Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 18:19   #3331
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

[QUOTE=cloche;45878379]helooou... Flo wczoraj dopiero o 22:30 padl na noc, wstalismy o 9tej. no i dobra, pomyslalam, jedna drzemka dluzsza bedzie. a ten gosciu do 16tej ani oka nie zmruzyl! o tej 16tej padl na spacerze na szalone pol godziny.
nie mam pojecia, skad ma energie, bo je jak wrobelek. dzisiaj jakies 80g owocow i 90g obiadu. do tego troche cyca. niech to bedzie przez zeby i niech wyleza...
aa, jakis taki kolowaty jest ogolnie, przewraca sie czesciej i to czasem jak za dawnych czasow - leci na glowe. nabil sobie tak dzisiaj guza z tylu glowy, lecial jak dlugi w lazience, ba, wrecz glowe odchylil jeszcze, zeby lepiej rabnac

Wysłane

biedny Florus oby wyszly te zebiska szybkooo i zeby guz zszedl

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
pewnie tu też masz rację ale od połowy lutego to jest już nas 3 antybiotyk ;/

:

No oby oby w poniedziałek kontrola.
Oby zeszlo z oskrzeli do pn , moze tran podawaj?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:59   #3332
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Zdrowka dla Maci!

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:29   #3333
cloche
Zakorzenienie

tak jednym okiem nadrobilam, i co tu powiedziec... znow epidemia, biedne maluszki - niech sie kuruja!

co do pokazywania - ja tam nie wiem, wydaje mi sie, ze jestem najbardziej wyluzowana. bo nie dosc, ze nie pokazuje, to tez specjalnie nie nie pokazuje. tzn. ani nie mam parcia na pokazywanie ani na niepokazywanie. no... Flo np. jak cos przeskrobie, to mowilam powaznie "o-oooo" i on zaczal skladac sam tak usta i tez tak mowi, jak czuje, ze cos nie tak zrobil i ostatnio, sam z siebie, zaczal do tego rece na glowe klasc. wyglada to jak... hmm... byla kiedys taka emotikonka na gadu-gadu - olaboga sie nazywala to wlasnie tak wyglada... i co? jak bedzie dorosly, to pewnie nie bedzie tak robil, a teraz... nie wiem, czy to jakis wyraz speszenia czy co, no ale cos tam sobie pokazuje. nazwijmy to, ze ma klopoty, albo wlasnie "olaboga"

ech... no i dzien nie-latania-za-Florkiem-podczas-posilku konczy sie lataniem za Florkiem podczas posilku... jako ze zaraz wychodze, to malz zestresowany probuje wcisnac mlodemu troche kaszki. no jeden posilek niech ma...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:42   #3334
MoTyleKsw
Zakorzenienie

[QUOTE=banka26;45878573]
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
helooou... Flo wczoraj dopiero o 22:30 padl na noc, wstalismy o 9tej. no i dobra, pomyslalam, jedna drzemka dluzsza bedzie. a ten gosciu do 16tej ani oka nie zmruzyl! o tej 16tej padl na spacerze na szalone pol godziny.
nie mam pojecia, skad ma energie, bo je jak wrobelek. dzisiaj jakies 80g owocow i 90g obiadu. do tego troche cyca. niech to bedzie przez zeby i niech wyleza...
aa, jakis taki kolowaty jest ogolnie, przewraca sie czesciej i to czasem jak za dawnych czasow - leci na glowe. nabil sobie tak dzisiaj guza z tylu glowy, lecial jak dlugi w lazience, ba, wrecz glowe odchylil jeszcze, zeby lepiej rabnac

Wysłane

biedny Florus oby wyszly te zebiska szybkooo i zeby guz zszedl

Oby zeszlo z oskrzeli do pn , moze tran podawaj?

Bańka kiedys słysząłam od koleżanki, że nie można podawać latem i wczoraj się oytałam czy mogę podawać tran na wzmocnienie a ona, że póki co tak, ale jak się zrobi cieplej to ni. Ale głupia koza nie zapytałam czemu bo miałam mnóstwo innych pytań,

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Maci!
Dziekujemy To będzie ciężka noc... Spi od 5 minut a już 3 razy płakała bo się dusi i nie ma jak oddychac bo nos zawalony...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:01   #3335
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
U nas się nic nie daję na bierzmowanie ja nic nie dostałam od świadka i moi znajomi, którzy mieli bierzmowanie też nic nie dostawali
Cytat:
Tak jak u Karoliny nic nie dostałam, ani moi znajomi. Pojedyncze sztuki miały ewentualnie obiad w domu uroczysty ale tak to bez echa, więc cieżko wymyśleć coś....
ooo u nas jakieś drobne upominki były, ja dostałam kasę, znajomi też albo np. medalik +łańcuszek srebrny, ale raczej zawsze się coś dawało.. z chęcią bym nic nie dawała ale mi głupio
Stary 2014-04-03, 20:03   #3336
salviae
Zadomowienie

