Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-06, 22:07   #4021
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

cukiereczku czytaj dokładnie wątek,;
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
myślę, że warto popróbować olei innych niż kosmetyczne, możliwości jest wiele, gorzkie migdały, lniany, sezamowy, z pestek winogron, ryżowy...
Bijum gratulacje!
Wiesz co w Tobie uwielbiam? że walczysz o swoje falki i nie marudzisz i każde efekty tak bardzo Cię cieszą ;D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 22:30   #4022
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Nic mi nie mów tu jestem skazana na Olię, która kiedyś fajnie łapała a teraz wygląda na mnie dosyć tanio. Nie wiem co się stało [w pl nie mogłam znaleźć tego odcienia ale myślę, że wśród rudowłosych był by to hit na miarę Joanny płomiennej]
Słyszałam dobre opinie i chcę ściagnąc sobie vitaliys z PL na odrost, bo po farbowaniu zszarzał i bardziej się odznacza niz kiedyś ;<
- Ja farbowałam Coulor Vibrance - Mango Copper Burst, ale podczas wizyty w PL wybiorę się po porządny zapas farby do fryzjerskiego.

Cytat:
Oj chyba nie... 9/10 cm w kucyku, mówię aparat kłamie. ;P
- Ja mam 8 tyle że to nie obejmuje grzywki a tę mam dość mocno wycieniowaną i obejmuje sporą część włosów.

Poza tym masz naprawdę świetnie wycieniowane. Ja ze swoimi nic nie robię, poza podcinaniem ogonka i grzywki. Na razie chcę je wyrównać, a potem się zastanowię co dalej

Cytat:
Schną same... Moje jak wyschną to jest wyprost i puch bez dyfuzora nie sa takie 'cuda'...
- Oj... ja z suszarką, czy to z dyfuzorem czy bez, nie widziałam się od dobrych kilku lat .

Na dole zdjęcia. Niestety żadnego WOW, gdyż od przyjazdu do UK moje włosy mają kryzys - dlatego z niecierpliwością czekam na paczkę z PL, mam nadzieję, że je podratuję.

1. Z dzisiaj, jeszcze troszkę mokre,
2. Sprzed kilku dni - tak wyglądają na sucho, są bardziej mięsiste, ale niestety nie tak jak kiedyś.
3. Chyba zaraz po farbowaniu drogeryjną farbą.

A, i kolorek lekko oszukańczy, bo w realu jest bardziej ryży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosiska.jpg (82,0 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-04-06 o 22:33
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 22:30   #4023
Imperfecta
Zakorzenienie

magda codziennik uwielbiam Twoje włosy
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 22:49   #4024
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
magda codziennik uwielbiam Twoje włosy
Dziękuję - nie starałam się a wczoraj myłam już lekko zakręcona

muszę dokończyć avocado - nie robi mi krzywdy ale tez nie pomaga. wole stanowczo sezamowy - dlatego go stosuję w LOC

mmm dziewczeta w UK - w ALDIm są oleje - rzepakowy czysty ale też dodatkiem chili, czosnku i czegos tam jeszcze - w cenie 2Ł w szklanej butelce. Tylko on stoi w tych koszykach - nie na półce z olejami można zawsze spróbować - ja mam bana aktualnie więc nie mogę
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 23:47   #4025
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Piękne masz te włosy ..

Sądzicie, że zwykły olej winogronowy nadawał by się do olejowania? Akurat posiadam taki w domu i we wtorek pierwszy raz bym go nałożyła (oczywiście jeżeli się nadaje). I czy ten szampon z cece med dałby radę go zmyć ?

Niestety na pewnym blogu przeczytałam, że OMO myje się w ten sposób: Moczymy włosy, nakładamy odżywkę lub olej, następnie nie spłukując odżywki myjemy skórę głowy szamponem (końcówki można umyć samą spływającą pianą), spłukujemy szampon i pierwszą odżywkę, nakładamy drugie O czyli maskę lub ulubioną odżywkę, po kilkunastu minutach spłukujemy chłodną wodą.

