|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Ja dostałam nauczkę za takie podejście długo nie mogli ustalić płci w końcu się umówiłam na usg na którym moja lekarka miała porobić dokładne badania te połówkowe i patrzeć na płeć aż się nie dopatrzy. Tak byłam tym podniecona że w ogóle mnie pozostałe badania nie interesowały. Z wizyty dowiedziałam się że na 100% chłopak, oraz że mam przyjść na konsultacje do niej do szpitala bo muszą wypowiedzieć się inni lekarze, ale w ogóle tego nie zarejestrowałam że może być coś nie tak całą rodzinę obdzwoniłam przerażona że to chłopiec,a miało być tak pięknie może trochę za późno tu trafiłam...
|
|
|
|
|
#3572 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas w wanience Cytat:
Cytat:
ja miałam 4 lata i miałam smoka schowanego w pokoju i sobie sama chodziła troszkę pociumkałam- tak mi mama mówiła... a ostatnio w przychodni widziałam 4- latka ze smokiem [QUOTE=bojatoja;45889793]Hejo. Dzięki dziewczyny Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma. Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował. Powiedziała, że jestem bardziej narażona na zarażenie się od niego bo kp. Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka. I chyba tyle. Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe [QUOTE]biedulek moja najmłodsza sis miała ospę w wieku 10 m-cy i z tego co pamiętam była cała zsypana buuuuuu jest mi źle... 1. jestem chora, wszytskie kości mnie łamią, mam mega katar i tż idzie na nockę 2. byłam dzisiaj w pracy i wypełniłam wniosek o urlop i przy okazji byłam świadkiem jak mi d... obrabiają... normalnie "cudownie" będzie tam wracać
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka współczuję
ja spotykam od jakiegoś czasu na spacerze w parku dziewczynę, ma może 28-30 lat, piękna zadbana blondynka wozi ją na takim wózku inwalidzkim to jest dopiero tragedia, mi by serce pękło chyba ![]() Myszek śpi idę zrobić sobie domowe spa
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-04 o 19:31 |
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też A jednak od maja po tej wizycie miałam w głowie, że Leoś może być poważnie chory, a potem ten list czy któraś z Was też go dostała? Wyłam z rozpaczy, a jak położna przyjechała pobrać mu na to krew to zemdlałam tyle nerwów mnie to kosztowało...
|
|
|
|
|
#3575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niedawno nagrała spot dla Fundacji tvn, jak go oglądałam to na koniec się popłakałam ja takiego listu nie dostałam, ale jest wszystko dobrze?
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w smaku jak wypadają?No dostałam po 3 tygodniach wiadomość, że wyniki są ok i nie wymaga dalszych badań, nie wiem skąd potrzeba powtórzenia badania
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety mój crhrześniak ma fenyloketonurię ma specjalne jedzonko, w sklepie to tylko chleb może kupić... Cytat:
ehh mają tylko jedno dziecko?
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przezyc wspokczuje ... Wlasnie wrocilosmy a auchan i widzielismy chlopca z 10 letniego super milego z twarzy super ubranego na wozku takim inwalidzkim co sam jwzdzi... straszne.. maciezynstwo strasznie mnie rozczulilo dlatego bie otwieram linkow wrzucanych na forum.
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
mnie teraz krzywda dzieci uderza ze zdwojoną siłą od kiedy jestem matką
![]() dziewczyny czy do mury pasuje jakaś inna parasolka przeciwsłoneczna niż oryginalna za 100zł ma któraś inną? jutro idę do sklepu przymierzyć uniwersalną, ale może ktoś ma i poleci- kilka z Was ma murę
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedys chcialam pracowac w fomu dziecka badz hospicjum
ale uswiadomilam sobie ze taka placzka jest tam niepotrzebna Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- kaska a dlaczego forum tak ma ciebie wplywalo? nie zrozumialam teojej wypowiedxi Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Lola nie chce mi się rozpisywać, ogólnie może za dużo brałam do siebie
![]() teraz wbijam
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Od jakiego wieku dajecie dzieciom pic z tych kubeczkow Lovi?Znalazlam na amazonie taki sam,tylko ze produkowany przez firme w Anglii no i tanszy niz Lovi,tylko pojemnosc 210ml, http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...A3P5ROKL5A1OLE w razie gdyby ktoraz z dziewczyn w Uk chciala
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje tesco to jest jakaś masakra :/ chciałam coś kupić lenie i dupa!!! :/ nic zero takie małe tesco postawili że żadnych zabawek :/ eh chyba się bede musiała wybrać do miasta niedaleko.. Zwłaszcza jak Bajka napisała ile kupiła :p
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
ja ika uwazam taki zakup z mojej perspektywy za bez sensu
popatrz sobie na inglesine zippy ja mam ten wozek, nie bylam przekonana ale jest genialny to cos pomiedzy wozkiem a parasolka (mozna do niego kupic gondole i w ogole) jest mega lekka bo wazy ok 8kg zajmuje malo miejsca wiec super sprawdza sie do bagaznika rozklada sie na plasko, kola ma wiwksze od parasolki a mniejsze id mury, jest mega zwrotna prowadzi sie swietnie jedna reka nie ma przekladanej raczki a wiem ze ci na tym zalezalo ale podobno jest model inglesiny podobny do zippy wladnie z przejladana raczka niestety swierdzam ze.maxi cosi mura 4 wymiekla przy tym.wozku a nie wierzylam ze to mozliwe my od 3miesiecy kapiemy sie w wannie [QUOTE=matallewar;45887989]Mówisz? Może ja też przemyślę wymianę w takim razie?? Potrzebuję czegoś do noszenia w góry, ale może faktycznie lepsze nosidło? Tassia może mi pokażesz nosidło, jak będę (nadal planuję być) w Krk pod koniec kwietnia i zdecyduję ![]() Taaaaaaaaaak, co za beznadzieja! Nie da się normalnie czytać! Ja też bym wybrała życie dziecka... Cytat:
jasne ze ci pokaze potestujesz sobie wszystko co mam ![]() 3-6miesiecy Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wyniki były już ok. Może za jakiś czas powtórze to badanie... |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak btw, wiesz gdzie robią jej te ortezy ![]() dzięki za ząbkowe gratki
|
|
|
|
|
#3589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nadaję od rodziców, młoda śpi,ale już raz się przebudziła, bo koty szalały.
Była dzisiaj najgrzeczniejsza i najaktywniejsza na zajęciach I ona serio uwielbia moich rodziców, zawsze się uśmiecha na ich widok i w ogóle rozczula mnie. I słodkie jest to,że jak rodzice ją biorą na ręce i ja się znajdę w pobliżu,to wyciąga do mnie ręce, jednak u mamy najlepiej.A dzisiaj po kąpieli tak śmiesznie coś zaczęła gadać jak miałam ją karmić, moja mama słyszała daj, a ja słyszałam nein Kaśka brawo dla Mikiego, zdolniacha! Moja dalej nie ruszyła na kolanach z miejsca. Za to w miejscu przybiera dziwne pozycje, nawet umie na czworaka stać w rozkroku i z tego usiąść w szpagat. I dzisiaj na zajęciach jeszcze sznur zrobiła Boja zdrowia dla Filipka! Cytat:
I zwróciłam uwagę na spodnie i butki, śliczneCytat:
przeszłaś sporo, całe szczęście,że dobrze się skończyło czemu miałaś takie ciśnienie na córkę?Cytat:
Cytat:
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl to super, że Tusia taka prymuska na zajęciach
![]() spała już poza domem? mój spał we Wro i nic mu zmiana miejsca nie zrobiła
|
#3591 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spot: https://www.youtube.com/watch?v=npD2..._BJEAAsKJIeAR3 Cytat:
Cytat:
Cytat:
w Monachium, bo polskie ortezy okazały się strasznym niewypałem aby znaleźć profil na FB wystarczy wpisać: Pomagamy Poli
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie powinno sie robic w calosci bo gora szparaga jest baaardzo delikatna i powinna byc robiona na parze (gorna czesc wystaje ponad wode) a reszta zanurzona bo.jest twardsza wtdy one sa idealnie ugotowane i mniam mniam jednka przecierane nie maja znaczenia ![]() ja gotowalam pokrojone ![]() Cytat:
nie odbierz mojego postu jako straszenie ale wlasnie przygotowuje warsztaty dla dzieci z fenyloketonuria i spedzilam troche czasu na konsultacjach z ludzmi z fundacji na rzecz chorych na fenuloketonurie podobno czasem wyniki sa w normie a po jakins czasie jednak nie sa w efekcie dochodzi do uposledzebia umyslowego z powodu braku odpowiedniej diety jak sobie tego posluchalam to.postanowilam ze jak Maciej bedzie jadl.juz wszystko to powtorze mu to.badanie bo ja panikara jestem i w twoim przypadku jesli raz wyszlo cos nie tak chyba bym.to samo zrobila Cytat:
pasuje taka za 24zl identyczne sa w smykuale generalnie nie umiem uzywac parasolki Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to wytłumaczyć, nie dopatrzyłam w nich niczego słodkiego i myślałam, że wszystkie chłopaki tak mają na szczęście mój okazał się najsłodszym bobaskiem świata Wspomniałam już że przez jakiś czas miałam na wychowaniu młodszą siostrę, jakieś naturalne mi się wydawało że ja powinnam mieć córeczkę, zajmowałabym się nią tak jak Polcią...Czemu stylowiej? hmm rozczulają mnie opowieści jak mama dostaje kwiatki od synka itp, poza tym można ich naprawdę stylowo ubrać a działy dziewczęce zlewają mi się jak na razie w różową masę![]() My co jakiś czas jedziemy na kilka dni do mojego rodzinnego domu i tam jest z nim ok śpi ładnie i przeważnie jest spokojny... |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie dlatego jestem u rodziców,żeby zrobić próbę przed majowym wyjazdem i wakacjami. bo równie dobrze mogła do nas przyjść moja mama, ale wtedy byśmy nie sprawdzili. no i mam "wakacje",sprzątać nie muszę, gotować ![]() prymuską to ona nie jest, bo nie ma z czego, po prostu reszta dzieci dzisiaj marudziła, a ona grzeczna i bardzo się wszystkim interesowała
|
|
#3595 | |||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was ![]() Taka ładna pogoda dzisiaj była że wróciłyśmy do domu po 18 ![]() Rano na rehabilitację, potem zakupy, obiad i spacerek. Gratulacje za skończone miesiące i zdrówka dla chorych dzieciaczków! Ale miałam dzisiaj przeżycie, 1 bolesne zderzenie Zuzki z podłogą Bawiła się na podłodze na macie piankowej, niedaleko stał fotelik w którym siedziała wcześniej i jakieś tam zabawki zostały. Wyszłam z pokoju na chwilę, podpełzła do tego fotelika bo się chyba chciała oprzeć na czymś i fotelik jej pojechał na panelach I poleciała buźką na paneleDziewczyny jak nic jej się nie dzieje już, wieczorem była wesoła, śmiała się i zasnęła normalnie to nie ma się czym martwić?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My ogólnie mamy ciepło w mieszkaniu, ja chodzę w bluzce bez rękawów i spodniach dresowych/legginsach Body widziałam, dziewczyny Ci już pisały że w endo są, ja mam kilka na lato z ciuchlandu, tam tego pełno zawsze z nexta i czegoś jeszcze. Cytat:
ja też mam zimne nawet przy 30 stopniach, jakoś to do nich nie przemawia Ale i tak robię po swojemu, Zuzka jeszcze nie była chora przez nieodpowiednie ubranie.Kąpie cały czas. Mam plan do brodzika ją przenieść ale nie wiem kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że mówisz ale trochę mnie to zmartwiło położna mówiła że niekiedy jak odsyłają do poprawki to piszą na którą chorobę jest wskazanie a u mnie nie było, więc jej zdaniem to optymistyczniejsza wersja tego listu...
|
|
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do drugiej części to nie zgodzę się z Tobą, dziewczynki też można ubrać stylowo, nie wszystko na różowo- sama staram się kupować takie ubranka ale dla chłopaków również są super stylówki, żyjemy w takich czasach,że wszystkiego jest pełno i jak się chce to coś tam można fajnego dobrać![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dzięki wszystkim za info o bodach, na stronie Nexta znalazłam za 43 zł 4 sztuki,wysyłka chyba darmowa, więc będę zamawiać
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plissssssssss
|
|
#3599 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
u mnie w tesco dalej beznadzieja... byłam dzis jeszcze raz i prawie puste półki. No ale kupiłam Szymeczkowi kulę z kaczką w środku (z fisher price) i cały wieczór sie nią bawil ![]() Cytat:
brawo za raczkowanie ![]() [QUOTE=Asiek84;45894720]ja obstawiam skok i lęk separacyjny Tusia jest świetna ![]() ja wczoraj oglądałam fotki i masakra ![]() u nas w wanience ja wczoraj wykąpałam młodego w Nivea baby i o dziwo ma miękką skórę na buzi... tak szczerze to już zgłupiałam, a wczoraj się naczytałam że emolienty moga jeszcze bardziej wysuszać ja jeszcze nie dawałam kalafiora... brokuł jakoś specjalnie nie był pyszny ja miałam 4 lata i miałam smoka schowanego w pokoju i sobie sama chodziła troszkę pociumkałam- tak mi mama mówiła... a ostatnio w przychodni widziałam 4- latka ze smokiem [QUOTE=bojatoja;45889793]Hejo. Dzięki dziewczyny Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma. Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował. Powiedziała, że jestem bardziej narażona na zarażenie się od niego bo kp. Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka. I chyba tyle. Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe ![]() Cytat:
Olej ich!!!! Co za wstręciuchy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jeszcze jak to sie zalatwia ale zamierzam to zrobic jak maciej bedzie mial z 1,5roki w sumie nie zaszkodzi a jakos strasznie na mnie ten kontakt z ta fundacja zadzialal nie stresuj sie tym absolutbie jak zdiagnozowane jest przed 3rokiem to jest spoko dopiero jak sa dzieci co.im.diagnozuja jak maja 6 lat to niestey konczy sie.deficytami rozwojowymi Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam 
myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części
(bo chciałam, ale starszą córkę i młodszego chłopca, a mąż odwrotnie

długo nie mogli ustalić płci w końcu się umówiłam na usg na którym moja lekarka miała porobić dokładne badania te połówkowe i patrzeć na płeć aż się nie dopatrzy. Tak byłam tym podniecona że w ogóle mnie pozostałe badania nie interesowały. Z wizyty dowiedziałam się że na 100% chłopak, oraz że mam przyjść na konsultacje do niej do szpitala bo muszą wypowiedzieć się inni lekarze, ale w ogóle tego nie zarejestrowałam że może być coś nie tak
całą rodzinę obdzwoniłam przerażona że to chłopiec,a miało być tak pięknie
chyba nie podołam 

[QUOTE]