|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Ugotowalam stworu szparagi z ziemniakami i dynie z ziemniakami.Jutro jeszcze planuje buraka z wolowina i marchewka oraz rybe z dynia i cukinia i bedzie mial lacznie ze sloiczkami zarla chyna na miesiac, byleby tylko chcial jesc.
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Jeszcze maz mnie opiuerdzielil, ze szparagoi gotuje sie w calosci, ciekawe skad ja taki garnek wezme |
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Także z przodu dziecię, z tyłu plecak
|
|
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jeszcze wam tylko napiszę że w Pl zaopatrzyliśmy się w ten zagęszczacz do mleka nutrion (?) i ulewanie jak ręką odjął
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam ospy. Nie wiem od kogo mógł się zarazić, 2 tygodnie temu byliśmy na szczepieniu w przychodni, a tydzień temu na echo serca i tam było mnóstwo dzieci, więc może wtedy załapał...
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nena fladry zazdroszcze ale z machewka gotowana byn niezjadla dobrze ze ulewanie przeszlo
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
a jak serduszko Filipka?
|
|
|
|
#3547 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za odp. i wszystkiego najlepszego dla Jaśka Cytat:
![]() Cytat:
I masz rację, w ogóle nie brałam pod uwagę, że będę musiała tak nagle zrobić przerwę w kp. Właściwie to odkąd Szymek załapał po kilku dniach ssanie z piersi, to żadnych problemów nie było... ani nawałów, ani zmniejszenia pokarmu ani zapalenia piersi, no nic... A tu maszCytat:
Ostatnio fryzjerka mi opowiadała, że jej synek miał 3 miesiące i bardzo lekko przechodził ospę. Mam nadzieję, że i u Was tak będzieCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś albo jutro jeszcze raz wyskoczę, może coś dorzucą na półkino to bardzo możliwe, że 2 tyg temu się zaraził ospą. U mnie pierwsza krosta wyszła dokładnie 2 tyg. po kontakcie z siostrzeńcem, u którego wtedy nawet jeszcze nie było wiadomo, że ma ospę:/ |
||||||||
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3549 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hehe
nie next i w smyku ![]() u nas tez nic nie widac, ale ja sie nie martwie mi wyszedl pierwszy jak mialam 8 miesiecy ![]() Czaszka a to nie rota? Cytat:
Super sie prezentuje i zdecydowanie jest dziewczecy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas narazie problemu nie ma Mam nadzieje ze nie wroci i bedziemy mogli odwolac wizyte u gastroenterologa ![]() Moje dziecko wlasnie probuje zlapac swoja stope lezy na macie na brzuchu i siega do tej stopy ale ze przy okazji sie obraca to jej noga ucieka
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą córka mojego ojca ma jakoś 1,5 roku i z tego co mi brat mówił to też je przede wszystkim parówki, chrupki a do spania kasza w butli
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Motylku body bez rekawkow sa jeszcze z endo http://endo.pl/produkty/kategorie/dl..._N41M027_1.xml drogie, ale sa tez inne tansze troche
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamy!
jestem położna i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Jest anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego. Minęło już pół roku od porodu, ale mam nadzieje ze jeszcze coś pamiętacie. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Bardzo dziękuję za udział w badaniu i wszystkie wypełnienia! |
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Kardiolog powiedział, że nie słyszy nic niepokojącego
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
BAN stały
|
Bojatoja zdrowia dla malego.
Jednak szparago byly strzalem w dziesiatke, zjadl ze smakiem.Nie wiem mam wrazenie ze on cos nie chce jest miesa.Wczoraj dynie z ziemniakami pozarl, dzisiaj te szparagi, ajak wczesniej bylo miesne to nie bardzo chcial.Albo zbieg okolicznosci. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie
NATI MA ZEBA |
|
|
|
#3556 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mam marudę
i znowu marudził bo niewyspany, wzięłam go na dwór a teraz znowu przysypia przy piersi![]() Czy to możliwe żeby z tymi zębami tak szybko szło? przy poprzednich były wymioty i marudzenie tak jak dziś i wczoraj. pierwszy ząb był 2 tyg temu, tydzień temu drugi. a tu wygląda jakby znowu o zęby chodziło, smarowanie daje mu ulgę zrobiłam przegląd i jedynie trochę opuchnięte ma w miejscu piątki nie czaję tego... co to co tydzień będzie nowy kieł??? tamte dwa wylazły już czyli przebiły się na całej szerokości. Ile zębów to rekord na wątku? no i po co taki pośpiech kiedy mamy odpocząć ja i on od tego ząbkowania...Szwagierka mi wiezie naleśnika ze szpinakiem i kurczakiem ![]() Cytat:
![]() Fajnie że wasza ma takie dobre nawyki, ja chyba spartaczyłam sprawę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola nie pije dużo mleka, więc ja trochę wylewam niestety, ale spokojnie zużywam 2-2,5 puszki pepti na tydzień, a niby je kaszkę ryżową rano ale NA PEPTI, a popołudniu je obiadek, ale to zje ze 100g, a wszystko inne to mleko. Do kaszki jej dodaję trochę jabłka
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Bo mój poza domem jak jesteśmy to pije enfamil H.A. 28zł za 400g drożej już chyba nie możnano to z 2i pół stówy trzeba liczyć na miesiąc... |
||
|
|
|
#3560 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, wg niego nie.T. ma taki specjalny garnek do gotowania szparagow, ale nie znalazlam dlaczego nie moznaje pociac.Chyba chodzi o smakowe walory.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Nic specjalnego, udko z kurczaka, kasza i mizeria na jogurcie |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się doczekać świąt, pojadę do domu do mojej rodzinki
Najbardziej za moją Poleczką, posiedzimy tam tydzień więc będzie superJuż jestem poumawiana z koleżankami, trochę się podciągnę towarzysko
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa - Fili ma 4 zeby kolejne w drodze
kto da wiecej?A co do mm to oplaca sie duze puszki wiem ze ha niema wiec moze da sie na normalne przezucic tez im starsze tym mniej tego mleka idzie w sumie. Papalinka pocieszylas mnie ja myslalam ze pucha 450 pepti na 5-6 dni to mega duzo
|
|
#3563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() najlepszego dla Jana! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!
|
|
#3564 |
|
BAN stały
|
A my w domu we trojke
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pepti niezbyt mu podeszło chociaż moim zdaniem takie samo jak to nasze obecne a to drugie lepsze czy gorsze smakiem? wie ktoś?
|
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli miło bedziesz wspominać kp, a moze jeszcze po odstawieniu leku, jesli sie zdecydujesz, uda sie dalej karmic piersia. 5,5 miesiąca to bardzo dobry wynik, no i czas kiedy Szymek zaczyna poznawać nowe smaki, wiec nie łap dołków z powodu odstawienia ![]() No i u mnie tez pustki w tesco, buuuuu.
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
ktoś chciał tylko niewiem kto http://allegro.pl/body-bokserki-rewe...069896569.html
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem
muszę się pochwalić, że moje dziecko dzisiaj pierwszy raz zaczęło tak na prawdę raczkować i przeszedł kawałek niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam ![]() Cytat:
myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części dlatego miałam czasem ochotę zrezygnować i mieć spokój, ale jest już w porządku, nadal chciałabym mieć córkę do parki (bo chciałam, ale starszą córkę i młodszego chłopca, a mąż odwrotnie ) ale na pewno teraz by była moja reakcja wiele spokojniejsza i bym AŻ tak nie przeżywała
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-04 o 18:12 |
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam.Gratulacje dla maluszków za skończone miesiące.My dziś kolejny dzień z marchewką dodałam kaszki zdrowy brzuszek,więc wprowadzam gluten.I tak myślę,czy tę glutenowa kaszkę mogę dodawać do normalnej,którą daję na śniadanie?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

dobrze ze ulewanie przeszlo 

I masz rację, w ogóle nie brałam pod uwagę, że będę musiała tak nagle zrobić przerwę w kp. Właściwie to odkąd Szymek załapał po kilku dniach ssanie z piersi, to żadnych problemów nie było... ani nawałów, ani zmniejszenia pokarmu ani zapalenia piersi, no nic... A tu masz

twierdzi że nie było w ogóle tych zabawek...

a u nas dalej nic. Pewnie pójdą wszystkie naraz
Mam nadzieje ze nie wroci i bedziemy mogli odwolac wizyte u gastroenterologa 

i znowu marudził bo niewyspany, wzięłam go na dwór a teraz znowu przysypia przy piersi
nie czaję tego... co to co tydzień będzie nowy kieł??? tamte dwa wylazły już czyli przebiły się na całej szerokości. Ile zębów to rekord na wątku?

Najbardziej za moją Poleczką, posiedzimy tam tydzień więc będzie super
zamiast