Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 10:05   #2701
ysia
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

[QUOTE=asia1206;45923469]

Marynarka do sukni-w rzeczywistości jest dużo ładniejsza
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/no...=1396854139889

/QUOTE]

Zastanawiałam się nad tą marynarką Jest świetna ! Na pewno przyda się po ślubie

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:13   #2702
_Monia_
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś stanik ślubny Jestem nim zachwycona - leżał naprawdę idealnie Niestety nie mieli go w sklepie na sprzedaż i panie będą musiały go specjalnie ściągnąć za zamówienie - będzie za miesiąc
http://www.bravissimo.com/products/l...a/nude/pnb9nu/

Zamówiłam też wstępnie buty (firmy Witt)- są naprawdę wygodne, ale martwi mnie trochę że kolor obcasa będzie się różnił do koloru buta.... Dobór kolorów będzie mniej więcej taki jak w załączniku.

Czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu można zamówić buty La Boda?
mogłabyś zdradzić gdzie kupiłaś go?
_Monia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:21   #2703
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na żywo są całkiem dobrze widoczne, ale chyba i tak zrobię je białym mazakiem, żeby były trochę grubsze. do tego troszkę inna czcionka cyferek i będzie miodzio tylko teraz muszę te ramki kupić, a do najtańszych nie należą... chyba, że kupię te
są za 10zł/2sztuki. myślicie, że mogą być?
Jeśli masz już takie ramki w domu i te które dokupisz też się przydadzą, to ja bym brała te droższe. W IKEI kosztują chyba ok 20 zł o ile to te. Ja kupiłam te dwustronne za 3,99 zł i one będą na numery stołów ale tylko dlatego że są dwustronne a takie mi potrzebne. Nie wiem czy później je użyję bo plastik jest słabej jakości, więc mam tą kasę wywaloną w błoto.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:23   #2704
cude
Zadomowienie

Kaigara, przejdź się do innego jubilera. Niektórzy mają maszynki ultradźwiękowe - czyszczenie trwa kilkanaście minut. Nie można w nich używać tylko biżuterii z szafirami, rubinami i jakimś jeszcze jednym kamieniem, bo mogą pęknąć. Ze sztucznymi też chyba nie, ale ja swoje tak czyściłam i nic się nie stało
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:29   #2705
Lg_ago
Zadomowienie

Sunrise suknie mam off white/śmietanka/złamana biel - jak zwał tak zwał Dla mnie takie buciki pasują nawet do białej. Jakoś nie jestem fanką białych butów do ślubu. Zawsze choć trochę lekki beż/nude

Say
dziękuje Ci kobieto za wstawienie tych ramek ! Szukałam czegoś takiego na stół z księgą gości i na stół z likierami/winami. Chciałam kiedyś te białe stojące, na nóżce też z Ikei, ale nie pasują mi do dekoracji i wystroju. Te z drewna są idelane ! Dla mnie cenowo spoko. Napewno tez je potem w domu wykorzystam.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:35   #2706
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, jeżeli są wśród Was takie wariatki jak ja i chcecie wyczyścić pierścionek zaręczynowy przed ślubem, żeby ładnie błyszczał to jeżeli macie pierścionek z Apartu to potrzeba im 30 dni na czyszczenie! Nie zróbcie tak jak ja, że 3 tygodnie przed ślubem poszłam go wyczyścić (miałam na szczęście tyle rozumu, żeby zapytać ile to potrwa) i pan mi mówi 30 dni. Więc mój będzie już do ślubu "brudny", ale może Wasze będą mogły błyszczeć pełnym blaskiem!
Ja co kilka m-cy czyszczę swój sama w takim płynie i też daje radę