biedna Matylda, kurde ja nie chce isc do przychodni bo zawsze cos stamtąd przywlekę, ale teraz mam wątpliwości
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:05   #3337
maarchewka
Zakorzenienie

dziewczynki za slowa otuchy co do tego karmienia... jakos sie pozbieralam w sobie i dalej próbuje popchnąc temat.. pocieszam się, że może w żlobku wśrod dzieci zacznie normalnie jeść.. Np. moja bratanica jest strasznym niejadkiem a w przedszkolu zjada zupe i drugie jednym ciągiem bez marudzenia... i spi sobie grzecznie w żlobku ponad 2 godziny chociaz w domu w ogole nie spi, i jeszcze wstaje skoro swit i im szaleje do 22 w nocy... takze moze w grupie jakos pojdzie

ale stracha mam...

Veronic - gratulacje, strasznie sie ciesze, że Ci wyszlo jak planowalas.. Co robisz z pracą ? jednym ciagiem na L4? czy wracasz na trochę??

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Co to się dzieje???
Ja też chora!! mam katar, boli mnie gardło, do tego kaszel, aż mnie rwie
Bartusiowi lekko z noska leci, mam nadzieję, że będzie się trzymał
ja też chora

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Przylazłam się tylko przywitać i powiedzieć, że już całkowicie wyszłam na prostą po wszystkich wydarzeniach : )
Igor od czasu styczniowego szpitala jest zdrowy jak ryba : )
I pochwalę się Wam przy okazji jakiego aniołka ulepiłam z masy solnej dla mojego szkraba : )
Aniołek jest w trakcie schnięcia, już się nie mogę doczekać efektu końcowego!
Sliczny aniolek! A jak sie sprawa zakonczyla? Walczysz o alimenty??

Cytat:
Tż został pogoniony ostatecznie, chociaż dogadujemy się całkiem dobrze ostatnio mimo wszystko.. i ostatnio jak odwiedzał młodego próbował mnie pocałować
dupek! ale z Ciebie za to dziarska dziewczyna, tak trzymac!!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, chyba mam podobne podejście - nie podoba mi się uczenie dziecka "ile masz klopotow", bo nawet jeśli je ma to jeszcze nie musi być ich swiadoma w sumie to czego się nauczyla to tylko z obserwacji, krowa w książeczce muuuuczala, wiec Nela tez na spacerze "zaczepiamy" każdego psa w każdym ogródku i pewnie stad szczekanie.
i wiecie co? nawet jestem dumna jak wszystkie sąsiadki mloda zaczepiają i mowia "zrob papa", a ona ma je w nosie, mierzy z góry na dol, rozmysla, analizuje co one od niej chcą ma charakterek
rzadko kiedy "popisuje się" swoimi umiejętnościami. tylko wiecie, ja tu wśród mamusiek nadal mam rywalizacje, co które dziecko umie i może dlatego jestem taka anty

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------
A tam wszyscy na osiedlu tak sie porówuja co kto umie itp?? co to bedzie jak do szkoly pojda... Masz tam w ogole jakies fajne mamuski ??

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

Teraz albo sie wpsina i chodzi, albo opanował nową sztukę przemieszcza się tak jakby na kucaka , albo siedzi tak posladkami na nodze i tak jeździ
hehe brawa!

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Własnie ja też więc u lekarza byliśmy już po dwóch luźnych kupach. Podobno to ten sam wirus od którego wczesniej mial katar. Mam mu dawać własnie kleik ryżowy (ale jest bleee tak jak zajada wszystkie kaszki to kleiku nie chce), marchwiankę (gotowana marchewka i ziemniak) i kompot z jagód. No i jeszcze nurofen na gorączkę, acidolac i smektę jakby się pogorszyło i cyca. Na szczęście jest już trochę lepiej.

Pytam co mu podawać, bo to co kazala dawać lekarka to trochę malo jak na mojego głodomora, a ja po powrocie do pracy nie mam już tyle mleka. W zasadzie karmimy się w nocy, ok 11 i ok 16.

Diabli własnie tego się bałam najbardziej wracając do pracy, że jakieś dziadostwo z przedszkola przywlekę. U mnie w grupie nie ma polowy dzieci.
a jak to jest jak się Pani przedszkolanka rozchoruje?? kto ją zastępuje??

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny orientujecie się może czy jest taka możliwość że po skierowaniu z MOPSu dziecko zostaje przyjęte wcześniej do żłobka? gdzieś to czytałałam ale nie wiem na ile faktycznie to uznają w żłobkach. Za tydzień rejestruje się w UP, ale od września zostajemy na jednej wypłacie, najniższej krajowej jak Przemek nie będzie w żłobku i nie będę miała pracy to będzie baaardzo ciężko, mąż będzie dorabiał weekendami ale wiadomo jak to będzie wyglądało - my ciągle sami, on przemęczony i zmarznięty (dodatkowe zlecenia ma na wysokościach, na powietrzu). podobno jak jest ciężka sytuacja finansowa w domu to dziecko może trafić bez kolejki do żłobka. wtedy będę szukać pracy. i chcę z rok popracować a potem drugie dziecko bo potem to już mi się nie będzie chciało za 3-4 lata

a czemu od wrzesnia?? a nie od kwietnia?

