Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 15:33   #3541
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Ugotowalam stworu szparagi z ziemniakami i dynie z ziemniakami.Jutro jeszcze planuje buraka z wolowina i marchewka oraz rybe z dynia i cukinia i bedzie mial lacznie ze sloiczkami zarla chyna na miesiac, byleby tylko chcial jesc.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Jeszcze maz mnie opiuerdzielil, ze szparagoi gotuje sie w calosci, ciekawe skad ja taki garnek wezme
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:40   #3542
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
matal mój tż odkupił takie cudo bo w lato chcemy w góry skoczyć, ale nie wiem czy w Pl dostępne, bo nie szukałam. Od 9 miesięcy http://www.barnashus.no/bergans-lill...581496558.html
To nie da rady, bo my z plecakami jedziemy
Także z przodu dziecię, z tyłu plecak

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:45   #3543
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To nie da rady, bo my z plecakami jedziemy
Także z przodu dziecię, z tyłu plecak
eee to faktycznie odpada.

a jeszcze wam tylko napiszę że w Pl zaopatrzyliśmy się w ten zagęszczacz do mleka nutrion (?) i ulewanie jak ręką odjął także jak zwykle wizaż rulezzz
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:52   #3544
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Boja ale lipa z tą ospą :/ od kogo sie zaraził? Przechodzilas ospe? Trzynajcie się. Oby zniósł to lekko
Nie miałam ospy. Nie wiem od kogo mógł się zarazić, 2 tygodnie temu byliśmy na szczepieniu w przychodni, a tydzień temu na echo serca i tam było mnóstwo dzieci, więc może wtedy załapał...
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:02   #3545
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Nie miałam ospy. Nie wiem od kogo mógł się zarazić, 2 tygodnie temu byliśmy na szczepieniu w przychodni, a tydzień temu na echo serca i tam było mnóstwo dzieci, więc może wtedy załapał...
Kciuki zeby lagodnie przeszedl i zebys ty sie nie zarazila.

Nena fladry zazdroszcze ale z machewka gotowana byn niezjadla dobrze ze ulewanie przeszlo
Stary 2014-04-04, 16:09   #3546
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a jak serduszko Filipka?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:09   #3547
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja historia w skrócie:
Przyjechałam tutaj w lipcu do brata,a przy okazji chciałam sobie dorobić na studia, bo zaczynałam II rok. No więc końcem lipca poznałam w klubie Tż. Byłam tu do końca września. Tż pojechał do Australii,bo miał wczesniej w planach lecieć tam na dłuższy okres czasu, ale w koncu zrobił sobie tylko 3 tygodniową wycieczkę- ja w tym czasie wróciłam do Polski na studia, ale że nie umieliśmy bez siebie wytrzymać,to rzuciłam studia i dokładnie 26 grudnia przyleciałam do niego z powrotem
U mnie tylko i wyłacznie Miłość
romantico

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć.

Kontynuuj, tylko pamiętaj, że ekspozycja na gluten przy MM trwa 3 miesiące. Dwa pierwsze miesiące podajesz raz dziennie 2-3 g glutenu na 100 ml mleka, trzeciego miesiąca zwiększasz do 6 g.
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Tak samo, tylko miesiąc dłużej
dzięki za odp. i wszystkiego najlepszego dla Jaśka

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !
masakra...dobrze, że nic się nie stało! ostatnio miałam podobną sytuację, z tym że u nas to wyszło tak, że ani ten facet ani ja nie mogliśmy się porozumieć i zdecydować kto pierwszy... czy ja z wózkiem, czy on autem, w efekcie końcowym ruszyliśmy razem

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Kp to bardzo osobiste doświadczenie i nieporównywalne do niczego, a jeszcze jak Wam dobrze szło, to nie myślałaś pewnie o zakończeniu. Także Twoje rozterki są normalne, tak mi sie wydaje. A ja po cichu zazdroszcze, ze Szymek zaakceptował tak łatwo mm. Moja Wiki nie daje sie przekonać.
fajnie, że to napisałaś od razu mi lepiej I masz rację, w ogóle nie brałam pod uwagę, że będę musiała tak nagle zrobić przerwę w kp. Właściwie to odkąd Szymek załapał po kilku dniach ssanie z piersi, to żadnych problemów nie było... ani nawałów, ani zmniejszenia pokarmu ani zapalenia piersi, no nic... A tu masz no trudno....

