|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
W końcu znalazłam trohę czasu i wpadłam poczytać co u Was. :jupi;
Nie wiem co to, ale BOSKIE! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam niedawno w innym celu, ale widziała sporo kreacji właśnie dla 'dojrzalszych Pań'. W najbliższą niedzielę jadę właśnie z Mamą na łowy. Potwierdzam! Niby głupia halka z kółkiem, a jedna różnica jest znacząca. Zwłaszcza dla TŻ bo jednak postaje lekki problem z machaniem nogami, ![]() Cytat:
U nas szał ciał. ![]() Ostatni tydzień to jakaś czasowa (a właściwie brakoczasowa) masakra. Weekend był na tyle intensywny, że nadal czuję się lekko zmęczona. W poniedziałek zastanawiałam się czy faktycznie dopadło mnie przemęczenie czy jestem jeszcze pod wpływem po.. panieńskim! Nie mniej jednak, bosko było. W tym tygodniu sporo załatwiliśmy: drugą przymiarkę, próbny makeup, kupiliśmy wina musujące, ostatecznie zamówiliśmy tort (z mini torcików ![]() Obdzwoniliśmy też wszystkich gości i wychodzi, że niektóry mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W każdym razie odmówiło nam 5 osób, a kolejne 3 nie dały jeszcze ostatecznej odpowiedzi. Liczbę gości dajemy na tydzień przed, wiec daliśmy im jeszcze trochę czasu bo u nich raczej nie kwestie pt: "nie wiem" tylko sprawy zdrowotno-organizacyjne. Ogólnie dzieje się. Wydawałoby sie, że dużo wcześniej ogarnęliśmy, a wychodzi, że ta ostatnia prosta jakaś taka zajmująca. ![]() Aaaaa przed chwilą kupiłam też bieliznę na noc/poranek poślubny. ![]() Na liczniku 23 dni - Rozdać ostatnie zaproszenia na sam ślub - zostało kilka - Bielizna dla Pana Młodego - Pomalować drewniane litery - Zrobisz szklaneczki z kryształkami - Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć - Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Gosia - Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami - Usadzić gości na sali - praktycznie ogarnięte - Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły - Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości - Ostateczna przymiarka i odbiór sukni - Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę - Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem - Fryzjer - TŻ - Skrzynka na wina do auta - Drobne zakupy: pomadka, agrafki ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-04-03 o 22:20 |
|||||
|
|
|
#2432 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() przekonałaś mnie ![]() Cytat:
ja też mojego TŻta miałam ochotę przez ostatnie dwa dni...zaprzoszenia i fryzury ![]() Dziewczyny, taka prośba, mały off topik: jakiś pomysł na nazwę gabinetu masażu pllissss bo TŻ mówi, że jak coś mu nie wymyślę to będzie "OTCHŁAŃ" (Właśnie rozmawiałam, z przyjacielem, który za trzy tygodnie ślubuje i on jeszcze nie ma garnituru i twierdzi, że jeszcze przecież ma czas )
|
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo, tacy święci, że brzuch do slubu to grzech, a impreza w Wielki Piatek to nie ? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2434 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w ptaku bedzie cos w miarę modnego? Bo moja mama ma dop 50 lat wiec nie chce czegos babciowego! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli możecie jechać w przyszły tygodniu to w niedziele mogę zdać Ci relację jak to tam wygląda.
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie że się przydały
![]() Wszamałabym taki ![]() Bardzo ładne! romantyczne i eleganckie Elrosa, gdybym nie chciała wyżej upiętego welonu i blushera, to bym Ci którąś z fryzur ukradła Ale makijaż oka laski z rozpuszczonych blond śkutach już chowam na potem do pokazanie makijażystce ![]() Cornflower_girl, wygląda na to że zmieniłam florystkę - na Twoją Bo Ty masz panią A. z Bello Matrimonio?
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tylko do poniedizalku w PL ale moze pojedziemy w sobote!