Cytat:
piękny

Dzień dobry w tej choooooyowy dzień
Wybili nam w nocy szybę w samochodzie

Cos zginęlo czy tylko tak chcieli sobie szybę stluc??

DZIEWCZYNY a co to jest to KOSI KOSI?? na czym to polega?? serio sie pytam...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2014-04-03 o 20:07
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:07   #3338
banka26
Zakorzenienie

[QUOTE=MoTyleKsw;45879881]
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Bańka kiedys słysząłam od koleżanki, że nie można podawać latem i wczoraj się oytałam czy mogę podawać tran na wzmocnienie a ona, że póki co tak, ale jak się zrobi cieplej to ni. Ale głupia koza nie zapytałam czemu bo miałam mnóstwo innych pytań,

Dziekujemy To będzie ciężka noc... Spi od 5 minut a już 3 razy płakała bo się dusi i nie ma jak oddychac bo nos zawalony...
Dobrze slyszalas tran podajemy od wrEsien/ pazdziernik do kwietnia dlatego ze tran zawiwra wit d. I podaje sie go tylko w okresie kiedy wystepuje niskie naslonecznienie

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:09   #3339
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dzięki reszcie dziewczyn za odp bo dopiero doczytałam. Czyli widzę, że jednak u wielu jest tak, ze nic się nie daje, moze gdyby nie byla chrzestna Neli Szkoda, ze nie mam juz czasu na zakup jakiejs biżu... jeszcze rano o 7 musze iść do spowiedzi (dziś spałyśmy do 9

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

zdrówka dla Maci i innych chorych dzieciaczków!

U nas też katar ale traktuje go inhalacjami z soli + nasivin no i odciągam, wydaje się być opanowany, poza tym nie kaszle więc obserwuje i zobaczymy co dalej
Stary 2014-04-03, 20:22   #3340
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a jak to jest jak się Pani przedszkolanka rozchoruje?? kto ją zastępuje??

Inna nauczycielka ma nadgodziny w przedszkolu pracujemy na zmiany etat nauczyciela w przedszkolu to 25 godzin dydaktycznych z dziećmi i reszta to czynności dodatkowe

==
P. już lepiej! idziemy się usypiać
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:23   #3341
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
biedna Matylda, kurde ja nie chce isc do przychodni bo zawsze cos stamtąd przywlekę, ale teraz mam wątpliwości
Kurcze ratujcie się jak możecie Jak wczoraj szłam do lekarza to poprosiłam zebyśmy były pierwsze albo ostatnie i tak nas zapisali. Moze tak spróbujcie?
[QUOTE=banka26;45880349]
Cytat:

Dobrze slyszalas tran podajemy od wrEsien/ pazdziernik do kwietnia dlatego ze tran zawiwra wit d. I podaje sie go tylko w okresie kiedy wystepuje niskie naslonecznienie

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
a jak się podaje tran to dodatkowo jescze witamine d3 czy już nie?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzięki reszcie dziewczyn za odp bo dopiero doczytałam. Czyli widzę, że jednak u wielu jest tak, ze nic się nie daje, moze gdyby nie byla chrzestna Neli Szkoda, ze nie mam juz czasu na zakup jakiejs biżu... jeszcze rano o 7 musze iść do spowiedzi (dziś spałyśmy do 9

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

zdrówka dla Maci i innych chorych dzieciaczków!

U nas też katar ale traktuje go inhalacjami z soli + nasivin no i odciągam, wydaje się być opanowany, poza tym nie kaszle więc obserwuje i zobaczymy co dalej
Dzięki, najważniejsze, że Nelka nie kaszle! Ratujcie się dalej, oby się udało!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2014-04-03, 20:33   #3342
Ashyshqa
Zakorzenienie

Banka, no prosze Cie. Jak dziecko nie nasladuje dzwiekow i gestow to znaczy ze nic nie umie?? Ja uwazam,ze na nasladowanie ma czas i nie bede z nia klepac tych wszystkich gestow,zeby "nadgonic". Za to sama bije kazdemu dzieciowi zdobywajacemu nowe umiejetnosci wszelakie

U nas wciaz katar gigant ale bez kaszlu. Motyl kurcze, wspolczuje Maci kolejnego antybiotyku. Oby szybko przeszlo!

