|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Witam!
jestem położną i przeprowadzam badania dotyczące okresu okołoporodowego. Jeśli znajdą Panie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Z góry dziękuje Wszystkim za udział w badaniu! |
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj u alergologa - prywatnie. Niby jestem zadowolona i to bardzo! bo z testów skórnych nie wyszło zupełnie nic, nawet alergia na mleko.
Ale z drugiej .. skąd są te policzki czerwone? Ona nie potrafiła tego powiedzieć. Stwierdziła tylko że na pewno nie jest to AZS bo całe ciało ma bardzo ładne a i te policzki nie są najgforsze i wg niej jak słońca trochę złapie to mu przejdzie. W sumie rok temu w Chorwacji jak byliśmy miał cerę idealnę a dużo na słońcu przebywaliśmy. Mamy zielone światło na mnormalne karmienie go. Powiedziała, że ewentualnie może mieć lekka nietolerancję na coś, ale to już metodą obserwacji stwierdzimy sami. Wg niej już dawno powinień jeść normalnie. MAm wyrzuty sumienia, że słuichałam się tej głkupiej pediatry zamiast od razu do alergologa iść - ale jakieś takie drastyczne mi się wydawały testy i niepotrzebne. A tu się okazalo, że Boirys na sam koniec dopiero lekko się rozpłakał. Byłam w szoku normalnie! Tak więc cieszę się, że alergii nie ma a jednocześnie dalej się zastanawiam skąd się te czerwone policzki wzięły i dlaczego nie chcą zejść. Lekarka powiedziała, że po sterydach by mu zeszły w jeden dzień, no ale że to oczywiście głupota mu je podawać.,
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-04-04 o 16:40 |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- no to wszystko jeszcze przed nami tak naprawdę
![]() Myślisz że te akcje w sklepach to przez to że pozwalałaś na zbyt wiele i nie byłaś stanowcza jak była na tym etapie co nasze maluchy teraz? Kurde musiałam się zresetować bo myślałam że umrę. Wykorzystałam drzemkę małego,ja się już obudziłam a on jeszcze śpi
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie o takie sytuacje chodzilo o jakich Ty piszesz, zeby dluzej popatrzec przez okno U nas to byly raczej wieczne walki o slodycze, nowe zabawki, o niewracanie z placu zabaw do domu kiedy juz byla pora, itp. Takie sytuacje, w ktorych naprawde nie mozna ustapic ![]() Dobrze, ze juz lepiej sarah dziekuje
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-04 o 17:19 |
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja nie robię z przepisu - proporcje zawsze na oko, zazwyczaj robię dużą porcję z 0,5kg mascarpone i dużej, bitej śmietany, do tego odrobina żelatyny. Reszta zazwyczaj tak - na spód biszkopty namoczone kawą (kocie języczki), na górę kakao i inne dodatki, zależnie od ochoty.
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
padam na pysk! wczoraj oficjalne otwarcie tych treningów (ale to jakieś jaja są, gdyby nie to, że dostanę za to fajną kasę to bym to olała sikiem prostym) dzisaij małż wziął sobie wolne z Pietraszkiem!!! Pięknie dał radę, grzecznie chodził siedział w wózeczku naprawdę jestem dumna z mojej żabki ale żeby nie było za cudownie - zrobiło się Pietraszkowi coś na pisiorku, taki biały nalot czy coś, podobno się robi jak się napletek zrośnie (?) i we wtorek idziemy do chirurga na nacięcie czy coś boję się jak pieron bo idę sama wczoraj się fatalnie czułam dzisiaj w nocy mnie aż trzęsło nie wiem czy to zmęczenie czy jaki pierun ale masakra..... Mama poszła z żuczkiem jeszcze na spacer mały (rowerek plastikowy u nas to już obowiązkowo na spacerki w wózku ciężko, żeby siedział - chociaż dzisiaj aż w szoku jestem że tyle czasu dał radę) Idę pranie wywiesić buziaki kochane tęsknię bardzo ![]() ale jestem w trakcie zmiany abonamentu i dostanę nowy fon (małż mi czaczę zepsuł!!!!!!!!!!!!
