|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Tasiu wszystkiego naj na nowej - starej drodze życia
![]() Heloł, padam na ryjek, mam jeszcze w planie do poniedziałku załatwić pierdyliard rzeczy, nie wiem jak, ale chcęęęęęęę ![]() :brzyda l:Wczoraj poczyniłam sobie i Zosirii trochę zakupów ciuchowych, zrobiłam z Mamą zakupy rynkowo - mięsn0-spożywcze, byłam z Zosirią w sumie na 2 spacerach, trochę posprzątałam, a wciąż mam co i kupiłam różne pierdółki ozdobno - domowo -wielkanocne, np. Zosirii pierwszą torebkę, filcową, wściekłoróżową, z wykluwającym się kurczakiem w Home&You. Dużo tam fajnych wielkanocno-wiosennych pierdółek, jak macie ochotę do do jutra jest -15%.
|
#1052 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień.
U mnie dziś chłodno i pochmurno (norma, przyjechała do mojego miasta karuzela ), mam nadzieję, że u Tasi cieplutko.Tasiu, Wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia Cytat:
Fajny Cytat:
![]() ![]() Co za dzień miałaś. Kupiłam buciki tu na miejscu, bez wycieczki do Poznania. Korneckiego. Co prawda miały być Elefanteny ale szczerze mówiąc nie chciało mi się jechać do Poznania, Mikołaj podczas drogi by nie spał tylko jęczał więc byśmy się tylko we dwójkę umordowali. A tak to luz blues. Kornecki też ok. Także na jakiś czas problem z głowy, ufffff.
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-05 o 10:57 |
||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
TASIU - na nowej drodze zycia. Zycze Ci spelniania jako mama i zona. Pociechy z meza i dzieci. Wszystkich dni uplywajacyh w radosnej i milosnej atmosferze. By usmiech nigdy nie znikal z twej twarzy - i ogolnie by sie spelnilo Tobie wszystko i czym sobie marzysz.
Hej a wiecie ze ja KOCHAM miec urodziny, szczegolnie jak sie dostaje takie wspaniale ( niespodziewane prezenty ) - ototrz dostalam wczoraj wyrowanie rodzinnego od czasu az Milus sie urodzil. Wiec czekam teraz na pisamo zem w koncu 100% samotna matka i juz nie bede musiala sie klocic o prawa mi przyslugujace Kupilam sobie z tej okazji wczoraj 3 pary spodni ( rozmiar 46/48 ) ehhh. Teraz jade po wozek com Milusiowi w sklepie zamowila Milego dalszego weekendu Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam w czwartek na targu pierwszy mini koszyk dla F. do święcenia![]() Cytat:
też mamy z KorneckiegoCytat:
![]() Tasiu
Wszystkiego Najlepszego Samych cudownych chwil, obyście żyli w zgodzie i szczęściu |
|||
|
|
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Super fajny prezent ![]() Monica takie o. I jeszcze kupiłam kapciuchy Befado. Ale wielkie zdjęcie ale M. się obudził więc już zostawiam tak jak jest.
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-05 o 11:49 |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
MONICCA - no jest wspaniale sumka tez fajowa - styknie na wozek, wycieczke Swietowa i nawet na Waciki
Aaaa i pod koniec miesiaca moze cos jeszcze dostane z socjala - com w srode byla na spotkaniu. Wiec wiecie - nie ma sie czym przejmowac. Po prostu zycie dozyje na szczescie hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu! Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia! Miłości, zrozumienia, wsparcia, szczęścia, cierpliwości.
|
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Tasiu!
Wszystkiego najlepszego dla Was. Przede wszystkim dużo miłości i zrozumienia. Gorzko! Gorzko! Gorzko! !!! :-D |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu wszystkiego dobrego na nwoej drodze zycia, kochana, duzo radosci w Waszym dniu
![]() Różyczko kochana, wszystkiego NAJlepszego w dniu Twoich urodzin!
|
#1060 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tasi zyczenia zlozylam wczoraj, wiec dzis kciukam aby wszytsko poszlo tak jak sobie zaplanowaliscie ![]() Rozyczko kochana wszytskiego co najlepsze dla Ciebie, 100 lat! Cytat:
![]() Plaster miodu Cytat:
a Ty do pracy w poniedzialek wracasz? Cytat:
Dzieki za oklaski dla Janka, ale jak znam mojego syncia to jeszcze troche bedzie chodzil z krzeslem jednak ale kto wie, moze mnie zaskoczy
|
|||
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
pisalyscie o wozkach, niedawno na jednym z blogow natrafilam na taki wozek - Emotion Babyhome
http://www.babyhome.com.pl/index.php...&grupa=Emotion gdybym nie miala juz maclarena, rozwazalabym jego kupno - przede wszystkim za lekkosc i rozmiar po zlozeniu - nie ukrywam, ze bylam mocno zszokowana, ze Maclarena musze wciskac do bagaznika - pasuje tylko dlatego, ze kolka pasuja do takiej luki, dzieki temu mozna go wlozyc ![]() a mnie wczoraj rozlozyl jakis wirus po poludniu dostalam zawrotow glowy i goraczki 38,5, do tego silne bole wszytskich miesni - dzisiaj juz chorobsko zeszlo, tylko czuje sie odrobinke slabsza - ale to nie przeszkadza mi w sprzataniu ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- panika poprosze o czestsze pisanie pamietniczkow no niech bedzie, ze dzien w polowie udany
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
ROZYCZKO - rosnij zdrowa i szczesliwa sto lat sto lat
MODERNA - zdrufka zycze A wozek fajowy wyglada jak bd w domu to zlorzem ten com kupila dzis dla Milusia i pstryke wam foty a nazwywa sie 4me Paris czy jakos tak hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu jeszcze taniej 826zl http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-SP...A-GRATIS/4657/ ale szkoda, ze nie ma gdzie tych wozkow podgladnac ![]() ja juz mam spacerowke, ale gdybym szukala to bylby jeden z faworytow chyba (nie rozklada sie do pozycji lezacej, tylko pollezacej, ale dla naszych brzdacow to juz nie problem )edit. a jeszzce tu podgladnelam na zdjeciach - i dziewczynka ma 95cm, 15kg - i jakos taki maly sie wydaje, oparcie dosc nisko wyglada http://makoweczki.pl/spacer-nad-kana...ozka-babyhome/
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-05 o 13:43 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem w domku - wozek tez Emilian dzielnie nam przeszkadzal gdy go skladalam z mama. Hehe. Jazda po domu zakonczona sukcesem
Oto 2 foto na szybko zrobione ImageUploadedByWizaz Forum1396703156.045135.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1396703175.459527.jpg Idem sie zdrzemnac poki Milus spi - a potem trza sie szykowac na nocne wyjscie do miasta ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1068 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
![]() Co do t. jak to nie obchodzić urodzin dziecka no ale dziecka? ![]() jest postep ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki to wózek? ------------- Co to ja miałam..aaa Dragusiu wypełniłam tą ankietę ale jeszcze czekam na TŻ - dziś go zmobilizuję bo teraz śpi po pracy. Wózki spacerowe...też mysle intensywnie, ale nie chce wydawac wiecej niż 400 zł za parasolke. W obecnym wkurza mnie to, że mały się z niej nie mieści i ma nóżki podkulone jak śpi. Poza tym waga - niby mieszkamy na I pietrze domu ale jednak chciałabym móc prosto składać i łatwo wnosić parasolke, zeby mógł spać na balkonie a ja sobie w tym czasie bym coś porobiła w domu. Bo teraz to musze siedzieć na tarasie razem z Kubciem (na szczescie ostatnio odkrylam, ze neta łapie i moge troche pointernecić w tym czasie jak teraz No i wózek stoi na dole, bo nie dosc, ze ciezki to sie go źle po schodach krętych wnosi.Intensywnie mysle nad tym co ma Dragusia czyli Milly Mally Rider, kosztuje 320 zł. Ale chciałabym go na zywo zobaczyc, niestety w naszym miescie nie ma gdzie, wiec moze przy okazji jak bedziemy w wiekszym miescie to podjedziemy poszukac czegos sensownego. Poza tym w poniedziałek idziemy do pediatry z kilkoma pytaniami. Mały czasami zezuje, mruży oczy, dostał jakąś wysypke na policzkach no i chciałam zobaczyc ile wazy. Jak sie z nim ważę to wychodzi 10kg no ale jest w ciuszkach i pampku. Mysle, że bedzie jednak ok. Po prostu jest dłuuugi i wygląda na szczuplaka. W ogole to powiem Wam, że jestem tak dumna z synka, jest teraz taki fajny, kontaktowy, gada do tych zabawek, lata za kotami i gada do nich (to takie chodzące pluszaki ) Siedzi, wyciaga zabawki, oglada każdą, marszczy czoło, ksiazeczki przeglada - świetnie to wyglada No i non stop się uśmiecha ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Jak bylismy w Krakowie to non stop kogoś zaczepiał, usmiechał sie. Jak w restauracji oglądał sie na ludzi to babka się usmiechneła do niego a on się chował a potem usmiechał i tak w koło
|
||||
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi śliczne dzieci
Kasia no niezła bryka dla Milusia tylko dlaczego zdjecie bez modela?
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
co do maclarena to nawet nie próbuję wsadzać go do bagażnika, pewnie i wózek dla lalek by się w moim nie zmieścił - składam go i stawiam w pionie za fotelem kierowcy - tylko słabo, że się zagłówek brudzi.... ale i tak mój samochód nadawałby się do samochodowego odcinka perfekcyjnej pani domu gdyby taki powstał, więc mi to lata
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Czyje dziecię kocha Ikeową sowę? Demeter? To też ulubiona towarzyszka senna Zosiora, pokazałam jej dziś to https://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU oszalała z radości, musiałam odtwarzać kilka razy, cała się trzęsła z chichotu do sowy na gałęzi robiącej huhu i jak odlatywała z tą gwiazdką robiła im papa
|
#1071 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wozek fajny, choc ja i tak wole mojego maclarena Cytat:
![]() Dobrej zabawy wieczorem (ale Ci zazdroszcze, tez poszlabym sie troche sponiewierac )Cytat:
Janek jednak jest dzikun, z rezerwa podchodzi do obcych, nie lubi jak ktos sie na niego patrzy, szczegolnie z bliska, ale sam innych lubi obserwowac bardzo ![]() Kciuki za lekarza Cytat:
teraz juz mniej entyzjastycznie, ale na poczatku to lecial z drugiego pokoju jak tylko uslyszal pierwsze dzwieki
|
||||
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Pocytuje Was jak siade do kompa na razie tylko baty dla moderny za zupę. Noz taka dobra prosta a jednocześnie wykwintna czemu zrobilam tylko tyle? Powinnam 2x przepis co najmniej
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez pokaze
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis czas temu mialam mocny zastoj, nie mialam goraczki ani grypowych objawow. Wczoraj wstalam z mocnym bolem piersi, ale byla ona miekka, bez guzkow, dzisiaj nadal boli, ale mniej - moze to jakies wewnetrzne zapalenie.. kurcze... nie wiem, cos moze w tym byc. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
ale to ostatnie dni na ta zupke, gdyz wedlug mnie ona jest typowo jesienno-zimowa, rozgrzewajaco-sycaca ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Moj tygrysek biega z kulfonem, film sprzed chwili ![]() https://www.youtube.com/watch?v=y3c1...ature=youtu.be
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
(s)kitraj SE coś!
...Baw się dzis dobrze! A! i też czekam na Milusia w nowej furze. oby, oby! i zaraził kolegę z południa ![]() Cytat:
![]() klask i:![]() hehe, i ja! i ja! ja nie tańczę, więc siedziałabym sobie w kąciku delaktowała się drinusiem i obserwowała salę ![]() ![]() ![]() ![]() cudny! cudny!!! i chyba trochę zmężniał ![]() Dziś kolejny wyjściowy dzień. Poza wylizaną szybą w knajpie - wsio fajnie
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
TASIU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
MIŁOŚCI, WZAJEMNEGO SZACUNKU I SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL ![]() ![]()
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu - życzę Ci, aby Wasza wspólna droga małżeńska była niewyboista, abyście stworzyli szczęśliwą rodzinę i byli wzorem dla dzieci. Dużo, dużo szczęścia!!!
|
#1079 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Różyczki!
Cytat:
![]() Stare Dobre, ogniska, gitara....gdzie jest kurna moja gitara? i kiedy ostatni raz na niej grałam to se nie wrati buu Cytat:
Hmm ja jestem zadowolona, bo tak malutko miejsca zajmuje w moim bagażniku w porównaniu do mutsy No ale ja mam kombi. No i ta wygoda ze mozna go skladac i rozkladac i wsadzac i wyciagac z auta z dzieckiem na reku....Ale powiem wam, ze nie jestem zadowolona widzac jak niszczy sie ten wozek, szczegolnie koła. Ja niestety nie jezdze tylko po chodnikach i asfalcie, mam tu jednak cięższe warunki i koła juz wygladaja nieciekawie. Noi ten mój kolor szampański.... byle komara zabiłam i już smugi No i oczywiście brudzi się od kół, a skladam go codziennie kilka razy. Nie daj się chorobsku! Walcz dzielnie Cytat:
![]() Fajnie ci że możesz na dicho wyskoczyć. Sama bym chętnie potańczyła, ale nawet nie mam z kim Baw się dobrze kochana! Cytat:
Natomiast widzę,że moja mama sie nie cyka i normalnie puszcza przy Hani np skoki jak sobie chce oglądnąć. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Hania czasem patrzy na tv ale generalnie jak cos jest nie dla niej to zajmuje sie sobą i zabawkami. Cytat:
Cytat:
Spytałas go czemu nie mógł tak od początku?
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-05 o 21:23 |
||||||
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem żoną
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

), mam nadzieję, że u Tasi cieplutko.

) ehhh. 
klask i: Super