|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
cukiereczku czytaj dokładnie wątek,;
Cytat:
Wiesz co w Tobie uwielbiam? że walczysz o swoje falki i nie marudzisz i każde efekty tak bardzo Cię cieszą ;D Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
#4022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- Ja mam 8 tyle że to nie obejmuje grzywki a tę mam dość mocno wycieniowaną i obejmuje sporą część włosów. Poza tym masz naprawdę świetnie wycieniowane. Ja ze swoimi nic nie robię, poza podcinaniem ogonka i grzywki. Na razie chcę je wyrównać, a potem się zastanowię co dalej Cytat:
. Na dole zdjęcia. Niestety żadnego WOW, gdyż od przyjazdu do UK moje włosy mają kryzys - dlatego z niecierpliwością czekam na paczkę z PL, mam nadzieję, że je podratuję. 1. Z dzisiaj, jeszcze troszkę mokre, 2. Sprzed kilku dni - tak wyglądają na sucho, są bardziej mięsiste, ale niestety nie tak jak kiedyś. 3. Chyba zaraz po farbowaniu drogeryjną farbą. A, i kolorek lekko oszukańczy, bo w realu jest bardziej ryży
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-04-06 o 22:33 |
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
magda
uwielbiam Twoje włosy |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję - nie starałam się a wczoraj myłam już lekko zakręcona
![]() muszę dokończyć avocado - nie robi mi krzywdy ale tez nie pomaga. wole stanowczo sezamowy - dlatego go stosuję w LOC ![]() mmm dziewczeta w UK - w ALDIm są oleje - rzepakowy czysty ale też dodatkiem chili, czosnku i czegos tam jeszcze - w cenie 2Ł w szklanej butelce. Tylko on stoi w tych koszykach - nie na półce z olejami można zawsze spróbować - ja mam bana aktualnie więc nie mogę
|
|
|
|
#4025 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Błąd- nie błąd, każdy musi dojść do swojej metody, a potem ją zmieniać Powiem Ci technicznie jak ja ostatnio nakładam - po pierwsze - mam wannę i mogę się nad nią pochylić i cudować ![]() No więc, pochylam się, i moczę włosy rękami - najbardziej to co zwisa - przy karku już słabiej. Zakręcam wodę ![]() Nalewam na rękę oleju tyle ile się zmieści, rozcieram w obu rękach i nakładam na włosy, ugniatając jednocześnie, czyli zaczynam nakładanie od dołu. I później znowu nabieram na rękę, i nakładam na włosy - tak, żeby pokryć w miarę równo wszystkie partie. Ostatnio nawet rozczesałam na koniec grzebieniem z szerokimi ząbkami. Wyciskam ewentualny nadmiar wody tak, żeby nie kapało, odrzucam włosy do tyłu i pozwalam im schnąć. Ponieważ się nauczyłam spać z włosami za łóżkiem, to tak sobie śpię (dlatego też staram się nie moczyć zbytnio włosów z tyłu głowy). Oczywiście to jest punkt do modyfikacji, bo można sobie chodzić z tymi włosami, albo zrobić koczka. Z tym, że włosy nie lubią być długo mokre. Rano albo znowu lekko moczę rękami, albo prysznicem i nakładam odżywczą maskę na te pół godziny. I to by było pierwsze O. Potem spłukuję wstępnie i robię M - albo szamponem albo odżywką myjącą. I właśnie ostatnio już nic nie nakładam, czyli nie robię drugiego O, tylko kapka odżywki b/s z żelem do stylizacji albo jeżeli bez żelu, to więcej b/s, odgniatam fale i idę suszyć. Jeżeli szampon plącze włosy, to wtedy daję odżywkę jakąś ale tylko do zmiękczenia włosów i możliwości rozczesania, a nie w celu odżywiania. Tak mi wyszło ostatnio, że 2 odżywiania w jednym myciu to za dużo. Można zrobić tak, że robisz mycie dwoma odżywkami, bez wstępów olejowo-maskowych, to taka skrócona wersja mycia rano jak się nie ma czasu. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Rozrobiłam kasję! Na razie się grzeje na kaloryferze ![]() Aha, moje włosy są całkowicie zwykłe Piękne to są tutaj różne inne. Ale moje i tak wyglądają lepiej niż kilka miesięcy temu, więc i tak warto się starać. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-04-07 o 00:00 |
||||
|
|
|
#4026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45902899]Po krótkim przetestowaniu joanny mrożącej stwierdzam, że ten produkt zostanie ze mną chyba na dużo dłużej Używałam żelu jako reanimatora, czyli jedynie na zwilżone włosy, dodatkowo potraktowane już tego samego i poprzedniego dnia glutem (2 dzień po myciu). Ładnie się odgniotły i wytrzymały wczorajszego grilla ze złymi warunkami pogodowymi i siedzenie do 3 w nocy i jeszcze przed spaniem wyglądały tak, że aż chciało mi się je oglądać przed lustrem Przy następnym myciu nałożę od razu po płukance lnianej, pewnie jeszcze mocniej podkreśli skręt PS. Mam sprawę... Potrzebuję (jest to potrzeba serca, wiecie o co chodzi ) zrobić coś z włosami... Myślałam np o ombre czerwoną henną (bo na hennowanie całych włosów chyba mnie nie stać...) albo o rozjaśnieniu końcówek... Albo o farbnięciu się spowrotem do bordo. Tylko ograniczają mnie fundusze, oraz strach, że mi się włosy popsują Na pewno nie chcę ścinać, bo do wymarzonej długości jeszcze sporo mi brakuje. Może macie dla mnie jakieś pomysły?Zdjęcie przedstawia włosy po odgniecionej joasi mrożącej[/QUOTE] Piękne włosięta ![]() Cytat:
Ale teraz myje facelle albo bambino i jest dobrze ![]() [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45913940]Ehh jestem zawiedziona.... Koczek ślimaczek dał opłakane efekty na moich włosach, nigdy więcej. Dobrze, że zrobiłam to akurat w wolny dzień. Jednak pozostaje mi poranna reanimacja włosia.[/QUOTE] U mnie ślimak na mokre włosy robi coś strasznego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładnie się pofalowały
|
|||||
|
|
|
#4027 |
|
Konto usunięte
|
Doszłam do wniosku, że mam za słabo wycięte półkole, ale nie pójdę znowu ścinać, bo nie mam rozdwojonych końcówek itp i wciąż są po mojemu za krótkie.
Ostatnio zaczęłam wcierać wodę brzozową z Kulpol, mam jej pół litra. |
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4029 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
2 tyg to raczej mit, tak do tygodnia żel jest dobry, uwierz mi tego smrodku zepsutego żelu nie przeoczysz
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę to ja nie wiem co ja źle z żelem robię... Mój już po kilku dniach traci swoją "glutowatość" i robi się taki dziwny rozwodniony i nieładnie pachnie... Trzymam w plastikowym pojemniku, zamknięty w lodówce
![]() Dzisiaj właściwa próba mrożącej joanny, czekam właśnie aż mi włosię wyschnie, może uda mi się podkreślić skręt na dłużej niż pół godziny
|
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny używała któraś z was odżywki nivea long repair?
|
#4033 |
|
Kazar Lady
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45924204]Kurczę to ja nie wiem co ja źle z żelem robię... Mój już po kilku dniach traci swoją "glutowatość" i robi się taki dziwny rozwodniony i nieładnie pachnie... Trzymam w plastikowym pojemniku, zamknięty w lodówce
![]() [/QUOTE] ot poprostu psuje się, jak wszystko, co jest bez konserwantów mozesz spróbowac z żelfixem, czy jakimś konserwantem przedłużyć trwałość, ja tego nie robiłam, wiec nie pomogę nie mam problemu z ugotowaniem sobie porcji 1-2 razy w tygodniu. |
|
|
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc znajduje on dosyć sporo zastosowań w mojej pielęgnacji
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupiłam ostatnio taką odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,54350,odzywka-do-wlosow-rozjasnionych-i-blond-rumianek.html
Nie znam się na składach, widzę że ma jakiś ekstrakt i proteiny. Dobrze zgaduję? Może być jako - tako? ![]() |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Żel z lidla śmierdzi strasznie
nie pamiętam , ale narzekał ktoś kiedyś na zapach Isany - toż to dopiero ten lidlowy to śmierdziel męski![]() Muszę w końcu spróbować gluta do maski
|
|
#4037 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
dla Ciebie na minus, że zapach jego się utrzymuje dość długo na włosach
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wersję lnianą i żeń-szeniową, na rumiankową też się czaję. Skład bardzo ładny, jest ekstrakt z rumianku, inulina, gliceryna, ceramidy, tłuszcz mleczny, masło shea |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię zapach Lildlowego żelu
ale mi strasznie szybko ucieka jego zapach
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś nie mogę wrócić do skrętu, co się zabiorę za wydobywanie to zaraz coś się dzieje i czasu brak... Ale od dzisiaj postaram się ogarnąć wreszcie ![]() Mam ostatnią kroplę męskiej Isany ze starym składem, więc dzisiaj użyje. Joanna mrożąca- jak dla mnie tragedia. Suche strąki nie do odgniecenia ;( |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Taki zielony
wygląda tak, klik klik
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby był lepszy od Joanny. Mieszałam ją z lnianym glutkiem, niestety bez rezultatów. Bardzo ciekawa jestem co wyjdzie już z pół roku nie kręciłam włosów, ciągle suszyłam 'na prosto'.Świetny masz kolor włosków!
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Lidlowy sprawdza się u mnie świetnie No to czas na zakręcone włosie po takim czasie "prostoty" ![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio mieszałam żel lidlowy z groszkiem odżywki b/s, mam wrażenie, że to mu odrobinę zabrało "sklejalności", ale dało taką fajną mięsistość loczkom. Z mrożącą też bym tak próbowała.
Po kasji mam sianko zrobiłam zdjęcia, ale teraz jestem w pracy, to mogę wkleić wieczorem. Na razie nic ciekawego Ale połysk jest, objętość może troszkę większa, ale be szału. Końcówki jeszcze nie wiem, haczą się dalej mimo, że nie są rozdwojone wizualnie.Została mi "większa połowa" paczki, bo rozrabiałam z wodą i troszkę dodałam Serical crema al latte. Ciężko się to nakłada, współczuję wszystkim farbującym. Następne będę chyba robić małymi porcjami jako dodatek do masek, szczególnie na końce włosów bym nakladała. |
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Henna na głowie przez 3 godziny jest superciężka!!! Matko chyba zacznę robić henne na noc, bo kark mnie boli i głowa leci żeby się położyć xD Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
#4048 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
mnie też zawsze jest mega cięzko |
|
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co sądzicie o takim skręcie? Udało mi się go osiągnąć po stylizacji włosów na mokro płynem do włosów kręconych z Mariona. Wiem że nie równa się z waszymi pięknymi włosami, ale to chyba najładniejszy skręt jaki udało mi się w ostatnim czasie wydobyć
![]() IMAG0305.jpg
|
#4050 |
|
Moderator
|
Kupiłam parę rzeczy dzsiaj - między innymi odżywke dr organics z arganem, bedę jej używać dziś. Wiem że ktoś był zainteresowany to powiem o odczuciach
Póki co amla olejek na głowie. Nie wiem czemu ludzie się skarżą na zapach, mojemu tż i mamie się podoba, mi też nie przeszkadza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

tyle że to nie obejmuje grzywki a tę mam dość mocno wycieniowaną i obejmuje sporą część włosów.
Moje jak wyschną to jest wyprost i puch bez dyfuzora nie sa takie 'cuda'...
.
uwielbiam Twoje włosy 

) zrobić coś z włosami... Myślałam np o ombre czerwoną henną (bo na hennowanie całych włosów chyba mnie nie stać...) albo o rozjaśnieniu końcówek... Albo o farbnięciu się spowrotem do bordo. Tylko ograniczają mnie fundusze, oraz strach, że mi się włosy popsują
Na pewno nie chcę ścinać, bo do wymarzonej długości jeszcze sporo mi brakuje. Może macie dla mnie jakieś pomysły?

nie pamiętam , ale narzekał ktoś kiedyś na zapach Isany - toż to dopiero ten lidlowy to śmierdziel męski