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Ania-no to lekko nie miałaś :/
Z resztą pamiętam jak wspominałaś o tym wcześniej
|
#880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
bylam z mlodym u lekarza co by na łikiend spr bo jeszcze troszke kaszle. czysciutko średnio... ![]() kazal odstawic kropelki i tylko inhalowac i oklepywac bylam z malym pierwszy raz sama bo malz na dwojki w tym tyg a mama akurat poszla na droge krzyzowa. troche sie balam bo zawszez kims chodzilam no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. mlody byl poprostu - no brak slow. byl taki grzeczny, taki rozkoszny ![]() no poprostu taka dumna z niego bylam bo tyle pochwal dzis uslyszlaam ze ![]() Moj kochany potem podreptalismy pod kosciol po babcie to mlody w rau byl bo ostatnio ma faze na "jezusika" a ze przy kosciele wszedzie pelno krzyzy czylijezusikow to mlody az piszczal z zachwytu ![]() Cytat:
gdzie sa - nie wiem ![]() Cudne fotencje ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
o matko, uwazaj na siebie!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
jak narazie zpelnie odstawiam sloiczkowe obiadki (od 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu-jakie kropelki Kubie dawałaś?
Oskar też ma coś na policzkach-wygląda na takie suche placki ale suche to nie jest,ale widoczne. Też nie wiem od czego.
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mielismy deflegmin, 8 kropleke 2 razy dziennie ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- pyt - jak wstawic zdjecie do k. ale do watku a nie na strone ogolna...bo mam cos dla Was
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-04-04 o 19:04 |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
co do kaszki - Pietraszko ma taka od ja wiem? Czterech miesiecy? I to na noziach rasiach i policzkach. Powiedziala, ze jak bedzie cieplej slonce wyjdzie to mu to zniknie, ze to raczej na pewno nie jest alergiczne
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i witam się, padam dziś maksymalnie
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Kuba wlasnie wstal z drzemki. spal od 18.00
![]() :mdl eje:---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz mi normalnie można bez żadnego skierowania? i od razu na tej wizycie robi te testy? długo to trwa?? Ja chyba tez sie przejde bo też nie wydaje mi sie że to od mleka... jej ciagle na nogach takie suche kaszki wyłaża raz czerwone raz nie, na policzkach też ma i ja już nie wiem z czego
|
|
#889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Podobno wysłany, jestem bardzo zła, bo byśmy jutro gdzieś pojechali. Od poprzedniego piątku kasku nie ma
![]() Cytat:
Dobrze mi z tym. Cytat:
Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam filmik z Blanka "jedzaca" zupke. jak dla mnie miszczostwo swiata!
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, jak mi młoda spierdziela wszędzie, to masakra. Żebyśmy chociaż mieli ogrodzenie, to bym ją samopas puszczała, a tak? Jestem chyba bardziej zmęczona, niż ona
|
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem na bieżąco, ale nie pisałam nic, bo jakoś weny brak. Bardzo się cieszę, że poruszyłyście temat zachowania dzieciaków, bo moja Młoda raczej z tych bardziej "nieokiełznanych". Ja się cieszę, że ją tak wszystko ciekawi, że jest przebojowa, odważna, samodzielna, że wszystkiego chce spróbować, ale czasami po prostu bywam zmęczona i wtedy chciałabym pójść na spacer z wózkiem, wiedząc, że Mysza spokojnie posiedzi, no ale Na porządku dziennym jest to, że Julka płacze, jak jej czegoś nie daję (czegoś, czego naprawdę nie mogę, a nie czegoś, czego nie daję dla mojego widzimisię - Mała to ładnie ujęła ), wkurza się strasznie, jak jej coś nie wychodzi (dziś dramat, bo niebieski klocek nie chciał stać na żółtym), wszędzie musi sama zajrzeć (a na zakupach wchodzenie na zaplecze raczej nie jest mile widziane).Generalnie jest mega pogodnym dzieciakiem, chce do ludzi, do dzieci i to jest super. W tych trudniejszych sytuacjach pomaga mi, jak staram się patrzeć jej oczami (coś w stylu "ale dlaczego nie mogę"). Spojrzenia innych ludzi mam w głębokim poważaniu. Dziś zabrałam ją do basenu z kulkami i na plac zabaw, spacerowałyśmy, goniłyśmy się. Taki standard. Teraz Młoda już śpi, a ja, wykąpana, jest git. Tz jeszcze w pracy, kończą projekt z deadlinem poniedziałkowym. A, i odnośnie powiedzeń programistów: u tz w pracy mówią "nikt wam nie da tego, co my wam obiecaliśmy" Aaaaale mi długi post wyszedł. Wybaczcie, że się dziś nie poodnoszę. Wybaczycie, prawda? ![]() Miłego! |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak przybita tymi zębami moimi... nie sądzilam że mnie tak to telepnie. Nie wiem co robić. Bylam dziś u chirurga, ma zrobic analize i dać znać 25.IV. powiedział że bez operacji sie nie obejdzie. Nie wiem w ogóle, czy sie podjąć tego. Może se tylko zęby wybiele?
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Kundzia my co prawda nie mamy diety bezmlecznej ale polecam różnego rodzaju kasze:jęczmienna, jaglana, krakowska, biała gryczna (nawijko ) dodawane do zup, zawsze to coś innego. a z przekąsek to ja swego czasu dawałam Kubie wafle ryżowe ![]() teraz jest szał na paluszki ![]() misiaeel aż mnie ciary przeszły, jak przeczytałam, co Cię spotkało jak się teraz czujesz?ezzo dobrze, że mi napisałaś o tych kaszach w torebkach, bo nieuświadomiona byłam ![]() silver za nockę piękną i zdrówka dla Darii.little a tak sobie pomyślałam... nie mogłabyś iść teraz na wychowawczy? blogerko super, że wizyta udana i że jesteś z niej zadowolona i wspaniale, że Borysek zdrowiutki i możecie normalnie jeść Lady powodzenia u chirurga, oby to nie było nic poważnego i żeby nie był żaden zabiega potrzebny ![]() nawijko masz mikser?? to teraz dopiero bedziesz szaleć ![]() jaki kupiłaś? Deli współczuję tulę mocno ![]() pisałyście o histeriach dzieciaczków mój Kubson też potrafi się zdenerwować z tym, że u nas jeśli czegoś chce a ja mu nie pozwalam (bo coś jest niebezpieczne) to owszem jest lekkie zdenerwowanie ale jakoś póki co udaje mi się opanować (pewnie jak zacznie chodzić i inaczej wyrażać swoje emocje to będzie wiekszy problem) , u nas najczęściej płacz jest wtedy kiedy ja znikam, wstaję z podłogi, wychodzę do wc, o tym, żeby Kuba został sam z kimś innym to nawet nie myślę, wtedy mamy dziki płacz i czasem naprawdę nie potrafię go opanować ![]() generalnie pozwalam Kubie na wiele, bo przecież jestem cały czas przy nim i potrafię kontrować sytuację. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- dziewczyny, martwię się o Ewik, dawno jej nie było... |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł, popołudnie wyprało mnie z wszystkich sił
![]() Jak do południa jako tako to po Bartulowej drzemce myslałam, ze wyjde z siebie, ewidentne "nie wiem, czego chce ale chce tego bardzo i natychmiast" no i winowajcy sie znalezli- górne trójki sie bielą a dwa dni temu sprawdzałam, nic nie było ![]() PSTRYNIU, no nie dziwie Ci sie, takie dorosłe zachowanie u takiego całkiem niedorosłego facecika ![]() ![]() ANIA, pamietam opisy Waszych ekscesów.... i mam nadzieje, ze jakos przez to przebrniemy, bo wydaje mi sie, że niestety- przy charakterku Bartula- nie bedzie łatwo ![]() LADY, o kurczaki, a skad tak nagle sie wzieło takie cus? Dzielna badz dla Pietraszka BLOGERKO, super ze wyniki wyszły w porządku HJE, ja czasami wracam z podwórka tak wyzuta z sił, ze jak młody zasnie to kwadrans po prostu siedze i zbieram siły, zeby zjesc kolacje albo sie wykąpac ULTRA, ja zauwazyłam, ze odkąd młode ma mozliwosc wyszalenia sie na dworze, to spokojniejszy jest pózniej i lepiej spi co nie zmienia faktu, ze kazde zabronienie mu czegos wywołuje falę buntu i masakryczne reakcje ale tu staram sie postępowac jak Mała Widziałyscie na fejsie (Pstryniu, sorry ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- aaaa, wlasnie zjadłam dziesiatą biedronowską pomaranczke ![]() ale sobie dogodziłam, mniam ![]() BOKEH, ja jestem zakochana w Twoich zdjeciach bez czapki? |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady: biedny Pietraszek, kciuki za wizytę u lekarza! Pstryczek : brawo dla małego mężczyzny <3 ------------- A my dziś na spacerze długim, t. przyjechała i nas wzięła. Czy wy teraz zawsze dajecie dzieciom czapkę na głowę jeśli wiatr rusza włosami? ![]() Bo trudno mi z otoczeniem dojśc do porozumienia, wszyscy każą dawać.. Poniżej Amelek spacerowo, jeszcze wrzucę do k. zdjęcie z t. bo nie chcę jej tu upubliczniać. Jak się Wasze dzieci zachowują w piaskownicy, jak są dzieci? Moja stoi z boku i ani drgnie, przygląda się, chyba się boi. |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba jak widzi jakies dziecko w piaskownicy to się w nie wpatruje a potem przytula się do mnie, chyba się boi właśnie... |
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
NANCY, co jest z gryczana?
![]() A ja z kolei nie polecam kasz w torebkach, nie bij wraz z woda, w ktorej sie kasza gotowala wylewasz mase cennych skladnikow.Choc wiadomo - wygodniejsze sa. Fakt, jaglanke mozna przypalic, ale wlasnie przez czeste mieszanie dlatego najlepiej zalac ja i nie majstrowac nic w trakcie gotowania. Jesli chodzi o mikser, to poki co wybralam takiego prostego zwyklaka, typowo do ciast zelmer.Na wypasiony blender nie umiem sie wciaz zdecydowac :P DEBRAH, moj Kuba za kazdym razem na inne dzieci na placu zabaw reaguje zastyganiem w miejscu. Dopiero po jakims czasie zaczyna sie poruszac ![]() Wg mnie nie boi sie, tylko jest nimi mocno zainteresowany. Pewnie dlatego, ze na codzien nie ma stycznosci z rowiesnikami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-04-04 o 21:59 |
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mieszania, to ja właśnie myślałam, że jak nie będę mieszać to się przypali i dlatego mieszałam co chwila ![]() my też mamy zelmera ![]() mamy gości w niedzielę, nie wiem, co dobrego przygotować ![]() myślałam o pizzy ale nie mam pomysłu na ciasto :/ |
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób tiramisu:p tylko może wywolajmy Marsi - to nam powie co z tymi żółtkami zrobić, jeśli nie chcecie surowych
Są też takie przepisy jak Black podaje, na pewno też bardzo smaczne, ale IMO nic się nie równa czystemu serkowi z żółtkiem i cukrem - mniam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

ale to nie o takie sytuacje chodzilo o jakich Ty piszesz, zeby dluzej popatrzec przez okno
U nas to byly raczej wieczne walki o slodycze, nowe zabawki, o niewracanie z placu zabaw do domu kiedy juz byla pora, itp. Takie sytuacje, w ktorych naprawde nie mozna ustapic
)

z Pietraszkiem!!! Pięknie dał radę, grzecznie chodził siedział w wózeczku naprawdę jestem dumna z mojej żabki
boję się jak pieron bo idę sama
a ze przy kosciele wszedzie pelno krzyzy czylijezusikow to mlody az piszczal z zachwytu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo dla mnie wyglądasz mega kobieco i pięknie!
jak się teraz czujesz?
ale tu staram sie postępowac jak Mała 
bez czapki?