Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 13:52   #1021
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jezszce okres sie zaczal dzsiiaj to pewnie poteguje dodatkowo wrazliwosc..
ooo, to na bank...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
mój ojczulek jedzie nad morze na ryby, wiec na swieta bedą swieze i jeziorowych tez ma nałowić.
RAAAAJJJ! jesteś/będziesz w raju!!!!

hehe, Was też oprowadzę po nie oczywistym krk

Jak się zbiorę to idziemy oglądać buciki.
Próba sił
no i obczajka hustawek w centrumie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 14:08   #1022
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej ....

DZIEKUJE ZA ZYCZENIA jestescie kochane
- dla nie posiadajacych fb wklejem foto - niespodzianki jaka mialam na lozku jak dzis o 1w nocy wrocilam po pracy do domku

ImageUploadedByWizaz Forum1396613129.764896.jpg

A jutro ide oderbraf WOZEK Milusia spcerowke bo dzwonilam dzis na sklep i juz jest ;-)
Ten swoj 3w1bede musiala sprzedac - mam nadzieje ze sie uda

No nic jade do pracy ale woierw wdepne do sklepu i moze jakas kreacje na jutrzejsze disco se kupie

MILEGO WEEKENDU zycze wam wszystkim - badzcie zdrowe i dzieci tez

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:17   #1023
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Hej

Ja się tylko odmeldowuję. U nas już ok, Zosia miała trzydniowkę od czwartku, dopiero wczoraj zeszła Jej wysypka. Do tego pokazały się trzy nowe zęby i kolejne w natarciu. Ciężko bo byłyśmy same w najgorszą temp Ale juz B jest z nami także kamień z serca.

Zaległe życzenia dla Roczniakow-rosnijcie zdrowo Kochani
dobrze ze już po,

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zrobiłam jedno kiepskie ujęcie, gdyż kątem oka zobaczyłam resztę w wannie... a!
to zdjęcie na jakis konkurs trzeba wysłać, boska mina

Cytat:
hehe.. ze mnie to taki ekspert jak z koziej dupki trabka

hehe oryginalny przepis byl na tarte - ale wiekszosci wychodzila zupa, mnie wyszla gesta, ale dla mnie mimo wszystko za ciezka byla -(za kazdym razem przesadzalam z iloscia skladnikow ) - stad pomysl na tartaletki
sratata

kurde pokombinuje i Wam wstawie zdjęcie mojej tarty (nie zalanej jeszcze jogurtem)- bo nie wiem jak zupa wychodzi....

Cytat:
Pora (ok. 1 kg (4 duze sztangi) na 2 litry wody) kroje na plasterki (biala i ta jasnozielona czesc, bez lisci - jak ktos lubi drobniej to mozna pokroic na polokregi, czyli wzdluz i pozniej w plastry) , wrzucam do rosolku warzywnego (albo wczesniej ugotowany wyar warzywny albo woda z gotowym proszkiem (ja daje odrobinke do wody, jak nie mam swiezego, ale nie za mocny, tak na smaka doslownie - ale to ja mam hopsla na pukcie gotowych, dlatego tak ostroznie), gotuje ok 20 minut, dodaje do zupy 4 pudeleczka serka kremowego (po 200g) - najpierw rozprowadzam w odrobinie zupy, pozniej dolewam do calosci (cos w rodzaju philadelfii, ale na pewno sa tansze odpowiedniki). Nastepnie mieso mielone podsamzam na patelni (ok.400-500g) z cebulka, sole i pieprze, w tym czasie zupka sie dalej lekko gotuje i do zupy. Na koniec gotuje jeszcze ok. 15 minut, zeby odrobine zgestnialo (w sumie czas gotowania to ok.45-50 minut). Doprawiam sola i pieprzem

Z tych proporcji starcza na ok. 5 duzych porcji - na poczatek na sprobowanie mozesz zrobic z polowy

moze jakis wątek w klubie, żeby nie szukać?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Hanulko Kochana
-Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:41   #1024
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Byliśmy dziś w sklepie oglądać spacerówki. Powiem Wam, że Maclaren zupełnie mnie nie zachwycił. Co dotknęłam to miałam wrażenie, że zaraz rozwali mi się w rękach. Już rozumiem Wasze dylematy przy kupnie używek jeśli nówki tak wyglądają. Nie wątpię, że jest to solidne, ale bałam się go dotykać. Jakubowi w sumie się podobało, za to nam wszystkim wpadł w oko Baby Jogger City Mini (cenowo jak Maclaren). Wygodny, płynna regulacja oparcia, więc ma wszystkie poziomy, wentylacja tyłu budki, dość dobrze obudowany, wysokie boki (jak na spacerówkę to wybitnie), brak regulacji podnóżka jako minus, długi podnóżek na spory plus, genialny system składania (jedną ręką z dzieckiem na drugiej ręce spokojnie złożę i rozłożę wózek), mały po złożeniu, więc jest szansa, że wejdzie mi do bagażnika (dotychczasowy mi się nie mieści, Maclaren jest po złożeniu długi, więc też mógłby się nie zmieścić), waga ciut poniżej 8 kg.
Duży minus - cena. 1000zł za spacerówkę to praktycznie tyle co 2w1, któremu do zarzucenia mam jedynie do, że nie mieści się do bagażnika.
ale mam dylemat....

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
nie martw... patrz jak ruszył. jak strzała! mam dziwne wrażenie, że szybciej ruszy na dwóch niż T. I dobrze !

