|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
czyli warsztat to jednak fajna sprawa ![]() a za raczkowanie![]() kiedy ja sie doczekam póki co 12 bedzie 7 miesiecy a on idzie do tyłu i keci sie w kółko
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
"fajna" jest, jak to mawia kolega ma mega przebieg ta laska... puszczalska jakich mało i do tego zero kultury... najgorsze jest to że jej córka też się podobna do mamusi robi
ja bym tak w zyciu do nikogo nie powiedziała, przez usta by mi nie przeszło... a i dowiedziałam się przez pocztę pantoflową że nie życzą sobie mnie w swoim pokoju, bo je zamęczę... i chyba poproszę szefową żeby mnie przeniosła co by się ze mną nie męczyły Cytat:
Hubi pełza... dzisija pierwszy raz mu się zdarzyło, ale fajnie to wygladało i jaki był zadowolony... przekręcać się dalej nie chce, tylko jak mu się uda, a jak zrobi przewrotkę z brzucha na plecy to mega ryk jest bo nie wie co dalej u mnie Jakub małego non stop nosi, nawet po schodach z nim paraduje, wczoraj w sypialni zrobił mu jazdę, zdjął przewijak z łóżeczka, położył Huberta i go ciągał po panelach ![]() Ewacia mój Jakub był dużym dzieckiem i później się przekręcał, pełzał, bo najzwyczajniej w świecie było mu ciężko... i uwaga, waga Jakuba w wieku 6 m-cy: 10350 g i 71 cm długości... Cytat:
spotkałam tez panią w przychodni z synkiem i mówiła że jej synek toleruje tylko kosmetyki nivea że nawet emolienty drażniąco działają na jego skórę... gdzieś czytałam że Bepanthen też pomaga... (czuję się jak tonący który chwyta się brzytwy) u nas te problemy ze skóra to się zaczęły jak Oillan zaczęłam stosować, następnie Emoilum i zamiast lepiej to było gorzej czytałam tez pozytywne opinie o tym kremie:http://www.mamabebe.pl/product-pol-3...FTMetAoda1AA_w
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-04-05 o 12:10 |
||
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
znowu przebite kolo od wozka
|
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, gdzie bralyscie zaproszenia na chrzest? wiem, ze bylo to juz walkowane, nie zapisalam, przepraszam. Bede wdzieczna
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aparat to musieli mieć świetnej jakości ! Cytat:
![]() Głowa mi pęka. Zauwazyłam,że noce z piątku na sobotę są fatalne :/ Ale nie- to nie przez Julię- starsza w tą noc cierpi na bezsenność ![]() Posprzątane, ja ogarnięta... zaraz uciekam na siłownię, a później chcę zrobić jakąś dobrą kolację,bo dawno z Tż nie siedzieliśmy przy winku
|
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku, a szwagierka mówiła że z wiki nie wychodzi bo zimno
jest 8 stopni i nie wieje ale sama zaczęła się upominać o wyjście jak nas zobaczyła więc ją wypuściła Zupa wstawiona, podłogi pomyte, biszkopt na bananowca upieczony ale dziś ze mnie pracuś![]() Cytat:
dobrze że już dziś jadą![]() fajny pomysl na kinderball! ja jedyne doswiadczenie z tym oplatkiem mam takie że Poli zamowilam tort z księżniczkami i było to właśnie z tego Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie byli moi rodzice
i przyszli z prezentem dla młodego, ma sobie coś kupić
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3734 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć.nadrobiła dopiero 1 stronę,reszta wieczorem bo mam zabiegany dzień,same odwiedziny
![]() pytanie do dziewczyn w uk-oglądałam film dokumentalny o Elżbiecie II i tak mnie naszło-czy Angole ją kochają? Cytat:
ja mam te na szelkach z nexta co kiedyś pokazywałam i uwielbiam je ![]() Cytat:
Cytat:
ojej bidulek.a malutka nie zrobiła tego specjalnie,niestety to się zdarza
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem mistrzem porzadkow dzis zrobilam czystki w papierach duperelach uwielbiam minimalizm wszystko zbedne pochowane powywalane ![]() A co do parowek to ja mam zamiar dluugo niedawac pewnie ulegne jak nic niebedzie chcial jesc.. Asiek ale szuje... co do emolium u nas niepomiglo smarowanie balsamem..
|
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czyli teraz mogę mu gotować warzywka+mięsko w jednym garnku?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-05 o 13:41 |
|||
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie ten wozek trzymasz na klatce w piwnict? Moze komus przeszkadza...
Kaska tam jest napisane Dziecko niema przytym akurat w jakim wieku. Tak wg tej gazetki mozna razem. Spadam ogarniac dalej chate, pozniej na obiad grill, a pozniej jade sama na impreze do kolezanki ze starej pracy na parapetowe szau
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Karo
![]() mój właśnie zalicza 3 drzemkę
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki dla Mikiegomój się szykuje właśnie
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji 7 miesięcy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3741 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z pracy się musi urywać, bo zajęcia o 17 a co drugi tydzień właśnie do 17 pracuje, ale jakbym to ja jeździła z młodym to i tak by się musiał urwać żeby z Dawidem zostaćtak, jest całkiem ok Cytat:
jadę zaraz do rosska i kupię hippa albo nivea, szkoda że dopiero teraz pomyślałam żeby to emolium odstawić kremem emolium już dawno przestałam buźkę smarować, bo była gorsza niezła su.cz z tej laski, że też ktoś się z nią tam koleguje ![]() Cytat:
![]() za pełzanieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłek wstał z drugiej drzemki, spał dwa razy po 2 h odsypia nockę
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-05 o 14:56 |
|||||||
|
|
|
#3742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze imprezy, udanej zabawy ![]() Cytat:
a zawsze tylko jedna miala dluzsza.wszystkiego dobrego dla Mikiego Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-05 o 15:06 |
||
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
Wczoraj byłąm na maratonie filmowym Obejrzałam 2 super filmy i jeden dla dwunastolatek, ale przynajmniej był polew Fajnie tak wyjść z domu na dłużej, dawno już mi się nie zdarzyło. Wróciłam do domu o 5:00 i spałam do 12:00.A ogólnie mamy w chacie katastrofę, bo wczoraj wieczorem nam pękła rura odpływowa, która jest w kuchni za meblami. Masakra bo weekend, w ogóle nie możemy w domu wody odkręcać. A najgorsze, że to za meblami, więc trzeba całą kuchnię rozkręcać i boję się, że coiś się stanie tż od tej roboty, a się uparł, że sam zrobi i właśnie poszedł do castoramy po rurę ![]() Cytat:
To chyba zależy, ile dziecko czego innego je. My mamy problem z rozszerzaniem diety, bo Ola wysypanaJak dla mnie smak ten sam
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
a ja witam się w tak beznadziejnym dniu
![]() u nas jakos szaro ponuro i strasznie piźd.zi a Julka ma biegunke dzien 5ty nie wiem czy to przez tą biegunke ale ciągle sie drze i od rana ją nosze tylko na rękach albo bujam w kolysce bo co chwile jest spiaca a spi np po 15 min ![]() juz dzisiaj musialam wziasc cos na uspokojenie bo musze byc spokojna bo jestem z mala sama w domu caly dzien i nie ma mi kto pomoc ![]() aaa i mam pytanko.Dupcia Julki dalej strasznie odparzona ale teraz zrobila sie taka jakby sucha do tego i chrosty ma.To znaczy ze sie robi gorzej po tym tormentilu czy tak wlasnie wygląda gojenie
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-04-05 o 15:43 |
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie, co za ludzie!
aleście smaka narobiły tą wędzarnią kocham wędzonkii ryby i mięso ahaaaaa zamówiłam jednak nosidło womar eco na smyky jest promo wiec z wysylka wyszlo niecale 200 zl, i do tego kupia małemu krzeselko mummylove ![]() chcialam tule ale moze przy nastenym dziecku bedzie mnie stac bez mrugniecia okiem wezme ![]() a teraz przestestuje na womarze ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() fajne sa tez na lulladecor.pl ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
natomiast jak cos zlego uslysza na krolowa to lepiej spierniczac
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Goście już pojechali
Przyjechał Leosia chrzestny i przywiózł mu na wielkanoc szczeniaczka kiwaczka(co za nazwaCytat:
![]() Cytat:
Lola fajne zakupy |
||
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami przychodzila paczka z ciuszkami od mojej mamyaaa przepraszam moj tato dal nam kase zebysmy kupili w komisie jej mate edukacyjna
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam starszych dziewczynek
![]() Jakie lalki są teraz na topie? chodzi mi o takiego bobasa nie barbi, chcemy kupić tża chrześniaczce lalkę z wanienką itd bo jej mama rodzi za miesiąc więc myślę że byłby to trafiony pomysł, a ona nie ma porządnej lali... Na all takie zestawy zawierają brzydkie lalki, ale idzie osobno kupić wanienkę i takie akcesoria no i jakąś lalkę tylko jaka? agatek jest sporo, już mi się mózg lasuje od tego która sika, która mówi ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Fajny prezent A ojc twierdził, że super to wymyślił bo razem będą rosnąć bla bla bla osłabia mnie ten chłop
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
mamy prawą dolną jedynkę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

po 4 się wiercił jak tż wrócił z pracy to dostał smoka do buzi i dalej lulu 
za raczkowanie
póki co 12 bedzie 7 miesiecy a on idzie do tyłu i keci sie w kółko

ale sama zaczęła się upominać o wyjście jak nas zobaczyła więc ją wypuściła
Zupa wstawiona, podłogi pomyte, biszkopt na bananowca upieczony
ale dziś ze mnie pracuś
i przyszli z prezentem dla młodego, ma sobie coś kupić 

ale........ mąż ma robić wędzarnię na ogrodzie więc będziemy mieli swoje wyroby