|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Któraś z Was pytała kiedyś o prześcieradełka do kosza mojżesza. Nie wiem czy uzyskała odpowiedź Ja kupiłam swoje na allegro z firmy frotti z Piekar Śląskich Nie pamiętam nazwy sprzedawcy Te prześcieradełka są również do wózka- ja kupiłam 5 sztuk ( 2 błękitne, 2 białe i jedno granatowe ) są całkiem fajnej jakości, a z tego co pamiętam były raczej tanie Dziś je piorę, razem z resztą pościeli z kosza mojżesza, kocyki i flanelki Chciałabym do końca tygodnia spakować torbę do szpitala i może jutro poprasuję pierwszą część ubranek Aldrin- dziwna sprawa, i trochę wstyd dawać takie zużyte, poplamione trwale ciuszki może jej po prostu oddaj, żeby potem nie było jakiś nieporozumień, że ty je zniszczyłaś, czy coś![]() NeroKitty mi też od kilku dni apetyt nie dopisuje- wmuszam w siebie jedzenie, bo wiem, że teraz potrzebuje dobrego jedzenia, bo intensywnie rośnie ![]() Na kolację zrobię jakąś sałatkę albo placki z cukinii Ania Przykro mi Kakusia Ja też mam sporo ciuszków- nie liczyłam, pewnie jak się wezmę za prasowanie to poukładam je w końcu tematycznie i rozmiarowo- i wtedy się okaże co i jak ale u mnie body też królują Wracaj szybko do zdrowia Gratki za wizytę![]() i wagę!
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na ból biodra pomaga poducha duża między nogi wciśnięta Śpię z nią i leżę w ciągu dnia. Tylko chwilę poleże na bokach bez niej i odrazu ból wraca. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo za troszkę ponad godzinę wizytujemy
Zarobiłam sobie ciasto na rogaliki drożdżowe, teraz ide się wykąpać i ogarnąć a po powrocie będzie produkcja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4085 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45927425]Witam się po długiej nieobecności... Nie wiem, czy blue przekazała ode mnie wiadomość, ale w razie czego napiszę jeszcze raz co się stało...[/QUOTE] bez kitu zobaczcie ile takich pomyłek się zdarza to jest nie do pomyślenia jednak strasznie się cieszę że i u Ciebie i koleżanki wszystko dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi poducha już nie pomaga a czasem więc jak zarzucam na nią nogę to bok na którym leże tak mi promieniuje że mam łzy w oczach
|
|||||||
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęja będę robić dziś ciasto z musem truskawkowym i śmietanową pianką |
|
|
|
|
#4087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o ciężarne to coraz częściej jest to do 120. Choć wielu lekarzy akceptuje te 140 i nie kieruje do diabetologa. Ja aktualnie przy mierzeniu mam się trzymać do 120, i do 90 na czczo ( normalnie to jest chyba do 100). Także te normy dla ciężarnych są bardzo restrykcyjne. Ale zależy tez jak lekarz zinterpretuje wynik i którą wersją się posłuży. W każdym razie jeśli chodzi o przychodnie diabetologiczne i ciężarne to obecnie już chyba wszędzie każą się trzymać tych bardziej restrykcyjnych norm. Cytat:
![]() --- Berenika - współczuję przeżyć
|
|||
|
|
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Berenika najważniejsze, że wszystko ok ![]() bluesky89 daj szybko znać jak poszło
|
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Wszystko będzie dobrze Daj znać jak będziesz po.No właśnie. Ale rozmawiałam dziś z kuzynką i mówi że tak starsznie żałuje że dla pierwszej córki wszystkie ciuszki nowe kupowała bo jakoś nie wpadła na to żeby w sh kupować. Mówiła że tyle kasy niepotrzebnie wydała że szkok.
|
|
#4090 |
|
Konto usunięte
|
Blue
za wizytę
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel się rogalikiem ![]() wrzucaj przepisJak masz się denerwować do piątku to zadzwoń do przychodni i zapytaj |
|
|
|
|
#4092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wyczytałam że bóle na dole brzucha to takie skurcze przepowiadające ale czy ja wiem czy to faktycznie to skurcz w łydce jednak inaczej boliCytat:
Cytat:
cfaniara z Ciebie z tą płcią
|
||||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Przepraszam, że tak długo, ale byliśmy jeszcze w biedrze i tak nam jakoś zeszło. Z Kacperkiem wszystko pięknie, 1500g z szyjką też w porządku, także oby tak dalej Dziękuję za wszystkie kciuki Rogalikami za chwile się podzielę, bo pierwsza partia już w piekarniku, ale jeden mniejszy, drugi większy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak sie nie wyrobilam bo robilam obiad na jutro, zemy mezul mial do pracy.
Ale jutro zrobie. Przepis wrzuce jak bedzie smaczne bo to taki moj wynalazek ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zeszly tydzien bylam ospala i zmeczona. Wogole to jestem zdziwiona,bo w I ciazy moj Synek mial mega czesto czkawki,a teraz Mala ani razu nie miala,chyba ze jakas slabo wyczuwalna. Karolkya docztalam o Tesciu,wspoczuje.Wiem,ze zadne slowa nie oddadza tego co czujecie z Mezem i nikt nie jest w stanie Was pocieszyc,ale staraj sie teraz myslec glownie o Dzidzi,bo Dziadek na pewno patrzy juz z gory i chce,zebys byla dobra Mama i dbala o Jego Wnusie wiem tez,ze moze nie brzmi to dobrze,ale jesli tak mialo byc to lepiej,ze Twoj Tesciu juz nie cierpi.Ja tak staralam sie pogodzic z choroba mojej Mamy i z Jej odejsciem kilka lat temu.Wiec co nieco wiem w tym temacie... Ania Tobie rowniez wspolczuje,zycie...
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
bluesky
super, że wszystko w porząsiu!! A z rogalikami masz tak jak ja z ciastkami owsianymi, im dłużej lepię tym są większe ![]() Aldrin miałam podobną sytuację jakiś czas temu, jak teściowa przyniosła kilka kartonów ciuszków od córki jej siostry. Wszystko było tak zniszczone i brzydkie, że najchętniej nie wzięłabym nic z tych rzeczy. A ona jak przeglądała ze mną to tylko się zachwycała, jakie one piękne i że to na pewno muszę wziąć. Pod jej namową wybrałam ciuszki, stwierdziłam, ze nie będę robić z siebie damy...ale pogadałam z mężem i następnego dnia poleciałam do niej i powiedziałam, że szczerze to mi się te ubranka wcale nie podobają i wolę wydać w ciuchu 5 zł i mieć jak nowe niż takie zniszczone. Dlatego myślę, że jak powiesz delikatnie, że dziękujesz i że nie będą Ci raczej potrzebne to nie powinna się obrazić |
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko tak pięknie wyszło! A rogaliki na pewno będą pyszne, wygląd nie ma znaczenia
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Anteria to juz spore zakupy poczynione
![]() Kurcze,gdzies mi wcielo cytat.Ktoras pisala o skurczach w lydkach.Najlepiej szybko obudzic TZta i niech szybko podniesie noge do gory,do pozycji wyprostowanej i niech naciska na stope w kierunku nogi.Mi to zawsze pomaga i na drugi dzien nie musze sie meczyc z bolem.I niestety to sygnal,ze trzeba brac magnez albo i nawet zwiekszyc juz dawke. Moge sie raz i ja pochwalic,wczoraj kupilam posciel i ochraniacz(dlugi),wiem,ze sa rozne opinie,ale ja patrzac na Synka jak sie obija i zahacza nozkami o szczebelki,nie zastanawialam sie dlugo czy kupic. Wzielam ponizszy wzor. A i robilam dzisiaj male porzadki i przegladalam folder z poradnikami itp z pierwszej ciazy,wrzucam pdfy,moze Ktorejs sie przyda ![]() Ciaza,porod... musialam podzielic na 2 czescie,bo nie chcialo zalaczyc.Hm chyba wogole cos nie chce mi wejsc.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-04-07 o 21:02 |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile u mnie tak samo z ta czkawka. Chyba dzisiaj pierwszy raz miala. A poprzednio to jakos duzo wczesniej i czesto.
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
ehh,musialam usunac 1 strone z tego,bo bylo zdjecie i to zawyzalo wielkosc pdfa.
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
świetne
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45927425] Dodatkowo jeździłam ciągle do koleżanki do szpitala bo miała podejrzenie hipotrofii płodu, dziecko przestało nagle rosnąć..... Ale..... Wszystko skończyło się na szczęście dobrze ![]() W kwestii koleżanki okazało się, że wszystko jest w porządku, a dziecko tak po prostu jest małe, bez żadnej przyczyny. )[/QUOTE]Berenika super że u Ciebie jak i u koleżanki wszystko dobrze się skończyło [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45927846]Sylwia too nie wina lekarza, tylko laboratorium... Pierwszy wynik robiło jakieś laboratorium z Łodzi też, do którego w moim mieście zazwyczaj wszystkie przychodnie wysyłają wyniki. [/QUOTE] chodzi nie czasem o Diag.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zarąbiaszcze są te łowiecki
|
||
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile,to umnie te skurcze. Małż mnie zrypał że go nie obudziłam no ale ostatecznie dałam radę. On też ostatnio tak zmęczony że gada przez sen. No ale dziś w nocy w razie czego będę go budzić. Bo mnie ten skurcz łapie jedynie w nocy i tylko w prawą nogę
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga idealna nic tylko w ciąży chodzić ![]() Cytat:
dzięki za pdf zaraz sobie przejże na pewno coś sie przyda czy tą czkawke się jakoś specjalnie odczuwa? |
||
|
|
|
#4105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecka urządziło sobie w nocy jakąś dziwną gimnastykę. Cały czas miałam jej głowę pod żebrem i myślałam, że mi brzuch rozerwie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy na drugich zajęciach w SR. Powiem wam, że dawno się tak nie uśmiałam Na tych zajęciach Pani pokazywała facetom jak masować podczas bóli oraz ćwiczyli z nami- istna komedia Sympatycznie było. Aż żałuje, że to tylko 6 spotkań i koniec.
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Dzień dobry u mnie dziś słonecznie, może pranie zrobię ![]() ja dzis skazana jestem na 4 godzinne siedzenie w kuchni, znów mamy jeden pokój, gdzie mąz własnie odsypia nocki, nie wiem, jak dam radę na krześle tyle czasu ![]() no i pochwale się moimi wczorajszymi zakupami: spodenki po 1zł, kurteczka 9zł, tunika 5zł na jesienne chłodne spacery jesteśmy przygotowane
|
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki ja tak tylko z doskoku na chwilkę..
wpadłam sie przywitać,pogratulowac nowych tygodni,wizyt i badań ![]() Kobietki jesli możecie mi polecic jakis sklep co dostane łóżeczko,pościel,materac itp.. wszystko za rozsądna cene bede wdzięczna Znalazłam kilka ale pościelowe ceny powalaja Może macie coś sprawdzonego
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Odczuwasz to jako takie rytmiczne podskakiwanie brzucha.
--- Co do skurczów łydek to mnie pomaga odstawienie na jakiś czas produktów które wypłukują magnez ( herbata, kawa, cola), które i tak ograniczam -to znaczy dotyczy to głównie herbaty, bo kawę to sporadycznie jak mam niskie ciśnienie. A także zwiększenie produktów bogatych w magnez i potas. --- Co do skurczów przepowiadających to zwykle one nie są bolesne, ale u niektórych kobiet są. Te bolące raczej skonsultowałabym z lekarzem, bo tak to trudno powiedzieć. U mnie skurcz przepowiadający to całkowicie bezbolesne napięcie brzucha, które trzyma przez jakiś czas i puszcza. Jak to jest taki ciągły ból to raczej to coś innego. Ja wtedy zwykle staram się oddychac brzuchem. Z tego co pamiętam to dopiero pod koniec poprzedniej ciąży zaczęłam je tak bardziej intensywnie czuć. -- bluesky89 - cieszę się, że wszystko w porządku ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Bazile
Wiem, że wracają niestety... na szczęście jakoś tak łagodniej bo są tylko poranne,a ja w I trym miałam non stop i do tego wymiotowałam... w sumie to aż do 23 tc... Takie jednostajne równe pulsowanie w jednym miejscu. Moja ma nagminnie, śmiejemy się, że ostro ćwiczy płucka żeby mieć siłę się drzeć ![]() Ramona super zakupki Dzień dobry ![]() Ja już po śniadaniu zjadłam bułkę z serem, domową wędliną kiełkami, sałatą , ogórkiem, majonezem i pękam.... Trzymam za wizyty dzisiejszeI za nowe tygodnieMam na dziś plan: pomalować włosy, upiec ciacho, o 18 SR zobaczymy ile zrealizuję |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

może jej po prostu oddaj, żeby potem nie było jakiś nieporozumień, że ty je zniszczyłaś, czy coś

kupiłaś monitor? cały czas się waham czy brać i jeśli to czy lepszy ten "Twój" czy płytkowy
wybrałam kilka sztuk body i pajacy a reszte zostawiłam w worku, nawet nie zamierzam tego prać, oddam za kilka miesięcy i tyle 

za wizytę

13.07.2013 
wrzucaj przepis