|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Magda faktycznie Cie umeczyli, ja zamieszcze opis porodu jak juz bedziemy w domciu. Wazne ze juz wszystko jest dobrze i oby bylo juz tylko lepiej!
Mam pytanie z takich spraw urzedowych - jesli ja i TZ jestesmy zameldowani w Chelmie a ja urodzilam w Lublinie to meldujemy Zosie w Lublinie? Nie wiem kompletnie jak to jest. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
olakola współczuje przezyc, teraz bedzie o niebo lepiej
![]() martyna dzieck omeldują zawsze przy matce pola powodzenia!!! ![]() czbasia dużo sił ci zyczę! ja czasami się poddaję, nie daję rady..... teQiba tez nie załatwilismy jeszcze becikowego, nawet Pes(e)la małego nie odebralismy ;/Lewek wytrzymasz ![]() zmierzam powoli ku sypialni, mam dosc tego dnia! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-04-03 o 20:40 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczynki za podtrzymanie na duchu nastawiam się pozytywnie. Dotrwam ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarze dziecko jest z automatu przy matce meldowane. JAk chce sie inaczej trzeba do urzedu. A jesli chodzi o akt urodzenia i "zarejestrowanie:" dziecka to w miejscowosci urodzenia dziecka..
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak sobie pomyślę że jeszcze rok w tym kieracie gdzie każdy dzień do siebie podobny, tylko sprzątanie, pranie, gotowanie, kupki, zupki, itp to myślę że oszaleje. Ale ostatecznie nie mam tak najgorzej. Najważniejsze aby wszyscy zdrowi byli. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za informację- czyli tak jak myślałam pampersy i mleko najdroższe. Chciałabym bardzo karmić piersią ale wiem, że nie jest to łatwe więc na wszelki wypadek kupię MM np. Bebiko.
Jutro jadę do mechanika Nastawiam się na dużego syna- tak przynajmniej na poprzednich USG wychodziło Trzymajcie kciuki by nie ważył powyżej 4 kg bo go nie urodzę naturalnie
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś dzień aktywny. Z rana odpadł nam pępek
Popołudniu odwiedziła nas pani pediatra, bardzo miła kobieta. Młoda wszystkie odruchy ma prawidłowe Porozmawialysmy o szczepionkach i naprawdę zadowolona jestem z wizyty. A wieczorem dopadł mnie jakiś smutny nastrój Co bym nie robiła chce mi sie płakać Idę spać to może jutro bedzie lepiej. Z rana jedziemy jeszcze na kontrole do szpitala powtórzyć m.in. badanie słuchu. Jak to prawdziwa panikara stresuje sie nim. Dla tych z maluszkami obok życzę spokojnych nocy, a dla tych nadal w dwupaku aktywnej nocy
|
|
|
|
#3008 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kolejny level i Więcej mi sie nie chce nadrabiać, mam dzisiaj taki dzien ze zaraz albo Mikolaja zacaluje albo zjem, nie moge galow oderwać od niego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3009 | |||
|
Zadomowienie
|
martyna, uparta i t(asia) ogromne GRATULACJE!!!!
Cytat:
![]() Basia bardzo to lubiła a Mikojasiek też nie lubi, płacze prawie przy każdym przewijaniu. Cóż, ma prawo... Ja też nie wszystko lubię. Nie lubię wychodzić z kąpieli lub spod prysznica i się wycierać. Nie płaczę tylko dlatego, że jestem Duża ![]() Cytat:
![]() Dotąd nie przeczytalam żadnego opisu porodu... wcześniej nie chciałam się źle nastawiać, a teraz sama nie wiem, nie mogę. Może dlatego że mialam powiklania i za piwreszym i za drugim razem niestety, chcę szybko zapomnieć. Byliśmy wczoraj u okulisty. Mikołajkowi ropiało oczko, nie chcialam powtórki z rozrywki. Kiedy Basi tak zaczęło ropieć, położna zaleciła przemywac rumiankiem. Po kilku dniach ropiało już tak, że oka nie otwierala nawet po przemyciu. Pediatra kategorycznie zabronił przemywac rumiankiem, tylko solą fizjologiczną. Po tygodniu ropialy już obydwa. Pediatra przepisal gentomycynę. Kazal masowac kanaliki. Zero skutku... Borykaliśmy się z tym prawie przez poł roku. Kiedy poszliśmy do okulisty po skierowanie a przetykanie kanalików, dał nam receptę na krople robione w aptece - po 2 dniach nie było śladu ropy! Dlatego teraz od razu poszłam do specjalisty. Dostaliśmy kropelki Oftaquix i widzę, że działają już po pierwszym dniu zakraplania ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Moja córka miała rację, Mikołajki są słodkie i kochane, mimo że nie czekoladowe
|
|||
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Tequillla oj tak. Chyba czują sie w obowiązku być świętymi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to szybko leci, dopiero co rodziłysmy a Gucio w sobotę też osiągnie kolejny level. Na usg wyszło wszystko ok, a Gucio był taki grzeczny że nawet nie kwęknął. On chyba lubi doktorów bo u pediatry też był cały zadowolony podczas badania ![]() Za to w domu dał koncert trwający z 1,5 godzin i chyba wysłuchał moich żali bo u TZa nie chciał się uspokoić a u mnie owszem i udało mi się go uśpić. Jestem z siebie dumna i idę spać. Poczytam w nocy
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj też dzień cudownego dziecka - taka pocieszna jest
![]() Agayka, poród marzenie, na następny raz zamawiam ![]() Magduś, tragedia, jakie to niesprawiedliwe, że niektórym przydarzają się takie straszne rzeczy... Całe szczęście, że Ty też zareagowałaś i już wszytsko gra Pola M, mam nadzieję, że kolejny post będzie z informacją, że urodziłaś ![]() Castia, sto lat dla Młodego za dobrą noc i lepszy dzień
|
|
|
|
#3013 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko ze taki lobuziak z niego... ale wyrosnie kiedys z tego Cytat:
![]() Przy kp polowa sukcesu tkwi chyba w psychice - ja bym na Twoim miejscu nie kupowala mm bo w razie trudnosci bedzie Cie korcilo zeby go uzyc. |
||
|
|
|
#3014 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile te skoki trwają?
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas bez przerwy. U mnie od 3tygodnia czyli juz 3 tygodnie
|
#3017 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh ja tez musze o tych wszystkich sprawach pomyslec wczesniej bo moj tz ma do tego 2 lewe rece i jeszcze pamiec do ![]() jesuu jak ten czas leciCytat:
za pepeka ten nastowj to z jakiegos konkretnego powodu ?? Cytat:
no ale wazne ze w koncu cos pomogloCytat:
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Cholera wie
ja każdy gorszy dzień przypisuje skokowi rozwojowemu |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez, czyli ostatnie 21 dni
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Margo
Monkaa ale nawet lepiej śpi po mm bo po kp to prawie wcale bo wciąż płacze :/ Czbasia ja dokarmiam mm i nie żałuję mały sie uśmiecha i wg lepiej śpi. Agayka ![]() Pola Magduś Niezapomnijkaa ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na chwile bo z tel ciezko mi sie pisze.
Porod opisze po powrocie do domu ale tak na krotko: wody odeszly mi o 6, od 6.30 skurcze a o 8.11 urodzilam. Zapieralam sie ze maz bedzie czekal na korytarzu ale w pozwolilam mu wejsc i musze przyznac ze spisal sie na medal, bardzo mi pomogl i swoja postawa zyskal jeszcze bardziej w moich oczach. Niestety nie mam pokarmu, maly cos tam probuje ssac, ale robi przy tym niezla awanture. Pije pare litrow wody, herbatki laktacyjne, co3 godz przystawiam go do piersi, ale maly wpadal w taka histerie ze musialam zaczac go dokarmiac. Niemniej walcze najbardziej wkurza mnie ze co polozna to mowi co innego.Maz spisuje sie na medal. Pierwszy przewijal malego, ubiera go.wrecz mnie odgania bo chce wszystko robic sam. Szkoda tylko ze pokarmu nie produkuje ![]() Reszte opisze juz z domu ![]() Gratuluje nowym mamusia!!!! I przesylam brokulka dla potrzebujacych! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Nooooo nie wierze, udalo mi sie wrocic na wizaz
moge tylko byc na biezaco, ale i tak sie ciesze!!! Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuskom!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry, u nas juz dzis pobudka
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry; ) my też już od godzinki nie śpimy. U nas wszystko idzie ładnie, kp zupełnie bezproblemowo od samego początku, pępek odpadł w 6 dobie i nic brzydkiego się z nim nie robiło
mój Emilek śpi ładnie w nocy z 2-3 przerwami na cycusia. W dzień tez jest kochany. Chyba wynagradza mi trudny poród tylko ma takie stopki skręcone do środka ( podobno od pozycji w brzuszku) i musimy codziennie masować, ale już jest poprawa![]() Miłego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się jako ostatnia w 38tc czyli ciąży donoszonej
Wczoraj miałam wizytę kwalifikującą do porodu i mam zielone światło do rodzenia. Choć lekarz stwierdził, że on nie widzi żadnych oznak i wg niego nie powinnam urodzić do połowy kwietnia. Kamila waży 2900g (w 36+6tc), więc wcale taka mała nie jest. Póki co znów ułożona główkowo i liczę na to, że już se da spokój z odwracaniem, bo ma malutko miejsca na takie akrobacje. A teraz zaczynam nadrabianie Waszych postów, bo wczoraj padłam spać o 20-tej
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tasia ale ekspresowy poród nie zdążyłabym dojechać do kliniki! Filupka u Ciebie modelowe macierzynstwo jak z obrazka. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry my już też od godziny nie śpimy
noc dobra niestety na mm :/ teraz kp zobaczę czy Staś sie najada. Lutien i Wysłane z telefonu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

małego nie odebralismy ;/
a on nadal nie spi
Trzymajcie kciuki by nie ważył powyżej 4 kg bo go nie urodzę naturalnie
żonka swojego męża

za kolejny level i 

nie zdążyłabym dojechać do kliniki!