Dziękuję, że uświadomiłyście mnie jaki popełniam błąd.
Winogronowy się nada
Błąd- nie błąd, każdy musi dojść do swojej metody, a potem ją zmieniać
Powiem Ci technicznie jak ja ostatnio nakładam - po pierwsze - mam wannę i mogę się nad nią pochylić i cudować
No więc, pochylam się, i moczę włosy rękami - najbardziej to co zwisa - przy karku już słabiej. Zakręcam wodę
Nalewam na rękę oleju tyle ile się zmieści, rozcieram w obu rękach i nakładam na włosy, ugniatając jednocześnie, czyli zaczynam nakładanie od dołu. I później znowu nabieram na rękę, i nakładam na włosy - tak, żeby pokryć w miarę równo wszystkie partie. Ostatnio nawet rozczesałam na koniec grzebieniem z szerokimi ząbkami. Wyciskam ewentualny nadmiar wody tak, żeby nie kapało, odrzucam włosy do tyłu i pozwalam im schnąć. Ponieważ się nauczyłam spać z włosami za łóżkiem, to tak sobie śpię (dlatego też staram się nie moczyć zbytnio włosów z tyłu głowy). Oczywiście to jest punkt do modyfikacji, bo można sobie chodzić z tymi włosami, albo zrobić koczka. Z tym, że włosy nie lubią być długo mokre.
Rano albo znowu lekko moczę rękami, albo prysznicem i nakładam odżywczą maskę na te pół godziny. I to by było pierwsze O.
Potem spłukuję wstępnie i robię M - albo szamponem albo odżywką myjącą.
I właśnie ostatnio już nic nie nakładam, czyli nie robię drugiego O, tylko kapka odżywki b/s z żelem do stylizacji albo jeżeli bez żelu, to więcej b/s, odgniatam fale i idę suszyć.
Jeżeli szampon plącze włosy, to wtedy daję odżywkę jakąś ale tylko do zmiękczenia włosów i możliwości rozczesania, a nie w celu odżywiania. Tak mi wyszło ostatnio, że 2 odżywiania w jednym myciu to za dużo.
Można zrobić tak, że robisz mycie dwoma odżywkami, bez wstępów olejowo-maskowych, to taka skrócona wersja mycia rano jak się nie ma czasu.

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Ja farbowałam Coulor Vibrance - Mango Copper Burst, ale podczas wizyty w PL wybiorę się po porządny zapas farby do fryzjerskiego.

- Ja mam 8 tyle że to nie obejmuje grzywki a tę mam dość mocno wycieniowaną i obejmuje sporą część włosów.

Poza tym masz naprawdę świetnie wycieniowane. Ja ze swoimi nic nie robię, poza podcinaniem ogonka i grzywki. Na razie chcę je wyrównać, a potem się zastanowię co dalej

- Oj... ja z suszarką, czy to z dyfuzorem czy bez, nie widziałam się od dobrych kilku lat .

Na dole zdjęcia. Niestety żadnego WOW, gdyż od przyjazdu do UK moje włosy mają kryzys - dlatego z niecierpliwością czekam na paczkę z PL, mam nadzieję, że je podratuję.

1. Z dzisiaj, jeszcze troszkę mokre,
2. Sprzed kilku dni - tak wyglądają na sucho, są bardziej mięsiste, ale niestety nie tak jak kiedyś.
3. Chyba zaraz po farbowaniu drogeryjną farbą.

A, i kolorek lekko oszukańczy, bo w realu jest bardziej ryży
Ale kryzys to tylko kryzys, minie
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dziękuję - nie starałam się a wczoraj myłam już lekko zakręcona

muszę dokończyć avocado - nie robi mi krzywdy ale tez nie pomaga. wole stanowczo sezamowy - dlatego go stosuję w LOC

mmm dziewczeta w UK - w ALDIm są oleje - rzepakowy czysty ale też dodatkiem chili, czosnku i czegos tam jeszcze - w cenie 2Ł w szklanej butelce. Tylko on stoi w tych koszykach - nie na półce z olejami można zawsze spróbować - ja mam bana aktualnie więc nie mogę
A mi avocado służy, za to sezamek jest neutralny

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Witam ponownie Trochę Was ponadrabiałam, ale wypowiadać się niezbyt mam kiedy. Było pytanie a propos rycynowania - póki co u mnie żadnych efektów, ale od niedawna stosuję jeszcze silną placentę (jestem po 3 ampułce). Włosy lecą jak szalone garściami, ale staram się nie stresować

Zapadły mi w pamięć blond locza Judyty o ile się nie mylę Boskościowe! A mi się rzadko blondy podobają

Cukiereczek zdaje się, że są dwie, trzy wersje OMO, bo ja tylko czytałam o O - odżywka nadająca się do mycia, M - mycie skóry głowy szamponem, O - głębokie odżywianie.
Kurde no....

Rozrobiłam kasję! Na razie się grzeje na kaloryferze

Aha, moje włosy są całkowicie zwykłe Piękne to są tutaj różne inne.
Ale moje i tak wyglądają lepiej niż kilka miesięcy temu, więc i tak warto się starać.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2014-04-07 o 00:00
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 08:45   #4026
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silesian Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Pielęgnacją włosów interesuję się właściwie już ponad rok a dopiero teraz postanowiłam zrobić zakupy na zsk by nabyć trochę półproduktów
Przychodzę tu do Was z pytaniem czy dla dosyć suchych kręciołków, które się puszą i nie przepadają za proteinami w dużych ilościach taki zestawik półproduktów jest ok:
Mleczko pszczele (30ml)
Mocznik(50g)
Hydrolizat keratyny(15g)
Kwas hialuronowy 1%(30g)
Aloes 10-krotnie zatężony(60ml)
Spirulina(30g)
L-cysteina(1og)
D-panthenol 75% (30ml)
Do tego zamówiłam dwie łyzeczki miarowe (1 i 2mm) (2,5 i 5mm) oraz butelkę z atomizerem. Do koszyka wrzuciłam również oleje ale o to pytać nie będę Co powinnam jeszcze wrzucić do koszyka? Jak myślicie ? Może jakieś opakowania kosmetyczne? POMOCY

Aha..W nawiasach podałam gramaturę byście może doradził czego więcej czego mniej ?
Pozdrawiam
Powinno być ok, ale lepiej używać wszystkiego pojedynczo przez jakiś czas, bo potem nie będziesz wiedzieć, co jak działa

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45902899]Po krótkim przetestowaniu joanny mrożącej stwierdzam, że ten produkt zostanie ze mną chyba na dużo dłużej Używałam żelu jako reanimatora, czyli jedynie na zwilżone włosy, dodatkowo potraktowane już tego samego i poprzedniego dnia glutem (2 dzień po myciu). Ładnie się odgniotły i wytrzymały wczorajszego grilla ze złymi warunkami pogodowymi i siedzenie do 3 w nocy i jeszcze przed spaniem wyglądały tak, że aż chciało mi się je oglądać przed lustrem Przy następnym myciu nałożę od razu po płukance lnianej, pewnie jeszcze mocniej podkreśli skręt

PS. Mam sprawę... Potrzebuję (jest to potrzeba serca, wiecie o co chodzi ) zrobić coś z włosami... Myślałam np o ombre czerwoną henną (bo na hennowanie całych włosów chyba mnie nie stać...) albo o rozjaśnieniu końcówek... Albo o farbnięciu się spowrotem do bordo. Tylko ograniczają mnie fundusze, oraz strach, że mi się włosy popsują Na pewno nie chcę ścinać, bo do wymarzonej długości jeszcze sporo mi brakuje. Może macie dla mnie jakieś pomysły?

Zdjęcie przedstawia włosy po odgniecionej joasi mrożącej[/QUOTE]

Piękne włosięta Lubię mnożącą joannę

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie:
Mojemu tż pojawiły się na skórze głowy takie żółte plamki i jedna ranka - on tego nie leczy i powiedział że ma to od 3 lat. Generalnie włosy przetłuszczaja mu się dosć szybko i mam pytanie co to może być, zwykły łupież tlyko nieleczony albo podrażnienie? Bo nie sypie mu się z głowy, tylko takie żółte płatki skóry. I jak można z tym sobie poradzić? Czy pomocne mogą być w tym przypadku oleje lub mydełka? Bo np. jak używa niektórych szamponów to tego nie ma, ale jak to facet kupi sobie jakiś loreal for men który ma sam syf i podrażnienie gotowe.
Mój kiedyś miał taki suchy łupież, jak mył włosy żelem pod prysznic czy mydłem Ale teraz myje facelle albo bambino i jest dobrze

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45913940]Ehh jestem zawiedziona.... Koczek ślimaczek dał opłakane efekty na moich włosach, nigdy więcej. Dobrze, że zrobiłam to akurat w wolny dzień. Jednak pozostaje mi poranna reanimacja włosia.[/QUOTE]