Synek został na pół minuty sam (wyszłam powiesić ręcznik ) cisza zawsze powinna uruchomić czerwoną lampkę...
Pan Pirat schował się w moich pędzlach :/
podjarana pognałam po aparat, bo rok temu śmiałyśmy się z koleżanką, że dobrze, że chłop to nie będzie podbierał pędzli
ruszył myślę, że T. pewnego dnia porządnie Cię zaskoczy. Jakub rozwija się wybitnie skokowo. Długo nic, teraz wstaje, próbuje przedreptać przy meblach, choć jeszcze słabiutko, raczkuje (mam wrażenie, że biega raczkując). Kto wie czy znowu nie zrobi większej przerwy

genialne zdjęcie

u mnie nie ma ciszy. J. spuszczony z oka (nawet jak jestem w tym samym pokoju) rzuca się pędem do przedpokoju i leci przed siebie z piskiem i głośnym śmiechem, do tego tłuczenie kolanami o podłogę i przebieranie rękami. Jak zostaje w pokoju leci do szafek, otwiera, wkłada głowe i zamyka. Ryk murowany.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
monika, ale niby co miało by być podstawą do takich stwierdzeń?
Nie martw się, ja wiem co czujesz ale spójrz ile zmian J ostatnio przechodzi, po prostu potrzebuje więcej czasu na wszystkie osiągnięcia

Z nowości u nas;

Obniżyłam wczoraj łóżeczko (chyba jako ostatnia) jak ja się przyzwyczaję...

Mój syn nie chce słyszeć o raczkowaniu, ma inny sposób przemieszczania się - otóż jeździ po podłodze na pupie

Po za tym ma straszne chęci chodzić i to bardzo. Jak widzi buty to krzyczy i macha nogami postawiony na nogach przebiera robi kroki. A najciekawsze jest to że w tej pseudo poradni zabronili nam go stawiać i prowadzać ale ja go nie prowadzam on sam kroczy więc jak mu zabronić
Nie jest jeszcze dobrze ale jest lepiej są jakieś postępy, pominął kilka etapów tj raczkowanie siadanie a teraz chce iść i już może potem wróci do tego co teraz pominął... kto wie.
Tyle pamiętniczka
ajjj... ma różne dziwne zachowania. nie chcę się już nakręcać :/

mam nadzieję, że to kwestia tylko potrzeby większej ilości czasu

my łóżeczko obiżaliśmy 2 tygodnie temu, więc nie tak dawno.
ja też jeździłam po podłodze na pupie i nigdy nie raczkowałam.
może będzie od razu chodził? albo cofnie się i chodząc nauczy się siadać (sama siadłam dopiero jak nauczyłam się chodzić i żyję).
Jakub najpierw wstał (wtedy potrafił kawałeczek podraczkować), dopiero potem rozkręcił się z raczkowaniem.

Cytat:
odstawianie do łożeczka
tez uważam ze Jakub ładnie nadgonił
no odstawiam, bo on ani myśli o siedzeniu czy jeszcze gorzej o leżeniu. ma etap, że to dla mięczaków
podgonił, pewnie, że tak

_________

rehabilitantki dziś nie było, nie wyrobiła się szkoda, bo miałam kilka istotnych pytań o Jakuba.. od poniedziałku ma urlop więc prędko nie zobaczymy się. w połowie kwietnia zaczynamy rehabilitację w szpitalu.

J. jeszcze wczoraj raczkował po całym dywanie, po podłodze lepiej mu się pełzało, bo ślisko. Dziś raczkuje po każdej powierzchni, ba, biega na 4, mój wzrok nie nadąża za nim. Nauczył się raczkować po podłodze jak był w samym bodziaku, nogi gołe to nie ślizgał się, potem i w spodenkach zasuwał. Tak szybko leci, że czasem nogi mu nie nadążają, śmiesznie to wygląda, bo w biegu musi łapać równowagę. I pomyśleć, że 2 tygodnie temu pełzał, raczkował po kilka kroczków a od tamtej pory wstał i tak rozkręcił się z raczkowaniem. Niesamowite. Do tego jest taki szczęśliwy, że może się szybko przemieszczać, zwiewać nam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:02   #1025
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej hej ....

- dla nie posiadajacych fb wklejem foto - niespodzianki jaka mialam na lozku jak dzis o 1w nocy wrocilam po pracy do domku

Załącznik 5639948
.
super!!!
to ode mnie też wsyzstkiego najlepszego z okazji urodzin
zdrówka, miłości i kasy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:27   #1026
poloznaWum
Raczkowanie

Witam Mamy!

jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Dotyczy ona okresu okołoporodowego. Minął już rok od porodu, ale mam nadzieję, że jeszcze coś pamiętacie.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Z góry bardzo dziękuje za wszystkie wypełnienia!
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:35   #1027
Tasia34
Wtajemniczenie

Wiecie co, chyba nie nadrobie, trzeci dzien nie mam czasu na nic
Ale w przerwie miedzyprzygotowaniowej (heh, co za slowo ) witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka
Kreacje sa, tort jest, zarelko bede jeszcze z Mama robic. Porzadek "moze byc" (Trolla chyba pytala - nie, okien nie mylismy ).