Cytat:
Hejo. Dzięki dziewczyny
Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma.
Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował.
Powiedziała, że jestem bardziej narażona na zarażenie się od niego bo kp.
Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka.
I chyba tyle.

Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe
ajjj czyli jednak dopadło Filpka. Oby łagodnie przeszedł tą ospę Ostatnio fryzjerka mi opowiadała, że jej synek miał 3 miesiące i bardzo lekko przechodził ospę. Mam nadzieję, że i u Was tak będzie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś ubaw z Wiki, leżała na macie, w radio leciała piosenka "Mój jest ten kawałek podłogi", a ona w rytm raczka machala i sie śmiała

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
U nas już od tygodnia jest szwagierka z córką(w lipcu będzie mieć 2 lata) i nie mogę się nadziwić jej żywieniu...
Sniadanie 3 parówki i herbata(słodzi jej chociaż mówi, że może pić gorzką i jej to różnicy nie robi) potem stały dostęp do chrupek takich orzechowych na dzień 2 paczki kupują, pije takie napoje w kartoniku ze słomką lub kubusia, chociaż jak do mnie przyjdzie i widzi że mam wodę to chętnie ją pije. Potem do spania kakao koło 14, obiadu ona nie lubi więc znowu parówki, zające z czekolady ze 2 na dzień lub kinder czekolada, na kolację co? parówki jak się uda to też zje jakiś jogurt, no ale te chrupki non stop chrupie co za parówkowa dziewuszka

W ogóle to jak miała pół roku to pomimo że jadła obiadki i deserki oraz kaszkę, to zużywali jedną puszkę nutramigenu(425g) na 2,5 doby
no to brawo dla mamusi za takie żywienie dziecka, nie ma co :/

Cytat:
Oczywiście mój brat nic nie załatwił w tesco twierdzi że nie było w ogóle tych zabawek...
u mnie wczoraj w tesco też nie było tych zabawek, więc i u Was mogło tak być Ja dziś albo jutro jeszcze raz wyskoczę, może coś dorzucą na półki

Cytat:
no to bardzo możliwe, że 2 tyg temu się zaraził ospą. U mnie pierwsza krosta wyszła dokładnie 2 tyg. po kontakcie z siostrzeńcem, u którego wtedy nawet jeszcze nie było wiadomo, że ma ospę:/
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:11   #3548
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
U nas już od tygodnia jest szwagierka z córką(w lipcu będzie mieć 2 lata) i nie mogę się nadziwić jej żywieniu...
Sniadanie 3 parówki i herbata(słodzi jej chociaż mówi, że może pić gorzką i jej to różnicy nie robi) potem stały dostęp do chrupek takich orzechowych na dzień 2 paczki kupują, pije takie napoje w kartoniku ze słomką lub kubusia, chociaż jak do mnie przyjdzie i widzi że mam wodę to chętnie ją pije. Potem do spania kakao koło 14, obiadu ona nie lubi więc znowu parówki, zające z czekolady ze 2 na dzień lub kinder czekolada, na kolację co? parówki jak się uda to też zje jakiś jogurt, no ale te chrupki non stop chrupie co za parówkowa dziewuszka

W ogóle to jak miała pół roku to pomimo że jadła obiadki i deserki oraz kaszkę, to zużywali jedną puszkę nutramigenu(425g) na 2,5 doby
Moj brat tak jadł. Wogóle jak teraz o tym pomyśle to aż mi słabo. On miał takie okresy - albo jadł na śniadanie i kolację biedronkowe najtańsze parówki (tylko te chciał) bez pieczywa tylko z ketchupem, albo chleb z nutellą, albo chleb ze smażonym na masle jajku. Potem jadł tylko chleb z pomidorem, albo z serem, jak się czegoś uczepił to jadł w kółko to samo. Ale obiady jadł takie jak my normalnie. Ale to była szkoła mojego ojca głównie, ja tam byłam za młoda i nie znałam się na tym za bardzo wtedy. Także wiem o czym mówisz :P

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:11   #3549
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

next w smyku?nie widziałam nigdy
Hehe nie next i w smyku

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak kapiecie dzieci w wanienkach jeszcze?
mamy prysznic z glebokim brodzikiem wiec jak juz bedzie stabilnie siedziec to tam

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
a u nas dalej nic. Pewnie pójdą wszystkie naraz
u nas tez nic nie widac, ale ja sie nie martwie mi wyszedl pierwszy jak mialam 8 miesiecy

Czaszka a to nie rota?