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My w piatek spisaliśmy protokół, w połowie maja musimy przyjść po licencję i zawieźć ją do Olsztyna. TŻ zaproponował wstrzemięźliwość między pierwszą spowiedzią a ślubem
W sobotę mieliśmy czwartą przymiarkę garnituru, jest super, TŻ wygląda bosko, czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. Do odebrania będzie tydzień po świętach. Nie żałuję ani złotówki wydanej na tej garnitur bo będzie naprawdę super dopasowany i uszyty, meeeeeega
Mucha dla TŻ szyje się u krawcowej za 10 zł mam nadzieję że wyjdzie taka jak chcę i TZ przywiezie ją po świętach.
Wow! Ciekawe co mój by na to powiedział wy idziecie do 2 spowiedzi? Nie macie jednej ze względu na wspólne mieszkanie?
Super że jesteście zadowoleni z garnituru koszt uszycia muchy jest faktycznie niewielki, samej nie ma się co męczyć

Asia super zakupy! zwłaszcza bielizna!

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-04-07 o 10:36
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:38   #2707
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz już takie ramki w domu i te które dokupisz też się przydadzą, to ja bym brała te droższe. W IKEI kosztują chyba ok 20 zł o ile to te. Ja kupiłam te dwustronne za 3,99 zł i one będą na numery stołów ale tylko dlatego że są dwustronne a takie mi potrzebne. Nie wiem czy później je użyję bo plastik jest słabej jakości, więc mam tą kasę wywaloną w błoto.
te pierwsze które wstawiłam mam w dom (5 sztuk) , musiałabym dokupić z 7 sztuk. każda sztuka po 15 zł i robi się niezła sumka ale tż też jest za nimi

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Say
dziękuje Ci kobieto za wstawienie tych ramek ! Szukałam czegoś takiego na stół z księgą gości i na stół z likierami/winami. Chciałam kiedyś te białe stojące, na nóżce też z Ikei, ale nie pasują mi do dekoracji i wystroju. Te z drewna są idelane ! Dla mnie cenowo spoko. Napewno tez je potem w domu wykorzystam.
później można w nie ślubne zdjęcia oprawić
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:40   #2708
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
S1lc1a niby szukałam sweterka ale nie było niczego ciekawego,a ta marynarka jest dość ''delikatna'' mam nadzieję,że nie przytłoczy sukni-w ogóle to tylko na czas kościoła-no chyba,ze pogoda zwariuje i o godzinie 16.30 dnia 26 września będzie upał-mam nadzieję , że w dzień Twojego ślubu nie będziesz zmuszona swojej ubierać bo będzie piękne słoneczko i optymalna pogoda 25 *C

Oby Twoje życzenia się spęłniły, dziękuję
Ja mam górę koronkową, więc nie potrzebuję niczego na suknię do Kościoła bo będę zasłonięta - więc mam nadzieję że będzie cieplutko
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:44   #2709
wiosnaachtoty
Raczkowanie

A ja mam doła - dziewczyna, która jest moją przyjaciółką, a która od 2 lat mieszka w Niemczech napisała, że nie przyjedzie na mój ślub bo jej facet nie dostał urlopu

Jestem strasznie zawiedziona jej zachowaniem, aż się popłakałam - ja przyjechałabym sama na jej miejscu gdyby mi zależało. Nie mam ochoty wogóle z nią rozmawiać. Olała mój slub...

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:47   #2710
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
A ja mam doła - dziewczyna, która jest moją przyjaciółką, a która od 2 lat mieszka w Niemczech napisała, że nie przyjedzie na mój ślub bo jej facet nie dostał urlopu

Jestem strasznie zawiedziona jej zachowaniem, aż się popłakałam - ja przyjechałabym sama na jej miejscu gdyby mi zależało. Nie mam ochoty wogóle z nią rozmawiać. Olała mój slub...
moja przyjaciółka które tez jest w niemczech już od listopada huczała do szefa że w sierpniu jedzie na urlop - i mi powiedziała że jakby jej nie dał to by sie zwolniła żeby być na moim slubie. wiec mi przykro że Twoja sie tak zachowala, bo najwidoczniej jej nie zalezy, ja bym też sama poszła byle być

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-07, 10:50   #2711
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:

Przykro mi z powodu " przyjaciółki ", najwyraźniej nie czuje się ona tak mocno z Tobą związana :-S. Chyba że jej facet to despota i jej nie puszcza - może nie chciała z nim zatargów?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:52   #2712
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wow! Ciekawe co mój by na to powiedział wy idziecie do 2 spowiedzi? Nie macie jednej ze względu na wspólne mieszkanie?
Super że jesteście zadowoleni z garnituru koszt uszycia muchy jest faktycznie niewielki, samej nie ma się co męczyć
Pytałam księdza jak to jest z tą spowiedzią, spojrzał na nas wymownie i spytał czy już teraz jesteśmy pewni że nie wytrzymamy tego czasu bez grzechu. Że jest to miesiąc poświęcenia w porównaniu do całego życia... No i oczywiście głupio nam było powiedzieć że na pewno nie wytrzymamy A jak wyszliśmy to pytam TŻ co teraz, że to bez sensu te dwie spowiedzi, a on wypalił że w sumie to możemy spróbować wytrzymac, że wtedy efekt nocy poślubnej będzie o wiele lepszy

Stary 2014-04-07, 10:53   #2713
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu " przyjaciółki ", najwyraźniej nie czuje się ona tak mocno z Tobą związana :-S. Chyba że jej facet to despota i jej nie puszcza - może nie chciała z nim zatargów?

Dokładnie dziewczyny - przecież facet NIE JEST REAKTOREM JĄDROWYM I MOŻE ZOSTAWIĆ GO SAMEGO.
Nie zamierzam jej pouczać bo każdy dokonuje własnych wyborów, ale we mnie coś pękło i nasza relacja na pewno się zmieni

Stary 2014-04-07, 10:59   #2714
21klaudyna
Zadomowienie

Mnie się wydaje , że to wszystko zależy od relacji. My mamy ślub w sierpniu a moja przyjaciółka , która mieszka w Norwegii ma już od początku roku zakupione bilety . Strasznie mnie to cieszy ale jestesmy ze sobą blisko od liceum.

Ale np w rodzinie Tż jest wesele pod koniec maja - Tż wtedy nie ma urlopu tylko jest 2 tygodnie wcześniej w Polsce , nie czujemy się z nimi blisko więc te 2 tygodnie wcześniej spotkamy się z nimi i damy im kartkę z kasą , myślę że to będzie miły gest ale sama nie będę szła na to wesele bo nie są to ludzie z którymi się przyjaźnimy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:01
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:05   #2715
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Ojej współczuję
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:09   #2716
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Kaigara
Odliczanie pełną parą trzymam kciuki

asia1206
gratuluję udanych zakupów

Sunrise28
na Twoją prośbę wstawiam bukiet, o razu zastrzegam, że to był pierwszy ślubny jaki zrobiłam

say-hello
No józefinka ja byłam w szoku jak nam na zajęciach taką nazwę podali, albo inny typ sukni: beza. Co do piwonii niestety to kwiaty sezonowe, w styczniu kosztowały w hurtowni 8zł za sztukę :/.

Cytat:
Dokładnie dziewczyny - przecież facet NIE JEST REAKTOREM JĄDROWYM I MOŻE ZOSTAWIĆ GO SAMEGO.
Dokładnie !! powiem szczerze jak to przeczytałam to zaczęłam się śmiać. Jeszcze takiego powiedzenia nie słyszałam . A co do przyjaciółki... bardzo przykre... u mnie moja bliska koleżanka przez miesiąc w Angli zapierdzielała po 12 godzin żeby móc wypracować sobie urlop na nasz ślub i wesele... żeby być na panieńskim. Może ten facet to nie jest jedyny prawdziwy powód? W każdym razie prosta sprawa, choć ja bym wprost jej powiedziała, że jest mi bardzo przykro.

Jedziemy do ślubu samochodem :nissan quashquai

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:10
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:14   #2717
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Sunrise28
na Twoją prośbę wstawiam bukiet, o razu zastrzegam, że to był pierwszy ślubny jaki zrobiłam
Śliczne ci to wyszło
Stary 2014-04-07, 11:17   #2718
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Dokładnie !! powiem szczerze jak to przeczytałam to zaczęłam się śmiać. Jeszcze takiego powiedzenia nie słyszałam . A co do przyjaciółki... bardzo przykre... u mnie moja bliska koleżanka przez miesiąc w Angli zapierdzielała po 12 godzin żeby móc wypracować sobie urlop na nasz ślub i wesele... żeby być na panieńskim. Może ten facet to nie jest jedyny prawdziwy powód? W każdym razie prosta sprawa, choć ja bym wprost jej powiedziała, że jest mi bardzo przykro.

Jedziemy do ślubu samochodem :nissan quashquai [/QUOTE]

Moja druga przyjaciólka mieszka w Anglii i też ma już kupione bilety, a jest sama i też musi dużo pracować, żeby zdołać przyjechać. Przynajmniej się przekonałam jakie ma podjeście - już kiedyś się do niej zraziłam po pewenej sytuacji, ale potem się pogodziłyśmy

Stary 2014-04-07, 11:21   #2719
ysia
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie wiem, czy ludzie jakoś masowo zmieli dilera na tańszego... Tragedia. Masz racje że jesteś zawiedziona, gdyby jej zależało przyjechała by nawet bez głowy, a co dopiero bez faceta....

Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja zostałam na 3tygodnie przed ślubem bez świadkowej bo się obraziła (za to że wyraziłam niezadowolenie że się spotyka z moim ex, który się naprawdę fatalnie wobec mnie zachował). Powiedziała że nie ma zamiaru brać udziału w ślubie osoby która ją linczuje i źle traktuje.

Ludzie naprawdę głowę z dupą pozamieniali...

Profil FB
Stary 2014-04-07, 11:24   #2720
kasia1201
Rozeznanie

Namisek mamy takie samo auto ;-) My 2 lata temu kupiliśmy sobie właśnie to autko wiec jedziemy swoim :-D

Stary 2014-04-07, 11:28   #2721
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

wiosnaachtoty
To już masz pełny obraz znajomości, ktoś się poświęca, wie że skoro zapraszasz to znaczy,że jest osobą na której Ci zależy i rezerwuje bilety robi wszystko by byc. Otaczaj się ludzmi z pozytywną energią!

Sunrise28
dziękuję chyba chcę zostać florystką z prawdziwego zdarzenia...

kasia1201
o fajnie my mamy nissana patrola swojego, ale jest do remontu i nie wyrobimy się z tym do ślubu więc jedziemy takim... ale to też nissan więc się cieszę jak ogólnie auto sie sprawuje? zmieszczą się spokojnie 3 osoby na tyle?
Stary 2014-04-07, 11:28   #2722
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy ludzie jakoś masowo zmieli dilera na tańszego... Tragedia. Masz racje że jesteś zawiedziona, gdyby jej zależało przyjechała by nawet bez głowy, a co dopiero bez faceta....

Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja zostałam na 3tygodnie przed ślubem bez świadkowej bo się obraziła (za to że wyraziłam niezadowolenie że się spotyka z moim ex, który się naprawdę fatalnie wobec mnie zachował). Powiedziała że nie ma zamiaru brać udziału w ślubie osoby która ją linczuje i źle traktuje.

Najlepiej niech jeszcze przyjdzie z Twoim exem na ślub Świadkowa na 100% mnie na szczęscie nie zawiedzie, ale przykre jest jak ludzie nas zawodzą z byle powodu ...

Stary 2014-04-07, 11:32   #2723
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Najlepiej niech jeszcze przyjdzie z Twoim exem na ślub
na bank mi się to przyśni dzisiaj w nocy!

Profil FB
Stary 2014-04-07, 11:33   #2724
kasia1201
Rozeznanie

Namisek mieszczą się na luzie, dla mnie auto jest niezawodne noi ten piękny odsuwany przeszklony dach. Nawet przez chwilę nie chciałam innego do ślubu. Kol. Czarny ;-)

Stary 2014-04-07, 11:33   #2725
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi też byłoby strasznie przykro ale ja rozumiem takie osoby które bez partnera nie chcą przyjść na wesele czy inną tego typu imprezę. Naprawdę spróbujcie postawić się w takiej roli że idziecie same a na weselu oprócz pary młodej nie znacie nikogo albo 2-3 osoby. Wiadomo że 95% osób idzie na wesele z partnerem. Pójście w pojedynkę to gwarancja przesiedzianego wesela za stołem. Każdy bawi się ze swoją parą i naprawdę mało jest momentów kiedy jest pełna integracja gości na sali. Ponadto jeśli nie zna sie praktycznie nikogo to raczej małe szanse że ktoś zostawi swoja partnerkę i pójdzie tańczyć z samotną nieznajomą bo to grozi mega awanturą w związku.
Ja poszłam sama na studniówkę i żałowałam tego po pierwszej godzinie, mimo że na sali było mnóstwo osób które znam to i tak większość bawiła się ze swoja parą. Kilka piosenek zatańczyłam w kółku ale czułam się jak ostatni wyrzutek że nie mam partnera do tańca. Więc ja bym na wesele sama nie poszła i na pewno nigdy nie obraziłabym się gdyby ktoś mi odmówił tylko z tego powodu bo ja to przerabiałam na swojej skórze i wiem co taka osoba czuje.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:34
Stary 2014-04-07, 11:34   #2726
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

ysia
dosłownie szczęka mi opadła!

kasia1201
nasz koloru bakłażana

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:35
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:42   #2727
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

co to za przyjaciółka ? i co to za pretekst?!

No ale jak gówno pływać nie umie to mówi, że woda za rzadka...

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam w poniedziałkowy ranek
Wczoraj z Tż byliśmy na zakupach i oto moje zdobycze

Marynarka do sukni-w rzeczywistości jest dużo ładniejsza
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/no...=1396854139889

Stanik+majtki
Załącznik 5642695

plus dwie pary pończoch samonośnych sprawdzałam i genialnie trzymają
piękna!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Mam pytanie Wiecie, czy taki napis na conversach trzeba załatwiać przez ich stronę www (wysyłka ze Stanów), czy można jakoś w Polsce to zrobić?

takie sobie wymyśliłam jak w załączniku
mega !!!!
gdzie zamawiasz??

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
My też wróciliśmy z rozdawania zaproszeń i mamy pierwszą odmowę, ale i tak wiedziałam, że tak będzie, bo to siostra mojego dziadka i wcale się nie dziwię, że nie ma już sił na wesela. Chociaż trzyma się świetnie jak na swoje 82 lata
Rozdanych 26, do rozdania zostało 18, na szczęście wszystkie w naszej miejscowości, wyjazdowe załatwione.
Kiss, gratuluję wyboru byłam za tą drugą, ale w tej też ci pięknie!
Pysiu, powodzenia życzę, oby lepsza praca ci się trafiła!
super że z zaproszeniami do przodu

Cytat:
kiss12550 piękna ta suknia ! Bardzo delikatna, wdzięczna sukienka Gratki
Do mojego ślubu zostało 20 dni!!

Byliśmy dzisiaj na zakupach ostatecznych Warszawiak w końcu kupil buty i pasek, więc jest kompletnie ubrany. Ja kupiłam bolerko (dość ciepłe, więc już nie potrzebuje płaszczyka) i sukienkę na after party Teraz brakuje mi tylko bielizny, butów i biżu na after. Będę wdzieczna za podpowiedzi. Bo na razie nie mam pomysłu Wrzucam w załączniki moje zdobycze
super sukienka!
a do ślubu już tak niedługo, że masakra!! jakoś te tygodnie zdecydowanie za szybko lecą!!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje , że to wszystko zależy od relacji. My mamy ślub w sierpniu a moja przyjaciółka , która mieszka w Norwegii ma już od początku roku zakupione bilety . Strasznie mnie to cieszy ale jestesmy ze sobą blisko od liceum.

Ale np w rodzinie Tż jest wesele pod koniec maja - Tż wtedy nie ma urlopu tylko jest 2 tygodnie wcześniej w Polsce , nie czujemy się z nimi blisko więc te 2 tygodnie wcześniej spotkamy się z nimi i damy im kartkę z kasą , myślę że to będzie miły gest ale sama nie będę szła na to wesele bo nie są to ludzie z którymi się przyjaźnimy.
też uważam, że dużo zależy od dobrej woli

hej nie było mnie kilka dni bo byliśmy w górach fajnie było

ale trzeba wracać do ślubno-uczelnianej rzeczywistości. Jestem zła bo kilka par nadal nie potwierdziła obecności mimo, że termin minął już ponad tydzień temu jak dzwonimy to oni jeszcze nie wiedzą
w ten piątej już musimy podać liczbę gości i nie ma zmiłuj

zarezerwowaliśmy już noclegi dla znajomych więc to już z głowy. Ech, chciałabym to już mieć za sobą

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:42   #2728
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Pytałam księdza jak to jest z tą spowiedzią, spojrzał na nas wymownie i spytał czy już teraz jesteśmy pewni że nie wytrzymamy tego czasu bez grzechu. Że jest to miesiąc poświęcenia w porównaniu do całego życia... No i oczywiście głupio nam było powiedzieć że na pewno nie wytrzymamy A jak wyszliśmy to pytam TŻ co teraz, że to bez sensu te dwie spowiedzi, a on wypalił że w sumie to możemy spróbować wytrzymac, że wtedy efekt nocy poślubnej będzie o wiele lepszy
Ok, rozumiem Zgadzam się z ostatnim zdaniem, noc poślubna na pewno będzie wtedy wyjątkowa
Stary 2014-04-07, 11:56   #2729
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Mi też byłoby strasznie przykro ale ja rozumiem takie osoby które bez partnera nie chcą przyjść na wesele czy inną tego typu imprezę. Naprawdę spróbujcie postawić się w takiej roli że idziecie same a na weselu oprócz pary młodej nie znacie nikogo albo 2-3 osoby. Wiadomo że 95% osób idzie na wesele z partnerem. Pójście w pojedynkę to gwarancja przesiedzianego wesela za stołem. Każdy bawi się ze swoją parą i naprawdę mało jest momentów kiedy jest pełna integracja gości na sali. Ponadto jeśli nie zna sie praktycznie nikogo to raczej małe szanse że ktoś zostawi swoja partnerkę i pójdzie tańczyć z samotną nieznajomą bo to grozi mega awanturą w związku.
Ja poszłam sama na studniówkę i żałowałam tego po pierwszej godzinie, mimo że na sali było mnóstwo osób które znam to i tak większość bawiła się ze swoja parą. Kilka piosenek zatańczyłam w kółku ale czułam się jak ostatni wyrzutek że nie mam partnera do tańca. Więc ja bym na wesele sama nie poszła i na pewno nigdy nie obraziłabym się gdyby ktoś mi odmówił tylko z tego powodu bo ja to przerabiałam na swojej skórze i wiem co taka osoba czuje.
Rozumiem ale też bez przesady. Ja parę razy byłam sama na weselu, posadzili mnie z ludźmi mniej więcej w moim wieku i było spoko. Byłam też na weselu gdzie świadkowa była singielką i przyszła sama. Trzeba tylko chcieć

Profil FB
Stary 2014-04-07, 11:58   #2730
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Wiem o czym mówisz, jakaś masakra z tymi ludźmi się dzieje. Ostrzegasz taką czy takiego, a oni zaślepieni na maksa. A potem przychodzi z płaczem bo wszystko co mówiłaś to prawda, ale ona taka zakochanaaaaaa była... Dziz...

I jeszcze olewa ślub, będąc świadkową na 3 tygodnie przed ślubem...
Mało powiedziane że głowę z dupą pozamieniali... ;/

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-04-07 o 12:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości