|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
[QUOTE=banka26;45899254]Dla mnie tez hee
Cytat:
moja jest na etapie jaka bedzie duza i jaka jest zmeczona wczoraj to co krok to zmeczona byla chyba tym rosnieciem aaa i robie moja-moja lali ma taka wielka Zuzke ktora ja dostalam taka szmacianke i sie do niej tuli wczoraj tak sie zamachnela glowa do tulenia ze nie trafla w lale tylko w podloge zabawne to bylo z jaka miloscia ona to zrobila ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
ja uwazam ze wlasnie takie umiejetnosci jaka bede duza, kosi, a nawet te klopoty to rozwijaja dziecko, bo zapamietuje dane slowa do czynnosci, pozniej i tak nie bedzie tego pamietac, a jak sie glebiej zastanowic to my dorosli ludzie jak mamu jakis klopot czy problem to tez lapiemy sie za glowe a nie za lokiec np
|
||
|
|
|
#3482 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Cytat:
![]() Ale śniadanie jeszcze jakieś szamiecie oprócz mleka? Cytat:
dobrze,ze ten katarek mu przechodzi, a Tobie też katar? czy gardło? kuruj sie [QUOTE=esskapada;45901094] Cytat:
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=karota11;45901502]Wy to z Bartem cały czas chcecie na bieząco być z trendami, wszędzie Was pełno, nawet do mleka jacy wyrywni
Vil nawet mi tego nie pisz ![]() Ale śniadanie jeszcze jakieś szamiecie oprócz mleka? u nie słońce, ale ziiimne pwietrze :0 dobrze,ze ten katarek mu przechodzi, a Tobie też katar? czy gardło? kuruj sie Dobra to już się nie odzywam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Dobra to już się nie odzywam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzieć śpi a ja myślę co by tu wieczorem i jutro porobić ![]() Cytat:
po kataru już prawie nie ma
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Czy zauważyłyście że z cytowaniem jest cos nie tak??
Czy mnie się tylko coś kiełbasi w aplikacji mobilnej? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też było ok, miała katar od wtorku do wczoraj, ale taki mikro w ogóle nie wiem czy tego kataru np. nie wiązać z ząbkiem albo pyłkami---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() musiał ale mam fajnego (miałam ) proboszcza, który powiedział, że Bóg nie z takimi sprawami sobie poradzi i tylko kazał obiecać że przyjmie to bierzmowanie
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Justi no to szkoda
![]() I przyznaję się bez bicia, że odgapiłam od Ciebie ząbeczki Sory ![]() Banka super, że Misiek spał siostrze a Wy jak rozumiem dobrze się bawiliście ![]() Kupiliśmy wczoraj Lenie wiaderko, grabki, łopatkę i foremki do piasku. Wiem, że jeszcze na to za wcześnie ale jak się tym ładnie bawi w domu hehe - raczkuje po mieszkaniu z łopatką w ręce albo bawi się na siedząco wiaderkiem już od kilku minut
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2014-04-05 o 12:28 |
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj na spacerze zakupiłam Twój Styl do poczytania, i jest bardzo dużo kuponów rabatowych na weekend 12-13 kwietnia 5-10-15, cocodrillo, reserved ....
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
forum na wykonczeniu bo ja widze ze tez cos jest nie tak...
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- a co ja chcialam... cos chcialam pisac, ale jak zwykle nie pamietam... aa, u was jogurty w sloikach dla dzieci sa na mm? ja tam nie wiem... u nas roznie, ale i kaszki na normalnym krowim, tyle ze rozrobionym, sa w sloikach. a jogurty to nie pamietam. ale mm to tez mleko krowie. tyle ze w proszku i tak jakby poskladane z czesci mleka krowiego, ale w innych proporcjach, z dodatkiem tluszczu roslinnego i witamin. ale bialko jest to samo... wiec ja nie widze problemu w podaniu dziecku kaszki na mleku raz dziennie, jesli mm toleruje i dostaje go dalej w wystarczajacej ilosci, zeby tym pokryc zapotrzebowanie na rozne skladniki wlasnie. ale tez zadnego musu nie ma. mleka krowiego w ogole nie trzeba wprowadzac. ale ja osobiscie lubie i uwazam, ze niepotrzebnie nie bede wprowadzac jakichs ograniczen dietetycznych. tyle ludzi zyje pijac mleko i jedzac przetwory... co innego, jak mleko bedzie mu szkodzilo. no ale nie ma sensu chyba profilaktycznie ustalac diety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, tylko mleko
![]() dostaje zaraz jak wstanie ok. 250 ml mm - tyle wychodzi po zmieszaniu - a potem po drzemce czyli ok. 11 drugie śniadanie i tu różnie - albo kaszka z owockami, albo jakiś słoiczek (z twarożkiem albo jogurtem), albo ostatnio jajecznica. teraz będę mu też chlebek dawać bo w końcu trafiłam na w miarę miękkie bułki bezglutenowe
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też podajemy małemu krowie mleko raz na jakis czas, najczęściej jak robię nam wszystkim kaszkę manna z owocami lub ryż na mleku,
|
|
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też już mamy zestaw do piaskownicy ale Bartkowi najbardziej podobają się pewne żółte grabki, które często widujemy tam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najczęściej chlebek lub bułeczkę z dodatkami ![]() A czemu bezglutenowe? Cytat:
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam celiakię od urodzenia i Przemek prawdopodobnie też - robiliśmy badania genetyczne i wyszło że na ponad 90% jest chory. przekonam się w 100% tylko podając mu gluten ale na razie chcę poczekać jeszcze bo objawy u malutkich dzieci są okropne i dzieci są wykończone ... mama po tym co miała ze mną radziła żebym poczekała chociaż aż skończy rok. w maju idziemy do gastrologa to skonsultuje się czy poddawać go ekspozycji czy od razu idziemy na całość i całe posiłki glutenowe ...
mąż ma w końcu wolny weekend, do tego jakiś dzień dobroci i mam multum czasu dla siebie - rano jak P. spał, potem jak byli na spacerze i teraz jak śpi, w międzyczasie wysprzątałam garderobę, wyciągnęłam letnie ciuchy i takie tam pranie zrobione, dom lśni .... czas na kawusię i relaks
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Vil wczoraj koleżanka co ma 16miesięczną córkę też na diecie bezglutenowej mówiła, że najlepszy bezglutenowy chleb jest z tesco - ponoć przerobili już różne i ten przynajmniej gumowy nie jest.
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj super,ze masz taki czas dla siebie, cisza i samotność chwilowa przybrała inny wymiar
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ryczeć mi się chce :'(
Bart pogryzł mi cyce wyszły mu już dwie górne jedynki, w tym jedna przedwczoraj i szlifuje sobie zęby na moich cycach.Pozatym zauważyłam że często siedzi i zgrzyta tymi zębami w ciagu dnia. Jak go próbowałam dzis uśpić to wkładam cyca a on chyba nie był głodny jeszcze i harat, ugryzł mnie. No to ja mu na to - nie wolno gryźć i zabrałam. Wkładam a on znowu. Nie reaguje wogole tylko się cieszy z tego. Nie wiem co mam zrobić ![]() To wkurzylam się, włożyłam go do łóżeczka i po godzinie znów próba usypiania, chwycił cyca i jadł normalnie, bez obgryzania. Teraz przed snem bałam mu się włożyć cyca do paszczy ![]() Ok, ładnie jadł, pojadł z 3min i zatkał mu się nos. To odciagnelam mu katar i daję cyca. A on znów mnie ugryzł ![]() Zabrałam cyca i schowalam. Kręcił się, dosysal do bluzki aż po 5min się popłakał i dałam mu z powrotem. Ładnie chwycił i je, nie gryzie. Tylko ja jestem bardzo zestresowana, leżę i się boję kiedy mnie znowu nie chapnie. Chcę bardzo kp ale mnie to gryzienia przeraża co mam zrobic ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co Ci doradzic ja jak bym kolejne dziecko karmila to napewno do pierwszych zabkow wiemjaki to bol jak mialam popekane sytki a Natala juz nie raz mnie ugryzla w palec jak chcialam jej cos wyciagnac z buzi a co dopiero sutki oby mu przeszlo!
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia może mu minie? Jak się przyzwyczai do tych ząbków
Dawaj mu po prostu do jedzenia a jak zacznie się ciamkanie to zabieraj bo wtedy pewnie będzie gryzł, przynajmniej mój Bart tak robił... zgrzytanie też pewnie minie, nagle ma pełną gębę zębów i nie wie co z nimi zrobić trzymaj się
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna wspolczuje ![]() [QUOTE=esskapada;45901094] Cytat:
superr , coraz bardziej kumate te naszecdzieci fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak a najgorsze że to takie małe igiełki ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Tak sobie myślę że może to nowość dla niego i testuje zęby na cycu?? Nie wiem sama ![]() A Bart Ciebie gryzł jak mu zabki szły? Justi solidaryzuję się z Tobą, ja też chora, mam antybiotyk ![]() Cytat:
Mam nadzieję że mu minie bo już w myślach wpycham mu butlę z mm ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia on mnie pogryzł kilka razy tylko i nie wiązałam tego z ząbkowaniem jakoś szczególnie
Zdrowiej |
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo wietrz cyce coby się wygoiły szybko, nie myśl o tym ze Cie ugryzie, nie stresuj się(wiem łatwo pisać ) , on też to wyczuwa i wtedy nie wie co ma robić
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie pamietam że u Ciebie było kiepsko... Bart do krwi mnie nie pogryzł a boli jak fiks. To sobie wyobrażam jak Ty musiałaś cierpieć ![]() A u Ciebie aż miesiąc trwało podgryzanie?? Karmicie się nadal? Nie gryzie już? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tydzień temu maly też mnie gryzł i z bólu piszczalam ..maluch sie cieszyl i tak sie rozkrecil ze mi sutka rozdarł do krwi maly wampir..pomyślałam ze nie będę reagować tylko z ignoruje odwracając jego uwagę i zacislam zęby....maly odpuscil! banka ![]() tak sobie myslalam ostatnio o Tobie..o D. Jak tam..rośnie? |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie a mnie sie zdarzyło krzyknąć, pisnąć itp. A Bart się wtedy cieszył i robił to samo. Może faktycznie to wyjście jest. Spróbuję. Bo zauważyłam że jest taki słuchany że jak mu mówię 'nie wolno' to robi to ze zdwojoną determinacją. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
ooj, megusia, wspolczuje gryzonia... oby mu szybko minelo. mylse, ze jak po ugryzieniu schowasz cyca i powiesz nie wolno i nie dasz przez jakis dluzszy czas, to on zalapie, ze gryz = nie ma cyca, i wroci po rozum do glowy, a zabki bedzie sobie ostrzyl na czym innym.
Flo juz troche lepiej z jedzeniem. dzis zjadl prawie caly obiad, sniadanie jako tako. kolacja hmmm... zwalam na zmeczenie. bo ksieciuniu znow nie chcial spac i mial tylko jedna drzemke. teraz dopiero padl po godzinie skakania po mnie i po lozku. chcialam go nagrac, ale jak uslyszal dzwiek kamery, to oczywiscie poza, usmiech i juz tak nie gadal (“nie nie nie, a brrrr, idzie idzie iiiiii buuuuuu prrr“ i tak w kolko), nosz co za model. musialabym ukryta kamere zamontowac. a teraz mi sie skojarzylo, Justii, ty pisalas cos, ze wina chcialas sie napic, i ze sie boisz, ze Bart ci sie obudzi... ja odkad sobie to przeliczylam, to naprawde wyluzowalam. na watku o kp to napisalam z reszta. bo tu w niemczech mowia, zeby wyluzowac, no ale zeby to zrobic to potrzebowalam faktow. i teraz sobie raz w tygodniu kieliszek wina lub szklanke piwa pije, oczywiscie lepiej po karmieniu, ale jak mlody mi sie raz dossal bezposrednio po kielichu, to tez nie robilam dramatu. dostal mas 0,02% alkoholu, toz to w jablku ma przynajmniej 5 razy tyle... wiec luz, wypijmy za karmienie piersia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

moja jest na etapie jaka bedzie duza i jaka jest zmeczona
zabawne to bylo z jaka miloscia ona to zrobila 

ale Barti już czuje się lepiej, ma mniejszy katar
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
mamy zapowiedz zlobka i przedszkola 
) proboszcza, który powiedział, że Bóg nie z takimi sprawami sobie poradzi i tylko kazał obiecać że przyjmie to bierzmowanie

najczęściej chlebek lub bułeczkę z dodatkami