|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Bestio Tyyyyy Cytat:
![]() Cytat:
Przyjechałam tutaj w lipcu do brata,a przy okazji chciałam sobie dorobić na studia, bo zaczynałam II rok. No więc końcem lipca poznałam w klubie Tż. Byłam tu do końca września. Tż pojechał do Australii,bo miał wczesniej w planach lecieć tam na dłuższy okres czasu, ale w koncu zrobił sobie tylko 3 tygodniową wycieczkę- ja w tym czasie wróciłam do Polski na studia, ale że nie umieliśmy bez siebie wytrzymać,to rzuciłam studia i dokładnie 26 grudnia przyleciałam do niego z powrotem ![]() U mnie tylko i wyłacznie Miłość Cytat:
![]() Cytat:
Ściskam mocno ![]() Lula czytałam,że z wózka jesteś zadowolona... to dobrze,bo przynajmniej nie musiałaś się bawić w odsyłanie oby dobrze CI się sprawował Motylku Jestem pełna podziwu dla umiejętności Twojej Tusi Hej ho Mało się odzywam,ale cały czas podczytuję ![]() Mam ciężkie dni z Tż i jakoś tak odechciewa mi się wszystkiego. Już chciałam do Polski przylatywać,ale Julia jeszcze nie ma wyrobionego paszportu :/ Dziś co prawda jest już lepiej, no ale jakiś niesmak pozostał...Zresztą nie ważne,nie chcę o tym pisać... Przesyłam również zdjęcia nowej fury Julii
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Oczywiście gratuluję dzieciczkom skończonych kolejnych miesięcy! - my 2.04 skończyłyśmy pół roczku
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tassia może mi pokażesz nosidło, jak będę (nadal planuję być) w Krk pod koniec kwietnia i zdecyduję ![]() Taaaaaaaaaak, co za beznadzieja! Nie da się normalnie czytać! Cytat:
[QUOTE=karolson;45885850]Motyl chyba w H&M sa bodziaki bez rekawow widzialam na stronie./QUOTE] I bez rękawów, i z krótkimi są w Tesco ![]() ![]() My w wanience w prysznicu. Dopóki nie będzie dobrze siedzieć
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika szczerze? okropny jest skojarzył mi się z inwalidzkim- przepraszam noo ![]() Motyl niezłą Tuśka Czarna mega ten wózek! świetny! dobra ja spadam, będę wieczorem of kors ![]() pa
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-04 o 11:52 |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Laski - mam pytanie: czy trzeba wymieniać smoczki do butelki i uspokajające na te po 6 miesiącu? ola ma z canpola smoczek taki okrągły caly, a nie ścięty 0-6m i za nic w świecie nie chce zaakceptować żadnego innego. Próbowałam canpola po 6m, ale już wtedy są wszystkie ścięte i jest ryk
Tak samo do butelki mam nuka 0-6 i większego nie chce, nie je z niego nic Chciałam jej dać z butli zagęszczone mleko raz, a do tego jest większy smoczek to wyła. Może mieć te same smoki jeszcze trochę? Czy np jak będą zęby to już taki smoczek jest szkodliwy na zgryz (chodzi mi o ten okrągły?
|
#3486 | |||
|
Zakorzenienie
|
My pospaliśmy do 8.45, więc dzień jak codzień
Baby mix za 30zł ją kupiłam Cytat:
![]() Ja mam schizę że będzie mu się łeb pocił, teraz stale ma spocony to co będzie latem ![]() Cytat:
Leosia kocham najbardziej na świecie mimo płci więc z drugim pewnie byłoby tak samo![]() Jakieś baby mix ![]() Cytat:
stylowy długas
|
|||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
ja-ika Dla mnie całkowicie odpada. Przede wszystkim wagowo- zajechałabym się po pierwszym spacerze :P Kochana, ważne, że Tobie pasuje i znalazłaś taki jaki Ci odpowiada... każda z nas kieruje się odmiennymi kryteriami przy wyborze wózka
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Do naszej wanny wkładamy wanienkę Amelii. Skubana tak wysoko trzyma główkę (kąpiemy ją w pozycji na brzuszku), że nawet jej nie trzeba podtrzymywać (wcześniej kładliśmy dłoń pod szyjkę).
|
|
|
#3489 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Zjadl kaszke z jablkami, co prawda pare ostatnich lyzek ciezko, ale zjadl |
|
|
|
|
#3490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie, że zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety tak - niestety, bo łazienka pływa Ale dopóki nie siedzi w wanience bezpieczniej.Cytat:
Dzisiaj pobudka przed 5 i ryk do 6.40... ewidentnie ząbki, bo po posmarowaniu się uspokoił i dał pospać do 10 ![]() Aha, i pół roczku mamy ![]() Ale u nas dzisiaj tak zamiast
|
|||
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
tesco i h&m
Cytat:
a ktoz to wie ![]() ja sie chyba nie doczekam w wanience na stojaku, a mloda sama sobie plywa jak bedzie siedziec przerzucam ja do lazienki i bede kapac w brodziku razem z Blanka.Cytat:
![]() cos mnie wczoraj tknelo jak kapalam Blanke, wzielam nozyczki i opitolilam jej wlosy drugi raz w jej zyciu ciachnelam z dlugosci bo wczesniej jak miala 10 czy tam 11 miesiecy to jej wyrownalam a teraz tez opitolilam z 15 cm ale jestem glupia no zaluje teraz cholernie. a i tak tz najlepsze, mowie mu ze jej wlosy obcielam, a ten "co zrobilas? dlaczego mnie nie zapytalas o pozwolenie?" |
||
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży był w porównaniu do tego 0-6. Ze zgryzem jest wszystko w porządku,także wydaje mi się,ze nie trzeba aż tak szaleć. No chyba,że Twoje dziecie akurat będzie wolało większego
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest jakieś inne
![]() Uczcił pół roczku... dokładnie o 12.25 walnął wielką, marchewkową kupę
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
vea gratki z okazji pol roczku!!
![]() doughnut_agg co za idiota ten gosc bajka pokaz jak opitolilas Blanke ![]() ja wlasnie uspilam Julke po raz 4ty dzisiaj bo jest nie do zniesienia ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy jest najlepszy moment na oduczenie dziecka smoczka ?
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrownalam jej zeby miala obciete na prosto. bo od tego 11 miesiaca zycia rosly sobie jak chcialy i miala juz do tylka prawie tylko ze w strzalke. najgorzej ze obcinalam na mokro i jak wyschly to sa krotsze niz zakladalam teraz ma chyba do lopatek, nie wiem dokladnie bo na noc zaplotlam warkoczyk i sa pofalowane ![]() a jak Julkowe kupy? trzymam kciuki za lekarza. |
|
|
|
|
#3499 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super Ja dopiero wczoraj upralam, dziś obfocilam i muszę kompa odpalić. A moge spytać za ile poszła ?Cytat:
Cytat:
A fura i Julia genialne. Wszystkiego najlepszego
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie do 6 miesiąca
Eda się oduczył, jak miał 10 miesięcy. Najgorzej z zasypianiem... Ja myślę, że po roczku spróbujemy, na razie obu nam wygodniej ze smokiem... i fajnie, jakby przy opiekunce/w KM miała smoka na początek, bo i tak ciężko zniesie rozstanie ze mną...
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Wiecie co byłam dzisiaj u gin. miałam zrobić cytologię pół roku po porodzie więc poszłam, no po badaniu lekarz powiedział mi że mam nadżerkę, zdążyłam tylko troszkę z nim o tym porozmawiać, bo musiał iść na pilną cesarkę, dał mi jakieś tabletki, jeszcze nie kupiłam, i zobaczymy za 2-3 tyg, jak pójdę po wynik. kurczę trochę się no nie wiem sama czy wystraszyłam ![]() ale jakoś tak dziwnie się z tym czuję nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, okr...s po porodzie wrócił więc nie wiem skąd to? ciągle się nad tym zastanawiam byłyście w podobnej sytuacji, poczytam sobie później w necie, bo w sumie jestem jak okaz zdrowia i pojęcia nie mam o żadnych schorzeniach![]() ot wiadomość dnia |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka miala 1,5 roku jak zapomniala co to smoczek. ale ja bezbolesnie sie pozbylam, bez zadnego placzu i marudzenia. na szczescie problemow z zasypianiem przez to tez nie bylo. jedna moja kolezanka wlasnie cos kolo roku zabrala corce i nie podobal mi sie ten sposob bo mloda strasznie plakala i sie sama uspokajac nie potrafila. |
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna, ale chyba siostra (przedszkolanka) mówiła, ze 9 miesięcy. Musiałabym jej podpytac.
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo. Dzięki dziewczyny
Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma. Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował. Powiedziała, że jestem bardziej narażona na zarażenie się od niego bo kp. Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka. I chyba tyle. Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe ![]() Cytat:
A nie wiem czy warto? Mam nadzieję, ze Filip będzie pił z tego kubka
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam pocytowane i mi wcieło
![]() teraz nic nie pamietam bo od rana czytam i sobie cytuje po troszeczku monia fajne klocki ale cena mnie powala nie pamietam kto pisał ż ema warsztat możesz wrzucić fotke jaki to jest![]() czarna fajny wózeczek i śliczna julia miki kozak mnie rozwalił ![]() adi miał smoka 2 lata ale tylko do spania potem krasnoludki zabrały
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam nadzerke pare lat temu, wymrozilam ja bo byla za duza na farmakologie. pozniej ciaza z Blanka, porod i dalej byl spokoj do momentu ciazy z Amelka mam teraz i narazie nic z nia nie robie bo bylo za wczesnie. ale teraz jak pojde na kontrol to chyba wymroze, chyba ze bedzie nadal mala. a to robi sie przez otarcia, taka ranka na nablonku.
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedzi. Czuje juz, ze u nas bedzie z tym masakra bo mloda zasypiac musi ze smoczkiem, zobaczymy jak to bedzie gdy bedzie starsza...
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

no i oczywiście 9 rano a ten już czy pójdę dziś do tej agencji. Więc pytam a dlaczego nie prosiłeś wczoraj
noo to się wygadałam. Aaa no i kolejny dzień nie gadamy ze sobą
, nie wiem moze to głupie ,ale jakoś tak siedziało mi to w głowie

chyba nie podołam

oby dobrze CI się sprawował 

skojarzył mi się z inwalidzkim- przepraszam noo 

klask i:
zamiast