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:35   #3343
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
lecę spać póki Wojtuś śpi, bo o 2 w nocy zawsze się budzi ,stoi w łożeczku i płacze , potem muszę już leżeć z nim, i do 7 rano non stop się wierci w prawo w lewo na brzuch na plecy do przodu do tyłu, nie wiem o co chodzi temu dzieciakowi,

dobranoc
U nas podobnie (od dłuższego czasu) ok 1, czasem szybciej, a jak dobrze pójdzie to aż ok 2 jest koniec spania, wtedy biorę go do nas i przy cycu z reguły uda się nam pospać tak do 6

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Przylazłam się tylko przywitać i powiedzieć, że już całkowicie wyszłam na prostą po wszystkich wydarzeniach : )
Igor od czasu styczniowego szpitala jest zdrowy jak ryba : )
I pochwalę się Wam przy okazji jakiego aniołka ulepiłam z masy solnej dla mojego szkraba : )
Aniołek jest w trakcie schnięcia, już się nie mogę doczekać efektu końcowego!
Hej, myślałam o Was. Doczytałam, że jednak pogoniłaś tego dupka. i bardzo dobrze ! jeszcze poznasz odpowiedniego Tatusia dla Igorka .
Aniołek śliczny

Cytat:
diabli ale te umiejętności nie.są z.nauki a z obserwacji i naśladownictwa. Ziuta robi papa kosi kosi brawo ważyła myszką
ile mam kłopotów cacy nunu dzwoni przez tel i wysyła całości
wow, nieźle dużo umie
Wiktor ostatnio nauczył się robić "papa"
nikt go tego nie uczył, czasem jakaś sąsiadka, ktoś z rodziny czy inna osoba przypadkiem spotkana na spacerze mówiła zrób papa to się dziwnie patrzył
wczoraj były urodziny Tż, zabrałam Małego żeby iść do sypialni go usypiać i mówię zrób Tatusiowi papa i sama zrobiłam, a mały powtórzył niegramotnie machanie swoją małą rączką słodkie to było..

Cytat:

Mamy już GO

My lecimy dzisiaj po sklepach połazić
o jaaa, ale macie zabawek

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

podczytuję Was od jakiegoś czasu, mam synka w podobnym wieku do Waszych dzieci , ale że nie jestem systematyczna w pisaniu nie odzywałam się wcześniej.
Mam jednak pytanie do Was : niedługo zbliżają się pierwsze urodziny naszych dzieci. Co kupujecie na prezenty? wszyscy chcą abym wybrała sama a mi już kompletnie brak pomysłów. zjeżdżalnię, rowerek trójkołowy i samochodzik little tikes już jest na liście będę wdzięczna za podpowiedzi!
Pozdrawiam ciepło.
może fotelik rowerowy

Cytat:
my po usg, komory przymózgowe się zmniejszają
jedna z 9 mm na 4,6, druga z 8 na 6 coś .... no widoczne różnice norma jest 2,5-3 więc nadal duże ale zmniejszają się więc super. za 3 miesiące kolejna kontrola.
cudne wieści

Cytat:
Dziewczyny a ja też mam pytani offtopowe. Jutro jestem świadkiem na bierzmowaniu chrzestnej Neli i tak zastanawiam się co mogłabym jej dać. Na ten cel mam przeznaczone około 200 PLN, pewnie skończy się, że dam kasę, ale może mogłabym coś kupić, dokupić. Macie jakieś pomysły co Wy dostawałyście albo kupowałyście?
ja nic nie dostałam i raczej nie praktykuje się u nas prezentów z tej okazji. Może zabierz ją na jakiś pyszny obiad, jeśli koniecznie chcesz coś kupić to może jakąś książeczkę z Patronem którego sobie wybrała, medalik.. no nie wiem.. a jeśli to ma być coś dla niej to może coś z biżuterii.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:37   #3344
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze ratujcie się jak możecie Jak wczoraj szłam do lekarza to poprosiłam zebyśmy były pierwsze albo ostatnie i tak nas zapisali. Moze tak spróbujcie?
dzwoniłam dzisiaj do przychodni i u nas dalej nawał zapalenia płuc, powiedziała, ze ledwo moze nas gdzieś wcisnąć, ale zrezygnowałam Kubie dzisiaj sie zaczął mokry kaszel jak zwykle po katarze u niego, spróbuje ratować tak jak mi lekarka ostatnio mówiła, a najwyżej pojedziemy prywatnie mamy zapowiedz zlobka i przedszkola czy ktores dziecko ze zlotu sie trzyma ?Barti Justyny chyba twardziel nie podłapał
Kubuś
Stary 2014-04-03, 20:41   #3345
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej..wszystkim..
...u nas wszystko dobrze..
napisze moze poźniej co nieco..

Veronic witaj ...strasznie sie cieszę że wróciłaś...gratuluje fasolinki:-*

pisze z telefonu ..troche niewygodne..

Vil..przykro mi z powodu babci:-*

wszystkim chorowitkom dużo zdrowia życzę..