Cytat:
Hej ho Mało się odzywam,ale cały czas podczytuję
Mam ciężkie dni z Tż i jakoś tak odechciewa mi się wszystkiego. Już chciałam do Polski przylatywać,ale Julia jeszcze nie ma wyrobionego paszportu :/
Dziś co prawda jest już lepiej, no ale jakiś niesmak pozostał...Zresztą nie ważne,nie chcę o tym pisać...

Przesyłam również zdjęcia nowej fury Julii

Super sie prezentuje i zdecydowanie jest dziewczecy

Cytat:
Hejo. Dzięki dziewczyny
Byliśmy u doktorki, ewidentnie Filip ma ospe Wczoraj to był pikuś, dzisiaj już mu wyszły takie ropiejące wypryski, najwięcej ma w głowie. Ale też na twarzy, szyi, brzuchu, dłoni, pupie, z przodu też. Niektóre pękają ;/ To jest dopiero drugi dzień, a wysypka wychodzi do 3/4 dni. Doktorka stwiedziła, że zapowiada się, że nieźle go wysypie, i nam współczuje. Biedaczek ma takie napady płaczu, pewnie go wtedy swędzi, nawet przy jedzeniu płacze, czego nigdy nie robi. Chce mi się razem z nim płakać. Mam nadzieję, że nie będzie miał wyprysków w buzi ;/ doktorka sprawdzała ale 'na razie' nie ma.
Nie możemy wychodzić na pole, aż do wyschnięcia tych wszystkich wyprysków, czyli 2/3 tygodnie ;/ Oby do świąt się wykurował.
Teraz zasnął, wysmarowałam go maścią, mam maść na ciało i na okolice pupy i oczu. Do tego wapno (żeby go tak nie swędziało), cebion, fiolet, i czopki przeciwgorączkowe, bo często przy ospie jest gorączka.
I chyba tyle.

Kurcze taka piękna pogoda za oknem, a my będziemy siedzieć w domu. Oby łagodnie przeszedł tą ospe

Biedny Filip, oby juz go nie wysypalo mocniej. Ale poswiec te 3 tygodnie i nie ruszaj sie z nim z domu bo tego naprawde nie mozna przeziebic.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal moze masz duza albo chca zarobic. Ja jakies czopy bralam raz ale jest nadal. Chyba przeszlo polowa kobiet ma nadzerke cos czytalam.
Mnie kiedys gin nastraszyl strasznie ta nadzerka i jak wrocilam do domu to az sie poplakalam. Pare dni pozniej poszlam na cytologie i ta polozna powiedziala ze jest malutka, nie ma sie czym przejmowac bo wiekszosc kobiet ma i trzeba skontrolowac. Cytologia wyszla ok, a na nastepnej wizycie po nadzerce sladu nie bylo.

Cytat:

Zdrowe odzywianie nie ma co

Cytat:
eee to faktycznie odpada.

a jeszcze wam tylko napiszę że w Pl zaopatrzyliśmy się w ten zagęszczacz do mleka nutrion (?) i ulewanie jak ręką odjął także jak zwykle wizaż rulezzz
Super
U nas narazie problemu nie ma Mam nadzieje ze nie wroci i bedziemy mogli odwolac wizyte u gastroenterologa

Moje dziecko wlasnie probuje zlapac swoja stope lezy na macie na brzuchu i siega do tej stopy ale ze przy okazji sie obraca to jej noga ucieka Wyglada to troche tak jak pies sie za ogon probuje zlapac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:14   #3550
MsLullaby
Zakorzenienie

Zresztą córka mojego ojca ma jakoś 1,5 roku i z tego co mi brat mówił to też je przede wszystkim parówki, chrupki a do spania kasza w butli ale co mnie to, to jego dziecko

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:23   #3551
kahunia
Zadomowienie

Motylku body bez rekawkow sa jeszcze z endo http://endo.pl/produkty/kategorie/dl..._N41M027_1.xml drogie, ale sa tez inne tansze troche

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:23   #3552
poloznaWum
Raczkowanie

Witam Mamy!

jestem położna i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Jest anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego. Minęło już pół roku od porodu, ale mam nadzieje ze jeszcze coś pamiętacie.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Bardzo dziękuję za udział w badaniu i wszystkie wypełnienia!
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:42   #3553
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a jak serduszko Filipka?
Kardiolog powiedział, że nie słyszy nic niepokojącego
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Biedny Filip, oby juz go nie wysypalo mocniej. Ale poswiec te 3 tygodnie i nie ruszaj sie z nim z domu bo tego naprawde nie mozna przeziebic.
Wiem Mam nadzieję, że nastaną deszcze, to mniej będzie mi żal siedzenia w domu
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-04, 17:18   #3554
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Bojatoja zdrowia dla malego.

Jednak szparago byly strzalem w dziesiatke, zjadl ze smakiem.Nie wiem mam wrazenie ze on cos nie chce jest miesa.Wczoraj dynie z ziemniakami pozarl, dzisiaj te szparagi, ajak wczesniej bylo miesne to nie bardzo chcial.Albo zbieg okolicznosci.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Stary 2014-04-04, 17:19   #3555
83monia
Zakorzenienie

zanim nadrobie

NATI MA ZEBA

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:21   #3556
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA
To super.Janek dalej szczerbaty

Nudzi mi sie, poszlabym na spacer, ale musze najpierw zjesc obiag, a tem sie gotuje i gotuje i gotuje.
Stary 2014-04-04, 17:21   #3557
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ale mam marudę śpi tylko przy cycu a jak wstałam to on juz wyspany i znowu marudził bo niewyspany, wzięłam go na dwór a teraz znowu przysypia przy piersi

Czy to możliwe żeby z tymi zębami tak szybko szło? przy poprzednich były wymioty i marudzenie tak jak dziś i wczoraj. pierwszy ząb był 2 tyg temu, tydzień temu drugi. a tu wygląda jakby znowu o zęby chodziło, smarowanie daje mu ulgę zrobiłam przegląd i jedynie trochę opuchnięte ma w miejscu piątki nie czaję tego... co to co tydzień będzie nowy kieł??? tamte dwa wylazły już czyli przebiły się na całej szerokości. Ile zębów to rekord na wątku? no i po co taki pośpiech kiedy mamy odpocząć ja i on od tego ząbkowania...

Szwagierka mi wiezie naleśnika ze szpinakiem i kurczakiem

Cytat:
poziomkowa to niezły jadłospis... do nas w czerwcu przylatuje siostra tż z córką 3 latka. Ostatnio stwierdziłam że nie będzie im się u nas podobało, albo umrą z głodu młoda jest uzależniona od kaszki (z butli, a jak!) i od frytek. Ostatnio robiła jej na obiad udka z kurczaka marynowane w majonezie i keczupie. To był cały obiad a u nas to ryby się je, kasze, o zgrozo warzywa... hehe będzie sajgon

jak byliśmy w Polsce to nie mogłam znaleźć kaszek bez cukru na mojej wypidówie. Więc kupiłam nestle, bo stwierdziłąm że jest na NANie a młoda je pije. I co? Nie zjadła. Próbowaliśmy jeszcze kilka razy (idioci, nie wiem po co ) a ona pluła jak szalona (mądre dziecko ). w Końcu teściowa zdobyła Holle i zjadła mega porcję, smakowało. Także ja utwierdzam się w moim przekonaniu, że dziecko będzie jadło to do czego je przyzwyczaimy
No ona na wieczór do spania też mega gęstą kaszkę przez butelkę. jak myłam tą butlę to nie szło wylać tej kaszki taka gęsta a jakoś ją pije
Fajnie że wasza ma takie dobre nawyki, ja chyba spartaczyłam sprawę

Cytat:
Ugotowalam stworu szparagi z ziemniakami i dynie z ziemniakami.Jutro jeszcze planuje buraka z wolowina i marchewka oraz rybe z dynia i cukinia i bedzie mial lacznie ze sloiczkami zarla chyna na miesiac, byleby tylko chcial jesc.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Jeszcze maz mnie opiuerdzielil, ze szparagoi gotuje sie w calosci, ciekawe skad ja taki garnek wezme
a nie można na pół?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zresztą córka mojego ojca ma jakoś 1,5 roku i z tego co mi brat mówił to też je przede wszystkim parówki, chrupki a do spania kasza w butli ale co mnie to, to jego dziecko
moim zdaniem najłatwiej wsadzić parówki do mikrofalówki i posiłek gotowy, to chyba z wygody
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:23   #3558
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas już od tygodnia jest

Wcale to nie jest takie niesamowite Ola nie pije dużo mleka, więc ja trochę wylewam niestety, ale spokojnie zużywam 2-2,5 puszki pepti na tydzień, a niby je kaszkę ryżową rano ale NA PEPTI, a popołudniu je obiadek, ale to zje ze 100g, a wszystko inne to mleko. Do kaszki jej dodaję trochę jabłka

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:28   #3559
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
To super.Janek dalej szczerbaty

Nudzi mi sie, poszlabym na spacer, ale musze najpierw zjesc obiag, a tem sie gotuje i gotuje i gotuje.
Co tam pichcisz

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wcale to nie jest takie niesamowite Ola nie pije dużo mleka, więc ja trochę wylewam niestety, ale spokojnie zużywam 2-2,5 puszki pepti na tydzień, a niby je kaszkę ryżową rano ale NA PEPTI, a popołudniu je obiadek, ale to zje ze 100g, a wszystko inne to mleko. Do kaszki jej dodaję trochę jabłka
To chyba zbankrutuję na mm Bo mój poza domem jak jesteśmy to pije enfamil H.A. 28zł za 400g drożej już chyba nie można

no to z 2i pół stówy trzeba liczyć na miesiąc...
Stary 2014-04-04, 17:30   #3560
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a nie można na pół?

y
Nie wiem, wg niego nie.T. ma taki specjalny garnek do gotowania szparagow, ale nie znalazlam dlaczego nie moznaje pociac.Chyba chodzi o smakowe walory.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Co tam pichcisz

---------- D
.
Nic specjalnego, udko z kurczaka, kasza i mizeria na jogurcie
Stary 2014-04-04, 17:37   #3561
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nie mogę się doczekać świąt, pojadę do domu do mojej rodzinki Tak się za nimi stęskniłam na tym wygnaniuNajbardziej za moją Poleczką, posiedzimy tam tydzień więc będzie super
Już jestem poumawiana z koleżankami, trochę się podciągnę towarzysko
Stary 2014-04-04, 17:38   #3562
karolson
Zakorzenienie

Poziomkowa - Fili ma 4 zeby kolejne w drodze kto da wiecej?

A co do mm to oplaca sie duze puszki wiem ze ha niema wiec moze da sie na normalne przezucic tez im starsze tym mniej tego mleka idzie w sumie.

Papalinka pocieszylas mnie ja myslalam ze pucha 450 pepti na 5-6 dni to mega duzo
Stary 2014-04-04, 17:39   #3563
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Stuka!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja witam się
widze ze nie tylko ja mialam złą noc
moze u nas byla tylko 1 pobudka w nocy ale syrena od 1 do 3
ja juz nie moge z tą biegunką Julki, juz 4ty dzien sie meczy a dupcia juz bordowa z odparzenia chce mi sie plakac razem z nią

przepraszam ze tylko o sobie ale juz nie mam sily, tak mi jej szkoda
na 14 jedziemy znowu do lekarza

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

jak mu przeszkadza to niech Ci pomoze i sam posprzata

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

ja caly czas kąpie w wanience
bidulka co lekarz powiedział?
Cytat:
Oczywiście gratuluję dzieciczkom skończonych kolejnych miesięcy! - my 2.04 skończyłyśmy pół roczku
najlepszego dla Julki
Cytat:
Aha, i pół roczku mamy
Ale u nas dzisiaj tak zamiast
najlepszego dla Jana!

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !
maskra!

Cytat:
Hejo. Dzięki dziewczyny
I chyba tyle.

Ja dawałam coś około 20 zł + przesyłka, ale więcej rzeczy zamawiałam.
A nie wiem czy warto? Mam nadzieję, ze Filip będzie pił z tego kubka
bideulek! kciuki zeby łagodnie przechodził!

Cytat:
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA
gratulacje!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:40   #3564
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie mogę się doczekać świąt, pojadę do domu do mojej rodzinki Tak się za nimi stęskniłam na tym wygnaniuNajbardziej za moją Poleczką, posiedzimy tam tydzień więc będzie super
Już jestem poumawiana z koleżankami, trochę się podciągnę towarzysko
A my w domu we trojke
Stary 2014-04-04, 17:50   #3565
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poziomkowa - Fili ma 4 zeby kolejne w drodze kto da wiecej?

A co do mm to oplaca sie duze puszki wiem ze ha niema wiec moze da sie na normalne przezucic tez im starsze tym mniej tego mleka idzie w sumie.

Papalinka pocieszylas mnie ja myslalam ze pucha 450 pepti na 5-6 dni to mega duzo
A to pepti to sa dwa rodzaje nie? jak byłąm na szczepieniu to coś była mowa że pepti jest pełnopłatne a pepti cośtam refundowane
pepti niezbyt mu podeszło chociaż moim zdaniem takie samo jak to nasze obecne a to drugie lepsze czy gorsze smakiem? wie ktoś?
Stary 2014-04-04, 18:06   #3566
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Niezły jadłospis, rób notatki, za jakis czas bedzie jak znalazł

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
fajnie, że to napisałaś od razu mi lepiej I masz rację, w ogóle nie brałam pod uwagę, że będę musiała tak nagle zrobić przerwę w kp. Właściwie to odkąd Szymek załapał po kilku dniach ssanie z piersi, to żadnych problemów nie było... ani nawałów, ani zmniejszenia pokarmu ani zapalenia piersi, no nic... A tu masz no trudno....

u mnie wczoraj w tesco też nie było tych zabawek, więc i u Was mogło tak być Ja dziś albo jutro jeszcze raz wyskoczę, może coś dorzucą na półki
/

Czyli miło bedziesz wspominać kp, a moze jeszcze po odstawieniu leku, jesli sie zdecydujesz, uda sie dalej karmic piersia. 5,5 miesiąca to bardzo dobry wynik, no i czas kiedy Szymek zaczyna poznawać nowe smaki, wiec nie łap dołków z powodu odstawienia

No i u mnie tez pustki w tesco, buuuuu.
Stary 2014-04-04, 18:10   #3567
Agnieszka257
Raczkowanie

ktoś chciał tylko niewiem kto http://allegro.pl/body-bokserki-rewe...069896569.html
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:11   #3568
kaska87
Zakorzenienie

jestem

muszę się pochwalić, że moje dziecko dzisiaj pierwszy raz zaczęło tak na prawdę raczkować i przeszedł kawałek niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam
Cytat:
Ja nie wiem jakbym się zachowała jakby miał być 2 syn jednak nie wiem czy wypadałoby się rozryczeć Leosia kocham najbardziej na świecie mimo płci więc z drugim pewnie byłoby tak samo jednak mam plan celować na dziewczynkę
nie chce mi się wdawać w szczegóły, ale ja ryczałam nie raz i nie dwa, dłuuuugo nawet po urodzeniu jakoś nie mogłam się z tym pogodzić, że moja wymarzona córka okazała się chłopcem myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części dlatego miałam czasem ochotę zrezygnować i mieć spokój, ale jest już w porządku, nadal chciałabym mieć córkę do parki (bo chciałam, ale starszą córkę i młodszego chłopca, a mąż odwrotnie) ale na pewno teraz by była moja reakcja wiele spokojniejsza i bym AŻ tak nie przeżywała
Cytat:
A mi się śnił Wizaż i Forum, ale nie pamiętam co dokładnie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-04 o 18:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:19   #3569
dodinha
Wtajemniczenie

Nadrabiam.Gratulacje dla maluszków za skończone miesiące.My dziś kolejny dzień z marchewką dodałam kaszki zdrowy brzuszek,więc wprowadzam gluten.I tak myślę,czy tę glutenowa kaszkę mogę dodawać do normalnej,którą daję na śniadanie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-04, 19:08   #3570
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA
29.12.2016 [9tc]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości