Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-05, 10:41   #1051
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Tasiu wszystkiego naj na nowej - starej drodze życia : roza:

Heloł, padam na ryjek, mam jeszcze w planie do poniedziałku załatwić pierdyliard rzeczy, nie wiem jak, ale chcęęęęęęę :brzyda l:

Wczoraj poczyniłam sobie i Zosirii trochę zakupów ciuchowych, zrobiłam z Mamą zakupy rynkowo - mięsn0-spożywcze, byłam z Zosirią w sumie na 2 spacerach, trochę posprzątałam, a wciąż mam co i kupiłam różne pierdółki ozdobno - domowo -wielkanocne, np. Zosirii pierwszą torebkę, filcową, wściekłoróżową, z wykluwającym się kurczakiem w Home&You. Dużo tam fajnych wielkanocno-wiosennych pierdółek, jak macie ochotę do do jutra jest -15%.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 10:55   #1052
achna79
Rozeznanie

Dobry dzień.

U mnie dziś chłodno i pochmurno (norma, przyjechała do mojego miasta karuzela), mam nadzieję, że u Tasi cieplutko.

Tasiu, Wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia zobaczymy czy to jednorazowy wybryk
Brawo Teraz już pójdzie z górki, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
baby design Lupo

Fajny

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wielki wojownik zdobył małą filiżankę
i księgę mądrą której nie przeczyta
wróci zmęczony z wojennej wyprawy
i wszystko rzuci u stóp
mamy
ale mi się skojarzyło z doopy, a jednak

Byliśmy wczoraj w centrumie. T. w tramwaju - plaster miodu. Zagadujący, czarujący, śmiejący (aż musiałam sprawdzić w google grafika: "słoneczko, Teletubisie" - bo nam jeden pan z komplementem zarzucił ). Dobra passa trwała w sklepie muzycznym. Pan nam szukał prezentowego analogu a T. tańczył w wózku do każdej melodii w tle (biodrem zarzuć, trzy palce nad głową, głową kiwaj).
Jak poszliśmy na pocztę wysłać płytę - tja, Michaś come back. Mamusia nie musiała czekać w dłuuuugiej kolejce. Tak się darł, że panienka z okienka stwierdziła, że czuje presję
musiałam ostro obiecywać huśtawki i słowo daję, dałabym czekoladę z orzechami byle się przestał wydzierać
Drobne huśtawki i sklep z butami. Myślałam, że jak $ nie gra roli, to szał i tylko wybieram.... tja. Okazało się że T. ma "puchate stopy" (parsknęłam) i żadnego wyboru nie miałam. Dwie pary butów (zimowych) były dobre... Stwierdziłam, że trudno. Lansu nie będzie i kupiłam mu kapcio-trzewiko-materialaki za 35 zł, będzie miał do stania przy ławce ale jakiś cud, bo nie zdejmuje z nóg (atti wciąż szarpie).
I w ogóle w centrumie deficyt huśtawek dopiero nad Wisłą cosik było. Skandal!!!!
Koniec pamiętniczka, czas dorobić kawencję
Oooo jakie talenty wierszotwórcze
Co za dzień miałaś.

Kupiłam buciki tu na miejscu, bez wycieczki do Poznania. Korneckiego. Co prawda miały być Elefanteny ale szczerze mówiąc nie chciało mi się jechać do Poznania, Mikołaj podczas drogi by nie spał tylko jęczał więc byśmy się tylko we dwójkę umordowali. A tak to luz blues. Kornecki też ok. Także na jakiś czas problem z głowy, ufffff.

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-04-05 o 10:57
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 11:06   #1053
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

TASIU - na nowej drodze zycia. Zycze Ci spelniania jako mama i zona. Pociechy z meza i dzieci. Wszystkich dni uplywajacyh w radosnej i milosnej atmosferze. By usmiech nigdy nie znikal z twej twarzy - i ogolnie by sie spelnilo Tobie wszystko i czym sobie marzysz.

Hej a wiecie ze ja KOCHAM miec urodziny, szczegolnie jak sie dostaje takie wspaniale ( niespodziewane prezenty ) - ototrz dostalam wczoraj wyrowanie rodzinnego od czasu az Milus sie urodzil. Wiec czekam teraz na pisamo zem w koncu 100% samotna matka i juz nie bede musiala sie klocic o prawa mi przyslugujace ....!!!

Kupilam sobie z tej okazji wczoraj 3 pary spodni ( rozmiar 46/48 ) ehhh.

Teraz jade po wozek com Milusiowi w sklepie zamowila

Milego dalszego weekendu

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 11:32   #1054
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wczoraj poczyniłam sobie i Zosirii trochę zakupów ciuchowych, zrobiłam z Mamą zakupy rynkowo - mięsn0-spożywcze, byłam z Zosirią w sumie na 2 spacerach, trochę posprzątałam, a wciąż mam co i kupiłam różne pierdółki ozdobno - domowo -wielkanocne, np. Zosirii pierwszą torebkę, filcową, wściekłoróżową, z wykluwającym się kurczakiem w Home&You. Dużo tam fajnych wielkanocno-wiosennych pierdółek, jak macie ochotę do do jutra jest -15%.
To zakupy się udały ja kupiłam w czwartek na targu pierwszy mini koszyk dla F. do święcenia

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Kupiłam buciki tu na miejscu, bez wycieczki do Poznania. Korneckiego. Co prawda miały być Elefanteny ale szczerze mówiąc nie chciało mi się jechać do Poznania, Mikołaj podczas drogi by nie spał tylko jęczał więc byśmy się tylko we dwójkę umordowali. A tak to luz blues. Kornecki też ok. Także na jakiś czas problem z głowy, ufffff.
Pokaż buciki jakie wybrałaś też mamy z Korneckiego

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej a wiecie ze ja KOCHAM miec urodziny, szczegolnie jak sie dostaje takie wspaniale ( niespodziewane prezenty ) - ototrz dostalam wczoraj wyrowanie rodzinnego od czasu az Milus sie urodzil. Wiec czekam teraz na pisamo zem w koncu 100% samotna matka i juz nie bede musiala sie klocic o prawa mi przyslugujace ....!!!
To poszalejesz wyrównanie za rok, to pewnie niezła sumka

Tasiu
Wszystkiego Najlepszego

Samych cudownych chwil, obyście żyli w zgodzie i szczęściu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 11:48   #1055
achna79
Rozeznanie

Cytat:

klask i: Super fajny prezent

Monica takie o. I jeszcze kupiłam kapciuchy Befado.

Ale wielkie zdjęcie ale M. się obudził więc już zostawiam tak jak jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4050073.jpg (158,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-04-05 o 11:49
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 12:05   #1056
kasia86bgo
Zakorzenienie

MONICCA - no jest wspaniale sumka tez fajowa - styknie na wozek, wycieczke Swietowa i nawet na Waciki
Aaaa i pod koniec miesiaca moze cos jeszcze dostane z socjala - com w srode byla na spotkaniu.
Wiec wiecie - nie ma sie czym przejmowac. Po prostu zycie dozyje na szczescie hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-05, 12:30   #1057
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tasiu! Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia! Miłości, zrozumienia, wsparcia, szczęścia, cierpliwości.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 12:32   #1058
Villga
Zadomowienie

Tasiu!
Wszystkiego najlepszego dla
Was. Przede wszystkim dużo miłości i zrozumienia.
Gorzko! Gorzko! Gorzko! !!! :-D
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 12:33   #1059
Moderna
Zakorzenienie

Tasiu wszystkiego dobrego na nwoej drodze zycia, kochana, duzo radosci w Waszym dniu

Różyczko kochana, wszystkiego NAJlepszego w dniu Twoich urodzin!
Stary 2014-04-05, 12:33   #1060
alliw
Zadomowienie

Hej
Tasi zyczenia zlozylam wczoraj, wiec dzis kciukam aby wszytsko poszlo tak jak sobie zaplanowaliscie

Rozyczko kochana wszytskiego co najlepsze dla Ciebie, 100 lat!

Cytat:
Byliśmy wczoraj w centrumie. T. w tramwaju - plaster miodu. Zagadujący, czarujący, śmiejący (aż musiałam sprawdzić w google grafika: "słoneczko, Teletubisie" - bo nam jeden pan z komplementem zarzucił ). Dobra passa trwała w sklepie muzycznym. Pan nam szukał prezentowego analogu a T. tańczył w wózku do każdej melodii w tle (biodrem zarzuć, trzy palce nad głową, głową kiwaj).
Jak poszliśmy na pocztę wysłać płytę - tja, Michaś come back. Mamusia nie musiała czekać w dłuuuugiej kolejce. Tak się darł, że panienka z okienka stwierdziła, że czuje presję
musiałam ostro obiecywać huśtawki i słowo daję, dałabym czekoladę z orzechami byle się przestał wydzierać
Uwielbiam Twoje opowiesci
Plaster miodu

Cytat:

Zosiria
a Ty do pracy w poniedzialek wracasz?

Cytat:

Dzieki za oklaski dla Janka, ale jak znam mojego syncia to jeszcze troche bedzie chodzil z krzeslem jednak ale kto wie, moze mnie zaskoczy
Stary 2014-04-05, 12:38   #1061
Moderna
Zakorzenienie

pisalyscie o wozkach, niedawno na jednym z blogow natrafilam na taki wozek - Emotion Babyhome
http://www.babyhome.com.pl/index.php...&grupa=Emotion

gdybym nie miala juz maclarena, rozwazalabym jego kupno - przede wszystkim za lekkosc i rozmiar po zlozeniu - nie ukrywam, ze bylam mocno zszokowana, ze Maclarena musze wciskac do bagaznika - pasuje tylko dlatego, ze kolka pasuja do takiej luki, dzieki temu mozna go wlozyc

a mnie wczoraj rozlozyl jakis wirus po poludniu dostalam zawrotow glowy i goraczki 38,5, do tego silne bole wszytskich miesni - dzisiaj juz chorobsko zeszlo, tylko czuje sie odrobinke slabsza - ale to nie przeszkadza mi w sprzataniu

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

panika poprosze o czestsze pisanie pamietniczkow no niech bedzie, ze dzien w polowie udany
Stary 2014-04-05, 12:45   #1062
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
pisalyscie o wozkach, niedawno na jednym z blogow natrafilam na taki wozek - Emotion Babyhome

gdybym nie miala juz maclarena, rozwazalabym jego kupno - przede wszystkim za lekkosc i rozmiar po zlozeniu - nie ukrywam, ze bylam mocno zszokowana, ze Maclarena musze wciskac do bagaznika - pasuje tylko dlatego, ze kolka pasuja do takiej luki, dzieki temu mozna go wlozyc
bardzo fajnie ten wózek wygląda, ale na żywo w strony tylko w Poznaniu można zobaczyć, więc odpada. Cena też wyższa niż baby joggera, choć nie powiem, po obejrzeniu na stronie kusi.
Stary 2014-04-05, 12:50   #1063
kasia86bgo
Zakorzenienie

ROZYCZKO - rosnij zdrowa i szczesliwa sto lat sto lat

MODERNA - zdrufka zycze
A wozek fajowy wyglada jak bd w domu to zlorzem ten com kupila dzis dla Milusia i pstryke wam foty a nazwywa sie 4me Paris czy jakos tak hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-05, 12:53   #1064
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Zosiria
a Ty do pracy w poniedzialek wracasz?
tak :strach:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-05, 12:54   #1065
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bardzo fajnie ten wózek wygląda, ale na żywo w strony tylko w Poznaniu można zobaczyć, więc odpada. Cena też wyższa niż baby joggera, choć nie powiem, po obejrzeniu na stronie kusi.
na bobowozki za 918zl http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1247
a tu jeszcze taniej 826zl http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-SP...A-GRATIS/4657/

ale szkoda, ze nie ma gdzie tych wozkow podgladnac

ja juz mam spacerowke, ale gdybym szukala to bylby jeden z faworytow chyba (nie rozklada sie do pozycji lezacej, tylko pollezacej, ale dla naszych brzdacow to juz nie problem )

edit. a jeszzce tu podgladnelam na zdjeciach - i dziewczynka ma 95cm, 15kg - i jakos taki maly sie wydaje, oparcie dosc nisko wyglada
http://makoweczki.pl/spacer-nad-kana...ozka-babyhome/

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-05 o 13:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 14:05   #1066
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na bobowozki za 918zl http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1247
a tu jeszcze taniej 826zl http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-SP...A-GRATIS/4657/

ale szkoda, ze nie ma gdzie tych wozkow podgladnac

ja juz mam spacerowke, ale gdybym szukala to bylby jeden z faworytow chyba (nie rozklada sie do pozycji lezacej, tylko pollezacej, ale dla naszych brzdacow to juz nie problem )

edit. a jeszzce tu podgladnelam na zdjeciach - i dziewczynka ma 95cm, 15kg - i jakos taki maly sie wydaje, oparcie dosc nisko wyglada
http://makoweczki.pl/spacer-nad-kana...ozka-babyhome/
Zajrze w te linki z komutera. Oparcie sporo wozkow ma niskie dlatego trzeba dziecko posadzic i sprawdzic zawsze. Jeszcze w przyszlym tygodniu bedziemy ogladac gdzies wozki i myslec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-05, 15:07   #1067
kasia86bgo
Zakorzenienie

No i jestem w domku - wozek tez Emilian dzielnie nam przeszkadzal gdy go skladalam z mama. Hehe. Jazda po domu zakonczona sukcesem
Oto 2 foto na szybko zrobione

ImageUploadedByWizaz Forum1396703156.045135.jpg

ImageUploadedByWizaz Forum1396703175.459527.jpg

Idem sie zdrzemnac poki Milus spi - a potem trza sie szykowac na nocne wyjscie do miasta

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-05, 16:15   #1068
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No to lasencje - do uslyszenia!
(moze jeszcze wieczorem zajrze, chyba, ze padne )
Kochana życze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! Dużo miłości, zadowolenia z życia, małżeństwa. Oby wszystkie marzenia się spełniły. Buziaki dla całej Waszej czwóreczki

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja nie wyprawiam Oliwce roczku
Moja Kochana Mamunia powiedziała mi dziś że jednym z prezentów urodzinowych dla O. będzie imprezka dla niej u moich rodziców
Rodzina tż jest raczej niereformowalna i oni nie obchodzą takich okazji więc wielką t. mam z glowy. Przywiozę im po kawałku torta, który już zamówiłam[COLOR="Silver"]
Super masz mamuśkę!
Co do t. jak to nie obchodzić urodzin dziecka Jeszcze dorosłego to jakoś rozumiem (sami nie robimy jakichś fet teraz no ale dziecka?

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaliczyliśmy plac zabaw - udało mi się założy L. buty
jest postep

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Miały być fotki z roczku Kalinki, a są z urodzin Igora (nie wiem, gdzie tż położył kartę).
Śliczne dzieciaczki, a te loczki czy po mamie ?

Cytat:
No i jestem w domku - wozek tez Emilian dzielnie nam przeszkadzal gdy go skladalam z mama. Hehe. Jazda po domu zakonczona sukcesem
Super!
Jaki to wózek?

-------------
Co to ja miałam..aaa Dragusiu wypełniłam tą ankietę ale jeszcze czekam na TŻ - dziś go zmobilizuję bo teraz śpi po pracy.

Wózki spacerowe...też mysle intensywnie, ale nie chce wydawac wiecej niż 400 zł za parasolke. W obecnym wkurza mnie to, że mały się z niej nie mieści i ma nóżki podkulone jak śpi. Poza tym waga - niby mieszkamy na I pietrze domu ale jednak chciałabym móc prosto składać i łatwo wnosić parasolke, zeby mógł spać na balkonie a ja sobie w tym czasie bym coś porobiła w domu. Bo teraz to musze siedzieć na tarasie razem z Kubciem (na szczescie ostatnio odkrylam, ze neta łapie i moge troche pointernecić w tym czasie jak teraz No i wózek stoi na dole, bo nie dosc, ze ciezki to sie go źle po schodach krętych wnosi.
Intensywnie mysle nad tym co ma Dragusia czyli Milly Mally Rider, kosztuje 320 zł. Ale chciałabym go na zywo zobaczyc, niestety w naszym miescie nie ma gdzie, wiec moze przy okazji jak bedziemy w wiekszym miescie to podjedziemy poszukac czegos sensownego.

Poza tym w poniedziałek idziemy do pediatry z kilkoma pytaniami. Mały czasami zezuje, mruży oczy, dostał jakąś wysypke na policzkach no i chciałam zobaczyc ile wazy. Jak sie z nim ważę to wychodzi 10kg no ale jest w ciuszkach i pampku. Mysle, że bedzie jednak ok. Po prostu jest dłuuugi i wygląda na szczuplaka.

W ogole to powiem Wam, że jestem tak dumna z synka, jest teraz taki fajny, kontaktowy, gada do tych zabawek, lata za kotami i gada do nich (to takie chodzące pluszaki ) Siedzi, wyciaga zabawki, oglada każdą, marszczy czoło, ksiazeczki przeglada - świetnie to wyglada
No i non stop się uśmiecha

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Jak bylismy w Krakowie to non stop kogoś zaczepiał, usmiechał sie. Jak w restauracji oglądał sie na ludzi to babka się usmiechneła do niego a on się chował a potem usmiechał i tak w koło
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 16:53   #1069
Moderna
Zakorzenienie

megi-megi śliczne dzieci

Kasia no niezła bryka dla Milusia tylko dlaczego zdjecie bez modela?
Stary 2014-04-05, 17:09   #1070
scarlett26
Zakorzenienie

co do maclarena to nawet nie próbuję wsadzać go do bagażnika, pewnie i wózek dla lalek by się w moim nie zmieścił - składam go i stawiam w pionie za fotelem kierowcy - tylko słabo, że się zagłówek brudzi.... ale i tak mój samochód nadawałby się do samochodowego odcinka perfekcyjnej pani domu gdyby taki powstał, więc mi to lata

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Czyje dziecię kocha Ikeową sowę? Demeter? To też ulubiona towarzyszka senna Zosiora, pokazałam jej dziś to https://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU oszalała z radości, musiałam odtwarzać kilka razy, cała się trzęsła z chichotu do sowy na gałęzi robiącej huhu i jak odlatywała z tą gwiazdką robiła im papa dziecię co bajek nie ogląda było wniebowzięte, chyba będę pokazywać jej coś takiego raz na jakiś czas

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-05, 17:57   #1071
alliw
Zadomowienie

Cytat:

a mnie wczoraj rozlozyl jakis wirus po poludniu dostalam zawrotow glowy i goraczki 38,5, do tego silne bole wszytskich miesni - dzisiaj juz chorobsko zeszlo, tylko czuje sie odrobinke slabsza - ale to nie przeszkadza mi w sprzataniu
moze to od cycka, bo przy zastoju sa objawy jak przy grypie
wozek fajny, choc ja i tak wole mojego maclarena

Cytat:
fajna bryka. Tylko gdzie model?
Dobrej zabawy wieczorem (ale Ci zazdroszcze, tez poszlabym sie troche sponiewierac )

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W ogole to powiem Wam, że jestem tak dumna z synka, jest teraz taki fajny, kontaktowy, gada do tych zabawek, lata za kotami i gada do nich (to takie chodzące pluszaki ) Siedzi, wyciaga zabawki, oglada każdą, marszczy czoło, ksiazeczki przeglada - świetnie to wyglada

Jak bylismy w Krakowie to non stop kogoś zaczepiał, usmiechał sie. Jak w restauracji oglądał sie na ludzi to babka się usmiechneła do niego a on się chował a potem usmiechał i tak w koło
moj za kotami tez lata Janek jednak jest dzikun, z rezerwa podchodzi do obcych, nie lubi jak ktos sie na niego patrzy, szczegolnie z bliska, ale sam innych lubi obserwowac bardzo
Kciuki za lekarza

Cytat:
Czyje dziecię kocha Ikeową sowę? Demeter? To też ulubiona towarzyszka senna Zosiora, pokazałam jej dziś to https://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU oszalała z radości, musiałam odtwarzać kilka razy, cała się trzęsła z chichotu do sowy na gałęzi robiącej huhu i jak odlatywała z tą gwiazdką robiła im papa dziecię co bajek nie ogląda było wniebowzięte, chyba będę pokazywać jej coś takiego raz na jakiś czas
Janek szaleje tak jak mu wlacze Dorotke albo W sukieneczkach z pajeczynki teraz juz mniej entyzjastycznie, ale na poczatku to lecial z drugiego pokoju jak tylko uslyszal pierwsze dzwieki
Stary 2014-04-05, 18:10   #1072
cathlyn
Rozeznanie

Pocytuje Was jak siade do kompa na razie tylko baty dla moderny za zupę. Noz taka dobra prosta a jednocześnie wykwintna czemu zrobilam tylko tyle? Powinnam 2x przepis co najmniej
Stary 2014-04-05, 18:20   #1073
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
[/COLOR]Czyje dziecię kocha Ikeową sowę? Demeter? To też ulubiona towarzyszka senna Zosiora, pokazałam jej dziś to https://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU oszalała z radości, musiałam odtwarzać kilka razy, cała się trzęsła z chichotu do sowy na gałęzi robiącej huhu i jak odlatywała z tą gwiazdką robiła im papa dziecię co bajek nie ogląda było wniebowzięte, chyba będę pokazywać jej coś takiego raz na jakiś czas

Tez pokaze
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 18:25   #1074
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Pocytuje Was jak siade do kompa na razie tylko baty dla moderny za zupę. Noz taka dobra prosta a jednocześnie wykwintna czemu zrobilam tylko tyle? Powinnam 2x przepis co najmniej
zastanawiałam się nad nią, ale stwierdziłam, że raczej mi nie wyjdzie, a ponieważ tak na oko miała pierdyliard kalorii to stwierdziłam, że odpuszczam

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-05, 19:01   #1075
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
moze to od cycka, bo przy zastoju sa objawy jak przy grypie
wozek fajny, choc ja i tak wole mojego maclarena
mowisz, ze az tak mocno by organizm zareagowal?

jakis czas temu mialam mocny zastoj, nie mialam goraczki ani grypowych objawow. Wczoraj wstalam z mocnym bolem piersi, ale byla ona miekka, bez guzkow, dzisiaj nadal boli, ale mniej - moze to jakies wewnetrzne zapalenie.. kurcze... nie wiem, cos moze w tym byc.
Cytat:
pokazałam jej dziś to https://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU oszalała z radości, musiałam odtwarzać kilka razy, cała się trzęsła z chichotu do sowy na gałęzi robiącej huhu i jak odlatywała z tą gwiazdką robiła im papa dziecię co bajek nie ogląda było wniebowzięte, chyba będę pokazywać jej coś takiego raz na jakiś czas
fajniutko

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
ciesze sie, ze smakuje ale to ostatnie dni na ta zupke, gdyz wedlug mnie ona jest typowo jesienno-zimowa, rozgrzewajaco-sycaca

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Moj tygrysek biega z kulfonem, film sprzed chwili
https://www.youtube.com/watch?v=y3c1...ature=youtu.be
Stary 2014-04-05, 19:20   #1076
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no jest wspaniale sumka tez fajowa
(s)kitraj SE coś! tylko bryki, ciuchy i balety ...

Baw się dzis dobrze!

A! i też czekam na Milusia w nowej furze.

Cytat:
ale kto wie, moze mnie zaskoczy
oby, oby! i zaraził kolegę z południa

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
jestem tak dumna z synka, jest teraz taki fajny, kontaktowy, gada do tych zabawek, lata za kotami i gada do nich (to takie chodzące pluszaki ) Siedzi, wyciaga zabawki, oglada każdą, marszczy czoło, ksiazeczki przeglada - świetnie to wyglada
lubię czytać laurki! bardzo lubię!!!!klask i:

Cytat:
ale Ci zazdroszcze, tez poszlabym sie troche sponiewierac
hehe, i ja! i ja!
ja nie tańczę, więc siedziałabym sobie w kąciku delaktowała się drinusiem i obserwowała salę

Cytat:

cudny! cudny!!! i chyba trochę zmężniał

Dziś kolejny wyjściowy dzień. Poza wylizaną szybą w knajpie - wsio fajnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 19:22   #1077
anika_s
Wtajemniczenie

TASIU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
MIŁOŚCI, WZAJEMNEGO SZACUNKU I SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:20   #1078
megi-megi
Zakorzenienie

Tasiu - życzę Ci, aby Wasza wspólna droga małżeńska była niewyboista, abyście stworzyli szczęśliwą rodzinę i byli wzorem dla dzieci. Dużo, dużo szczęścia!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:22   #1079
bzinka
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Różyczki!

Cytat:
hehe, NIE! on ratuje mamę! znalazł pana Pirata - łobuza - i uratował świat (pędzli).
Wielki wojownik zdobył małą filiżankę
i księgę mądrą której nie przeczyta
wróci zmęczony z wojennej wyprawy
i wszystko rzuci u stóp
mamy
ale mi się skojarzyło z doopy, a jednak
Hmm poruszyłas we mnie pewne wspomnienia
Stare Dobre, ogniska, gitara....gdzie jest kurna moja gitara? i kiedy ostatni raz na niej grałam to se nie wrati buu

Cytat:

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Hmm ja jestem zadowolona, bo tak malutko miejsca zajmuje w moim bagażniku w porównaniu do mutsy No ale ja mam kombi. No i ta wygoda ze mozna go skladac i rozkladac i wsadzac i wyciagac z auta z dzieckiem na reku....
Ale powiem wam, ze nie jestem zadowolona widzac jak niszczy sie ten wozek, szczegolnie koła. Ja niestety nie jezdze tylko po chodnikach i asfalcie, mam tu jednak cięższe warunki i koła juz wygladaja nieciekawie.
Noi ten mój kolor szampański.... byle komara zabiłam i już smugi
No i oczywiście brudzi się od kół, a skladam go codziennie kilka razy.

Nie daj się chorobsku! Walcz dzielnie

Cytat:

Idem sie zdrzemnac poki Milus spi - a potem trza sie szykowac na nocne wyjscie do miasta
Super ta bryka i ma od razu uchwyt na kawkę? Mi brakuje czegoś takiego

Fajnie ci że możesz na dicho wyskoczyć. Sama bym chętnie potańczyła, ale nawet nie mam z kim Baw się dobrze kochana!

Cytat:
co do maclarena to nawet nie próbuję wsadzać go do bagażnika, pewnie i wózek dla lalek by się w moim nie zmieścił - składam go i stawiam w pionie za fotelem kierowcy - tylko słabo, że się zagłówek brudzi.... ale i tak mój samochód nadawałby się do samochodowego odcinka perfekcyjnej pani domu gdyby taki powstał, więc mi to lata

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Ja też nie puszczam Hani bajek i nie wlączam tv w ogóle, ale puszczam jej tylko piosenki na youtubie, ktore uwielbia.
Natomiast widzę,że moja mama sie nie cyka i normalnie puszcza przy Hani np skoki jak sobie chce oglądnąć. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Hania czasem patrzy na tv ale generalnie jak cos jest nie dla niej to zajmuje sie sobą i zabawkami.

Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=y3c1...ature=youtu.be
Jeeej jaki on sweet

Cytat:

Dziś kolejny wyjściowy dzień. Poza wylizaną szybą w knajpie - wsio fajnie
Super Spytałas go czemu nie mógł tak od początku?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-05 o 21:23
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:24   #1080
Tasia34
Wtajemniczenie

Jestem żoną
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości