|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
No moj tez czasami sie wyrywa jak ma juz dosc lezenia, ale lubi strasznie ten bujaczejzazwyczaj.Mamtaki lezaczek i wczoraj korzystal, ale probowal sie ubujac do drzemki(tak sobie macha noga, buja sie i zasypia), ale na tym sie nie dalo i jeczal.
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
![]() Biorę się za coś... jeszcze nie wiem za co, ale bez sensu tak siedzieć Dzieć mi się pewnie zaraz obudzi. Trzymajcie się dziewczyny, u wielu ostatnio kiepski okres, to żeby dzisiejszy dzień był lepszy |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja znów o wózku
Decyzja zapadła kupujemy Knorr Baby Alu Fly ![]() Gondolka będzie nieużywana, ale bardzo mi się on podoba. Moi rodzice dają na niego kasę
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super masz coreczke
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Tu inne zdjęcie
![]() co myślicie?
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Młodzież obraca się z pleców na brzuch, a potem nagle puszcza głowę i gwałtownie obraca się z brzucha na plecy. Normalnie drze jak to widzę. oglądacie ddtvn ? jest o babce, która dokumentowała życie dziewczynki co miała rodziców narkomanów. Masakra ![]()
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, przyznam szczerze, że troszkę zazdroszczę, bo moja jak na razie leżąca, ale też więcej mogę zrobić w domu i koło siebie
|
|
#3458 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
A nie śmierdzi wam ten babydream alkoholem?
Ja-ika a po co ci wozek z gondola jeśli nie będziesz używać gondoli? A ile on kosztuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko nie powinno sobie zrobić krzywdy takimi obrotami ale kontrola nie zaszkodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Wózek potem oddam bratowej, bo planują za jakiś czas kolejnego dzidziusia, albo sprzedam. Koszt takiego wózka to 1550 zł w Polsce, w Niemczech niecałe 300 Euro, więc tata zamówi z Austrii, bo się bardziej opłaca
|
|
#3461 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, niestety z tej firmy nie ma samej spacerówki z przekładaną rączką
|
#3463 |
|
BAN stały
|
Jak juz pisala Lulla kasa i praca, w pl nie mielismy za co zyc, jeszcze pojawilo sie dziecko i ja prace stracilam(cale 900 zl), a maz zarabial jakies 800, jeszcze wczesniej mial firme ktora zzarl ZUS i dlugi z tego powodu
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Stuka!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Karolson pisałam CI o tych krzesełkach, potem Tuśka mi przerwała i nie dokończyłam myśli
![]() ![]() Wpisz na all w dziale krzesełka "turystyczne" albo "nakładka"-ja tak szukałam.cena różnie, bo są takie bardziej wypaśne, z tapicerką.Ja mam całe plastikowe, jakoś przeżyjemy.Z Chicco, dałam 80 zł. Cytat:
też kcem duplo.Zobaczę najpierw czy przywiozą smartfona i zapytam czy coś wiedzą o tej promo.---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Raz już niestety przywaliła w kant stołu:/ i ze 3 razy się przewróciła niekontrolowanie na podłodze i uderzyła sie główką. Ale każdy mnie pociesza,że jeszcze nie raz się coś takiego zdarzy i podobno dzieci mają jakieś elastyczne kości i ogólnie lepiej coś takiego znoszą ![]() ![]() brawo!!!
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Też go mam i może jakoś specjalnie nie wąchałam, ale nic nie czuję raczej
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3468 |
|
BAN stały
|
Jak kapiecie dzieci w wanienkach jeszcze?
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
chwale sie: nati wczoraj chwycila sie bokow wozka dwoma rekoma i usiadla i siedziala
w domu nie ma na czym tak pocwiczyc. pelzac nie pelza, chyba ze liczymy pelzanie do tyłu. nie przzewraca sie na brzuch czy na plecy. coz... kiedys pewnei zacznie. turla sie na boki tylko.---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- nie, w duzej wannie. chociaz teraz mamy tydzien bez kapieli, myje psychiozelem bo moze to woda powoduje ta suchosc? w sumei nie jest gorzej, ale lepiej tez nie... za to wielka plama na plecach jednak zniknela :noniwiem: |
|
|
|
#3470 |
|
BAN stały
|
Co do pogody, po zmianie czasu, rano i przed poludniem jest zimno wiec ja tam nie wychodze.Co prawda mohe go naubierac, ale wole wyjsc pozniej.Ostatnio chodzimy na spacer kolo 13-14,a potem 17-18
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
mamy tę większą i jeszcze w niej kąpiemy, na leżaczku, tak jest najwygodniej.
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
heja witam się
![]() widze ze nie tylko ja mialam złą noc ![]() moze u nas byla tylko 1 pobudka w nocy ale syrena od 1 do 3 ![]() ja juz nie moge z tą biegunką Julki, juz 4ty dzien sie meczy a dupcia juz bordowa z odparzenia przepraszam ze tylko o sobie ale juz nie mam sily, tak mi jej szkoda ![]() na 14 jedziemy znowu do lekarza ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- ja caly czas kąpie w wanience
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wystawiłam rano chustę na allegro i już sprzedana
![]() Cytat:
ale jak spełnia wszystkie Twoje wymogi i jeszcze rodzice płacą to bierz ![]() super ![]() w wanience na stojaku Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko obudzone,idziemy się pakować i na spacer
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia super że chusta poszła. Ja musze sprzedać nosidło to co mamy bo mnie drażni i kupić inne. Ten womar mi sie podoba. Dodihna Ty go masz? Fajny ma material? Nie obiera sie?
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
CZASZKA : wspolczuje nocki Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-04 o 11:18 |
||
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
czaszka
pewnie już wszystkiego próbowałaś na to odparzenie, wietrz dużo pupkę i przemywaj przegotowaną wodą, oby lekarz coś zaradził ![]() Żaliłam się niedawno, że dziecko nie chce owoców jeść, nawet jak dodam do kaszki to nie tknie. I przedwczoraj spróbowałam raz jeszcze suszoną śliwkę i był szał, zjadł całą kaszę z tą śliwką i był taki płacz, że resztę ze słoiczka dałam i dopiero by zadowolony A jak podziałało na kupę ![]() A wczoraj otworzyłam słoiczek kalafiora, dałam 5 łyżeczek z kleikiem ryżowym i miałam taką awanturę, że szo. Łzy jak grochy i wołanie "eme" (mnie tak woła ) wymiękłam i choć to nie przepisowo dałam pełny słoik, a dziecko po tym zrobiło się takie szczęśliwe. Nie na długo, no ale zawsze ![]() Teraz mi dywan zwija ![]() LaLoca sprzedajesz przez ten materiał obłażący? Masz nosidło boba? Womar ma Lulla na pewno, Dodinha chyba dopiero zamówiła. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-04 o 11:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Niech sie sama tak ubierze i paraduje 

Decyzja zapadła kupujemy Knorr Baby Alu Fly 

chyba nie podołam 

my mijaliśmy kobietę z synkiem ok 5lat i miał kurtkę jesienną (!) i czapkę taką średniej grubości
a mamusia z krótkim rękawem z przewieszoną kurtką na ręce ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziecko nie powinno sobie zrobić krzywdy takimi obrotami 
też kcem duplo.Zobaczę najpierw czy przywiozą smartfona i zapytam czy coś wiedzą o tej promo.