Bukiecik bede miala z rozyczek ecru, jutro rano jeszcze musze go odebrac. No i przymiarki na 10 osob w sumie udane - bedziemy jak sardynki w puszce, ale kazdy swoj kacik przy stole bedzie mial

No to lasencje - do uslyszenia!
(moze jeszcze wieczorem zajrze, chyba, ze padne )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:16   #1028
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Moc uścisków dla Hani
Cytat:
Synek został na pół minuty sam (wyszłam powiesić ręcznik ) cisza zawsze powinna uruchomić czerwoną lampkę...
Pan Pirat schował się w moich pędzlach :/
podjarana pognałam po aparat, bo rok temu śmiałyśmy się z koleżanką, że dobrze, że chłop to nie będzie podbierał pędzli
mina bezcenna

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kochana, wszystkiego najlepszego na 'nowej' drodze życia Dużo miłości i oby ten dzień był jednym z najpiękniejszych w Waszym życiu

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Ostatnio A. budził się w nocy, żeby sobie pociumkać tak z 1-2 razy (zasypia bez cyca), a dziś chciał konkretnie w nocy pojeść, a tu zonk, bo nic nie leciało. Jakoś dał się ugłaskać, ale mi się chyba mleczarnia kończy

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:11   #1029
anika_s
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
HANIU!!!

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

A ja nie wyprawiam Oliwce roczku
Moja Kochana Mamunia powiedziała mi dziś że jednym z prezentów urodzinowych dla O. będzie imprezka dla niej u moich rodziców
Rodzina tż jest raczej niereformowalna i oni nie obchodzą takich okazji więc wielką t. mam z glowy. Przywiozę im po kawałku torta, który już zamówiłam

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

aha i wiecie co! : O. obudziła się dziś w nocy ok. 23.00 i trochę marudziła wiec wzieliśmy ją do naszego łóżka. Zasnęła więc zasnęłam i ja i tż.
O. strasznie się rozpycha i wierci u nas podczas snu. Po jakimś czasie słyszę "łup" i delikatny płacz, zerwałam się na równe nogi, tż też patrzymy a O. spadła z łóżka. jakoś przeszła przez całą długość łóżka i chyba się zsunęła.Na szczęście łóżko niezbyt wysokie - nic jej się nie stało poza lekkim oszołomieniem
Od dziś koniec spania w naszym łózku
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:57   #1030
alliw
Zadomowienie

Cytat:
H
mam fb, ale tu napiszę przepiekny prezent!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakubowi w sumie się podobało, za to nam wszystkim wpadł w oko Baby Jogger City Mini (cenowo jak Maclaren).
hehe, jak dla mnie Maclaren jest bardzo solidny, ale prawde mówiąc nie dotykałam innych parasolek i tez składam go jedną reką a w drugiej (tzn na ramieniu) trzymam Janka, takze da się Co do baby joggera to mi sie baaardzo spodobał (no moze poza tą regulacją oparcia) i nawet nie wiem czy bym go nie wziela, ale akurat jak kupowałam to w zadnym sklepie nie był dostepny od ręki (a jak pamietasz potrzebowałam wózka na juz). Cenowo był dosyc drogi bo cos ok 1500 zł z tego co pamietam (a moj techno xlr wtedy kosztował 1200). Corka rosy chyba go ma (przynajmniej pisała ze ma zamiar kupic) wiec moze ją podpytaj jak sie jej sprawuje.

Cytat:
Do tego jest taki szczęśliwy, że może się szybko przemieszczać, zwiewać nam.
a Ty jesteś szczęśliwa? bardzo bardzo się cieszę z ogromnych postępów Jakuba

Cytat:
witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Moja Kochana Mamunia powiedziała mi dziś że jednym z prezentów urodzinowych dla O. będzie imprezka dla niej u moich rodziców
ale super!
Biedna Oliwka, na pewno się wystraszyła. Ja właśnie dlatego juz od dawna nie śpię z Jankiem, nawet jak na chwile zasne z nim (choc się pilnuje bardzo zeby tego nie robic) to zaraz sie budzę bo mam schize ze spadnie.

Dziewczyny, a co z panienskim dla Tasi? Kwiatuszku, cos miałas przygotować
Stary 2014-04-04, 18:58   #1031
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Hej hej ....

100 lat Kasiu, wszystkiego naj naj

Cytat:
Ale w przerwie miedzyprzygotowaniowej (heh, co za slowo ) witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka
Kreacje sa, tort jest, zarelko bede jeszcze z Mama robic. Porzadek "moze byc" (Trolla chyba pytala - nie, okien nie mylismy ).

Bukiecik bede miala z rozyczek ecru, jutro rano jeszcze musze go odebrac. No i przymiarki na 10 osob w sumie udane - bedziemy jak sardynki w puszce, ale kazdy swoj kacik przy stole bedzie mial

Trzymamy kciuki
A życzenia będą jutro
O której godzina W??

Cytat:

Rodzina tż jest raczej niereformowalna i oni nie obchodzą takich okazji więc wielką t. mam z glowy. Przywiozę im po kawałku torta, który już zamówiłam

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

aha i wiecie co! : O. obudziła się dziś w nocy ok. 23.00 i trochę marudziła wiec wzieliśmy ją do naszego łóżka. Zasnęła więc zasnęłam i ja i tż.
O. strasznie się rozpycha i wierci u nas podczas snu. Po jakimś czasie słyszę "łup" i delikatny płacz, zerwałam się na równe nogi, tż też patrzymy a O. spadła z łóżka. jakoś przeszła przez całą długość łóżka i chyba się zsunęła.Na szczęście łóżko niezbyt wysokie - nic jej się nie stało poza lekkim oszołomieniem
Brawa dla rodziców
I dobrze, że O. nic się nie stało
Stary 2014-04-04, 19:16   #1032
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

a kto powiedział, że jest jeden skuteczny sposób przemieszczania się?!
byle skutecznie, byle do przodu!
no tak, ale w tej poradni babka się uparła by raczkował a on ma gdzieś

Cytat:
Hej hej

hihi, no tez można. Nie martw się Janek najpierw wstał (przed Bozym Narodzeniem), raczkowac i siadać zaczął niedlugo przed skonczeniem roczku. Chodzić ani myśli
No mam nadzieję że już jakoś to wszystko się poukłada, i widoczne postępy się zaczną ujawniać jeden po drugim.

Cytat:
Hej hej ....

MILEGO WEEKENDU zycze wam wszystkim - badzcie zdrowe i dzieci tez

Kocham Cie Emilianku <3.
słodki prezencik
również udanego weekendowania

Cytat:

ajjj... ma różne dziwne zachowania. nie chcę się już nakręcać :/

mam nadzieję, że to kwestia tylko potrzeby większej ilości czasu

my łóżeczko obiżaliśmy 2 tygodnie temu, więc nie tak dawno.
ja też jeździłam po podłodze na pupie i nigdy nie raczkowałam.
może będzie od razu chodził? albo cofnie się i chodząc nauczy się siadać (sama siadłam dopiero jak nauczyłam się chodzić i żyję).
Jakub najpierw wstał (wtedy potrafił kawałeczek podraczkować), dopiero potem rozkręcił się z raczkowaniem.

J. jeszcze wczoraj raczkował po całym dywanie, po podłodze lepiej mu się pełzało, bo ślisko. Dziś raczkuje po każdej powierzchni, ba, biega na 4, mój wzrok nie nadąża za nim. Nauczył się raczkować po podłodze jak był w samym bodziaku, nogi gołe to nie ślizgał się, potem i w spodenkach zasuwał. Tak szybko leci, że czasem nogi mu nie nadążają, śmiesznie to wygląda, bo w biegu musi łapać równowagę. I pomyśleć, że 2 tygodnie temu pełzał, raczkował po kilka kroczków a od tamtej pory wstał i tak rozkręcił się z raczkowaniem. Niesamowite. Do tego jest taki szczęśliwy, że może się szybko przemieszczać, zwiewać nam.
ja też czasem się zastanawiam czy mój syn ma prawidłowe zachowania tym bardziej że ciągle się czepiali o jego główkę, ale to już instynkt matczyny zamartwiamy się o nasze pociechy a to że ktoś widzi je przez chwilę i będzie coś sugerował to jak dla mnie bez sensu, bo to my najlepiej obserwujemy rozwój dziecka. A na ocenę autyzmu jest chyba za wcześnie, nie znam się ale tak mi się wydaje. Nasze dzieci jeszcze dużo się muszą nauczyć i ich zachowania będą się zmieniać.

widzisz jak cię własne dziecko zaskakuje cieszę się z postępów J i mam nadzieję doczekać ich u mojego syna.

Mówisz że też na pupie sunęłaś no byle skutecznie

Cytat:

Tasiu, Kasiu kochana samych wspaniałych chwil na "nowej drodze życia" by wam się wiodło wspaniale i byście byli zawsze szczęśliwi całą 4

Cytat:

Dobrze ci masz z głowy cały bałagan

No a sytuacja łóżkowa jest mi znajoma bo mi niedawno syn "zszedł" z łóżka ale nawet nie mruknął i obudziłam się w szoku że go nigdzie nie ma a on na dywaniku leżał i też sobie obiecałam że to koniec...
Stary 2014-04-04, 19:28   #1033
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

dziękuje Wam
tak! odliczam dni, bardzo się cieszę i mam stracha tak sama z Ewunią podróżować ale pocieszam się, że szybko zleci

WSZYSTKIEGO NAJJJJLEPSZEGOO HANIU! STO LAT!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 19:41   #1034
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Kiedyś wracaliśmy pociągiem do krk i na stacji "Kraków Płaszów" (dość industrialne miejsce ) usłyszeliśmy komentarz kolonistów: "Kraków?! a mówili, że to piękne miasto?"
Przyjedziecie z Karolem do Krk to pokażemy Wam cudne oblicze miasta

Cytat:
Byliśmy dziś w sklepie oglądać spacerówki. Powiem Wam, że Maclaren zupełnie mnie nie zachwycił. Co dotknęłam to miałam wrażenie, że zaraz rozwali mi się w rękach. Już rozumiem Wasze dylematy przy kupnie używek jeśli nówki tak wyglądają. Nie wątpię, że jest to solidne, ale bałam się go dotykać. Jakubowi w sumie się podobało, za to nam wszystkim wpadł w oko Baby Jogger City Mini (cenowo jak Maclaren). Wygodny, płynna regulacja oparcia, więc ma wszystkie poziomy, wentylacja tyłu budki, dość dobrze obudowany, wysokie boki (jak na spacerówkę to wybitnie), brak regulacji podnóżka jako minus, długi podnóżek na spory plus, genialny system składania (jedną ręką z dzieckiem na drugiej ręce spokojnie złożę i rozłożę wózek), mały po złożeniu, więc jest szansa, że wejdzie mi do bagażnika (dotychczasowy mi się nie mieści, Maclaren jest po złożeniu długi, więc też mógłby się nie zmieścić), waga ciut poniżej 8 kg.
Duży minus - cena. 1000zł za spacerówkę to praktycznie tyle co 2w1, któremu do zarzucenia mam jedynie do, że nie mieści się do bagażnika.
ale mam dylemat....

cena jak cena jakiś kosmos nie jest, jak cie stać i ci się podoba, dla mnie byłaby dyskwalifikacja przez to ze nie mieści sie do bagaznika, ja troche z maluchami jezdze

kasia STO LAT

my po występie młodej, zapomniałam aparatu została mi tylko komórka
fajnie wyszło, króciutko, chaosu nie było
wg młodej za krótko i czemu nie na scenie (jest sala z mała scena a pani kazała przed sceną)
Stary 2014-04-04, 20:54   #1035
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej ....

.
Wszystkiego Naj,Naj,Najlepszego Kasiu
Cytat:

a maclaren dla mnie jest solidny . normalny .
Cytat:
Napisane przez poloznaWum Pokaż wiadomość
Witam Mamy!

jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Dotyczy ona okresu okołoporodowego. Minął już rok od porodu, ale mam nadzieję, że jeszcze coś pamiętacie.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Z góry bardzo dziękuje za wszystkie wypełnienia!
wypełniłabym .ale pod tym linkiem ankiety nie ma .
Stary 2014-04-04, 20:54   #1036
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
hehe, jak dla mnie Maclaren jest bardzo solidny, ale prawde mówiąc nie dotykałam innych parasolek i tez składam go jedną reką a w drugiej (tzn na ramieniu) trzymam Janka, takze da się Co do baby joggera to mi sie baaardzo spodobał (no moze poza tą regulacją oparcia) i nawet nie wiem czy bym go nie wziela, ale akurat jak kupowałam to w zadnym sklepie nie był dostepny od ręki (a jak pamietasz potrzebowałam wózka na juz). Cenowo był dosyc drogi bo cos ok 1500 zł z tego co pamietam (a moj techno xlr wtedy kosztował 1200). Corka rosy chyba go ma (przynajmniej pisała ze ma zamiar kupic) wiec moze ją podpytaj jak sie jej sprawuje.

a Ty jesteś szczęśliwa? bardzo bardzo się cieszę z ogromnych postępów Jakuba
pamiętam. może o różnych joggerach mówimy? ten co oglądałam 999zł, na allegro podobne ceny. maclarena oglądałam jakiegoś najnowszego, ale nie pamiętam nazwy, choć te xlr też były. dzięki za info, dopytam Córkę rosy.
co Ci się nie widziało w regulacji oparcia? zastanawiam się tylko czy nie wyrobi się to, ale tak to rewelacja.

pewnie, że jestem. martwię się innymi sprawami, ale z postępów bardzo się ciesze i dumna z synia jestem.

Cytat:
no tak, ale w tej poradni babka się uparła by raczkował a on ma gdzieś

ja też czasem się zastanawiam czy mój syn ma prawidłowe zachowania tym bardziej że ciągle się czepiali o jego główkę, ale to już instynkt matczyny zamartwiamy się o nasze pociechy a to że ktoś widzi je przez chwilę i będzie coś sugerował to jak dla mnie bez sensu, bo to my najlepiej obserwujemy rozwój dziecka. A na ocenę autyzmu jest chyba za wcześnie, nie znam się ale tak mi się wydaje. Nasze dzieci jeszcze dużo się muszą nauczyć i ich zachowania będą się zmieniać.

widzisz jak cię własne dziecko zaskakuje cieszę się z postępów J i mam nadzieję doczekać ich u mojego syna.

Mówisz że też na pupie sunęłaś no byle skutecznie
bo raczkowanie jest ważne, ale nie przesadzajmy, na siłę nie nauczymy. dla Jakuba było o tyle ważne, że on pełzał nieprawidłowo, po swojemu i nie znał naprzemienności ruchów, próbował raczkować trzymając nogi razem, podskakując na kolanach i to go trochę opóźniło, bo bujał się i próbował raczkować już długo. a do chodzenia naprzemienność musi być, więc był na to nacisk.

mam nadzieję, że jeszcze się pozmienia.

tak śmiesznie się poruszałam, ale w końcu nauczyłam się chodzić.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
cena jak cena jakiś kosmos nie jest, jak cie stać i ci się podoba, dla mnie byłaby dyskwalifikacja przez to ze nie mieści sie do bagaznika, ja troche z maluchami jezdze
nie, właśnie MUSI mieścić się do bagażnika, w końcu kupuję spacerówkę praktycznie tylko dlatego, że dotychczasowy 2w1 nie mieści mi się do samochodu. chociaż tak szczerze to żadna typowa spacerówka nie powinna nawet stać obok mojego 2w1 ten baby jogger nie wygląda jak parasolka, bardziej jak zwykła spacerówka z 2w1, tyle że jest lżejsza, ma piankowe koła, super się składa.

________

mój chłop podchwycił zachwyt Joggerem już kombinuje, że dobrze byłoby go mieć na wczasy, że mniej miejsca, a fajny, wygodny
ja to mam dylematy miała być jakakolwiek parasolka żeby wyskoczyć na zakupy czy gdzieś gdzie dziecko musi posiedzieć a kombinuję zupełnie co innego co wykluczy używanie dotychczasowej spacerówki i mi szkoda. czuję, że to chłop podejmie decyzję w końcu.
Stary 2014-04-04, 20:58   #1037
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Dla Hani Sto lat!!!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dla HANI
Cytat:
Hanusia wszystkiego co najpiękniejsze!!!
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANI!!!!

Cytat:

Najwspanialsze życzenia dla Hani! Rośnij duża i zdrowa

Bzinka, Hania laseczka
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Hanulko Kochana
-Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Moc uścisków dla Hani
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
HANIU!!!

[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

WSZYSTKIEGO NAJJJJLEPSZEGOO HANIU! STO LAT!
Dziękujemy raz jeszcze!
Spędziłyśmy dzisiaj bardzo miły dzień tylko w dwójkę, byłyśmy na spacerze i na basenie.
Chociaż już w mojej głowie tyka zegarek i odmierz czas do poniedziałku...czasem naprawdę chce mi się płakać. Nie wiem co to będzie i jak ja to przeżyję

Cytat:

Tasia wszystkiego najlepszego ! Udanej imprezy! POWODZENIA! No i zyczenia samych szczęśliwych chwil na nowej drodze życia

Pani, to zdjęcie Torresa jest mega, małe diablątko robi mamie psikusa "i co mi zrobisz?" hihi

Kasiu, wszystkiego najlepszego! Zdrowia, szcześcia, pomyślności i duuuużo radości!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-04 o 20:59
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 20:59   #1038
Villga
Zadomowienie

Kasiu, 100 lat! Wszystkiego najlepszego! :-*

Tasiu, śpij dobrze ostaniej panienskiej nocy.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:24   #1039
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
) witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka

Ja zloze teraz zyczenia bo pewnie jutro nie będziesz miała czasu na wizaz

......................... ................

Wszystkiego Najlepszego dla Was ,dużo Miłosci ,Radosci i samych cudownych chwil
Cytat:
ups, dobrze ze nic się nie stało .
Ja spie z R ,z każdym dzieckiem spałam,ale zastawiłam bok naszego łózka łóżeczkiem R i do tego jeszcze pomiędzy taka długa poducha . wiec nie ma możliwości aby spadł .tylko ze on na ogół spi spokojnie .
Cytat:

a ja się nie pochwaliłam ...ze od rana chodze z guzem na czole ,R się zamachnął telefonem w moją strone .... gwiazdki zobaczyłam

R dziś jadł pierwszy raz Pataje ale mu smakowało ,zjadł prawie połowe ...
Stary 2014-04-04, 22:00   #1040
alliw
Zadomowienie

Cytat:
No a sytuacja łóżkowa jest mi znajoma bo mi niedawno syn "zszedł" z łóżka ale nawet nie mruknął i obudziłam się w szoku że go nigdzie nie ma a on na dywaniku leżał i też sobie obiecałam że to koniec...
o rany najważniejsze że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziękuje Wam
tak! odliczam dni, bardzo się cieszę i mam stracha tak sama z Ewunią podróżować ale pocieszam się, że szybko zleci
na pewno! spokojnego lotu

Cytat:
my po występie młodej, zapomniałam aparatu została mi tylko komórka
wg młodej za krótko i czemu nie na scenie (jest sala z mała scena a pani kazała przed sceną)
artystka

Cytat:
pamiętam. może o różnych joggerach mówimy? ten co oglądałam 999zł, na allegro podobne ceny. maclarena oglądałam jakiegoś najnowszego, ale nie pamiętam nazwy, choć te xlr też były. dzięki za info, dopytam Córkę rosy.
co Ci się nie widziało w regulacji oparcia? zastanawiam się tylko czy nie wyrobi się to, ale tak to rewelacja.
teraz patrze na ceneo, to ja chyba szukałam city mini gt (czyms tam sie rózniły ) i kurde potaniały, noooo nie podobało mi się to że to na sznurek jest (dobrze pamietam?) jak wam się tak spodobał to bierzcie. Nie bedzie Ci wygodniej wynosić go na spacer? Jak czytałam opinie, to on podobno fajnie się też sprawdza w warunkach poza miejskich.
Ten blog przeglądałm przed zakupem http://wozkomania.blogspot.com/2012/...laren-xlr.html

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziękujemy raz jeszcze!
Spędziłyśmy dzisiaj bardzo miły dzień tylko w dwójkę, byłyśmy na spacerze i na basenie.
Chociaż już w mojej głowie tyka zegarek i odmierz czas do poniedziałku...czasem naprawdę chce mi się płakać. Nie wiem co to będzie i jak ja to przeżyję
spokojnie, dasz radę, a Hania zostaje pod dobrą opieką więc glowa do góry

Cytat:
a ja się nie pochwaliłam ...ze od rana chodze z guzem na czole ,R się zamachnął telefonem w moją strone .... gwiazdki zobaczyłam

R dziś jadł pierwszy raz Pataje ale mu smakowało ,zjadł prawie połowe ...
ło matko (moja kolezanka kiedys chodziła jak pirat, bo jej synek włozył palec do oka dosyć powaznie to wygladało, na szczęście dobrze się skończyło)
co to pataja

A Megi wrzuciła zdjęcie Puszka na fb

Tasiu kochana, szczęścia szczęścia i radości na nowej drodze
Stary 2014-04-04, 22:21   #1041
megi-megi
Zakorzenienie