Ash..witaj w Polsce
hej hej

Cytat:
Ale dużo umie ja nie uwazam,tego jako tresury, raczej jako czas poświęcony dziecku dla jego rozwoju, nie o to chodzi,zeby usilnie czegoś uczyć, ale pokazuje się dziecku różne rzeczy i łapie, my malujemy farbami, ja mu maluję oko, czytamy książki, przeglądamy obrazki, i Kuba sam załapał jak pokazać, gdzie oko, buzia nos

wiesz co myślę,ze śmiało, mozesz się dowiedzieć, koleżanka w Wawie załatwiała sobei przedszkole przez opiekę i mały się dostał nie płacą za nie, wiem,ze mieli wizytację, chowała zabawki z FP bo jakaś babka była oceniać poglądowo sytuację

ja tu się zgadzam w 100%

ja pierdzielę, ale debilni są ludzie, inaczej tego nie można nazwać? którą? nic nie ukradli?

zeby Kostek koziołków pofikał trochę i pięknie się mamie pokazał

mnie ta neonatolog tez pytała, czy coś mówi, pokazuje, czyli gdzieś to w rozwoju powinno się pojawić

Mamy już GO

My lecimy dzisiaj po sklepach połazić
Wyyy macie tyle zabawek czy to sklep??

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale to jest ciekawe zjawisko,ze jak sie dwie opinie zderza na forum to juz rozmowa przyjmuje charakter zaczepno - obronny
Ja tam nie widze wiekszego sensu w takim oceniajacym spojrzeniu. Inaczej przeciez nie znaczy zle.

Na pewno jedne dzieci chetniej i szybciej nasladuja niz inne. Bardziej doszukiwalabym sie tu roznic w charakterach/temperamentach niz stopniach rozwoju
Banka lekarze i poradniki mnie nie przekonuja na kazda teorie znajde Ci poradnik i lekarza nie sadze by Sofia, Kubus czy Wojtus byli opoznieni w rozwoju bo maja gdzies pokazywanie tego czy tamtego

Diabli myslalam,ze to ja wszczelam te dyskusje ale zwracam honor zaczelas temat pierwsza

Sent from my XT1032 using Tapatalk
i znowu diabli i ash burze zaczynają:p

Cytat:
cześć dziewczyny.

podczytuję Was od jakiegoś czasu, mam synka w podobnym wieku do Waszych dzieci , ale że nie jestem systematyczna w pisaniu nie odzywałam się wcześniej.
Mam jednak pytanie do Was : niedługo zbliżają się pierwsze urodziny naszych dzieci. Co kupujecie na prezenty? wszyscy chcą abym wybrała sama a mi już kompletnie brak pomysłów. zjeżdżalnię, rowerek trójkołowy i samochodzik little tikes już jest na liście będę wdzięczna za podpowiedzi!
Pozdrawiam ciepło.
Ja ogolnie mam malo zabawek wiec mi się wszystko przyda, osobiscie myslalam nad tym:
- zabawki do piasku
- zabawki do kąpania
- zabawki nad wode (jakies pompowane cuda), takie kółko z dziurami na nogi bym chciala
- jak dla dziewczynki to może taki wózek dla lalki do pchania
- nie wiem jaki odpowiednik moze byc do pchania dla chlopców
-konia na biegunach (my akurat juz mamy ale jeszcze nie w domu)
- ja bym chciala rozne instrumenty, ale takie prawdziwe - cymbalki, kastaniety, tamburyn itp
- ubranka

Cytat:
jedna z 9 mm na 4,6, druga z 8 na 6 coś .... no widoczne różnice norma jest 2,5-3 więc nadal duże ale zmniejszają się więc super. za 3 miesiące kolejna kontrola.
super!

Cytat:
Dziewczyny a ja też mam pytani offtopowe. Jutro jestem świadkiem na bierzmowaniu chrzestnej Neli i tak zastanawiam się co mogłabym jej dać. Na ten cel mam przeznaczone około 200 PLN, pewnie skończy się, że dam kasę, ale może mogłabym coś kupić, dokupić. Macie jakieś pomysły co Wy dostawałyście albo kupowałyście?
ja nic nie dostalam i u nas sie nic nie kupuje..aaa moj brat dostal katechizm kosciola katolickiego:p

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pawie u mnie tak jak u dziewczyn, prezentów na bierzmowanie się nie dawało
kurde dowiedziałam się mój gin już nie pracuje w naszym mieście a chciałam się umówić na przegląd i obgadać wszystko
dziewczyny ma któras jakieś pomysły na zabawy dla dzieci na dzień dziecka? organizujemy w firmie mały festyn , będzie dmuchana zjeżdzalnia, kulki, jakiś zamek itp tylko nie mam pomysłu na konkurencje - do wygrania będą bony do sklepu dziecięcego
a w jakim wieku dzieci i kto ma to wygrac dzieci czy dorosli?? bo to chyba będzie przykro dzieciakom jak ktos przegra?? chociaz life is brutal...

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
ja tez sobie nie przypominam zebym cos dostala.. a nie czekaj, spodnie od chrzestnej bo ona swiadkowala ona ma pomysly z prezentami : na komunie dostalam telewizor a moja siostra na komunie dostala frytkownice ale generalnie raczej nic sie nie daje, kup czekoladki i kwiatka
niezle ma pomysly praktyczne

Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć w takim razie po roczku zrobię jej to usg

U nas od wczoraj mimo leków i leków wziewnych rozwinęło sie zapalenie oskrzeli I znów mamy antybiotyk. Od ostatenigo szczepienia w lutym NON STOP coś mamy, nie wierzę w to, że to przypadek...
biedna macia a masz jakies teorie spiskowe z czego to wynika??

Cytat:
helooou... Flo wczoraj dopiero o 22:30 padl na noc, wstalismy o 9tej. no i dobra, pomyslalam, jedna drzemka dluzsza bedzie. a ten gosciu do 16tej ani oka nie zmruzyl! o tej 16tej padl na spacerze na szalone pol godziny.

Wojtek ma czasami takie dni ze jakby ma regres... albo w zasadzie takie pol dnie... ze raz praktycznie biega po korytarzu a innego dnia przejdzie metr i sie przewraca....

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:42   #3346
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ooo u nas jakieś drobne upominki były, ja dostałam kasę, znajomi też albo np. medalik +łańcuszek srebrny, ale raczej zawsze się coś dawało.. z chęcią bym nic nie dawała ale mi głupio
może jakas bransoletke? albo fajne korale w sumie nastolatka to ucieszy się z fajnej chusty, torebki, kosmetyku...
ej, to u Was chrzestny nie musial być już po bierzmowaniu?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:42   #3347
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

może fotelik rowerowy
dziękuję za odpowiedź fotelik już mamy sezon rozpoczęty w ciepłe dni

marchewka Tobie także u nas problem w tym ze Krzyś ma mnóstwo zabawek, te do kąpieli to ulubione , do piasku kupiłam mini zestaw za 6 zł i myślę ze na początek wystarczy.

Edytowane przez jodie
Czas edycji: 2014-04-03 o 20:46
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:43   #3348
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Karolina fajnie, że masz nianię do pomocy i to jeszcze z prawkiem
no naprawdę jest fajnie, dzisiaj wykorzystałam ją na zakupach

Po wizycie ok, ważę już 59 kg... dzieć zdrowy, póki co ułożony miednicowo, ale na pewno jeszcze się przekręci. Dostałam skierowanie na ten okropny test z glukozą... bleeeeeeee
Stary 2014-04-03, 20:49   #3349
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A tam wszyscy na osiedlu tak sie porówuja co kto umie itp?? co to bedzie jak do szkoly pojda... Masz tam w ogole jakies fajne mamuski ??
hehe, wygląda to tak, ze jedziemy sobie np. we trojke (trzy wozki), zaczepia nas jedna sasiadka i pyta "chodza już", za chwile zaczepia kolejna "a zeby maja" - jedziesz dalej i jedna z mamusiek zaczyna opowiadac, ze dziecko robi to i to i tamto a dziecko jej kuzynki... i temat się rozwija
aaa i te mamuśki w większości sa fajne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:49   #3350
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
U nas podobnie (od dłuższego czasu) ok 1, czasem szybciej, a jak dobrze pójdzie to aż ok 2 jest koniec spania, wtedy biorę go do nas i przy cycu z reguły uda się nam pospać tak do 6

Hej, myślałam o Was. Doczytałam, że jednak pogoniłaś tego dupka. i bardzo dobrze ! jeszcze poznasz odpowiedniego Tatusia dla Igorka .
Aniołek śliczny

wow, nieźle dużo umie
Wiktor ostatnio nauczył się robić "papa"
nikt go tego nie uczył, czasem jakaś sąsiadka, ktoś z rodziny czy inna osoba przypadkiem spotkana na spacerze mówiła zrób papa to się dziwnie patrzył
wczoraj były urodziny Tż, zabrałam Małego żeby iść do sypialni go usypiać i mówię zrób Tatusiowi papa i sama zrobiłam, a mały powtórzył niegramotnie machanie swoją małą rączką słodkie to było..

o jaaa, ale macie zabawek

może fotelik rowerowy

cudne wieści

ja nic nie dostałam i raczej nie praktykuje się u nas prezentów z tej okazji. Może zabierz ją na jakiś pyszny obiad, jeśli koniecznie chcesz coś kupić to może jakąś książeczkę z Patronem którego sobie wybrała, medalik.. no nie wiem.. a jeśli to ma być coś dla niej to może coś z biżuterii.
Emilka ale to nie jest tak, że powiesz i pokaże zawsze czasami patrzy się jak by się z choinki ktos urwał A jak już jest obcy to umarł w butach

Cytat:
dzwoniłam dzisiaj do przychodni i u nas dalej nawał zapalenia płuc, powiedziała, ze ledwo moze nas gdzieś wcisnąć, ale zrezygnowałam Kubie dzisiaj sie zaczął mokry kaszel jak zwykle po katarze u niego, spróbuje ratować tak jak mi lekarka ostatnio mówiła, a najwyżej pojedziemy prywatnie mamy zapowiedz zlobka i przedszkola czy ktores dziecko ze zlotu sie trzyma ?Barti Justyny chyba twardziel nie podłapał
Bartek ma katar tak pisała Justii, wiem kto się trzymaaaa Nina moze? U nas ten kaszel jest inny niż był zawsze dlatego mnie zaniepokoił jak się go słucha to aż boli ;/

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2014-04-03, 20:56   #3351
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Bartek ma katar tak pisała Justii, wiem kto się trzymaaaa Nina moze? U nas ten kaszel jest inny niż był zawsze dlatego mnie zaniepokoił jak się go słucha to aż boli ;/
Nince troche juz leciało w pociagu, wiec to moze ona jest źródłem yhh.....
Kubuś
Stary 2014-04-03, 20:57   #3352
lonely_lady
Zakorzenienie

kurde !!! upiekłam biszkopt na torta.. jajka ubijałam trzymając Małego na rękach, bo on nie lubi warkotu miksera
cieszyłam się, że taaaki piękny duuuży wyrósł, wyjęłam z piekarnika i opadł

Cytat:

U nas od wczoraj mimo leków i leków wziewnych rozwinęło sie zapalenie oskrzeli I znów mamy antybiotyk. Od ostatenigo szczepienia w lutym NON STOP coś mamy, nie wierzę w to, że to przypadek...
biedne jesteście
Zdrówka dla Maci

Cytat:

jeszcze niedawno też mieliśmy taki okres.. Wiko prawie wcale w dzień nie chciał spać.. jeść też niezbyt. teraz jest troszkę lepiej, ale nadal nie to samo. i szczerze już zaczynam wątpić, że to zęby

Stary 2014-04-03, 21:02   #3353
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Nince troche juz leciało w pociagu, wiec to moze ona jest źródłem : brzydal: yhh.....

hhaha wiem widziałam jak szłyśmy, śmieję się, że Nina zaraziła wszystkich a sama się wykurowała Ale nie chciałam pisać głośno
Cytat:
hej hej

Wyyy macie tyle zabawek czy to sklep??

i znowu diabli i ash burze zaczynają:p

Ja ogolnie mam malo zabawek wiec mi się wszystko przyda, osobiscie myslalam nad tym:
- zabawki do piasku
- zabawki do kąpania
- zabawki nad wode (jakies pompowane cuda), takie kółko z dziurami na nogi bym chciala
- jak dla dziewczynki to może taki wózek dla lalki do pchania
- nie wiem jaki odpowiednik moze byc do pchania dla chlopców
-konia na biegunach (my akurat juz mamy ale jeszcze nie w domu)
- ja bym chciala rozne instrumenty, ale takie prawdziwe - cymbalki, kastaniety, tamburyn itp
- ubranka

super!

ja nic nie dostalam i u nas sie nic nie kupuje..aaa moj brat dostal katechizm kosciola katolickiego:p

a w jakim wieku dzieci i kto ma to wygrac dzieci czy dorosli?? bo to chyba będzie przykro dzieciakom jak ktos przegra?? chociaz life is brutal...

niezle ma pomysly praktyczne

biedna macia a masz jakies teorie spiskowe z czego to wynika??

Wojtek ma czasami takie dni ze jakby ma regres... albo w zasadzie takie pol dnie... ze raz praktycznie biega po korytarzu a innego dnia przejdzie metr i sie przewraca....

Mój tata jest od teorii spiskowych mi wystarczy ze jestem w akiejś grupie przez ankę i justynę o szczepieniach i tam zganiają wszystko na nie Na pewno ma osłabiony układ odpornościowy o ile go jesczze ma po takich dawkach.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2014-04-03, 21:04   #3354
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a nie macie jakiegoś lekarza co po domach jeździ ? jak W. miał 3dniówkę to zadzwoniliśmy po pediatrę i przyjechał do nas do domu. Fajna sprawa i wcale jakoś dużo nie wziął (stówkę )
Zdrówka dla K. oby mu szybko przeszło
Cytat:
dziękuję za odpowiedź fotelik już mamy sezon rozpoczęty w ciepłe dni

marchewka Tobie także u nas problem w tym ze Krzyś ma mnóstwo zabawek, te do kąpieli to ulubione , do piasku kupiłam mini zestaw za 6 zł i myślę ze na początek wystarczy.
super. my właśnie się rozglądamy za fotelikiem dlatego mi przyszło do głowy

Cytat:
Po wizycie ok, ważę już 59 kg... dzieć zdrowy, póki co ułożony miednicowo, ale na pewno jeszcze się przekręci. Dostałam skierowanie na ten okropny test z glukozą... bleeeeeeee
Karo, szalejesz z wagą a Kostek ile waży ?

