|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
hehe, Was też oprowadzę po nie oczywistym krk ![]() Jak się zbiorę to idziemy oglądać buciki. Próba sił no i obczajka hustawek w centrumie
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ....
DZIEKUJE ZA ZYCZENIA - dla nie posiadajacych fb wklejem foto - niespodzianki jaka mialam na lozku jak dzis o 1w nocy wrocilam po pracy do domku ImageUploadedByWizaz Forum1396613129.764896.jpg A jutro ide oderbraf WOZEK Milusia Ten swoj 3w1bede musiala sprzedac - mam nadzieje ze sie uda ![]() No nic jade do pracy ale woierw wdepne do sklepu i moze jakas kreacje na jutrzejsze disco se kupie ![]() MILEGO WEEKENDU zycze wam wszystkim - badzcie zdrowe i dzieci tez ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde pokombinuje i Wam wstawie zdjęcie mojej tarty (nie zalanej jeszcze jogurtem)- bo nie wiem jak zupa wychodzi.... Cytat:
moze jakis wątek w klubie, żeby nie szukać? ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Hanulko Kochana
-Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś w sklepie oglądać spacerówki. Powiem Wam, że Maclaren zupełnie mnie nie zachwycił. Co dotknęłam to miałam wrażenie, że zaraz rozwali mi się w rękach. Już rozumiem Wasze dylematy przy kupnie używek jeśli nówki tak wyglądają. Nie wątpię, że jest to solidne, ale bałam się go dotykać. Jakubowi w sumie się podobało, za to nam wszystkim wpadł w oko Baby Jogger City Mini (cenowo jak Maclaren). Wygodny, płynna regulacja oparcia, więc ma wszystkie poziomy, wentylacja tyłu budki, dość dobrze obudowany, wysokie boki (jak na spacerówkę to wybitnie), brak regulacji podnóżka jako minus, długi podnóżek na spory plus, genialny system składania (jedną ręką z dzieckiem na drugiej ręce spokojnie złożę i rozłożę wózek), mały po złożeniu, więc jest szansa, że wejdzie mi do bagażnika (dotychczasowy mi się nie mieści, Maclaren jest po złożeniu długi, więc też mógłby się nie zmieścić), waga ciut poniżej 8 kg.
Duży minus - cena. 1000zł za spacerówkę to praktycznie tyle co 2w1, któremu do zarzucenia mam jedynie do, że nie mieści się do bagażnika.ale mam dylemat.... ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() genialne zdjęcie u mnie nie ma ciszy. J. spuszczony z oka (nawet jak jestem w tym samym pokoju) rzuca się pędem do przedpokoju i leci przed siebie z piskiem i głośnym śmiechem, do tego tłuczenie kolanami o podłogę i przebieranie rękami. Jak zostaje w pokoju leci do szafek, otwiera, wkłada głowe i zamyka. Ryk murowany. Cytat:
mam nadzieję, że to kwestia tylko potrzeby większej ilości czasu ![]() my łóżeczko obiżaliśmy 2 tygodnie temu, więc nie tak dawno. ja też jeździłam po podłodze na pupie i nigdy nie raczkowałam. może będzie od razu chodził? albo cofnie się i chodząc nauczy się siadać (sama siadłam dopiero jak nauczyłam się chodzić i żyję). Jakub najpierw wstał (wtedy potrafił kawałeczek podraczkować), dopiero potem rozkręcił się z raczkowaniem. no odstawiam, bo on ani myśli o siedzeniu czy jeszcze gorzej o leżeniu. ma etap, że to dla mięczaków podgonił, pewnie, że tak _________ rehabilitantki dziś nie było, nie wyrobiła się J. jeszcze wczoraj raczkował po całym dywanie, po podłodze lepiej mu się pełzało, bo ślisko. Dziś raczkuje po każdej powierzchni, ba, biega na 4, mój wzrok nie nadąża za nim. Nauczył się raczkować po podłodze jak był w samym bodziaku, nogi gołe to nie ślizgał się, potem i w spodenkach zasuwał. Tak szybko leci, że czasem nogi mu nie nadążają, śmiesznie to wygląda, bo w biegu musi łapać równowagę. I pomyśleć, że 2 tygodnie temu pełzał, raczkował po kilka kroczków a od tamtej pory wstał i tak rozkręcił się z raczkowaniem. Niesamowite. Do tego jest taki szczęśliwy, że może się szybko przemieszczać, zwiewać nam. |
||
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ode mnie też wsyzstkiego najlepszego z okazji urodzin zdrówka, miłości i kasy
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamy!
jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Dotyczy ona okresu okołoporodowego. Minął już rok od porodu, ale mam nadzieję, że jeszcze coś pamiętacie. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Z góry bardzo dziękuje za wszystkie wypełnienia! |
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, chyba nie nadrobie, trzeci dzien nie mam czasu na nic
![]() Ale w przerwie miedzyprzygotowaniowej (heh, co za slowo ) witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka ![]() Kreacje sa, tort jest, zarelko bede jeszcze z Mama robic. Porzadek "moze byc" (Trolla chyba pytala - nie, okien nie mylismy Bukiecik bede miala z rozyczek ecru, jutro rano jeszcze musze go odebrac. No i przymiarki na 10 osob w sumie udane - bedziemy jak sardynki w puszce, ale kazdy swoj kacik przy stole bedzie mial ![]() No to lasencje - do uslyszenia! ![]() (moze jeszcze wieczorem zajrze, chyba, ze padne )
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moc uścisków dla Hani Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Dużo miłości i oby ten dzień był jednym z najpiękniejszych w Waszym życiu---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ostatnio A. budził się w nocy, żeby sobie pociumkać tak z 1-2 razy (zasypia bez cyca), a dziś chciał konkretnie w nocy pojeść, a tu zonk, bo nic nie leciało. Jakoś dał się ugłaskać, ale mi się chyba mleczarnia kończy
|
||
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO HANIU!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A ja nie wyprawiam Oliwce roczku ![]() Moja Kochana Mamunia powiedziała mi dziś że jednym z prezentów urodzinowych dla O. będzie imprezka dla niej u moich rodziców Rodzina tż jest raczej niereformowalna i oni nie obchodzą takich okazji więc wielką t. mam z glowy. Przywiozę im po kawałku torta , który już zamówiłam![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- aha i wiecie co! : O. obudziła się dziś w nocy ok. 23.00 i trochę marudziła wiec wzieliśmy ją do naszego łóżka. Zasnęła więc zasnęłam i ja i tż. O. strasznie się rozpycha i wierci u nas podczas snu. Po jakimś czasie słyszę "łup" i delikatny płacz, zerwałam się na równe nogi, tż też patrzymy a O. spadła z łóżka . jakoś przeszła przez całą długość łóżka i chyba się zsunęła.Na szczęście łóżko niezbyt wysokie - nic jej się nie stało poza lekkim oszołomieniem![]() Od dziś koniec spania w naszym łózku
|
#1030 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do baby joggera to mi sie baaardzo spodobał (no moze poza tą regulacją oparcia) i nawet nie wiem czy bym go nie wziela, ale akurat jak kupowałam to w zadnym sklepie nie był dostepny od ręki (a jak pamietasz potrzebowałam wózka na juz). Cenowo był dosyc drogi bo cos ok 1500 zł z tego co pamietam (a moj techno xlr wtedy kosztował 1200). Corka rosy chyba go ma (przynajmniej pisała ze ma zamiar kupic) wiec moze ją podpytaj jak sie jej sprawuje. Cytat:
bardzo bardzo się cieszę z ogromnych postępów Jakuba Cytat:
Biedna Oliwka, na pewno się wystraszyła. Ja właśnie dlatego juz od dawna nie śpię z Jankiem, nawet jak na chwile zasne z nim (choc się pilnuje bardzo zeby tego nie robic) to zaraz sie budzę bo mam schize ze spadnie. Dziewczyny, a co z panienskim dla Tasi? Kwiatuszku, cos miałas przygotować |
||||
|
|
|
#1031 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
100 lat Kasiu, wszystkiego naj naj Cytat:
A życzenia będą jutro ![]() O której godzina W?? Cytat:
![]() I dobrze, że O. nic się nie stało ![]()
|
|
#1032 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() również udanego weekendowania ![]() Cytat:
widzisz jak cię własne dziecko zaskakuje cieszę się z postępów J i mam nadzieję doczekać ich u mojego syna. Mówisz że też na pupie sunęłaś no byle skutecznieCytat:
Cytat:
No a sytuacja łóżkowa jest mi znajoma bo mi niedawno syn "zszedł" z łóżka ale nawet nie mruknął i obudziłam się w szoku że go nigdzie nie ma a on na dywaniku leżał i też sobie obiecałam że to koniec...
|
||||||
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
dziękuje Wam tak! odliczam dni, bardzo się cieszę i mam stracha tak sama z Ewunią podróżować ale pocieszam się, że szybko zleci WSZYSTKIEGO NAJJJJLEPSZEGOO HANIU! STO LAT! |
|
|
|
#1034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kasia STO LAT my po występie młodej, zapomniałam aparatu fajnie wyszło, króciutko, chaosu nie było ![]() wg młodej za krótko i czemu nie na scenie (jest sala z mała scena a pani kazała przed sceną )
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a maclaren dla mnie jest solidny . normalny . Cytat:
|
|
#1036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ci się nie widziało w regulacji oparcia? zastanawiam się tylko czy nie wyrobi się to, ale tak to rewelacja. pewnie, że jestem. martwię się innymi sprawami, ale z postępów bardzo się ciesze i dumna z synia jestem. Cytat:
mam nadzieję, że jeszcze się pozmienia. tak śmiesznie się poruszałam, ale w końcu nauczyłam się chodzić. Cytat:
ten baby jogger nie wygląda jak parasolka, bardziej jak zwykła spacerówka z 2w1, tyle że jest lżejsza, ma piankowe koła, super się składa.________ mój chłop podchwycił zachwyt Joggerem ![]() ja to mam dylematy |
|||
|
|
|
#1037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spędziłyśmy dzisiaj bardzo miły dzień tylko w dwójkę, byłyśmy na spacerze i na basenie. Chociaż już w mojej głowie tyka zegarek i odmierz czas do poniedziałku...czasem naprawdę chce mi się płakać. Nie wiem co to będzie i jak ja to przeżyję Cytat:
Pani, to zdjęcie Torresa jest mega, małe diablątko robi mamie psikusa "i co mi zrobisz?" hihi ![]() Kasiu, wszystkiego najlepszego! Zdrowia, szcześcia, pomyślności i duuuużo radości!
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-04 o 20:59 |
||
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, 100 lat! Wszystkiego najlepszego! :-*
Tasiu, śpij dobrze ostaniej panienskiej nocy.
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja zloze teraz zyczenia bo pewnie jutro nie będziesz miała czasu na wizaz ......................... ................ ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Was ,dużo Miłosci ,Radosci i samych cudownych chwil Cytat:
Ja spie z R ,z każdym dzieckiem spałam,ale zastawiłam bok naszego łózka łóżeczkiem R i do tego jeszcze pomiędzy taka długa poducha . wiec nie ma możliwości aby spadł .tylko ze on na ogół spi spokojnie . a ja się nie pochwaliłam ...ze od rana chodze z guzem na czole ![]() ,R się zamachnął telefonem w moją strone .... gwiazdki zobaczyłam R dziś jadł pierwszy raz Pataje ale mu smakowało ,zjadł prawie połowe ...
|
|
#1040 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze że nic się nie stało Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i kurde potaniały, noooo nie podobało mi się to że to na sznurek jest (dobrze pamietam?) jak wam się tak spodobał to bierzcie. Nie bedzie Ci wygodniej wynosić go na spacer? Jak czytałam opinie, to on podobno fajnie się też sprawdza w warunkach poza miejskich. Ten blog przeglądałm przed zakupem http://wozkomania.blogspot.com/2012/...laren-xlr.html Cytat:
![]() Cytat:
(moja kolezanka kiedys chodziła jak pirat, bo jej synek włozył palec do oka dosyć powaznie to wygladało, na szczęście dobrze się skończyło)co to pataja ![]() A Megi wrzuciła zdjęcie Puszka na fb Tasiu kochana, szczęścia szczęścia i radości na nowej drodze
|
||||||
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie,
już obrabiam fotki i będą soon. Szybko napiszę: dzieci chorowały, powoli wychodziły, ja załapałam zapalenie spojówek - jakaś masakra: ból, ropienie, mega obrzęk,oka nie było widać, ale że mi mało, to rowerem wybiłam sobie jedynkę... a teraz zaraziłam Igora i biedny ma oczko mega paskudne, jedyny plus, że szybciej ode mnie dostał antybiotyk. To streściłam kilka dni życia. No a teraz nawala mnie znów gardło. W pn idę do pracy, jutro mam okulistę - badania okresowe do pracy i nie wiem, czy mnie puści. Ładnie się zaczyna.
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam z Córką, ona jeszcze tego wózka nie ma, ale myśli o nim, tyle że z jej informacji wynika, że w warunkach poza miejskich nie sprawdza się tak fajnie ze względu na brak amortyzacji, które są w wózkach 2w1. na spacer do tej pory tż znosił wózek idąc do pracy i wnosił wracając, stał w klatce, ale taki sama bym nosiła (raczej). dzięki za linka, poczytam. Cytat:
|
||
|
|
|
#1043 |
|
Rozeznanie
|
alliw
Monika maclareny są specyficzne Powinnam, poszukać emotki z torbą bo sprzedałam swojego xlr No nie pasował mi. Był lekki, ale gorzej mi się go prowadziło jedną ręką - a często musze wracać z L. na rękach a drugą prowadzić wózek. I została mi moja 3w1 Którą po przejściach pokochałam ![]() Kasia Cudna wiadomość i wszystkiego naj naj naj ! moderna zupa się zrobiła. Ładnie pachnie despa Popieram pomysł wątku w fotoklubie Można by wstawiać przepisy - np. na zupę tartowo-cukiniową Fajne przepisy na wątku dajecie Ja dzisiaj na kolacje zrobiłam tartinki pizzowe - na ciasto francuskie ketchup, pieczarki, salami, oliwki i starty ser zółty Monika dla Jakuba że tak zastartował. Z dnia na dzień będzie lepiej. Szkoda, że nie widzieliście się z reh ![]() My dzisiaj zaliczyliśmy plac zabaw - udało mi się założy L. buty Tasia wszystkiego naj na nowej drodze życia Oby wszystko udało się, tak jak zapragniesz
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Miały być fotki z roczku Kalinki, a są z urodzin Igora (nie wiem, gdzie tż położył kartę).
|
#1045 | |||
|
Rozeznanie
|
Moni_ka a jaki masz teraz wózek, ten 2 w 1?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|
#1046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pitaja - inaczej smoczy owoc , http://urodaizdrowie.pl/jak-smakuje-...jak-ja-podawac ,smakuje trochę jak mniej słodkie kiwi . Cytat:
![]() zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1047 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o Kalince juz pisałam na fb ![]() A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia zobaczymy czy to jednorazowy wybryk ![]() Lece śpiochać. Dobranoc ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
kłade się spać mądrzejsza, dzięki
|
||||
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Pitaja . dla J !Dobranoc
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
baby design Lupo
Cytat:
![]() dokształciłam się w baby jogger, ten gt, o którym pisałaś ma pompowane koła i jest 2 kg cięższy, więc nie spełnia moich kryteriów (10 kg to nie jest alternatywa dla mojego 2w1), no i cena wyższa o ok 200-300zł. Megi - cudne dzieciaki |
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś musi przeskoczyć, jakaś kulka zatrybić i bang! trach! RUCH! ![]() ![]() klask i:![]() tak długo czekałam na ten wieczór i przegapiłam pewnie dlatego żem na antybiotykach i się napić, jak człowiek, nie mogę ![]() ![]() Tasiu, kochana!, wszystkiego dobrego! niech Wam słońce świeci, ptaszki śpiewają a wiewiórki jedzą z ręki ![]() jak to? to się nie liczy! do powtórki!!! ![]() hehe, NIE! on ratuje mamę! znalazł pana Pirata - łobuza - i uratował świat (pędzli). Wielki wojownik zdobył małą filiżankę i księgę mądrą której nie przeczyta wróci zmęczony z wojennej wyprawy i wszystko rzuci u stóp mamy ![]() ale mi się skojarzyło z doopy, a jednak ![]() masz przecudne dzieci No i zazdroszczę grzecznych dzieci, które nie podłączają się do otwartych gniazdek ![]() ![]() ![]() klask i: do boooojuuuu, do bojuuuu, do przodu Ja-ne-czku!!!!!Byliśmy wczoraj w centrumie. T. w tramwaju - plaster miodu. Zagadujący, czarujący, śmiejący (aż musiałam sprawdzić w google grafika: "słoneczko, Teletubisie" - bo nam jeden pan z komplementem zarzucił ). Dobra passa trwała w sklepie muzycznym. Pan nam szukał prezentowego analogu a T. tańczył w wózku do każdej melodii w tle (biodrem zarzuć, trzy palce nad głową, głową kiwaj). Jak poszliśmy na pocztę wysłać płytę - tja, Michaś come back. Mamusia nie musiała czekać w dłuuuugiej kolejce. Tak się darł, że panienka z okienka stwierdziła, że czuje presję musiałam ostro obiecywać huśtawki i słowo daję, dałabym czekoladę z orzechami byle się przestał wydzierać ![]() Drobne huśtawki i sklep z butami. Myślałam, że jak $ nie gra roli, to szał i tylko wybieram.... tja. Okazało się że T. ma "puchate stopy" (parsknęłam) i żadnego wyboru nie miałam. Dwie pary butów (zimowych) były dobre... Stwierdziłam, że trudno. Lansu nie będzie i kupiłam mu kapcio-trzewiko-materialaki za 35 zł, będzie miał do stania przy ławce ale jakiś cud, bo nie zdejmuje z nóg (atti wciąż szarpie). I w ogóle w centrumie deficyt huśtawek dopiero nad Wisłą cosik było. Skandal!!!!Koniec pamiętniczka, czas dorobić kawencję ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

to praktycznie tyle co 2w1, któremu do zarzucenia mam jedynie do, że nie mieści się do bagażnika.
(chyba jako ostatnia) jak ja się przyzwyczaję... 
może potem wróci do tego co teraz pominął... kto wie.
) witam sie z Wami, ostatni raz jako panienka 

. jakoś przeszła przez całą długość łóżka i chyba się zsunęła.Na szczęście łóżko niezbyt wysokie - nic jej się nie stało poza lekkim oszołomieniem

Janek najpierw wstał (przed Bozym Narodzeniem), raczkowac i siadać zaczął niedlugo przed skonczeniem roczku. Chodzić ani myśli 

nie podobało mi się to że to na sznurek jest (dobrze pamietam?) jak wam się tak spodobał to bierzcie. Nie bedzie Ci wygodniej wynosić go na spacer? Jak czytałam opinie, to on podobno fajnie się też sprawdza w warunkach poza miejskich. 

klask i: