to nie zasługa biegania czy roweru, a diety, bo od poniedziałku jestem na SB. A może jedno i drugie to sprawiło. Tak czy siak juz tak maleńki spadek mnie motywuje i dodaje skrzydeł. Ale tak na prawdę ucieszę się dopiero za parę tygodni, jak podczas @ znowu mi aż tak nie urośnie waga. Jeśli mimo @ waga będzie niższa niż podczas poprzedniej @ to już będę szczęśliwa |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia no to super!
Wiadomo, że ta cholerna waga przy takich wysiłkach musi zacząć spadać w końcu! Creatives dobrze piszą, nie przeginaj Reeva no stanik to podstawa, na równi z butami.Fajnie, że ten Ci pasuje, teraz możesz smigać bez bólu cycków ![]() Krolowa Julianna pewnie, że możesz dołączyć A co do cmentarza, to wcale nie takie dziwne, kiedyś mieszkałam w blokowisku po środku pól i cmentarz był tam wtedy najlepszym miejscem spacerowym: alejki, klomby, drzewa, kwiaty a na osiedlu obok glina, klepisko i nawet chodników nie było
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie mogę się poddać. Skoro waga drgnęła, to widze światełko w tunelu Dziś jeszcze muszę pobiegać, bo wczoraj nie byłam. A od jutra ma padać. Dziś ostatni gwizdek! |
|
|
|
|
|
#296 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie poddawaj się! Ja też mam z tym problemy. Raz spada, potem stoi, waha się, stabilizuje i dopiero potem rusza a ten proces łącznie trwa wieki.Cytat:
![]() Cytat:
Oby ta prognoza się nie sprawdziła.
|
|||
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45873135]
Szlag, a ja właśnie jutro chcę iść Oby ta prognoza się nie sprawdziła.[/QUOTE]Może u ciebie nie będzie padać Mieszkamy pewnie bardzo daleko od siebie ![]() Macie. Pośmiejcie się ze mną. Niech to wam posłuży za motywację ![]() pępek |
|
|
|
|
#298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
bieganko z koleżanką
![]() ![]() ![]() dziś po raz pierwszy w tym tygodniu ... ale wszystko przez to że wtorek i środa fatalnymi dniami były dla mnie... ale opowiem po bieganku, a teraz muszę odreagować
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
bieganko zaliczone
trasa ta sama co zwykle ale już niedługo myślę o jakiejś nowej i może w końcu w dzień ![]() co do tych moich fatalnych dni to moje ukochane 12 letnie psisko chorowało i to jeszcze przeze mnie On jest sercowcem i od kilku miesięcy woda mu się w płucach zbiera... przez co musi przyjmować cały czas leki. I mądra paniusia... czyli ja... chciała sprawdzić czy napewno potrzebne mu sa te leki. Skończyłam opakowanie w poniedziałek... a we wtorek się zaczęło.. znowu się dusił...a ja zamiast zostawić lek na wszelki wypadek bo to lek na receptę... to wykończyłam całe opakowanie. Latałam za lekami żeby mi sprzedali bez recepty co na szczęście się udało i psisko dostało lek Ale najlepsze jest to że pojechałam do weta i zrobił mu badania krwi. A później dzwoni do mnie wieczorem w środę przerażony i pyta jak się pies czuje bo wg badań powinien już nie żyć Wyszło że nie ma prawie nic czerwonych krwinek i trzeba natychmiast przetoczyć mu krew. A pies... szalał bo mu się polepszyło tzn. bawił się, głodny był co 5 min... to jak nie żyć I mimo iż psisko dobrze się czuło to ja już nocy nie przespałam... bo bałam się że nagle coś mu się porobi. No i dzisiaj znowu do weta, pobral krew, zrobił badanka ... i co ?... i wyniki krwi rewelacyjne więc jedyne co mi przyszło na myśl... to pan doktor pomylił wyniki ale ile stresu mi tym przyspożył to masakra dlatego bieganko dzisiaj dla mnie było lekarstwem na to co przeżyłam...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Te których nie czułam podczas biegania. Myślę, że będzie fajnie biegac i jeździć na rowerze na zmianę.

Chociaż kalkulator CPM podaje tak wysoką wartość, że to wręcz niemożliwe tyle kcal wciągnąć.

Nie poddawaj się! Ja też mam z tym problemy. Raz spada, potem stoi, waha się, stabilizuje i dopiero potem rusza a ten proces łącznie trwa wieki.
Oby ta prognoza się nie sprawdziła.