|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Mam pytanie
Wiecie, czy taki napis na conversach trzeba załatwiać przez ich stronę www (wysyłka ze Stanów), czy można jakoś w Polsce to zrobić? ![]() takie sobie wymyśliłam jak w załączniku
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-06 o 13:01 |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
An, to jest jedna z piosenek, które bierzemy pod uwage
![]() Jest ich jednak trochę, dopiero jak pójdziemy na lekcje, to się coś wyklaruje. |
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
gornek... ta piosenka bardzo mi sie źle kojarzy bo moja mama stwierdziła , że chce taką na ...pogrzebie :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
My bierzemy pod uwagę second waltz, bracia-za szkłem, cos michaela buble.. właściwie nie mamy sprecyzowanego nawet rodzaju tanca który zatanczymy
w maju idziemy na kurs, wcześniej spotkamy się z Panią która nas będzie uczyć i może coś razem wymyślimy
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pogrzebie o wspanialym swiecie ? az mnie zatkalo ma poczucie humoru.no coz my mamy mile wspomnienia z tym kawalkiem, zreszta oboje uwielbiamy Lousia wiec postanowilismy juz dawno, ze bierzemy ten kawalek a nie inny chociaz rozmyslalismy tez o Iris- go go dolls, no ale stanelo na Lousie.
|
|
#2646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie po rozmowie z TŻ chyba zrezygnujemy z noclegów u niej. Cała sytuacja jest (delikatnie mówiąc) dziwna, i nie rozumiemy, o co jej z tymi fakturami chodzi (myślałam, że może wystawia "lewe", na mniejszą kwotę, niż naprawdę płacą, ale przecież osobie prywatnej można nie wystawić ani faktury, ani rachunku i mieć zarobek na czarno...). Dzwoniłam do właścicieli naszej sali i podobno mają namiary na jakieś dodatkowe miejscówki, co prawda tzw. kwatery prywatne, ale zawsze to coś... w piątek jedziemy do mnie załatwiać papiery w USC, więc podjedziemy do nich jeszcze raz i porozmawiamy konkretniej.
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie troche z innej beczki.
Po ślubie mamy zamiar jechać z TŻ nad morze. Mieliśmy mieszkać u jego rodziny a jest jej tam trochę ;P Ale po rozmowie z mamą doszłam do wniosku, że młode małżeństwo w podróż pośłubną lepiej żeby wczasowało się niezależnie, bez ciotek i kuzynostwa. Więc tutaj moje pytanie: czy któraś z Was poleciłaby jakieś przyjemne kwatery nad morzem? okolice Zatoki Gdańskiej? Mogą być domki, niekoniecznie kwatery prywatne.
|
|
#2648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
fascinata prześliczne te buty, które wrzuciłaś
wyglądają na stabilne, ale bardzo zgrabne Magheru moim zdaniem koronka na welonie powinna być identyczna lub prawie jak ta na sukni, a tu chyba tak nie jest ![]() Cytat:
![]() ja liczę na znajomych rodziców, którzy obiecali nam załatwić brykę do ślubu. Tylko zaś problem bo TŻ chce nowego mercedesa a ja jakieś retro say-hello zgadzam sie z dziewczynami, że patent na numerki na stoły absolutnie świetny i bardzo fajnie wykonany ![]() Cytat:
Cytat:
też mi się od jakiegoś czasu marzą conversy na sesję
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Witajcie, ja wpadam tylko pochwalić się obrączkami, które odebralismy w piątek. Kupiłam tez kolczyki z perłą jako alternatywę dla moich z chińskiego Allegro. Lecimy dalej rozdawać zaproszenia, Dziewczyny chyba wczoraj stuknęło 50 dni!!!! Mam mega stresa ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez Liana Czas edycji: 2014-04-06 o 13:55 |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam bardzo podoba się piosenka z samego początku ostatniej części KLIK Ale do tego zatańczyć to nie wiedziałabym jak Cytat:
Ale chcę na dniach iść na przedłużanie rzęs, więc nie wiem czy jest sens kupować teraz odżywkę
|
||
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliscmy isc z TZ do spowiedzi dzisiaj, ale jakos nie wiem dziwnie sie czuje wiec odlozymy to, czasu nie mamy duzo wiec musimy sie sprezac moze w tygodniu nam sie uda badz w przyszly weekend.
Rozmawialam z tata i postanowilismy, ze dzien po slubie zrobimy grilla dla tych co zostana dzien dluzej, dziadek ma duzy ogrod wiec kazdy sie pomiesci poprawin nie ma wiec chociaz przy grillu pogadamy na spokojnie z innymi
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
Nasz piosenka na pierwszy taniec
https://www.youtube.com/watch?v=cin-TvWMYew o ile oczywiście nic się nie zmieni ![]() Aaa i przemyślałam sprawę sukni i zostaję przy tej z salonu (koronkowa) powiedzcie mi będą pasowały do niej te kolczyki ? Wstawiam zdjęcie kolczyków i sukienki dla przypomnienia.
|
|
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
exist_ - nie wiem czy zdjęcia były, ale niestety nie zdążyłam zobaczyć
Co do ceny welonu ale skoro tata płaci to bierz ![]() fascinata - buty ![]() Anesthesia - 270 zł za 3h to z jednej strony tanio, a z jednej standard w moich stronach auta kosztują 300 - 500 zł średnio. W Łodzi natomiast (a to jedynie 50km ode mnie) auta kosztują 800 - 2000 zł za sam wynajem + jakaś opłata od km... Wg mnie abstrakcja totalna ![]() Kasiulenkowo - my na razie przymierzamy się do nauki walca angielskiego Co do utworu chcieliśmy coś z repertuaru Coldplay, ale nie wiem czy coś się nada ![]() pysia1987 - powodzenia w walce z kilogramami! Dasz radę kiss12550 - bardzo dobry wybór ![]() Wczoraj rozdaliśmy kolejne 3 zaproszenia ale damy radę! A i mam newsa co do wieczoru kawalerskiego w Wielki Piątek. Miałam rozmawiać z TŻ na ten temat w sobotę. Już raz wspominałam, że nie chciałam żeby szedł. Okazało się, że porozmawiał z pobożnym Panem Młodym i namówił go na przełożenie terminu Nie suszyłam więc głowy TŻ, ale pochwaliłam za pomysł
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje zareczynowe przyszly ze stanow Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aa widzisz jakiego masz mądrego faceta! Bardzo fajnie ze sytuacja sama się rozwiązała |
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w przyszły weekend planujemy wyprawić się w poszukiwaniach obrączek.
Zawsze marzyła mi się obrączka z białego złota, ale mój TŻ chce żółte..... Chcemy więc pójść na kompromis - obrączki mają być z białego złota z żółtym paskiem. No i teraz pojawia się pytanie - lepiej zwykłe, czy soczewkowe, rodowane czy nie, jaka próba złota? Zupełnie się na tym nie znam
|
#2658 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będą pasować te kolczyki według mnie Cytat:
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-04-06 o 16:55 |
|||||
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Liana gratki za obrączki!
![]() kiss12550 bardzo dobry wybór, typowałam tę suknię kolczyki jak najbardziej będą pasować ![]() Cytat:
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! pierwszy etap rozdawania zaproszeń za nami - w przyszły weekend rozdajemy w rodzinie Tż. No i prawdopodobnie dziś zostały wygłoszone pierwsze zapowiedzi w jego parafii - u mnie już po.
W przyszły poniedziałek muszę odwiedzić USC i pobrać odpis skrócony aktu urodzenia. Tż ma zrobić to samo u siebie i w tym miesiącu idziemy pozałatwiać formalności w gminie
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna niedziela pod znakiem rozdawania zaproszeń
Ale powiem Wam, że póki co wszędzie bardzo pozytywnie, a już zbliżamy się do końca Zostało nam 16 zaproszeń, w tym 3 do wysłania.A za godzinę na tańce ![]() Opium, bardzo fajne łowy jeśli chodzi o ciuchy dla mamy. Aktualnie siedze w tym temacie bo zaczęłyśmy z mamą poszukiwania dla niej sukienki, więc każde zdobycze mnie ciekawią
|
|
|
|
#2662 |
|
Winter is coming
|
My też wróciliśmy z rozdawania zaproszeń i mamy pierwszą odmowę, ale i tak wiedziałam, że tak będzie, bo to siostra mojego dziadka i wcale się nie dziwię, że nie ma już sił na wesela. Chociaż trzyma się świetnie jak na swoje 82 lata
![]() Rozdanych 26, do rozdania zostało 18, na szczęście wszystkie w naszej miejscowości, wyjazdowe załatwione. Kiss, gratuluję wyboru byłam za tą drugą, ale w tej też ci pięknie!Pysiu, powodzenia życzę, oby lepsza praca ci się trafiła!
|
#2663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My dla odmiany zapowiedzieliśmy przyjaciołom, bo część będzie przyjeżdżać z za granicy, że w niedziele mimo braku poprawin robimy jakąś posiadówkę, może też w formie grilla jeśli pogoda dopisze. ![]() Cytat:
Cytat:
Ale faktycznie nie łatwo było znaleźć taką ofertę - TŻ spooooooro się naszukał. Większość to się od 600-700zł zaczynała. Miłego tańcowania. My dzisiaj byłyśmy z Mamą na łowach. I to udanych! ![]() W ramach obiadu wybraliśmy się z TŻ na Food Street Festiwal - pysznie było, aż się turlamy w związku z tym teraz. ![]() Buszowaliśmy też trochę po sklepach, bo ja gdzieś z tyłu głowy mam cały czas: "a co jak będzie zimno" i chciała kupić coś na kształt sweterka albo innego kubraczka, żeby mieć awaryjnie gdyby ' bolerko' to było za mało, ale niestety nic nie znaleźliśmy. ![]() Daliśmy też dwa zaproszenia na ślub, zostały już tylko 4 - damy pewnie w ciągu najbliższych dwóch dni. Kolejny tydzień dobiega końca i na prawdę póki co nie dociera do mnie, że jeszcze tylko dwa weekendy i.. ślub. ![]() ![]() Idę zaraz do łazienki na SPA trzeba na ostatniej prostej mocniej z zabiegami upiększającymi zadziałać.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-04-06 o 19:11 |
||||
|
|
|
#2664 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do La Boda możesz napisać i oni napiszą ci gdzie mają swoich partnerów. Kaigara super to łóżko! Pokarzę TŻ bo musimy jakieś kupić bo nam poszła listwa ![]() Pysia powodzenia na rekrutacji i na diecie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Liana super kolczyki i obrączki!
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak było na tańcach!
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie wiemy gdzie szukać Pewnie na kawaleryjską zajrzymy bo przed sezonem komunii coś się pojawi. W galeriach do głowy przychodzi mi De Facto, Reserved, może Mohito, w centrum Pani Ewa. No i Central. Nie wiem jakie jeszcze sklepy dorzucić do listy
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że mama już ubrana i zadowolona! a Ty jakim zabiegom się poddajesz?
|
|
#2668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cisza na wątku, widzę, że ten week obfituje w rozdawanie zaproszeń.
Co do piosenki na pierwszy taniec już dośc dawno wybrałam tę https://www.youtube.com/watch?v=E0wW9RwpG7M ale ostatnio coraz częściej myślę o jakiejś polskiej, tylko nie wiem co mogłabym wybrać. A co do panieńskich, kawalerskich my będziemy mieli w końcu w ten sam weekend. Chłopkami jaką w Polskę gdzieś, a my baby spotkamy się u mnie najemy, napijemy i idziemy w miasto. Szczegóły jeszcze muszę dokładnie ze świadkową ustalić. Cytat:
Moi rodzice mają spory ogród, jeżeli pogoda dopiszę znajomi wpadną na grila. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
kiss12550 piękna ta suknia ! Bardzo delikatna, wdzięczna sukienka
Gratki![]() Do mojego ślubu zostało 20 dni!! ![]() Byliśmy dzisiaj na zakupach ostatecznych Warszawiak w końcu kupil buty i pasek, więc jest kompletnie ubrany. Ja kupiłam bolerko (dość ciepłe, więc już nie potrzebuje płaszczyka) i sukienkę na after party Teraz brakuje mi tylko bielizny, butów i biżu na after. Będę wdzieczna za podpowiedzi. Bo na razie nie mam pomysłu Wrzucam w załączniki moje zdobycze
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Iija- tez bylismy dzisiaj na food festiwal! Moze sie minęliśmy
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Wiecie, czy taki napis na conversach trzeba załatwiać przez ich stronę

15:00
w maju idziemy na kurs, wcześniej spotkamy się z Panią która nas będzie uczyć i może coś razem wymyślimy 
ma poczucie humoru.

Pewnie na kawaleryjską zajrzymy bo przed sezonem komunii coś się pojawi. W galeriach do głowy przychodzi mi De Facto, Reserved, może Mohito, w centrum Pani Ewa. No i Central. Nie wiem jakie jeszcze sklepy dorzucić do listy