U mnie ślimak na mokre włosy robi coś strasznego

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki zapach ma stary żel lniany? i czym grozi jego ewentualne nałożenie na włosy? Dziś wzięłam mój słoiczek, który ma tydzień, ewentualnie niewiele więcej. Jego zapach nie był już taki jak na początku (w sumie był bez zapachu). Teraz jakby taki kwaskowaty? nie wiem...Nie mniej jednak nałożyłam go na włosy:P
U mnie czasem, mimo że zamknięty to jakby przechodzi zapachem lodówki i ma taki jakby kwaśny właśnie zapach, ale i tak używam

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Eee, tam , to wersja na wolne przedpołudnie. W skróconej wersji nie trzyma się odzywki/maski te pół godziny tylko tyle ile się da
No mnie by te oliwki na końcówki zostawiły piękne tłuste końce

Mam wrażenie, że mamy włosy o podobnej strukturze

Avon właściwie do wywalenia, Shauma taka sobie moim zdaniem.
Olej rzepakowy z Lidla czy Biedronki (Bartek czy inny Kujawski) kosztuje koło 4-6zł, bywają też lniane i inne rafinowane - spokojnie możesz taki wypróbować. Nie radzę oliwy z oliwek extra virgin takiej super gęstej z kuchni, bo może być ciężko zmyć.
Ja jednak preferuję olej lniany i mam chęć wypróbować w końcu rzepakowy, ale najpierw wykańczam lniany.
Ostatnio potwierdziło mi się, że moje włosy nie lubią wygładzaczy (guar w szamponie, silikony wysoko w składzie w odżywkach). Ponieważ nie mogę myć sles, bo mi podrażniał skórę głowy, dodałam oleju kujawskiego do szamponu "zdzieraka" Joanny, i efekt mnie zadowolił. Włosy jednocześnie umyte i jednocześnie ochronione, skóra nie protestowała.
Dodaję zdjęcia
1,2,3, sianowate po silikonach i wygładzaczach
4 po myciu odżywką i stylizacji
5,6,7 wczoraj po masce przed myciem, szamponie z olejem i od razu żelem do stylizacji
8 jakieś po myciu odżywką, bez stylizacji, schnięcie samodzielne

Kolory są zmienne, zależnie od światła. Włosy niefarbowane.
Najbardziej podoba mi się 5,6,7

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Floria - bardzo ładne włoski! Ładnie się kręcą

W weekend troszkę pobawiłam się z żelem, potem wysuszyłam na ręce. I to to to się pokazało ;> Zdjęcie pierwsze - jeszcze nie do końca suche - jak na nie to całkiem nieźle zafalowało. Zdjęcie drugie po nocy, po delikatnym ugniataniu samą ręką. Nie spodziewałam się, że się cokolwiek przez noc utrzyma.

Muszę się Wam czymś pochwalić.. Zdałam prawko za pierwszym razem!
Brawo, gratuluję zdania prawka
Ładnie się pofalowały
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:10   #4027
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Doszłam do wniosku, że mam za słabo wycięte półkole, ale nie pójdę znowu ścinać, bo nie mam rozdwojonych końcówek itp i wciąż są po mojemu za krótkie.
Ostatnio zaczęłam wcierać wodę brzozową z Kulpol, mam jej pół litra.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:28   #4028
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Kurde no....

Rozrobiłam kasję! Na razie się grzeje na kaloryferze

Aha, moje włosy są całkowicie zwykłe Piękne to są tutaj różne inne.
Ale moje i tak wyglądają lepiej niż kilka miesięcy temu, więc i tak warto się starać.
Pokaż efekty kasji
Stary 2014-04-07, 09:49   #4029
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
No ja tu chyba czytałam, że niby 2 tyg może stać więc ten zapach po tygodniu trochę mnie zaniepokoił. Jeśli jego żywotność miałaby tylko tydzień to nawet jego gotowaniem bym sobie głowy nie zaprzątała, bo myję włosy 2 razy w tyg;/
zawsze gotuje nowy żel do każdego mycia, nie trwa to dłużej niż 10 min z przestygnieciem już lekkim, niejednokrotnie wstawiam go gdy mam maskę d/s na włosach
2 tyg to raczej mit, tak do tygodnia żel jest dobry, uwierz mi tego smrodku zepsutego żelu nie przeoczysz

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:49   #4030
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Pokaż efekty kasji
Właśnie, właśnie
Zostało mi pół paczki, też niedługo zrobię
Ja rozrabiałam pół na pół z wodą i sokiem z cytryny
Stary 2014-04-07, 10:14   #4031
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Kurczę to ja nie wiem co ja źle z żelem robię... Mój już po kilku dniach traci swoją "glutowatość" i robi się taki dziwny rozwodniony i nieładnie pachnie... Trzymam w plastikowym pojemniku, zamknięty w lodówce

Dzisiaj właściwa próba mrożącej joanny, czekam właśnie aż mi włosię wyschnie, może uda mi się podkreślić skręt na dłużej niż pół godziny
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:21   #4032
Milena_ 798
Raczkowanie

dziewczyny używała któraś z was odżywki nivea long repair?
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:50   #4033
Miskaa78
Kazar Lady

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45924204]Kurczę to ja nie wiem co ja źle z żelem robię... Mój już po kilku dniach traci swoją "glutowatość" i robi się taki dziwny rozwodniony i nieładnie pachnie... Trzymam w plastikowym pojemniku, zamknięty w lodówce

[/QUOTE]
ot poprostu psuje się, jak wszystko, co jest bez konserwantów
mozesz spróbowac z żelfixem, czy jakimś konserwantem przedłużyć trwałość, ja tego nie robiłam, wiec nie pomogę
nie mam problemu z ugotowaniem sobie porcji 1-2 razy w tygodniu.

Stary 2014-04-07, 10:57   #4034
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ot poprostu psuje się, jak wszystko, co jest bez konserwantów
mozesz spróbowac z żelfixem, czy jakimś konserwantem przedłużyć trwałość, ja tego nie robiłam, wiec nie pomogę
nie mam problemu z ugotowaniem sobie porcji 1-2 razy w tygodniu.
Teraz żel mi bardzo szybko schodzi, więc też siłą rzeczy gotuję porcję do każdego mycia, bo używam gluta jako dodatek do olejowania, na skalp, do maski na długość, do płukanki i jako stylizator Więc znajduje on dosyć sporo zastosowań w mojej pielęgnacji
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:34   #4035
jakisnick
Raczkowanie

Dziewczyny, kupiłam ostatnio taką odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,54350,odzywka-do-wlosow-rozjasnionych-i-blond-rumianek.html
Nie znam się na składach, widzę że ma jakiś ekstrakt i proteiny. Dobrze zgaduję? Może być jako - tako?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:08   #4036
konspiracja
Zakorzenienie

Żel z lidla śmierdzi strasznie nie pamiętam , ale narzekał ktoś kiedyś na zapach Isany - toż to dopiero ten lidlowy to śmierdziel męski

Muszę w końcu spróbować gluta do maski

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:40   #4037
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Żel z lidla śmierdzi strasznie nie pamiętam , ale narzekał ktoś kiedyś na zapach Isany - toż to dopiero ten lidlowy to śmierdziel męski

no pacz a mi pachnie i to całkiem nieźle
dla Ciebie na minus, że zapach jego się utrzymuje dość długo na włosach

Stary 2014-04-07, 13:51   #4038
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam ostatnio taką odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,54350,odzywka-do-wlosow-rozjasnionych-i-blond-rumianek.html
Nie znam się na składach, widzę że ma jakiś ekstrakt i proteiny. Dobrze zgaduję? Może być jako - tako?
Może być jak najbardziej, a najlepiej z dodatkiem oleju Ja miałam wersję lnianą i żeń-szeniową, na rumiankową też się czaję. Skład bardzo ładny, jest ekstrakt z rumianku, inulina, gliceryna, ceramidy, tłuszcz mleczny, masło shea
Stary 2014-04-07, 13:52   #4039
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Smierdzi? Ja tez lubiw jego zapach, jeszcze jak sie polaczy z jakas odzywka to wgl kudly pachna 3 dni :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:57   #4040
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja też lubię zapach Lildlowego żelu ale mi strasznie szybko ucieka jego zapach
Stary 2014-04-07, 14:03   #4041
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Cytat:
Ja też lubię zapach Lildlowego żelu ale mi strasznie szybko ucieka jego zapach
Który to jest ten męski z Lidla?

Jakoś nie mogę wrócić do skrętu, co się zabiorę za wydobywanie to zaraz coś się dzieje i czasu brak... Ale od dzisiaj postaram się ogarnąć wreszcie
Mam ostatnią kroplę męskiej Isany ze starym składem, więc dzisiaj użyje. Joanna mrożąca- jak dla mnie tragedia. Suche strąki nie do odgniecenia ;(
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:05   #4042
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość
Który to jest ten męski z Lidla?
Taki zielony wygląda tak, klik klik
Stary 2014-04-07, 14:08   #4043
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Oby był lepszy od Joanny. Mieszałam ją z lnianym glutkiem, niestety bez rezultatów.
Bardzo ciekawa jestem co wyjdzie już z pół roku nie kręciłam włosów, ciągle suszyłam 'na prosto'.

Świetny masz kolor włosków!
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:13   #4044
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość
Dzięki
Oby był lepszy od Joanny. Mieszałam ją z lnianym glutkiem, niestety bez rezultatów.
Bardzo ciekawa jestem co wyjdzie już z pół roku nie kręciłam włosów, ciągle suszyłam 'na prosto'.

Świetny masz kolor włosków!
Ja jeszcze tej Joanny nie miałam ale Lidlowy sprawdza się u mnie świetnie
No to czas na zakręcone włosie po takim czasie "prostoty"

Dziękuję
Stary 2014-04-07, 14:48   #4045
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze tej Joanny nie miałam ale Lidlowy sprawdza się u mnie świetnie
No to czas na zakręcone włosie po takim czasie "prostoty"

Dziękuję
Ja też joanny jeszcze nie miałam,a kusi mnie, a nóż może będzie jeszcze lepsza niż lildlowy?:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:49   #4046
Floria
Zadomowienie

Ja ostatnio mieszałam żel lidlowy z groszkiem odżywki b/s, mam wrażenie, że to mu odrobinę zabrało "sklejalności", ale dało taką fajną mięsistość loczkom. Z mrożącą też bym tak próbowała.

Po kasji mam sianko zrobiłam zdjęcia, ale teraz jestem w pracy, to mogę wkleić wieczorem. Na razie nic ciekawego Ale połysk jest, objętość może troszkę większa, ale be szału. Końcówki jeszcze nie wiem, haczą się dalej mimo, że nie są rozdwojone wizualnie.
Została mi "większa połowa" paczki, bo rozrabiałam z wodą i troszkę dodałam Serical crema al latte.
Ciężko się to nakłada, współczuję wszystkim farbującym.
Następne będę chyba robić małymi porcjami jako dodatek do masek, szczególnie na końce włosów bym nakladała.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:09   #4047
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Ciężko się to nakłada, współczuję wszystkim farbującym.
Następne będę chyba robić małymi porcjami jako dodatek do masek, szczególnie na końce włosów bym nakladała.
Idę znów do lidlA sprawdzić czy może mają żel.

Henna na głowie przez 3 godziny jest superciężka!!! Matko chyba zacznę robić henne na noc, bo kark mnie boli i głowa leci żeby się położyć xD

Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:20   #4048
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Idę znów do lidlA sprawdzić czy może mają żel.

Henna na głowie przez 3 godziny jest superciężka!!! Matko chyba zacznę robić henne na noc, bo kark mnie boli i głowa leci żeby się położyć xD

pewnie przez to jest zalecane położenie sie na czas farbowania
mnie też zawsze jest mega cięzko na noc sie nie odważyłam, cieknie to-to wszędzie ale popołudniowa drzemka w kontrolowanej pozycji zdała u mnie egzamin

Stary 2014-04-07, 15:26   #4049
Cukiiereczek
Raczkowanie

Dziewczyny co sądzicie o takim skręcie? Udało mi się go osiągnąć po stylizacji włosów na mokro płynem do włosów kręconych z Mariona. Wiem że nie równa się z waszymi pięknymi włosami, ale to chyba najładniejszy skręt jaki udało mi się w ostatnim czasie wydobyć

IMAG0305.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0305.jpg (120,0 KB, 51 załadowań)

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:38   #4050
Klaudenc
Moderator

Kupiłam parę rzeczy dzsiaj - między innymi odżywke dr organics z arganem, bedę jej używać dziś. Wiem że ktoś był zainteresowany to powiem o odczuciach Póki co amla olejek na głowie. Nie wiem czemu ludzie się skarżą na zapach, mojemu tż i mamie się podoba, mi też nie przeszkadza
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości