![]() |
#901 |
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Debrah mloda jak widzi inne dzieci to piszczy i skacze, tylko ze u nas na placu wszystkie dzieciaki sa starsze i po prostu od niej uciekaja ;/
Sylwia tak widzialam te nominacje... albo nominacje do zdjecia bez makijazu co ma niby pomoc w walce z rakiem ![]() ![]() ![]() nancy ale jak na wychowaczy? ja juz nie mam etatu. Z reszta nie stac mnie na siedzenie na zasilku, a co dopiero za darmo na wychowaczym. I nie wytrzymalabym psychicznie. Praca jest dla mnie odpoczynkiem ![]() Np. dzis juz mam dosc, "usypiamy" mala od 20... tzn moj maz wannabe ma za☠☠☠isty sposob- lezenie po ciemku z dzieckiem na klacie. Ja na dzis wymiekam, niech sam sobie z nia lezy ![]() Zmierzch na polsacie ![]() ![]()
#902 |
Zakorzenienie
|
NANCY, tak wlasnie myslalam z ta kasza, ale mnie emotka zmylila - jakbys niezadowolona byla czy co :P:P
To teraz czekam na przepisy od Ciebie co bym mogla mikser wykorzystywac dosc czesto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem bo sama siedzi ![]() Pola dzisiaj pierwszy, pierwsiunieńki raz zasnęła sama w łóżeczku! ![]() ![]() Ale ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-04-04 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
BLACK, gdzies mi mignelo, pewnie na blogu, ze polecasz kakaowe maselko do ciala z Isany.
Tez je uwielbiam ![]() Do ciala jest swietne, do wlosow za to sie nie sprawdzilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Miała 7mcy i w szpitalu tak z głupia frant zrobili jej z krwi IgE pod kątem alergii na krowinę, wyszło świetnie, a skaza białkowa jak ta lala była... I też od razu lekarze mówili, że z czystej ciekawości robią, bo i tak niemiarodajnie wyjdzie. Cytat:
![]() różnie, dzisiaj było wietrzysko nawet nie tyle mocne, co zimne i Agatka sama chciała czapkę (a uważam, że 4latka potrafi powiedzieć), Dorotce też dałam, zwyczajnie niefajnie było ale nie, wiatr nie jest dla mnie wyznacznikiem dać czy nie dać czapki ![]() Cytat:
a czy wygodniejsze... e, bo ja wiem? patrzeć, czy odpowiedni czas się gotują, wyciągać (zawsze się poparzę), rozcinać torebki... A tak? szklanka ryżu/kaszy, 2 razy tyle wody, od razu na kuchenkę stawiam i ciut solę, jak się zagotuje ściągam, owijam w koc/kołdrę i zapominam do czasu obiadu ![]() Mało tego - ciągle ciepłe, nic podgrzewać nie muszę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
nawijko jaka niezadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() przepisy z użyciem miksera, a bardzo proszę ![]() ![]() little chodziło mi, że może wychowawczy póki czegoś nie znajdziesz, zawsze mogłabyś się wtedy starać o jakieś rodzinne czy coś a i do emerytury by Ci się liczyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Mówicie że idzie ten śmieszny film o anemicznym Edziu i tym drugim co w samych spodenkach lata? Nie wiedziałam... Nie oglądałam pierwszej części bo jakoś zawsze przegapiam. Aż chyba włączę, dobry i kawałek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czytałam dużo w necie o właśnie włosowym zastosowaniu, ale... do mnie to nie przemawia, mam sporo masek do wykończenia, także zostawiam go tylko i wyłącznie do ciałka. ![]() Cytat:
![]() Jak ja miałam w planach staż, to na samą myśl o tym, że zostawię małą, miałam ochotę się rozpłakać - choć zostawałaby z Łukaszem, ale mimo wszystko, moja córunia mamuni miałaby spędzać większość dnia beze mnie? Jakoś nie pasowało mi to... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Już myślałam że mój mąż to ogląda bo spojrzałam na ekran i zobaczyłam tę aktoreczkę od Belli i zaraz potem jakaś babka powiedziała do faceta że myślała że on jest z jednym z nich. Ale to był zbieg okoliczności jednak
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Przyznać się, która mnie namówiła na fb? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą po ostatniej piaskownicowej akcji będzie mi ciężko przekonac się do zostawienia Małego z kimkolwiek... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Nie myślałam że to kiedyś powiem ale cieszę się że mam fb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba też ruszę temat kasz u nas. Chociaż młoda nigdy nawet ziarenka nie spróbowała, od razu w tył zwrot językiem...;/
Ale sama może zacznę z kaszami obiady komponować - bo u nas kasz się nie je, a zdrowe przecież. Zupę zdrową dziś zrobiłam jej, makaron drobno do niej, bo lubi przecież..zjadła 2 łyżeczki;/ ![]() Udoskonaliła się w mówieniu " nie ma" - wcześniej było "niemmmm", a teraz już normalnie " nie ma", jak dorosły, super to brzmi ![]() Jak się zama z sobą bawi np chowając mi portfel do torby i " nie ma", "nie ma", rozkładając rączki. Wiecie, że już tracę nadzieję powoli, że ona coś polubi, tak o, ja jej dam a ona normalnie ..zje? Za to cały spacer z niewysypkiem chodziła, zabrała z domu, było tam troszkę płatków - zajadała się. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sobie myślę - czy ja jestem jakaś dziwna?
![]() Bo tak - nie wyobrażam sobie "uciekania" od dziecka przy każdej możliwej okazji (Little, od razu zaznaczam, że nie biję tutaj do Ciebie! bo praca to przecież inna sprawa)... Nie wyobrażam sobie wyjechać z TŻ na wakacje/urlop/weekend i zostawić moje dziecko pod opieką innej osoby... Nie lubię jej zostawiać, wychodzić bez niej, zaraz o niej myślę i tęsknię, chcę wracać... Czy to jest dziwne? Wychodzę z założenia, że to JA jestem DLA NIEJ, a nie na odwrót - to moje dziecko, urodziłam, teraz jestem jej opiekunem, "aniołem stróżem" i to ona rządzi moim życiem - i nie jest mi źle z tego powodu. Lubię moje życie w obecnej postaci i nic mi w nim nie przeszkadza. Fakt, jest inne, niż wcześniej, ale uwielbiam je. Tę naszą rutynę - śniadanko, spacer, drzemka, spacer, obiadek, zabawa, kąpiel, spanie... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
A w ogóle czy ja wspominałam że w środę wracam do pracy?
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Już kiedyś miałam zapytać, naprawdę mamuśki są niesympatycznym określeniem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej powiem : teraz z perspektywy czasu uważam, że urodziła się w idealnym momencie. Owszem, mam studia - ale - dzięki temu teraz jestem w domu, będę jeszcze przez ponad 2 lata. Więc idąc dalej - zapewnię mojemu dziecku 3 lata z mamą. Jedyne, pierwsze, nie do powtórzenia. Wiem, że wiele z Was mimo, że bardzo by chciały muszą iść do pracy (praca nie poczeka, lub coś trzeba jeść) więc bardzo doceniam, że jakoś mimo wszystko wiążemy koniec z końcem i mam tę możliwość. Nie mam potrzeby "uciekania" w coś - od dziecka. Jak każdy człowiek bywam fizycznie zmęczona, ale to tyle. Uwielbiam ją, uwielbiam pokazywać jej wszystko, absolutnie nie wyobrażam sobie pojechania na wakacje bez dziecka. Tendencję o któej piszesz też wyraźnie widzę (przed dzieckiem też widziałam, pary mające dzieci "narzekały" jak to teraz my będziemy też mieć nie fajnie ;p - ale myślę, że to może z frustracji chwilowej wynikać, i to taki wentyl, żeby sobie upuścić. Oczywiście, ja nie uważam, że macierzyństwo to jedynie tęcza i jednorożce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Black, napisałam taaaaką długą odpowiedź, ale weszłam niechcący na inną stronę i poszło wpisdu ![]() Więc w skrócie: uciekania od dziecka absolutnie nie popieram, ale jeśli ono samo przystanie na propozycję, że my gdzieś jedziemy, nawet na jeden dzień, a ono zostaje np. z babcią, to dla mnie nie ma problemu ![]() Jak jutro znajdę czas, to napiszę jeszcze raz to, co miałam wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Mi mamuśki nie przeszkadzają, nawiązałam do wypowiedzi Szajki - w sensie, żeby w tym kontekście użyć tego negatywnego znaczenia.
![]() Debrah, dokładnie tak. ![]() Hje, ale Ty mówisz o wyjściu na chwilę, a ja mówię o uciekaniu non stop i wyjeżdżaniu na kilkudniowy "urlop" od dziecka. Wiadomo, że każdy chce czasem odpocząć (nie oszukujmy się - mamusie też ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-04 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Ale jaja, w tej części Edzio na razie bez czerwonego szlafroczka ale za to się błyszczy w słońcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Jeśli urlop raz na rok, kilkudniowy/weekendowy, a przy tym też rodzice biorą pod uwagę zdanie dziecka (nie boi się bez nich zostać itp.), to owszem. Ale ewidentne uciekanie - absolutnie nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Mąż stwierdził że to film dla dzieci i strasznie dużo w nim suspensów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiscie wole byc mamuska niz lalka (przepraszam Mala ![]() ![]() Ale jestem dzis wypruta. Dziewczyny mi zasnely o 22 ![]() Deli wspolczuje problemow z zebami. Sama nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu ![]() Sylwietta brawa za zabki ![]()
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Hje, no tak, tylko że dzieci w wieku naszych nie powiedzą Ci, czego chcą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Dziecie zasnelo mi o 23, laskawca kochany
![]() Tez ogladam zmierzch ![]() ![]() Wysłane z mojego MID1001 |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do tej samej przychodni prywatnie, na juz, za 3 dni nam sie udalo umówić. Najpierw był wywiad, podczas którego wybralyśmy potencjalne alergeny. Później pielęgniarka zrobiłą testy. To trwalo jakieś, bo ja wienm, kilka minut. Z czego może lekko ponad minutę samo nakłuwanie. Borys był bardzo grzeczny, pod sam koniec dopiero z żalu się rozpłakał, bo ja go ttrzymałam na siłę żeby się nie ruszza, a on siedział mi na brzuchu, twarzą do mnie. Ale naprawdę był grzeczny, chwilę później po nas był chłopiec 5 letni, który darł się w niebogłosy już podczas samego oznaczania miejsc długopisem ![]() Później 15 minut czekaliśmy, pielęgniarka zaznaczya, że nic nie wyszło, znowu konsultacja i po sprawie. No i minus 220 zł ![]() U nas suchee były / są jedynie policzki - takie typowo skazowe. Ale wyszło z tych prób, że nawet skazy białkowej nie ma. i kazałą zaczynać normalnie go karmić, łącznie z odstawianiem nutramigenu. Powiedziałą, że nie ma najmniejszych przeciwskazań, żeby jadł normalnie,
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie samo zdanie, chociaż czasem jestem wykończona.. nie powiem, bo JA siedze sama z małą 24h. Tzt w delegacji... więc czasem chciałabym się chociaż w spokoju wykąpać. Ale nie narzekam, kocham, ubóstwiam moje dziecko, jest to najcudowniejsze co mnie spotkało. Nie sądziłam, ze można tak mocno kochać. A i co do uciekania.. teraz prowadze w mojej głowie te rozkminy o tej operacji i tu jest problem, bo musiałabym Amelke zostawić t. na 3-5 dni strasznie to mnie dołuje, na samą myśl chce się płakać;] nie smęcę już o zębach, cięzka decyzja.. wiem, ze sama muszę ją podjąć. Tzt pojdzie ze mną na jeszcze jedną konsultacje i zobaczymy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.