Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 11:26   #3481
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ach biedny ten moj TŻ. Wczoraj byliśmy pokłóceni (z jego winy) na koniec dnia mnie przepraszał itp. Oczywiście ja głupia nie jestem bo wiedziałam że tak będzie, bo dziś też ma wolne i nie chciał kolejnego dnia popsutego no i wiedziałam też że coś ode mnie chce (dokładnie to żebym poszła jego koledze pytać o pracę do angielskiej agencji) także tylko czekałam na wieczorne podlizywanie no i oczywiście 9 rano a ten już czy pójdę dziś do tej agencji. Więc pytam a dlaczego nie prosiłeś wczoraj i odmówiłam i mu powiedziałam że jak myśli że będzie mi tak odwalał a ja na drugi dzień będę spełniać jego prośby to chyba zwariował. A jak mówił że to nie dla niego tylko dla tego kolegi to mu powiedziałam że to on mu pracę obiecywał a nie ja oczywiście tamten całą rozmowę słyszał noo to się wygadałam. Aaa no i kolejny dzień nie gadamy ze sobą

Bestio Tyyyyy

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
moje dziecko pożera właśnie chusteczki, razem z opakowaniem ot go dopiero przypilnowałam
Julia robi to samo

Cytat:
A muszę jeszcze jedno napisać, myślałam dzisiaj dość często o mamusiach z naszego forum które mieszkają za granicą, jak to się stało że mieszkacie gdzie mieszkacie, nie wiem moze to głupie ,ale jakoś tak siedziało mi to w głowie
Moja historia w skrócie:
Przyjechałam tutaj w lipcu do brata,a przy okazji chciałam sobie dorobić na studia, bo zaczynałam II rok. No więc końcem lipca poznałam w klubie Tż. Byłam tu do końca września. Tż pojechał do Australii,bo miał wczesniej w planach lecieć tam na dłuższy okres czasu, ale w koncu zrobił sobie tylko 3 tygodniową wycieczkę- ja w tym czasie wróciłam do Polski na studia, ale że nie umieliśmy bez siebie wytrzymać,to rzuciłam studia i dokładnie 26 grudnia przyleciałam do niego z powrotem
U mnie tylko i wyłacznie Miłość

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dien dobry
dzieki za kciuki
tz obronil sie na 5 wiec juz sie.nie odzywalam bo swietowalismy wczoraj

w krakowie jest od paru dni tak piekna pogoda ze mnie.do wizazu nie ciagnie ale i tak was pewnie w weekend ponadrabiam

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Brawa dla zdolnego Tż
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

20 stron do nadrobienia chyba nie podołam

nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, dawno nie było takiej masakry.
tej nocy od 20 do 6 rano budził się 8 razy.
Nie mogę od niego odejść bo gdy tylko zobaczy że się oddalam to zaczyna przeraźliwie płakać, zanosić się, wszystko go irytuje. Mówią mi, że powinnam olać jego wymuszanie i go przetrzymać ale nie potrafię
Nie je, wczoraj nie tknął nic, w cyckach mam bardzo mało mleka, nie wiem dlaczego skoro nie odstawiam...

zbieramy się na spacer bo zaraz oszaleje w tym domu, nie mam cierpliwości do własnego dziecka, chciałabym mieć chociaż godzinę dla siebie. Mam dość.. ;(

Przepraszam, że tylko o sobie...
Bidulko
Ściskam mocno

Lula czytałam,że z wózka jesteś zadowolona... to dobrze,bo przynajmniej nie musiałaś się bawić w odsyłanie oby dobrze CI się sprawował

Motylku Jestem pełna podziwu dla umiejętności Twojej Tusi

Hej ho Mało się odzywam,ale cały czas podczytuję
Mam ciężkie dni z Tż i jakoś tak odechciewa mi się wszystkiego. Już chciałam do Polski przylatywać,ale Julia jeszcze nie ma wyrobionego paszportu :/
Dziś co prawda jest już lepiej, no ale jakiś niesmak pozostał...Zresztą nie ważne,nie chcę o tym pisać...

Przesyłam również zdjęcia nowej fury Julii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2551.jpg (230,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2552.jpg (223,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2546.jpg (213,8 KB, 48 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:33   #3482
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Oczywiście gratuluję dzieciczkom skończonych kolejnych miesięcy! - my 2.04 skończyłyśmy pół roczku

Stary 2014-04-04, 11:39   #3483
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
poniekad bo przez pierwsze 4 miesiace uzywalam non stop chusty i uwazam ze w tamtym.okresie sie.lepiej sprawdzala ale teraz nosidlo jest mega

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

czy wam tez w aplikacji zmieniky sie.cytowania w taki sposob ze.nie wiadomo czyj to byl post? masakra jakas
niedosc ze czesto gubie sie w tym.co.kto napisal to teraz juz jestem skazana na pomylki non stop
Mówisz? Może ja też przemyślę wymianę w takim razie?? Potrzebuję czegoś do noszenia w góry, ale może faktycznie lepsze nosidło?
Tassia może mi pokażesz nosidło, jak będę (nadal planuję być) w Krk pod koniec kwietnia i zdecyduję

Taaaaaaaaaak, co za beznadzieja! Nie da się normalnie czytać!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gdybym wiedziała,że jestem śmiertelnie chora to nie wiem,czy zdecydowałabym się na dziecko.to zależy,czy miałby się nim kto dobrze zająć.naatomiast gdyby w trakcie ciąży okazało się coś takiego jak u tej kobiety to postąpiłabym jak ona.i myślę,że wiele z was tutaj również.nawet te kilka ostatnich tygodni z moim dzieckiem byłoby czymś pięknym,choć pewnie nadal łudziłabym się,że wyzdrowieję. jakoś tak wolałabym dać nowe życie i zaznać choć chwili szczęścia i poznać ten prawdziwy sens życia (a tym dla mnie jest moje dziecko) niż żyć w pustce,walcząc z chorobą,nie mając nawet pewności,że tę walkę wygram.
Ja też bym wybrała życie dziecka...

[QUOTE=karolson;45885850]Motyl chyba w H&M sa bodziaki bez rekawow widzialam na stronie./QUOTE]
I bez rękawów, i z krótkimi są w Tesco

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Stuka!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak kapiecie dzieci w wanienkach jeszcze?
My w wanience w prysznicu. Dopóki nie będzie dobrze siedzieć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:50   #3484
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A nie śmierdzi wam ten babydream alkoholem?

Ja-ika szczerze? okropny jest skojarzył mi się z inwalidzkim- przepraszam noo

Motyl niezłą Tuśka już widzę ich razem z moim Mikim jak chatę demolują

Czarna mega ten wózek! świetny!

dobra ja spadam, będę wieczorem of kors
pa

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-04 o 11:52
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:58   #3485
papalinka83
Zakorzenienie

Laski - mam pytanie: czy trzeba wymieniać smoczki do butelki i uspokajające na te po 6 miesiącu? ola ma z canpola smoczek taki okrągły caly, a nie ścięty 0-6m i za nic w świecie nie chce zaakceptować żadnego innego. Próbowałam canpola po 6m, ale już wtedy są wszystkie ścięte i jest ryk Tak samo do butelki mam nuka 0-6 i większego nie chce, nie je z niego nic Chciałam jej dać z butli zagęszczone mleko raz, a do tego jest większy smoczek to wyła. Może mieć te same smoki jeszcze trochę? Czy np jak będą zęby to już taki smoczek jest szkodliwy na zgryz (chodzi mi o ten okrągły?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:03   #3486
Poziomkowa89
Zakorzenienie

My pospaliśmy do 8.45, więc dzień jak codzień leo już po pierwszej drzemce, więc niedługo spacer...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Poziomkowa, wańka-wstańka superowa skąd takie?
Baby mix za 30zł ją kupiłam

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Emilki i Helenki

Mnadrabiam jeszcze wiec napisze jedynie że z Lenka lepiej udało mi się złapać siusiu i zrobić wynik i wszystko jest ok! Jedynie krwinki białe 6-8 a norma jest do 9 ale jest oki dalej antybiotyk mam podawać i jutro jedziemy na kontrolę jako że prywatnie to mam jednak nadzieję że nie będziemy musieli płacić za wizytę

Uciekam się zdrzemnac bo nie wiem jaką nocka nas czeka mam nadzieję że lepsza w porównaniu my ostatnich dwóch
Super że wyniki ok

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
prosze

Ja mam schizę że będzie mu się łeb pocił, teraz stale ma spocony to co będzie latem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ale mi się durnoty śniły najpierw,że byłam w liceum i mnie dyrka wezwała i pyta, że dlaczego włosy ścięłam teraz wszystkie dziewczynki tak chcą, a ona nie może na to pozwolić
później mi się śniło,że byłam w ciąży i TZ był zamiast mnie na wizycie bo mi się nie chciało iść przyszedł i mówi, że lekarz powiedział, że na 70% syn a ja zaczęłam ryczeć wszyscy mnie pocieszali, a ja ryknęłam na mamę, że idę po sznur i się powieszę ale masakra jak ja ryczałam, ale TZ powiedział, że mam iść 9 kwietnia do lekarza i on sprawdzi czy to chłopiec czy dziewczyna

to co 9 kwietnia mam zrobić test czy co? przedwczoraj robiłam i I krecha
Ja nie wiem jakbym się zachowała jakby miał być 2 syn jednak nie wiem czy wypadałoby się rozryczeć Leosia kocham najbardziej na świecie mimo płci więc z drugim pewnie byłoby tak samo jednak mam plan celować na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
D

fajna to lamaze?
Jakieś baby mix

Cytat:
dokładnie
tym bardziej, że jeśli ona by nie wyzdrowiała a przerwałaby ciążę, to 2 osoby by stracił życie, a tak to dzidziuś żyje

no to skoro ten nivea gorszy to bez sensu wydawać 30zł, skoro za babydream dałam 13zł

Agusiowata mam dla niego kilka par paputków, ale najczęściej ubieram mu takie miękkie tenisówki bo lubię jak wygląda jak "stary" taki kozak
Ale z niego długas stylowy długas
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:04   #3487
87czarna
Zakorzenienie

ja-ika Dla mnie całkowicie odpada. Przede wszystkim wagowo- zajechałabym się po pierwszym spacerze :P Kochana, ważne, że Tobie pasuje i znalazłaś taki jaki Ci odpowiada... każda z nas kieruje się odmiennymi kryteriami przy wyborze wózka

Stary 2014-04-04, 12:09   #3488
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć.
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Pytanie jeszcze mam Jakoś 2 tygodnie temu zaczęłam ekspozycję na gluten. Szymek ma teraz 5 i pół miesiąca i 4 dzień jest karmiony mm (nie wiem jak długo będzie) no i tak przez myśl mi przeszło, czy dobrze robię kontynuując tę ekspozycję?! Bo nie wiem jak to jest przy mm
Kontynuuj, tylko pamiętaj, że ekspozycja na gluten przy MM trwa 3 miesiące. Dwa pierwsze miesiące podajesz raz dziennie 2-3 g glutenu na 100 ml mleka, trzeciego miesiąca zwiększasz do 6 g.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Do naszej wanny wkładamy wanienkę Amelii. Skubana tak wysoko trzyma główkę (kąpiemy ją w pozycji na brzuszku), że nawet jej nie trzeba podtrzymywać (wcześniej kładliśmy dłoń pod szyjkę).
Stary 2014-04-04, 12:20   #3489
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski - mam pytanie: czy trzeba wymieniać smoczki do butelki i uspokajające na te po 6 miesiącu? ola ma z canpola smoczek taki okrągły caly, a nie ścięty 0-6m i za nic w świecie nie chce zaakceptować żadnego innego. Próbowałam canpola po 6m, ale już wtedy są wszystkie ścięte i jest ryk Tak samo do butelki mam nuka 0-6 i większego nie chce, nie je z niego nic Chciałam jej dać z butli zagęszczone mleko raz, a do tego jest większy smoczek to wyła. Może mieć te same smoki jeszcze trochę? Czy np jak będą zęby to już taki smoczek jest szkodliwy na zgryz (chodzi mi o ten okrągły?
Nie wiem jak ze zgryzem, ale wydaje mi sie, ze jak jej sie dobrze ciagnie z mniejszego to jest ok.Jak zobaczysz, zesie meczy to mozna probowac zienic

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Zjadl kaszke z jablkami, co prawda pare ostatnich lyzek ciezko, ale zjadl
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:22   #3490
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Mnadrabiam jeszcze wiec napisze jedynie że z Lenka lepiej udało mi się złapać siusiu i zrobić wynik i wszystko jest ok! Jedynie krwinki białe 6-8 a norma jest do 9 ale jest oki dalej antybiotyk mam podawać i jutro jedziemy na kontrolę jako że prywatnie to mam jednak nadzieję że nie będziemy musieli płacić za wizytę

Uciekam się zdrzemnac bo nie wiem jaką nocka nas czeka mam nadzieję że lepsza w porównaniu my ostatnich dwóch
Super, że jest ok

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, u mnie kolejna pobudka o 4 a potem juz tylko kopanie mnie i wiercenie się. Potem kłótnia z Tżem i tak miło zaczął się ten dzień.... Wrrrrr...

Cytat:

ale mi się durnoty śniły najpierw,że byłam w liceum i mnie dyrka wezwała i pyta, że dlaczego włosy ścięłam teraz wszystkie dziewczynki tak chcą, a ona nie może na to pozwolić
później mi się śniło,że byłam w ciąży i TZ był zamiast mnie na wizycie bo mi się nie chciało iść przyszedł i mówi, że lekarz powiedział, że na 70% syn a ja zaczęłam ryczeć wszyscy mnie pocieszali, a ja ryknęłam na mamę, że idę po sznur i się powieszę ale masakra jak ja ryczałam, ale TZ powiedział, że mam iść 9 kwietnia do lekarza i on sprawdzi czy to chłopiec czy dziewczyna

to co 9 kwietnia mam zrobić test czy co? przedwczoraj robiłam i I krecha
A mi się śnił Wizaż i Forum, ale nie pamiętam co dokładnie
Pewnie, że zrobić

Cytat:
dien dobry
dzieki za kciuki
tz obronil sie na 5 wiec juz sie.nie odzywalam bo swietowalismy wczoraj
Brawa dla TŻa klask i:

Cytat:
moje dziecko leży pluje do góry i patrzy na spadające krople śliny (widać pod słońce) i chce je złapać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:22   #3491
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie jeszcze mam Jakoś 2 tygodnie temu zaczęłam ekspozycję na gluten. Szymek ma teraz 5 i pół miesiąca i 4 dzień jest karmiony mm (nie wiem jak długo będzie) no i tak przez myśl mi przeszło, czy dobrze robię kontynuując tę ekspozycję?! Bo nie wiem jak to jest przy mm
Tak samo, tylko miesiąc dłużej

Cytat:
Olek-fasolek próbuje zerwać firankę masakra. jakieś nie po kolei to moje bobo. nadal się nie chce na brzuch obracać, a lata mi po pokoju, wyrywa przewody z gniazdek itp
Indywidualista jest i tyle

Cytat:
Niestety tak - niestety, bo łazienka pływa Ale dopóki nie siedzi w wanience bezpieczniej.

Cytat:
Żaliłam się niedawno, że dziecko nie chce owoców jeść, nawet jak dodam do kaszki to nie tknie. I przedwczoraj spróbowałam raz jeszcze suszoną śliwkę i był szał, zjadł całą kaszę z tą śliwką i był taki płacz, że resztę ze słoiczka dałam i dopiero by zadowolony A jak podziałało na kupę
A wczoraj otworzyłam słoiczek kalafiora, dałam 5 łyżeczek z kleikiem ryżowym i miałam taką awanturę, że szo. Łzy jak grochy i wołanie "eme" (mnie tak woła ) wymiękłam i choć to nie przepisowo dałam pełny słoik, a dziecko po tym zrobiło się takie szczęśliwe. Nie na długo, no ale zawsze

Teraz mi dywan zwija
Ooo.... no to super, że się w końcu przekonał

Dzisiaj pobudka przed 5 i ryk do 6.40... ewidentnie ząbki, bo po posmarowaniu się uspokoił i dał pospać do 10
Aha, i pół roczku mamy
Ale u nas dzisiaj tak zamiast

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-04, 12:24   #3492
doughnut_agg
Zadomowienie

Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:34   #3493
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

w ogóle widziała gdzieś któraś z was bodziaki bez rękawów?
tesco i h&m

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl chyba w H&M sa bodziaki bez rekawow widzialam na stronie.

U nas tez 21 w domu Filip ma na sobiw body dl rekaw, dresy, skarpetki i ta samo bym go ubrala ba dwor z dwoch powodow: 1 niezawsze bedzie na dloncu, 2 zeby sie nie opalal. Tez pomysl co zalozysz jak bedzie 30?
Ja niemam tych dylematow bo u bas mimo ze slonecznie w cieniu 5 st.
Amelka po domu tez body z dlugim rekawem, bo to zmarzluch, jak jest za lekko ubrana zaraz ma marmurkowa skore, nogi i rece zimne jak lody.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
to czemu nie ściągli jej tego?
a ktoz to wie

Cytat:
Stuka!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja sie chyba nie doczekam

Cytat:
w wanience na stojaku, a mloda sama sobie plywa jak bedzie siedziec przerzucam ja do lazienki i bede kapac w brodziku razem z Blanka.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !

cos mnie wczoraj tknelo jak kapalam Blanke, wzielam nozyczki i opitolilam jej wlosy drugi raz w jej zyciu ciachnelam z dlugosci bo wczesniej jak miala 10 czy tam 11 miesiecy to jej wyrownalam a teraz tez opitolilam z 15 cm ale jestem glupia no zaluje teraz cholernie. a i tak tz najlepsze, mowie mu ze jej wlosy obcielam, a ten "co zrobilas? dlaczego mnie nie zapytalas o pozwolenie?" no gupi jakis bo ciagle mi trul zebym obciela heh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:39   #3494
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Ja Mai bardzo późno wymieniłam na większy,bo mała prawie mi się nim dławila Duży był w porównaniu do tego 0-6. Ze zgryzem jest wszystko w porządku,także wydaje mi się,ze nie trzeba aż tak szaleć. No chyba,że Twoje dziecie akurat będzie wolało większego

Stary 2014-04-04, 12:45   #3495
vea7
Zakorzenienie

Moje dziecko jest jakieś inne
Uczcił pół roczku... dokładnie o 12.25 walnął wielką, marchewkową kupę

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-04, 12:59   #3496
czaszka_
Zakorzenienie

vea gratki z okazji pol roczku!!
doughnut_agg
co za idiota ten gosc
bajka pokaz jak opitolilas Blanke

ja wlasnie uspilam Julke po raz 4ty dzisiaj bo jest nie do zniesienia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Moje dziecko jest jakieś inne
Uczcił pół roczku... dokładnie o 12.25 walnął wielką, marchewkową kupę
wybuchowe urodziny

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:07   #3497
doughnut_agg
Zadomowienie

Kiedy jest najlepszy moment na oduczenie dziecka smoczka ?
Stary 2014-04-04, 13:09   #3498
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
vea gratki z okazji pol roczku!!
doughnut_agg
co za idiota ten gosc
bajka pokaz jak opitolilas Blanke

ja wlasnie uspilam Julke po raz 4ty dzisiaj bo jest nie do zniesienia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

wybuchowe urodziny
w sumie nie ma co pokazywac bo ciachnelam na dlugosc wyrownalam jej zeby miala obciete na prosto. bo od tego 11 miesiaca zycia rosly sobie jak chcialy i miala juz do tylka prawie tylko ze w strzalke. najgorzej ze obcinalam na mokro i jak wyschly to sa krotsze niz zakladalam teraz ma chyba do lopatek, nie wiem dokladnie bo na noc zaplotlam warkoczyk i sa pofalowane

a jak Julkowe kupy? trzymam kciuki za lekarza.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-04, 13:16   #3499
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Witam się znad duuużego kubka mooocnej kawy! W dalszym ciągu nie ogarniam i ciągle mi brakuje czasu, jestem tak zmęczona, że zasypiam na siedząco Zaczęłam podziwiać kobiety, które przez kilka miesięcy potrafiły odciągać pokarm dla dzieciaczków, bo ja już po 4 dniach mam dość wiszenia na laktatorze. I tak jak na początku strasznie mi zależało żeby utrzymać laktację, to teraz już coraz mniej.... bo średnio fajnie jest odciągać mleko przy płaczącym dziecku, wolałabym ten czas poświęcić na zabawę z nim i on byłby szczęśliwszy i ja pewnie spokojniejsza. TŻ pracuje od rana do późnego wieczora i choćby chciał, to nie ma jak mi pomóc. Stara się tylko mnie pocieszyć mówiąc, że 5,5 miesiąca kp to i tak ładny wynik. A ja mam mieszane uczucia, raz mi się ryczeć chce, że tak nagle te kp musiałam póki co przerwać, a za chwilę sobie myślę, że i tak dobrze mi szło przez tych kilka miesięcy, a teraz Szymek dostaje już inne jedzonko, a i mm mu smakuje. No ... to się wyżaliłam
Kp to bardzo osobiste doświadczenie i nieporównywalne do niczego, a jeszcze jak Wam dobrze szło, to nie myślałaś pewnie o zakończeniu. Także Twoje rozterki są normalne, tak mi sie wydaje. A ja po cichu zazdroszcze, ze Szymek zaakceptował tak łatwo mm. Moja Wiki nie daje sie przekonać.

Cytat:
Wystawiłam rano chustę na allegro i już sprzedana Będzie nosidło

:
Super Jest i dla mnie nadzieja Ja dopiero wczoraj upralam, dziś obfocilam i muszę kompa odpalić. A moge spytać za ile poszła ?

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja witam się
widze ze nie tylko ja mialam złą noc
moze u nas byla tylko 1 pobudka w nocy ale syrena od 1 do 3
ja juz nie moge z tą biegunką Julki, juz 4ty dzien sie meczy a dupcia juz bordowa z odparzenia chce mi sie plakac razem z nią

przepraszam ze tylko o sobie ale juz nie mam sily, tak mi jej szkoda
na 14 jedziemy znowu do lekarza[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------
Biedna malutka. Coś te leki nie działają, skoro nie ma poprawy. Oby wizyta coś rozjasnila.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Moja historia w skrócie:
Przyjechałam tutaj w lipcu do brata,a przy okazji chciałam sobie dorobić na studia, bo zaczynałam II rok. No więc końcem lipca poznałam w klubie Tż. Byłam tu do końca września. Tż pojechał do Australii,bo miał wczesniej w planach lecieć tam na dłuższy okres czasu, ale w koncu zrobił sobie tylko 3 tygodniową wycieczkę- ja w tym czasie wróciłam do Polski na studia, ale że nie umieliśmy bez siebie wytrzymać,to rzuciłam studia i dokładnie 26 grudnia przyleciałam do niego z powrotem
U mnie tylko i wyłacznie Miłość

Przesyłam również zdjęcia nowej fury Julii
Super historia. Dobrze, ze tak zaryzykowaliscie, bo świetna z Was para.

A fura i Julia genialne.

Cytat:

Aha, i pół roczku mamy
Ale u nas dzisiaj tak zamiast
Wszystkiego najlepszego
Stary 2014-04-04, 13:18   #3500
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie do 6 miesiąca

Eda się oduczył, jak miał 10 miesięcy. Najgorzej z zasypianiem... Ja myślę, że po roczku spróbujemy, na razie obu nam wygodniej ze smokiem... i fajnie, jakby przy opiekunce/w KM miała smoka na początek, bo i tak ciężko zniesie rozstanie ze mną...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:21   #3501
Isabell12
Zadomowienie

cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać, muszę się brać za sprzątanie mały akurat zasną a jutro mam mieć gości, później was sobie poczytam.
Wiecie co byłam dzisiaj u gin. miałam zrobić cytologię pół roku po porodzie więc poszłam, no po badaniu lekarz powiedział mi że mam nadżerkę, zdążyłam tylko troszkę z nim o tym porozmawiać, bo musiał iść na pilną cesarkę, dał mi jakieś tabletki, jeszcze nie kupiłam, i zobaczymy za 2-3 tyg, jak pójdę po wynik. kurczę trochę się no nie wiem sama czy wystraszyłam ale jakoś tak dziwnie się z tym czuję nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, okr...s po porodzie wrócił więc nie wiem skąd to? ciągle się nad tym zastanawiam byłyście w podobnej sytuacji, poczytam sobie później w necie, bo w sumie jestem jak okaz zdrowia i pojęcia nie mam o żadnych schorzeniach
ot wiadomość dnia
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:22   #3502
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Teoretycznie do 6 miesiąca

Eda się oduczył, jak miał 10 miesięcy. Najgorzej z zasypianiem... Ja myślę, że po roczku spróbujemy, na razie obu nam wygodniej ze smokiem... i fajnie, jakby przy opiekunce/w KM miała smoka na początek, bo i tak ciężko zniesie rozstanie ze mną...
ponoc dzieci potrzebe ssania maja do 2 roku zycia
Blanka miala 1,5 roku jak zapomniala co to smoczek. ale ja bezbolesnie sie pozbylam, bez zadnego placzu i marudzenia. na szczescie problemow z zasypianiem przez to tez nie bylo. jedna moja kolezanka wlasnie cos kolo roku zabrala corce i nie podobal mi sie ten sposob bo mloda strasznie plakala i sie sama uspokajac nie potrafila.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-04, 13:22   #3503
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem pewna, ale chyba siostra (przedszkolanka) mówiła, ze 9 miesięcy. Musiałabym jej podpytac.
Stary 2014-04-04, 13:23   #3504
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo. Dzięki dziewczyny
Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma.
Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował.
Powiedziała, że jestem bardziej narażona na zarażenie się od niego bo kp.
Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka.
I chyba tyle.

Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki,ale warto go kupić?Bo u nas kosztuje ponad 8 funtów.Mam niekapka Nuby,ale czytałam,że niekapki nie są polecane za bardzo,bynajmniej na długo,dlatego chcę kupić Lovi

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja dawałam coś około 20 zł + przesyłka, ale więcej rzeczy zamawiałam.
A nie wiem czy warto? Mam nadzieję, ze Filip będzie pił z tego kubka
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:25   #3505
ewacia85
Wtajemniczenie

miałam pocytowane i mi wcieło łaj oł łaj
teraz nic nie pamietam bo od rana czytam i sobie cytuje po troszeczku
monia fajne klocki ale cena mnie powala
nie pamietam kto pisał ż ema warsztat możesz wrzucić fotke jaki to jest
czarna fajny wózeczek i śliczna julia
miki kozak mnie rozwalił
adi miał smoka 2 lata ale tylko do spania potem krasnoludki zabrały
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:25   #3506
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać, muszę się brać za sprzątanie mały akurat zasną a jutro mam mieć gości, później was sobie poczytam.
Wiecie co byłam dzisiaj u gin. miałam zrobić cytologię pół roku po porodzie więc poszłam, no po badaniu lekarz powiedział mi że mam nadżerkę, zdążyłam tylko troszkę z nim o tym porozmawiać, bo musiał iść na pilną cesarkę, dał mi jakieś tabletki, jeszcze nie kupiłam, i zobaczymy za 2-3 tyg, jak pójdę po wynik. kurczę trochę się no nie wiem sama czy wystraszyłam ale jakoś tak dziwnie się z tym czuję nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, okr...s po porodzie wrócił więc nie wiem skąd to? ciągle się nad tym zastanawiam byłyście w podobnej sytuacji, poczytam sobie później w necie, bo w sumie jestem jak okaz zdrowia i pojęcia nie mam o żadnych schorzeniach
ot wiadomość dnia

ja mialam nadzerke pare lat temu, wymrozilam ja bo byla za duza na farmakologie. pozniej ciaza z Blanka, porod i dalej byl spokoj do momentu ciazy z Amelka mam teraz i narazie nic z nia nie robie bo bylo za wczesnie. ale teraz jak pojde na kontrol to chyba wymroze, chyba ze bedzie nadal mala. a to robi sie przez otarcia, taka ranka na nablonku.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-04, 13:25   #3507
doughnut_agg
Zadomowienie

Dzieki za odpowiedzi. Czuje juz, ze u nas bedzie z tym masakra bo mloda zasypiac musi ze smoczkiem, zobaczymy jak to bedzie gdy bedzie starsza...
Stary 2014-04-04, 13:29   #3508
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo. Dzięki dziewczyny
Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma.
Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował.
Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka.
I chyba tyle.

Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe

Ja dawałam coś około 20 zł + przesyłka, ale więcej rzeczy zamawiałam.
A nie wiem czy warto? Mam nadzieję, ze Filip będzie pił z tego kubka
o jejku tonieciekawie...ja zcekam na ospe bo adriana przedszkole z tego powodu zamkniete w tym tygodniiu...w poniedziałek była 3 dzieci adi zdrowy ale siostrzenica za ścianą ma ospe wiec myśle że i nas dopadnie ...może sebek wyjdzie cało...zobaczymy
Stary 2014-04-04, 13:31   #3509
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo. Dzięki dziewczyny
I chyba tyle.

Czyli jednak. Sa kciuki, zeby łagodnie przeszedł ospę. Jakoś dacie radę w domu, zdrowko najważniejsze
Stary 2014-04-04, 13:33   #3510
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja mialam nadzerke pare lat temu, wymrozilam ja bo byla za duza na farmakologie. pozniej ciaza z Blanka, porod i dalej byl spokoj do momentu ciazy z Amelka mam teraz i narazie nic z nia nie robie bo bylo za wczesnie. ale teraz jak pojde na kontrol to chyba wymroze, chyba ze bedzie nadal mala. a to robi sie przez otarcia, taka ranka na nablonku.
Cytat:
ot wiadomość dnia
ja miałam jakos w wieku ok 19-20 lat wypalana a wcześniej zapalenie jajników na zmiane lewy i prawy...teraz na początku ciąży mialam niby maleńką ale w trakcie zanikła za to po ciązy mam zarys szykujacego sie mięśniaka 1cmx1cm który mam kontrolowac co 6 miesięcy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości