|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
mam nadzieje ze krostek juz nie przybedzie i Filip dzielnie zniesie chorobe |
|
|
|
|
#3512 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Nie martw sie tylko zacznij leczyc. |
|
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Ale miałam dziś ubaw z Wiki, leżała na macie, w radio leciała piosenka "Mój jest ten kawałek podłogi", a ona w rytm raczka machala i sie śmiała
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czeka wypalanie. Ale podobno nadżerka nie boli.
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego tym razem chyba tez wymroze mimo ze drozsze, ale nie boli.
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
boja Że tez musiało się Wam przyplątać to paskudztwo :/ Współczuję , no i zyczę malutkiego szybkiego powrotu do zdrowia oraz jak najmniej drapania!
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
NIE WIEM NIE MAM PORÓWNANIA gin do której wtedychodziłam nic mi nie mówiła o mrożeniu tylko o wypalaniu wiec nie wnikałam w temat a w domu mi powiedzieli z enie bedzie bolało tylko szczypało
taaaa jasne |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
I wymrażanie chyba lepsze ogólnie jest, dlatego kosztuje
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzerke od 5 lat i bylam w tym czasie gdzies u 5 ginow i kazdy mowil zeby ja zostawic w spokoju bo jest mala.
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
mi ginka nie chciala wypalac bo mialam 19 lat i jeszcze dzieci nie rodzilam. nic nie bolalo, lezalam 15 min i gapilam sie w sufit a ona cudowala z cieklym azotem
a pozniej chyba 6 tyg zakaz przytulanek i przez pierwszy tydzien chyba to sie luszczy. kurcze juz nawet nie pamietam dokladnie ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
to juz duza.
|
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3523 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie to kupić? bo fajowe i cena też super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() po moim starszym synu widziałam, że jak miał 10-11 to był dobry moment, ale nie zabraliśmy wtedy, bo akurat w tym czasie odrzucił pierś, potem miał iść do żłobka, więc chcieliśmy żeby choć na początek miał tam tego smoka swojego i mógł spokojnie zasypiać, potem chcieliśmy odczekać żeby nie tak od razu jak do żłobka poszedł nie no przyznaję, że było to wygodne, kładliśmy go do łóżeczka, całusek, smok do buzi, wychodziliśmy z pokoju i po 5 minutach dziecko spało, poza tym nie bardzo wiedzieliśmy jak to zrobić bez awantur, no i tak mijał sobie tydzień za tygodniem, smok był tylko do spania, nie chodził z nim, nie bawił się ze smokiem itd., jak miał rok i 10 miesięcy któregoś dnia jechaliśmy do pracy, on do żłobka i w tym pośpiechu zapomnieliśmy o smoku, mąż już nie miał czasu żeby się wracać, opiekunki powiedziały że jakoś dadzą radę i rzeczywiście, pół godziny się powiercił w łóżeczku i zasnął, więc stwierdziliśmy że trzeba iść za ciosem, wieczorem znów z pół godziny usypiał, pytał tylko gdzie memle, nie płakał wcale za nim, drugiego dnia już krócej to trwało, a trzeciego już wcale nie pamiętał o smoku powiedzieliśmy mu, że jak wysiadałam z samochodu na przystanku to smok musiał nam wypaść na ulicę, wróciłam się potem żeby go znaleźć ale pewnie pieski zabrały ![]() Cytat:
oby już bardziej go nie zsypało ![]() Cytat:
![]() xViolet pytałaś o chustę, zrobiłam licytację od 100zł i kup teraz 140zł i za tyle poszła, może za tanio i dlatego tak szybko
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-04 o 14:27 |
||||||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Matal moze masz duza albo chca zarobic. Ja jakies czopy bralam raz ale jest nadal. Chyba przeszlo polowa kobiet ma nadzerke cos czytalam.
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam nadżerkę. Kiedyś już też miałąm i wymrażałam. Nie wspominam tego dobrze, bo choć samo wymrażanie faktycznie NIC nie boli, to przy "odmrażaniu" mi spadło ciśnienie do 60/40
Muszę się niedługo wybrać do gina, to sprawdzi, co z tą nadżerką, czy trzeba ją ruszaćBoja - współczuję ospy. Oby Filip ją zniósł jak najlepiej i za dużo się biedaczek nie nacierpiał
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
kasiunia grunt, ze szybko poszła i masz z głowy, możesz za nosidlem sie rozglądać
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia tak, sprzedaje Boba przez ten materiał. Jest do bani. Czarny materiał łapie wszystkie kłaki. Feee...
Czarna śliczny wózek: Boja ale lipa z tą ospą :/ od kogo sie zaraził? Przechodzilas ospe? Trzynajcie się. Oby zniósł to lekko Zmykam smażyć naleśniki
|
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku/zabawie w ogrodzie i obiadku, leoś sobie śpi a ja mam dzień lenia i nic nie robię
![]() Dla mnie ważne są skrętne kółka, więc mi by nie podpasował ![]() ![]() Mamy wanienkę 120cm i w niej kąpiemy w pokoju WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA PÓŁ ROCZKU ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No może tu http://allegro.pl/baby-mix-wanka-wst...083302792.html proponuję słonia bo z tej trąby wystają wstążeczki i to mojego najbardziej jara. jedna łapka ma piszczałkę a druga grzechotkę, fajne to |
|||
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za pół roczku i za wybuchowe świetowanie. Cytat:
Trzymajcie się ! czarna ![]() dla Julci na półroczku !
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam je kupic ale nie bylo rozmiaru a sa sliczne!haha zalozylam mlodej pampa rozmiar 4 acha tz przywiozl mi pampersa baby dry z niemiec i nie roznia sie niczym od tych lidlowskich |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
U nas już od tygodnia jest szwagierka z córką(w lipcu będzie mieć 2 lata) i nie mogę się nadziwić jej żywieniu...
Sniadanie 3 parówki i herbata(słodzi jej chociaż mówi, że może pić gorzką i jej to różnicy nie robi) potem stały dostęp do chrupek takich orzechowych na dzień 2 paczki kupują, pije takie napoje w kartoniku ze słomką lub kubusia, chociaż jak do mnie przyjdzie i widzi że mam wodę to chętnie ją pije. Potem do spania kakao koło 14, obiadu ona nie lubi więc znowu parówki, zające z czekolady ze 2 na dzień lub kinder czekolada, na kolację co? parówki co za parówkowa dziewuszkaW ogóle to jak miała pół roku to pomimo że jadła obiadki i deserki oraz kaszkę, to zużywali jedną puszkę nutramigenu(425g) na 2,5 doby
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam, zaluje ze nie czytałas jak odzywia sie siostrzeniec i siostrzenica mojego TZta.
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mleka Fili 7 ncy zuzywa puszke 450 g Pepti w 6 dni jak misl 5 mcy to zjadal puche 800 g Enfamilu w 6 dni pomijam to co wylane
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mojemu chciała dać skórkę od chleba bo podobno najlepsze na swędzące dziąsła i temu bo patrzy i chce a ja sama jem a jemu nic nie dam ale to stały tekst u nas w domu ciągle słyszę "Leoś mama je a tobie nic nie da, tylko te zupki musisz jeść"
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam Julii kilka dni temu słoiczek, w którym to odkryłam,że posiada gluten
|
|
#3537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My w dużej wannie, ale mamy taką fajną podkładkę do kąpieli Mały właśnie usnął po raz 50-ty chyba już dziś i śpi po 5-10 min., po czym budzi się znów z krzykiem. Dobrze że mam obiad od wczoraj chociaż i chatę w miarę odgruzowaną. Kurcze kiedy mu te ryki przejdą w końcu???
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmię piersią więc w sumie nie wiem jakie są normy niedługo się dowiemWarzywa to zło, owoce hmmm widziałam ją z jabłkiem raz ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Oczywiście mój brat nic nie załatwił w tesco twierdzi że nie było w ogóle tych zabawek...
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samo zdrowie!
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
agusiowata my kupiliśmy młodej butki w coccodrillo, są super, ma baletki i trampki http://pl.coccodrillo.eu/category/82...TEKSTYLNE.html
ja ika ja bym nie zdecydowała się na wózek bez skrętnych kół z przodu (bo chyba nie ma?) ale przekładana rączka jest super, tego mi brakuje natala graty za ząbka maharet my nadal kąpiemy w wanience, a mamy tą krótsza, bo składaną. A Nina jest dość długa, ale mieścimy się. Dużej wanny nie mamy, więc czekamy aż zacznie sama siedzieć czarna piękny wózek!!! matal mój tż odkupił takie cudo bo w lato chcemy w góry skoczyć, ale nie wiem czy w Pl dostępne, bo nie szukałam. Od 9 miesięcy http://www.barnashus.no/bergans-lill...581496558.html boja zdrówka dla Fifiego poziomkowa to niezły jadłospis... do nas w czerwcu przylatuje siostra tż z córką 3 latka. Ostatnio stwierdziłam że nie będzie im się u nas podobało, albo umrą z głodu młoda jest uzależniona od kaszki (z butli, a jak!) i od frytek. Ostatnio robiła jej na obiad udka z kurczaka marynowane w majonezie i keczupie. To był cały obiad a u nas to ryby się je, kasze, o zgrozo warzywa... hehe będzie sajgonjak byliśmy w Polsce to nie mogłam znaleźć kaszek bez cukru na mojej wypidówie. Więc kupiłam nestle, bo stwierdziłąm że jest na NANie a młoda je pije. I co? Nie zjadła. Próbowaliśmy jeszcze kilka razy (idioci, nie wiem po co ) a ona pluła jak szalona (mądre dziecko Ale mamy piękną pogodę A mąż dzisiaj mi złowił flądrę na obiad i zrobiłam duszoną marchewkę z groszkiem
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma. 

okr...s po porodzie wrócił więc nie wiem skąd to? ciągle się nad tym zastanawiam byłyście w podobnej sytuacji, poczytam sobie później w necie, bo w sumie jestem jak okaz zdrowia i pojęcia nie mam o żadnych schorzeniach

taaaa jasne
a pozniej chyba 6 tyg zakaz przytulanek i przez pierwszy tydzien chyba to sie luszczy. kurcze juz nawet nie pamietam dokladnie 
to juz duza.

zamiast 
ale jestem glupia 

twierdzi że nie było w ogóle tych zabawek...

i zrobiłam duszoną marchewkę z groszkiem