Hej Mamusie,
już obrabiam fotki i będą soon.
Szybko napiszę: dzieci chorowały, powoli wychodziły, ja załapałam zapalenie spojówek - jakaś masakra: ból, ropienie, mega obrzęk,oka nie było widać, ale że mi mało, to rowerem wybiłam sobie jedynkę... a teraz zaraziłam Igora i biedny ma oczko mega paskudne, jedyny plus, że szybciej ode mnie dostał antybiotyk. To streściłam kilka dni życia. No a teraz nawala mnie znów gardło. W pn idę do pracy, jutro mam okulistę - badania okresowe do pracy i nie wiem, czy mnie puści. Ładnie się zaczyna.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 22:32   #1042
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
teraz patrze na ceneo, to ja chyba szukałam city mini gt (czyms tam sie rózniły ) i kurde potaniały, noooo nie podobało mi się to że to na sznurek jest (dobrze pamietam?) jak wam się tak spodobał to bierzcie. Nie bedzie Ci wygodniej wynosić go na spacer? Jak czytałam opinie, to on podobno fajnie się też sprawdza w warunkach poza miejskich.
Ten blog przeglądałm przed zakupem http://wozkomania.blogspot.com/2012/...laren-xlr.html
gt ma chyba duże koła. tak, oparcie jest na takim pasku z klamrą.
pisałam z Córką, ona jeszcze tego wózka nie ma, ale myśli o nim, tyle że z jej informacji wynika, że w warunkach poza miejskich nie sprawdza się tak fajnie ze względu na brak amortyzacji, które są w wózkach 2w1. na spacer do tej pory tż znosił wózek idąc do pracy i wnosił wracając, stał w klatce, ale taki sama bym nosiła (raczej).
dzięki za linka, poczytam.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Hej Mamusie,
Szybko napiszę: dzieci chorowały, powoli wychodziły, ja załapałam zapalenie spojówek - jakaś masakra: ból, ropienie, mega obrzęk,oka nie było widać, ale że mi mało, to rowerem wybiłam sobie jedynkę... a teraz zaraziłam Igora i biedny ma oczko mega paskudne, jedyny plus, że szybciej ode mnie dostał antybiotyk. To streściłam kilka dni życia. No a teraz nawala mnie znów gardło. W pn idę do pracy, jutro mam okulistę - badania okresowe do pracy i nie wiem, czy mnie puści. Ładnie się zaczyna.
ale macie przejścia.. zdrowia dla Was!
Stary 2014-04-04, 22:33   #1043
cathlyn
Rozeznanie

alliw
my też mamy długi stać i rożnie było wcześniej, ale myślałam, że dotarliśmy się - teraz wydaje mi się, że po urodzeniu dziecka inaczej patrzę na życie - i na TŻ. Mam inne oczekiwania.

Monika
maclareny są specyficzne Powinnam, poszukać emotki z torbą bo sprzedałam swojego xlr No nie pasował mi. Był lekki, ale gorzej mi się go prowadziło jedną ręką - a często musze wracać z L. na rękach a drugą prowadzić wózek. I została mi moja 3w1 Którą po przejściach pokochałam

Kasia
Cudna wiadomość ale mi się spodobała, szczególnie wytłumaczenie, czemu pisane z babcią :P
i wszystkiego naj naj naj !
moderna
zupa się zrobiła. Ładnie pachnie Kupiłam jakieś dziwne serki Lidlowskie - śmietankowe serki kanapkowe - tylko takie były, skład ok, zobaczymy jak będzie smakować

despa
Popieram pomysł wątku w fotoklubie Można by wstawiać przepisy - np. na zupę tartowo-cukiniową Fajne przepisy na wątku dajecie

Ja dzisiaj na kolacje zrobiłam tartinki pizzowe - na ciasto francuskie ketchup, pieczarki, salami, oliwki i starty ser zółty

Monika
dla Jakuba że tak zastartował. Z dnia na dzień będzie lepiej.
Szkoda, że nie widzieliście się z reh

My dzisiaj zaliczyliśmy plac zabaw - udało mi się założy L. butyWykorzystałam chwile nieuwagi jak się zapatrzyła na dzieci w piaskownicy. Jak ja postawiłam na ziemi, to niestety nie chciała chodzić - przytulała się do mnie. I na ręce. Ale potem chwilę udało jej się postać i poobserwować świat, więc jestem dobrej myśli.

Tasia
wszystkiego naj na nowej drodze życia Oby wszystko udało się, tak jak zapragniesz
Stary 2014-04-04, 22:33   #1044
megi-megi
Zakorzenienie

Miały być fotki z roczku Kalinki, a są z urodzin Igora (nie wiem, gdzie tż położył kartę).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kalinia1.jpg (104,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z kuzynem2.jpg (99,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z kuzynem.jpg (82,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pierwszy plan.jpg (100,3 KB, 33 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 22:44   #1045
achna79
Rozeznanie

Moni_ka a jaki masz teraz wózek, ten 2 w 1?

Cytat:

Cytat:
Hej Mamusie,
Jejaa ale masakra

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Miały być fotki z roczku Kalinki, a są z urodzin Igora (nie wiem, gdzie tż położył kartę).
Stary 2014-04-04, 22:57   #1046
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
co to pataja
Pitaja - inaczej smoczy owoc , http://urodaizdrowie.pl/jak-smakuje-...jak-ja-podawac ,smakuje trochę jak mniej słodkie kiwi .
Cytat:
Hej Mamusie,
omg!!!!! przezycia okropne ,a strata zęba- rowerem?
zdrówka
Cytat:
My dzisiaj zaliczyliśmy plac zabaw - udało mi się założy L. butyWykorzystałam chwile nieuwagi jak się zapatrzyła na dzieci w piaskownicy. Jak ja postawiłam na ziemi, to niestety nie chciała chodzić - przytulała się do mnie. I na ręce. Ale potem chwilę udało jej się postać i poobserwować świat, więc jestem dobrej myśli.

Cytat:
przecudne masz dzieci boskie !
Stary 2014-04-04, 23:03   #1047
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Ojej! Zdrowiejcie szybciutko

Cytat:

Cytat:
ostatnie foto rewelacja o Kalince juz pisałam na fb

A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia zobaczymy czy to jednorazowy wybryk

Lece śpiochać. Dobranoc

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Pitaja - inaczej smoczy owoc , http://urodaizdrowie.pl/jak-smakuje-...jak-ja-podawac ,smakuje trochę jak mniej słodkie kiwi .
aha takie cudo... napisałas wczesniej pataja, ale o pitai tez nie słyszałam kłade się spać mądrzejsza, dzięki
Stary 2014-04-04, 23:15   #1048
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia zobaczymy czy to jednorazowy wybryk

aha takie cudo... napisałas wczesniej pataja, ale o pitai tez nie słyszałam kłade się spać mądrzejsza, dzięki
przejęzyczyłam się klawiaturą to Pitaja .

dla J !

Dobranoc
Stary 2014-04-04, 23:17   #1049
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Moni_ka a jaki masz teraz wózek, ten 2 w 1?
baby design Lupo

Cytat:

dokształciłam się w baby jogger, ten gt, o którym pisałaś ma pompowane koła i jest 2 kg cięższy, więc nie spełnia moich kryteriów (10 kg to nie jest alternatywa dla mojego 2w1), no i cena wyższa o ok 200-300zł.

Megi - cudne dzieciaki
Stary 2014-04-05, 10:02   #1050
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakub rozwija się wybitnie skokowo. (...) I pomyśleć, że 2 tygodnie temu pełzał, raczkował po kilka kroczków a od tamtej pory wstał i tak rozkręcił się z raczkowaniem. Niesamowite. Do tego jest taki szczęśliwy, że może się szybko przemieszczać, zwiewać nam.
i to jest właśnie "niesamowite" . jak dla mnie jak zdjęcia USG
coś musi przeskoczyć, jakaś kulka zatrybić i bang! trach! RUCH!
klask i:

Cytat:
witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka
tak długo czekałam na ten wieczór i przegapiłam pewnie dlatego żem na antybiotykach i się napić, jak człowiek, nie mogę

Tasiu, kochana!, wszystkiego dobrego! niech Wam słońce świeci, ptaszki śpiewają a wiewiórki jedzą z ręki

Cytat:
jak to? to się nie liczy! do powtórki!!!

Cytat:
małe diablątko robi mamie psikusa "i co mi zrobisz?" hihi
hehe, NIE! on ratuje mamę! znalazł pana Pirata - łobuza - i uratował świat (pędzli).
Wielki wojownik zdobył małą filiżankę
i księgę mądrą której nie przeczyta
wróci zmęczony z wojennej wyprawy
i wszystko rzuci u stóp
mamy
ale mi się skojarzyło z doopy, a jednak

Cytat:
Miały być fotki z roczku Kalinki, a są z urodzin Igora
masz przecudne dzieci. nie myślałaś o agencji reklamowej?
No i zazdroszczę grzecznych dzieci, które nie podłączają się do otwartych gniazdek

Cytat:
A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia
klask i: do boooojuuuu, do bojuuuu, do przodu Ja-ne-czku!!!!!

Byliśmy wczoraj w centrumie. T. w tramwaju - plaster miodu. Zagadujący, czarujący, śmiejący (aż musiałam sprawdzić w google grafika: "słoneczko, Teletubisie" - bo nam jeden pan z komplementem zarzucił ). Dobra passa trwała w sklepie muzycznym. Pan nam szukał prezentowego analogu a T. tańczył w wózku do każdej melodii w tle (biodrem zarzuć, trzy palce nad głową, głową kiwaj).
Jak poszliśmy na pocztę wysłać płytę - tja, Michaś come back. Mamusia nie musiała czekać w dłuuuugiej kolejce. Tak się darł, że panienka z okienka stwierdziła, że czuje presję
musiałam ostro obiecywać huśtawki i słowo daję, dałabym czekoladę z orzechami byle się przestał wydzierać
Drobne huśtawki i sklep z butami. Myślałam, że jak $ nie gra roli, to szał i tylko wybieram.... tja. Okazało się że T. ma "puchate stopy" (parsknęłam) i żadnego wyboru nie miałam. Dwie pary butów (zimowych) były dobre... Stwierdziłam, że trudno. Lansu nie będzie i kupiłam mu kapcio-trzewiko-materialaki za 35 zł, będzie miał do stania przy ławce ale jakiś cud, bo nie zdejmuje z nóg (atti wciąż szarpie).
I w ogóle w centrumie deficyt huśtawek dopiero nad Wisłą cosik było. Skandal!!!!
Koniec pamiętniczka, czas dorobić kawencję

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości