|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
a dumalam jakie wziac i dobrze wybralam hehe.Cytat:
|
||
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejciu jakie to smutne. Dzieci nie powinny chorować..Dzień dobry! Nie wiem co się Poli dzieje, ale w nocy przez sen tak harcuje że szok. Macha rekami i nogami, wiżga się i śpi dalej. I tak w kółko przez godzinę. A ja nie śpie i doglądam.. 3 noce z rzedu tak. Nie wiem o co chodzi ale oby przeszło.Wczoraj wtrąbiła na kolacje 200 ml z butelki i jeszcze doprawiła pare minut z cycem a i tak o 4 głodna. No bez kitu, ile jej sie miesci w tym żołądku ?Wróciłyśmy właśnie z the little gym. To jest jedna siec więc moj membership będzie ważny też w PL. Tassia ile Ty mowilas że to kosztuje w PL? Bo tutaj płace 70$ za 5 lekcji. I jeszcze Wam napisze, ze jest tam taka mała rosjanka na zajeciach ktora ma 4.5 miesiąca teraz i już siedzi. I drepta jak ją sie za rece zlapie. I na czworaka staje. A jest taka malusia jak połowa Poli. Przekomicznie to wygląda ![]() Ide coś ponadrabiać bo znów mam tyły.. |
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
oj chyba raczej nie... chyba że w ogóle pracę zmienię
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
tak się źle czuję, że mi się w głowie kręci i rodzice moja młodszą 19- letnią sis przywieźli bo się boję sama z chłopakami zostać, a tż na nocce
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
maharet, nie zły ten sposób na sprzątanie,
wiecie co ja nie wypowiadam się co do jedzenia naszych maluchów, mm, kaszek, obiadków,deserków itp. bo u mnie jeszcze tylko kp., sok jabłkowo-winogronowy, jabłuszko , banan, i może od jutra marchewka, ale bardzo dokładnie czytam to co piszecie, przyda się napewno z góry dzięki,a co do smoczków do butelek to mój ma taki 0-3 m-ca i na razie nie wymieniam (tamtych miałam 4 i są ok jeszcze) sok ciągnie tylko chuczy Acha!!!!! a ja kawę dzisiaj piłam ![]() rano, zaraz po pierwszym kp i w sumie nic sie nie działo
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła sukienka dla Mai,ktorą zamówiłam z Chin- mogłabym się nią podetrzeć, serio!
![]() Oprócz tego odebrałam paczkę z Next'a i zielona kurteczka dla Majki jest czadowa, a spodnie na szelkach mnie rozbrajają
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
400zł/10 wejsc nie ma opcji miesiecznej ...dopeiro w grupie dla dzieci powyzej roku kupuje sie karnet miesieczny za 220zł i mozna chodzic na wszystkie zajecia (ale i tak sa max 2 razy w tygodniu) jejku moze jakos przelkne ta kase i sie zapisze
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
a co do oduczania smoczków,
starszaka oduczyłam tak, obciełam smoczek tą sylikonową część tak w połowie, do dziś pamiętam tą minę że monio ma kuku :rotfl :, Daw miał coś około roku, pierwsza noc była kryzysowa a później OK, a z maluszkiem naszym chyba nie będzie potrzebna taka szopka bo on w ogóle za smoczkiem nie przepada |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- uwazaj na siebie
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko odcinalam stopniowo, ale pierwsze obciecie i zdziwienie o co komon, to powiedzialam ze piesek babci capnal i odgryzl. i tak codziennie przez 3 dni obcinalam az zostal kawalek ktorego nawet zebami utrzymac nie mogla. no i tak wkladala do buzi przy zasypianiu a on co chwila wypadal az sie w koncu zmeczyla i zasnela z nim w rece pozniej tylko pies mial przesrane bo patrzyla na niego zlowrogo ale obylo sie totalnie bez placzu.
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() , ja z kolei jak się przeprowadzaliśmy do domu to jeden pokój zrobiłam na dziewczęco, z taką koralową różowatą ścianą z gipsu ( w sensie takie mazaje na ścianie nie do przemalowania) i też na razie pusty
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a gdzie misia?
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Lecę
A i jeszcze polecam do przeczytania książkę Biała Masajka( chyba w 2007 nakręcili też film) ja kilka dni temu skończyłam czytać po raz 3 ![]() ![]() seria ma 3 części przeczytałam wszystkie a pierwszą 3x, i dalej pukam się w głowę jak myślę o tej dziewczynie, miłość to jednak całkiem potrafi zaślepić Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-04 o 22:27 |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Wszystkiego dobrego na pół roczku dla Julci i Jasia Gratulacje za ząbki Dzięki za zainteresowanie wózkiem i opinie. Robiłam dziś test negatywny co za ulga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jedną ksiązkę która była przy tym i dwie dokupione. Mogę jutro popatrzeć na przepisy dla bobasów(jest osobny rozdział o tym), ale ja tam wolę warzywa ugotować na parze, choć przyznaję że mięso ostatnio rozdrabniałam w tym cacku, bo mój blender nie umiał przerobić Używam go do placków ziemniaczanych i capuczino jest superoweCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Miałam dziś traumatyczne przeżycie ![]() Siedzimy sobie ze szwagierką u mnie w pokoju, Leo na macie gra nóżkami na tym pianinku, a Wiki siedzi obok(niecałe dwa lata). Podawała mu zabawki ale trochę jej nie pasowało bo ona chciała na tym grać. Nagle wzięła taką żabę FP (ciężka jest) i walnęła prosto na jego główkę ![]() Ten zaczął ryczeć Wył na maksa przez 20minut najdłużej z całego swego życia, zapowietrzał się z dwa razy na minutę + dwa razy rzygnął i potem się tym zachłysnął A Wiki co? siedzi i gra na pianinku![]() Cały czas gryzie swoją mamę i tylko patrzy zrobić krzywdę, każde dziecko ma taki etap? Nie mogę sobie wybaczyć że jej nie upilnowałam, ale ładnie mu podawała te grzechotki, ja siedziałam obok a żabę wzieła i rombnęła z całej siły Leoś ma podbite oko, mój biedaczek
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-04-04 o 23:14 |
|||||
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysłowo
|
|
|
|
|
#3651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choc nie powiem ze lekki zal tez byl![]() Cytat:
![]() to sobie wyobrazam co czulas, chyba zabilabym to dziecko ![]() choc z drugiej strony tak sobie mysle ze chyba jednak ona sobie nie zdawala z tego sprawy i to jednak taki wiek.A mamusia tego dziecka co na to? Cytat:
![]() Cytat:
kciuki zeby szybko i lagodnie to zniosl
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba nie bo nie ma goraczki ani wymiotow a kupki są sluzowe gratki! ![]() bylismy u pediatry i nie ma poprawy ale pogorszenia tez nie ![]() i zmienila nam lek na jakis nifuroksazyd richter a pupke mam caly czas smarowac tym tormentiolem o i tyle narazie ![]() wiec malutka dalej sie meczy i ciagle placze jest marudna strasznie masakra jest poprostu ![]() lece juz spac bo chce troche pospac, juz 3 razy sie budzila...ciekawe co bedzie dalej dobranoc
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Nadrobilam ale nie mam sily odpisac. Pogoda u nas dopisuje wiec calymi dniami jestesmy na polu i korzystamy ze slonka
Udanego weekendu wszystkim! A wycieczka do Krakowa sie udala Szymko grzeczny podroznik i obylo sie bez pociagu![]() P.s. sorry za brak polskich znakow ale pisze z tel
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i idę spać
![]() Nie dam rady nich więcej napisać... to byl MEGA aktywny dzień... ale mam placki cukiniowe, miesko na obiad, gyros, tiramisu i ciasto a poza tym posprzątalam cały dom, pocwiczyłam dwa razy, byłam w sklepie, a na koniec była u mnie siostra ![]() Jutro znów nas nie ma, wybywamy "do koników"
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas już po spaniu od 4
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
szyybko
u na swyjątkowo dzisiaj po 6 a nie po 5![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- miałam wam wczoraj pisac tekst adriana ale zasnełam z tel w rece a mianowicie przebieram sebka rano, adi podchodzi i mówi; mamo musisz urodzic sisotrzyczke musisz urodzić siostrzyczke najpierw jedną potem drugą bo jest ...1,2,3 chłopaków i ty jedna żeby były 3 dziewczyny i 3 chłopaków![]() jak on o mamusi myśle żeby siły były równo rozłożone tż oczywiście zadowolony a ja sobie myśle a co jeśli trzeci byłby też chłopiec musiałabym potem 3 dziewczynki rodzićale dobrze że póki co omija pytania skad sie biorą dzieci
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() TZ wrócił z pracy o 7 i Myszę obudził ehh ja robiłam i I kreska, a w nocy mnie brzuch bolał jak na @ a dalej jej nie ma już by przyszłą frania bo zaczyna mnie to denerwować ![]() Cytat:
biedny Leoś Cytat:
![]() swoją drogą ma być nowa seria tego serialu
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadanku, zaraz kawka i biorę się za sprzątanie. Wieczorem przychodzi chrzestny Emilki, a w domu syf, kiła i mogiła Ze względu na sprzątanie odpuścimy sobie dziś dłuższy spacerek i tylko wyjdziemy do mamy na obiad Jestem padnięta, opuszki palców mam spuchnięte, bo wieczorem wieszałam u mamy firanki. W pokoju gościnnym 7 metrów firanki z zakładkami a żabki takie mocne, że mam śliwy na palcach ![]() Kaśka, dodinha ja też jeszcze nie dostałam @ dlatego robiłam test, ale już jestem spokojniejsza i objawy takie jak mdłości zniknęły jak zobaczyłam wynik
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

ja pierwsze co kupiłam dla dziecka to różowe body z królikiem
a dumalam jakie wziac i dobrze wybralam hehe.

Jejciu jakie to smutne. Dzieci nie powinny chorować..
niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam
myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części 

[/RIGHT]
:rotfl :, Daw miał coś około roku, pierwsza noc była kryzysowa a później OK, a z maluszkiem naszym chyba nie będzie potrzebna taka szopka bo on w ogóle za smoczkiem nie przepada
o ile nie lubię różu tak na punkcie błyszczących ubranek mam manię

Używam go do placków ziemniaczanych i capuczino jest superowe