Cytat:
Emilka ale to nie jest tak, że powiesz i pokaże zawsze czasami patrzy się jak by się z choinki ktos urwał A jak już jest obcy to umarł w butach
hehe no domyślam się, że nie zawsze

Stary 2014-04-03, 21:10   #3355
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tata jest od teorii spiskowych mi wystarczy ze jestem w akiejś grupie przez ankę i justynę o szczepieniach i tam zganiają wszystko na nie Na pewno ma osłabiony układ odpornościowy o ile go jesczze ma po takich dawkach.
Od kuzyna syn 3 tygodnie po szczepieniu wylądował w szpitalu z bakterią, na którą był szczepiony (nie kojarzę która).

Zdrówka dla wszystkich bączków.
Czy jest jakieś zdrowe dziecko po zlocie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:11   #3356
karolina2121
siedzę i myślę

Nie wiem Emilka ile waży, lekarz nie powiedział a ją nie pomyślałam żeby zapytać

Stary 2014-04-03, 21:12   #3357
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
świetne wieści!

Cytat:
dostałam kolczyki od świadka a tak to nic jakoś hucznie tego nie obchodzilimy ale koleżanka z rodziny takiej bardzo wierzącej miała imprezę i dostała gitarę

Cytat:
No Bart wczoraj tylko lekkie ciąpy a dziś zielone gluty M. wyssał
Cytat:

===
A co do szyby to wybita została boczna od kierowcy (całe szczęście, że nie przednia bo podgrzewana jest, więc drożej by wyszło wstawienie nowej). Chcieli ukraść radio ale im się nie udało, więc to jacyś amatorzy urwali pokrętło i pendrive zajumali przekopali schowek a tam była moja torebka i też zabrali. Pusta była ale szkoda bo ładna no ale spodziewam się, że gdzieś w krzakach znajdę
Już trochę ochłonęłam ale i tak jestem wściekła, jak sobie pomyślę, że jakiś frajer siedział w naszym aucie i je przeszukiwał Jakby mi się do domu włamali normalnie!

Całe szczęście fotelik nietknięty

Szybę dopiero jutro będziemy mieli, więc dziś stoimy w garażu mojego chrzestnego.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:15   #3358
ankaaa206
Wtajemniczenie

marchewa no właśnie będa dzieci w różnym wieku pewnie, ehh a może po prostu losowanie zrobimy i kazde coś wygra np jakąś słodycz/małą zabawkę lub ten bon, hmm..
wróciliśmy z basenu, fajnie było, potem jeszcze kolacja w restauracji - no i koniecznie musimy na zajączka małemu kupić drewniane klocki, bawił się nimi i sorterem ponad godzinę, normalnie dziecka nie było
megusia znam wiele takich mam, które wracały nawet po 3 miesiącach do pracy bo nie mogły wytrzymać na macierzyńskim, ja tam nie potępiam, jeśli mama czuje się ok w takiej sytuacji to nic mi do tego

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
A co do szyby to wybita została boczna od kierowcy (całe szczęście, że nie przednia bo podgrzewana jest, więc drożej by wyszło wstawienie nowej). Chcieli ukraść radio ale im się nie udało, więc to jacyś amatorzy urwali pokrętło i pendrive zajumali przekopali schowek a tam była moja torebka i też zabrali. Pusta była ale szkoda bo ładna no ale spodziewam się, że gdzieś w krzakach znajdę
Już trochę ochłonęłam ale i tak jestem wściekła, jak sobie pomyślę, że jakiś frajer siedział w naszym aucie i je przeszukiwał Jakby mi się do domu włamali normalnie!

Całe szczęście fotelik nietknięty
Szybę dopiero jutro będziemy mieli, więc dziś stoimy w garażu mojego chrzestnego.
gnojki jedne

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:17   #3359
jodie
Zakorzenienie

Cytat:

super. my właśnie się rozglądamy za fotelikiem dlatego mi przyszło do głowy
polecam
Stary 2014-04-03, 21:17   #3360
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Sal nam ostatnio udało się umówić jako pierwszą Helenę może też tak spróbuj! Poproś w rejestracji.

Kurcze ja nie wiem co Wy z tym jedzeniem...jak Hela zje 100 obiadku to jestem wniobowzieta 120-130 zjada takich bezgrudkowych zupełnie a z innymi mamy walkę.
Dzisiaj dałam jej blw fasolkę szparagową to nawet do ust nie wzięła, powąchała, rozwaliła w rękach i tyle. Jak sama jej chciałam dać to głową kręciłą na nie... ale ciasteczko to wsunęła potem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości