![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
No i beta 0
Cieszę się ze mam takie życie do dupy
#1503 |
Raczkowanie
|
Artykuł... Mąż cię nie rozumie, nie wspiera? Pomóż mu to zmienić.
http://www.chcemybycrodzicami.pl/eksperci/7/252/ coś w tym jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Nanka bardzo mi przykro
![]() dopóki możesz mieć in vitro to próbuj... któreś musi się zagnieździć... może lepej by było gdyby podawali 2 zapłodnione jajeczka? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1505 |
Rozeznanie
|
Nanka póki jest szansa musisz ją wykorzystać. Jeśli tego nie zrobisz to w przyszłości będziesz sobie czyniła wyrzuty.
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Dziewczyny, urosły mi cztery pęcherzyki!!! Wszystkie w prawym jajniku. Zakazał kolejnej dawki bo mogłabym przestymulować. Są jeszcze odpowiednio małe aby pęknąć ale w poniedziałek przypuszczam, że każe mi wziąść pregnyl. Jestem w 20 dc więc jeśli wszystko dobrze pójdzie to koło 23 dnia będę miała owulkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czytam ten wątek od dłuższego czasu, cieszę się, jak którejś z Was się wreszcie uda, teraz trzymałam mocno kciuki za nankę, wchodziłam i sprawdzałam. Nanka, bardzo mi przykro, ale wierzę, że jeszcze się uda! Wiem, że to wiele kosztuje, ale musimy wszystkie myśleć pozytywnie, zbliża się lato, jest cieplej, więcej słońca... musi być dobrze!!
Ja miałam już kilkukrotną stymulację, hsg(jajowody drożne), badania hormonów, też ok. Dotychczas leczyłam się u zwykłego ginekologa, jutro mamy pierwszą wizytę w poradni leczenia niepłodności. Znów duża nadzieja, ale też duże obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje za kciuki ![]() A co do kliniki to nie ma się czego bać Daj znać po wizycie
![]() |
#1510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie dzisiaj nadszedł kres wszystkiego. najpierw wczoraj awaria w kuchni i mała powódź, dziś rozkładający na łopatki klienci a na koniec wywalenie korków w mieszkaniu i awaria telewizji i komputera... najchętniej usiadłabym w kąciku i ryczała jak mała dziewczynk, ale już nawet na to nie mam siły. przyszła mi dziś recepta. od poniedziałku zaczynam z metformaxem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Rozeznanie
|
No jeszcze sie nie udalo bo teraz musza jeszcze dorosnac ale bez stymulacji juz.
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Co powiedzial Ci lekarz w koncu? Mozesz sie starac z tym metformaxem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Rozeznanie
|
ja znowu nie mam @ ,miałąm plamenie i teraz znowu nic ,pewnie franca będzie trwała teraz ponad tydzień
jestem chora nie wiem czy alergia czy coś innego ale normalnie a oczy nie widzę , masakra marzec był do do d... a teraz kwiecień nie lepszy ,świetny ten nowy rok macie może jakieś info jak można sprawdzić czeu się nie zagnieżdza zarodek ?
#1515 |
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, wrażenia rzeczywiście bardzo pozytywne. Dostałam pregnyl domięśniowo, bo okazało się, że owulacja dopiero się zbliża- ja myślałam, że jestem tuż po niej. Mąż dostał jeszcze dodatkowe badania nasienia, coś nie zostało uwzględnione w poprzednich.
Ja muszę zrobić jeszcze kilka badań z krwi, we wtorek kolejne USG. Także zdecydowanie więcej nadziei niż obaw już mam. Teraz dopiero widzę jak ogromna różnica jest między zwyczajnym ginekologiem a specjalistą od niepłodności. Mój ginekolog, mimo że w takiej tradycyjnej ginekologii jest w moim odczuciu dobrym lekarze, zawsze wzbudzał u mnie zaufanie, wielu rzeczy nie dopatrzył, działał dość rutynowo. Teraz widzę całkiem inne podejście, bardziej szczegółowe i kompleksowe. Oby to był dobry znak na przyszłość... Wy też się nie łamcie, wiem, że są różne chcwile, raz myśli się bardziej optymistycznie, a jak coś nie wyjdzie, z nastrojem też jest gorzej. Ale musi nam się udać!! ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Nanka, może to, że jesteś chora, to znak, że masz o siebie zadbać!! I organizm się tego domaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1517 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=ciocco;45905795]Jestem po wizycie, wrażenia rzeczywiście bardzo pozytywne. Dostałam pregnyl domięśniowo, bo okazało się, że owulacja dopiero się zbliża- ja myślałam, że jestem tuż po niej. Mąż dostał jeszcze dodatkowe badania nasienia, coś nie zostało uwzględnione w poprzednich.
Ja muszę zrobić jeszcze kilka badań z krwi, we wtorek kolejne USG. Także zdecydowanie więcej nadziei niż obaw już mam. Teraz dopiero widzę jak ogromna różnica jest między zwyczajnym ginekologiem a specjalistą od niepłodności. Mój ginekolog, mimo że w takiej tradycyjnej ginekologii jest w moim odczuciu dobrym lekarze, zawsze wzbudzał u mnie zaufanie, wielu rzeczy nie dopatrzył, działał dość rutynowo. Teraz widzę całkiem inne podejście, bardziej szczegółowe i kompleksowe. Oby to był dobry znak na przyszłość... Wy też się nie łamcie, wiem, że są różne chcwile, raz myśli się bardziej optymistycznie, a jak coś nie wyjdzie, z nastrojem też jest gorzej. Ale musi nam się udać!![COLOR="Silver"] Ciocco masz problemy z pecherzykami? ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Eeee cos pokrecilam i nie zacytowalo mi posta ciocco tak jak nalezy :p i nie moge tego poprawic bo telefon mi nie pozwala ![]() Ciocco pytalam czy masz problemy z pekaniem pecherzykow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, czy mam problemy z pękaniem pęcherzyków... Kiedy chodziłam do tego wcześniejszego ginekologa, nie miałam nigdy monitoringu - coś takiego nie było po prostu u niego praktykowane. Miałam różne badania, stymulacje, ale bez tego podglądu, właściwie nie wiadomo było, jak mój organizm na to reaguje.
Teraz, z perspektywy czasu i pod wpływem czytania m.in. tego forum myślę sobie, że mogłam dodatkowo chodzić na monitoringi gdzieś prywatnie. Dlatego też właśnie pisałam o tej wielkiej przepaści, w podejściu do starań ginekologa, który przyjmuje na NFZ, pracuje w szpitalu i specjalisty od niepłodności. Ja teraz, z obecną wiedzą, też inaczej podeszłabym do starań, ale jak widać, wszystko przychodzi z czasem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=cicci;45909778]
Cytat:
![]() wszystko części ciała mnie bolą , a mój organizm ogólnie ma mnie w d... co zresztą widać po mojej ostatniej becie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nanka30;45911704]
Cytat:
Nanka, to Ty pokaż swojemu organizmowi, że go w dupie nie masz i dbaj o siebie jak możesz najlepiej. Zresztą wszystkie tak musimy teraz robić, tym bardziej, że wiosna i słoneczko, więc warunki sprzyjają. Jakichś peelingi, nawilżacze, maseczki, fryzjer, kosmetyczka, jedzonko pyszne i zdrowe i UŚMIECH . Miłej niedzieli Wam wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I stymulacja bez monitoringu!!! Nie wie co brałaś ale stymulacja powinna być zawsze z monitoringiem. Raz, że moża narobić wiele szkód a dwa, że niby skąd miałaś wiedzieć czy w ogóle działa ta stymulacja? Pytałam o to pękanie bo napisałaś, że dostałaś pregnyl... Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-04-06 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Raczkowanie
|
i przyszła @
dziś ostatni dzień obżeram się słodyczami. od jutro jadę już na metformaxie. póki co rozmawiałam tylko z "zaprzyjaźnioną" panią farmaceutką. ona potwierdziła to, co wyczytałam, że przy metformaxie nie zaleca się starań. jutro jeszcze wykonam telefony go gina i endo, żeby zapoznać się z ich opiniami, ale chyba wszystko na najbliższe miesiące jest już przesądzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Raczkowanie
|
Ściągnęłam linka z bociana, z tego co się zorientowałam to redaguje to dziewczyna po paru in vitro... A teraz jest w ciąży, też po przejściach po ostanim wylądowała w szpitalu i ledwo ją odratowali w bielańskim... Przestymulowana chyba była, ale ciąża jest i udało się ją utrzymać
![]() Nanka tam dziewczyny piszą o diecie w czasie podchodzenia, może to tez ma wpływ poczytaj i spróbuj coś wyciągnąć dla siebie, nie możemy się poddawać... Ja się strasznie boję tego co mnie czeka... ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-04-06 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasik a Ty jesteś zalogowana na bocianie? ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Jestem innej opcji nie ma jak chce się coś doczytać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
dużo można się tam dowiedzieć...
#1529 |
Rozeznanie
|
A ja troszkę nie wiem jak ogarnąć to forum
Dziewczyny a macie takie same nicki ?
#1530 |
Zakorzenienie
|
Ja mam inny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.