|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Blance zawsze tylko nurofen dawalam dlatego nie bylam pewna ![]() masakra, Amelka ciagle spi budzi sie tylko na chwile i znow zasypia.
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Biedna Amelka
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko to działa powierzchniowo, a zastrzyk domiesniowy, wiec pewnie wielkiej ulgi nie przyniesie... Laser tez chyba głębiej działa. Wiki na 5w1 troszkę płakała, ale engerix to masakra, zapowietrzala sie, cała czerwona i długo nie mogła sie uspokoić
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje 60-80 ml kaszki i 60-80 ml owoców ![]() Cytat:
nie z brzucha ![]() Cytat:
Bajka, zdrówka dla Amelki! ale dziś ciepło wróciłam ze spacceru, Hania jeszcze dosypia a ja sączę kawke ![]() a jeszcze co do obiadków - dajecie żółtko i mięso w jednym obiedzie, czy jak żółtko to nie mięso bo tu tez różne opinie czytałam ![]() aaa i mogę się pochwalić, żę odkąd Hani wyszedł ząbek je znacznie lepiej |
|||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z lawki na plantach
Maciej spi, a ja juz dwie godziny laze i musialam.usiasc. zaraz ide obczaic kawiarnie na nasz zlot, nakarmie Macieja i do domu chyba czas ![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4056 |
|
BAN stały
|
Czy w pl te sloiczki po 7 miesiacu tez majaw skladzie sol?Bo u mnie niestety wszystkie tak.Nie wiem co z tym zrobic...Jeszcze w ddomu ugotujee, ale jak bedziemy na urlopie to nie dosc ze mnie pranie reczne czeka to jak bede musiala jeszcze gotowac to juz na spacery naj jeziro cuasu nie starczy.
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4060 |
|
BAN stały
|
Wika jadla te saolone sloiczki a ja ciazowy budyn nawet nie zwrocilam uwagi.Moze lepiej jednak nie miec tak malej roznicy miedzy dziecmi.
Koncze gotowac jedzenie Janka i przez najblizszymiesiac mam spokoj, pol zamrazarki jego jedzenia. Jak kogos interesuje to wczoraj bylo -buraki, marchew, ziemniaki, wolowina, ryz, maslo, koperek sudzony Dzisiaj -marchew, ziemniaki, dynia, manna, maslo -te same warzywa co powyzej plus baranina ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Jakie obiadki tzn jakiej firmy polecie, oprocz rosanowych? Bo na dzialce nie bede miala.Lepszy gerber, czy bobovita?Czy cos innego? |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze takie pytanko: jak owoce, to jakie dajesz, słoiczkowe czy normalne? I jakie owoce? ![]() Zazdroszczę spacerku, u nas za oknem też piękna pogoda. I super, że z wprowadzaniem posiłków coraz lepiej
|
|
|
|
|
#4063 | |||||||
|
Zadomowienie
|
To się nazywa szczęście - świeciło piękne słonko, więc wyszliśmy na spacer, a po 5 minutach zaczął padać, a później lać deszcz:/ Pochodziłam godzinę, zmokłam dosłownie wszędzie
![]() Cytat:
Co do pneumo to dobrze wiedzieć, bo chyba też będziemy się skłaniać ku temu żeby po roczku dopiero szczepićCytat:
Cytat:
A tort śliczny!!!!![]() śliczna Cytat:
ale co tam, drugi chłopak też może być TŻ się śmieje, że będą dwa bandziory z kijami latać po osiedlu i skakać po kałużach. Ale dziewczyneczka.. taka malutka... w sukieneczkach i kokardeczkach też kusi mocno, tym bardziej jak się ogląda zdjęcia wątkowych panienekCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję,że nadrobiłm po łebkach, ja już naprawdę aa nią nie nadążę, chyba będę musiała zrezygnować z kompa do wieczorów, kiedy zasypia.
Przed chwilą usiadła bez podparci, tylko rączki naa nóżkach tak położyła. I wspina się na wszystko, wspięła się przed chwiląa na pchacza ![]() rączką zaczęła obracać te kulki różzowe (uszy) i lizać go w nos... a jak ja jestem z nią na podłodze i gadam przez tel to wspina się po mnie,żeby go złapać. Szczerze?Jestem wykończona, ciągle ją gonię, jak chcę coś zrobić to latam z jednego pomieszczenia do drugiego... Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna Amelka, zdrówka dla niej ![]() Vea super,że chrzciny udane ![]() tyle pamiętam, nie bijcie... idziemy na spacer, tak przynajmniej odpoczywam
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bankowcy, mam pytanie
![]() mamy hipoteczny w pko bp, jest możliwość odroczenia spłaty rat na jakieś 3 miesiące jest w ogóle sens iść do banku? do tej pory, przeszło 4 lata, nie mieliśmy żadnych zaległości. Odkąd urodziła się Maja jakoś ciągneliśmy ale już ledwo ciągniemy
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
BAJKA dużo zdrówka dla Amelki!!!
![]() A my sobie spacerujemy koło domu mała śpi od pół godziny mam nadzieję że jeszcze troszkę pospi
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy od banku,ale tam gdzie pracowałam była taka możliwość, pisało się wniosek z dobrymi argumentami i my to wysyłaliśmy do centrali-tam podejmowano decyzję.
|
|
#4068 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
my już po spacerze
![]() było pięknie, ale zaczęło mocno wiać. Cytat:
hmm czyli wg teorii Jasiek się nie wyrobi, bo to dopiero druga dawka, a do poł roku powinien mieć juz 3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrowka dla Amelki Cytat:
to będzisz miała troje chłopaków w domu wysyłaj ich na spacer i rób sobie wolne![]() Cytat:
super Cytat:
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie są konsekwencje takiej sytuacji jak to liczą, dodatkowo coś?---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- to fakt
|
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jo_asiek mój mąż marzył o parce- starszy syn i młodsza córka, ja też chciałam parkę tylko starsza córka młodszy synek
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, 4-go maja chrzcimy
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maharet - a ta sol to takie zlo? Co do rosmanowych sloiczk to ha niepolecam wczoraj bylam xzytalam sklady i do jabluszka dodaja make.. ja dania kupuje z Hippa.
|
|
|
#4074 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dziecko mi pospalo 40 minut
przyjechała kuzynka z córka 3 letnia i te mi mała obudziła eh no nic karmimy się teraz i pójdziemy może na jeszcze jeden spacer małz dziś w trasie nad morzem i gdyby nie Lenka to bym się z nim przejechała chociaż zobaczyć morze powdychac jodu wręcz przeciwnie :p
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co on dzisiaj tyle śpi?? Aż go nie poznaję
A w ogóle to chciałam się pochwalić, że chyba moja firma będzie mieć następcę Leo kocha kwiatki Nawet macał ostatnio kłujące krzaki Widzę, że to lubiWięc i ja się cieszę ).Cytat:
Super że chrzciny udaneCytat:
|
||
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciepło u nas
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
dziekije za odp odnosnie jablek
![]() ale piekna pogoda!!!! )))Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
hit z serii sąsiadka- piosenkarka
idę jej zrobić zdjęcie
|
#4080 |
|
BAN stały
|
Moj jakby pospoal 40 min w ciagu dnia to bym skakala z radosci.
Znowu nie chcial miesa.Pare dni juz nie jadl, albo w tak malej ilosci, ze nie bylo czuc.Myslalam ze moze mu juz troche przeszlo, ale dalam sloiczek z tymi 8 proc miecha i ledwo zjadl, marudzil protestowal. Maria mnie te jego wegetarianskie sklonnosci, oby sie jakas anemia nie skonczylo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Blance zawsze tylko nurofen dawalam dlatego nie bylam pewna 
budzi sie tylko na chwile i znow zasypia.

Ale ja mam ogólnie fatalnie niski próg bólu. Moją siostrę prawie w ogóle nie bolało (w dużo większym natężeniu), bez żadnych wspomagaczy.
daje 60-80 ml kaszki i 60-80 ml owoców 

[/RIGHT]

Co do pneumo to dobrze wiedzieć, bo chyba też będziemy się skłaniać ku temu żeby po roczku dopiero szczepić
prasuje i mi śpiewa "niewiele Ci mogę dać... tylko jednego X"

jest w ogóle sens iść do banku? do tej pory, przeszło 4 lata, nie mieliśmy żadnych zaległości. Odkąd urodziła się Maja jakoś ciągneliśmy ale już ledwo ciągniemy