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
otchłań haha
dobre ![]() Cytat:
Cytat:
w końcu się udalo
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio Lepszy będzie u Ciebie ten ze zwykłego tiulu
Ja chciałam u siebie coś delikatnego, bardziej przylegającego do sylwetki - więc tu jestem zadowolona.cude Zamieścisz screeena? Z czcionkami mogę Ci coś podpowiedzieć ![]() [b]Panna Izabela{/b] Jak to zespół nie chce zagrać części stałych :szok: ? Co do narzutki na suknię - poszłabym w kierunku stylu żakietu z drugiego linka, ten pierwszy jest bardziej na codzień niż na specjalne okazje. Sweterek ciekawy, aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zaburzałby proporcji. 21klaudyna Pięknie wyszła kokardka i koronka w zaproszeniach ![]() mojakaren Ręcznie wypisuję (niby moja srukarka ma funkcję drukowania na kopertach, ale nie chcę ryzykować. Koperty są opalizujące i tusz bardzo szybko by z nich zszedł). A komplet cudny - wystarczy Dla mnie bomba - delikatny, seksowny i nie tandetny (niestety jak oglądam takie bieliźniane komplety na noc poślubną to dramat - przezroczyste peniuary z puszkiem w strategicznych miejscach. Mój mężczyzna miałby chyba polew do końca życia Ilonus bardzo ładny model. Co do obcasu slim - kilka dziewczyn pisało, że niestabilny. Wg mnie zależy od firmy i wykonania. Lemon Świetny ten komplet. Może byś się jednak odważyła, jest naprawdę ładny ?Kamilka Trzymaj się ![]() kiss Pierwsza sukienka jest piękna, druga też - ale ta druga ma większą zaletę, że do niej pasuje to bolerko (a jest starannie wykonane, piękna koronka). Ciężki wybór przed Tobą ) Cenowo obie sukienki są ok - z salonowymi jest tak, że może Ci być łatwiej sprzedać coś firmowego.Lg_ago Oglądam, bukiety na niej są świetne ![]() Kroooliczek Bardzo dobry zakup ![]() bachara Wiele z nas ma takie momenty zwątpienia, zwłaszcza jak sporo mamy na głowie. Nie odpuszczaj do siebie takich myśli - zobaczysz sama, że w dniu ślubu będziesz wyglądać zachwycająco. ZObaczysz zwłaszcza po swoim mężczyźnie ![]() activelifestyle Ale przegięcie z tym kawalerskim. Zależy, co ma być w ramach atrakcji tego wieczoru - jeśli samo picie i posiadówka - cóż, jeszcze jakoś do przebrnięcia. Ale jeśli impreza z tańcami - hm... Czy ktoś świadka uświadomił, że to głupawy pomysł z racji daty? przezduzeem Piękne kolczyki ![]() vel za stanik. Na zdjęciu katalogowym wygląda i solidnie i elegancko. Obyś była zadowolona ![]() ijaa Naprawdę sporoo załatwiliście ![]() ewaden Tak, to moja pani florystka Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, ja jestem pod wrażeniem pomysłów, solidności i przebiegu współpracy. Coś Ci już zaproponowała ? Przyznam, że w oprócz ceremonii kościelnej, to najbardziej nie mogę się doczekać tych kwiatków
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...
Jakie macie/będziecie kupować sukienki na poprawiny ? Tzn jaki kolor? W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ? Miłego dnia
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że kupię coś ecru, pudrowy róż, o takim kroju żeby był uniwersalny na później ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
kiss12550 wg mnie zdecydowanie nr 1
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Pół roku do ślubu |
|
|
|
|
#2444 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A serio - piekny komplecik Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupów ![]() Cytat:
Cytat:
Mi wczoraj przez droge przekicał mega duży zając - nie wiem skąd on się wziął na moim osiedlu ![]() Co do halki to na lekcjach tańca babeczka mnie uprzedzała, że jak będę w tańcu robić zwrot w prawo, to suknia będzie robić kontrę w lewo i żebym miała to na uwadze ![]() Wow, super stanik! Dobrze, że te długie poszukiwania wreszcie zakończyły się sukcesem ![]() Super, gratuuluję załatwionych spraw ! Ze wszystkim zdążycie To już tak niedługo!!!!A ja się chwalę butkami na ślub koleżanki (i w myślach już kombinuję, żeby na ślubie lub sesji też z nich skorzystać
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Było długo spokojnie, a dzisiaj dopadł mnie koszmar weselny. Ślub był ok, później nie wiem czemu musieliśmy na wesele jechać do innego miasta. Budynek stał nad wodą i był tam statek-bar, w którym widzieliśmy kilku naszych gości co nas zdziwiło. Ale przez okno w sali widziałam, że moja mama siedzi już na miejscu, więc wchodzimy do budynku, podchodzimy do sali a DJ zapowiada "powitajmy brawami parę młodą" i słychać kilka niemrawych oklasków... Stajemy w drzwiach a tu sala pusta, zaledwie 3 okrągłe stoliki zajęte. Ja mam łzy w oczach, mama do mnie podchodzi i mówi-nie martw się, i tak nam podadzą tylko szampana i obiad i właściwie musimy iść do domu, bo ta sala co do niej mieliśmy przejść później jest jedna zajęta i jest tam inna impreza... Wychylamy się z okna, żeby zawołać gości ze statku i z jakiegoś powodu chciałam na chwilę wyjść z TŻ. Tam nas złapało kilku gości i dało nam prezenty-banknot 10 zł, banknot 20 zł(luzem, nie w kopercie), czekoladę, jakąś zasuszoną różę... A na koiec mija nas niby-znajoma TŻ, daje mu zdechły słonecznik i mówi, że w zasadzie to nam życzeń nie złoży bo jej się nie chce.................
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
velika super stanik dorwałaś! całe szczęście, że poszukiwania zakończone sukcesem
ijaa ale narzuciliście szalone tempo i super bo ze wszystkim wcześniej się wyrobicie, tak, że w ostatnich dniach będziesz tylko siedzieć i pachnieć Cytat:
![]() ja nawet pokazałam ten komplecik TŻ-owi i jemu się bardzo spodobał ![]() noc poślubna może i powinna być jakoś szczególnie hot, ale co do "ubioru" to do końca nie chcę wyjśc z roli PM więc zostanę w czymś subtelnym ![]() Cytat:
![]() Ad rem ale ładnie wyglądają te buciki na nodze!!
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się śniła msza - pamiętam że miałam swoje buty na nogach ![]() Do tego nie siedzieliśmy przed ołtarzem, tylko ja z moją rodziną, a TŻ ze swoją Stanęliśmy obok siebie z TŻ dopiero jak mieliśmy wychodzić z kościoła, ja wyrwałam księdzu mikrofon i powiedziałam do niego, żeby goście wyszyli i poczekali na nas na zewnątrz I później prawie wybiegliśmy z kościoła - okazało się że goście wszędzie rozsypali te głupie cukierki i musiałam skakać przed kościołem żeby je zbierać Dobrze, że się obudziłam!
|
|
|
#2448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do najbliższego sklepu mam 150 km, a otwarty jest tylko w tygodniu i nie bardzo mam jak jechać![]() kiss ja jestem za suknią nr 1 Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
Straszne te Wasze koszmary...
My wczoraj byliśmy złożyć dokumenty w kancelarii i wypełnić protokół przedmałżeński - tak bardzo się bałam, a było bardzo fajnie. Mój proboszcz to naprawdę "równy gość" już na początku tak rozluźnił atmosferę że cały stres ze mnie zszedł. Miałam do niego też kilka pytań, odnośnie dekoracji, ofiary itd - na wszystko odpowiadał spokojnie i rzeczowo. Kwota ofiary nie jest w mojej parafii ustalona, ksiądz powiedział że damy tyle na ile nas stać i ile uważamy za słuszne - bardzo mi się to spodobało, co do kwiatów to w niedzielę tydzień przed naszym ślubem jest w Kościele komunia, więc prawdopodobnie te kwiaty nam zostaną, bo ksiądz mówił że zwykle stoją kwiaty w Kościele po 2 tygodnie i są ładne. Dostaliśmy karteczki na spowiedź i zapowiedzi w parafii narzeczonego - u mnie w Kościele juz w dwie najbliższe niedziele będą zapowiedzi - super ![]() Poprosiliśmy tez proboszcza, żeby to On udzielił nam ślubu, powiedział że bardzo mu miło i dziękuje i oczywiście że tak będzie Teraz już jestem jeszcze bardziej spokojna, wiem że to będzie piękny dzień!!!! |
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co gorsze wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką i jej siostra ma w czerwcu wesele , niestety w zeszłym tygodniu zmarła im babcia. I ksiądz zamiast ją pocieszyć i powiedzieć , że żałobę ma się w sercu i niestety śmierci człowiek nie przewidzi to jej powiedział UWAGA! ! cytuję "No trudno , już tyle wydaliście na wesele to nie ma co odwoływać , najwyżej zatańczysz Pierwszy Taniec a potem będziesz siedzieć a Pan młody będzie tańczył z gośćmi EWENTUALNIE możesz złożyć ofiarę na potrzeby kościoła to załatwimy CI dyspense" . Szczyt chamstwa , bo inaczej tego nazwać nie można
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Klaudyna, normalnie witki do gleby...
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co za chamstwo!
|
|
#2454 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją suknię też mam uszytą na wzór. Wcześniej widziałam jaką suknię uszyła moja krawcowa i widziałam też zdjęcie na jakim się wzorowała także powiem Ci, że zniknęły moje obawy. śliczne kolczyki! kwiatek też niczego sobiekochana ciocia! ważne że już wiecie co i jak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle się naszukałaś i w końcu jest ![]() Cytat:
Lin, exist ale miałyście sny! ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2014-04-04 o 12:04 |
|||||||
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik Jeszcze nie myślałam nad kreacją na drugi dzień - u nas nie będzie oficjalnych poprawin, tylko coś w rodzaju poczestunku dla gości, przyjęcia w ogrodzie. Jak coś, to coś białego/ ecru i do wykorzystania na później - np. po głowie mi chodzi infinity dress do kolan.
Lin Ale koszmar, oby już więcej nie było snów o podobnej tematyce... S1lc1a Miło czytać o takich kapłanach, zwłaszcza jak wiesz, że ktoś życzliwy odprawi dla Was mszę ślubną ![]() 21klaudyna Nóż się w kieszeni otwiera... Dyspensa? Chyba jakiś chory żart, bo żałoba jest kwestią dobrego wychowania, tradycji czy uczuć ale nie wykroczenia czy grzechu. Wiesz może, jak z tej trudnej sytuacji wybrnie koleżanka? I na piątkowe rozluźnienie - nietypowe zaproszenia dla fanów pewnej marki.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-04 o 09:13 |
|
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które mają problem z pryszczami na plecach,dekolcie-polecam mydło aleppo
https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...i/Mydlo-Aleppo w zeszłym roku miałam wysypkę na brzuchu i nic mi nie pomagało,przypomniałam sobie o tym mydle i po 2 dniach wszystko zaczęło blednąć tak,że po 5 dniach niczego nie było ![]() Przepraszam za temat nie koniecznie ślubny,ale wczoraj mi się to przypomniało i musiałam Wam to napisać Pomału uciekam do pracy-wczoraj poruszyłam temat etatu i niby w maju ma coś być-fakt delikatnie zasugerowałam że myślę nad zmianą pracy i usłyszałam żebym nawet nie brała tego pod uwagę bo nie chcą mnie stracić Miłego dnia kobietki |
|
|
|
#2457 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten biustonosz prezentuje się bardzo ładnie.Idziesz do przodu, nie ma już obaw, że pójdziesz naga do ślubu ![]() Cytat:
Jeśli para młoda taka pobożna, że wstydza się brzucha do ślubu to chyba powinni wiedzieć co to za dzień ![]() Cytat:
Super wyszły Jeśli będą wygodne, pasują do sukni, to brać na swoje wesele ![]() Cytat:
Cytat:
! A ta ewentualna ofiara musi być odpowiedniej wysokości, co nie?Ja wczoraj byłam na pogrzebie - zmarł tata mojego brata przyjaciela. Ksiądz mówił tak pięknie, właśnie o żałobie w sercu i o tym by pamiętać to co dobre, radować się z tych chwil. Całkowite przeciwieństwo. mojakaren ja się muszę kopsnąć do tego intimisi ! I tak myślę, że jak się opalę, to ta jasna bielizna będzie lepiej wyglądać Bo teraz to jak kamuflaż, wszystko się zlewa
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia1206
Mam nadzieję, że sytuacja z praca rozwiąże się pozytywnie ![]() My bylismy wczoraj w poradni: mój S. mówił o moich zaletach, ja o jego, to było takie inne niz na naukach bo bylismy tylko my i babka z poradni ale generalnie jak mówiliśmy o Nas to byłam wzruszona ogólnie mówilismy o Naszym związku ![]() A wizyta sympatyczna i szybka pozostały jeszcze tylko 2 !
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-04-04 o 09:25 |
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
antonina_bielska – to właściwie obrączki macie już załatwione gratki ![]() Lemon_Drop – dziękuje za opinie i trzymam żeby Wam z poradnią tak samo bezproblemowo poszło ![]() Bachara – Mojakaren dobrze mówi , dla Tżta to Ty jesteś najpiękniejsza , w końcu z Tobą bierze ślub a gdy Tż widzi że Ty jesteś szczęśliwa to i On jest, dlatego nosek do góry i pamiętaj że każda kobieta jest piękna – zwłaszcza w oczach przyszłego męża Activelifestyle- właśnie takie jest założenie , jak zdecyduję się na suknie 2 to powiększam troszkę dekolt wydaje mi się że to najgorszy dzień z możliwych na zorganizowanie jakiejkolwiek imprezy , podejrzewam że jak Tż będzie chciał to i tak na niego pójdzie ale ja bym jednak chyba starała się odwieść Tżta od tegpo pomysłu, a może on sam pogadałby z Panem Młodym żeby impreze przełożył ?Przezduzeem - za zapowiedzi i poradnię, bardzo ładne kolczyki-takie delikatne Enzunio- dziękuje za opinie ![]() Velika- dziekuje za link , chyba też się na te pudełeczka skuszę za stanik wygląda na wygodny ![]() Ijaa- opowiedz chociaż trochę co tam na panieńskim się działo i pochwal się bielizną !Ad rem- dziękuję ![]() Linaewen- dobrze że to był tylko sen !Klaudyna – w głowie mi się nie mieści że ksiądz mógł tak powiedzieć Nasturcja – kurcze faktycznie Twojej krawcowej pięknie ta suknia wyszła Robusta – super że jesteś zadowolona z poradni tak więc wynik Waszego "głosowania" to 12:8 dla sukni księżniczkowej postanowiłam że w ten weekend ostatecznie podejmę decyzję , w końcu czy wybiorę jedną czy drugą to chyba i tak nie będzie źle ![]() A i właśnie miałam jeszcze pytać nie boicie się że ta halka z kołem będzie przeszkadzać podczas wesela? Jakoś mnie to zaczęło teraz zastanawiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

niestety nie mam zaufania do samonośnych pończoch, miałam na studniówce i po pewnym czasie minimalnie się zsuwały, choć te z Calzedonii wyglądają na solidne...

ja też mojego TŻta miałam ochotę
przez ostatnie dwa dni...
pllissss
)
Czy uważacie, że przesadzam i nie powinnam się nic odzywać w tym temacie i niech idzie?

! A ta ewentualna ofiara musi być odpowiedniej wysokości, co nie?
żeby Wam z poradnią tak samo bezproblemowo poszło
wydaje mi się że to najgorszy dzień z możliwych na zorganizowanie jakiejkolwiek imprezy , podejrzewam że jak Tż będzie chciał to i tak na niego pójdzie ale ja bym jednak chyba starała się odwieść Tżta od tegpo pomysłu, a może on sam pogadałby z Panem Młodym żeby impreze przełożył ?