Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 16:02   #3301
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hej!wszystkiego dobrego dla Emilki i Helenki!
przepraszam ze się nie udzielam.Taka piękna pogoda ze az grzech siedziec w domu.Ciągle krążymy to tu to tam.U Nas wszystko dobrze-cieszymy się każdą wspólną chwilą-teraz człowiek jakos to tak wszystko bardziej zaczął doceniac..
gdzieś mi śmignęło co się stało mam nadzieję, że już lepiej

Widzę że nie tylko Nina foszy na jedzenie? Naaaagle mleko jest cudowne a kaszka i zupy be.

Czy ja mogę nie nadrabiać? no chyba pińcet stron

Jesteśmy już w domku, styrana jestem jak wół, od 2:30 na nogach. Młoda kima, odsypia tą nocną pobudkę i ja też spadam się zdrzemnąć
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:09   #3302
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ach biedny ten moj TŻ. Wczoraj byliśmy pokłóceni (z jego winy) na koniec dnia mnie przepraszał itp. Oczywiście ja głupia nie jestem bo wiedziałam że tak będzie, bo dziś też ma wolne i nie chciał kolejnego dnia popsutego no i wiedziałam też że coś ode mnie chce (dokładnie to żebym poszła jego koledze pytać o pracę do angielskiej agencji) także tylko czekałam na wieczorne podlizywanie no i oczywiście 9 rano a ten już czy pójdę dziś do tej agencji. Więc pytam a dlaczego nie prosiłeś wczoraj i odmówiłam i mu powiedziałam że jak myśli że będzie mi tak odwalał a ja na drugi dzień będę spełniać jego prośby to chyba zwariował. A jak mówił że to nie dla niego tylko dla tego kolegi to mu powiedziałam że to on mu pracę obiecywał a nie ja oczywiście tamten całą rozmowę słyszał noo to się wygadałam. Aaa no i kolejny dzień nie gadamy ze sobą
baby są wredne ale faceci sami sobie na tą naszą wredote grabią i na nią zaslugują
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi w temacie picia To teraz jakich firm picie dajecie?
Jaśko wody nie chce (ewentualnie dwie łyżeczki wypije), soki mu świeże wyciskałam, też pluje... herbatkę jak miał kolki z Babydream wypił, ale teraz już nie chce, a coś mu dawać do popicia słoika muszę

czaszka, trzymam mocne kciuki za Was obie
dziekujemy

a co tematu wody to ja od zawsze daje zwykla z kranu,gotowana 5 min
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wyobraziłam to sobie
heheh ja tez
nie wiem dlaczego ale zawsze jak sobie pomysle o Edziku to zaraz mi staje przed oczami to Matal jak mowilas ze dawal Enci slonecznik
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ściany mam całe pomalowane już
Wczoraj 3 razy szorowałam podłogę, bo Eda został w domu i dostał kredki i na nic tłumaczenia, kredki połamane i podłoga cała porysowana. A tylko w wc byłam!
diabełek
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

naklepsza zabawka to woreczki i teleffon
u nas opakowanie po chusteczkach i wszelkiego rodzaju metki
potrafi na kazdej zabawce i poduszcze kocyku,wszedzie dostrzec metke

a i kupilam ostatnio takie klocki miekkie i tez sa super, narazie je tylko gryzie i nimi rzuca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clementoni-baby-clemmy-woreczek-z-24-klockami-14889.jpg (24,5 KB, 18 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:14   #3303
doughnut_agg
Zadomowienie

a my na spacerze bez tzta, zostal w domu i spi

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wysłałam brata do tesco bo ma niedaleko tzn wieczorem ma iść i mi zadzwonić co po ile. Mam nadzieję ze sie obłowię, bo jak Was czytam ile wasze dzieci mają zabawek to mi trochę głupio
yyy... mi bardziej chyba... moja ma tylko grzechotki, gryzaki i jakis telefon grajacy i samochod do jezdzenia, ale jeszcze za mala
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:15   #3304
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana w piękny słoneczny dzień
Emilka dziś kończy pół roczku
jak to szybko zleciało
Zjadłam śniadanie i idę okiełznać moją krzykaczkę
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!Ale mam karar,masakra!!!A i Helenka kończy dziś pół roczku.Jak to zleciało!!Wszystkiego dobrego dla Emilki Dziewczyny mogę prosić no linka do tego smartfonika ,bo siostra będzie w Tesco i ma kupić

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
gratki dla Emilki i Helenki
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

żywoczerwona krew jest z rany płytkiej, no pęknięcie jakieś przy odbycie. ciemna, czarna krew jest z rany głębokiej gdzieś w jelicie i wtedy jest gorzej...
oby szybko malutkiej przeszło

Hani wychodzą ząbki,, teraz już tak serio serio... wczoraj biedna obudziła się o 22.30 i nie mogła zasnąć, płakała... uspokoiła się dopiero po czopku i spała ciągiem do 5! no, tyle że o tej godzinie postanowiła zacząć dzień dobrze że dziś spała sensownie w dzień, bo wczoraj pobudka o 5.30 i spanie 4x30 minut
biedna Hania

a co do tej krwi uspokoilas mnie troche
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam nowe miłości
Ciecierzycę a konkretniej hummus i masło orzechowe wszystko domowej roboty (masło bez soli i cukru). No i dupka rośnie
A masło orzechowe dodane do owsianki albo kaszy jaglanej i jeszcze mango świeże i granata mogę jeść codziennie
bleee....nie lubie masla orzechowego bo jest dla mnie takie nijakie a hummusa nie probowalam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:19   #3305
policzanka
Wtajemniczenie

Kurcze powiem ci ze to nie wózek na proste drogi.na wertepach trzęsie mocno .nie miałam styczności z innymi parasolkami wiec trochę ciężko mi się wypowiedzieć .podoba mi się to ze ma spory dach i rozkłada się na płasko no i wizualnie super. W jakieś dłuższe trasy czy do lasu bierzemy buza.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Widzę że nie tylko Nina foszy na jedzenie? Naaaagle mleko jest cudowne a kaszka i zupy be.

Jesteśmy już w domku, styrana jestem jak wół, od 2:30 na nogach. Młoda kima, odsypia tą nocną pobudkę i ja też spadam się zdrzemnąć
Dziękuję . juz wszystko ok.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-04-03 o 16:18
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:28   #3306
karolson
Zakorzenienie

ja nie kupuje zabawek Filipowi ale smartfonik by sie przydał bo za bardzi interesuje sie naszymi
Stary 2014-04-03, 16:29   #3307
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Miłek śpi na balkonie a ja trochę ogarnę mieszkanie. Kurcze ciągnie mnie do tesco ale z wózkiem do autobusu to mi się nie chce. Nosidło potzrebne jak nic
A po południu młody na basen, mąż mnie chciał dziś wrobić, ale nie ma mowy żebym poszła Nie dość, że się w żadne kostium nie wcisnę, to bym się chyba ze wstydu spaliła

kusicie a Ty masz tulę czy coś innego?

roladki z kurczaka z orzechami i żurawiną, jeszcze z chrzcin pomrożone
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

A Ty chyba masz nosidlo jakiejś innej firmy niż Tula ?

my mamy Bondolino, w sumie cenowo to samo co tula
jestem zadowlona z niego

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

A wczoraj przezylam 5 najdluzszych sekund w swoim zyciu.. dawalam mlodej obiadek i zaczela sie dusic, cala sina, nie mogla zlapac oddechu no masakra, przylecial tz i ja odratowal, koszmar

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
masakra! dobzre ze Tż tak sprawnie zaregował

Cytat:
przepraszam ze się nie udzielam.Taka piękna pogoda ze az grzech siedziec w domu.Ciągle krążymy to tu to tam.U Nas wszystko dobrze-cieszymy się każdą wspólną chwilą-teraz człowiek jakos to tak wszystko bardziej zaczął doceniac..

Papuzko jestem po wrazeniem nowych umiejętnosci Antosia!Mądrgo masz synka!a ta piateczka na koniec to juz całkowicie mnie rozbroiła!

bajeczko -skąd u Amelki tak częsty katarek?moze ma alergie na cos?

monia-świetna impreza się szykujekoniecznie zrób zdjęcia całej Waszej przebranej gromadki i Nam pokaz
ciesze sie ze u Was wszytko w porządku

Cytat:
Ja ani razu na dwór w chuście nie wyszłam
Jak miała 2, 3 miesiące to kilka razy po domu. Im jest starsza tym gorzej mi ją w to zapakować, no i jestem pewna ze źle to robię, bo pózniej plecy mnie bolą. Chyba z nosidlem byłoby prościej. Chyba przejadł sie najpierw do jakiegoś sklepu i zobaczę, jak ona na to reaguje, zeby znowu kasy nie utopić.
właśnei dlatego kupiłam nosidło bo bałam się ze sobie nie poradze z motaniem chusty

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie ale mam nadrabiania..

czaszka ja caly czas obstaję przy tormentiolu.

a u nas wzloty i upadki. Jak na zlosc jutro Marcin mial zostać pierwszy raz z opiekunką i caly dzien gorączkuje. Ja kiedyś osiwieję.
A z nowości.. moje dziecko ma chyba alergię na wszystko. Już chyba nawet marchew go uczula. Cały biedny wysypany.

Ostatnio zdarzyło mi się zjeść kilka ostrych chipsów, na nastepny dzień byla u niego rzadka kupka z krwią, dziś to samo i ta gorączka znowu. Oszaleję mówię wam. Może to przez zęby
Już mi trują na około żeby zrezygnować z kp, bo tylko biedak się męczy... ale ja tak lubię tego ssaczka
W poniedziałek mamy wizytę u gastroenterologa, zobaczymy co powie. A tymczasem wracam do nadrabiania lecicie jak szalone
zdrówka dla Marcina
mam nadzieję ze uda ci się utrzumać kp i rozwikłać problemy Marcina

u nas pogoda cudowna piękne slonce, byczyliśmy się z Jaśkiem 3h na dworze teraz lecę na zakupy a później pewnie jeszcze na jeden spacer
rzeczywiście w taką pogode będą tu pustki, chyba że ktoś będzie korzystał z internetu na tablcie czy telefonie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:32   #3308
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

[/COLOR]DZIEWCZYNY, czy wy przy kp pijecie kawę, nie fusiarę tylko rozpuszczalną ale z kofeiną. U mnie zrobiło się tak sennie, i chyba zaczyna padać a tak ładnie się zapowiadało. I normalnie taka mała filiżanka mi sie marzy, ale jak wszystko przenika do pokarmu to nie chcę sobie zafundować już zupełnie nie przespanej nocy w wykonaniu mojego synusia[COLOR="Silver"]
Tak, piję. Czasem jedną czasem dwie

Eh, my jutro idziemy z Filipem do doktora.
Dzisiaj rano mówiłam do mamy, że Filip ma taką krostę we włosach. No i teraz go przebieram i ma w pachwinie. Patrze w głowe i ma już kilka. Wołam siostrę (to jest moja osobista 'doktorka' ), nowa krosta na policzku i na brzuchu. Siostra stwierdziła, że to ospa Jutro musimy zapisać się na wizytę.
Filip od wczoraj taki marudny się zrobił, pewnie go to swędzi.
Jeszcze maharet pisała ostatnio tą historię o dziecku (chyba) jej koleżanki...
Byliśmy dzisiaj tylko na pół godziny na polu. Miałam iść teraz, ale chyba lepiej nie wychodzić na zawnątrz wiem, że nie wolno tego zaziębić.
Chyba, że to nie ospa
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:35   #3309
dodinha
Wtajemniczenie

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie życzenia dla Helenki.Wybaczcie,ale nie nadrobię,mam nadzieję,że u Was wszystch ok.My po pierwszej marchewce,smakowała a i kaszki rano zjadła wiecej łyżeczką więc mam nadzieję,że będzie tylko lepiej:sly:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-03, 16:36   #3310
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja nie kupuje zabawek Filipowi ale smartfonik by sie przydał bo za bardzi interesuje sie naszymi
Ja dam mu jakiś naszy niedziałający ALe pewnie się nie zainteresuje, bo nie będzie świecił
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-03, 16:41   #3311
kama1987
Rozeznanie

My po spacerku, zjadłyśmy nasze obiady i zaraz się za sprzątanie biorę, a mi się taaaaaaaaak nie chce

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moja ULUBIONA () sąsiadka na szczęście na 10:15 pojechała do szkoły ale oczywiście zdążyła polatać po ogrodzie i pośpiewać
ma szczęście, że mi dziecka nie obudziła

ja się odmeldowuję, do później
Właśnie myślałam o Tobie dzisiaj bo jakieś dzieci sobie urządziły śpiewy pod oknami. I śpiewały Chylińską i coś jeszcze Czekałam tylko aż skończą

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Matko, wyszłam na chwilę z pokoju a Ola podpełzła do kabla od laptopa, wyciągnęła go z gniazdka i już się za niego brała, żeby do buzi włożyć i ja się pytam jak? masakra. naprawdę trzeba mieć oczy dookołą głowy teraz
Zuzkę bardzo interesuje ładowarka do laptopa i sam laptop, jakby mogła to by je zjadła.

Cytat:

DZIEWCZYNY, czy wy przy kp pijecie kawę, nie fusiarę tylko rozpuszczalną ale z kofeiną. U mnie zrobiło się tak sennie, i chyba zaczyna padać a tak ładnie się zapowiadało. I normalnie taka mała filiżanka mi sie marzy, ale jak wszystko przenika do pokarmu to nie chcę sobie zafundować już zupełnie nie przespanej nocy w wykonaniu mojego synusia
Ja piłam, małej nic nie było. Położna mi kiedyś mówiła że najlepiej pić rano bo nawet jak przenikło do małej trochę kofeiny to do wieczora zejdzie, a jak wypiję wieczorem to Zuzka nie będzie chciała iść spać. Przetestowałam w różnych porach kawę i nic na nią nie działało

Cytat:
Wysłałam brata do tesco bo ma niedaleko tzn wieczorem ma iść i mi zadzwonić co po ile. Mam nadzieję ze sie obłowię, bo jak Was czytam ile wasze dzieci mają zabawek to mi trochę głupio
Zuzia też nie ma jakoś dużo, w sumie ma te które podostawała od rodziny i znajomych, i narazie jej starcza.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:03   #3312
anutka171
Rozeznanie

sto latek dla Helenki i Emilki

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek wczoraj ozygal bujeczek i musialam wyprac, wyschnie dopiero jutro wiec pewnie bede miala jeczenie bo jest do tego bujaka bardzo przywiazany, taka jego kanapa.
Jakub za to przestal lubic swoj lezaczko-bujaczek. po 5-10 minutach sie denerwuje i chce sie przekrecic na brzuszek. a szkoda, bo byla to dla niego rozrywka a dla mnie chwila spokoju

Cytat:
my tez razem kąpiemy bo samemu to chyba żadne z nas nie dalo by rady taki wirtel z tego naszego boba

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

DZIEWCZYNY, czy wy przy kp pijecie kawę, nie fusiarę tylko rozpuszczalną ale z kofeiną. U mnie zrobiło się tak sennie, i chyba zaczyna padać a tak ładnie się zapowiadało. I normalnie taka mała filiżanka mi sie marzy, ale jak wszystko przenika do pokarmu to nie chcę sobie zafundować już zupełnie nie przespanej nocy w wykonaniu mojego synusia

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

o kurcze faktycznie jak ona to zrobiła bo to nie tak łatwo, u mnie w domu to dość ciężko wyjąć wtyczkę z kontaktu
pije dwie kawy dziennie

Cytat:
No to niezła odmiana, z tego co pisalas,to Jakub był bardzo spokojnym dzieckiem. Musisz uzbroić sie w cierpliwość, pewnie to chwilowe.
U nas płacz i marudzenie jest na porządku dziennym, ale to czesto kwestia cofajacego sie jedzenia... Wiec ja ją po prostu noszę. A gdy nie o ulanie chodzi, to szumie do uszka, czasem smoczek pomaga, odkurzacz, głaskanie, no i w łazience czesto sie wycisza lub patrząc przez okno. Pewnie juz to przerabialas, nic innego nie doradze.
No wlasnie i chyba tak zle to przechodze, bo do tej pory mialam aniola
tym bardziej jestem w szoku i nie wiem co sie dzieje.
mam nadzieje, ze to przejdzie
Dzisiaj dzialal na niego wozek.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Mojej Julki wrzeszczacej nie uspie, i wlasnie wtedy zostawiam ja w lozeczku, tam marudzi i zasypia. Na nia to juz i nawet suszarka przestala dzialac i jakie kolwiek kolysanie. ,a w dzien to wlaczam jej muzyke byle jaka i cisza.

moj sam b y sie chyba nie uspokoil. on wprost sie zanosil i zdarl sobie gardlo, ze az chrypi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

anutka mój jak tak wrzeszczał przed spaniem to tylko jedno na niego działało, zawijałam go w kocyk tak żeby ręce miał w środku, smok do buzi i bujanie na rękach, działało za każdym razem, w sumie mąż to wymyślił i nawet wkurzałam się na niego, bo darcie się skończyło a usypiać dalej trzeba było na rękach, ale już jest co raz lepiej, z reguły sam zasypia, tylko to mu zostało, że musi na kocyku miękkim polarowym leżeć
probowalam... nie zadzialalo

Cytat:
super, ze wszystko dobrzze

Cytat:
niedługo minie...

Cytat:
czy tylko u mnie pada co chwila i są chmury? i jest 14 st? (e to i tak ciepło bo o 11 było 7st)

Filip co prawda śpi smacznie na dworku i zerkam na niego z okna bo marzłam
u nas 18 i sloneczko mnie to dzis i tak nie cieszy.

Cytat:

a u nas wzloty i upadki. Jak na zlosc jutro Marcin mial zostać pierwszy raz z opiekunką i caly dzien gorączkuje. Ja kiedyś osiwieję.
A z nowości.. moje dziecko ma chyba alergię na wszystko. Już chyba nawet marchew go uczula. Cały biedny wysypany.

Ostatnio zdarzyło mi się zjeść kilka ostrych chipsów, na nastepny dzień byla u niego rzadka kupka z krwią, dziś to samo i ta gorączka znowu. Oszaleję mówię wam. Może to przez zęby
Już mi trują na około żeby zrezygnować z kp, bo tylko biedak się męczy... ale ja tak lubię tego ssaczka
W poniedziałek mamy wizytę u gastroenterologa, zobaczymy co powie. A tymczasem wracam do nadrabiania lecicie jak szalone
zdrowka dla Marcinka

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Dzisiaj rano mówiłam do mamy, że Filip ma taką krostę we włosach. No i teraz go przebieram i ma w pachwinie. Patrze w głowe i ma już kilka. Wołam siostrę (to jest moja osobista 'doktorka' ), nowa krosta na policzku i na brzuchu. Siostra stwierdziła, że to ospa Jutro musimy zapisać się na wizytę.
Byliśmy dzisiaj tylko na pół godziny na polu. Miałam iść teraz, ale chyba lepiej nie wychodzić na zawnątrz wiem, że nie wolno tego zaziębić.
Chyba, że to nie ospa
i dla Filipa rowniez zdrowka
oby to nie byla ospa
Stary 2014-04-03, 17:35   #3313
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w moim tesco byly tylko smartfoniki, slimak, kubeczki i z vtecha gasienica wedrowniczka. nie bylo pianinka

hehe mi Blanka tez raz sciane zalatwila jak w kiblu bylam, pozniej kredki byly tylko pod nadzorem

spod sie upiekl, ale srodkowa warstwa byla surowa nie smakowala mi bo byla za slodka tzn tylko jabla wyzarlam

my mamy ten panel grajacy od tego jezdzika i jest bardzo fajny. Blanka uwielbiala sie nim bawic, a Amelka do niego dojrzewa

zrobila bym tak samo

o widzisz i to jest pozytywna opinia tz najpierw mial brac 206 ale pozniej stwierdzil ze za mala w razie co jak ja bym musiala nia jezdzic. wiec jutro jedzie ogladac 307.

spoko, Blanka nie jadla do 3 roku zycia a teraz nadrabia za stracone lata przy niejadku grunt to nie popasc w paranoje

jedna mama z poprzedniego mojego watku mamusiowego mieszka w norwegii, uczyla syna norweskiego i polskiego, efekt taki ze chlopczyk ma 3,5 roku a po polsku mowic nie chce

nie mam pojecia, przeszla mi przez mysl alergia, ale teraz katar jest zolto zielony wiec to bakteryjne.

cos mi sie o oczy obilo ze kupilas wozek? napiszesz jaki ?

Blanka np w ogole kaszki nie jadla

Kaska szczeniaczek w moim tesco 179 zl a te przecenione zabawki to u mnie sa wydzielone w tej alejce gdzie sa rzeczy przecenione do 70 % nie wiem czy w kazdym tak jest.
wiec upolowalam tam smartfona za 20, gosieniczke wedrowniczke z vtecha za 20 zl i dwie lalki dla Blanki jedna za 7 a druga za dyche
nooo ale coz tego ze zaoszczedzilam jak mnie chyba fotoradar cyknal mam nadzieje ze chwycilo tylko merasia ktory jechal przede mna, wiec staremu nic nie mowie, pozniej najwyzej sie zdziwi

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

to mi sie jeszcze podobalo http://allegro.pl/fisher-price-bmc25...109421156.html

ooo chciałam tę małpkę, pamiętasz za ile była?

Cytat:

Chyba, że to nie ospa
ojej oby nie to. bo nie miał się skąd zarazić?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:35   #3314
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
witam się i lece nadrabiac

mam pytanko
na odparzenia pupy co pomoze??linomag za slaby a odkad uzywam sudocream to jest jeszcze gorzej, nie wiem czy to wina tego czy tak poprostu z dnia na dzien bedzie wiecej.help
Ja polecam Tormentalum
Stary 2014-04-03, 17:45   #3315
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ooo chciałam tę małpkę, pamiętasz za ile była?

nie bylo ceny a nie sprawdzalam na czytniku, ale podejrzewam ze na allegro taniej bo w tesco pewnie w tej najwyzszej mozliwej cenie tak jak np szczeniaczek.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-04-03 o 17:50
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:47   #3316
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a i kupilam ostatnio takie klocki miekkie i tez sa super, narazie je tylko gryzie i nimi rzuca
fajne te klocki

Hitem mojego Leona jest taka wańka wstańka jak w załączniku, tylko ją ruszy to ona się gibie na wszystkie strony i ma taki dźwięk przy tym... teraz to już się nauczył nim świgać z całej epy nieraz go trzaśnie na drugi koniec pokoju(a on ciężki jest), te wstążeczki też mu pasują...
poza tym wszystko w nim szeleści, piszczy i grzechocze

Cytat:

Ja też bym go chciała, ale brat mi sapie, że ma na zbyciu galaxy s4 to po co będę mu atrapy dawać

Boja zdrówka dla Filipka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wanka-wstanka-slon-8151-alexis.jpg (16,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0676.jpg (140,9 KB, 41 załadowań)
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:47   #3317
tassia
Zakorzenienie

witam sie po chwilowej przerwie mam 50 stron do nadrobienia i chyba nie nadrabiam
za 10minut tz ma.obrone wiec siedzimy na uczelni. Macius w koszuli mial trzymackciuki za tate ale w zamian za to spi

to chociaz wy dziewczyny trzymajcie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:57   #3318
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

biedny malutek

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moje dziecko bardziej niz zabawki interesuje szczotka do wlosow, gazeta, kot, mop etc hitem jest mój kapeć. Nie zamierzam wiec za bardzo na razie kupowac mu zabawek, bo tyle, co "potrzebuje" dostaje od rodziny i znajomych (grzechotki, gryzaki, pluszaki). Jedyny minus to fakt, ze taką zabawka raczej sobie krzywdy nie zrobi, a z innymi przedmiotami musze go pilnowac. Ale i tak go pilnuje, bo lazi wszedzie, wiec daję rade

Ale dzis cieplo. Siedzę w koszulce bez rękawów

A i jeszcze nawiązując do dyskusji o pajacach, to ja popelniam notorycznie faux pas - moj nie dość, ze ma pajaca na sobie często w dzien, to rowniez przy/w gościach. Dzis ma na dodatek w dziewczynskie kropki :p ale chyba mu to wsio rowno /jeszcze/

mojej sis Filip dzwoni z kapcia

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

hej Nena

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie po chwilowej przerwie mam 50 stron do nadrobienia i chyba nie nadrabiam
za 10minut tz ma.obrone wiec siedzimy na uczelni. Macius w koszuli mial trzymackciuki za tate ale w zamian za to spi

Stary 2014-04-03, 17:59   #3319
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hejo

u nas dzis debiut mięska,Michaś wcinał az ni nadążyłam łyżką machać

spacerowaliśmy 3 h, poszłam na rynek w centrum (15min od nas)z fontanną i ławkami, siadłam w ogródku pod parasola,pożarłam naleśnika z kurakiem i rukola, do szczęścia brakowało mi jeszcze wizażu

Cytat:
czy tylko u mnie pada co chwila i są chmury? i jest 14 st? (e to i tak ciepło bo o 11 było 7st)

Filip co prawda śpi smacznie na dworku i zerkam na niego z okna bo marzłam
no co Ty
u mnie slonce caly dzien

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:03   #3320
Asiek84
Wtajemniczenie

dzwonię do tżta gdzie jest bo obiad na stole, a ten że w galerii ... będzie sobie odgrzewał...
Stary 2014-04-03, 18:05   #3321
tassia
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1396541117576.jpg

haha sciagnelam tapatalka i zalacza mi zdjecia

coprawda sprzed dwoch tygodbi prawie, ale jest

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:09   #3322
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5639034

Wow ale on już super siedzi
Stary 2014-04-03, 18:09   #3323
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te klocki

Hitem mojego Leona jest taka wańka wstańka jak w załączniku, tylko ją ruszy to ona się gibie na wszystkie strony i ma taki dźwięk przy tym... teraz to już się nauczył nim świgać z całej epy nieraz go trzaśnie na drugi koniec pokoju(a on ciężki jest), te wstążeczki też mu pasują...

Ja też bym go chciała, ale brat mi sapie, że ma na zbyciu galaxy s4 to po co będę mu atrapy dawać

Boja zdrówka dla Filipka

ale z niego tygrys

Cytat:

kciuki!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:12   #3324
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale z niego tygrys

kciuki!
Tak wiem leon by powinien mieć lwa a nie jakieś tygrysy
Stary 2014-04-03, 18:12   #3325
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:21   #3326
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana w piękny słoneczny dzień
Emilka dziś kończy pół roczku
jak to szybko zleciało
Zjadłam śniadanie i idę okiełznać moją krzykaczkę

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:31   #3327
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
s
i dla Filipa rowniez zdrowka
oby to nie byla ospa
Dziękuje
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Niby nie, ale ospa rozwija się ponoć 2/3 tygodnie, i po takim czasie jest dopiero ta wysypka, a dokładnie dwa tygodnie temu byliśmy w przychodni ;/
A tak to nigdzie z nim teraz nie jeździliśmy po sklepach, itp. Zobaczymy co nam doktorka jutro powie.
Cytat:
f
Boja zdrówka dla Filipka

Cytat:
Załącznik 5639034

Super siedzi
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2014-04-03 o 18:33
Stary 2014-04-03, 18:34   #3328
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba, że to nie ospa
daj znac co z Fifim

my niesteyy mamy szansę na ospę Moja siostrzenica ma i widzieliśmy aię z nia i Jasiem właśnie w okresie kiedy najbardziej zarazała (tuż przed pojawiniem się krostek). Może się wylęgać do 21 dni, które mijają w sobote i cały czas mam nadzieję ze mały nie zachoruje

Cytat:

witamy Leona! słodziak z niego

Cytat:

trzymamy!

Cytat:
Załącznik 5639034

pieknie siedzi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:41   #3329
Agnieszka257
Raczkowanie

Moja siostrzenica chorowała na ospę jak miała 8 miesięcy i bardzo łagodnie przechodziła i miała tylko parę krostek,a mój brat co miał 18 lat to strasznie przechodził ospę.gorączka trzymała go bardzo długo i strasznie wysypany był.Trzymam kciuki żeby to nie była ospa

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Załącznik 5639034

fajnie siedzi,ciekawe kiedy mój usiądzie.do kiedy ma czas?ja niewiem.powoli pełza ale to powoli.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:48   #3330
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalam mojemu starą komorke - nawet jak zniszczy, to nie będzie szkoda, bo i tak złom (choc dziala).

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości